2613
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • tuvixplayer
    Nekem sem oldódott meg a fatelep - szerszám beragadt termelésem. A két termékkel ellátott iparú város miatt főleg a kő és építésanyag termelés totál ingadozik a 200 és 1000 között. A kőolaj - benzin is hasonlóan.
    Én is kezdtem egy új közepes térképet, és csak személyt szállítok. Maximálisra húztam a hitelt, de 1866-ra már mindet visszafizettem. Minden város be van kötve a vasúti hálózatba. Van 600 lakosú városom. A vonalak fele már két vágányos. Lassan jöhet a bonyolultabb állomások kialakítása a csomópontokban.
  • Toxigen
    A két mozdonynak kb. hasonló a (tapadási) tömege. A maximális vonóerőt általában 0 sebességnél (azaz induláskor) tudják kifejteni, de ehhez még nincs szükség a teljes teljesítményre, azért gyakorlatilag a surlódás korlátozza. Az pedig a hajtott tengelyekre eső súllyal arányos.
    A 177...196 kN tehát tkp. az indító vonóerőt jelenti. Magasabb sebességeknél a tapadásból következő vonóerő "utoléri" a teljesítményből nyerhetőt (teljesítmény = erő × sebesség, ha a teljesímény állandó, akkor sebesség és vonóerő fordítva arányosak). Tehát a példabeli V100 és az Ae4/7 kb. azonos vonattömeget tud megindítani azonos emelkedőn, de a svájci villanyló tovább tudja gyorsítani.
  • Titan
    Skacok! Egy városon belül hogyan oldjátok meg hatékonyan közösségi közlekedést ahol van reptér és vonat állomás is? Értem itt a megállók elhelyezését a lakó/üzleti/ipar negyedek ill. sorrendjét a megállóknak? Hova tesztek buszállomást? Az állomásnak milyen szerepe van?
    Érdemes körjáratot csinálni vagy inkább lakó-ipari, lakó-üzleti és vissza?
    Pontosan mi határozza meg, hogy az emberek használják a közösségi járműveket vagy honnan tudható meg, hogy mire lenne szükségük?
  • Jóózsf István #728
    Kellenek a nyútonok! Egy kamionban Tizenegy-kétezres dízelmotor, egy ferrariban 3-4 ezres benzin. Mindkettő 500 lóerős!
    Melyik viszi el a 40 tonnát?
    Hát persze, hogy a 2000 Nm-es kamion! Kell a nyomaték!
    (Ha valakinek kedve támadna a számokon lovagolni, már most kinyalhatja!)

Laca! A lerakóknak valóban van lefedettsége, de két csoportra oszlanak: Ipari és kereskedelmi (Nehéz-könnyű)
    Érdemes a kettő határára letenni egyet (Sárga-kék) Ha nagyon elégedetlen vagy, akkor létesíthetsz még egyet-kettőt. Én a fő lerakóról szoktam átvinni a cuccot egy kamionnal. Tehát: külön vonallal, de csak a városon belül.

