Transport Fever

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wollnerd
Jah, énnekem sincs jó véleményem a játék ipari részéről eddig, nem igazán értem. A Train Fever-hez képest a véleményem szerint ezt elrontották, nagyon... És a profit-költség dolgot se értem... A Train Feverben egy pár várossal összekötött utasvasút néhány év után már átlagosan akár 1,5 milla bevételt hozott....
Az én eddigi véleményem szerint a train fever egyszerűbb volt... A Transport Fevert még nem szoktam meg, pedig az elmúlt 2 hónapban mindennap (este) játszottam a train feverrel, 1850-től egészen ~2500 ig, a Hungary Pack moddal!
Ja, a transportban az se tetszik igazán hogy a kampány módokban igencsak meg van kötve a kezünk....
Ezt még csak letöltöttem. Megvenni akkor fogom amikor 1) belekerül a magyar nyelv, 2) megszoktam már és mindent értek már a játékból.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Valaki el tudja nekem magyarázni hogyan működik az ipar?
Van egy 1 komponensű gyáram, ami építőanyagot készít kőből.
1200 as termelésem volt vele.
A kiszolgáló vonatok 80%-os telítettséggel hozzák a követ, így gondoltam indítok egy új építőanyag vonalat átrakodással 3 városba.
Abban a pillanatban mikor elindítottam egy új vonatot a gyártól hogy szállítson építőanyagot, ez szépen működött is de minden mástól elvette az anyagot és a többi vonatok az eddigi 100% os töltöttségről lementek 30% ra, illetve a kiszolgáló vonataim is kb 30% on hozták a követ ami azt eredményezte hogy 1200 ról 600 ra esett vissza a termelésem!

Ez nagyon vicces, és nem értem hogy miért következett be...azóta több gyárnál is kipróbáltam és a gyáraknál a diagrammon jól látható a visszaesés ilyenkor.

A másik bosszantó dolog, hogy egyszerre vettem a kiszolgáló vonatokat a gyárhoz, és be volt állítva hoyg 100% os élettartamnál cserélődjenek le. 40 évet elérve az 1200 as termelésem leesett 50 re! csak mert minden vonatom automatikusan cserélve lett. Ez után 3 év kellett mire stabilizálódtam ismét...

Nohab
Privát videó.
Pénz nem számít!
Kábé fél óra amíg felmegy!
Egészen pontosan 126 milla volt. "Dehát, ki számolja?!?!?" <#awink>
Nohab
Simbin Mega Bundle is ott volt a polcon, de a netes kereső nem dob ki rá semmit. Nincs fönt mindegyik.
ÉS meg van ez is 😊
Transport Tycoon Hard mode acsi

wollnerd
Ja, elég is lett volna a honlapon rákeresni... 😊

Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.11.12. 13:46:53

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Nohab
Nem volt. Igaz itt nagyon kicsi a PC részleg. A Duna plázában sem volt a Media Marktban vagy az 576-ban.
Nohab
Megnézem akkor most az angyalföldi Tescot. Úgyis kell vennem pár dolgot. Majd írok.
Szombathely TESCO
mondjuk megeshet hogy a Train Fevert láttam, mer csak futólag néztem és nem néztem a nevét de szerintem ez volt.
majd legközelebb megnézem rendesen.
Egerben a Tescoban már látták (elvileg).
Nohab
Igen, de amúgy hol láttad? Én még mindenhol csak a Train Fevert látom.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2016.11.12. 09:10:15
szabii98
Tényleg nagyon sokat számít a nyersanyag lánc. Ha például a végtermék egy városban csak kevés gyárat tud kiszolgállni, akkor nem fog nekik sokat termelni.

I met God. She's black

Üdv all
lenne egy gyors kérdésem: ha boltban megveszem a játékot DVD-n akkor az aktiválható steam-en ?
csak mer boltban 3500Ft míg steam-en 32Euró
Tauri #284: Köszi! Nem tudom, miért csökkenne a realitásérzet, ha mondjuk ITT bármelyik peronnál fel lehetne rakodni. Sokkal rugalmasabb lenne a vonatközlekedés.
De ha már a realitásnál tartunk, van-e a játékban lerobbanás és baleset? Amíg küszködtem a jelzőkkel, vonatokat nem sikerült összeütköztetni. És mire valók a Terrain -> Track assets-ben a Danger signal-ok?
Nem ez volt a baj. Hanem az állomásról nem vitték át a vasutra az anyagot. A vonat üresen állt az állomáson, mert beállitottam hogy várakozzon még meg nem töltik...ez a része nem teljesen működik még

Igen így van. A teljes láncot kell szállítani, mert ahonnan nem viszed el a terméket, és megtelik a raktára, akkor leáll a termelés.
Oké, asszem rájöttem, hogy mi van. Tehát a teljes gyártási láncot ki kell szolgálni, azaz, nem elég a nyers farönköt a fűrészmalomba, majd onnan a deszkát a gépgyárba elszállítani, a gépgyár szerszámait is le kell szállítanom a városba...jó, oké, megértem, ez így realisztikus...
Nekem az lenne a kérdésem, miért áll le magától egy gyár vagy egy nyersanyaglelőhely, amikor rendesen szállítok mindent, mindenhová?Fel fejlesztik, majd megy egy kicsit, aztán lenullázza a termelését, nekem meg ott vannak a szerelvényeim, amik üresen mennek és viszik a lóvét...miért áll le, amikor mindent jól csinálok?
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.11.11. 22:13:21
Először is egy leírás a cargo rendszerről:
Cargo mechanics
A játék indulásakor az összes nyersanyag termelő üzemben van valamennyi tárolt készlet. Gyártani akkor kezd el, amikor elkezded elszállítani egy köztes- vagy egy végtermék gyárba. Azok csak akkor kezdenek gyártani, amikor beérkezik a raktárába valamennyi nyersanyag. Ebből elkezd gyártani. Ezt a terméket is tovább kell szállítani a végén egy városba. Ennek az igényét saccolja meg a gyár, és ezt írja ki a Potencial mezőbe.Szóval minél több nyersanyagot kell elszállítani tovább a feldolgozó üzembe, és onnan is tovább egészen a városokig.
Ezek le vannak írva az útmutatóban.
A lassú átcsorgás amiatt lehet, hogy a városban nincs lefedve az összes ipari vagy kereskedelmi egység.
Rájöttem...itt is muszáj járatni a vonatokat körbe körbe üresen hogy beinduljon mint TF ben....elég szomorú mert itt ha áll a vonat sokat lehet spórolni a költségeken, de akkor nem indul be semmi hiába van sok vonat ami vár...

Most kezdtem el vonatokkal a teherszállítást...
Az lenne a kérdésem hogy mit kell csinálni ahhoz hogy a gyárból gyorsabban szállítsák a dolgokat az állomásra? Jelenleg az van hogy Stored alatt 58 on áll a nyersanyag a gyárban, de az állomásra épp hogy csorog át.
3 vonat várná a nyersanyagot amit terítenék szét, szóval kereslet az lenne...

Gratuláció Én nem szoktam hard módban.
És ez is meg van 😊
Transport shark Hard mode
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.11. 20:21:33

Köszönöm.
Azt hiszem ez lesz, mert jövő héten biztos nem lesz időm játszani, mivel ismét besz*ptunk egy ransomware-t a cégnél, két éven belül harmadszor...úgyhogy szép jövő hetem lesz.Természetesen hiába a sok védelem és korlátozás, sz*rt sem ér semmi az ellen.
Na mindegy, nem leszek offtopic...
Addig is, hajóhoz gondolom ugyanúgy kell eljuttatni az utasokat, mint a vasúthoz, mert nem sok vízparti városkát láttam eddig.
Egy mozdonynak a Tractive effort ot nézve bele kell számolni a mozdony súlyát, vagy ezen felül értendő?

Akit zavar a gőzmozdonyok erős füstje, itt a füst csökkentő mod:
Smoke density reduction
A mod betétele után már nem lehet díjakat nyerni.
A kezdeti csiga lassú, harmatgyenge mozdonyok helyett van egy alternatíva 1867-től:
V class 0-6-0 (rus. 0-3-0)
Nekem bejön a járművek átszínezhetősége. Változatosabb szerelvényeket lehet összeállítani különböző színű vagonokkal.
A hajó útvonal megoldódott, amikor újból beléptem a játékba. Nem hoztam létre újra a vonalat, de már jól rajzolta, és a hajó is a folyón megy mindkét irányban.
Szinte kivétel nélkül sugár irányú villamosokat használok. A vasútállomést álltalában ugy helyezem el , hogy innen indulva a várost keresztül szelje egy egyenes ut amin oda vissza mennek a villamosok. MAximum a végén szokott lenni egy kis tömb kerülés ha nem fér bele az egész város.
A körbe útam még csak tervezés alatt van, még nem közlekedik rajta senki 😊

Egyetlen városomban nem tudtam ezt megtenni ott 2 * loop van, ami mindig is veszteséges volt, és szánom bánom a játék elején elkövetett bakimat 😊
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.11. 12:51:58

A tegnapi patchben többek között:
Fixed ship set line crash
Még a települése előtt gond nélkül tudtam hajó útvonalat létrehozni. Ma az új hajó útvonalam egyik irányban egyenesen megy a két kikötő között, természetesen jórészt a szárazföldön. És a legjobb, hogy a hajó is ott megy szépen eltűnve a hegy alatt 😞

