7248
Egosoft X4
-
Tauri #1004 Hehe a hajómról amiről áttranszferelem a managert az állomásra, csak addig működik még dokkolok a hajóval. Ha elrepülök BUG os, így ott kel lennie a hajómnak az állomáson mindig amiről kijelöltem a managert az állomásraXD -
Tauri #1003 Eltünik a Managerem az állomásomról ez a baj. Most adtam hozzá 3 percig jó volt, majd ismét nem.
Infoban azt írja nincs managerem az állomáshoz rendelve. Próbálnék hozzá rakni , de ekkor azt írja nem lehet mert már van. Ekkor el tudom távolítani és vissza...ekkor jó ismét 3 percig... :) -
Jóózsf István #1002 Felejtsd el! Biztos, hogy nem oldotta meg!!!
Mielőtt egymás belein kezdenétek táncolni! A bányászat hibás. Tele van hibajelentéssel az ego fórum. Ez leginkább az 131 hozadéka, amit az 132 sem javított! Egyszerűen beakadnak telehassal a bányászhajók. mintha elfelejtették volna, hogy mi a következő tennivaló. (Hát kirakni az árút b.meg!) Ha üresen ácsorognak, akkor nagyobb a baj!
Ugyanezzel problémával küzdöttem néhány napja. Én azt játszottam, hogy odaadtam a gyárnak, aztán amikor ezt tapasztaltam amit te, akkor elvettem, kirakattam vele a gyárban a motyót, majd visszaadtam a gyárnak. Van amikor segít, aztán egyszercsak megint "megmerevedik". No para. ez ilyen! (szar)
Annyit azért érdemes megtenni amit már korábban is beszéltünk, hogy azt az anyagot, amit bányásztatni akarsz, tedd "saját cégen belüli forgalmazásba," majd húzd fel az árát a plafonig. Így nem is kell a gyárnak bányászhajó, mert ha beállítasz egyet autóbányászatra (konkrétan) akkor az nagyvalószínűséggel a saját gyáradnak fogja "eladni" a motyót!!! Egyelőre ezzel lehet kiküszöbölni a bányászhibát.
Nálam még az is tetézte a bajt, hogy ugyanazoknak a hajóknak kellett volna jeget és szilikont bányászni. Na ez már teljesen betette nekik a kaput!
Szóval béke! És várni az 1.4-et 1.5-öt! Ami egyelőre erősen kétséges. Ugyanis a132 óta még béta sem jelent meg! Valószínűleg elfáradtak az egónál és/vagy most kezdték el sütni a beigliket és nem érnek rá! Most én is úgy vagyok vele, hogy rá sem bírok nézni a játékra, mert azonnal szarrá idegel. Tegnap is csak két órát toltam és szigorúan azzal foglalkoztam, hogy habitat-ot, biomot, (mi a harmadik?) dóm-ot(?) szerezzek és építsek, hogy legyen élet a hákúban! -
Tauri #1001 Mag van a hiba. El kellett távolíttatni a managert és vissza...utána minden jó lett...bakker elment rá 2 órám XD -
#1000 A managered az állomáson milyen szintű? Mert még az befolyásolhatja, az által hogy esetleg túl messzire kéne küldenie a hajót és nincs meg hozzá a szintje.
Igazad van nincs bányász képzettség, én néztem félre.
Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2018.12.12. 20:53:25 -
Tauri #999 Ismét vissza raktam auto bányászatra a hajót és vártam hogy tele legyen a konténere. Ekkor vissza rendeltem az állomáshoz, és ugyan az a szitu. hiába van tele a raktér nem viszi haza. Gondoltam hátha az állomásom nem jó, így manuálisan hazavittem a gázt ás áttranszferáltam...és láss csodát a termelés beindult. Ezután vissza rendeltem az állomáshoz és semmi :)
Na bukó lehet a gáz állomás bugos még.
Apropó érdekesség, hogy drónokat sem tudok hozzá adni az állomáshoz, mert azonnal nullára rakja vissza bármit is írok be neki -
Tauri #998 LvL 1 es Pilota skill kell az Auto Minerhez. Eddig Ő 3 napon keresztül Autó bányászott, most hogy hozzá rendeltem az állomáshoz nem csinálja. Nincs olyan hogy Bányász skill, én nekem ez uj info -
#997 Lehet hogy ott a hiba. Ha a pilóta skillje 3-as, de nincs bányász skillje, nem tud bányászni. -
Tauri #996 Megnéztem a videót mindent ami ott volt úgy csináltam én is. No mind1, megpróbálom más gyárral nem gázzal -
Tauri #995 Nem bányászatra küldtem, hanem ahogy Te is említetted jobb klikkeltem az állomásra és a Mining for ra kattintottam.
