7252
Egosoft X4
  • Jóózsf István #928
    Tehát a víz nem folyékony!!! Legalábbis ahogy én gondoltam. Magyarán, a specifikus raktárak a nyersanyagoknak vannak fenntartva! Ezért lehet konténerben a víz.
    Liquid Resources: Helium, Hydrogen and Methane
    Solid Resources: Ice, Ore, Nividium and Silicon
    Innen tudom!
  • Jóózsf István #927
    Sztéj tyúnd!
    Karácsonyig 1.5 Februárig 2.0
    Igyekezniük kell, ha a másfélbe ficsőröket is akarnak tenni!
    És még sok más dologról esik szó benne.

A hanghibámat még mindig nem orvosolták. Szerintem nem tartják elég fontosnak. Én meg közben azon morfondírozom, hogyan fordulhatott elő EGYÁLTALÁN ez a baki?
  • kisiku
    Na, hát vettem egy ilyet:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Nem is olyan nehéz vele a dokkolás, csak hosszú egy kicsit. Viszont itt már érdemes a visszapillantóba is belenézni, hiszen majdnem akkora mint egy űrállomás.

A híd egyébként ilyen:

Úgy döntöttem, mégsem Phoenix-et veszek, bár ugyanennyibe került volna ( 8.2 millió), de ezzel lehet pénzt keresni. Aztán majd meglátom, ha nem tetszik, eladom.
  • kisiku
    Belém már belém kötöttek, Most végük van, vehetek Teladi Destroyer-t és Carrier-t is, mert már annyira szeretnek, hogy épp most léptettek elő. Én meg épp most szórók el újabb 2-3 millát a nem működő űrállomásomra, hogy még jobban nézzen ki. De nem baj, szépen jön a lóvé, úgyhogy ha megvan a Phoenix, szólok.
  • Jóózsf István #924
    SCA-ról jut eszembe. Próbáltam velük békülni, de bármit csináltam nem mozdult -5-ről. Gondolom ők is hivatalos rosszak csapatát erősítik, csak még várnak az alkalomra, hogy belénkköthessenek!
  • 3lm0
    Nem csak a sziklán mennek keresztül. Én ott álltam a kapitány mellett mikor egy L-es szállítóval keresztülment a Kapu oldalán. Illetve az állomásra úgy dokkolt be hogy a modulokon suhant keresztül Pedig már készültem, hogy na tölthetem az utolsó mentést.
  • 3lm0
    Fent középen van két Pirate Base. Silent Witness XII (SCA Pirate Base) ésSilent Witness XI (HAT Free Port) ők megveszik az illegal cuccokat.
    A bejárat Silent Witness I-ből nyílik job felfelé. A kapu a rendszer közepe táján található.
  • Jóózsf István #921
    Az egyelőre úgy működik, hogy szerzel egy olyan küldetést, ami egy csempészhez visz. És akkor neki el tudod adni...

Építkezés; A nagy T-dokk rajtam is ki akart fogni. Van egy saját elképzelése, hogy ő hova akar, illetve nem akar kerülni. Például nem akar közvetlenül a hákú karimájához kapcsolódni. Olyankor be kell forgatni irányba és távolítani a karimától, majd amikor zöldre vált a színe, akkor vagy ott lerakod a levegőbe, vagy eldobod és annyi kötőelemet raksz ahhoz a bekötéshez amelyikhez pozicionáltad. Nekem asszem kettő, vagy három "vízszintes" elem kellett "távtartónak"!
    Olyan nyűgje is van, hogy ha már egyet raktál, akkor a következő karima bekötési pontra semmiféleképp sem engedi, csak ha egyet kihagysz!

És akkor itt feltenném a költői kérdést: Ki volt az a degenerált, aki úgy intézte, hogy a hajók fizikailag keresztül haladjanak a hákú kavicsán a dokkoláshoz??? Mindegy honnan közelítenek, nekik mindenképp kell tenni egy kitérőt a sziklán keresztül! Hol van a régi szép X3-as útválasztás???? Amikor mentünk tök egyenesen a célunk felé és ha utunkba került valami, akkor kikerültük. Ezt miért kellett elb.ni? Emlékszem amikor a Ribörszre vártunk és videókon büszkén mutogatták az új útválasztó rendszert. Hát erre tényleg büszkék lehetnek!
    Próbáltam ebben az autópilótát.: Csőre tettem a hajót a kapu felé. De tényleg. Célkereszt a jelen! Bekapcsolom... és elhúzza. Na mondom te tudsz valamit. De semmi. Csak tett bele egy ívet! VÁJ????