Miért hiányoljátok a dinamikus állomás peron választást? Nem tudom elképzelni, hogy nem elég egy 8 vágányos állomás. Ha nem fér el, akkor messzebb lehet tenni a várostól, és buszokkal vinni a városba az utasokat. A ritkább vasútvonalak meg használhatják ugyanazt a peront. Az új vágányépítési lehetőségek jóval bonyolultabb leágazásokat, csatlakozásokat tesznek lehetővé.
Próbáld ki a hajókat. Igaz, hogy lassúak, de nagy befogadóképességük van, és olcsók. A sebesség már nem mérvadó annyira, mert nincs 20 perces utazási/szállítási limit.
Próbáltad már a városi közlekedésben a körjáratok helyett/mellett a sugár irányú oda-vissza járatokat? Szerintem sokkal hatékonyabbak, mert gyorsabb eljutás eredményeznek. Több vonal több irányban közeli átszálló megállókkal. Egy nagyvárosban már érdemes ezeket körjárattal is összekötni a város szélén.
Közútinál is csak akkor látod a vonzáskörzetet, ha útra teszed le. Vasútnál is látod, ha csatlakozik az úthoz. Ezért is érdemes a csatlakozó utat is letenni az állomás letétele előtt, hogy lásd.
1990 re városban 18 fps, I7 2600K, 8 GB Ram, AMD 6970 VGA

Várd meg a Kanárit, vagy Németországot!!! :-)
wollnerd
Nekem is szinte ugyanaz a konfigom van, mint neked és megerősítem, nálam is 50-60 fps között van, mely inkább a 60-hoz konvergál. (első EU mission)

Nem nem lehet. A fejlesztők azt írták, hogy nincs és nem is lesz dinamikus vágány használat az állomásokon.
A magyarázatuk erre hogy a való életben sem össze vissza mennek a vonatok a vágányokról, hogy az emberek szaladgáljanak egyik peronról a másikra. Minden egyes vonalnak adott a vágány száma.
Azt viszont nem próbáltam ha ugyan azon a vonalon csinálsz egy másik route-ot, hogy akkor hová teszi a vonatokat. Csak így fenn áll a vonatok közötti versenyzés esélye...mert csak adott vonalon rendezi őket sorba. HA adott úton két vonalad van már nem lesz rá igaz ez sztem.
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.11. 09:00:42

Igen én is ezzel szenvedtem az elején nem kicsit ahogy írtam is. Csak akkor tudod jól kihasználni hogy a maximális profitot kihozd belőlük, ha a maximális sebességet ( kocsi sebességet ) el tudod érni a szerelvénnyel minél hamarabb, és tartani is tudja. Ez iszonyatosan fontos!!!
Csináltam egy tesztet egy emelkedős vonalon. Volt két egyforma vonaton, csak az egyiken +2 kocsival több volt rajta, de a maximális sebességet közel sem tudtam elérni már vele az emelkedőn. A több embert szállító szerelvénynek ami persze lassabb is volt, nem nőtt a profitja semmit sem. HA további kocsit tettem rá, kevesebb volt a profitom, mint az alap vonatnak.
Ez addig igaz, még a mozdonyok költsége közel jár a kocsik költségéhez. Később egy sima elektromos mozdony éves költsége 1.2 milla körül van! Ez kitermelhetetlen vagy legalább is nem éri meg mert minimális profitot hoz, és még ott a gyorsvasút a maga 7 Millás!!! éves költségével 😊 A kb 100 közúti jármű és 5 nagy vonat + vagy 20 sinbusz profitja 7 milla évente...

Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.11. 08:50:46

Valahogy meg lehet csinálni, de már nem emlékszem én sem, úgyhogy én is csatlakozom a kérdéshez.
A Transport Tyocoon-ban olyan tök jól meg volt oldva, itt meg pöcsölni kell vele, mint a TF-ben is.Asszem waypoint-ok lehelyezésével van, de én is inkább várom a választ, nem akarok hülyeséget mondani.
Valamelyik nap majdnem meg is szívtam, mert egy rosszul elhelyezett jelző majdnem becsődöltetett...
Egyébként, most hogy egyre jobban haladok előre az időben, azt látom, hogy nem változott semmi.A mozdonyok is drágák, meg a kocsik is, a hajózást/repülőt még nem próbáltam.Persze van profit, de az hogy valamit gyorsabban juttatok célba, nem feltétlenül jelenti, hogy többet is kapok érte.De legalább nem "esik le az áru vagy utas menet közben", hogy mire célba ér, addigra elfogy, amit szállított...

Mondjuk realisztikus is a játék, mert rá van kényszerítve a játékos, hogy használja a közúti szállítást is, főleg a buszokat/villamosokat, hogy az utasok eljussanak a vasútállomásra, ahogy ez az életben is így van.
Én pár dolgot hiányolok: ha busz/villamos megállót rakok le, akkor látom a "vonzáskörzetet", vasútnál nem.
Jó lenne, ha meg tudnám nézni valahogy a vásárolható járműveket, anélkül, hogy depot-ot építenék.
Szintén okos lenne, ha lehetne extra kiegészítőkkel felszerelni az állomásokat, pl étterem, posta,stb, úgy mint a Railroad Tycoon-ban, ezáltal többet keresve.
Amúgy teljesen jó a játék.Nem volt nehéz dolguk, mert egy meglévő alapra kellett még rátenni a repcsiket és a hajókat, a TF főbb hibáit és "elhibázott gazdaságpolitikáját" kijavítani és esélyt adni a játékosnak, hogy örülhessen is a sikereknek.
1970 körül érhettem el a 80% os acsit, azaz ennyi utast kell szállítani egy városban. Most 1990 körül 2000- 2500 a két legnagyobb városom, és 40% ra esett vissza ez a kihasználtság. De úgy gondolom jelenleg ez nem probléma. A vasútállomásaimon folyamatosan 400-600 ember várakozik, és jelenleg nem tudom őket elszállítani sehogy sem. Nohabokat kell használnom Hard fokozaton hogy profitáló legyen a vasutam, és minden egyes szerelvény 140 főt képes szállítani. ( Itt szegény Nohab a 7 szerelvénnyel dinamikusnak egyáltalán nem mondható )
A nagyobb városaimban 2 körben mennek a villamosok körönként 10-10 villamossal.

Profitot tekintve a Sínbuszok nagyon durván hozzák a pénzt. Két város között 2*5 ös sínbuszom 1.3 Milla profitot hoznak, a kb 7,8 Millás értékével, szemben az 5X( Nohab + 7 kocsi) = 4-5 Millás profitjával, aminek az összértéke 60 Milla...
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.11. 08:37:26

Üdvözlet!
Azt el lehet érni valahogyan a játékban, hogy egy vasútvonal járművei ne csak egy vágányt használjanak az állomásokon?
Kifelejtettem egy fontos tényezőt. A homokozóban az elején nekem is szalad becsülettel.
A kampány feladatokban borul a bili 2000 környékén.

Nyitottam egy közepesen dombos, nagy térképet. Olyan szerencsétlenül szórta szét az ipart, hogy szinte csak olaj - benzin - lakosság vonalon tudok érvényesülni.
Nagy pozitívum, hogy átrakókkal mindent meg lehet oldani. Mint az éleben is.
Csatlakozva kisikuhoz, én sem tudok objektív módon nyilatkozni a sebességről, mert nincs még akkora forgalom, hogy érezhető legyen az esetleges lassulás. Egyelőre tökéletesen fut, egy i7-4790, 16Gb RAM és egy GTX 970 alatt jelenleg 50-60Fps általában megvan.
i7-4770 egy GTX660-al 16GB RAM helyzettől függően 15-60 fps és ugye a GTX660 a szűk keresztmetszet.
Átlagban azé' 35-45 között mozog, de mint kisiku, én is az elején járok és még nincs olyan túl nagy nyüzsi.

"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden

Nahát, tényleg minden X-es idejött?Mi van uraim, csak nem engem követnek? <#nyes>
Azt nem ígérem, hogy erről is írok egy 100 oldalas leírást, mert a Subnautica-ban már megígértem 😄

No, vissza a játékra. Mivel én abszolút az elején vagyok, tehát a kampányt nyomom, én még nem tudom, megmondani, hogyan fut. I5-4690K-val és 16 giga rammal tolom, nekem akadásmentes.Én csak egy dolgot vettem észre, aztán lehet hogy csak nálam van, de ha a képernyő jobb széléhez tolom a mutatót, akkor nem scrollozik...jó, ott van a wasd, csak érdekes.
Nekem megint a kalkuláció furcsa.Miért drágább a vasúti kocsi, mint a mozdony?Megkérdezem már a MÁV-ot, hogy ez tényleg így van? <#nyes> A TF-ben a mozdony került sokba, de iszonyú sokba, itt meg a kocsi...
Q6600 8GB GTX 660, FullHD-ban; 18-40 fps kozott
Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2016.11.10. 19:30:07

Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)

Körkérdés!: Kinek-hogy fut?
Nálam 4770K - 7970-el max 24 fps! (Ha bezárok minden kis ablakot!)
Caliph
Hehe , amerikai kampány első küldetését ma este fogom harmadszorra elkezdeni : elsőként rájöttem hogy kéne,másodiknak a vas bányához beállítottam a második szerelvényt,erre elkezdett kevesebbet termelni,pedig a szerszámot is elhordtam 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.