2613
Transport Fever
-
#891 Majd lesz, biztosan. Moddal vagy/és update-vel. :) -
ssx22 #890 Kár hogy teherszállító repülőgép nincs benne -
tuvixplayer #889 Eleve csak 8 volt a gépembe. Később bővítettem 16-ra. Nem gondoltam, hogy ez is kevés lesz. -
kisiku #888 Nem olyan drága a ram, s az MS Exchange szerver óta megtanultam, hogy soha semennyi sem elég.Az olyan, hogy ha 16-ot rakok bele, akkor 16-ot használ, ha 64 gigát, akkor annyit...jó, itt persze most asztali gépekről beszélünk, de addig kell bővíteni, amíg lehet, és amíg olcsó.Hogy használja-e vagy sem, kit érdekel, de inkább legyen és ne kelljen, mint hogy hiányozzon, amikor kéne...
-
tuvixplayer #887 Ki vesz 32 GB memóriát a gépébe??? Még jó hogy szaggat, ha virtuális memóriát használ a diskről. -
Jóózsf István #886 Minap olvastam,, a vulkán api-ról. Hogy mennyit hozott a Doom-on, etc.
Alá dobhatnák ennek is! -
ssx22 #885 Ja, sajnos egyszerre tölti be az egész térképet, 16-32 GB kell neki -
Crapy #884 Iszonyatosan sok memóriát zabál a játék! Ha nagyobb térképen játszom, sok vonalam van 1950 után képregény az egész. -
ssx22 #883 Úgy érted hogy 2000. év után? Én 2167-be járok , igaz hogy nincsenek új járművek de megy minden -
Jóózsf István #882 Engem ennél is jobban izgat, hogy játszható lesz-e 2000 után is a játék. Remélem, hogy nem engedik el a kezét, mint néhány hasonló alkotásnak. Én örülnék a legjobban, ha nem kellene az optimalizálás miatt rinyálnom! -
Desert #881 No már az eddigi egyetlen webshopnál is 404-re fut, úgy látom egyre kevesebb esély lesz rá, hogy dobozosan olcsóbban megkapható legyen. -
#880 köszi, bár eléggé szét van moddolva a játékom, úgyhogy picit máshogy müködik, ezért akartam mindenképpen egy csoportba tenni a két megállót. :) -
kisiku #879 Ez a megoldás a Transport Tycoon/Locomotion-ben működött, növelte a "befogási területet", de itt nem kell. Elég ha építesz egy állomást/repteret, majd a közelébe egy megállót.Az utasok úgyis besétálnak.
Ha már mindenáron sok utast akarsz, akkor egyrészt már az elején 240 m-es platformot építs és tegyél "secondary road connection"-t is, hogy az állomás másik oldaláról is jöhessenek.Úgyis úgy fog épülni a város, hogy teljesen ráépítik majd a vasútállomásra, így aztán később nehéz lesz fejleszteni.
Ha jól csinálod, akkor már a századfordulón annyi utasod lesz, hogy nem tudod elszállítani.Én 8 vagonos, kétszintes személykocsikat használok,ahogy megjelenik (asszem 1990 környékén), ami 268 embert képes szállítani, igaz csak 130 km/h-ás sebességgel.A nagyobb sebességért nem kapsz többet, viszont ennyi utassal már hülyére keresed magad.
A 240 méteres állomásra egy mozdony+8 személykocsi fér be vagy 2-3 összekapcsolt motorvonat, illetve amíg a a nagyobb személykocsik nem jelennek meg, addig több is elfér. -
kisiku #878 Szerintem a villamos jobb erre.Én buszt max akkor használok, ha két város között nehezen tudok vasutat építeni a domborzat miatt vagy nincs nagy távolság a városok között.A villamos kifejezetten arra jó, hogy a vasútállomásra/reptérre bevigye az utasokat.Némi pénzt is generál, tehát önmagát simán eltartja.
Ha fejlődik a város, egyre nagyobb dugó lesz, úgyhogy a busz eléggé akadályozott lesz a mozgásban.
-
Roy91 #877 Nem. Városon belül csinálj egy városi buszjáratott, ami viszi az utasokat a vonatállomásra. nem fog sok pénzt termelni egy ideig, de ahogy nő a város az is pluszba lesz. Nekem volt olyan városi járatom ahol 500 felett volt a szállított emberek száma. -
Desert #876 Én sem értem mi az értelme annak, hogy összevonja a kettőt.
