Egosoft X4
-
Ugye attól tettem függővé a DLC megvásárlását, hogy javítva lett e az UI skálázás. ÉS IGEN!
Ha már van DLSS, akkor bekapcsoltam auto-n. Érdekes. Nehéz eldönteni, hogy jobb lett vagy rosszabb. A grafika szép maradt.
Az új írányítást szokni kell. Mindjárt vissza is kellett vennem az oldalirányú érzékenységet, mert az nem volt jó. De így is nagyon billegős. A Hydra-val csatároztam is egy kicsit és nem olyan rossz. Bár mintha a hajót megnerfelték volna.
Az új fizika. Talán mintha még lassabban gyorsulna travel sebességre a hajó. Ellenben nagyon gyorsan képes 8000-ről megállni. Elvették a kigurulás lehetőségét. Ez régen nagyon jó volt rendszerek feltérképezésénél, mikor nem vesztettem annyi sebességet, míg ellőttem egy távolsági szkent. Most teljesen lelassulok, aztán újra gyorsítani kell.
A sodródás és egyebek inkább idegesítő, mint egy jó élmény. Nemsokára felrakom a Hyperion-ról a videót, ott jól látható a bénázásom, mikor be akarok állni alá. SZÉLESVÁSZNÚ! ÚLTRASZÉLES! FULL SPOILER!
A boost érdekes. Jó, hogy nem a pajzsból szipkáz, de nem azonnali, van neki valami feltöltődési csíkja is. Nem merül le olyan gyorsan, mint, ahogy a pajzs szokott elfogyni. Legalábbis így elsőre, 2 hajóval tesztelve.
És akkor a Hyperion.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Azért a Bala-Gi jobb volt. Jó, nem mondom, hogy aki épp most kezdi a játékot, annak egyszerű lesz összevadászni azt a mennyiségű cuccot, amit megkövetel a játék. Ezek nem is rakteres cuccok, hanem tatyós cuccok. Nekem szerencsére minden kéznél volt már. Amúgy egy érdekes és jó kihívás a fizess és kapod helyett.
Harc az nincs a küldetés során. Olyan rendszeren sem visz át az út, ahol esetleg harc lehetne. Nem úgy, mint anno Maelstrom.
Még csak vontatni sem kell. Egyszerűen el kell kísérni. Vagy a helyszínre menni és seta-val megvárni.
A csúcs, nem tudom, hogy ez bug e, de két hajót kaptam kapásból. Egy alapot és egy tuningoltat. A felszerelés ugyanaz, csak már rajta vannak a módosítók.
A kevésbé spoileres rész:
Némileg csalódás. Másrészt egész jó.
Úgy emlékszem, hogy az X3-ban vígan tudtam lövöldözni vele a kis M, S hajókat is. Itt viszont kapott hat nagy, lassan tüzelő, lassú lövedékes paranid ágyút. Mivel ez Main fegyver egy paranid hajón, ezért másra nem is cserélhető. Ezzel kis hajókat eltalálni nem egyszerű. Viszont a hajó elég jól fordul, szóval nem is olyan lehetetlen, mint a csörgővel. Ágyúból lézerek vannak rajta. Ezeket cserélni fogom argon pulse-ra, ahogy a paranid pajzsokat teladira. A hajtómű még kérdéses. Argonnal biztos, hogy nem lesz gyorsabb, mást még egyelőre nem néztem.
A Rattlesnake helyett, mint zászlós csatahajó, jó lesz. Az S-es dokk annyiban jó, hogy küldetéseknél van hajó, amivel le lehet szállni másik hajóra. Viszont a sárkányt vagy a hidrát nem biztos, hogy le tudja váltani. Legalábbis, ha kis hajókra akarok vadászni. Foglalást még nem próbáltam. 100-as legénységet tud vinni. Az azért elég jó.
Kinézetre végülis így "élőben" sokkal jobb, mint az összevágásban. Főleg, hogy bentről nézek ki és nem kintről be :))
Majd még használni kell, hogy tényleg kialakuljon a megfelelő vélemény a hajóról.