A Hajó meg is kapja az utasítást, és a Subordinateshez került, a bányász kék ikon pedig meg is jelenik. Innentől kezdve pedig csak áll az állomás mellett a hajóm és semmit sem csinál :(
Ezen kívül adtam 500 K pénztis az állomásnak. A Hydrogén kereskedése más NPC vel le van tiltva, minden más Manuálison.
A Bányász hajó kapitánya lvl 3 as Pilota skilles
Az egyes tárolókat mindegy hogy hová építem az állomáson?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2018.12.12. 19:54:38 -
#994 ne automine parancsot adj neki!
töröld a parancsot,majd térkép nézetben válaszd ki a bányászóhajót. ha megvan jobb klikk az állomásra és katt a mining for tabra és akkor át is rakja a hajót az állomáshoz és neki fog dolgozni. Fontos hogy legyen az állomásnak pénze,mert ha nincs mani akkor a manager nem ad ki vásárlási parancsot,ami kihat a saját kereskedő és bányász hajóra is,és teli raktérrel ott fog kinézni a fejéből,az istenért se fogja leadni neki a cuccot.
Egy rövid videó ami végigvezet egy állomás építésén a terület vételtől az állomás beállításán át a hozzárendelt hajókig mindent megmutat egy full spaceweed termelő állomáson
-
kisiku #993 Nagyjából ugyanaz. A fegyverek ugyanazok...ez a baj. Van S M és L méretű, aztán csók' Néha van Mk2-es, de pl a fregattomra is csak Mk1-et tudok rakni. Igaz, azokat "házi barkáccsal" (tuning) lehet húzni.
Különbség talán a hajtóművekben van.
-
Tauri #992 Igen tudom mit jelentenek a színek, köszönöm szépen :)
Azért kérdeztem, hogy hogyan tudok Hydrogént keresni, hogy hol legyen a feldolgozó üzemem helye.
Viszont hogy most minden megépült, nem akar hydrogén gázt hozni az Állomásomhoz rendelt bányászom.
Tárolók vannak, a Logical Station Overview ban minden tökéletes. Managerem is van ternészetesen
Meg is kapja az állomástól a parancsot a bányászom hogy Automine, de elmegy egy rendszerbe és csak áll és nem csinál semmit.
Van l ehetőség hogy beállítsam milyen távolságra menjen el maximum mint az előző részekben? -
Jóózsf István #991 Nézegettem azokat az ábrákat amiket Goyo linkelt... Mintha plusz egy lépcső lenne iktatva minden gyártási sorba. Vagy csak hallucinálok?
A Paranid hajtómű Teladi motor kombót a kezdetektől használom. Ha épp érdekel az a pár egységnyi javulás. A fejlesztések nagyon lutrik! Választottam a listából egy olyat, ami +5 - +45%-ot ígért. Naná, hogy +5 lett belőle! (De csak addig amíg meg nem nyitom egy xml szerkesztővel!!! (Még mindig nem használtam. Öregszem!)) -
#990 Illetve probe nélkül egyszerűen megpróbálsz neki "mine" parancsot adni és akkor látod mit tudna ott bányászni
A probe viszont megadja hogy köbkiométerenként mennyi van benne.
Szállítóhajóknál nem próbáltátok a vegyes összeállítást? Paranid hajtómű, Argon hajótest, Teladi pajzsok? Mert ezekben a legerősebbek eme fajok. Azután pedig gyűjteni kell a modul upgrade-re és le lehet csökkenteni a hajó tömegét, ergo gyorsabb lesz és jobban manőverezik (persze csak egy kicsit). -
Jóózsf István #989 "honnan tudom hogy hol van..." A térkép mutatja. Ott, ahol már jártál és van gáz a háttér kék lesz. Hogy hydrogén-e, azt valóban csak a szonda fogja megmondani. Ha piros akkor szilárd nyersanyagokra lehet számítani Ha lila és tanultál színtant, akkor már tudod is, hogy mindkettő! Térkép nélkül a hosszútávú letapogató kék ködöt varázsol eléd a gáznemű nyersanyag jelenléte esetén. -
Tauri #988 Hát gyerekek, ez az állomás építősdi baromian jól néz ki! Itt állok az elkészült dokkomban és csak ámulok és bámulok ahogyan a drónok munkálkodnak. Milyen jó játék is lesz ez ha elkészül teljesen az X4 és jönnek DLC -k is hozzá -
goyo2 #987 Az utolsó nagyon tetszik -
goyo2 #986 X4 Tech Calc
WorkForce 1x1
Food & Tech production flowcharts
Complex calculator
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2018.12.12. 14:46:41 -
goyo2 #985 Lehet nem legálisan is? -
Fickesz #984 Üdv mindenkinek!
