2613
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • tuvixplayer
    Azért kérdeztem, mert nem akart beindulni a termelésed. Nálam is beállt a farönk termelés, hiába írja a lánc összes üzeme, hogy szállítsak több alapanyagot. A több jármű sem hat rá.
  • ssx22
    Nem, mert vagy ezt kell szállítani vagy azt...ha leállítanám a kő szállítást akkor tudná csak slagból csinálni a konstrukciós materialt
  • tuvixplayer
    Próbáltál már több teherautót tenni a vonalra? Akkor sem indul be a termelés?
  • ssx22
    Ja, jó akkor a slagot szállító 1 db 105 éves teherautómat nyugdíjba küldöm :D
  • kisiku
    Néha én sem tudok mindent szállítani, de ahogy Wollnerd is megválaszolta, elég vagy egyiket vagy másikat leszállítani bizonyos gyárakhoz. Az acélüzembe pl mindkettő kell, szén és vasérc is (értelemszerűen).
    Sajnos megint úgy "sorsolta ki" az egyik térképen az ipart, hogy a térkép egyik felére bezsúfolta a nyersanyag előállítókat (bányák,fakitermelés,farmok.stb) a másik felére meg csak a feldolgozókat, így most, hogy 1920 körül van 100 millám kezdhetem el lassacskán az ipari szállítást.
    Mondjuk még mindig nem értem, hogyan lehet búzából műanyagot előállítani, de én nem tanultam gyártási és anyagismereti dolgokat...
    Mert hogy ma már sajnos van műanyag rizs (szintetikus rizsnek hívják), amit etetnek velünk az egy dolog.Kőolajból még oké a műanyag, de búzából?!
  • Jóózsf István #846
    Szúúúúúú - száááááá!
  • wollnerd #845
    Rosszul tudod. Kő kell VAGY Slag! Csak az egyik!
    Egy képpel egyszerűen elmagyarázom mindenkinek is: :)

• ssx22
    Kell kő meg slag a konstrukciós materialhoz. Követ hordok mint a barom, slagot nem tudok mert nem termelődik, pedig ahonnan hordanám oda viszek szenet meg vasércet. Igy most csak kőből csinálja a konstrukciós materiat... érdekes
  • Rodman6
    Aki akar egy kicsit utazni a Concorde-al nézze végig ezt a csidejót:

Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2016.12.06. 22:45:38
  • Rodman6
    Szó sincs rengeteg Concorde balesetről, csak az az egy balesete volt ami a franciáknál történt, azelőtt csak egy kisebb volt egyszer kidurrant a kereke leszálláskor valamikor a 70-es évek végén.. Mivel öregek voltak 1970-es években készültek ezért nem kockáztatták meg a további repülést. A legjobb repülő volt, kétszer magasabban repült mint a hagyományos gépek, tehát 32000 láb helyett 60000 lábon, és sebessége elérte a több mint 2000 km/h-t.
    Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2016.12.06. 22:39:42
  • BaliBoy
    Nekem nagyon hiányoznak ezek a dolgok. A lerobbanó, felrobbanó járművek, bezáró és nyíló ipari létesítmények, gyárak... Ráadásul, lehet, hogy már csak az idő szépíti meg a dolgokat, de úgy emlékszem, hogy a TT-ben többféle bánya, ipari létesítmény, gyár volt mint ebben.

Lenne potenciál ebbe a játékba, például nekem tetszik, hogy ki kell építeni a teljes láncot, de sajnos ez sem közelíti meg a TT-t. :(
  • kisiku
    Pénzfüggő.Az elején, amíg csak elkezdesz gazdagodni, akkor sok mindentől függ.Múltkor mutattam hogy az 52 éves szerelvényem is hozott nyereséget...Vonatokat egyébként olyan 25-30 évente,illetve ha megjelenik egy újabb és gazdaságosabb vagy többet szállítani tudó típus.
    Villamosra beállítom a 25%-os automata cserét, hajókat, repülőket is 20-25 évente cserélek.Meg kell nézni, hogy amikor már nagyon öreg, hány százalékkal dobja meg a fenntartási alapköltségét, illetve, hogy nem veszteséges-e.
  • kisiku
    Igen, én is olvastam. :)

