2613
Transport Fever
-
tuvixplayer #531 Általában buszokkal szoktam kezdeni a városi tömegközlekedést, néha, nagyobb városban villamossal (lóvasút). Ahogy ő a forgalom, akkor szoktam lecserélni villamosra. Van itt a Longer Trams mod, ami egyes villamos típusoknak növeli a kapacitását (és a hosszát is :),. -
tuvixplayer #530 A körforgalmat nem szeretem az elején, kivéve, ha mindkét irányban megy, de akkor is túl hosszú az idő, amíg a lassú locvaskocsik körbe érnek .Ha csak egy irányban, akkor vagy sokáig megy tele a jármű, és nincs bevétel a egyes megállókban, hiába várják nem tudnak felszállni, mert nem cserélődnek az utasok. (TF-ben nem is volt jó hosszan menni az utasnak, a 20 perces korlát miatt.), Az is lehet, hogy az egyirányú körforgalmat sok utas nem is használja, mert más irányban gyalog hamarabb odaérnek. Később legjobb kombinálni a körjáratokat, és átlósan mindenféle irányban több vonalat. Így kijön a 80% körüli használat is akár. -
kisiku #529 Így van! Minden városba villamos, ahol vonat is van, mert az (is) viszi az utasokat a vasútállomásra, tehát nem csak odasétálnak az utasok. Busznak semmi értelme városon belül, nekem eddig mindig veszteséges volt a busz, a villamos soha.
Én egyszerűen szoktam: kialakítok egy körpályát ami érinti a lakó, üzleti és ipari negyedeket is és természetesen a vasútállomást, majd megépítem a megállókat és ha nagyon kell visszafelé is.Beállítok 4-6 villamost vagy többet ha kell és hadd szóljon!
A városok már attól is "szaporodnak" ha csak egy villamosvonalat elindítasz, de a vasúttól aztán beindul a növekedés
Iparba mindig akkor fogok, ha elég lóvé jön be a személyszállításból, ami ha kell, tudja fedezni az iparból elszenvedett veszteségeimet is.Aztán ha beindul az ipar is, akkor már minden oké.
-
tuvixplayer #528 A TF-ben is ezt csináltam. 1 személyvonat két város között 1 vágányon. Ahogy nem volt elég 1 vonat, akkor kitérő a vonal közepén és 2 vonat. Aztán még több vonat és kitérő, majd dupla vágány. Mivel sok mozdonyt, vagont modoltam, így elég hamar volt gyorsabb vonatom. Ekkor már sok személyszállító vonalam volt a szomszédos városok között. A gyorsabb vonatok megjelenésekor elkezdtem egyesíteni a nagyobb forgalmú szomszédos vonalakat. A gyorsabb vonat a 20 perces utazási limiet miatt volt fontos. Közben az áruszállítást is fejlesztettem. Ja és minden városban tömegközlekedés, általában kereszt irányú vonalakkal, egymás között átszállási lehetőségekkel.
Ez egy bonyolult, a teljes térképet behálózó mindenütt legalább kétvágányos rendszer lett. Párhuzamos teherforgalomnál 4 vágány a sebesség különbség miatt. Ez remekül működött, 100 év alatt 3B feletti pénzzel.
Nem értek egyet az 50 évenként egyféle ipar.
25 év alatt volt már 3 féle iparom (építőanyag, üzemanyag, szerszám, élelmiszer, és nem is volt vele baj, amíg nem kezdtem többfelé megosztani az árut). -
Rodman6 #527 Igen. -
tuvixplayer #526 Az is betesz a játéknak, ha az egyik városba pl az ipart elkezdem egy másik fajta áruval is kiszolgálni. A korábbi áru termelése elkezd veszettül ingadozni. Mintha azt figyelné, hogy amint a másik áruból beérkezik valamennyi, akkor visszább veszi az első áru alapanyag és áru termelését, aztán megint feljebb megy, mert a 2. áru nem érkezik folyamatosan, csak ahogy beérkezik a vonat, és a teher autók szétosztják a városban. Ha ez így van, akkor miért reklámozták anno a készítők, hogy itt már többféle árura is szüksége lesz a városnak? Szerintem meg elvileg semmilyen árura sincs szükséges, akkor is elkezd nőni, ha több városba is van személyszállítása. Ez így van a TF-ben is. na de pont ezt fogom kipróbálni egy új térképen. -
tuvixplayer #525 Ezekkel mind tisztában vagyok. Pénzem is van. Szóval elvileg semmi akadálya a terjeszkedésnek, ha a játék hagyná. fps azaz first person mód?
