2613
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • Borg
    Én ezt úgy oldottam meg anno, hogy a vagonok scriptjében felemeltem a kapacitást :) A végén már minden 4x annyit vitt, mint eredetileg...
  • Phara
    Üdv!

Segítség kéne.Olajat szállítok a finomítóba.Az állomás hosszán már nem tudok növelni,a szerelvények hosszán sem és a szerelvények számát sem tudom növelni.A gyárak bírják de egy vonalon nem tudok többet szállítani már.Be tudok iktatni még egy vasúti vonalat?Ha berakom az állomásra akkor nem csak az egyikre fog pakolni,hanem mindegyikre?Hajózási lehetőség nincs.Mellette fut még egy kamionforgalom de azt a részt sem akarom már tovább terhelni.
  • tuvixplayer
    Köszönöm a válaszokat! Látom hasonlóan gondoljuk.
  • Nohab
    Részemről biztos nem lesz előrendelve, ha ez valamelyest megválaszolja a kérdésed.
  • Jóózsf István #1647
    "nem megy-e majd a teljesítmény rovására." A motor marad! SZERINTED? Ugyan a grafikai fejlesztés nem lesz hatással. Illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy leküzdhető akadályokat képez. De például a vadvilág viselkedését, (amit már korábban említettünk) szintén a CPU fogja számolni, ami eddig sem unatkozott, hogy finoman fejezzem ki magam!
  • tuvixplayer
    Sziasztok! Anno alig vártam a Transport Fever megjelenését, mert az előzetesekből egyértelmű volt, hogy szinte minden területen előrelépés lesz a Train Fever-hez képest. Számomra így is lett, amióta ez megvan, én el sem indítottam a Train Fevert, A TF2-vel kapcsolatban eddig ezt nem tudom elmondani, nevezetesen azt, hogy előrelépés lenne a mostanihoz képest. Ez a környezeti zaj terhelés inkább csak akadály lesz szerintem, bosszúság. Tudtok olyan javítást, módosítást, újdonságot, ami 'előrébb viszi a szekeret'? Persze biztos jobban fog kinézni (ez az előző váltásra is igaz volt), kérdés hogy nem megy-e majd a teljesítmény rovására. Egészen odáig elmennék, hogy egyáltalán érdemes lesz-e megvenni?
  • Phara
    Csak nálam van buszjárat is minden város közt, hogy ne csak a vasútállomások körül legyen magas a telekár.
  • Jóózsf István #1644
    Nálam 230-as végsebességű Siemensek dolgoznak sebesség határoló nélkül. (Csak a mozdony végsebességét veszi figyelembe a módosítás) és így sem tudom elszállítani őket, mert mindenki vonatozni akar, még az is, akinek semmi dolga...
    Azt már megfigyeltem,. hogy a tehervonatról viszont, leveszik inkább az árut és teherautóval viszik tovább. Holott, a következő megálló lenne az áru úticélja...
  • Phara
    Melyik vonat járatot használják többen az utasok a városok közt?Lassabb, sűrűbb járatokat amik nekik olcsóbbak (2 perc freq 3-4 vonattal mondjuk) vagy gyorsabb ,ritkább ezáltal nekik drágább jegyes(2 perc freq 2 vonattal)?
  • Phara
    Igen modolt.Az 1 buszmegálló ott volt a kék közepén igen.Pénzzel már nincs probléma mert multi milliárdos vagyok gyakorlatilag.Rájöttem amúgy azt hiszem.6 farm volt rákötve egy vasútállomásra és sztem nem tudták elég gyorsan kirakni peronra mert a szélső 4 már messze volt kicsit és ott a telepen halmozódott.Hiába vitte el folyamatosan az alkohol üzembe a másik vonal.(6 várost szolgál ki)Gondolom többet gyártott mint ahogy kirakodnak a peronra.Most próbáltam máshogy rákötni+ még több trágyát odaküldeni.De a tej maradt mert úgy rémlik abból több lesz mint marhából ugyan annyi gabonával.
  • Nohab
    Moddolt verzióval játszol? Mert tej nincs az alapjátékban. A buszmegállók a város kék részében vannak elhelyezve? Nincs valahol túl sok áru a megállóban? A teherautók vonalának frekvenciája hasonló értékű, mint a vasútvonal frekvenciája?

Ha igen, nincs, igen a válaszaid, akkor légyszi csinálj róla képet, vagy töltsd fel a mentésed (ha nincs moddolva), mert megnézném.

Tipp: Ha a vonattal teheneket viszel, majd étellel rakottan jönnek vissza a farm közeli városhoz, akkor hirtelen elkezdi majd ontani a pénzt a vasútvonal.
  • Phara
    Üdv!