Látom, hogy kiadták a 1.31-et, ha jót akartok, akkor ezt a kiadást kihagyjátok. (Igen. Megint nem bírtam megállni, hogy ne bétázzak!! Szarember vagyok!)
  • AnuluBamba
    Sziasztok
    Tudja valaki, hogy hogyan adhatom el az illegal cókmókjaimat? Van rá lehetőség egyáltalán? Más lényekkel tudok kereskedni? Mármint a kereskedelmi platformon kívül.
  • 3lm0
    Én megtaláltam a párját is. Ha jól emlékszem a shipyard van bal alul a wharf pedig jobb alul. Vagy fordítva.Viszont csodálkozom hogy ilyen alacsony a Xenon és a Kha'ak jelenlét, mind a belső, mind a határok menti szektorokban. Ha modulalkatrészt akarok bugázni akkor be kell mennem az ő területükre és még ott is alig-alig lézengenek.
  • kisiku
    Én ennyit még nem költöttem állomásra, én szép lassan építgetem. Most inkább veszek egy szép nagy L-es teherhajót, az kb 5-6 milla, azzal még gyorsabban és még többet keresek, majd ha úgy látom, hogy elegendő lesz a kereslet, akkor jobban felhúzom a HQ-t. Mivel Teladi rendszerben van, ezért érdemes olyan modulokat építeni, ami rájuk jellemző, tehát nem hiszem hogy pl Paranid el fog jönni hozzám vásárolni.
    Én egyelőre nem gyárakkal keresem a lóvét, hanem sima kereskedéssel, küldetéssel, meg ingyen hajókkal. Aztán megpróbálok elfoglalni...ööö kölcsönvenni valamilyet. Mondjuk egy Xenon K-t vagy P-t.

Apropó, találtam egy Xenon Shipyard-ot, Scale Plate Green-ben, de nem akarnak kiszolgálni.
  • Caliph
    Továbbá rendeltem drónokat is az állomásnak,bár anélkül is elvolt,de miért ne :D
  • Caliph
    amúgy a térképen szektoronként mutatja mi eladó,mi vehető,árral,ebből zölddel jelöli ha a miénk a legjobb ár.én is 11 kreditért adom az energia cellát,az csak úgy terem a fotonból,szépen viszegetik. Nagy piert kéne még építenem hogy a large trade shipek is be tudjanak dokkolni,de tegnap 20 percig forgattam állítgattam de sehogy se akarta elfogadni
    Ezzel másnak is volt baja,sokat kell legózni,egy kép segítségnek a steamről ha valaki más is szenvedne vele

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.10. 11:33:39
  • kisiku
    Árak: arról nem is beszélve, hogy meg kell nézni a valóságban is. A kici kínai olcsóbban ad mindent, mert ő nem hirtelen akar meggazdagodni, mint a balatoni lángossütő. Ergo kisebb az árrés (kevesebbet keres egy-egy terméken) viszont nagyobb a forgalma, tehát még jobban is jár. Az más kérdés, hogy a kici kínai nem fizet adót (meg a termék csak úgy "leesett valahonnan") , de itt a játékban sincs online kassza és online számlázás.

