Transport Fever
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
vagy is:
rönkfát a fűrésztelepre -1 járat, és csak ezt viszik ingajáratban
fűrésztelepről a deszkát megint külön vonal viszi ( a kész árút csak akkor viszi ez a kör tovább ha közel a város, de akkor is csak 1 városba max.
végtermék megint csak egy külön járattal, szintén 1 járat 1 város. egy másik városba külön új hálózattal.
Taktika:
-Kikeresni a két legnagyobb lakosú várost a listában, és ezeken a pontokon kiépíteni a közlekedés és étel szállítást első lépésben. Ez fontos mert pár lakosú városokon nem lehet bankot robbantani kezdéskor, alulról nyaldosnia kell a 300 lakost ha jót akarunk, szerencse is kell hogy jó ipar legyen a környékén.
Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2016.11.21. 09:43:04
Egy deszkából szerszámokat gyártó hálózatom viszont nem hajlandó kiszolgálni 2 várost. Csak a kezdetkor beálló 50 db szerszámot termeli vagy 30 éve, és fogalmam sincs, miért nem megy feljebb, pedig ennek sokszorosa lenne a két város igénye. A teljes szállítási lánc jóval felül van lőve, harmadnyi kihasználtsággal futnak a járművek, de a gyár nem mozdul a 50-ről. Talán az kavarta meg, hogy a deszkát egyik irányba szállító vonal szerszámgyári végéhez elkezdtem egy másik fatelepről farönköket szállítani, hogy a deszka - szerszám vonat, visszafelé farönköt is vigyen a jobb kihasználtság miatt. Ezt észrevette a játék, el is indult az úl fatelep, de beállt 50 körülre, a másik fatelep visszaesett 50 körülre, is így ketten adják az 50 szerszámhoz szükséges 100 db deszka farönk alapanyagát. A 2. fatelep bekötése előtt egyébként magasabb volt a deszka és szerszám gyártás is, mert az akkor még 1 város szerszám igénye is magasabb volt. lyan mintha a 2. fatelep bekötése a láncba lejjebb vitte a szerszám igényt, és így is maradt 25-30 év alatt. A 2 város bekötése azt eredményezte, hogy ebből az 50-ből kezdte ketté osztani az árut, így az első város ellátása még lejjebb esett. Ahelyett, hogy emelte volna a termelést.
Én két napja kezdtem el egy USA, Large térképet 1870-ben. 10 éven belül visszafizettem minden adósságot, 20 éven belül meg olyan nyereségem lett, hogy bőven tudtam fejleszteni, építkezni, stb.
Az eleje mindig nehéz és nyögvenyelős, főleg, hogy a mozdonyok 40-45 km/h sebességgel haladnak. De már az elején érdemes az alap 160 méteres állomástól eggyel nagyobbat építeni, mert aztán nehéz lesz.Most asszem 1920 körül járok és 80 millám van, pedig még szinte csak személyszállítást végzek.
Végre ki tudtam próbálni a hajókat is, de sajnos úgy néz ki, tényleg a vonatra van kihegyezve minden, mert hiába nem kötök a városhoz semmit, csak hajót, alig használják.
Úgyhogy az a baj, hogy mire eljutsz odáig, hogy legyen pénzed repülőre/hajóra, addigra teleépítetted vasúttal az egész térképet, mert az hozza legjobban és leggyorsabban a pénzt.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.11.21. 09:12:10
Azt kell hogy mondjam .... minden úgy működik ahogyan kell neki. Igaz még csak 600 as a termelésem, de látni hol szűk a keresztmetszet, oda teszek több járművet és megy minden simán. Csak úgy ömlik a sok áru.
Ezzel ellentétben az egy körös fentebb írt gyárakat az Istenért nem tudom 1200 fölé tornázni, úgy hogy a gyár már 1600 as!...üresen járkálnak a vonatok / teherautók és a város 20% ban van csak kielégítve....
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.21. 08:34:29
Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2016.11.21. 08:07:31
Akkor már értem hogy miért történt a szabad játékban az hogy rövid idő után a slag már alig jött ki az állomásra (következésképpen a szén és a vasérc se érkezett, nem is termelt) közben a kő tömegben érkezett folyamatosan a platformra...
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.11.20. 15:04:31
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Lenne egy nagy kérésem - már amennyiben megoldható -, egyenlőre virágbolti verzióval játszom, de a jövőben tervezem a vételt. Az alábbi módot szeretném be rakni, de így nem tudom letölteni. tud valaki segíteni?
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=767191757
Köszönöm.
L.
