2613
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • tuvixplayer
    A vonat tehervagonjainál nem állítottál be búzától különböző árut? A vasútvonal másik vége a műanyaggyár? És onnan van még egy vonal a további szállításhoz? Teljes szállítási láncnak kell lennie egészen a városig.
  • ssx22
    Nem tudom nekem azért volt mert kevés volt a memória ( 8 GB ) aztán ahogy húztam a sínt egyszer csak kilépett. Viszont amikor egy régebbi mentést töltöttem be 60 pályával meg 500 autóval akkor nem volt semmi baja
  • Sebast
    Sziasztok! Miért van az, hogy a játék egy idő után szó nélkül kidob? A játék nemrég lett véve. Nagy pálya, 2 város buszközlekedése és vasút.
  • Java33
    Itt a baj
  • tuvixplayer
    Az elején a műanyaggyár is beindul akkor is, ha még nincs meg a városba szállító vonal, csak ha betelik a műanyaggyár belső raktára, akkor leáll a termelés.
  • Crapy
    Csak akkor fog a műanyaggyárba is rendesen szállítani ha teljes a feldolgozási láncod. Vagyis a műanyagot is tovább szállítod a következő üzembe majd onnan a készterméket a városba.

• Tuvok #1005
    Gondolom a lóerő, de én se használom gyakran, max "expressz feeling" miatt. Nálam a Baden, majd a Skót a nyerő.
  • tuvixplayer
    Viheted a farmról is és az élelmiszer gyárnál lévő állomásról is a búzát a műanyag gyárba, ha megvan a második vonalad a műanyag gyárhoz. Az egyes állomások elég közel vannak az üzemekhez, illetve átrakodásnál a másik állomáshoz? Lefedettségben vannak? Ha igen, és megfelelő járművek vettél a vonalakra, akkor mennie kellene. Akármennyi átrakodás is lehet, ha az előbbiek teljesülnek.
  • Java33
    Pontosítok, hülyén írtam le...
    Szóval adott egy farm, ahonnan a búzát szállítom egy kajagyárba lovaskocsikkal.
    Később innen vinném a búzát egy műanyaggyárba, de ezt már vonattal.
    A lovaskocsi lerakatba pakolja a búzát szépen..., az állomásra viszont nem..
  • tuvixplayer
    Mi értelme van a Class A4 mozdonynak 1935-ben, ha egyetlen vagon sincs, ami 120 felett menne??? Még a letölthető vagonok között sincs semmi jó ideig.
  • tuvixplayer
    Ha az állomáshoz nem csatlakozik egy vonal (vasútvonal természetesen, ha vasútállomásra gondoltál), ami élelmiszert vinne egy városba, akkor nem fog semmi gyűlni az állomáson.
  • Java33
    Sziasztok!

Még csak bontogatom a szárnyaimat..., és lenne egy kérdésem.
    Vegyünk egy farmot, ahonnan lovaskocsin szállítom a cuccot egy kajagyárba. Idővel mellérakok egy pályaudvart is, mert messzebbre is kellene a cucc. Viszont az állomásra nem nagyon tesz ki anyagot, néha egyet-egyet...., nem értem..! o.O
    Mi a baj..?
  • spy803
    Köszi!

A mod nem működött nekem. Azt hittem a train feverből maradt ott. Biztos elbénázhattam valamit, mert már működik.

kisiku #997

Ez nagyon jó, régen még a 7-el játszottam. Én is beraktam kívánságlistába.
  • dimre
    Alapból van két mod a játékban, mindent ingyen építhetsz, rombolhatsz.
    "No Cost"

Vagy csalhatsz egyszerűen pénzt:
    Nyisd meg notepad++ vagy jegyzettömbel a "steam könyvtár/userdata/a te steam azonosítód/446800/local/configs.lua"
    Keresd meg az alábbi képen levő sort, a "false" írd át "true", mentsd el, játékban "ALT GR + M" kombinációval tudsz pénzt csiholni magadnak, egyszeri lenyomás fél millióval növeli a kereted, ha nyomva tartod határ a csillagos ég.
  • kisiku
    Nem olyan nehéz ez a játék.Mivel nincs konkurencia, a járművek nem robbannak le/nincs baleset/lezuhanó repülők stb, ezért egyedül a költségek az ellenfeleid, de ahogy beindul a bolt, már nem nehéz a játék.

