2613
Transport Fever
-
Jóózsf István #1051 Jah. Én is az Instant Gaming-től vettem 18-ért. Most is ők a listavezetők. -
#1050 allkeyshop-on csekkolhatod bármikor. -
Baxo #1049 Sziasztok!
Hol most a legolcsóbb ez a játék? -
#1048 Nem konkrét mod-dal volt a baj, hanem valami Steam szerver probléma, ami gondot okozott a mod-ok elérésében is.
De nálam már jó. -
kisiku #1047 Igen pont ugyanez van nálam is.Na jó, akkor steam vissza online-ra és várok...egyesek azt írják, hogy a steam nincs csatlakoztatva, azért szürke, de ez nem igaz.
Szerk.: most elsőre működik online steam-mel...várnom sem kell
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.01.28. 09:31:07 -
kisiku #1046 Örülök, hogy nem csak nálam van ilyen gond.
Nekem mod nem nagyon van fent a játékhoz, csak jármű modellek.Talán az Industry mod az egyetlen, de nem használok semmi mást. -
#1045 A szürke menüre egy másik megoldás, 2:58 látható, semmit nem kell csinálni csak várni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Desert #1044 A Train Fever is kiszürkült a menü, offline megy csak. Érdekes.. -
#1043 Nálam is ugyanez van, én mod-ra gyanakszom, gondolom frissített egy amit szétkúrta a játékot.
Ami viszont vicces, hogy amikor lapoznám végig a mod-jaim Steam-en, az 5-ből a 4. oldalt nem tölti be az istennek se, hibát ír. Az 1-2-3. és 5. oldalak mennek.. -
kisiku #1042 No kedves Uraim!
Volna egy kis gond a játékkal.Úgy néz ki ma kezdte el csinálni, mert egyrészt reggel még semmi baja nem volt, tegnap sem, most meg nem tudom elindítani.
Bejön a start képernyő, megy a zene, de szürke az egész és semmire sem lehet klikkelni.
Már írják a Steam-en is!
A megoldás annyi, hogy offline módban kell indítani a steam-et és akkor megy a játék...de mi romlott el?Se patch, se frissítés, semmi...
Minden egyéb steam-es játék megy.
Úgyhogy ha ilyet tapasztaltok, akkor Steam-et offline-ra és lehet játszani.... -
#1041 Pl. kevesebb ellátandó helység, mondjuk nagyobb a lélekszám, de a szállításánál sokat számíthat, nem kell annyi elágazás, kisebb torlódási lehetőség, amit hat külön helyre vittél most csak egy városba kell. -
Crapy #1040 Nekem rendesen működik! Ha személy pályaudvar mellé teszel raktárat, onnan a teherautók elviszik és ki is rakják a cuccot még a sima buszmegállóban is. -
kisiku #1039 Kiváló, köszönöm, kipróbálom. -
BKG #1038 Nekem működött, hogy személypályaudvarom pakoltam le a kaját. A körzetében lévő egységeket el tudta látni. -
Borg #1037 Szerintem ez csak a teherautó+buszmegállókkal működik. -
kisiku #1036 Nem teljesen vágom ezt...mi ez az összeolvasztás?
Másik kérdés, tényleg le lehet rakni árut személy pályaudvaron?Úgy értem, ha pl goods-ot vagy kaját szállítok és a személy pályaudvarom körzetében el tudnám adni, akkor irányíthatom ide a tehervonataimat is, hogy ne kelljen külön teher pályaudvart is építenem? -
#1035 Városok egybeolvasztva 6:1-ben.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Úgy érzékelem, hogy összeolvasztva gyorsabban nő a lakosság létszáma, mint külön-külön. -
#1034 Idővel talán lehet körfűtőházunk, ha az Urban Games is úgy akarja.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Sebast #1033 Azt is elvittem. -
Crapy #1032 Én ezt a tégla gyárban tapasztaltam. Amint elkezdtem salakot is hordani oda, ugrás szerűen megnőtt a gyár termelése!
-
tuvixplayer #1031 Pont ide kapcsolódik egy korábbi gondolatom cáfolata. Azt tapasztaltam korábban, hogy ha egy városba pl a kereskedelemnek elkezdek egy másik terméket is szállítani, akkor az első termékből kevesebbet fog átvenni. Azóta sok idő eltelt, és már mindkét termékből 95% körüli a városban az ellátottság.
Volt egy másik problémám is a goods gyártás nem akart feljebb menni 50-ről, pedig már második városba is vittem. Egyszerűen az elsőnek még kevesebbet küldött, ami addig sem volt sok, Elkezdtem acélt gyártani, és azt is vittem ebbe a gyárba, Totális beindulás lett belőle, már gépet is gyárt, és goods felment 1000 fölé. -
kisiku #1030 Így van, ott a pont.
