2613
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • tuvixplayer
    Feltettek a Steam-re egy áttekintést a logisztikai rendszerről:
    Logistic Management
  • tuvixplayer
    Ha egy városba szállítok árut az iparnak, és elkezdek egy másik árut is, akkor az előző beszállítása drasztikusan visszaesik. A kereskedelemre is ez lehet, azt még nem láttam. Szóval nem érdemes.
  • tuvixplayer
    egyébként ez -2 a 31. hatványon.
  • tuvixplayer
    Nem a termelés növekedése miatt nőtt nagyot az állomáson várakozó áru mennyisége, hanem az állomás bővítésekor az egyik vonat szembe fordult, és leállította a többit :(
  • tuvixplayer
    Ilyet már több videón is láttam. Valami túlcsordulás lehet.
  • Tauri
    Itt az újabb hülyeség :)

• tuvixplayer
    Ok.
  • tuvixplayer
    Az idő folyamatosan telik. Nem tudsz 1940-ben maradni, csak ha leállítod az időt, de akkor minden áll.
  • Tauri
    1600 as a limitem
  • Hunor1
    úgy érted hogy tőlem függ az hogy mikor érem el az1940-es évet, illetve maradhatok ebben az évben is korlátlanul?
  • tuvixplayer
    A kocsi lerakodó azért kell, mert az állomás nem feltétlenül fedi le az ipart/kereskedelmet. Egy nagyobb városban tovább kell vinni az árut a városon belül.
  • tuvixplayer
    A szabad játék 1850-ben indul. Addig játszol, ameddig akarsz, abba is hagyhatod 1940-ben.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2016.11.17. 19:51:18
  • Desert
    1850-ben kezded a pályát, és addig viszed ameddig jól esik.
  • Hunor1
    Hali. ( még csak most települ)
    de máris lenne egy kérdésem -bocs .
    van valami free mod is ebben a játékban ? arra gondolok hogy én szivesen játszanék a kezdeti időben , modjuk úgy 1940 ig bezárólag. de ezt jó sokáig . van-e ilyen opció, vagy valami MOD erre ?
    köszi.
  • Desert
    Várható megjelenés DVD-n Nov 22 6590Ft
  • Roy91
    Igen megkapja az árut a város és közbe a peronon várakoznak az utasok szállításra. Persze lehet egy kocsi lerakodot tenni a közelébe biztos ami biztos de szerintem nem fontos.
  • tuvixplayer
    Én az előbb bővítettem az egyik építőanyag gyáramat egy újabb városi kapcsolattal. Amit nem értek, az az, hogy az eddigi kiszolgált város felé miért nőtt a duplájára? Pedig az a város 70 %-ban ki volt szolgálva.
  • tuvixplayer
    Továbbra sem írtad meg, hogy a 800 és az 1200 számokat hol látod? Ha ez a limit, akkor nem annyit termelnek, ez a gyár jelenlegi bővítése szerinti állapotának a maximális éves termelési mennyisége, de nem ennyit termel.. A Production az éves termelés mennyisége.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2016.11.17. 18:30:21
  • kisiku
    Szerintem ez valami viszonyszám lehet, mert nem tudjuk kiszámolni, hogy az most 800 vagy 1200 darab valamit termel meg, ez inkább azt mutatja, hogy milyen gyorsan termel ugyanazon idő alatt.
    Nekem most van egy 800-as fabányám ( ) és egy 1200-as fűrésztelepem.Én sem tudom, hogy mennyit termel vagy van-e köze ezekhez a számokhoz, csak azt látom, hogy minden szerelvényem 5-6 faszállító...bocsánat ( ), fa vagonnal fut és mindegyik mindig tele van.
    Én csak a farmot nem értem, miért nem termel.Azért mert az építéskor egyetlen mezőt el kellett belőle bontanom, hogy odaférjen az állomás?Nehogy már!
    Egyáltalán a búza az tényleg a Chemical Factory-ba megy?Mert az olajból, ami a finomítóból jön, nagyon sok műanyagot gyártok.Vagy lehet, hogy ha sok olajat szállítok, akkor nem is kell búza? (Grain)
  • tuvixplayer
    Az Overview fülön van két érték: Production és Limit. A Production értékére volt kíváncsi. A Limit szokott ilyen kerek érték lenni, 400, 800, 1200 ...
    A Details fülön is két érték van, de az tartalmazza az alapanyagokat is: Stored, Potential. A Stored az üzemben jelenleg raktározott mennyiség, a Potential az érdekes, mert az a lehetséges termelés lenne. És ezt vajon hogyan számolják? Az üzemhez kapcsolódó teljes gyártási láncok végén lévő városok teljes igénye? Az nem ennyi szokott lenni. Szóval ez kérdéses.
  • Tauri
    Ezt nem értem, Mi az hogy mérete? Az aktuális termelés mellé 1200 van írva
  • tuvixplayer
    Ez azt jelenti, hogy az állomás vonzáskörzetében található ipar/kereskedelem meg is kapja az árut? És azt is jelenti, hogy ha a közelben van egy teherautó terminál, akkor oda átrakja? Ez nagyon remek lenne!!!
  • Roy91
    1200 a gyárnak a termelése ahonan szállítod a készterméket a városba? vagy 1200 az üzemnek a mérete és abból x mennyiség a termelés?
  • Tauri
    Ez így igaz ahogy mondod. De én nem tudom kielégíteni a városaimat, nem tudok annyit termelni...így nem akarok törekedni sem hogy minden 1 városba menjen hanem ossza meg ezeket hogy minden városom fejlődjön. NA ez utóbbi nem működik.
    Egyébként mennyit termel neked az üzemed? Mert nekem 1200 kevés 1 városra is és nem akar feljebb menni
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.17. 13:55:54
  • Roy91
    Személy pályaudvaron lehet letenni árut. Én úgy hordok építőanyagot és üzemanyagot az egyik városba. Viszon nem lehet használni depónak. Vagyis ha oda szállítóm közúton az olajat a vonat nem tudja tovább vinni emiatt
  • tuvixplayer
    Én üzemanyagot szállítok két városba külön terminálról, de ugyanattól az üzemtől. Az egyik városnak sokkal több kell, mint a másiknak, és nagyjából így is oszlik meg a terminálokon várakozó mennyiség.
    Én azt sajnálom, hogy személy pályaudvaron nem lehet árut felvenni letenni. Vegyes vonattal lehetne az utasokkal együtt árut szállítani egyik városból a másikba.
  • tuvixplayer
    Javítanom kell egy korábbi hozzászólásomat, emlékezetből írtam a munkahelyen. A városok árukkal ellátottságának %-os teljesítése árunként van, nem összevonva iparra illetve kereskedelemre. Meg is fogom próbálni többfajta árucikkel ellátni.
  • Tauri
    Tegnap kezdtem egy újat közepes nehézségen, mert ez a rengeteg hiba nem teszi lehetővé hogy élvezhető legyen a nehéz fokozat.

