2613
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • kisiku
    Nálam is pozitívan szokott elmozdulni a mérleg.Max akkor lehet így becsődölni, ha pl. a vonatok meghülyülnek, megakadnak és nem mennek csak viszik a lóvét.De akkor is csak úgy lehet elbukni ennyit, hogy órákig rá sem nézel a játékra, csak megy a háttérben 2x sebességgel és a legdrágább vonataid vannak..
    Buszmegállóba árut? Hogyan?Minek? Van teherautó depó...
  • Jóózsf István #770
    Valamit nagyon benéztél, ha 3.5 MILLIÁRDról csődbe mentél! Én egy pillanatra nem figyeltem és 3.5-ből 18.5 lett!
  • Desert
    3,5-ről? Az szép teljesítmény, hány év alatt hoztad össze? :)
  • ssx22
    Én nem használok modokat
    Elég volt 3,5 milliárdból becsődölnöm :D
    Persze mert senki se mondta hogy a buszmegállóba kell kirakni az árut
    Na mindegy, már ezt is tudom :D
  • tuvixplayer
    Mielőtt betöltenéd a mentés, akkor kell hozzáadnod. Pár napja kitöröltek egy modot. Nem tudom mi volt, de be volt töltve a mentésembe. Ki kellett törölni. Szerencsére egy nem használt objektum volt, gondolom nem tudta volna betölteni a mentést anélkül.
  • szabii98
    Nem, sajnos aktiválni kell őket úgymond.
  • kisiku
    Jók ezek a modok, csak kár hogy mindegyikhez új játékot kell kezdeni.Vagy van más mód rá?Eddig amiket leszedtem a workshopból (modellek), mindhez új Custom Free game-et kellett indítani.
  • tuvixplayer
    Egy másik termelékenység növelő mod, nagyobb mértékben növel, mint a másik:
    Hendriks Industry Multiplier
  • tuvixplayer
    Ettől pedig gyorsabban nőhet a termelés:
    Z Production growth
  • tuvixplayer
    Van termelés növelő mod:
    Z Production increase
  • tuvixplayer
    Nálam akkor is törölt épületet, amikor csak a vasútállomásról kivezető dupla vágányra váltót tettem egyik vágányról a másikra. Nem fért el.
  • kisiku
    A játék szépségei:

Villamosítás

A vasúti fejlesztés közben meghülyülő szerelvények

A remiz villamosítása = város, villamos és minden élet elbontása

Mikor érjük meg, hogy ezek ne legyenek? Train Fever óta így van.
    Gondoltam megosztom ezeket az amúgy "közismert" problémákat, hátha egy-két új játékos még beleütközik eme nyalánkságokba...
  • ssx22
    Hát akkor már több várost nem kötök rá :D
  • Nohab
    Annyi a max.
  • Rue East
    A gond az, hogy átépítés miatt a depó törölve lett. Így most szellemként keringenek.
  • ssx22
    Farmnak mennyi a maximum termelése? Mert az enyém már 1600-on jár...
  • tuvixplayer
    TF-ben csináltam egy nagy térkép szélén körben a négy sarokban lévő városokat felfűzve kétvágányos pályát csak TGV-nek. Két város között középtájon már közel volt 300-hoz. Itt még nem tudom.
  • Desert
    Bocs, hogy itt is megkérdem, a TGV-nek mennyi "hely" kell a 300km/h tempóhoz?
  • tuvixplayer
    Egy videóban láttam, hogy 14 várost felfűzött egy nagy 'körre' kétvágányos sínnel, majd miden város mellé épített teher pályaudvart is. A pályaudvarról a városokba teherautó vonalat. több tehervonatot indított mindenféle tehervagonnal. Az egyes teher pályaudvarok közelében lévő bányákból, üzemekből vonalakat a körön lévő legközelebbi teher pályaudvarra, vagy hajó/teherautó útvonalat a teher pályaudvar közelébe. És ebből a játék elkezdett kitalálni mindenféle szállítási láncot. később kiegészítette a körvasutat egy 3. vágánnyal, hogy elkülönítse a teherszállítást a személytől. Egy idő után nyereséges lett ez a nagy teherútvonal.
  • tuvixplayer
    Sehogy. Az egyikben eladod, majd veszel másikat a másik depóban. Vagy olyan útvonalra küldöd, ami közel van a másik depóhoz, majd a másik depó környékén odairányítod.
  • ssx22
    Lehet hogy építek a puszaságba egy áru elosztó központot, oda hodrom vonatokkal az árut, onnan meg kamionokkal a városokba, legalább mehet minden kamion automatán, mert igy mindig azt fogja vinni amiből a legtöbb van
  • Rue East
    Vonatot hogyan lehet áthelyezni egyik depóból a másikba?
  • tuvixplayer
    Köszi, akkor marad a próbálgatás, és a tapasztalatokból leszűrhető 'elmélet, módszer'.
  • Toxigen
    Elvileg ki lehet számítani, és biztos, hogy a T.F. számítja is. Csak pár tényezőt nem árul el, ami kell hozzá:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1. menetellenállás - ez durván 0,2-r vehető (kN/kN), de nagyobb sebességnél több
    2. emelkedő foka, amit ezrelékben szoktak megadni (méternyi emelkdés km hosszon), de a játékban csak enyhe és erős emlkedés látható, nem tudni, melyik mennyinek felel meg
  • Jóózsf István #747
    Nekem is csak viccből van Tézsévém! Egyszer láttam háromszázzal dzsalni, az európai kampányban. (Párizs-Lion) Ott is a pálya felénél érte csak el.
    De ahogy lassul!!! A szemem kiesett a fülkéjében.

