2613
Transport Fever
-
mokuci74 #931 Koszi :). Talan nem a legjobbak az aranyok,( pedig a max. 600 m-re van allitva ) de egyenlore nem sikerult jobbat kihozni belole :( -
Jóózsf István #930 Szép! Tényleg!
Nem túlzóak ezek a magasságok? (egy kicsit) -
mokuci74 #929 Ennek a heightmapjaval is szenvedtem majdnem egy hetig mire jo lett..... :) Az egesz orszag is tervben van egyebkent, a kerdes csak az idopontja :) -
#928 Tudom, a waypointok megadása legalább ennyit segít.. :) -
ssx22 #927 Mo-t csináld meg :D -
mokuci74 #926 Hazai pálya.. :)
Balaton map
Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2016.12.27. 13:02:46 -
ssx22 #925 Jelzőlámpákkal be tudod állítani melyik vonal melyik sínre menjen. Persze ha egy vonalon több vonat is van, akkor fel fogják tartani egymást, hiszen egy vonal csak egy sínre mehet
-
tuvixplayer #924 Ha személy pályaudvaron raksz le árut, az is átmegy a vonzáskörzetében lévő teherautó állomásra. Vagyis a teherszállítási láncban személy pályaudvart is lehet használni, ha ott nem akarsz árut tárolni. -
kisiku #923 Ez pontosan így van, hetekkel ezelőtt mondtam én is,mivel jómagam is a TT-n és hasonló egyéb játékokon nevelkedtem. Sajnos itt ez van, ezt kell elfogadni, itt hiába csinálod azt a tök jó rendszert, mint a TT-ban, nem fog működni. -
kisiku #922 Ezt mi is bármikor megcsinálhatnánk, hiszen 1 milliárd fölötti vagyonnál már semmi nem érdekel, de nem kell annyi sem, 2-300 millánál sem nagyon foglalkozol vele.Csak minek?Szoktam én is hasonlót, de nem ilyen brutálisan. -
kisiku #921 Az a baj a repülőkkel, hogy tökéletesen le akarták modellezni, ahogyan egy repülő megfordul a levegőben, ráfordul a leszállópályára, stb.Csak ehhez túl kicsi a térkép.Legalább kétszer, háromszor ekkora játéktér kellene, de azt meg nem bírná a gép egy idő után.
Én kizárólag nagy távolságokra építek repülőteret, és megpróbálom az útvonalukat úgy beállítani, hogy minél kevesebbszer kelljen megfordulniuk, de szinte mindig kimennek a "térképen kívülre" is.
Egyébként hiába van tele utasokkal, legtöbbször veszteségesek.Van amikor sikerül eltalálnom hogy nyereséges legyen, de sajna nem mindig.
-
ssx22 #920 Max annyi hogy a gépek nem tartják fel egymást
Amugy szerintem nagyon elbaszott a gépek útvonala, rengeteget mennek indokolatlanul feleslegesen hosszú útvonaton -
Jóózsf István #919 Cseppet megalomán volt a gyerek. A két repteret szembefordítva semmi sem indokolja. De lehetett tőle fogásokat tanulni! -
ssx22 #918 F*szom kivan...kiírta ez a szar hogy kevés a memória (8GB) és kilépett magától
-
tuvixplayer #917 Nekem nincs keresztban-kasban hídak stb, hanem sok szakaszt használ legalább 2 vonal, majd elágazás, ahol kell. -
tuvixplayer #916 1925-ben 3.5 milliárdom van ( 3.5 B). -
#915 A 2000-es évet 3 milliárddal értem el, de ha nem költök el sok-sok százmilliót előtte TGV-kre meg minden hülyeségre, a duplája lehetett volna, és ezt úgy, hogy 1900-tól kezdve, gyakorlatilag nem terjeszkedtem, csak a meglévő (nem túl nagy) hálózatot bütyköltem. Szerintem nem túl szép ez az 5-6 vágányos, keresztbe-kasul hidas megoldás. -
ssx22 #914 https://www.youtube.com/watch?v=kNi4x6v289U
ez nagyon keményen tolja, több mint 9 milliárdja van b+ -