Tudom, hogy nem olyan egyszerű a kereskedelem a játékban, mint azt sokan elsőre gondolnák, de nem is olyan komplikált! Nálam soha nem fordult elő, hogy rendesen ki volt építve a lánc, mégsem működött.
    Nem vagyok fanatikus TF rajongó! (A tréjntől konkrétan agyvérzést kaptam), de az árumozgatás a játék legjobban megírt része. Lehet, hogy csak egy kicsit több odafigyelést kell ráfordítani. Et voila!
  • Laca54321
    Helló Srácok! Kérdezném, hogy van e jelentősége, hogy egy adott városban hány lerakó depót helyezek el, mert látom azok is mint a megállók csak egy zónát fednek le a városban és, ha van mondjuk akkora a városom, hogy 4 depót helyezek el azt külön-külön vonallal kell beszállítanom vagy annak már nincs jelentősége? Azért kérdezem, mert ha egy vonallal többet akartam beszállítani az elsőnél úgy is lepakolták a kaját aztán üresen mentek tovább. Viszont, ha ki vettem az egyiket a vonalból azonnal vissza esett a termelésem. Szóval nem tiszta, hogy most kell e van e jelentősége ennek így vagy elég egy városban egy depó azt csókolom? köszike
  • Tauri
    Nagyon furi még az ipar...én is csak azért csinálom mert miért ne :)
    Addig még 1 gyáregység 1 vonattal 1 várost szolgál ki , minden úgy megy ahogy a nagy könyvben meg van írva. Amint teszel bele több vonatot , várost stb, minden számítás borul
    Én pl egy 320 méter hosszú vonattal szállítok egy vonalon, és mindig tele van. Megdupláztam a vonatot és minden mást is...azóta 60% os töltöttséggel megy
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.27. 21:59:03
  • Tauri
    Teljesen mind1 hogy villany vagy nem.
    Azt sem értem miért van megadva teljesítmény, ha van vonóerő. Azaz ezt még érteném is mert pl csuszhat a kerék stb...
    Na de!
    A vonóerőnél a kN mértékegység megad mindent.
    A class V 100 as mozdonynál a 177 kN azt jelenti hogy 177 tonnát tud elhúzni 1 m/s2 gyorsulás mellett, még a másik 196 tonnát. És ebben nem játszik a teljesítmény..maximum én úgy tudom elképzelni hogy az egyik mozdonynak annyira rossz a hatásfoka hogy 2300 kW energia kell hogy 196 kN erőt le tudjon adni, még a másiknak ehhez elég 809 kW...de a tapasztalat nem ezt igazolja, azaz nem értem
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.27. 21:51:09
  • Desert
    Azért szerintem az sem elhanyagolható tény, előbbi villany, utóbbi dízel.
  • ssx22
    Na én kezdek egy új játékot és csak személyeket fogok szállítani mert az áruszállítás nagyon el van baszva... egy telephely mellett van egy város a közelbe, oda nem szállít fuelt, a másik kettő városba ami sokkal messzebb oda meg annyit szállit hogy alig birom hordani
    Meg a kaját is egy városba kéne 102 kaja, erre csak 2-3-t szállit és nem pörög fel a termelés, szarakodik 2-3%-on évek óta
  • Nohab
    Valahogy úgy. Ha nagyon le akarjuk sarkítani, akkor a teljesítmény a sebességtartást mutatja, míg a vonóerő a gyorsítást befolyásolja a legjobban.
  • szabii98
    Az AE 4/7 mindentéren erősebb, ugyanis többet kocsit tud elhúzni, mint a Class V100 (tractive effort), és emellé rengeteg ereje van ami azt jelenti, hogy könnyebben felgyorsul és tudja tartani a maximális sebességet, de javítsatok ki ha tévedek.

Ilyen kicsi erő mellett valószínűleg dombnak felfele a V 100 szenvedne és szinte sosem érné el a 90 km/h-s sebességet, ha vagonokat húz, míg az AE 4/7 igen.
  • Tauri
    Valaki aki ért a mozdony adataihoz kérem világosítson fel engem mik ezek a számok :)

Van 2 mozdony

a. --- b.
    ------------------- Ae 4/7 --- Class V 100
    Top Sped: 100 km/h --- 90 km/h
    Power: ------- 2300 kW --- 809 kW
    Tractive Effort: 196 kN --- 177 kN

Na már most, egy 2300 kW os mozdonynak hozzávetőlegesen ugyan annyi a húzó ereje mint egy 809 kW os mozdonynak, szinte azonos sebesség mellett? Hogy van ez?

Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.27. 21:23:17
  • Desert
    Kamionnal olcsóbb lenne mint a vonattal ?
    Mármint a slag szempontjából, kevesebbet kapsz érte?
  • ssx22
    Azért ezt nem hiszem el b+ hogy a vasútvonalon ami gyorsabb nem jelenik meg a slag, mert most építettem oda egy teherautó állomást egy kamionnal ami az egész világon átmegy és máris megjelent a slag... beszarás
    De ha neki az kell hogy teherautókkal 5000 km-re hordjam a cuccot akkor az lesz basszameg
  • tuvixplayer
    Van a játékban olyan nézet a first person módon kívül, ahol nem látszanak a kezelő szervek ikonjai? Csak a térkép, és szabadon lehet rajta mozogni?
  • tuvixplayer
    Felesleges pénzkidobás, ha a végéről kezded felépíteni a szállítási láncot. Amíg nem ér el odáig a szállítandó áru, addig csak a pénzt viszi. A nyersanyag termelés beindulása után, ahogy elkezd betelni az első termelő üzem raktára, akkor elég megépíteni az onnan továbbszállító vonala(ka)t. Amíg nem teleik be a raktára, addig nem áll le a termelés.
  • Desert
    Gondolom próbáltad másik termelőhelyről is hordani.