1:1 arányú kicsi pályán próbálnék élelmiszert juttatni városba.Búza(vagy kukorica?) megy a pálya egyik széléről a pálya másik széléig a tehenészetre,majd onnan majdnem ugyan ekkora távon vissza a tehenészetből az élelmiszer gyárba vonatokkal.Onnan kamionokkal megy egy városba és egy buszmegállóba rakják.minden jármű kb 2-3 perc közti frekvenciával.Mégis alig termelődik kukorica.Kb 20% kaja van a városban.próbáltam kihagyni a tejet,mert elvileg elég lett volna a tehén is.De lehet még is inkább arra kell átállnom ha nincs valami ötlete valakinek?
  • Jóózsf István #1639
    Eddig, ha letettem egy állomást, akkor köré települtek a népek. Innentől fordítva lesz?!?!
    Az mindenesetre jópofa, hogy meg lehet majd mondani a repülőknek, hogy merről-merre szálljanak le, vagy fel.
  • Jóózsf István #1638
    " Legalább a közúti járművek előzni tudjanak" Ahogy azt tették a TT-ben is!!! Már én szégyellem leírni ezt a mondatot, hogy: De hát egy nyomorult dos-os játék osztályokkal intelligensebb volt!!!!
  • Borg
    Én a mostani részben csináltam egy 8000 lakosos várost úgy, hogy egy állomásra vittem be mindent, majd körkörös busz és teherautó vonallal osztottam szét. Ez elvileg működhet ebben is.
  • Nohab
    Ettől függetlenül okosabb jelzőkezelés és dinamikus útvonalak fejlesztése fontosabb lenne. Legalább a közúti járművek előzni tudjanak...
  • Nohab
    Hajaj, azért meglepődnél, hogy ezzel is kell foglalkozni.

Egyik állomásnál folyton kapjuk a feljelentéseket mert az állomási tartalék ott rotyog esténként egy családi ház mellett. Hangvédő fal nincs. Kelenföldön a haladó vonatok miatt megy a panasz. Reptér Budapesten? Konkrétan kampánytéma. Vagy nézd azt, hogy mit kap a BKV az Ikarusok miatt.

Németországban a műanyag féktuskós és tárcsafékes kocsik esetében kisebb a pályahasználati díj, ezzel is ösztönözve a csendességet. Vagy csak tervezték.

Továbbá azt elfelejtettem mondani, de a készítők a zaj alatt minden kibocsátást is értenek. Elég erőltetett magyarázat a részükről, de végeredményben ugyan ott van. Talán lesz valami különbség végre a gőz/dízel/villany mozdonyoknál, mert eddig a költségeiket csak a paraméterek alapján állapította meg. Szóval egy egyenlő tudású gőz/dízel/villany mozdony ugyan annyiba került és a fenntartási költségei is megegyeztek.
  • Jóózsf István #1634
    Gondolkodjunk Béláim!
    Tehát: Az egyébként is gyengélkedő motorra, még ráerőszakolunk vadállatokat, amik reagálnak a hatásokra?!?!?!?! Városon kívül úgy ahogy élvezhető volt a játék sebessége, hát most majd...
    Eszembe jut az a vicc, aminek az a vége, hogy: "...nesze egy púp!"
    A másik érdekesség a zaj és az emisszió. Most milyen játék is ez? El kellene dönteni, hogy szociális gondozók, vagy fuvarosok vagyunk!
  • Nohab
    Összeszedtem pár infót belőle. Lehet ezek már publikusak, csak elfelejtettem:
    - Teherszállító repülők
    - Hangos helyekre nem mennek állatok
    - Sávonként be lehet állítani, hogy hova (nem) lehet bekanyarodni.
    - Az üzemeket logika szerint fogja a térképszerkesztő elhelyezni. Olajfinomítót víz közelébe, bányákat a hegyek közelébe.
    - Gondolkodnak olyanon, hogy az állomáshoz illesztett modul tenné lehetővé a járművek szervizelését/javítását. Gondolom a depot csak állomáshoz lehessen illeszteni.
    - Az end gamet (amikor már dől a lé) a zajszinttel akarják érdekesebbé tenni. A városok halkabb buszokat akarnak később, de azok fenntartása drágább lesz. Ebből következik, hogy veszteséges vonalakat kell majd futtatni, és a profitot máshol kell kigazdálkodni.
    - 14:00 körül a vágányon a számok az éppen aktuális szállított mennyiséget mutatja.
    - A zajszintet a vágányra engedélyezett max sebességgel lehet még szabályozni. Továbbá az alagút is sokat segít. Ha ez sem lesz elég, akkor a várostól távolra kell helyezni és elektromos buszokkal (trolli?) kell összekötni. Az ívek viszont nem befolyásolják a hangszintet (még).

• Nohab
    Így van. Erről régebben azt mondták a készítők, hogy a valóságban is mindig ugyan arra a vágányra érkeznek a vonatok... Ezek még nem láttak vasúti közlekedést, pláne az árufuvarozást.

