2613
Transport Fever
-
mokuci74 #1691 Most neztem, még semmi:( -
#1690 Nálam se történt még semmi...
mokuci74?
Mondjuk az interneten sincs nyom arról hogy elindult volna a closed beta... -
Jóózsf István #1689 Mondjátok, hogy nem csak nálam nem történt előrelépés béta teszt ügyben! Valaki eljutott már a barátnak jelölésig? -
Jóózsf István #1688 Igazán nincs mit! Csak kezdjünk már barátkozni, hogy haladhassunk a teszteléssel! Tűkön ülök! -
Jóózsf István #1687 Kiadási dátum? Az amit sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudnak? (jövőhó vége? Talán 25.)
Mondjuk azt én sem értem, hogy minek béta teszt, amikor itt van ez a kiadás. A következő meg szinte csak abban fog különbözni, hogy vulkánon fog futni. -
Borg #1686 Nincs is sok értelme. A kiadási dátum úgyis fix, ez a maroknyi béta teszter csak az apró bugok kiszűrésére kell nekik, több szem többet lát alapon. A játékmechanikán, meg az engineon már úgysem lehet változtatni. -
#1685 én nem kaptam, mint az előzőnél sem :( -
Jóózsf István #1684 Akkor nem vagyok egyedül!!! Reméltem, hogy legalább egyvalaki van ilyen őrült mint én... Nem sokan szeretnek bétázni!
Kicsit ugyan körülményesnek vélem ezt a bejutási procedúrát. Azt gondoltam, ha bevesznek, azonnal küldik a Gőzkódot azt' jóccakát! Ez a levelezgetés, barátkozás, titoktartási becsszó...
És az megvan, hogy ebben a fórumban sem beszélgethetünk róla? (Nanáhogyde!) -
mokuci74 #1683 Remeljuk :) -
#1682 Nekem is lett szerencsém...
Csak egy kicsit elbizonytalankodtam amikor ezt írták: Please accept these rules by completing your data and replying to this email...."
Milyen adatommal kiegészítve? Mindegy, leírtam a nevem, lakcímem, emailem és mondtam hogy ezek és a steam profilom korrektek és természetesen leírtam hogy elfogadom a titoktartási szerződést, majd ment a válasz.
Remélem jól csináltam... :) -
mokuci74 #1681 Hali,
Akkor most csak nekem van mazlim , vagy kapott meg valaki kozuletek email-t ?
......
Dear Fritz,
Thank you very much for participating in the Transport Fever 2 closed beta. We wanted to let you know that your application is among the lucky ones!
......... -
#1680 Amúgy még egy dolog szúrja a szemem. Egyszerűen gyengék a mozdonyok a játékban. Pl.: a Big boynak az amerikai szabályok szerint 6400 tonnát is kellene bírnia egyedül a Tuvok által említett Tatabánya - Kelenföld szakaszon. A játékban pedig megfekszik ennyitől már a sima pályán.
Gondoltam már rá, hogy normálisan dokumentálok egy gyorsítást és elküldöm a fejlesztőknek átgondolásra. -
#1679 A Taurusban a vonat indulása előtt be kell írni a vonat hosszát. Ha kétszer megnyomod a menetszabályzót menet közben - konyhanyelven: gázkart - akkor a beírt adatnak megfelelő távolság megtétele után megszólal a gyalogkakukk hangja. A távolságota kerék fordulatából számolja ki.
