2613
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • Desert
    A Sínbuszra nem lehet kocsit kapcsolni?
  • Tauri
    A steamen az előrendelésnél elindult egy visszaszámláló...
    Jelenleg még akciósan lehet megvenni a játékot még 29:47 percig... Remélem nem ennek a letelte után lehet csak játszani, azaz letölteni mert akkor holnap estére szól ez az időpont...
    Mit gondoltok?
  • Tauri
    Én is nagyon gondolkozom modellvasút építésében...de még várat magára. talán a fiammal egyszer...

A játékra visszatérve, gondolkodom hogy csinálok egy modot ami külön veszi a szervizt az üzemanyagtól, ugyanis napok óta ezen agyalok hogyan is lehetne megcsinálni.

Az alap ötlet hogy minden mozdonyra működjön , beleértve a modokból származókat is, hogy teljesítményből származtatnám az üzemanyag költségeket.
    Utána néznék 1-2 akkori mozdony életbeli költségeinek, és venném a % os értékeit.
    Külön lenne származtatva a gőz, elektromos, diesel mint költség
    Kérdés hogy milyen függvények vannak a játékban, lekérhető - e az aktuális sebesség az adott járműnek, jobb esetben a teljesítmény használata ( erre tuti nem lesz függvény ).
    Havi szinten megnézném mennyit ment a jármű, és levonnám a havi költségekből azokat a napokat mikor nem ment.

A szervizköltség pedig lehetne futásteljesítmény után mondjuk távolság alapú
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.07. 10:14:45
  • kisiku
    Igen, a TF-ben engem is nagyon zavartak a működési költségek.Nevetséges, ahogyan kalkulálták őket...a legmodernebb ICE és TGV-nek már olyan magas volt, hogy egyet sem ért meg működtetni.Alig volt néhány mozdony típus, amiket megérte megvenni. Ha jól emlékszem, nekem a BR218-as érte meg a legjobban.
    Viszont örömteli látnom, hogy a modellek még mindig nagyon szépek, akárcsak a polcom álló Fleischmann N-es modellvasútjaim...igaz, azok csak viszik a pénzt :)
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.11.07. 08:37:55
  • mokuci74
    .....Azaz már 2 en vagyunk hehe......

Azt Te csak gondolod...... ;) Kedden hajnal egyre mar beallitottam a telot......
  • Tauri
    hehe, hasonló cipőben vagyok mint te...így örülök hogy nem vagyok ezzel az érzéssel egyedül és nem vagyok "nagyon" furcsa :) Azaz már 2 en vagyunk hehe

A játékról beszélve, mivel én sem bírom ismét elővettem a TF et nehéz fokozaton ( már van 70 millám 1940 ben ) kis pályán...
    Ami nagyon nem tetszik a játékban, az a működtetési költségek származtatása.
    Mind a Railroad Tycoon ban ( itt tökéletes volt ) és az OTTD ben is külön vette a szervízköltséget és az üzemanyagot. Szóval ha egy vonat állt heteket, hónapokat az állomáson, nem számolt fel üzemanyagot ergo sokkal kedvezőbb volt a működési költség. Így votl értelme teljesen megtöltetni a vonatot és nem üresben futtatni őket.
    Ez azért lenne fontos, mert egy kis mellékvágányt érdemes lenne használni, de így hogy ezt nem nézi nehéz fokozaton nem lehet profitot termelni.

A másik bajom, hogy pl a Sín Busz , nem tudom mi a pontos neve Bzmot :) Egyszerűen lehetetlen profitot kihozni belőle! Hogy gondolták a fejlesztők?? fejből írom..15-16 utas fér el rajta és 200K a működési költsége ellenben egy busznak aminek 30 K körül van és 15 utas van azon is. Én akarnék ilyen kis falvakba Bzmotokat, mert tök jól néznek ki, de -70, -100 K körül van a profit lossom, évente.
    E helyére használom azt a Piros nyilat +2 szemályszállító kocsival ami 51 utasra jön ki. Ez havi 200 K profitot hoz, de csúnya a szerelvény...a kocsik miatt.