-
Rodman6 #524 50 évente csak 1 ipar fejlesztésébe érdemes belekezdeni, ha egyszerre akar mindent az ember akkor belebukik. Az sem árt ha az ipari vonatoknak szánt síneket rávezetjük a városokat összekötő sínekre, így elég nagy építkezési költséget meg lehet spórolni. A városokat dupla sínnel kötöm össze mindig, hosszútávon többszörösen visszahozza az árát, ha egyidőben több tevékenység is zajlik a sínpáron. -
Hunor1 #523 zöldfülű vagyok még de egyre inkább úgy tűnik hogy hasznosabb az ha nem fűzök fel mindent vonalra.
vagy is:
rönkfát a fűrésztelepre -1 járat, és csak ezt viszik ingajáratban
fűrésztelepről a deszkát megint külön vonal viszi ( a kész árút csak akkor viszi ez a kör tovább ha közel a város, de akkor is csak 1 városba max.
végtermék megint csak egy külön járattal, szintén 1 járat 1 város. egy másik városba külön új hálózattal. -
Rodman6 #522 Na csak rájöttem a taktikára. Ugyanúgy kell mint a való életben, nem szabad állandóan építkezni és mohónak lenni, kapásból mindent összekapcsolni, csak módjával kicsit meg kell állni, fps módba kapcsolni és utazgatni amíg valamennyit visszahoznak az árukból a cuccok. Első lépésben utasszállítás és farmokról a grain és livestock szállítás. Ezt maximális kocsival szoktam, körönként 500 ezer bevételt hoz a konyhára, és a farmok termelnek rendesen. Egyenlőre beindult a biznisz, ha alábbhagy akkor betöltöm a mentést.
Taktika:
-Kikeresni a két legnagyobb lakosú várost a listában, és ezeken a pontokon kiépíteni a közlekedés és étel szállítást első lépésben. Ez fontos mert pár lakosú városokon nem lehet bankot robbantani kezdéskor, alulról nyaldosnia kell a 300 lakost ha jót akarunk, szerencse is kell hogy jó ipar legyen a környékén.
Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2016.11.21. 09:43:04 -
tuvixplayer #521 Én azt akarom kipróbálni egy új térképen, hogy a csak személyszállítás is elég-e a városok növekedéséhez. Egyelőre azt gondolom, hogy igen. A személyszállítás legalább jól működik ellentétben az áruval. Van egy A - B és B - C személyszállító vonalam. B állomás terminál típusú. 1910 körül járok, mindhárom város 1500 lakos körül van. B Állomáson hatalmas az átszálló tömeg. A terminál állomás peron végén látszik, hogy az egyik vonat beérkezésekor sokan nem hagyják el az állomást, hanem a peron végén átmennek a másik peronra. Ugyanez van a másik vonal vonatjaival érkező utasokkal is. -
tuvixplayer #520 Nekem van egy 3 várost kiszolgáló kő alapanyagból építőanyagot szállító hálózatom. A 3. várost nemrég kötöttem be egy vonattal. Lassan felfutott a termelés, annyira, hogy 1 vonat már kevés volt. Feltettem az új vonatot, erre totálisan visszaesett a kőfejtő. Hogy leállt-e azt nem tudom, mert mással voltam elfoglalva, csak azt vettem észre, hogy az addig 650-700 körül termelő kőfejtőből a követ elszállító milliónyi teherautó egymásután várakozik a kőfejtőnél, és 200 körüli a termelés.
Egy deszkából szerszámokat gyártó hálózatom viszont nem hajlandó kiszolgálni 2 várost. Csak a kezdetkor beálló 50 db szerszámot termeli vagy 30 éve, és fogalmam sincs, miért nem megy feljebb, pedig ennek sokszorosa lenne a két város igénye. A teljes szállítási lánc jóval felül van lőve, harmadnyi kihasználtsággal futnak a járművek, de a gyár nem mozdul a 50-ről. Talán az kavarta meg, hogy a deszkát egyik irányba szállító vonal szerszámgyári végéhez elkezdtem egy másik fatelepről farönköket szállítani, hogy a deszka - szerszám vonat, visszafelé farönköt is vigyen a jobb kihasználtság miatt. Ezt észrevette a játék, el is indult az úl fatelep, de beállt 50 körülre, a másik fatelep visszaesett 50 körülre, is így ketten adják az 50 szerszámhoz szükséges 100 db deszka farönk alapanyagát. A 2. fatelep bekötése előtt egyébként magasabb volt a deszka és szerszám gyártás is, mert az akkor még 1 város szerszám igénye is magasabb volt. lyan mintha a 2. fatelep bekötése a láncba lejjebb vitte a szerszám igényt, és így is maradt 25-30 év alatt. A 2 város bekötése azt eredményezte, hogy ebből az 50-ből kezdte ketté osztani az árut, így az első város ellátása még lejjebb esett. Ahelyett, hogy emelte volna a termelést. -
kisiku #519 Ha az ipart sikerül egyszer az embernek jól eltalálni és beindítani, akkor többet is hozhat, mint a személyszállítás.