Borg #913 A Train Feverből is azért lett elegem, mert az elején fasza minden, elhúzza a mézesmadzagot, aztán late gameben meg megdöglik az egész, legyen akármilyen izmos gép alatta. Még a fél térkép se volt tele, mikor már játszhatatlanul akadozott... Ha ennyi a kilátás a Transport Feverben is, akkor inkább bele se kezdek. -
tuvixplayer #912 Nálam azért akadozhat már, mert mindenből sok van. Ha nem csinálnék ennyire bonyolult hálózatot, ha nem lenne minden városban 60-80% közötti a vonalak kihasználtsága, valószínűleg jobb lenne a teljesítmény. -
Borg #911 Nekem igazából a Train Feverrel is a legnagyobb gondom az volt, hogy egy bizonyos vonatszám után játszhatatlanul belassult, akadozott. Ezekszerint itt ez ugyanúgy megvan még mindig. Minden más hibáját meg tudtam volna bocsátani a Train Fevernek is, ha ez nincs. Szóval a 25 eurót nem fogom ezért kiadni... legalábbis egyelőre. -
tuvixplayer #910 Egy fontos dolgoz kihagytam, utólag is lehet vasutat közúttal keresztezni. Az építés, átalakítás, törlés sokkal rugalmasabb, mint a TF-ben volt.
Vannak terminál jellegű állomások (vagyis ütközőbak van a vágányok egyik végén, és ott van az állomás épület), lehet az állomásnak két közúti kapcsolata is.
A mod-ok között vannak olyan állomás típusok, amelyek áthaladó vágányokat is tartalmaznak.
Későbbi időben van 2x3 sávos városi- és vidéki út is.
A járművek nagyjából ugyanazok, mint a TF-ben, kibővítve hajókkal és repülőkkel. -
#909 Szerintem a játék egyik legidegesítőbb eleme a fix útvonal (path) rendszer. Hiába van 5 szabad vágány az állomáson, a vonat útvonala mindig egy vágányt jelöl ki magának, és oda fog menni, ha pedig foglalt, vár amíg fel nem szabadul. És feltartja a többi vonatot.
És ugyanez ok mitt válik értelmetlenné a vonatok jelzőrendszere. Állomások, váltókörzetek beépített (láthatatlan) jelzőkkel rendelkeznek, így gyakorlatilag működik egy bonyolult vasúthálózat egyetlen jelző lerakása nélkül is. Ez számomra sok-sok év Transport Tycoon után megemészthetetlen, nagyon-nagyon hiányolom a jelzőktől függő, reálisabb útvonalkeresést. -
tuvixplayer #908 Néhány dolog egyszerűbb az építkezésben, és jóval bonyolultabb vasúti pályákat építhetsz. Keresztezések, váltók hidakon és alagutakban is, sőt jelzőket is tehetsz le itt.
A 20 perces utazási/szállítási limit megszűnésével egy idő után tömegek várakoznak az állomásokon megállókban, ha nem szállítasz elég nagy kapacitással.
Állomás növelése itt csak néhány kattintás, és 8 vágány a max, viszont a várakozó utasok, áruk itt is eltűnnek.
Jármű cserénél nem tűnik el a rakomány/utas a járműről, mert előbb lepakolják/leszállnak, majd ezután cserélődik a jármű. Ezt nemrégen javították egy patch-ben.
Sokan szidják a teherszállítást, de itt sokkal több lehetőséged van, és jóval nagyobb árumennyiséget kell szállítanod.
A grafika lényegesen jobb, a városok sokkal színesebbek, változatosabbak.
idegesítő dolgok:
- az állomás villamosítása/gyorsvonati pályává változtatásakor az érintett vonalak vonatjainak egy része eltéved,
- állomás villamosításakor, mindig elbontódik néhány közeli épület.
Mod-olni steam workshop-l lehet, így könnyebb menedzselni is. Szépen gyűlnek a modok, most éppen 569 db van.