A Concorde-ot, meg -úgy tudom - a rengeteg baleset miatt tiltották be, pedig elképesztő ötlet volt úgy utazni, mint a vadászgépek....hangsebességgel. Azért a felszálláskor ülésbe nyomódás is isteni ezekkel a "lassú" 8-900 km/h-val repülő "hagyományos" utasszállítókkal.
    Szerintem csak azért rakták be a Concorde-ot a játékba, mert egy eléggé különleges és híres járműről van szó, illetve a Transport Tycoon-ban is benne volt.Kár, hogy nem tudom nyereségesre hozni.
  • tuvixplayer
    Az se lenne rossz, ha a depóban lévő járművekre nem számolna havi fenntartási költséget. Be lehetne spájzolni lestrapált járművekből, és később elő lehetne venni 'nosztalgia' vonatokat :) akkor is, amikor már rég nem él a játékban.
    Ezt tovább gondolva jó lenne olyan jármű csere opció, hogy az új jármű árába ne számítsa bele a lecserélendő jelenlegi árát, hanem a lecserélt régi jármű kerüljön be a depóba.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2016.12.06. 16:12:57
  • tuvixplayer
    Én hiányolom a jármű csere panelen a % nélküli lehetőséget. Most legalább 25%-nak kell lennie az elhasználódásnak. Emiatt vissza is szoktam küldeni lecserélendő járműveket a depóba. Nagy hibának tartom, hogy a jármű cserélésekor elvesznek az utasok és az áruk.
  • tuvixplayer
    pl. ha van jobb. A vonatoknál nem szoktam megvárni, amíg a játék figyelmeztet rá.
  • ssx22
    Hány éves korában cserélitek a járműveket?
  • Rodman6
    A játék hivatalos oldalán is vannak modok.
  • Rodman6
    Gibraltár az benne van a világ legveszélyesebb repülőterei között :) A Concorde a való életben is veszteséges volt mindig sok jót ne várj tőle.
    Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2016.12.06. 12:37:23
  • Toxigen
    [URL=http://www.transportfever.net][/URL]
  • Roy91
    http://www.supergamer.hu/transport-fever-cz-p-360536.html
    itt csak előrendelhető volt. de egy telefont megér, hogy nincs-e véletlen raktáron vagy rendelni nem tudnának-e még
  • GTT436
    Hali! Steamen kívül hol lehet még megvenni a játékot???
  • GTT436
    Hali!! Modokat honnan lehet letölteni? A Steamworkshop kivételével? ;D
  • kisiku
    Nekem a legnagyobb ilyen élményem Gibraltáron volt...ott a határátkelő-főútvonal volt egyben a leszállópálya.Kocsit leraktuk a spanyol részen és besétáltunk, egyszer csak érthetetlen hangos bemondás, sziréna és záródik le a sorompó a két oldalon, közötte kb 1000 ember, s mind elkezdtünk futni a túloldalra (anglia), majd pár perc múlva landolt egy irtózatos méretű gép a hátunk mögött...

Vissza a játékra, kicsit kevés repülőgép típus van. A Concorde-ot itt sem tudom használni, hiába megy tömve, mindig mínuszra jön ki.Nagy térkép, nagy távolságok, de fel sem tud gyorsulni hangsebességre.Még az Airbus A380-as, ami pozitívan jön ki, meg esetleg a Boeing 757-es.
    Én úgy látom, hogy szinte teljesen a vasútra lett kihegyezve a játék. Kevés busz, kevés villamos, kevés teherautó típus, hajóból még kevesebb.2010 után nincs új jármű, a régiek már nem használhatók.
    Tudom, lehet töltögetni, moddolni, de azért nem a fanoknak kellene minden modellt megcsinálni.
  • Rodman6
    Tök jó hogy másnak is eszébe jutott St. Marteen sziget térképe és már letölthető is, ahol a repülőtér pont a tengerparton van és szinte súrolja leszálláskor a parton napozókat. Kipróbáltam, tök látványos, na ilyenkor hiányzik belőle a Boeing 747-es. Flight Simulator-ban is mennyit toltam ezen a részen.
    Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2016.12.05. 23:29:26
  • kisiku
    Igen, a mágnesvasút nekem is hiányzik, mert ma már nem csak kísérleti mag-lev vonatok vannak, Japánban és Kínában már utasokat is szállít.A Deutsche Bahn is tervezi az Intercity Express mágneses verzióját.
    A múltkor linkeltem egy videót, abban ott vannak a Mag-Lev szerelvények is.Most asszem 6-700 km/h-val repíti az utasokat, a 800 km/h-s még csak kísérleti.Nagyon durva...mint egy repülő, csak a földön.
    Nálunk most lett kb. 130-150-es sebességre alkalmas pálya...

Persze, ezek a high-tech cuccok sem olyan biztonságosak, lásd videó (erős idegzetűeknek).
    Én inkább azt bánom, hogy drágábbak, mint a repülő.Egyik utam alkalmával terveztem, hogy ICE-vel utazok ki Lipcsébe, de olyan horribilis összegre jött volna ki, hogy maradtam a repülőnél.
  • kisiku
    Ez olyan, mint a 80 vagy 90 éve világító villanykörte...
    Igen, itt tényleg nem robbannak le, baleset sincs, a repülők sem zuhannak le.Szerintem vagy nem engedték volna a vasútgyártók, hogy balesetes mozdonyt mutassanak vagy nehéz lett volna megcsinálni vagy nem akartak fröcsögő vért és leszakadt karokat és autójában bennégő sofőrt mutatni.