Ezt szokták használni, ha egy állomáson félrerakják egy hosszabb vonattal. A biztonsági határjelzőnél megnyomják, és hang hallatán tudni lehet, hogy a vonat vége már bent van az állomáson, nem zavarja a forgalmat. -
#1678 Minden lassúmenetre van előjelzés, van kezdete, és van feloldása, illetve tudod milyen hosszú a vonat, a pályamenti szelvényezésből pedig tudod mekkora távolságot tettél meg. -
#1677 Pár hete belenyúltam egy 3600 tonnás olajvonatba, 3 géppel vittük, Tatabánya és Kelenföld között négyszer durrantottunk le alállomást. :)) -
#1676 és azt hogy kell elképzelni, ha viszel egy ekkora szerelvényt, kifelé, és jön egy jelzés, hogy na mostantól 10 helyett mehetsz 40-el, vagy éppenséggel 80-al. honnan tudni, hogy az utlsó kocsi is el hagyta azt a részt, és lehet "nyomni" neki ? :D
-
#1675 Ezért is szeretem a munkámat, majdnem ugyanekkora vonatokkal "játszok". -
Jóózsf István #1674 Bakker! Tényleg!
Sose öregedjetek meg! -
#1673 Phara: Köszi, nagyon pöpec :)
Akyyy: ha bemész a Transport Fever\res\config mappában, és ott a base_config fájlt megnyitod, akkor keress egy game.config.millisPerDay sort. Ott be tudod állítani, hogy egy nap hány milisecundum legyen. Alapból 2000, de 8000-re fel lehet tekerni. Vagyis 4-szer lassabban fog telni az idő. Ez az, amit Jóózsf István is említett. -
Jóózsf István #1672 Erre az én szemem is elkerekedett, pedig se megalomán, se vonatbuzi nem vagyok!
Az idő lassítására van módosítás. Ha jól rémlik negyedeli. Mármint négyszer annyi idő kell egy évhez, mint normál esetben. Szoktam is használni. Meg ne kérdezd mi a neve! Az elsők között töltöttem le. Most így az 5-600 mod közül kibogarászni is nehéz lenne!
Hát igen! Valamit valamiért! Hajlamos vagyok néha elfelejteni, hogy ez "csak játék"! -
#1671 pont eszembe jutott, hogy azért remélem lehetséges lesz a köv. játékban jobban lassítani az idő múlását. én nyugodtan el vagyok és építgetek gőzősökkel több vonalat is, mert per pill egyet megcsinál az ember, de a következő vonalat ha elkezdi építani már dízel lesz, meg elektromos úgy, hogy 1800 években kezdte a játékot. Vagy extrém módon belassítja amennyire lehet, de akkor meg a gőzös elviszi a pénzt, hisz lehet eltelik 2 év, mire oda vissza megjárja a vonalát, és termel egy akár elég erős bevételt is, de annak a többszörösét viszi el havonta karbantartásra. -
tuvixplayer #1670 Azért van ez, mert aránytalanul k9zel vannak egymáshoz az állomások, az üzemek stb. vlamint az idő is túl gyorsan telik. Viszont túl nagy távolságok esetén jóval ritkább lenne a térképen az épített út-, vasút hálózat. Valamit valamiért. -
Phara #1669 Amúgy igen.A 2 szélső csak a finomítóba szállít egy külön vonalon amin semmi más nem jár.(utána 6 városra osztja szét az üzemanyagot)Aztán egyel beljebb vannak az egyéb teherszerelvények vonalai,majd középen 4 vágányon egy gyors és egy lassú személy oda-vissza.Ez a legszélesebb vonal a térképen,de itt volt hely is. -
tuvixplayer #1668 Mint ahogy a buszoknál, villamosoknál, ha egy új vonalra egyszerre teszel le több járművet, akkor azokat a vonal különbözőpontjaira küldi, itt is történik valami hasonló. Persze csak akkor, ha olyan a dupla vonal, hogy nincs vágányilag is megduplázva az egész, hanem az állomások előtt lehetőség van mindkét peront elérni. Később figyelve a vonalon járó szerelvényeket, újabb vonatot úgy tettem fel, hogy próbáltam 'kitömni a réseket'. Ilyenkor nem a hiányzó peronválasztás működik mégiscsak, hanem valószínűleg a van, hogy a játék tudja, hogy egy egy jármű a vonal mely részén tart, és ehhez képest küldi a vonalon következő peronra.