Most hogy van már az elején is pénzem, sikerült 1853-ban indítanom egy Livestockt - Food vasútvonalat, amit visszafelé egy depoban átrakodással "Kamionok :) " viszik el a Foodot a városba.
    Mivel ezek a lovas kaminok nagyon lassúak és keveset is visznek, nagy gondban vagyok hogy a többi városba hogyan szállítsam el.
    Az eddigi tapasztalatom az hogy ha egy depoból, vagy állomásról több vonal is indul ami terítené az árucikkeket a városnak, nagyon nem működik a szelektálás. Az egyik depo tele van, alig győzik az elszállítást, másik meg üresen pang bármit teszek.
    Tegnap este azt próbáltam ki hogy egy útvonalat létesítek, de bele vettem másik 2 várost is. Azaz Depo - Város a - depo Város b - Depo Város c...majd ugyan ezt megtettem a vonattal is hogy ne keljen sokat szállítani pacikkal.
    Az eredmény igen meggyőző. Minden szerelvényem és pacikám tele volt. Még tesztelés alatt...valakinek erről tapasztalata?
  • kisiku
    Értem, köszönöm.Mondjuk nem kell pénz sem, 2011-ben vagyok és 1,4 milliárdom van...
    Csak akkor ismét felteszem a kérdést, miért van repülő és hajó, ha nem lehet vele keresni? A tansport tycoon-ban legalább tudtunk "folyót csinálni", azaz kiásni egészen a városok közelébe. Itt, ha úgy generál térképet, hogy nincs folyó közelében legalább 2-3 városka, akkor nem tudsz hajózni.Pl miért nem lehet meghatározni a térkép generálásnál, hogy mennyi víz legyen? Milyen tök jó lenne pl. szigetek között hajókázni vagy repülni.
    A repülő meg, mint látszik is, nem éri meg...remélem ezeken majd javítanak.
  • Tauri
    Igen, nekem csak akkor működött ha nem volt más közlekedési forma csak repülő. Igaz ez sajnos az InterCity re is...azt sem lehet megcsinálni :(
  • Tauri
    Más nincs amivel profitot is lehetne tartani.
    A Nohab 1954 től végleg elérhető.
    Ára: 3.64 Milla, Fenntartási költsége 607 k. Erre van csatolva 11 kocsi, aminek darabja 808 k és fenntartása 145 k. A képen látható Nohabnak a fenntartása 2,38 Mill/év