Főleg olyankor tudta, ha egy hajót rendeltem valamelyik útvonalhoz. Ebből (és még néhány másik ostoba jelenségből) én arra következtetnék, hogy ótvar gyengén van megírva a hajós része a játéknak.
Egyébként nálam is akad, I5-4690K,16 Gb ram és Ati R9 280X.A videokártyám fel sem pörög, így nem azt használja, illetve nem eléggé.
Town Building Style Mod
Miért kell a várost elsöpörni egy kib*ott felső vezeték miatt?Hogy találták ezt ki? A fejlesztéstől "megijedő és visszaforduló" szerelvényről ne is beszéljünk, hihetetlen hogy ezt a hibát nem javították a Train Fever óta...
Elég nagy hülyeségnek találom, hogy a nyersanyag lerakodása kapásból a gyár területére történik másodpercek alatt, a kész áru platformra pakolása meg elképesztően lassú. 😞
Csak azt nem tudom eldönteni, hogy valamit én nem csinálok jól, vagy ez egy BUG vagy csak egyszerűen elbaxták a játékot. :S
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
A Párizs-Lion písz of kék!
A következőnél meg már minden le van vajazva, csak ülnöm kell felette, hogy odaérjenek a masinériák, ahova kell. Unalmamban személyhajó járatokat indítgatok, levéve a terhet a közútról.
Az a német küldetés nehézségileg el van ba-számolva. Inkább annak kellene lennie az utolsónak!
Viku! Az átrakodás teljesen automatikus és természetes jelenség a játékban! Nem figyeltél, amikor a csatár-hálót fejtegettem?
Valahogy fel lehet gyorsítani, hogy a gyártelepekről az áru gyorsabban kerüljön a platformokra? Elég bosszantó, hogy a gyár terület rakodó tere tele van áruval a vonatok meg üresen mennek el. :S
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
EU 3. küldetés:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Vagy tényleg a játék fejlesztői megbuktak a töriből az 1939 kapcsán?? 😄
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.11.19. 23:41:24
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

MOst, hogy van pénzem belevágtam többfajta alapanyag előállításba. Fát kezdtem hordani deszkának, deszkát tovább építőanyagnak majd városba. Az istenért nem akar fentebb menni a termelés a fánál mint 45 pedig volt hogy sok vagonnal volt hogy kevéssel hordtam így feladtam minuszt nem termel. de így elég szar. mert nagyon kiszámíthatatlan az egész
Ebben a játékban nincs az mint a TTD-ben, hogy elég egy valamit szállítanod, itt mindent kell.
Pl. szerszám és gépgyártáshoz:
1. Coal+Iron a Steel Mill-be= Steel a Machine Factory-ba (szén+vas=acél).
2. Farönk (Logs) a fafeldolgozóba (saw mill), onnan Planks (deszka) a Machine factory-ba.
3. Machine/Tools (gépek/szerszámok) a város ipari negyedébe.
Ja, és a Machine factory-nak kell acél is, meg fa is, ha azt akarod, hogy maximumon termeljen.
Nem választhatsz, hogy csak egyiket vagy csak másikat, mert egy darabig megy, aztán azt látják, hogy oké, hogy hozol nekem, de nem szállítod el, minek termeljek? Tehát sajna az ipar itt így megy...
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.11.19. 11:44:37
1. letöltöttem 2 map packot is a játékhoz, de nem tudom megjeleníteni, játszani rajta . pedig beraktam a map könyvtárba őket.
2. ha kezdek egy free mapot akkor az idő előre haladtával generálódnak új üzemek, termelő láncok ? mert volt olyan térképem ahol csak 2 város volt (1850) , de pl. nem volt farm, vagy fűrész telep sem. pedig gondolom ez alapvetően kéne már induláskor ugye?
"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden
Mindegy is, mert neki sem sikerültek a 10%-ok.
Ha van itt valaki akinek sikerült ez a küldetés, küldjön már át egy mentést (minél inkább) a végéről, mert nem tudok továbblépni és érdekelne a többi európai küldetés is.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.11.19. 01:21:00
Az amerikai kampányt végigjátszottam úgy, hogy az utolsó kettőben majdnem milliárdos lettem, ebben meg csőd hátán csőd.
Hússzor töltöttem újra. Háromszor a legelejéről kezdve, és nem megy. Legutóbb ott véreztem el, hogy minimum 10% legyen vásárolni, dolgozni vagy egyáltalán utaznivágyók hányada. Volt, hogy egy százalék kellett volna az egyik városba, de elkezdett zuhanni a másik... Ragozhatnám az eshetőségeket, de nincs értelme. Feladtam.