Ha olyasmire vágysz, javaslom az EEP 13 című játékot, amiben vezetni is lehet, sőt építheted is.
    Steam-en is megvásárolható, én már be is raktam a megveendők közé...
  • Borg
    Könnyű megoldani, a configban kell átirni egy sort, és tudsz pénzt csinálni magadnak szabadon. Még az achievmenteket se bántja.
  • spy803
    Létezik már no money mod? Jó lenne csak úgy terepasztalt építeni, mint a train feverben, és nem gondolni az anyagi csődre :D
  • Borg
    A legrosszabb a légpárnás hajó :D Megjelent, vettem belőle 5-öt, tíz percre rá el is adtam mindet, és inkább maradtam a lassú hajóknál. Úgy sípol, hogy megbolondulsz tőle.
  • kisiku
    Hát, Pistám, látszik, hogy te sem vagy teljesen komplett
    Hogy a jó életbe kísérletezted ki ezt a vasúti sín húzás+500 mega ram dolgot??

Kérdéseidre válaszolva, nekem nem fájdul meg a fejem, csak attól, hogy egy csomó zeneszám nem elérhető, ha már mondjuk 2000-ben jársz...miért?Nem hallgathatok 1850-es évekbeli zenét 2000-ben?Ilyenkor mindig lehalkítom és Youtube-ról alájátszom az össze zenéjét vagy berakom a Locomotion playlist-et, elvégre ugyanerről szól az a régi klasszikus is, és nagyon jól illik hozzá a zene.
    Jajj, gondolj Thomas-ra a gőzmozdonyra!Milyen aranyos, ahogy füttyög és sípol! Hozzá tartozik a hangulathoz.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.01.19. 22:21:53
  • Jóózsf István #992
    Nálam a rongyájátszott régi nagy térképen az 500 megát nyaldosta egy-egy mentés, és nem, nem törli le.

Más téma: Tegye má' fel a kezét az akinek még nem fájdult meg a feje a játéktól!
    Két bajom van vele. Az egyik, hogy baromi klasz az új optimalizálás, de így is be tud esni 14 fps-re néha, hóvégén meg 6-7-re, de az csak egy-két másodperc. Ezáltal ugye szaggat-akadozik a játék, amitől minimum a szemem kifolyik.
    DE A MÁSIK! Jó lenne, ha kisablakokban (járműre kattintva felugrik) külön lehetne szabályozni a hangerőt, vagy azt se bánom, ha nem is lenne hangja. MERT, ez a játék hangélményileg semmi másból nem áll, csak zajokból. Külön kitérnék a dízel-elektromos mozdonyok visítására. Ha egy vonalon teszem azt, csak öt ilyen szerelvény van és én át akarom szervezni, vagy csak egyszerűen gyönyörködni akarok a rendszerben, előbb-utóbb leolvad az agyam a zümmögés, morgás, sípolás, etc.-tól!