Én két napja kezdtem el egy USA, Large térképet 1870-ben. 10 éven belül visszafizettem minden adósságot, 20 éven belül meg olyan nyereségem lett, hogy bőven tudtam fejleszteni, építkezni, stb.
Az eleje mindig nehéz és nyögvenyelős, főleg, hogy a mozdonyok 40-45 km/h sebességgel haladnak. De már az elején érdemes az alap 160 méteres állomástól eggyel nagyobbat építeni, mert aztán nehéz lesz.Most asszem 1920 körül járok és 80 millám van, pedig még szinte csak személyszállítást végzek.
Végre ki tudtam próbálni a hajókat is, de sajnos úgy néz ki, tényleg a vonatra van kihegyezve minden, mert hiába nem kötök a városhoz semmit, csak hajót, alig használják.
Úgyhogy az a baj, hogy mire eljutsz odáig, hogy legyen pénzed repülőre/hajóra, addigra teleépítetted vasúttal az egész térképet, mert az hozza legjobban és leggyorsabban a pénzt.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.11.21. 09:12:10 -
Tauri #518 Tegnap vettem a bátorságot és beindítottam az első "Goods" gyáramat. Nagyon féltem az egésztől, hiszen nincsenek jó tapasztalataim már a sima 1 résztvevős ( Kő - > Építési cuccok , Élőállat - > Étel ) -el sem.
Azt kell hogy mondjam .... minden úgy működik ahogyan kell neki. Igaz még csak 600 as a termelésem, de látni hol szűk a keresztmetszet, oda teszek több járművet és megy minden simán. Csak úgy ömlik a sok áru.
Ezzel ellentétben az egy körös fentebb írt gyárakat az Istenért nem tudom 1200 fölé tornázni, úgy hogy a gyár már 1600 as!...üresen járkálnak a vonatok / teherautók és a város 20% ban van csak kielégítve....
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.21. 08:34:29 -
Hunor1 #517 köszönöm, így tettem, mert olvastam itt korábbi hsz-ben is. furi volt ez a kampány rész, azt hittem hogy miután elkészült a csatorna akkor legalább valami hajójáratot kell majd létrehozni... így csak egy őrült kőszállítási hajsza volt :(
Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2016.11.21. 08:07:31 -
bud0 #516 Tegyél le fákat a körökön belüli tar területekre... -
Hunor1 #515 nabazmeg döglenek az arany békák ! :) mit kéne csinálni? az utakat azonnal leromboltam a zöld körön belül de nem javult a helyzet .már csak 28% a túlélési esélyük :( -
Laca54321 #514 azért köszönöm :) -
Rodman6 #513 2 hét alatt egyszer nem sikerült elérnem arra a szintre hogy építőanyagot és termékeket tudjak szállítani a városokba a benzinen és kaján kívül. Vagy ennyire béna vagyok, vagy ennyire szopatós pályákat ad. -
Rodman6 #512 Nem hiszem hogy megoldható mert a steam nem mutatja a fájlnevet, ott csak sima feliratkozás gombot kell nyomni, és a custom menüben már kapásból látszik is a mod. Hiába néz bele az ember a mod könyvtárba, semmi kivehető nincs benne. -
#511 Ja.. hogy nem kell az építőanyaghoz egyszerre a kettő beszállítása..??
Akkor már értem hogy miért történt a szabad játékban az hogy rövid idő után a slag már alig jött ki az állomásra (következésképpen a szén és a vasérc se érkezett, nem is termelt) közben a kő tömegben érkezett folyamatosan a platformra...
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.11.20. 15:04:31 -
Laca54321 #510 Sziasztok!
Lenne egy nagy kérésem - már amennyiben megoldható -, egyenlőre virágbolti verzióval játszom, de a jövőben tervezem a vételt. Az alábbi módot szeretném be rakni, de így nem tudom letölteni. tud valaki segíteni?
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=767191757
Köszönöm.
L. -
Jóózsf István #509 Akad? Konkrétan teaszünetet tartott nálam az utolsó európai küldetés közben. 3-4 másodpercekre állt meg! Nem vicc! Maga a jelenség ahhoz hasonlított, mint amikor éppen ment a játék. Gondoltam is, hogy kikapcsolom az automatikus mentést, de az nem akasztja meg ennyi ideig.
Főleg olyankor tudta, ha egy hajót rendeltem valamelyik útvonalhoz. Ebből (és még néhány másik ostoba jelenségből) én arra következtetnék, hogy ótvar gyengén van megírva a hajós része a játéknak. -
kisiku #508 Lehet, hogy kipróbálom a munkahelyemen az egyik szerveren...2 db 8 magos Xeon és 64 giga ram, igaz annak nincs külön GPU-ja külön...szerintem azon is akadna de valószínűbb, hogy el sem indulna szerver oprendszeren.
