Egosoft X4
  • Jóózsf István #5450
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Pontosan ugyanoda! Amíg nem kezdek valamilyen vga igényes játékba nálam is kb azon a hőfokon megy, vagy inkább 31-32. De amint elkezdem fűteni a házat a videokártyával, akkor felmegy 36-ig (A plafonon van a radiátor) És igen. Elég ritka, hogy akár két fok eltérés is legyen a ki és a bemenet között. "A PARASZT"-nak van erről egy dejója... Vagy ha németül szimpatikusabb... Röviden: Arról beszél, hogy a lassú vagy gyors áramoltatás-e a jobb és az eredmény az, hogy a gyorsabb. Persze ugye ha ez halláskárosodással jár, akkor kompromisszumot kell kötni:Picivel magasabb hő -> elfogadható hang

Nálam a biosban van olyan opció, hogy bármelyik ventilátornak mondhatom, hogy a T-sen 1, vagy a T-sen 2 szerint tegye a dolgát. (A két külön hőmérsékleti szenzor, amit ugye a radiátorba dugtunk.)
    Semmilyen értelmes ábrát, vagy mozgóképet nem találtam a saját lapomról. Ez áll hozzá a legközelebb (Eredetileg ezt a lapot akartam megvenni, de valamin elhasalt. Így már duplán...) Bal felül nekem még van a két T-sen "gomb" a CPU, System, etc között. Ha megnyomom bármelyiket akkor középen a grafikonon azt az értéket fogja kijelezni. Felül választom a ventilátort, bal középen meg a forrást. Nálam a CPU csatlakozóra vannak dugva elosztóval, de ez csak részletkérdés. Ha nálad nem ennyire rugalmas a bios, akkor érdemes megkeresni azt a csatlakozót, amihez a szenzorok vannak rendelve! Az vezérelje a ventilátorokat, amire rá vannak téve. Ez egyértelmű!

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.05.30. 08:39:06