A 8 Gigás problémára is találtam egy egész gyors megoldást.: Amikor elérkezik a pillanat, hogy most akkor akadozunk szenvedünk, mert úristen elértük a nyócgigát, akkor elbandukolok a térkép valamelyik sarkába és elkezdek húzni egy vasúti sínt átlóban a térképen. Csak úgy árkon bokron keresztül. Ez annyira megterhelő a játék, illetve a gép számára, hogy rögtön megdobja 500 megával is akár, a memória használatot!!! Így átlépi a 8G-t. Ilyenkor nyom az ember egy "Bocs mégsem"-et (piros iksz). A memóriahasználat marad nyóc félen és lehet folytatni tovább a játékot "zökkenőmentesen"
    Hát így!
  • ssx22
    Nekem 254 MB a mentésem, 2364-be járok :D
    De a régi mentéseket letörli magától ha jól emlékszem
    Utoljára szerkesztette: ssx22, 2017.01.19. 10:16:05
  • kisiku
    Igen, a ...\Steam\userdata\userszám\446800\local\save mappába menti. A "userszám" az a te steam-es felhasználói számod.A "446800" a Transport Fever steam azonosítója.
    Namost ez a mappa nem feltétlenül van mindenkinél ugyanott.Pl nekem maga a játék egy vinyón van, a mentés pedig SSD-n, mert anno oda telepítettem a steam-et.De a játékok nem ott vannak, mert nincs annyi helyem.
    Most az egyik mentésem 146 mega és asszem 1980 körül járok...
    Modok használata nélkül is felduzzad 100 mega körülire, na jó, nem a játék legelején.
    Ja és érdemes az automatikus játékállás mentést 5 évre beállítani, különben minden évben létrehoz egy ilyen 100-150 megás file-t...aztán csodálkozik az ember hogy nincs hely.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.01.19. 09:35:17
  • Toxigen
    Re: egy mentés itt is 100+ megás

Ezt jó tudni, neki is állok a régi mentések közül fölöslegesek kiirtásához (mert nagyon fogy a háttértár-területem)
  • kisiku
    Nálam is csinálja, elkezd laggolni.Ilyenkor lépj ki (Windowsba), majd visszatöltés.Egy kicsit még laggol, majd visszaáll rendesre.Vagy vedd kisebbre a részletességet.
    Azért egy mentés itt is 100+ megás, főleg, ha már sok vonalad van+modok,stb.
    Nekem SSD-re ment és arról tölti az állást, de így is 2-3 perc. Viszont ha egyszer már betöltötte, majd kilépsz és vissza (gép reset nélkül), akkor már gyorsabban fogja visszatölteni.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.01.18. 12:23:59
  • Jóózsf István #987
    Tegnap furcsa dolgot tapasztaltam: Új nagy, dombos térképen, 1970 környékén visszafogott jármű és vonalparkkal. Amikor eléri a játék (teljes rendszer) a 8 GB-os memória határt (16 van a gépben) akkor mindent elkövet, hogy ne lépje át. Szaggat, akadozik, lassú. Kinézek az asztalra, feladatkezelő, erőforrás figyelő és azt látom, hogy egy szép vízszintes vonal a memória kapacitás felénél. Aztán, ha valamit ténykedek, ami terheli a gépet, akkor nagy nehezen átlépi ezt a határt. Akkor sem kezd száguldani a játék, de már nem küzd körme szakadtáig, hogy 8-on innen maradjon.
    Nem tudom, hogy a játék ficsőrje, vagy a gépem vicceskedik.