#713 Nincs mit. Általában egy "ini" kiterjesztésű tartalmazza, ahogy itt is :)
    Utoljára szerkesztette: Desert, 2016.11.27. 15:57:26
  • ssx22
    Najó nekem már ennyi elég ebből fasszopó játékból csak felbasz agyilag... kéne a slag de kurvára nincs közbe meg baszogat hogy kéne, 4 városba vinném a fuel-t de csak kettőbe adja, másik kettő le van szarva vagy nem tudom mi az isten fasza van velük..
  • BaliBoy
    Köszi!
  • ssx22
    Az baj lehet hogy bánya messze van a feldolgozó helytől és csak egy vonattal hordom a cuccot?
  • Desert
    Talán itt: C:\ProgramData\Steam\%UserName%\%Appid%\
  • BaliBoy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A virág boltos verziónál a save game-eket hol lehet fellelni?
  • ssx22
    Vinném a fuelt-2 városba, egyszerre építettem ki a két vonatalt, az "A" városba vihetek 103 db-ot, a "B" városba 0 db-ot... nagyon fasza
  • Cnut
    Az elöregedő járműveket ti hogy cserélitek le? Még csak az első 15 év telt el, de így egyszerre lejárt kb 50 lovaskocsimnak az élettartama és nem is találom meg őket :S
  • BaliBoy
    Állítsd be úgy az útvonalat, hogy csak "Full load"-nál induljon el. Üresen nem éri meg járatni, mert a fenntartási költsége többszöröse mintha csak az állomáson állna.
  • tuvixplayer
    Ezért írták az egyik ismertetőben, hogy próbáljuk meg az üzemek alapanyag raktárát fullon tartani.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2016.11.27. 09:35:26
  • ssx22
    Szerintem az is baj lehet hogy a cuccok nem egyforma távolságokra vannak a gyáraktól , nem egyszerre érkeznek be az alapanyagok, aztán emiatt nem egységes a termelés
  • tuvixplayer
    Nem értem, hogy mire gondolsz. A felüljárót te döntöd el.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2016.11.27. 09:10:48
  • Roy91
    mert lehet választani, hogy mit akar építeni az ember? én eddig azt tapasztaltam, hogy a játék dönti eljavarészt hogy mit akar csinálni.
  • tuvixplayer
    Ha felüljárót csinálsz a farmok felé, akkor nem törlődnek ki. Láttam egy béta teszt videóban.
  • kisiku
    Én sem tudom, mitől függ.A lenti képen látható kajagyárat csak pár éve használom. De én már úgy építem a teherszállítást, hogy a legvégéről kezdem, azaz, ami majd a Goods-ot, Food-ot vagy Machines/Tools-ot fogja a városokba szállítani.S így építem, úgymond visszafelé a nyersanyagig.
    Még a kajagyártás a legegyszerűbb, mert csak egy farm és egy gyár kell.
    Először felmérem, hogy egyáltalán nem kell-e a térkép egyik sarkából a másikba szállítanom( megéri-e majd), majd ha fejben megvan, akkor építkezek.De kizárólag azután, hogy stabil bevételem van személyszállításból, különben csődbe mennék.Mert azért egy-két év kell, mire elkezd pénzt hozni, addig csak üresjáratban mennek a járművek.
    Egyszer egy farmnál 2-3 mezőt el kellett bontanom, hogy odaférjen a vasútállomás.Az a farm többé nem termelt...
  • tuvixplayer
    Ugyanez a bajom, amit már többször is leírtam. Sehogy sem tudtam megoldani. Nálam teljes a lánc, csak éppen nem növekszik a termelés. Az összes üzem azt írja, hogy vigyek/szállítsak több ezt meg azt. Hiába, ha a fatelep csak 50-et termel.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2016.11.26. 21:55:22
  • kisiku
    Igen, ez hasonló, mint ez:

Azt kérte az élelmiszer gyár, hogy szállítsak el még több kaját.Így építettem egy vasútvonalat is, azóta minden rendben, ömlik a termék és a pénz.Több, mint 5000 millió dollárom van, olyan jó ezt így kimondani. S még van egy csomó város, meg gyár, amit még be sem kötöttem...
    Ez a szerelvény meg 52 éves korában is nyereséges...

• Roy91
    szerintem a feldolgozott fát sehova nem szállítod el és ezért leállt a termelés. a Fenti figyelmeztetés arra utal
  • ssx22
    Ilyenkor mi a fasz baja van?
    Vigyek több Logs-ot, hogyan amikor kurvára nincsen?!

• Tauri
    Én sem értem mi alapján dönti el melyik városba mennyi áru menjen. Én pl 4 városba szállítok árut , és a legtávolabbiba 3-szor annyit küld a gép mint a másik 3-ba együtt véve...pedig a városok közel egyformák.
  • Tauri
    A javítás segített az ipari termelésen is nagyon sokat. Állítólag összefüggésben volt az FPS el :) ... vicces
    Hát hogy honnan tudod beszerezni sajna nem tudok segíteni...kérd meg a Jézuskát hogy lepjen meg eredetivel :P
  • Roy91
    peccsett lehet használni tört verzióba? ha igen honan lehet letölteni? :D
    Megéri letölteni?
  • Titan
    Skacok! Az EU 4. küldetésnél hogyan lehet feloldani, hogy vonatállomást lehessen építeni? Sajna oldalt mutatta a küldit, de eltűnt és még mindig nem enged...:(
  • ssx22
    Nekem 2-be szállít teherautóval kaját, 3.-ba meg alig akar pedig a 2-be 60-70 áru van a telephelyen