Kérdezni szeretnék.
Claim Pilot küldetés, nem találom a megadott helyen a csáveszt. Mind a két scennerrel próbáltam, mit tehetnék még?
Előre is köszönöm. -
kisiku #983 1. Veszel egy plot-ot, ami egy telek:
1a. Map (térkép), Manage Plots
1b. Beállítod a méreteket
1c. Create New Plot
1d. Ezután az egér segítségével a kis zöld kockát (mivel ugye térben vagyunk) valahová, ahol neked tetszik, odaviszed és klikk.
1e. Eztán kiírja, hogy az a "telek" mennyibe kerül és figyelmeztet, hogy vedd meg legálisan, azaz vásárolj licencet.
1f. Buy Licence - kifizetted a "telek" árát.
2. Innen már jobb klikk és mehet a Build Plan.
2a. Fogadj fel egy Constructor-t (Hire Builder) vagy ha elég pénzed van, vegyél egyet (kb 10-15 millából meg is van)
2b. Kezdd el tervezni az űrállomást.
Bányászat: vegyél a hajódra Resource Probe-ot és helyezd ki az űrbe. Az ott megmutatja a körülötte lévő aszteroidák és gázok jelenlétét.
Két fajta dokk van: a kicsi az S és M hajóknak, a "T Dokk" az L és XL-nek van. -
Tauri #982 Az állomásokat hogyan kell felépíteni? :) Tudom hogy hülye kérdés, de a Tutorialt megcsinálva nem kaptam rá nagyon választ hehe
Akarok csinálni egy Hydrogen feldolgozó üzemet, mert nagyon nincs a játékban , legalább is én nem találtam.
Két problémám van ezzel.
1. honnan tudom hogy hol van Hydrogén gáz? Manuálisan csakis Szilikon Jeget és Oret bányásztam, de gázt soha sem
2. Megvettem a Blueprintet az állomásomhoz, de a dokkoknál ami van Small és mellette a T dokk ami alap azt hiszem ez a neve, jó nagy mérete van. Ez mit csinál? -
goyo2 #981 Igen egyesével. Az elején nekem is tele volt EC-vel, mert persze én is azzal próbáltam manuálisan, aztán rám ragadt a sok EC.
Közben időnként mondtam neki hogy itt meg ott adjon el a rakomány EC ből és lassan elkopott. Ezen eladások közben pedig szépen folytatta az Autotrade-et. A queue szépenműködik.
Ja véletlen rájöttem hogy ebben a játékban is van "Transfer ware".
-
Tauri #980 Egyesével hozzá adtál több elemet is mivel kereskedjen?
Én próbáltam de csak Ec vel, de az volt vele a bajom, hogy csak akkor ment eladni, ha a raketrében lévőt mind el is tudta volna adni.
Mivel tele volt Ec vel és nem kellett senkinek ilyen sok, csak állt és álldogált, így befogtam szállítós küldizgetésekre manuálisan. -
goyo2 #979 Ja, nem próbáltam :-) -
goyo2 #978 célzott (és olcsó) blueprint szerzés tipp:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1) Locate the module you'd like to have
2) Eject from your ship and plant an EMP bomb on the module
3) Select the EMP bomb, right click on it and trigger
4) 4 Data leaks should spawn. Scan each of those and the 4th one should trigger the blueprint acquisition
The station will turn hostile temporarily but will pacify after a short time.
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2018.12.12. 09:41:40 -
kisiku #977 Akkor teszek egy próbát. -
goyo2 #976 Van két mercury-m. Autotrade-lnek, a körök jobb áru esetén 200k-700k. Amikkel nem keres jól, azokat ki szoktam venni az árulistából. Szóval nekem megy az autotrade.
Láttátok már közelről hogy néz ki egy boarding pod bevetés közben? Ne hagyjátok ki, beszarás.
-
kisiku #975 Igen, ugyanezt tapasztaltam a nagy teherhajónál is, annyit pöcsöl vele, hogy nem igaz. Úgyhogy vagy én szállítok vele vagy nem érdekel, úgyis működik csak lassan. Egy kör 700k-1,2 milla egy jó üzletnél. Már visszajött a hajó ára, csak azt meg űrállomás építésbe toltam.
István: én azt a böhöm nagyot vettem, a Shuyaku-t. Épp előző mondatomban erősítettem meg, hogy a gép hajlamos pöcsölni vele, olyan körülményesen repül. hogy nem igaz. A 40 hajó igaz, habár én csak egyet raktam bele eddig, amivel kirepülök. Viszont megcsinálhatnák, hogy ha a kishajó az "Internal Storage"-be kerül, ne fél óra legyen onnan kihozni. Tehát ha én repülni akarok vele, akkor ne az legyen hogy térkép+összes parancs törlése, minden visszavonása, majd nagy nehezen Fly to után kidokkol.