Apropó! Észrevettétek, hogy magasabban ülünk már a mozdonyvezető mellett, mint az első kiadásban?
  • kisiku
    Nem kell ezt az egészet túlragozni.Vannak lassú, de erős mozdonyok, amikre bőven köthetsz vagont.Vannak gyors de gyenge típusok, pl a TGV-re ne köss szenes vagont Aztán meg lehet találni az adott korszak legoptimálisabb típusát, ami nem drága, elég gyors, elég erős, pl a DB 218-as vagy a GE E60 vagy a Nohab...

Aztán ott vannak a gyors de erős változatok, mint pl. az egyik kedvencem, ami modellként is megvan, a DB BR103-as
    Persze több olyan modell is van a játékban, amit nem éri meg üzemeltetni. Én pl a Big Boy névre hallgató gőzös monstrumot kizárólag azért használtam egy ideg, mert baromi jól néz ki, egyébként nagyon drága fenntartani.
    A 300-al vágtató szuper expresszek pedig egyszerűen csak akkor használatosak, ha már annyi lóvéd van, hogy nem számít ha az veszteséges...
    Mellesleg a jelenlegi rekord valahol 560 km/h-nál tart, ja és az még nem Mag-Lev...
    Az ICE sorozatot többször láttam németországi útjaim alkalmával, de utazni nem utaztam rajta, mert drágább, mint a repülő...
  • Tauri
    Lehet azért gondoltam ilyeneket, mert az elmult napokban csak KSP ztem és számolgattam a TWR-t, ahol csak tömeg és kN van semmi más :)
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.28. 20:12:33
  • szabii98
    ottvan, tessék. A power az nem energia, hanem teljesítmény, kW-ban van megadva, plusz ugye a nyomaték ami a játékban nincsen feltűntetve.

Már miért ne lenne erősebb egy 2300 kW teljesítményű motor, mint egy 809 kW teljesítényű? Majdnem 3x-os különbség, tök egyértelmű melyik jobb, főleg hogy az a 19 kN is sokat nyom a lattba.