Semmivel nem lesz több utasa, vagy jobb. -
tuvixplayer #875 Minek? TF-ben sem értettem, miért csinálták sokan. -
#874 Na elkezdtem végre játszani a saját pályámon. az a kérdésem, hogy le tettem egy vasútállomást, és elég közel hozzá egy buszmegállót, mégsincsennek egy "csoportba". nem lehet valahogy a kettőt csoportosítani? -
Cnut #873 Koszi! Igy mar kezdek egy ujat elorol :) -
Roy91 #872 autómatikus járműcserét a jármű vonaltervezésnél tudod beállítani( LINE 1,2,3....) és ott a legutolsó fülnél. -
Cnut #871 Koszi, ezt sehogy se talaltam, de akkor most jo alaposan megnezem megint! -
kisiku #870 Nem sokkal lassabb, mint amikor nem volt egy darab sem...sokáig tart, de csak elsőre.Ha kilépek és vissza a játékba, akkor gyorsabb.Veszek hamarost egy M2-es SSD-t is, aztán kipróbálom azon, hogy mennyivel gyorsabb.
Majd lemérem otthon, hogy mennyi idő mire betölti a mentést.Kb 2-3 perc szokott lenni, az elég egy gyors cigire
Egyébként a berakott modellek nagy része szinte csak átfestés, tehát nem sok különbség van. -
tuvixplayer #869 Látom, hogy sok járművet beraksz a workshopból. Mennyire lassú a térképed betöltése? -
kisiku #868 Nem rossz a repcsi, de annyit nem tudtam még kihozni belőle, mint vonattal.S nem is az a baj hogy nincs utas, mert van, sőt a 757-es Boeing-et is megtöltöm, de hiába van mindig tele, veszteséges...pedig nagy távokra építek repteret, nem szomszédos városba repülnek.
Utas az van:
Sőt a másik reptérnél a város teljesen ráépült.Ehhez persze az kellett, hogy kb amikor megjelent a reptér, már akkor leraktam.
-
ssx22 #867 Repülő nem jó személyszállításra, nem tud sok ember elvinni, ha meg több vonal van egy reptéren, nem bír leszállni, csak akadályozzák egymást -
tuvixplayer #866 Csak a jármű cseréjekor, ha volt rajta valami, az elvész. -
tuvixplayer #865 Nem, csak deszkát, és farönköt. -
ssx22 #864 Enyémek még bírják a hajtást :D
-
ssx22 #863 Tudom már mért nem termelődött a slag. Mert a kib*szott vasútállomás hiába volt a gyár mellett, nem fedte le zónában, tehát ha rákattintottam a vasútállomásra a gyár nem jelölődött ki... -
Roodie76 #862 Teherautók elöregedése - azt ugye tudod, hogy be lehet állítani vonalanként automatikus járműcserét, ha egy adott jármű elérte az élettartamának végét? Vagy félreértem a "levadászást"? -
Cnut #861 Nekem még mindig ugyanaz a fő problémám, hogy egy teljesen új térképen van legalább 3-4 line, amit teherautóval tűnik jobbnak megoldani, főleg az elején amikor még nincs másra pénz. Így viszont 10 év alatt lesz kb 4-500 Teherautóm, amik ha elkezdenek elöregedni a "játék" már csak abból áll, hogy ezeket levadásszam :(
Próbáltam ilyenkor párhuzamosítani vasúttal, majd egyszerre beterelni őket a depóba, de egyrészt pazarlás (vannak újabb kocsik is ahogy bővült a termelés) másrészt a vonatot nem használták amíg volt teherautó, gondolom mert drágább arra a line-ra így is. -
ssx22 #860 Nem szállítasz oda véletlenül fémet meg műanyagot? -
Tibbbor #859 Igazad volt, így meglett. Az viszont elkeserít, hogy ilyen buszsűrűség teljesen irreális a való életben, holott ők valamilyen szinten azt szerették volna lemodellezni. :( -
Tibbbor #858 Köszi, ezt még megpróbálom, de ha nem változik semmi, megyek át az amcsi küldikhez! -
Roy91 #857 ha jól értelmezem akkor már a kész élelmiszert viszed a város közelébe vonattal. az állomás melett van egy teherautó rakodó és innen viszed be a városba a kaját. ezek alapján ha így van akkor
- kevés a kaját szállító kamion
-a városba a kamion kirakodó rossz helyen van ahol kevés a kaja felvétel
-esetleg próbáld meg úgy, hogy amikor leteszed/bővíted a peront, van egy olyan lehetőség hogy a peron vége fele tegyen egy út szerű valamirt(angol nevét nem tudom), de talán a sín kiválsztása alatt van ez a lehetőség. és ide kellene a kamion kirakodót letenni és szerintem akkor oda rakná folyamatosan az árut. -
Roy91 #856 régebben valaki ugyan ezzel küzdött. talán ott arra juttotak, hogy rengeteg buszt indítottak egyszerre és így lett meg.