Na kíváncsian várom ezeken javítottak e a fiúk. Kedden indul a dömping :)
  • Nohab
    Gondolkodtam már egy magyar kampánysorozaton is. Ennek még sokkal nagyobb az esélye, hogy befejezem :D
  • kisiku
    Most már bírjuk ki még két napig...te jó ég, úgy érzem magam, mint anno 96-ban a Red Alert 1 megjelenésénél...álmatlan éjszakák előtte, semmire nem tudtam már gondolni. Őrjöngve rohantam a boltba érte.
    Közel a 40-hez még mindig érzek ilyesfélét. Ha belegondolok, hogy C64-en már toltam a simcity-t...hát igen, 83 óta tolom a videojátékokat.Hm remélem, olyan lesz mint a Transport Tycoon, csak 2016-os szinten.
  • tuvixplayer
    Látszik, hogy nem játszott a Train Fever-rel, meg beszopta a vonat cserét. Csak mozdonyt adott meg. Azt hitte, hogy a vonat automatikusan be fog menni a depóba, majd kijön helyette ugyanaz a szerelvény, de a lecserélt mozdonnyal. Persze nem ez történt.
  • Rudi50
    Azt a mindenit ez valami brutális.
  • mokuci74
    2130 korul jar a gyerek azt nem tudom, hogy milyen a konfigja, de itt azert mar szepen rangat a jatek..... ;(
    Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2016.11.06. 17:01:24
  • mokuci74
    Apropo, a magyar nyelv ugye nem tamogatott a steames verzioban, viszont a magyar forgalmazasrol en nem hallottam eddig semmit.....
    Errol valaki valami infot tud ?
  • tuvixplayer
    Az objektumok átnevezésénél nem feltétlen kell kitörölni az egész nevet, a kurzorral lehet mozogni a megnevezés mezőben.
  • tuvixplayer
    A városok is átnevezhetők utólag.
  • tuvixplayer
    Ez a Train Fever-ben is így volt.
  • Rodman6
    0:01 vagy 1:01 nekem általában 1 után jöttek le az eddigi játékok amiket megjelenés előtt vettem meg.
  • hhelikopter
    Én is nagyon várom a megjelenést! Amint látom itt végre lehet hosszú teher szerelvényeket üzemeltetni gazdaságosan, és a gyárak is termelnek bőven... Itthon kedd 00.01 körül lesz elérhető? , mert keddre szabit veszek ki akkor :)
  • Rudi50
    A nehézségi fokozatokkal mi újság?
  • Rodman6
    Holnap éjfél után érek haza, remélem már letölthetővé válik hajnali 1 után és tolhatom. Már ígyis rutinból megyek a steamre hogy megjelent e már a letöltés gomb. Érdekes a nagy AAA kategóriákat nem vártam ennyire.
  • szabii98
    Eszméletlen mikrómenedzsment kell a 20as évekre már, annyi járművel és járattal és termékkel és emberekkel....jézus :D
    és nagyon jól levan szimulálva a városok felemelkedése is például. Nem tudom, hogy az elődben is így volt-e, de ha egy városba sok terméket juttatsz el, akkor ugye az nyilván fejlődik és növekedik, majd több munkát kínál mint amennyi lakos van.

Namármost ilyenkor történik az hogy a rengeteg munkást el kell szállítani ezekbe a városokba...majd a 10es-20as évektől megjelennek az autósok, először csak egy pár embernek lesz, aztán már azt veszed észre hogy a nagyobb utak tele vannak autókkal :D
  • Rodman6
    Van magyar videó is:

A Campaign tetszik ahol bizonyos dolgok felépítéséhez kell anyagot szállítani. Ez egy jó ötlet.
  • Desert
    Majd kiadnak ehhez is egy olyan javítást, hogy nem törölheted az utat?

Ő szerintem érti is a játékot.
  • Nohab
    Ennek az ürgének elég jól megy. Nagy pálya, 250 közűti, ~10 hajó, ~30 vonat és szépen fut. 1909 felé jár.

Utoljára szerkesztette: Nohab, 2016.11.05. 21:53:41
  • mokuci74
    meg 3 nap..... ;)
  • szabii98
    Egy újraindítás megoldotta, szóval egy sz*ros i3-mal, és egy 950-nel nagyon vígan szaladgál a játék.
  • mokuci74
    Ertem, koszi
  • Rodman6
    Cargo repülőgépeket azért még tettem volna bele.
  • Rudi50
    Engem a nehézségi fokozatok érdekelnének, hány van és mennyire gázosak, hasonló a trainhoz?
  • tuvixplayer
    A korai hozzáférés helyett elővásárlást kellett volna írnom.
  • tuvixplayer
    A korai hozzáférést nem jelent korábbi játéklehetőséget. Akik már játszanak, azok bekerültek a béta tesztbe
  • szabii98
    Hát én sajna nem játszottam az előddel (pont a futási teljesítmény miatt, megijesztett a sok hír), itt pedig bekerültem a bétába.

A legjobbkor kérdezed. Hát, fogalmam sincs mit kell várni a játéktól, egy 3rd gen i3-on és egy GTX 950en játszom 720p-ben, 1901ben járok épp egy játékkal, van kb 15 line-om (3 vonat, többi kocsi-szállítmányozik), közepes mapon. Valamiért abban a pillanatban hogy átléptem 1900ba, elkezdett akadozgatni a játék picit, de lehet hogy csak azért mert már 4 órája ingame voltam. Egy jó 80 jármű viszont megy már a térképen, folyamatosan szóval ez azért elég jó szám, és a gépem sem egy csoda. Egyébként a többi bétás aztmondta sokkal jobban fut a játék.
  • Rodman6
    Az se lenne rossz ha egy vasútállomásra mehetnének a áruk is. Elég kényelmetlen 2 vasútállomást építeni az utasoknak és az áruknak.
  • mokuci74
    Vándor és/vagy szabii98.... Arrol tudnatok valamit mondani, hogy mennyit valtozott a jatek futasi teljesitmenye ? Ha jatszottatok a Train Feverrel(nyilvan igen) akkor tudjatok mirol beszelek.....
    Koszi az infot elore is.
  • Desert
    Körforgalmat nem terveznek a fejlesztők?

