Transport Fever
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Meg most vettem észre, hogy az egyébnél is írja. A csatolt képen jól látható.
Csatolom a képet: https://1drv.ms/u/s!Ar9BH0YxgemGgRlH4lv_DfC5cD8R
Az építési költségnél írja a költségvetésben ezt a nagy tételt. Ezeken az alap ellenőrzéseken már túl vagyok. S ahogy írtam az egyik pillanatban +200M van, a következő pillanatban -90M. Nem tudom értelmezni, hogy mire vonja le sokadjára ezeket a nagy összegeket.
Ellenőrizted a vonalak bevételeit? Amikor megnyitod a Vonalak menüpontot az utolsó oszlopnak (is) a nevére kattintva csökkenő és növekvő sorrendben rendezheted a bevételek szerint. Ez tök jó, mert így (növekvő sorrend, így már a elsők között is látom a legnagyobb mínuszban lévőket) én azonnal átlátom hogy mi lehet a bibi, mely vonalat kéne optimalizálni. Ha nagyon gyanúsan vesztességes, akkor érdemes megnézni az adott vonalon lévő vonatokat/járműveket. A vonatok esetében tipikus hiba hogyha túl hosszú szerelvénye van, olyannyira hogy a (dupla vágányos pálya esetén) hogy a végállomásoknál a szerencsétlen váltó a vagonok alatt van, így a szerencsétlen vonat a helytelen vágányra (ellenkező irány) fordul meg, mikor egy következő vonat is jönne arra, de nem tud, mert útjában van a szerencsétlen vonat, így megáll és rendre az összes többi vonat is megáll a vonalon. Így persze bizony nagy vesztességet is okozhatnak ha nem vesszük észre időben, mert ugye a vonatok ácsorgó helyzetben is nagy költséggel üzemelnek....
Egyébként egy rosszul vagy túlbonyolított jelzőrendszer is okozhat problémát az adott vonalon.
Ezeket csekkold.
(Az is lehet ám hogy vannak olyan jármű modok (és járnak) amiknek akár értetlenül is irreálisan magas a üzemelési költsége! Ezt a vásárláskor vagy jármű csere esetén érdemes figyelni! Modjuk az ilyen future jármüveken sztem az egyesek nem nagyon veszik számításba az elképzelhetően reális költséget, bár ki tudja...)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.08.19. 20:41:31
Egyébként egy rosszul vagy túlbonyolított jelzőrendszer is okozhat problémát az adott vonalon.
Ezeket csekkold.
(Az is lehet ám hogy vannak olyan jármű modok (és járnak) amiknek akár értetlenül is irreálisan magas a üzemelési költsége! Ezt a vásárláskor vagy jármű csere esetén érdemes figyelni! Modjuk az ilyen future jármüveken sztem az egyesek nem nagyon veszik számításba az elképzelhetően reális költséget, bár ki tudja...)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.08.19. 20:41:31
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Üdv! Segítsetek már! Szét van moddolva a játék, jól is megy minden, azonban időszakonként levon ilyen agyament összegeket mint 400-500M Euro. Miért van ez? 2080 körül járok. Egyik pillanatban még 450M pluszba vagyok, majd hirtelen -80M minusz. WTF?
Köszönöm az infót! Jó ezeket tudni. Általában egyben cserélem le,de így már biztosan figyelek. A CIR-nél meg a google elsönek egy kozmetikai céget dobott,azért írtam azt. 😊
Nem, szakmai rövidítés 😊
De akkor én is adok egy kis plusz infót: A fuvarköltségbe is beleszámít a járművek maximális sebessége, de a vasúti/közúti pálya sebessége nem. Pontosabban: a fuvarköltség az adott vonalon (menetrendi) közlekedő leglassabb jármű határozza meg. A pontos értékét a vonal tulajdonságánál találod meg, a járműcsere fülnél.
Gyakorlatban: Most nálad a kocsik cseréjével a fuvarköltséget tudtál emelni. Ha egy "nosztalgia" menetet beraksz egy modern menetrendbe, akkor egy év alatt kemény mínuszt fognak az eddig messze jövedelmező vonataid. A vonatok vételi és fenntartási költségei viszont a rájuk tervezett sebességétől is függ. Ezért kell egyszerre lecserélni az egy vonalon futó járműveket, és ezért nem nagyon éri meg a lassú mozdonyokkal való fuvarozás az új teherkocsikkal.
De akkor én is adok egy kis plusz infót: A fuvarköltségbe is beleszámít a járművek maximális sebessége, de a vasúti/közúti pálya sebessége nem. Pontosabban: a fuvarköltség az adott vonalon (menetrendi) közlekedő leglassabb jármű határozza meg. A pontos értékét a vonal tulajdonságánál találod meg, a járműcsere fülnél.
Gyakorlatban: Most nálad a kocsik cseréjével a fuvarköltséget tudtál emelni. Ha egy "nosztalgia" menetet beraksz egy modern menetrendbe, akkor egy év alatt kemény mínuszt fognak az eddig messze jövedelmező vonataid. A vonatok vételi és fenntartási költségei viszont a rájuk tervezett sebességétől is függ. Ezért kell egyszerre lecserélni az egy vonalon futó járműveket, és ezért nem nagyon éri meg a lassú mozdonyokkal való fuvarozás az új teherkocsikkal.
