Transport Fever

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez miből derül ki a tarinban fordítva volt szerintem?
Az biztos, csak igazodj el rajta elsőre.

Gabona + tehen -> kaja ez így ok. na de a többi <#fejvakaras>
Nyersolaj -> finomító -> üzemanyag és olaj -> olaj megy tovább a vegyiüzembe ahol kell gabona<#confused> és műanyag lesz?

Már látom az első csődöm
szabii98
Az ipar sokkal megérősebb biznisz mint az utasszállítás.

I met God. She's black

Iparmágnások leszünk? <#vigyor>

Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)

Tudom, de a Train Fever zöld és ez különböző, legalábbis szerintem.
Létezik már a játékhoz angol modding guide?

A sivatagos altalaj az USA-DLC-ben van.
Ezt a videót még nem láttam 😊
Vajon módosítottak a járművek felhasznált költségein? Értem ezen hogy ha egy vonat vesztegel hónapokat mondjuk...miért számolja el teljes költségként ezt is, hiszen üzemanyagot nem használ ilyenkor,...

A fűre értem 😊
Amúgy ez is elég érdekesen tolja, nem a várakozó utasok közelébe tenne le egy busz depót hanem a kiindulási ponttól küldi újra őket.
Minden járművet át lehet színezni vagy a vásárlásakor, vagy a használata közben ugyanolyan színválaszték szerint, mint a vonalaké. Nem a teljes járművet színezi, hanem egy részét, itt pl. a kerekeket, tengelyeket stb.
Szuper!
Csak nekem fura ez a zöld szín?
Caliph
tegnapi lets play videó

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Amit eddig egyetlen videóban sem láttam: a gyorsabban haladó gépkocsi nem tudja megelőzni a lassabban haladót. És a többsávos úton nem lehet előre meghatározni, hogy melyik sávon haladjon. De a legjobb az lenne, ha a gépkocsi tudná magától, hogy melyik sávban tud gyorsabban haladni, ergo sávváltással tudna a leggyorsabban eljutni A-ból, B-be.
Nohab
A személyszállításnál 1 játék ember 4 valós embernek felel meg. Vagyis 4-el van elosztva a személyszállító járművek kapacitása. Továbbá a játék emberek kb. 10 másodpercet töltenek otthon, munkahelyen, boltokban, ami közel sem igaz a valós emberre.

Egy vitatható módszerrel kb így lehet átszámolni a valóságba a települések számát:

2000 játék lakos = 8000 valós lakos, ha ez a 8000 ezer lakos a napjuk 98%-át utazással töltenék a napjukat (mint a játék emberek) a valós kb. 21% helyett, akkor kb. 37 333 ingázó lakosnak felel meg. Továbbá a valóságban vannak olyan emberek, akik keveset használják a tömegközlekedést. Gondolok itt a nagyon idős, kórházi betegek, kicsi gyerekek stb.

Egy szó, mint száz ez az 1000 ember nem egyenlő egy magyar falucskával. Ha pedig mindenképpen nagy városokat akarsz, akkor írd át a házak kapacitását.
1-2 ezer lakosú városok hát khm... még egy Nógrádi falunak is kevés ha a realitást nézzük. Remélem ebbe már fogok felhőkarcolókat látni és nem 1 négyzetcentiméteren. Nem kellene minden egyes embert megrajzolnia a gépnek, elég lenne pár emberes animáció és kész. Úgyis minden ötödik ember egyforma.
Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2016.11.01. 18:24:30
wollnerd
Én is örülnék ha az 576-ban és CD galaxisban is árulnák már a first day, de hát....

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Úgy van, 1850-től 1925-ig a legnagyobb településem csak 1118 lakossal bír.

Utoljára szerkesztette: Desert, 2016.11.01. 11:51:15
Ha ellátod a várost áruval, valamint más városokkal van személyszállítás kapcsolatod, akkor el kezd nőni a város, akár 1000 fő felé is. Nekem 1500-as városaim is voltak 70-80 év elteltével, csak akkor jött egy patch, ami megváltoztatta ezt, és mind visszaesett 1000 fő körülire. Később kezdtek lassan újra növekedni.
A malac meg a bárány, háh <#eplus2>
Akkor úgy látom tanultak az előző rész hibáiból, engem az árulebegés nagyon zavart, jó lesz ez, a TT ötletéből viszont tényleg még behozhatnák a reklámozást mert ha a gép úgy gondolja sosem lesz utas néhány állomáson hiába van közel amihez kell.
A nagy játékoldalakon egyébként semmit nem találok erről, sőt pl. 576-ban sem árulják, furcsa mindenhol csak az FPS megy.
Kénytelenek leszünk steam-en beszerezni?
Utoljára szerkesztette: Rudi50, 2016.11.01. 11:10:49
A Train Fever-ben sem volt gondom a sín és útépítéssel, szerintem sokkal egyszerűbb mint a Tycoonban volt, a vonalak kezelése is, dehát kinek mi. Ha a fejlesztők helyében lennék akár tovább is módosítanám a játékot, például pénzből lehetne a városokba turista csalogatókat építeni, sokmindent ki lehetne még hozni a Transport Tycoon alapötletéből. Nem tudom ebben hogy lesz, de a Train feverben nem nagyon növekedtek, terjeszkedtek a városok, jó lenne ha ezen azért alakítanának valamit. 150 év elteltével is alig-alig nőtt a lakossága egy-egy városnak.
A járművek színe akár játék alatt is módosítható ugyanazon színpaletta alapján, ami az útvonalak színére is van. Nem a teljes jármű színeződik át.
Igen, és emberekre is működik.
Az áruszállítást alaposan átdolgozták. A városokban már csak háromféle épület lesz, pontosan, mint a Simcity-ben, City Skylines-ban: lakóépület, kereskedelem és ipar, és a színek is megegyeznek az ottaniakkal. Többféle áru lesz, mint a TF-ben volt, és az iparnak eltérő az igénye a kereskedelemtől. Minden épület 'mutatja', mit szeretne.
Megszűnt a nyersanyagok és áruk utak feletti városba 'lebegése', mindent a helyszínre kell szállítani. Fontos változás a megállók, terminálok, állomások lefedettségi köre. Ha nem elég közel van a teherállomás a bányához, akkor nem fog működni. Egy városban elhelyezett teher terminál csak egy adott körben elhelyezkedő épület csoportot lát el áruval. A körön kívül esők ellátatlanok maradnak.
Már nem csak havi 1-gyel nő a bányák, gyárak üzenek termelése, hanem pillanatok alatt megnő a kívánt igényszintre.
wollnerd
Tudtátok hogy van benne FPV (First Person View) nézet is?!