Kb 8,2 millióba került, de pár óra után visszahozta az árát. Vegyél rá Cargo Drone-t a pakoláshoz! Időközben rájöttem a manuális kereskedésre, ezért ahogy a Rebirth-ben, itt is ezt fogom csinálni, mert az autotrader soha nem működött egyik részben sem. Ez a 8,2 milla alap Thruster és alap Engine-t tartalmaz, mert egy jó thruster 1,5 milla, egy jó hajtómű meg 3-6 milla pluszban.
-
Tauri #974 Köszi az infót, én nekem is van 5 db M Silicon bányász hajóm, de lassan kezd telítődni a piac, így döntöttem hogy Oret fúrok amihez kellett a nagyobb hajó.
Jelenleg az M hajóim 1.5 kanyart tesznek meg kb mire egyet a nagy hajóm. A Medium egy körrel kb 60 K kreditet hoz még a nagy 130, így jövedelmezőbb picit a nagy Ore ra nézve is.
Felmerült bennem hogy a nagyot is Siliconra küldeném, de félek hogy túl sok ideőbe telne mire a habtestével megtalálná a megfelelő mennyiségű Silicont és azt eladja valahol. Így az Ore mellett döntöttem amiből nagyon sok van, és nagy a felvevő piac is.
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2018.12.12. 08:01:38 -
Jóózsf István #973 Ez egész tanulságos.
-
Jóózsf István #972 Akkor azért kerültem én is -25-be az SPP-vel!!! Jöttek is látogatóba a hákúhoz, de se rám, se a javaimra nem lőttek!!! Én meg csak vártam, hogy: NA MIVA' MIVA' MIVA'?!?! Elmaradt a márászkodás!
Viku! Nézegettem én is a nagy argon teherhajókat. Nehéz eldönteni melyik legyen. Nekem a listában feljebb levő pörölyfejű jobban tetszik, de lomha mint a tetű. Talán ha fele sebességet tud mint a többi.
X3-ban megtanultam: "Kétszer ad, ki gyorsan ad!"
Érdekesek ezek az adatok: Teherhajó képes 40 darab "S" osztályú hajót magával vinni! Nem túlzás ez egy kicsit? Azzal már háborút lehetne nyerni!
Tauri! Amikor én kezdtem az ipart, az "M"-es hajókkal, akkor szilikont bányásztam, mert köbméterre/kanyarra jobb árat kaptam. -
Tauri #971 Egy kör 130 K kreditet hoz Ore bányászatból. Maga a bányászat nem tart 2 percig sem hogy tele legyen a raktér, de az autopilóta ezzel a nagy döggel egyszerűen nem tud navigálni, Túlfut mindenen, elvéti a kapukat stb.
Azt vettem észre hogy ha nem a hajón vagyok, hanem pl másik hajómon egy másik rendszerben, akkor a térképen nézve néha azonnal 180 fokot is tud fordulni. De ha rajta vagyok soha nem megy át a kapun, csak köröz körbe körbe.
Egyszóval nagyon esetlen -
Tauri #970 Crane Mineral Vanguard -
kisiku #969 Ez a Pelican vagy a Phoenix? -
kisiku #968 Ez sajna itt is így van, nekem sem tetszik. A korábbi részekben lehetett hívni az állomást és "bocsánatot kérni", itt hívni sem lehet. Egyáltalán a Rebirth-ben sokkal jobb volt a kommunikáció az állomással és egyszerűbb volt a hajók beállítása is, mint itt. -
kisiku #967 Ez így van, nálam beindultak a támadások. Kalózok, Xenon és Khaak. De még mindig piszok jó vagyok dogfightban...nem csoda, Freelancer,Freespace,Tie Fighter, stb-n nevelkedtem.
Lényeg, hogy egy Argon Elite-tel zúztam le egy huzamban kb 16 darab Scale Plate Pact-es kalózt, aztán jött Xenon is. Most gyűlnek a vadászgépeim is, viszont egyben le kéne szállítanom 4 db Spacefly Egg-et szint a Scale Plate Pact-nek, de mikor bedokkolok, eltűnik a guide.
Ráadásul csak egyszer találtam meg a Café-t, ahol a Black Marketeer van, most meg nem találok vissza. -
Tauri #966 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
És nekem is kész lett :)
Még a Dokkban szerelés alatt
És a pacin XD
-
#965 na állítólag az utsó patch beindította a gazdaságot,egy youtuber kitakarított egy xenon szektort,csak a wharfot hagyta meg és az ai elkezdett egységeket gyártani+argon wharfban is látott npc teherhajót épülni: elvileg eddig ilyen nem volt