El kell szállítani a végterméket is.Kaját (food), árut (goods), szerszámot (tools) a kereskedelmi zónákba (kék), üzemanyagot (fuel), gépeket (machines) , építőanyagot (construction materials) pedig az ipari zónákba (sárga) kell szállítani.
Az igénytől függ az, hogy mennyit termelnek a farmok/gyárak/bányák, azaz mennyi kell az adott városnak a késztermékből.
Pl nagyon jók a többféle terméket készítő üzemek, mint a gépgyár (Machine factory), mert kell nekik deszka (planks), műanyag (plastic), acél (steel) és kapásból kétféle terméket is gyártanak.
-
NoZoli #1029 A kaját is el kell vinni a gyárból. Különben, ha megetlik a gyár raktárja, nem fogad több terméket, így a tanya sem termel. -
Sebast #1028 Benne van a hatósugárban, direkt néztem. -
Borg #1027 Vagy a kereslet nincs meg, és/vagy valamelyik állomás hatósugarával van a gond. -
Sebast #1026 SZiasztok! Olyan bajom van, hogy elkezdek nézelődni az iparban, van egy tanya, egy kajagyár, össze is kötöm vonallal, egy ideig (1-2 évig) nő a termelése, fejlődik a gyár is, majd egy idő után visszaesik 4-re, és ott is marad. Mi a gond? -
kisiku #1025 Szerintem a legutóbbi patch-be rakták be azt is, hogy kiterjedtebb ipart generáljon egy-egy térképhez.Gondolom sokan írtak nekik, hogy egyik gyár a térkép egyik sarkában, a másik bánya a másikban volt.
Az igazi persze az lenne, ha térkép generálásnál mi magunk határozhatnánk meg a tereptípusokat, víz mennyiségét, hegyek/dombok mennyiségét, ipar sűrűségét,stb-t.
Én azért nem tudok hajóutakat építeni, mert nincs vizes terület vagy nincs város vízi összeköttetéssel.
Továbbá örülnék annak, ha a repülőtereket egy kicsit kisebbre csinálnák, mert tök jó, hogy ilyen realisztikus, de az nem, hogy nagyobb a reptér, mint a város... -
Jóózsf István #1024 Közben az első részét nagyjából meg is válaszolom. Valamelyik módosítás nyúlt bele. Tisztán eu, vagy usa térkép indításával (ilyenkor a mod-ok nem elérhetők) megvan a kb. száz egység. Amikor kiszedegettem a modokat a Custom részlegből, akkor is telerakta iparral. Közben újabb érdekes eset.: Egynémely módosítás eltávolításakor egyszerűen kilépett a játék. Ez kb 4-5-nél fordult elő. Ilyenkor a gőzműhelyben le kellett iratkoznom, így eltűnt a listából és a gond megoldódott magától.
VISZONT!!! Az összes mod eltávolítása-kikapcsolása után is maradt a figyelmeztetés, hogy aktív módosítás... acsikról lemondhatok. Most telepítem újra. Ha okosabb leszek szólok!
-
Jóózsf István #1023 Megint bajom van:
A régi nagy térképemen 100 (+-2-3) termelő/gyártó egység volt. Ha most generálok egyet, akkor jó, ha van 20. Csak nálam van ez így?
Másik: Elvándorolnak a népek. Azt látom mindenütt, hogy üres telkek keletkeznek. Volt rajtuk épület, de már nincs. Ez nem függ össze az ellátottsággal, mert azt folyamatosan javítom/fejlesztem. Ez a jelenség drasztikus a régi térképen, ahol 4-5 ezres városok fele, háromnegyede válik köddé! Az utcák megvannak, de az épületeknek szevasz!
A kérdés csak az, hogy esetleg valamelyik "mod" csapta agyon, vagy ez lenne az optimalizáció (A régi nagy térképet még az előző kiadással kezdtem!) -
#1022 jó ez a teleüpés öüssze olvastás, bár én csak egy települést akarok módosítani, egy két utcát átalakítani, hogy hasonlítson az eredeti városhoz. aztán felőlme növekedhet, de legalább már nagyvonalakban úgy n ézne ki mint hogy a való életn is ki néz.
config fájlban lehet valahogy ilyen pénz módot "bekapcsolni" hogy ne vegyen le semmit se építkezéskor? aztán ha kész a pálya, save, visszaállítom és lehetne játszani :) -
Jóózsf István #1021 Mire nem képes az emberi elme?!?!?!? -
#1020 Vagy a településeket összeolvasztod, kevesebb helyre kell szállítani.
Szerintem ötletes, most ezt próbálgatom, kell hozzá némi idő, türelem, és pénz.