    Az előző nagy térképnél: 2300-ban csillió jármű, csillió vonal, bőven 10 GB felett dolgozik. Mondjuk annál eleve 8 felett van, mire betölti az állást.
    Tapasztalt más is ilyet? Vagy vegyem elő a nagykalapácsot és az ipari mágnest?
  • tuvixplayer
    Megtaláltam a Trainfever.net-en ugyanazt a modot. Letöltöttem, az archív fájl tartalmát bemásoltam a megfelelő könyvtárakba, és a mentésem újra betölthető. Így meg tudtam nézni, hogy ezt a modot használtam-e már a térképen. Nem használtam. Akkor mi a baja, ha kitörlöm a térképhez rendelt modok közül???
  • tuvixplayer
    Apropó, hogy is van ez a Steam Workshop-os modolás? Feliratkozok egy modra, ami letöltődik a gépemre (???). Aztán vagy hozzárendelem egy mentésemhez, vagy nem. Ha hozzárendelem akkor vagy használom, vagy nem. Ha egyszer letöltődött a gépemre, akkor miért baj az, ha a készítő eltávolítja a Steam Worksop-ról??? Lehet, hogy vissza kell térni a jó őreg trainfever.net-re?
  • tuvixplayer
    Van valami lehetősége kivakarni a mentésbél egy olyan modot, amit a készítője eltávolított a Stem Workshopról? Warehouse with truck connection.
  • Jóózsf István #983
    Végül sikerült. Újra telepítettem. De úgy, hogy előtte az írmagját is eltávolítottam a gépről (A mentés mappáját is áthelyeztem ideiglenesen). Épphogy nem turkáltam a registry-ben. (De igen, csak nem találtam semmi komolyat)
  • Crapy
    Akkor nem csak Én jártam így! Már jó ideje küzdök ezzel a lapos térképes nyűggel. Többszöri reinstallal meg crack-elt verzióval is próbáltam. Hátha.... De semmi megoldást nem találtam. :( Másnál is van ez? Remélem hamarost javítják!
  • tuvixplayer
    Minden módosításnál pause. Sosem csinálom módosítást, építést anélkül. A vonat megfordulás régi úgy tudom, azt mindig megnézem, de az legalább látszik, hogy probléma. Azokkal van bajom, amelyek látszólag rendben vannak. Azok szoktak meglepetésszerűen másfelé menni.
    Az állomás levételt-visszatételt meg fogom próbálni.
  • kisiku
    Tárgytalan.Be sem indul a gépem gpu nélkül, illetve bootloop-ol, úgyhogy megy addig vissza a régi hd4890-em...játszani azzal nem fogok, de legalább látok valamit :)
    Aztán ha nem tudják megjavítani az R9-emet, akkor ki kell adnom 100 ezret valamire, ami megint két évig fog menni...
    Baj ezzel sincs, csak a ventilátor sz*r és traktor hangja van...
  • kisiku
    Igen, villamosításnál és nagy sebességű upgrade-nél mindig pauzáld le a játékot és figyelmesen fejlessz, mert a csak azt fogja írni, hogy "no electricity" és nem megy a mozdony, de hogy hol hiányzik a felső vezeték, azt nem mutatja.
    A vonatmegfordulás pedig bug, már a Train Fever-ben is csinálta, ezért kell pauzálni, majd ha kész vagy, tesztelni.Főleg azok a szerelvények "fordulnak meg", amelyeket érint egy upgrade, azaz "kicseréled alatta a pályát".
    Szokott állomás upgrade-nél is ilyet csinálni. Javaslom, hogy vedd el, majd add vissza hozzá az állomást, de ne szüntesd meg az egész vonalat.
    Ilyen kisebb hibák vannak a játékban, sajna ezzel kell együtt élni.
  • kisiku
    Szerintem ez próba, szerencse.