Ja teljesítmény.
Közepes térképen játszom, csak személyszállítás, 15 város bonyolult vasúti hálózattal. Vannak 3-4 várost összekötő ingajárataim is, amelyek 30-50 milliót hoznak évente. Több állomás 6-8 vágányos, 5-6 járattal. A városok átlagos lélekszáma 2500, néhány már 3000 felett van. Az állomásokon várakozó 200-800 között. Mindezt azért írtam, hogy a körélmények meglegyenek. Szóval már akadozik. Építeni már lassúbb, mert eltelik bizonyos idő, amíg végrehajtja a változást.
Még egy fontos különbség, Itt bármit bonthatsz akkor is, ha jármű van rajta. Arréb viszi. Jelzőt is tehetsz vonat mellé.
Szerintem ez jobb, mint a TF. Egyébként sok videó van a youtube-on, érdemes lene párat megnézned, mert működés közben láthatsz sok mindent.
-
#907 én ezt csinálnám a helyedbe:
Kalóz verzió fel, játszani vele pár órát, aztán megvenni. mert szerintem jó kis szöszmötölős játék, nálam nincs olyan nagy idegesítő hiba a játékba -
Borg #906 Megéri megvenni steamen akcióban most ezt?
Úgy értem, a Train Feverhez képest miket javítottak ki? Ott azért elég sok bug volt építkezéssel, gazdasággal kapcsolatban is, ráadásul egy bizonyos vonatszám felett játszhatatlanul akadt az egész...
Jobban lehet ezt élvezni hosszú távon, mint azt? -
ssx22 #905 Szar ez a teherszállítás. Nyersanyagot nem lehet szállítani csak készterméket... pedig úgy megpakoltam volna szénnel a repülőt :D -
Rudi50 #904 Nagyon TT-re hajaz remélem a játékmenet is hasonló lesz mert azzal heteket tudtam játszani ezt a fevert meg 2-3 nap alatt meguntam. -
kisiku #903 Villamossal sem lehet terhet szállítani ...hacsak nem lesz tehervillamos, mint régen az a szürke, ami itt Pest utcáit járta.
Egyébként egyetértek.A valóságban is van teherszállítás repülővel, sőt!Itt van már a drónos csomag kézbesítés is!
-
ssx22 #902 Ja megvan má, játékon belül is hozzá kell adni
Ez igazán belerakhatták volna az alapjátékba, mindennel lehet tehert szálitani, kivéve repülővel...
Utoljára szerkesztette: ssx22, 2016.12.21. 20:21:43 -
ssx22 #901 Hát nem tudom hova töltődött le meg mikor de én sehol nem találom a teherszállító repülőgépeket -
tuvixplayer #900 Annyi baja azért volt, hogy a csere után az új vonat nem telt meg teljesen, pedig sokan várták.
Viszont a vasút vonal módosításkor és az állomás upgrade-kor az érintett vonatok egy része még mindig eltéved, vagy elfelejt megállni az állomáson. -
#899 Igen. VÉGRE !!
(Nem is figyeltem, hogy jött patch, csak pont erre lettem figyelmes, amikor vonatot cseréltem le. :D )
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.12.21. 00:20:23 -
#898 Ebből a korai gameplay videóból pedig az látszik hogy elvileg sok nézet (pl. vezetői nézet és utas nézet) is lesz benne. :) -
bfeheer #897 Ez ugyan nem Transport Fever, de egy olyan játék, ami hasonló érdeklődésre tehet szert:
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=821959155 -
tuvixplayer #896 Személy vonat cseréjekor előbb leszállnak az utasok, majd az üres vonat cserélődik le, és aztán szállnak be fel a várakozók. -
tuvixplayer #895 Amikor bejelentkezel a Steam-be. -
ssx22 #894 És ez mikor fog letöltődni? -
mokuci74 #893 Bulid 12232 -
tuvixplayer #892 Freight airports
Teherszállító repülők is vannak benne.