2613
Transport Fever
-
tuvixplayer #811 Ez mind a játékban alapból benne van, vagy mod is van köztük? -
Jóózsf István #810 Építeneni már csak úgy tudok, hogy leállítom a játékot. Minden mozdulatomra úgy reagál, mintha lefagyott volna.
-
kisiku #809 Ajjj, ez az, amikor a lóvé már nem számít! 10 millióért fúrunk alagutat a hegybe! Vazze, szórjuk a lét!
Ezt is szeretjük, amikor egyszerre ennyi új jármű jelenik meg...mit is válasszak?Mit is vegyek?
-
kisiku #808 Nekem szokott segíteni. Ilyet utoljára a Cities XL című játéknál tapasztaltam, ott bevált.Igaz ott a legnagyobb baj az volt, hogy nem volt többmagos támogatás...
Esetleg meg lehet próbálni, hogy SSD-re telepíted...bár még csak töltögetni sem nagyon szokott.Egyszerűen ilyen az engine...
Remélem, idővel majd kiadnak valami frissítést, ami kicsit orvosolja.Szépen kidolgozott modellek, az emberek sem pálcikák, nem is kockák, úgyhogy elhiszem, hogy kicsit sokat kell számolnia, de van amikor már a századfordulón is elkezd akadozni.
Azt gondolom észrevettétek, hogy leginkább akkor fut sz*rul, ha éppen valamit építesz, azaz a UI-ból kijelöltél valami eszközt, pl egy megállót akarsz lerakni vagy egy repteret... -
ssx22 #807 Mit vártok egy olyan játéktól aminek core 2 duo és GTX 260 a gépigénye... kb 8 éves konfig
Egyénként a Train még szarabbul futott mint ez
Utoljára szerkesztette: ssx22, 2016.12.02. 17:19:29 -
Jóózsf István #806 Az is igaz, hogy egy szálat sem terhel le 100%-ra, de 80-90-re igen. A többi meg szinte nullás.
Egyszerűen nem veszik a fáradtságot, hogy rendesen megírják... Pedig nem tegnap találták fel a több magos "hiper-szuper szálasító" processzorokat! -
tuvixplayer #805 A ki-visszalépés segít a lassuláson? -
kisiku #804 Ajánlom figyelmedbe az új Intel Xeon 24 mag/ 48 szálas processzort, pusztán 2,6 milláért megveheted.Lehet, hogy azon már nem akadozna.Ja és 3 terrabyte-nyi ramot is támogat...
Viccet félretéve, egyáltalán nem vagy csak alig használja a gpu-t, de ahogy nézem a cpu-mat sem pörgeti nagyon...ergo szarul használja ki a vasat. Nálam is akadozik, ilyenkor kilépek és vissza. -
#803 Én sem tudom mi a gáz, de nálam a 80 években már haldoklik picit. Bár ez még 1980, nem 2280:)
Mostmár mindent levettem teljesen, így még bírható, bár a gépem sem csoda. -
Jóózsf István #802 Már csak arra lenne szükség, hogy ne 22 fps-el (maximum!) kelljen diákat néznem! A grafikát hiába veszem le, mert nem a VGA fogja!
Agyvérzést kapok, ha meg kell nyitnom a vonal menüt, mert olyankor letérdel az egész játék.
Mikor tanulnak már meg több szálon futó programokat írni?
(Nagy térkép, 230 vonal. 1000 jármű, 24 ezres városok, 2273-ban járunk) Lehet, hogy nem számítottak a készítők arra, hogy valaki szeret bíbelődni sokáig? Nekem pont az a játékban a lényeg, hogy reszelgetem, tökéletesítgetem, szépítem és gyönyörködöm az általam kreált rendszerben! -
#801 Tetszik, hogy a földön ha épp megy egy vonatom a reptér mellett, akkor hallani a Concorde felszállását :D
-
tuvixplayer #800 Bocs, csak azért javítottalak ki, mert lehetnek itt kezdő játékosok, és félreérthetik. -
tuvixplayer #799 Ha a TF-ben ilyen lehetőségek lettek volna sín/út építésre, akkor máig csinálnám. -
tuvixplayer #798 Igen, átveszik a lefedettségi környezetében lévő épületek.
Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2016.12.02. 12:59:30 -
Roy91 #797 Rosszul írtam, áru lerakót akartam. Megnéztem egy régebbi mentésem aholis, igaz, hogy személy-pályaudvarra pakolom ki az építő anyagot és a benzint. Az is igaz, hogy terherautó lerakodó is van mellette. csak eyget nem néztem, hogy ez a pályaudvar az ipari részre van építve és ezért vesszi át szállított árut személypályaudvar.
Elődjével nem játszottam, és sokáig nem is tudtam, hogy a város ennyire ketté van osztva mint a való életbe.
Azt se tudtam, hogy az emberekre és a házakra rálehet kapcsolni :D -
kisiku #796 Na jó, most már ki fogom próbálni.Tegnap pont azzal szívtam egy otthon megkezdett térképen, hogy van két városom egy kajagyár közelében, ebből az egyikbe könnyedén szállítok kaját, de ez nem elég a gyárnak, azt mondja többet szállítsak.
A másik városban meg annyira kiépítettem a vasútvonalat, hogy már csak összevissza alagutakkal és hidakkal tudnék kaját is vinni, mert nem fér már oda több állomás :).
Viszont ha a személy pályaudvar elfogad kaját a közelében lévő üzleteknek, akkor meg is van oldva. -
tuvixplayer #795 Azzal nem lenne baj, hogy ha egy körbenőtt állomás bővítése miatt épületeket kell bontani, a valóságban is így van. Az már inkább baj, hogy villamosítás vagy váltó építés miatt vannak útban épületek. -
tuvixplayer #794 A depón állomást/teherautó végállomást értesz? Mert a depóban járműveket vásárolunk, és oda küldjük vissza eladásra. Ha személy pályaudvarra érkezik tehervagon, akkor a pályaudvar vonzáskörzetében lévő épületeket tudja ellátni áruval (az árutípust igénylő épületekről beszélek). Szerintem hiába teszel le teherautó végállomást a személy pályaudvar közelébe, a beérkező áru nem fog átkerülni oda, hogy továbbszállítsd másik vonallal. -
tuvixplayer #793 Én is azt tapasztalom, hogy a város növekedéséhez nem kell áruszállítás. Viszont minél több várossal van személyszállítás kapcsolata, annál jobban nő, plusz legyen jó tömegközlekedés a városban. Közepes térképen csak személyszállítással, 1875-re már van 1000 fős város.
Az ipar szerintem nem vesz olajat, hanem üzemanyagot, és nem a kereskedelem veszi a gépet, hanem az ipar. Tapasztalatim szerint nem érdemes többféle terméket vinni egy város iparának illetve kereskedelmének, mert elkezd ingadozni az igény. Szóljon, ha valaki mást tapasztal. -
kisiku #792 Teljes lefedés nincsen, ez valóban így van. Viszont nem is kell, mert:
- a ipari negyed építőanyagot, olajat és üzemanyagot vesz
- a kereskedelmi negyed pedig kaját, goods-ot (mindenféle áru) , szerszámot és gépet.
- a lakónegyed semmilyen árut nem vesz, csak utasokat, viszont utazóközönséget "termel" cserében
Persze, így is zavaró, hogy mindent nem tudsz lefedni, de hát ez van.Ami inkább zavaró, az a térkép generálás közben véletlenszerűen elhelyezett ipari létesítmények. Nem egyszer fordul elő, hogy pl. fát az egyik sarokból a másikba kell szállítanod, mert a közelben semmi nincs. Kár hogy nincs "előkép nézet" új játék kezdésénél, tehát nem látod, hol fogsz játszani, illetve nem lehet beállítani mennyi víz, domborzat, ipar, stb legyen.Csak azt tudjuk választani hogy sík, dombos vagy hegyes legyen a térkép.
Mindig a neked megfelelő negyedhez kell telepíteni valamilyen állomást vagy depót.Én úgy vettem észre, hogy nem feltétlenül gyarapodik jobban egy város, ha mindennel ellátod. Ha csupán személyszállításod van, már attól olyan szaporák lesznek, mint a nyulak , s előbb-utóbb teljesen ráépítik a várost az állomásodra.Ezért fontos, hogy már az elején jó nagy és többvágányos állomást építsük, mert később nehéz lesz, lásd a 760-as hozzászólásomban a harmadik képet.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.12.02. 09:00:35 -
kisiku #791 Nincs rá szükségem, csak kérdeztem. :) Megy a dolog anélkül is, így sem győzöm elszállítani az utasokat. -
Roy91 #790 kilehet pakolni a teherből a személy pályaudvaron. Mindenképp, belefogsz egy mentést csinálj ha nem jönne össze a dolog, akkor ne bukj sokat.
Próbáld ki simán, hogy a személy pályaudvarra viszed be a tehert ha úgy nem alkarja akkor lekel tenni egy depót is mellé. Viszont ha még így se jó akkor érdemes egy depót letenni és a pályaudvart lebontani és vissza építeni. -
#789 nem lehetne valahogy a személy pályaudvart összemodolni a teherrel? ami idegesítő, hogy amúgy is kicsi térképeken minden picsányi helyre állomásokat kell telepíteni.. nem értem miért nem lehet ez kombinált a vasútnál, ahol fél város hosszú egy pályaudvar. -
tuvixplayer #788 Nem kell, csak lehet. -
ssx22 #787 Van depó de mi a f*sznak, ha város közelébe helyezed el, semmit nem ér, mert nem fedi le zónában az egész várost, ezért csődöltem be mindig
Depó csak arra jó hogy felvedd az árut
Ez már nem a Train Fever
Én meg abban a tudatban voltam hogy minden úgy megy mint a Trainban hogy kib*szom a város közelében az árut aztán viszlát!