• Tauri
    Én már kérdeztem ezt tegnap a mozdonyok miatt...de senki nem adott még okos választ.
    Minden mozdonynál a kN érték határozza meg hogy mennyit tud elhúzni. pl 180 kN 180 tonnát képes mozgatni 1 m/s2 gyorsulással.
    na de a játék nem ezt nézi ami meg van adva hanem valami hókusz pókuszt.

lásd ezt:

------------------- Ae 4/7 --- Class V 100
    Top Sped: 100 km/h --- 90 km/h
    Power: ------- 2300 kW --- 809 kW
    Tractive Effort: 196 kN --- 177 kN

Itt a vontató erő mindkettő mozdonynál közel egyforma, mégis sokkal gyengébbnek jön ki a játékban a Class V 100 as...amit nem értek.
    Aki arra gondolna hogy más a Power, azt ne nézzétek mert egy teljesen feleslege sinformáció. Amire szükség van az a vonóerő ami a gyorsulást is megadja.

Szóval ha működne, akkor a tractive effort / össztömeg el ki tudnád számolni mi a gyorsulása a vonatnak, feltételezve hogy lineáris a nyomaték görbe.
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.28. 16:15:50
  • tuvixplayer
    Toxigen, te otthon vagy a témában. Ha már úgyis meg vannak adva a mozdonyok, vagonok súlya, ki lehet számolni, hogy adott vonóerejű és teljesítményű gép mekkora súlyt tud elvinni erőlködés nélkül?
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2016.11.28. 14:58:44
  • tuvixplayer
    Teher depóba is rakhatod, de ha már úgyis van buszmegálló, onnan is megkapják a megálló lefedettségi területén lévő épületek. A depó így nem foglal helyet. Ha átrakodni szeretnéd másik vonalra, akkor viszont depó, mert szerintem megállóban leadott árut csak az épületek vesznek fel, másik depó nem, de ki kellene próbálni.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2016.11.28. 14:02:25
  • ssx22
    Beszarás, buszmegállóba kell kiraknom a fuelt meg a többi cuccot hogy jó legyen...
  • tuvixplayer
    A tools a kereskedelemnek kell a gép meg talán az iparnak. Ennek működnie kellene ezerrel. Akkor van gebasz, ha a két áru ugyanazt az ágazatot szolgálná ki.
  • ssx22
    Én egy városba szállítottam machines-t meg tools-t mert ugye kellett, machinest vitték mint a cukrot, tools meg kutyának se kellett, persze lehet hogy azért mert csak egy depó volt az is szar helyen
  • tuvixplayer
    Ez működik is. Még a busz/villamos megállóban is lerakja az árut a teherautó, szóval nem feltétlen kell teherautó depó a lerakáshoz. De azt nem javaslom, hogy egy városban többféle árut szállíts az iparnak vagy a kereskedelemnek. Nekem ez szélsőséges ingadozást okoz a két termék gyártásában felváltva. Ha valaki mást tapasztalt, érdekelne.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2016.11.28. 11:06:49
  • tuvixplayer
    Lakosságnak nem kell áru. Azért egy dep/megálló elég nagy területet lefed a városban. Ráadásul a játék elején meg elég jól elkülönül egymástól az ipar és a kereskedelem.
  • Roy91
    Akkor lassan mind1, ha város közelébe egy központi depót csinálni ahol lerakja a vasútállomáson a kaját,építőanyagot és benzint és onnan beszállítva a városba közúton és akkor teljesen le lehet fedni a terjeszkedő várost. mint ahogy a valóságba is lenne.
    Csak ezt kikellene próbálni hogy egyáltalán működik-e vagy nem.
  • ssx22
    Most komolyan minden városba 4-5 depó kell külön vonallal? Hát ez jó nagy baromság. Gondolom kaja depónak lakóházak mellett kell lennie, szerszám depónak ipar területen, a fuel depónak meg valahol a kettő között
    Vagy csak automatára kell állitani a teherautókat, aztán szállítanak mindent mindenhova
  • tuvixplayer
    Annyi depó/megálló kell, amennyivel le tudsz fedni a városban az adott típusú épületből (ipar/kereskedelem), amennyit el akarsz látni áruval.Ahogy nő a város, biztosan kell újabbat építened új vonallal. Ha a teljes várost el akarod látni.
  • tuvixplayer
    Nálam is volt ilyen. 1 vonat vitt építőanyagot elég messzire. Tele volt, és még kellett volna kapacitás. Feltettem egy másikat, erre mindkettő negyed kihasználtságra esett vissza.