Ergo, amit itt eladunk és keresünk rajta az a miénk, nem kell adózni sem az Argon, sem a Teladi, sem egyik fajnak sem.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.10. 10:18:22
  • kisiku
    Akkor nem javítgatok...jön pénz másból.Csak már csatlakoztam vagy 3 guild-hez, amik adnak küldetést bőven. Egy idő után azonban mindenki, mindenki ellen van, úgyhogy meg kell választanunk kit szeretünk és kihez húzunk. Én most ezzel a Hatikvah's...mittoménmivel vagy -12-es, de tudom javítani. Azonkívül csak a Khaak és a Xenon, ami nem a barátom.
  • 3lm0
    Tényleg telített a piac. Kisebb mennyiségnél többet sehol sem keresnek EC-ből. Úgy látszik fejleszteni kell az állomásokat, vagy inkább csak a fejlettebb dolgokat gyártani.
  • Jóózsf István #912
    Ugye azt az elvet követed, amit Viku vésett kőbe: INGYEN VAN, TEHÁT ADHATOM OLCSÓN! Én minden eladó cuccnak lehúztam az árát minimumra. Nincs is készletem semmiből, mert azonnal elviszik! Ha néhány kereskedő hajót is adsz a Gazdasági igazgatónak, azok valószínűleg így is a lehető legdrágábban fogják eladni! Ez minden X-ben így volt.

Viku! Az adatszivárgás javításánál az sem mindegy, hogyan és hol találod el a sérülést. Ha van kedved kísérletezz...
  • 3lm0
    Állítólag benne van a játékban, bármennyire is tagadják. Csak valahogy aktiválni kéne. Mindenesetre a modderek már írják a nagy háború modot.
  • kisiku
    "Jópofizás": ez így van. Anno a Rebirth-ben is így csináltam, csak kicsit hosszabb meló volt.

A másik, nekem meg telített a piac, sehova nem kell nagy mennyiségű anyag. Most ugyan Microchip-pel jó pár millát kerestem, de akkor is minden telített. Kicsit Rebirth érzés megint...
    Ide is kell a háború, hajógyártás, mert az mozgatja az egészet.
  • 3lm0
    Na ez a saját kereskedésre való beállítás érdekelne, mert tele az állomás EC-vel, Ore-vel és lassan a többi gyártott anyag is maxon van, de hiába van hozzárendelve kis és nagy teherhajó is, nem viszik eladásra, csak ilyen 100-as tételeket. Amik meg be voltak állítva autotrade kereskedők, szerte a galaxisban, még mindig olyanok mintha csak veszteséget termelnének.

Más. Sikerült a HAT-nál -12 reput elérnem egy Argon küldiből kifolyólag. Most az állomásuk mellett állva kíváncsi voltam hogy ha a mass trafficból kiszedegetem a criminal egyedeket akkor hogy jön vissza a repu. Azt hittem eldobom az agyam, minden egyes criminal +1 reput ad vissza. Azt hiszem ennél gyorsabb "jópofizás" nincs. Kb 5 percenként jön egy criminal.
  • kisiku
    Én most direkt csöndben voltam, mert minden működik, jön a pénz, javul a repum mindenkivel, viszont szerintem a Data Leak Repair küldetések hibásak. Még egyet sem sikerült megcsinálnom, mert ahogy rámegyek a repair laser-rel a javítandó pontra, azt mondja, hogy elpusztítottam és azonnal mission failed. Minden mást már megjavítottam, ezeket nem tudom.
    Majd újra elfogadom és a már "elrontott" pontokat nem is kell javítanom...
    Még a Xenonoktól is kaptam küldetést (!), jó, ez kicsit túlzás, de Xenon állomáson kaptam, civilitől:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Itt adta "sistergésen" keresztül.

Ezek a Rebirth-ben lőttek, itt már nem, viszont szép nagyok.

Itt meg a régi barátainkkal szórakozom éppen:

Xenon I-t még nem láttam, K-t igen. El lehet őket foglalni vagy nem?
    Más. Sajnálom, hogy a fegyvereket állandóan cserélgetni kell, tehát nem vihetjük úgy magunkkal, mint a Rebirthben. Most próbálom belőni, mi az optimális. Kifejlesztettem már a tuningot is, de fegyvereket még nem tudok. Egyébként a legtöbb pénzt a HQ építésére és hajóvásárlásra használom.
    A manuális kereskedés nekem gyorsabb volt és jobban bejött az előző részben és az űrállomáshoz rendelés is egyszerűbb volt. Itt olyan eldugott az egész.