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Néhány az új építési lehetőségek közül a videóban .
Ha úgy nézed, a várakozó utasok felmennek a peron mellé és máshova érkezne a vonat, mint az útvonala által megadott, mindenki rohanhatna át a másikra <#eplus2>
Nohab
Mármint dinamikus útvonalakra gondolsz? Felejtheted is el. Azzal magyarázzák, hogy nem szokás a vonatok érkezési vágányait variálni... Normál esetben nem szokták, de 10 perc alatt kétszer is máshova írták ki a Railjetet...

Már csak 8 nap!!!

Vagyis 175 ora es 52 perc.....<#crazya>

Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)

Csak az útvonalkezelést javítsák és veszem is meg

Látom, mindenki tűkön ül 😊 én is...
Ha olyan lesz mint a TTD vagy a Locomotion, persze mai színvonallal, akkor itt gond egy szál sem lesz.
Megnéztem több videót, szerintem lényegesen jobb lesz a játékélmény, mint a TF-ben volt. Többek között ki lehet kapcsolni a hónap végén felszálló költség és bevétel számokat. Nem beszélve a sín- és útépítésről. Már csak 8 nap!!!
Akkor tanultak az előző rész hibáiból.

Q: Is the game optimized for late game performance?
A: Yes! Several new algorithms optimize the amount of necessary calculations and reduce processing time. Also, multicore support helps to ensure fluent gameplay even when scenes get big.

Erre leszek igazan kivancsi......
Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2016.10.31. 06:41:45

A sin építés katasztrófális, a terület egyengetés szintén, a vonalválasztás is, lehet némi gyakorlással megszokható de a tycoon után nevetségesen béna az egész. Remélem ez nem olyan lesz.
Csak angollal találkoztam eddig.
wollnerd
Vannak angol nyelvűek is a yt-n.

Mi az ami nem tetszik benne?

#81 Rodman6 angol videok is vannak vagy csak németek? nem kerestem még rá ezért kérdem.
Én is várom a Transport tycoon volt a kedvencem máig nincs jobb ebben a stílusban, remélhetőleg talán ez báárrrr.....
Nem bírtam magammal és feltettem a train fevert na az nagy csalódás lett a kezelhetőség pl. nulla a tycoon után, remélhetőleg itt már okosabbak lesznek.
Úristen még több mint egy hét megjelenésig nem bírom ki gecc, mások pedig már tolják a Youtubeon. Nagyon várom ezt a játékot, a Transport Tycoon-t és a Locomotion-t sem tudtam letenni, minden évben elővettem. Ilyen 3D változatra pedig már vagy 10 éve várok. Kár hogy a régi nagy programozók zöme pl. Chris Sawyer is eltűnt a süllyesztőben mert csak 2d-ben tudtak programozni. A Rollercoaster Tycoon utódja a Planet Coaster is jön már csak hab a tortán.
Néztem ezt a videót https://www.twitch.tv/cnlfailure/v/97603136
nem értem miért nem növelte a szekerek számát, mikor többen várakoztak a megállókban már.
Nohab
Mondjuk nálam nem csinálta Train Fever. A fordulóponton mindig kiürült a vonatom.
Kíváncsi leszek a vonaltörést kijavították-e már.
Ezt már a Train Feverben is tapasztaltam 😞 Annál furább, hogy nem vették észre? és nem javították.
Nohab
Meg is van az első hiba:

Vonat menetrend: A - B - C - B

Az utasok felszállnak az első B megállónál, de A-ba utaznak. Senki nem szállt le C állomáson. Ezt baromira javítaniuk kell.
Nohab
Bár elég bénán játszik... 1873-ban csak egy rövidke vasútvonala van egy szerelvénnyel és helyi közlekedéssel. Semmit nem hajlandó normálisan megmutatni, mert azt mondja: "az drága... A kölcsönnek meg nagyon nagy a kamata..." Fenéket...

Ilyenkor szoktam gondolkodni azon, hogy felvegyem ahogy játszom...
Nohab
Itt meg élőben megy.

https://www.twitch.tv/cnlfailure
Nohab
Mostantól már lehet videókat feltölteni a játékról. Itt is egy: