Transport Fever
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Transport Fever Mod Test Industry Tycoon - Vegetation Increase - Landscaping No Cost
Az én eddigi véleményem szerint a train fever egyszerűbb volt... A Transport Fevert még nem szoktam meg, pedig az elmúlt 2 hónapban mindennap (este) játszottam a train feverrel, 1850-től egészen ~2500 ig, a Hungary Pack moddal!
Ja, a transportban az se tetszik igazán hogy a kampány módokban igencsak meg van kötve a kezünk....
Ezt még csak letöltöttem. Megvenni akkor fogom amikor 1) belekerül a magyar nyelv, 2) megszoktam már és mindent értek már a játékból.
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Van egy 1 komponensű gyáram, ami építőanyagot készít kőből.
1200 as termelésem volt vele.
A kiszolgáló vonatok 80%-os telítettséggel hozzák a követ, így gondoltam indítok egy új építőanyag vonalat átrakodással 3 városba.
Abban a pillanatban mikor elindítottam egy új vonatot a gyártól hogy szállítson építőanyagot, ez szépen működött is de minden mástól elvette az anyagot és a többi vonatok az eddigi 100% os töltöttségről lementek 30% ra, illetve a kiszolgáló vonataim is kb 30% on hozták a követ ami azt eredményezte hogy 1200 ról 600 ra esett vissza a termelésem!
Ez nagyon vicces, és nem értem hogy miért következett be...azóta több gyárnál is kipróbáltam és a gyáraknál a diagrammon jól látható a visszaesés ilyenkor.
A másik bosszantó dolog, hogy egyszerre vettem a kiszolgáló vonatokat a gyárhoz, és be volt állítva hoyg 100% os élettartamnál cserélődjenek le. 40 évet elérve az 1200 as termelésem leesett 50 re! csak mert minden vonatom automatikusan cserélve lett. Ez után 3 év kellett mire stabilizálódtam ismét...
Kábé fél óra amíg felmegy!
Egészen pontosan 126 milla volt. "Dehát, ki számolja?!?!?" <#awink>#awink>
Transport Tycoon Hard mode acsi
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.11.12. 13:46:53
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
mondjuk megeshet hogy a Train Fevert láttam, mer csak futólag néztem és nem néztem a nevét de szerintem ez volt.
majd legközelebb megnézem rendesen.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2016.11.12. 09:10:15
I met God. She's black
lenne egy gyors kérdésem: ha boltban megveszem a játékot DVD-n akkor az aktiválható steam-en ?
csak mer boltban 3500Ft míg steam-en 32Euró
De ha már a realitásnál tartunk, van-e a játékban lerobbanás és baleset? Amíg küszködtem a jelzőkkel, vonatokat nem sikerült összeütköztetni. És mire valók a Terrain -> Track assets-ben a Danger signal-ok?
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.11.11. 22:13:21
Cargo mechanics
A játék indulásakor az összes nyersanyag termelő üzemben van valamennyi tárolt készlet. Gyártani akkor kezd el, amikor elkezded elszállítani egy köztes- vagy egy végtermék gyárba. Azok csak akkor kezdenek gyártani, amikor beérkezik a raktárába valamennyi nyersanyag. Ebből elkezd gyártani. Ezt a terméket is tovább kell szállítani a végén egy városba. Ennek az igényét saccolja meg a gyár, és ezt írja ki a Potencial mezőbe.Szóval minél több nyersanyagot kell elszállítani tovább a feldolgozó üzembe, és onnan is tovább egészen a városokig.
Ezek le vannak írva az útmutatóban.
A lassú átcsorgás amiatt lehet, hogy a városban nincs lefedve az összes ipari vagy kereskedelmi egység.
Az lenne a kérdésem hogy mit kell csinálni ahhoz hogy a gyárból gyorsabban szállítsák a dolgokat az állomásra? Jelenleg az van hogy Stored alatt 58 on áll a nyersanyag a gyárban, de az állomásra épp hogy csorog át.
3 vonat várná a nyersanyagot amit terítenék szét, szóval kereslet az lenne...
Na mindegy, nem leszek offtopic...
Addig is, hajóhoz gondolom ugyanúgy kell eljuttatni az utasokat, mint a vasúthoz, mert nem sok vízparti városkát láttam eddig.
Smoke density reduction
A mod betétele után már nem lehet díjakat nyerni.
A kezdeti csiga lassú, harmatgyenge mozdonyok helyett van egy alternatíva 1867-től:
V class 0-6-0 (rus. 0-3-0)
Nekem bejön a járművek átszínezhetősége. Változatosabb szerelvényeket lehet összeállítani különböző színű vagonokkal.
A körbe útam még csak tervezés alatt van, még nem közlekedik rajta senki 😊
Egyetlen városomban nem tudtam ezt megtenni ott 2 * loop van, ami mindig is veszteséges volt, és szánom bánom a játék elején elkövetett bakimat 😊
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.11. 12:51:58
Fixed ship set line crash
Még a települése előtt gond nélkül tudtam hajó útvonalat létrehozni. Ma az új hajó útvonalam egyik irányban egyenesen megy a két kikötő között, természetesen jórészt a szárazföldön. És a legjobb, hogy a hajó is ott megy szépen eltűnve a hegy alatt 😞
Miért hiányoljátok a dinamikus állomás peron választást? Nem tudom elképzelni, hogy nem elég egy 8 vágányos állomás. Ha nem fér el, akkor messzebb lehet tenni a várostól, és buszokkal vinni a városba az utasokat. A ritkább vasútvonalak meg használhatják ugyanazt a peront. Az új vágányépítési lehetőségek jóval bonyolultabb leágazásokat, csatlakozásokat tesznek lehetővé.