De nem
-
ssx22 #786 1 mp alatt :D
Kértem egy kis pénzenergiát a CheatEngine-nel :D
De ha nem lenne ennyire elb*szva az egész hogy a buszmegállókba kell letenni a cuccot akkor nem mentem volna csődbe
-
Roy91 #785 Biztos nem lesz benne semmi hátrányod. Régen se volt. most se lesz. másrészről nem le legszebb. Nem olyan nehéz játék hogy ilyenhez keljen folyamodni szerintem -
kisiku #784 Tényleg, ha már itt tartunk: a TF-ben el lehetett játszani, hogy a városok közt megszakítjuk a közúti forgalmat, ergo, nem fognak kocsival közlekedni, mindenki rá van kényszerülve, hogy vonatozzon.
Itt nem lehet, mert ugatnak, illetve lehet, de állandóan villogni fog a felkiáltójel.Plusz ugye azt sem lehet, hogy valami lassabb úttípusra cserélem ki nekik.
Na de mi van, ha figyelmen kívül hagyom a nemtetszésüket? Lesz valami büntetésem?
-
Desert #783 Biztos megéri átrepülni egyik helyről a másikba, venni pár apróságot :D -
tuvixplayer #782 Ez így nagyon jó, mert generálja a sok utazási igényt. -
kisiku #781 Miért, amikor mi jártunk ki a "shopping city süd-be" a gorenjéért a 80-as évek végén / 90-es évek elején?
Feljött az ember bivalybasznádról is, csak hogy ausztriában megvehesse az új gorenje hűtőt! :D
-
#780 fura, hogy építek egy repülőtérjáratot két távolabbi város közt (1:2es, legnagyobb map), és az emberek az egyik városban laknak, a másikba pedig shoppingolni járnak:) -
tuvixplayer #779 Azt tudod, hogy ha az állomás előtt a vágányzatod lehetővé teszi, hogy egy vonal több peront is használhat, és vágányépítést/törlést végzel, akkor előfordulhat, hogy a vonalak peron kiosztása megváltozik. Ezért érdemes minden ilyen esetben eleve waypoint-tal kijelölni a vonal által használandó peront. Ha mégis áthelyeződik a vonal másik peronra, akkor a várakozó utasok átgyalogolnak az új peronra. Ez nemrég láttam is. -
tuvixplayer #778 Akkor a megfelelő jelzőt váltsd át egyirányúvá. Ez azt eredményezi, hogy ezt a jelzőt nem lehet hátulról megközelíteni, ezzel egyirányúvá válik a jelző mögötti szakasz. Egyébként nem értem, mert elég összesen két jelzőt letenni a két vágány állomás felőli végéhez a váltó elé, menetirány szerint jobb oldalra. Ekkor magától kettéosztja a vonalat két irányra. Nem tettél jelzőt a vágány szándékolt irány szerinti bal oldalára?
Ajánlom ezt az útmutatót:
Transport Fever Signalling Guide
A jelzők waypoint-ként használatánál tudnod kell, hogy ha törlöd a jelzőt, az megváltoztathatja a vonalat, amelyben ezt használtad.
Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2016.12.01. 12:53:09 -
Rue East #777 A bejáratnál a váltó előtt van jelző, meg a vonalon térközök is vannak. Sőt, az egyik állomáson még közvetlen a bejáratnél waypoint is van, így kiválaszthatom melyik vágányra menjen. Mivel jelző is lehet útvonal pont, így próbálkoztam azzal is, olyankor eltűnik a színes folyamnként mutatott útvonal terv. -
tuvixplayer #776 Egy-egy jelzőt kell letenned a bejárati váltó elé. Waypoint sem árt az állomás vágányai elé, és betenni az útvonalba is. -
Rue East #775 Van egy kétvágányú pályám, egyszerű A-ból B-be. Az állomások bejárata előtt váltó, mind a kettő vágányról a másikra. Amikor megcsinálom az útvonalat mutatja rendesen, hogy oda felé a jobb vágányon, visszafelé a bal vágányon közlekedne a vonat. Amikor ráeresztem a vonatot, akkor átugrik egyvágányos közlekedésre azonnal. Ilyenkor milyen hibára kell gyanakodni, miket kell átnézni? -
tuvixplayer #774 Nem kell teherautó depót építeni, ami sokszor bontással jár. -
Jóózsf István #773 Vagy jószándékúan hozzácsapsz egy kocsit, amivel viszont nem fér be az állomásra, így a közvetlenül az állomás elé tett váltón nem megy át!
Épp a minap baltáztam el így egy elég összetett vonalat. Olyan volt kibogozni, mintha a fizikai valójában kellett volna tologatnom a szerelvényeket!
Óóóóó! És ilyenkor önhatalmúan átrendezi ám a vonalakat! Na, az a nem semmi! -
Roy91 #772 Elég egy rosszul letett jelző :D. főleg a játék elejőn amikor még nem 10-20 milliók jönnek évente