Bővebben nem tudom leírni, mert én nem csinálom a küldetéseket. -
Tibbbor #855 Az Europa 6 Mission utolsó fázisához kérnék tippet, amikor több utast kellene szállítanom vonattal, mint a repülők. Két sínes gyorspályám van Lyon és Párizs között, ezen jelenleg 3 vonat halad, elvileg 300-al mehetnének a gyorsvasútjaim, de max. 235-öt érnek el, már ezt se értem, miért? (High speed síneket tettem le, építésnél figyeltem a sebesség jelekre.) Városonként 3-3 buszvonalam viszi az utasokat a vasútállomásokra, de így is max. 100-110 utas gyűlik össze vonatonként, jó esetben. nem igazán világos, mikor telik le a 12 hónapos periódus és miért úgy változnak az utasszámok, ahogy a küldetésnél mutatja. Szóval, mit kéne tennem, hogy végre továbbjussak ezen a küldetésen, mert már 2050-nél járok és pénzem mint a pelyva, de már unom...:( -
hhelikopter #854 Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
A gyár termeli az élelmiszereket - amit vasúton elszállítók a városba - a városba a szerelvényt kirakjak az oda telepített teher rakodóba - onnan kamionnal beszállítom a gyárakba / ez a folyamat így megy és hibátlan
Azonban 10 év elteltével, a vasúton a városba hozott élelmiszer nem az állomás mellé oda telepített teher rakodóba "pakolják" át, hanem a vasúti peronon kezd gyűlni amit nem értek, hogy miért van? / A város adatainál az szerepel, hogy az élelmiszer igény csak 40% van kiszolgálva / ugyanez igaz más árunál is.
Ez bug? -
tuvixplayer #853 Nálam nem ez a baj. A farönk-deszka-szerszám láncom termelése nem hajlandó elmozdulni 50 szerszámról. Amíg egy várost látott el, addig sem termelt annyit, amennyi a városnak kellett volna, pedig a lánc minden vonalán lett volna kapacitás többet szállítani. Később bekötöttem egy másik várost is. A termelés akkor sem nőtt, helyette az 50-et kezdte kétfelé osztani, amiért az első város még kevesebbet kapott. Hiába növeltem a járművek számát, a termelés nem nő. Végül is ezt már feladtam, csak ha itt látok ehhez köthető hozzászólást, akkor rá szoktam kérdezni.
Van még egy csavar a dologban. Az eredeti lánc:
farönk A-ból B-be (teherautó)
deszka B-ből C-be (vonat)
szerszám C-ből B-be közben útba ejtve D várost, ahol lerakja a szerszámot (vonat).
Ez ment is, amennyire emlékszem, még növekedett is a termelés.
Később vettem észre, hogy C szerszám gyár közelében van egy fatelep, legyen A1. Hogy a vonat a szerszám gyárból visszaúton jobban ki legyen használva, a deszkát szállító kiürült vagonok vihetnének visszafelé farönköt.
Ezért elkezdtem farönköt szállítani teherautóval A1-ből C-be. Emiatt az A fatelep termelése lecsökkent annyival amennyi A1 termelt.
És mindez beállt évente 50 szerszám termelésre.
Ezután csatlakoztattam egy újabb várost. Maradt az 50.
Próbáltam egyik fatelepet kiiktatni. A másik felment 100-ra, és ott maradt. Ugyanezt megpróbáltam a másik fateleppel is, de ugyanaz lett az eredmény, csak most a másik fatelepre. Valamiért nem veszi észre, hogy a két városban ennek sokszorosára lenne igény,
Van kő - építőanyag láncom is, amely három várost lát le, és folyamatosan nő a termelése. Ezért nem értem, a szerszám miért a fagyott be 50-nél. -
#852 Hiába teszel több járművet az olyan vonalhoz, amely olyan gyárral van kapcsolatban, amelyiknek a két alapanyag közül csak az egyik szükséges! Így csak több jármű fog nem szállítani a másik alapanyagot (mert nem is termelődik), miközben az egyik alapanyag folyamatosan termelődik. feleslegesen járkálnak csak üresen és csak nagy vesztességet okozva! #845 !
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.12.09. 14:09:29