A magyarázatuk erre hogy a való életben sem össze vissza mennek a vonatok a vágányokról, hogy az emberek szaladgáljanak egyik peronról a másikra. Minden egyes vonalnak adott a vágány száma.
Azt viszont nem próbáltam ha ugyan azon a vonalon csinálsz egy másik route-ot, hogy akkor hová teszi a vonatokat. Csak így fenn áll a vonatok közötti versenyzés esélye...mert csak adott vonalon rendezi őket sorba. HA adott úton két vonalad van már nem lesz rá igaz ez sztem.
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.11. 09:00:42
Csináltam egy tesztet egy emelkedős vonalon. Volt két egyforma vonaton, csak az egyiken +2 kocsival több volt rajta, de a maximális sebességet közel sem tudtam elérni már vele az emelkedőn. A több embert szállító szerelvénynek ami persze lassabb is volt, nem nőtt a profitja semmit sem. HA további kocsit tettem rá, kevesebb volt a profitom, mint az alap vonatnak.
Ez addig igaz, még a mozdonyok költsége közel jár a kocsik költségéhez. Később egy sima elektromos mozdony éves költsége 1.2 milla körül van! Ez kitermelhetetlen vagy legalább is nem éri meg mert minimális profitot hoz, és még ott a gyorsvasút a maga 7 Millás!!! éves költségével 😊 A kb 100 közúti jármű és 5 nagy vonat + vagy 20 sinbusz profitja 7 milla évente...
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.11. 08:50:46
A Transport Tyocoon-ban olyan tök jól meg volt oldva, itt meg pöcsölni kell vele, mint a TF-ben is.Asszem waypoint-ok lehelyezésével van, de én is inkább várom a választ, nem akarok hülyeséget mondani.
Valamelyik nap majdnem meg is szívtam, mert egy rosszul elhelyezett jelző majdnem becsődöltetett...
Egyébként, most hogy egyre jobban haladok előre az időben, azt látom, hogy nem változott semmi.A mozdonyok is drágák, meg a kocsik is, a hajózást/repülőt még nem próbáltam.Persze van profit, de az hogy valamit gyorsabban juttatok célba, nem feltétlenül jelenti, hogy többet is kapok érte.De legalább nem "esik le az áru vagy utas menet közben", hogy mire célba ér, addigra elfogy, amit szállított...
Mondjuk realisztikus is a játék, mert rá van kényszerítve a játékos, hogy használja a közúti szállítást is, főleg a buszokat/villamosokat, hogy az utasok eljussanak a vasútállomásra, ahogy ez az életben is így van.
Én pár dolgot hiányolok: ha busz/villamos megállót rakok le, akkor látom a "vonzáskörzetet", vasútnál nem.
Jó lenne, ha meg tudnám nézni valahogy a vásárolható járműveket, anélkül, hogy depot-ot építenék.
Szintén okos lenne, ha lehetne extra kiegészítőkkel felszerelni az állomásokat, pl étterem, posta,stb, úgy mint a Railroad Tycoon-ban, ezáltal többet keresve.
Amúgy teljesen jó a játék.Nem volt nehéz dolguk, mert egy meglévő alapra kellett még rátenni a repcsiket és a hajókat, a TF főbb hibáit és "elhibázott gazdaságpolitikáját" kijavítani és esélyt adni a játékosnak, hogy örülhessen is a sikereknek.
A nagyobb városaimban 2 körben mennek a villamosok körönként 10-10 villamossal.
Profitot tekintve a Sínbuszok nagyon durván hozzák a pénzt. Két város között 2*5 ös sínbuszom 1.3 Milla profitot hoznak, a kb 7,8 Millás értékével, szemben az 5X( Nohab + 7 kocsi) = 4-5 Millás profitjával, aminek az összértéke 60 Milla...
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.11. 08:37:26
Azt el lehet érni valahogyan a játékban, hogy egy vasútvonal járművei ne csak egy vágányt használjanak az állomásokon?
A kampány feladatokban borul a bili 2000 környékén.
Nyitottam egy közepesen dombos, nagy térképet. Olyan szerencsétlenül szórta szét az ipart, hogy szinte csak olaj - benzin - lakosság vonalon tudok érvényesülni.
Nagy pozitívum, hogy átrakókkal mindent meg lehet oldani. Mint az éleben is.
Átlagban azé' 35-45 között mozog, de mint kisiku, én is az elején járok és még nincs olyan túl nagy nyüzsi.
"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden
Azt nem ígérem, hogy erről is írok egy 100 oldalas leírást, mert a Subnautica-ban már megígértem 😄
No, vissza a játékra. Mivel én abszolút az elején vagyok, tehát a kampányt nyomom, én még nem tudom, megmondani, hogyan fut. I5-4690K-val és 16 giga rammal tolom, nekem akadásmentes.Én csak egy dolgot vettem észre, aztán lehet hogy csak nálam van, de ha a képernyő jobb széléhez tolom a mutatót, akkor nem scrollozik...jó, ott van a wasd, csak érdekes.
Nekem megint a kalkuláció furcsa.Miért drágább a vasúti kocsi, mint a mozdony?Megkérdezem már a MÁV-ot, hogy ez tényleg így van? <#nyes>#nyes> A TF-ben a mozdony került sokba, de iszonyú sokba, itt meg a kocsi...
Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2016.11.10. 19:30:07
Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)
Nálam 4770K - 7970-el max 24 fps! (Ha bezárok minden kis ablakot!)
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.