A harci drónokkal itt is baj van, de legalább nem veszítjük el őket, még akkor sem ha nem tudtak visszadokkolni.
    Folyt köv.
  • Jóózsf István #907
    Azt bizony ki kellene nyitogatni, Ahol szivárgás van szkennelni (NEMMEGJAVÍTANI!) az ajándéko(ka)t bezsebelni, örülni. 28 van belőlük szerte a világban. A boron néni külön örül, ha kiolvasod őket!
    (Javítólézerrel a pirosan világító táblákra kell lőni. Zöldre vált... valahol valami kinyílik, elfordul, etc. )

A menedzser kérdést úgy oldottam meg, hogy hajóm legénységéből neveztem át egyet gazdasági igazgatónak!

Közben nagyjából megoldódott a logisztikai problémám: Amelyik bányászom mégiscsak képes magától tevékenykedni, azt beállítottam a szektorban auto-ra és konkrétan szilikont bányászatok velük. A Hákún kijelöltem a szilikont saját kereskedésre és felhúztam az árát az egekbe. A butább bányászok meg továbbra is maradtak a hákú rendelkezése alatt. Jobbára így működik.
  • Tauri
    Mikor találok egy lila "pinget" két dologgal szoktam találkozni. Van mikor anomaly de egyenlőre semmit sem tudok vele csinálni és van mikor elhagyatott épületek amit nem lehet targetelni, de ha űrruhában közel repülök hozzá kapok egy data vault ot de mi az?

• 3lm0
    Viszont ha jól emlékszem 3 csillagos manager skilljének kell lennie hozzá csak akkor tudod megtenni.
  • Caliph
    köszi :D
  • goyo2
    Bármelyik crew jo managernek. Bedokkolsz az állomásra. Keresel valaki majd azt mondod neki work here...
    megadod az állomást és ott kijelölöd hogy manager.
  • Caliph
    és most én is kérdezek: honnan szerválok managert az állomásra? :D
  • goyo2
    köszönöm
  • Caliph
    Lesz egy küldi,amikor a boron menekül onnan ahol épp van,egy szállítóhajót kell kísérni és védeni amíg elhagyja a szektort(ezt nekem dokk építés közben adta be)
    ha ez a küldi megvan akkor beköltözik hozzád a player HQba ,ahol leszállsz a frissen épült dokkodba és ott kiszállván megjelenik egy hely ahova elmész(dock teleportal) és ott lesz a boron egy akváriumban,és már mesél is a kutatásról
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.09. 16:30:59
  • goyo2
    Na itt még nézelődnöm kell, mert nem tudom mi az a szállitós kisérős, és azt se melyik állomás dokkjában keressem. :-)
    Utoljára szerkesztette: goyo2, 2018.12.09. 16:27:58
  • Caliph
    ha megvolt a szállítós kísérős akkor megjelenik a dokk teleport listáján
  • goyo2
    És hol a fenében van a boron néni?
  • Caliph
    bedokkolni és elsétálni a boron nénihez+előtte egy küldi amikor egy szállítóhajót kell kísérni mert azzal menekül a néni
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.09. 16:25:47
  • goyo2
    Tudom hol kellene lennie, de nincs lombik. Kell valamit csinalni azután, hogy kész lett a dock, hogy ez megjelenjen?
  • Jóózsf István #894
    Térkép nézet. Második ikon. (lombik)
  • goyo2
    Bakker rég kész a HQ dockom, de a teleport mission nem akaródzik elindulni.
  • Jóózsf István #892
    Majd, ha lesz kedvem regisztrálni, vagy megjelenik a gőzön a műhelyben kipróbálom...!
  • 3lm0
    Valóban ez az egyik legfájóbb pont. A legénység képzetlen, a képzésükre viszont nincs mód. Csak tapasztalat alapján fejlődnek, de hogy tapasztaljon ha ki sem jelölheted arra a munkára? Én ezért használom a "Learning All The Things" modot, mert semmi kedvem megőszülni, míg annyi tapasztalt emberem lesz ami elég egy-egy feladat elvégzésére. Igaz ez így kvázi csalás, de amíg a szemináriumok nem működnek addig Egoék is csalnak, nem
  • Jóózsf István #890
    Nem úgy mint a képzettségnek. Egyetlen bányászhajóm (a 8-ból) sem képes "Autóbányászkodni", mert nincs egy csillagja sem a kapitánynak!
  • 3lm0
    Egyenlőre nem lehet, mert nincs funkciója a játékban.