szerk: A kampány mód nekem pl. tetszik.
    Utoljára szerkesztette: Desert, 2016.11.05. 12:58:57
  • Rudi50
    köszi
    Azt hiszem ez a kampány mód nekem felejtős, marad a végtelen játék, mondjuk ott is lehetnének ellenfelek mint a Transport tycoonnál.
  • Vándorr
    Streamelés okán kaptam hozzáférést, de csináltam videót az európai kampányról ha valakit érdekel
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLvObhV-iO25MXLFmoz480VX15cm4PwNtb
  • Lokker
    Van korai hozzáférés. Steamen meg tudod venni. 25 ójró
  • Rudi50
    De hogy játszottál ha meg sem jelent és hogy jött patch ha meg sem jelent még?
  • szabii98
    Ez egyébként nekem annyira nem tetszik, vagy nem is tudom mit mondjak. Építettem egy szállítási láncot ugyanígy (búza->étel->város), és egyszerűen az étel előállító gyár nem volt képes olyan sebességben megcsinálni a terméket, amilyen gyorsan a búzát vittem. Tudni kell hogy a közelség miatt lovas kocsikat alkalmaztam, kb 25-t a végén már (fejlődött a farm, ami azt jelenti hogy 200 egységet tud termelni 1 év alatt max az új fejlődésig). Namármost, mivel nem volt ennyi igény a gyár részéről, ezért a búza termelés először lelassult, aztán downgradelte az épületet, aztán már le is állt a termelés majdnem nullára. és ekkor történt az hogy kb fél km-es kocsisor állt a dombtetőn, és elkezdtem pénzt veszíteni. Innen dőlt minden. Szóval azért oda kell figyelni ezekre a dolgokra rendesen, mert jól meg szívja az ember és nehéz helyrehozni :D
  • Vándorr
    Sziasztok,
    Játszottam a játékkal, az elmúlt napokban, és nekem tetszik ez a "VAGY"kapcsolat a gyártásnál. Ami megnehezíti a játékot, az azon észrevételem, hogy a gyár csak akkor gyárt, ha minden feltétele teljesül (tehát kap műanyagot és deszkát VAGY acélt és deszkát).
    A gyáraknak van egy tároló kapacitásuk, és nem gyártanak többet, ha nem viszik el a cuccot. Tehát már a játék elején ki kell építeni a láncot, egészen a farönktől a termék városba szállításáig.
    Nekem volt egy befulladt játékom, ahol a vonatoknak beállítottam a teljes berakodást, és összeomlott a rendszer, mert a bányák egyre kevesebbet dolgoztak, mivel a gyár nem kapott elég anyagot időben, és szépen minden épület előállítása lecsökkent 0-ra.
    Nekem nagyon hiányzik a járművek/vonatok másolása funkció.Nem is értem miért maradt ki.
    A vasút/út kereszteződésnél a szintbeli különbségek elég csúnyán kijönnek.Néha olyan mintha egy kis völgybe kellene lemenni a vonatnak :) A vezetőfülke nézet szerintem zseniális. Csak kár, hogy a táj elég kopár ahol épp nincs erdő, de egyébként nagyon hangulatos. Főleg villamosnál, és közúti járműnél tetszik a városban. Repülőnél még nem próbáltam, ha ott is megvan a funkció, az is szép lehet.

Tegnap volt egy frissítés a steamen, íme a Patch Note (a Spoilerben)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Build 11771 (November 4)

- Fixed planes landing on large airport
    - Fixed long trains stopping in short stations
    - Fixed ballast above tracks
    - Fixed spurious signal collisions
    - Fixed duplicate voice-over playback in menu
    - Fixed tram depot catenary default setting
    - Fixed bus/truck/train station street connection problems-
    - Fixed delete save game button/confirmation dialog (only worked once)
    - Fixed wrong way around parallel loop problem while building tracks
    - Fixed "Accumulate x money" achievements
    - Fixed negative number of vacant jobs bug
    - Fixed crash when pressing shortcut for track modification tool
    - Fixed crash when pressing shortcut for bulldozer
    - Fixed crash when building tracks
    - Fixed crash when building signals or bus stops
    - Fixed town building terrain alignment
    - Fixed lod distances of many models
    - Fixed various small problems in various missions
    - Improved shadow flickering
    - Improved cockpit camera mode
    - Improved town window (cargo needs)
    - Improved street/track bulldozer: auto-remove signals and bus/tram stops
    - Improved "half" railroad crossing
    - Improved automatic height/slope calculation for tracks
    - Improved mission end window
    - Improved bridge geometry
    - Improved shipyards (removed street)
    - Improved performance
    - Added line warnings panel (duplicate stations etc.)
    - Added train length indicator to vehicle replace tab
    - Added option to enable industry construction menu
    - Added interior to tunnels
    - Added second street connection to all stations
    - Added error and warning messages to terrain modification tool

Utoljára szerkesztette: Vándorr, 2016.11.05. 09:49:30