A szintbeni kereszteződés nélküli duplázást, pontosabban ott triplázás volt, csak egyszer csináltam, és ott a vonal végéről az elejére tartó vágány alagúttal ment át a többi párhuzamosan haladó sín alatt, de ez egy aránylag rövid vonal volt. A többi esetben ott volt külön szintű kereszteződés, ahol nem akartam keresztezni két vágányt. Természetesen váltók voltak, mert nem az egész vonal volt négy vágányos, csak az állomások közelében dupláztam ugyanazt az irányt, hogy két egymást követő vonat, amelyek a vonal különböző részén vannak, egymás akadályozása nélkül beállhassanak az állomás két külön peronjára.
A teljes vonal négyvágányúsítására egy hosszabb vonalnál nincs szükség, mert nyílt vágányon a jelzők elhelyezésétől függően akár egymást is érhetik a vonatok. Az állomás a gond, mert ott sokáig feltartják egymást, ha egymásra kell várniuk. Itt kell megoldani, hogy ne akadályozzák egymást, és ehhez hosszabb bevezető szakaszon általában két-két vágány, és híd / alagút kell.
Még nem próbáltam köztes megállókkal, de két végpont esetében nagyon szépen beáll a peronokat felváltva használó elosztásra, vagy az új vonatok megfelelő helyen történő felrakásával megoldható.
-
Jóózsf István #1667 Kár, hogy a játék ennyire kiegyensúlyozatlan. Ezekre a 4-6-8 vágányos megoldásokra nem lenne szükség, (Nem is túl életszerű!!!) ha nem KELLENE elszállítani annyi árut, mert nem lenne rájuk SZÜKSÉG és még úgy is MEGÉRNÉ fenntartani a járatot!
Két vágányon egyszerűen képtelenség megoldani... -
Phara #1666 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Phara, 2019.09.24. 08:52:19 -
Jóózsf István #1665 Egy pillanatra azt hittem elloptad az ötletem, aztán rájöttem, hogy nem osztottam meg sehol! Erre a duplázós, (Vagy akár triplázós) trükkre magamtól is rájöttem, csak van vele egy kis bibi: Talán a két végpontos vonal esetén működik, de nálam voltak köztes megállók is. Amik nem "adták oda" az árut minden körben. Csak mondjuk minden másodikban. Azon túl, hogy bosszantó, még gazdaságtalan is. Azt ugyan megcáfolni nem tudom, de erősen kétlem, hogy a játék ELOSZTJA a vonatokat.
(Sajnos maga a játék nem ennyire intelligens, mert ha az lenne, akkor a peront sem kellene kijelölni... És a többi.) Már csak azért is, mert amikor beteszel egy szerelvényt az járni fogja a vonalat, ha sorban teszed be, akkor sorban fognak ugyanazon metodika szerint közlekedni. Ezt úgy lehetne kiküszöbölni, ha több pontról indítanád a szerelvényeket és akkor TALÁN, tényleg összekeverné őket. Azt is megpróbáltam, hogy rányomok a visszafordítás gombra, de sajnos amíg ez a hajóknál autóknál azt eredményezHETI, hogy átugrik egy másik célpontra. A vonatoknál nem jött be!
A szintbeni kereszteződés nélkül azt jelentené, hogy egyetlenegy váltó nélkül? Mert az azt jelentené, hogy körforgalomban mennek... Tehát amit Phara is csinált, csak épp a túlbonyolított kettős megállózás nélkül.