Másik hozzászólásodra, a ram mennyiségem 16 giga, a GPU-é 3 giga.A ramot fel fogom húzni 32-re, bár tök felesleges, a videokártya meg...most azért vegyek újat, mert szar az engine?Ati 280X-em van, teljesen jó mindenre.
  • ssx22
    Szerintem azé szaggat mert kevés a memória. Amikor elkezdtem vele játszani elfoglalt kb 3 GB-ot, majd pár óra múlva már 6 GB-ot, kicsit szaggatott, kiléptem, újraindítottam a gépet és ment tovább szaggatás nélkül
  • ssx22
    Én csak városon belül használok buszt
    Kár hogy nem fejlődnek tovább a járművek
    Emlékszem a 15 éves Transport Tycoon Deluxe-ben még mágnes vasút is volt
    Mondjuk az jó hogy nem robbannak le a járművek :D

Utoljára szerkesztette: ssx22, 2016.12.04. 16:13:31
  • kisiku
    Tudsz építeni külön buszsávos utat, meg olyat is amin busz+villamos van.Én buszt nem használok. A városok elég távol vannak egymáshoz, ahhoz, hogy buszjáratot rakjak, a vonat sokkal jobb.

No, itt a repteres megoldás:

Ez meg egy jól működő város, csak hajóállomásom nincs még:

• ssx22
    Nekem csak városba van a busz, városok között csak vonat
    Kár hogy metró nincs benne
    Bár az is elég lenne hogy az autók nem mennének a busz sávban vagy a villamos sinen
    2x2 sávos utak vannak a városba de mégis a busz sávot használja a sok gyökér
  • kisiku
    Próbáld vagy egyiket vagy másikat.Ha nekem van buszjáratom két város közt, de van vasút is, akkor elvesz az egyikből, azaz inkább átmegy busszal lassabban, mint hogy vonatra üljön, mert a busz még olcsóbb, mint a vonat.
    Ha megnézed az emberek "részleteit", írja, hogy van-e autója, milyen utazást preferál (olcsó, gyors,stb).
    Én most végre sikeresen tudtam egymás mellé lerakni repteret, vasútállomást és villamost, így mindegyik működik.Távoli nagy városaimba repülővel jutnak el, a városon belül villamossal, a közeli városok között meg vonattal mennek.Repülőteret közeli helyekre nem érdemes építeni, mert csak keringeni fog a levegőben a repcsi, s hiába gyorsabb, mint minden, mire leszáll, meg felszáll, az utasok inkább felülnek valami másra.
  • ssx22
    Megtaláltam azt a mentést amiben 3,5 milliárdból csődbe mentem, utolsó mentésem a csőd előtt 40 millió $ de ez is már a csődből vettem fel kölcsön 100 milliót :D, most átszerveztem az áruszállítást, most tartok 60 milliónál, csak a városba lévő forgalommal nem tudok mit kezdeni, villamost építek a villamos sinen megy a sok fogyatékos, ha buszt építek, a busz sávon mennek, meg vannak halva a buszaim :(
  • kisiku
    Hmm vállalati domain rendszergazda (windows server+exchange)...meg egy rakás más emellett...Ne aggódj, én is fülhallgatóval tolom és csak akkor ha mindennel kész vagyok.
  • ssx22
    A kibaszott slagot csak nem termeli ez a fos... hordok követ és csak kőből csinálja a konstrukciós materiált, pedig slag is kéne hozzá...
    Utoljára szerkesztette: ssx22, 2016.12.03. 17:44:04
  • ssx22
    Ja igy könnyű... az én munkahelyemen még rádiót se lehet hallgatni csak nem tudom mi baja lesz a gecifejűnek ha megvan csinálva a munka rendesen
  • wollnerd #815
    Van egy tippem:
    "576/CD galaxis" eladó? :DDD
  • ssx22
    Mit dolgozol te hogy tolhatod a munkahelyen is? :D
  • kisiku
    Pistám, ilyenkor kell újat kezdeni.Én abbahagytam egy európai térképet 3,5 milliárdnál, egy amerikait 5,6 milliárdnál, elkezdtem egyet moddal itthon,egyet a munkahelyemen.2040 után nekem is szaggatott, főként ezért is hagytam abba.
    Én a kampány módba belekezdtem, de kicsit pöcsölősnek találtam, így inkább csak free playeket nyomok.
    Aztán nehezítem magamnak, hogy hegyes-völgyes, meg "nagyon hegyes" legyen. Sajnos fogaskerekű itt nincs, mint a Locomotion-ben de azért nagyon jó így is.
    Ezzel nem tudok egy mentéssel 2700 órát játszani, mint az X Rebirth-tel, de a Subnautica-ba sem úgy raktam 420 órát, hogy egyszer indultam neki :)
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.12.02. 21:39:41
  • kisiku
    Mod-ok...ami eredetileg benne van, az a Boeing 737-es :)
    Most annyi mozdonyom van, hogy nem győzöm válogatni.Igaz ezek egy része csak átfestés, de azért így is sok típus van.