Más kérdés: most beadom a GPU-mat szervizbe (hűtő venti nagyon zajos), hadd kérdezzem meg, megpróbálhatom elindítani a játékot anélkül vagy inkább ne? Intel Core I5-4690-em van,16 Gb rammal. Még soha nem próbáltam ki így a gépem, de elvileg a prociban "van" egy Intel HD...valamelyik verzió,

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.01.09. 15:29:38
  • Jóózsf István #977
    NA én meg huszadszor próbálok egy új hegyes (hilli) térképet generálni, de egyszerűen képtelen vagyok. Csak és kizárólag SÍKságot kapok. De nem egyszerűen sík, hanem még csak egy vakondtúrás sincs rajta! Valami nincs rendben nálam!
  • tuvixplayer
    Egy vonalon azonos összeállítású szerelvények közlekednek. Minden megvan ahhoz, hogy közel egyenletes legyen a vonatok elosztása, mint ahogy a többi vonalamon úgy van. Ez az egy vonal nem működik úgy, ahogy kellene. Egyébként annyira nem érdekel, csak furcsaságként említettem meg.
    Az zavar igazán, hogy állomás upgrade után, akár csak villamosításnál az érintet vonatok egy része elkolbászol másfelé, vagy nem áll meg az érintett állomáson. Ez utóbbi nem érdekel annyira, de az, hogy az érintett vonalak összes szerelvényét le kell ellenőrizni, az szerintem gáz. És nem csak azok tévednek el, amelyeken 0 lesz az utas szám, vagyis mindre rá kel nézni. Mivel bonyolult vágányhálózatom szokott lenni, eléggé el tudnak veszni a vonatok. Arra már rájöttem, hogy ha az állomás felé tartó vonatok irányát megváltoztatom, majd vissza, az szokott segíteni. Gondolom, hogy akkor új beállítás történik, és már az új helyzet szerint.
  • kisiku
    Nem egészen.A simán is vannak dombok, de a "Hills" (asszem így hívja) opciónál már komolyabb hegyek is vannak, meg kevés sík terület, a "Mountain" opciónál meg kifejezetten sok hegy van.
    Kár hogy fogaskerekű nincs,mint a Locomotion-ben... :)
  • ssx22
    Tök mindegy miylen talaj típussal indítasz mert én kipróbáltam a simát és dombos lószart adott...
  • kisiku
    Szerintem egyszerű a helyzet vonatoknál. Azonos sebességű szerelvényeket kell beállítani, hogy ne érjék utol egymást, az időzítést, azaz a járatsűrűséget meg magunknak kell kitalálni, nem a gépre hagyatkozni, mert tényleg van egyfajta "menetrend".
    Az elején, amíg nincs pénzünk, persze úgy tervezünk vonalat, hogy minél olcsóbb legyen, de nem nézzük azt, hogy az optimális-e.Később már újra lehet húzni a pályákat, én legalábbis ezt szoktam.
    Pár napja kezdtem egy "hegyes" térképet, mit mondjak, az elején elég nagy kínszenvedés volt. 1850-től indultam és USA térkép.Kb 1890 körül tudtam már hitel nélkül menni. A lassú és gyenge szerelvények, a lassan jövő bevétel, az állandó rettegés, hogy nagy mínuszokba ne menjek, idegőrlő.De beindult.Tegnap már 70 millát is elszórtam két alagút építésére...
    Ilyen térképeken persze hozzájön a szintkülönbség, amit az elején a vonatok még nem nagyon bírnak.

Az hogy egyenetlen a távolság, kit érdekel? Hozza csak a lóvét, majd ha elég lóvéd lesz, optimalizálod Amikor már nem kell hitelt felvenni mozdonycserére, akkor kell beállítani a sebességet.A TEE avagy a BR103-as mozdonyt még úgy sem sikerült jövedelmezővé tennem soha, hogy csak ugyanolyan gyors szerelvényekkel együtt ment olyan pályán, ahol bőven elérte a 200 km/h-t, de még így is veszteséges volt.Úgyhogy ezek a szuper expresszek inkább csak dísznek jók, illetve amikor már nem érdekel, hogy veszteségesek.

Viszont örülök, hogy a nem olcsó "Big Boy" gőzöst sikerült olyan jövedelmezővé tenni, hogy lassan visszacserélem a villany és dízel mozdonyaimat rá. Ehhez persze az kell, hogy 10 vagonos, 120 tonna farönköt (logs) szállítson (1940 körül járok, ha jól emlékszem), mert a mozdony önmagában évi 2 milla...Eddig nem használtam, mert mindig drágának találtam.

Válaszul a 962-es hsz.-ra a szerelvény és állomás hosszal kapcsolatban: amikor megveszed, a remízben látszik, hogy hány méter hosszú a szerelvényed.Nálam méterben mutatja. Egy 240 méteres állomásra a kezdetben (1860-1930-ig kb.) 1 mozdony+8-10 személyvagon fér be. Később, amikor már nagyobbak és hosszabbak, akkor 7-8 személykocsi+1 mozdony.
    Érdemes is már az elején legalább ekkora állomást építeni, mert nem kerül sokkal többe, viszont nem kell később szenvedni.Úgy is fogsz, mert a villamosítás és a high-speed sín miatt majd lesz épületbontás az állomás körül, de legalább nem annyi kínszenvedés.
  • Nohab
    Ott valami akkor érdekesen van belőve neked, mert nálam méterben adja meg mindig.