-
#1664 Küldenél a vonatról gépet? Megalomán vagyok :) -
Phara #1663 Egyenlőre meg tudtam oldani úgy, hogy körpályát építettem.Így jelenleg bármilyen hosszú szerelvényeket be tudnék rakni(jelenleg 6 mozdonyos 1000 méteresek vannak)De kösz a tippet majd 1x kipróbálom máshol. -
tuvixplayer #1662 Próbáltad már megduplázni a vonalat két-két peronnal? Ha a vonalad eddig csak oda-vissza volt kijelölve a két végállomásnál 1-1 peronnal (ez valószínű, mert így szoktuk csinálni), akkor érdemes lenne két-két peront használva kibővíteni a vonalat úgy, hogy megduplázod a vonal hosszát oda-vissza még egyszer. Odafigyelsz arra, hogy először az egyik, majd a másik peron legyen kijelölve mindkét állomás esetén. Ezzel elég jól meg lehet növelni a vonal kapacitását, mert feltehetsz még szerelvényt. Főleg akkor hatékony, ha az állomásra behajtásnál és kihajtásnál nem zavarják egymást a két különböző peront használó szerelvények. Ehhez hosszabb távon dupla behajtási és kihajtási lehetőség kell, ráadásul szintbeni kereszteződés nélkül. Akár a teljes vonalat is négyvágányúsíthatod, de sehol se legyen szintbeni kereszteződés a vonalon belül. A játék ismertetői, tippjei között a STEAM-en találsz erre példát, csak azt hiszem hogy az közúti teherszállítás vonalával van bemutatva. Egy ideig várni kell, hogy a játék arányosan elossza a fonal szerelvényeit, hogy 'felváltva' érkezzenek meg ugyanarra az állomásra, mert így nem ugyanazt a peront fogják használni. -
tuvixplayer #1661 Átépítés után az érintett vonal(ak) szerelvényeinél még a játék elindítása előtt újra ki szoktam jelölni az útvonalat (ugyanazt, ami eddig is volt). Így nem szoktak eltévedni. -
Phara #1660 A legjobb mikor átépítés miatt az 500m-es szerelvény szembemegy a forgalommal 5 percel az építkezések után, úgy h minden útvonal vissza lett állítva.Mégis megbolondul pár szerelvény és nem arra folytatja az útját amerre ki van neki jelölve. -
Jóózsf István #1659 Van kedvetek bétázni? -
Phara #1658 Remélem a 2. részben azért megoldják,hogy lehessen húzni egynél több sínt is. -
Phara #1657 Valaki használ 3 vonalat városok közti utasforgalomra?Jelenleg van minden város közt egy buszvonalam,és körbe 2 irányban 1-1 vasútvonalam.És most azon töprengek, hogy működhet-e még egy vasúti vonal ugyan úgy körbe csak mondjuk gyorsabb(vagy lassabb)?Csak mert akkor még egy sinpárt le kéne tennem a jelenlegi 2 pár mellé.(a teherek miatt az 6 sáv) ami megint igénybe venne pár napot és fogalmam sincs hogy működne-e. -
Jóózsf István #1656 Nnna, azzal a 20 fps-el nem fogsz tudni mit kezdeni! Mert azt a processzort még nem gyártották le, de tervezőaztalon sincs, ami elbánik ezzel a játékkal! -
Phara #1655 Sikerült feltornásznom 4700-ra a Rátát a vonalon dupla mozdonnyal,és hogy az állomásra nem egy oldalról állnak be hanem körbe mennek.Egy darabig elég lesz. :) Csak ez a 20fps már nem tetszik...(18000 lakos 6 város) -
Phara #1654 4000-t 6 városra.Mondjuk még van egy megoldás.Mivel modolt úgy is ,letehetek még egy kutat teljesen máshova, így onnan már nyugodtan lehet betolni a finomítóba még egy vonalat. -
#1653 Szerintem nem. Ha csinál még egy vonalat, akkor ott a kisebb frekvenciájúra áll át. Ha más járművel is összeköti, akkor valószínüleg az olcsóbb felé megy a szállítás.
Elő az XML-t. Vagy egy nagyobb kapacitású vasúti kocsit tudsz letölteni.
Mennyit termel a gyárad? -
Jóózsf István #1652 "Elegáns megoldás" Mintha csak magamat olvasnám! XML szerkesztés rulez!
Dehát, ha másképp nem megy!?!?!?