Cserébe folyamatosan fogja számolni a zajszintet járművenként, ami legalább még jobban fogja a gépet. Ezért mondom, hogy rossz irányba indultak el.
  • Tuvok #1631
    Ha jól látom a bugyuta route rendszeren gyakorlatilag semmit sem változtattak, minden vonat továbbra is ugyanahhoz a vágányhoz fog ragaszkodni ahelyett, hogy bemenne egy tetszőleges szabad fogadóvágányra..végül is ezt a TT 1994-ben már tudta...
  • Nohab
    GamesComon csináltak egy magyarázós videót. Egy részletben új felvételek is be vannak vágva. Nem vagyok hanyattesve.

• Phara
    Rájöttem.
  • Phara
    Üdv!

Vonal építésnél mikor van mondjuk 8 waypoint és az elsőt vagy a középsőt átépítés miatt törölni kell mert odébb került több 100 méterrel. akkor az új waypoint-ot nem lehet beilleszteni a régi helyére?Azért, hogy ne kelljen újból az egész útjelölő rendszert kijelölni?
  • Jóózsf István #1627
    Ugyan nem a megszokott. de legalább valami!
    Csak sírnom kellett.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.08.06. 22:20:12
  • Jóózsf István #1626
    Nem kaptunk a múlt hónapban ficsőr videjjót! Kifogytak belőle? Vagy, egyszerűen csak leszarnak minket.
    Ha nekem kellene kétszer eladnom ugyanazt a terméket, kicsit jobban ráfeküdnék a marketingre!
  • spy803
    Még a valóságban sincs :D
  • fercso
    Van valahol működő Magyarország pálya?
  • ntex
    Azt nem értem ezekben a fejlesztőkben amúgy, ott van a Bethesda is pl. Hatalmas modder közösség van a játékaik mögött, és nem képesek ötleteket átvenni modokból vagy beépíteni ötletes modokat a játékba... Pedig mennyivel jobbá tehetnék alapból?
  • Borg
    Pont mint az eddigi 2-3 résznél.
  • Jóózsf István #1621
    A második felében, a riport alatt, beszélnek valamit a mesterséges intelligenciáról, de inkább csak a kérdés hangzik el, a vonatokkal kapcsolatban.
    Érdekes, hogy a fejlesztő mindenre csak azt mondja, hogy hát nem az sem lesz...
    Lesznek felhők, meg valamivel szebb lesz a játék. Meg lehet állítani az időt! Ami nem rossz ficsőr! És kábé ennyi! Mondhatjuk egy kis túlzással, hogy kifizettetik velünk mégegyszer a játékot.
  • wollnerd #1620
    Hogy érted az AI.-t? Hisz most is mindent a szgép irányít...
    "A napszak váltásról meg nem is volt szó..."
    Évszakváltás is jó lenne...
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.07.15. 21:40:45
  • tuvixplayer
    Ha jól értettem, városonként csak 2-féle áru kell majd, egy a keeskedelemnek és egy az iparnak.
  • Nohab
    Közben megnéztem a videót. Nem lesz multi, sem ai. A napszak váltásról meg nem is volt szó... Az előbbiek esetében még az elv sem készült el, nemhogy az alapok.

Viszont ha jól értettem, ehhez lesz majd egy dlc is.
  • tuvixplayer
    Attól félek, hogy megint elhúzzák a mézes medzagot ezekben a beharangozó videókban, aztán a játékban majd szembesülünk, hogy ez sincs, az sem olyan stb. Így volt az TF-nél az íves állomásokkal. Jóval később került bele a játékba egy butított verzió.
  • Tuvok #1616
    Jól hangzik, de még mindig semmi egy értelmes jelzőrendszerről. :(
  • Nohab
    Új infók vannak ebben a 43 perces videóban. Csak angolul beszélnek róla, képeket ne nagyon várjatok.

Ízelítőnek a videó leírása: This video covers the graphics engine upgrade, world editor, traffic management, overlays, pollution, new freight/cargo system, modular station system, changes to scale, multiplayer, AI opponents, day/night cycle and the design philosophy of Urban Games. There's a 20 minute interview with campaign designer and community manager Tom at the end of this video.

Utoljára szerkesztette: Nohab, 2019.07.10. 10:57:03
  • ssx22
    Ja a teherszálliítás a legjobb, van már 90 milliárdom :D
  • Jóózsf István #1613
    Én olajfinomítással szoktam kezdeni, vagy élelmiszerrel. Elég bolondbiztos...!
  • Tuvok #1612
    Ezért nem szerettem sose a random generált pályákat, inkább azokat szeretem, amin egyáltalán nincs semmi gyár vagy ipar, és magam rakom le őket idővel.