Ha ezt villanyossal csinálnám akkor Class185 ös mozdonyom lenne de ez:
    Ára: 10,9 Milla, és éves költsége 1,82 milla. Nem hozna profitot sajnos :(
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.16. 21:36:52
  • tuvixplayer
    és mennyibe kerülhet tartani?
  • jocking
    Nohab 2094-ben? Az derék... :D
  • kisiku
    - Doki, akkor ez most a jövő?
    Nincsenek még repülő kocsik?Magától befűződő cipő? Gray's Sport Almanach sincs?

Én még csak az ezredforduló környékén járok, még egy darabig tolom, aztán megnézem az amerikai földrészt is.Neked működik a repülőtér?Az tényleg csak akkor megy, ha nincs más szállítási lehetőség a városban?Tehát nem kötöm össze vasúttal/busszal?
  • Tauri
    Az első városomba 1870 körül kezdtem szállítani az építőanyagot. A többi városba 1950 után. Mást nem szállítok
  • Nohab
    Jóformán bármelyik nevesebb modellkészítő programmal lehet csinálni. Importálásra szerintem már csináltak valamit. www.transportfever.net-en vannak dolgok. Például már egyedi pályakészítő programot is találni ott.
  • tuvixplayer
    És melyik az, amelyikbe csak építőanyagot szállítottál? A listában mindenféle esetek vannak. Jó lenne látni, hogy tényleg az a része nő jobban a városnak, amelyik ki van szolgálva. Nálam még nem telt el ennyi idő, szóval nem látszik egyértelműen, ha van ilyen összefüggés.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2016.11.16. 16:22:33
  • Tauri
    Rosszul mondtam a maximális városom méretét, mert munkahelyről írtam...bocsi

Itt a kép a legnagyobb várásomról, háttérben a 2. legnagyobbal

• tuvixplayer
    A 170-es termelés vajon azt jelenti, hogy azt mind át is adja a terminálnak? Vajon a járműveken mennyit vittél el, Egyébként amikor beindul egy termelési lánc, a nyersanyag előállító jóval magasabb értéket ír ki, mint amire a lánc végén szükség van.
    A felhőkarcolós városodban mekkora az ipar és a kereskedelem? Azért kérdezem, mert csak építőanyagot szállítottál, vagyis a kereskedelem nem kapott semmit.
  • Tauri
    A gyáramban 170 es a termelés, és ezt viszem a városba...elvileg a városnak éves szinten ha hinni lehet a számoknak 72 az igénye. Na akkor hogyan szállíthatok 170 et úgy hogy csak 32 őt ír ki a város hogy ennyit szállítottam neki?

Ez mind 1850 ben kezdő kicsi kocsis szekeres teszt volt, hogy milyen számokat ír ki tisztán a játék elején, de már itt nem világos.
    Ez azért lenne fontos hogy tudjak kalkulálni városonként, hogy egy adott depoba milyen mennyiségű anyag kell majd. De nem értem a metodikát