Egyébként nálam is akad, I5-4690K,16 Gb ram és Ati R9 280X.A videokártyám fel sem pörög, így nem azt használja, illetve nem eléggé. -
ssx22 #507 De mért nem termelnek a mocskos bányák? Kéne a goods 5 féle városba, vinném a deszkát meg a plasticot, de ehhez kéne rönkfa meg szén meg vasérc, de a bánya baszik termelni :( -
ssx22 #506 Ja, nálam néha megakad pedig nem gyenge gépem van i7, 8GB, GTX980 Full HD -
bud0 #505 Persze hogy termel, mivel az árut deszkából és műanyagból és/vagy deszkából és acélból állítja elő. Szóval acél nélkül is termel. Lásd még: a Const.mat. gyártásához sem kell a Slag és a Stone egyszerre, az egyik beszállításánál is termel, csak ha viszed mindkettőt - a beszállított mennyiség függvényében - többet termel -
Hunor1 #504 nálatok is az van hogy időnként kifagy a játék ha a leggyorsabb sebességen madártávlatból nézegeted/rendezgeted a térképet? vagy csak gyenge a procim? -
ssx22 #503 Az a vicces hogy deszkát meg plasticot viszek a feldolgozó helyre, és termeli a goods-ot, pedig steel is kéne hozzá, amit nem viszek :D -
tuvixplayer #502 Ettől a mod-tól nálam kifagy a játék:
Town Building Style Mod -
kisiku #501 Vasútvonal villamosítása folyamán a fél várost le kell rombolni...de miért??
Miért kell a várost elsöpörni egy kib*ott felső vezeték miatt?Hogy találták ezt ki? A fejlesztéstől "megijedő és visszaforduló" szerelvényről ne is beszéljünk, hihetetlen hogy ezt a hibát nem javították a Train Fever óta... -
tuvixplayer #500 Nem értem, mert nálam ez ellenkezője szokott lenni. Túl sok áru van a gyár melletti terminál platformján, alig bírom elvinni. -
Roy91 #499 próbáld meg, hogy lánc végérre(ami gondolom a város) állíts be másik város is. így megnő az adott anyagra a kereslet és a gyárak is többet fognak termelni. de ehhez hogy emelkedjen a termelés tapasztalom szerint legalább 2 év kell. -
#498 Az a baj, hogy van nyersanyag ellátás bőségesen. És a láncolat is ki van építve. Kereslet is lenne, hiszen a vonat majdnem üresen indul el.
Elég nagy hülyeségnek találom, hogy a nyersanyag lerakodása kapásból a gyár területére történik másodpercek alatt, a kész áru platformra pakolása meg elképesztően lassú. :(
Csak azt nem tudom eldönteni, hogy valamit én nem csinálok jól, vagy ez egy BUG vagy csak egyszerűen elbaxták a játékot. :S -
tuvixplayer #497 A játék kiszámolja, hogy mennyi nyersanyagot/árut tegyen a terminálra. A saját raktárában mindig van valamennyi, azt nem szokta teljesen leüríteni (legalább is én még nem láttam ilyet), gondolom pufferel ara az esetre, ha csökkenne a beérkező alapanyag. -
kisiku #496 De, valami rémlik..., oké, kipróbálom. -
kisiku #495 Kiváló, köszönöm, most fogom csak kipróbálni. -
Jóózsf István #494 Némi "illegális" anyagi fedezettel és hála buszvonalas ötletnek (Nálam elég volt 20 szóló is) meglett a német küldetés.
A Párizs-Lion písz of kék!
A következőnél meg már minden le van vajazva, csak ülnöm kell felette, hogy odaérjenek a masinériák, ahova kell. Unalmamban személyhajó járatokat indítgatok, levéve a terhet a közútról.
Az a német küldetés nehézségileg el van ba-számolva. Inkább annak kellene lennie az utolsónak!
Viku! Az átrakodás teljesen automatikus és természetes jelenség a játékban! Nem figyeltél, amikor a csatár-hálót fejtegettem? -
#493 Sziasztok!
Valahogy fel lehet gyorsítani, hogy a gyártelepekről az áru gyorsabban kerüljön a platformokra? Elég bosszantó, hogy a gyár terület rakodó tere tele van áruval a vonatok meg üresen mennek el. :S -
#492 Srácok!
EU 3. küldetés:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Svédországban, 1925 szeptember 30.-án valóban kitört valamilyen háború? (Google-n semmit nem találtam.) Most csinálom a 3. EU missiont és csodálkozom, azt hittem a II. világháború lesz, amiről beszél a játék a közelgőként..... de nem....
Vagy tényleg a játék fejlesztői megbuktak a töriből az 1939 kapcsán?? :D
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.11.19. 23:41:24