Ez egy kicsi komplett kiépített térkép, mindent mindenhova, körforgalomban megy minden áru, nem mindegyik vonal nyereséges, de pozitív a pénzügyi mérleg.
-
Jóózsf István #1019 Türelmetlenek vagytok!
Mindent lehet vinni mindenhova. És több helyről is lehet etetni egy adott gyárat, csak nem várjátok meg, amíg megtörténik.
Minden folyamat előre le van zongorázva a játékban. A kőtől, a lakóházig, útig. A búzától a gépekig. De úgy kell elképzelni a folyamatot, mint egy régi mechanikus számítógépen folyna a számítási művelet. Megváltoztatsz egy paramétert és mire az eredményen meglátszik, el kell telnie egy kis időnek. Kis apró fogaskerekek forognak! A legutolsó faluba kell egy szerszám?
Akkor a tanyának két búzával többet kell termelnie. És így tovább.
Most épp egy olyan nagy térképet sikerült generálnom, ahol szinte mindenből csak egy van. tanya, kajagyár, olajkút, finomító, kőfejtő, erdő, fatelep, vasbánya, kohó. DE! Két műanyag gyár, téglagyár, szénbánya. Minden kiválóan működik! A kőfejtő zökkenőmentesen lát el két téglagyárat, úgy, hogy a kohó néha besegít salakkal. A műanyaggyárat olajjal és búzával etetem. A tanya egyszerre termeli a marhát és a búzát is!
Egyszerűen el kell mélyülni a játékban. Látni kell benne a rendszert. Ha valami nem megy, akkor magatokban kell keresni a hibát! -
#1018 Egy termelést egy igény fog felvásárolni egy láncon át, kivéve a végtermékeket. -
Java33 #1017 ... bár nem konkrétan a nem termeléssel volt gondom, hanem hogy a road depo-ra kirakott mindent, a pályaudvarra meg semmit.. -
Java33 #1016 Hmm...
Erre ebben a formában nem is gondoltam még. Ilyen mélyen nem mentem bele az ÉS/VAGY kapcsolatba..
Köszönöm, megnézzük.. -
#1015 Megjelenik a szarvasmarha is ha igény van rá, de a farm váltogatni fog a búza és marha termelése között, lévén a kajagyár csak valamelyikből tud egy időben kaját termelni. Mindkettővel egyszerre ingadozni és szenvedni fog az egész.
Jó példa volt ugye a Machine Factory-m. Amíg vittem oda deszkát, acélt ÉS műanyagot is, addig halott volt az egész rendszer, valamelyik igény mindig leállt, hisz a gyár tud gyártani tool-t csak deszkából VAGY csak acélból, machine-t pedig deszkából ÉS acélból. Amikor leállítottam a műanyag láncot, beindult az egész rendszer, alig győztem hordani a vasat, szenet, acélt, a fa vonatok pedig egymást érték és hamar el is érte az 1600-at (asszem mod-ok nélkül a max termelés).
Valóban a játék korlátozottsága. -
kisiku #1014 Ez pontosan így van.Próbáld azt, hogy egyik farmról a másikra szállítasz plusz árut, mint a képen látható a "fabányámnál" és akkor ez is kijöhet:
-
Z33noo #1013 Sajnos szerintem itt játékmechanikai probléma van. Konkrétan -> A farm tud termelni gabonát VAGY szarvasmarhát.
Ha már viszel valahova gabonát akkor csak gabona fog termelödni, ha viszel valahova marhát akkor nem termel (vagy csak nagyon) keveset gabonábol.
És !!!
Ha már termel gabonát amit elhordassz egy pékségbe és bekötsz még egy pékséget akkor a kettö közül csak az egyiket fogja ellátni rendesen, a másikba szintén csak csepegni fog a búza.
Legalábbis nekem ez a tapasztalatom és én ennek "szabálynak" megfelelöen épitkezek. Viszont ez késztermékre nem vonatkozik, a kenyeret már több városba is el lehet vinni. -
Java33 #1012 Szisztematikusan építettem a láncot. Azt már megfigyeltem, hogy ha inaktivitás lép fel, akkor egy idő után leállnak a gyárak.
Ebben az esetben nem tudom, hogy mi lehetett a baj. A vagonok búzára voltak állítva, a műanyag gyár is a csak a búzára várt.
Érdekes egyébként, mert ez már ment a kukába, elkezdtem egy másikat, ahol szintén furcsán működtek a farmok.
A marhákat szépen lehetett továbbvinni a kajagyárba, viszont a búzát megint csak nem tudtam a műanyagoshoz vinni.
A marha termelődött.., a búza nem..
Most kezdtem még egyet, de ha itt is ilyet tapasztalok, akkor szerintem reinstall lesz vagy mittomén..