Valóban a kocsik lesznek,azt nem is figyeltem. Köszönöm szépen! Sajnos ezeknél nem találtam meg. Esetleg én csináltam rosszul. A modokat is és a texturát is a modba kell tölteni?A CIR az,hogy szeretem,ha dizájnos? 😊
Épp a minap adtak egy olyat, amit a te vonatod is kaphatott <#nyes>#nyes>
A vonat sebességénél számít a pálya sebessége, a mozdonyé, illetve a kocsiké is. Lehet a vonatodba 90 km/h-s kocsi van besorozva.
Bizonyos mod-ok csak átfestések egy már létező járműhöz, ilyenkor a mod leírásában fel szokták tüntetni, hogy melyik mod-ra van szükséged, ami tartalmazza magát a járműmodellt is.
Bizonyos mod-ok csak átfestések egy már létező járműhöz, ilyenkor a mod leírásában fel szokták tüntetni, hogy melyik mod-ra van szükséged, ami tartalmazza magát a járműmodellt is.
Sziasztok! Bocsánat előre is,ha butaságokat kérdezek, de 2 hete találtam a játékra még csak. Azóta nagyjából képben vagyok a dolgokkal. megy a termelés,modolás...A kérdésem az lenne,h a kiépített vonalon,ami tudna 120km/h,miért 90km/h-val pirítanak a vonatok? Illetve,ha letöltök egy scania 730-as kamiont,ezeket a nando félélet,az csak a textura,mert megjelenik a járművek között, de valamit még hiányol? Magát a kamiont?
Mostmár maradok a buszmegállónál, egy nem tul nagy városba lerakok 3-at az lefedi az egész várost ha meg nem akkor többet rakok le
Ugy kell lerakni, hogy belelogjanak a szukseges epuletek. Lehetoleg keresztezodesbe es idovel a centerkozelit sem fogod meguszni.
Hát én kitettem régebben egy teherlerakót a város szélére és nem szivárgott be az áru a városba mint az előző verzióba, ezt már javították? Azért mentem csődbe mert azt hittem ugy van az áruszállitás mint az előző verzióban
Az a helyzet, hogy amit az az addon csinal, az mar nem a te dolgod jatekban, nem is latod (furgonos kiszallitas tenylegesen a boltokhoz). Persze lenyegesen megkonnyi a dolgodat, hogy egy hatalmas kamiont ugy kezel, mintha egy Peugeot Partner lenne..
Pont mint a boltok nagyrészénél, a kamion/teherautó megáll a járdán vagy félig az úton és pakol, persze gyáraknál nem, de ... érted 😄
Nem akarok rombolni, ez jo.. en meg fenntartasi koltseget nem szeretnek.. 😊 Csak egy 20 tonnas kamion belsejet kitenni az jardara oszt' majd elszivarog onnet valahogy. 😄
Én a köztes megoldást választottam, se nem buszmegálló, se nem depó
Cargo loading zone
vagy ami még szimpatikusabb
Truck stop
Atól függöen, hogy adja a hely, ha nem akarok rombolni akkor a megálló a jobb döntés.
Utoljára szerkesztette: Z33noo, 2018.07.17. 22:21:11
Cargo loading zone
vagy ami még szimpatikusabb
Truck stop
Atól függöen, hogy adja a hely, ha nem akarok rombolni akkor a megálló a jobb döntés.
Utoljára szerkesztette: Z33noo, 2018.07.17. 22:21:11
Rohadtul nem tokmindegy, ugyanis buszmegallot csak lecseszek az utra oszt' kesz, teherlerako viszont tervezest igenyel, mert uthoz kell kapcsolni. Gondolom bennehagytak, mint egy extra konnyitest annak, aki igenyli.
En lerakok annyit, hogy javareszt lefedje az ipart es a kereskedelmet is, es elnevezem oket (varosnev + Trade Center 1..2..3.. stb.). Teherautoknal pedig megadom amelyik kell es mindegyiknel bejelolom az only unload opciot, igy nem lesz osszevisszsag, mindegyiknel szepen kirak annyit, amennyit kell.
+ #1450
Igen, arra gondoltam. Kár érte, pedig szerintem hasznos.
Igen, arra gondoltam. Kár érte, pedig szerintem hasznos.
Aztán rájöttem. Ott ki/be lehet kapcsolni. Itt nem tudok erről.
Valószínűleg arra gondolt, hhogy vándoroltak a kis piktogramok a gyárból a depóba, de még azt hiszem, hogy a városokba is. Arra nem emlékszem, hogy ez kikapcsolható lett volna. De már rég volt.
Nekem is szembejutott már ez a "ficsőr".
Nekem is szembejutott már ez a "ficsőr".
Eszembe jutott. Itt nincs olyan funkció. A depóban, megállóban lerakott áru elosztódik a vonzáskörzet megfelelő épületei között, valószínűleg azonnal, amint lecsökken a járművön lévő mennyiség.
Mire gondolsz? Hirtelen a Train Fever-ben sem emlékszem erre.
A különböző áruk mozgását nem lehet bekapcsolni, mint a Train Feverben, vagy csak én nem látom hol lehet?
Akkor meg tökmindegy hogy buszmegállóba rakja le vagy teherlerakóba mert igyis ugyis be kell menni a városba...
Célszerű úgy építeni a kereskedő állomást, hogy a kék és a sárga területeket lefedje.
A zöldet nem kell lefednie..
A zöldet nem kell lefednie..
Pedig még a villamos megállóba is le lehet 😄
És azt hova rakod le? Be a város közepébe? Nem fedi le az egész várost? Vagy leraksz többet?
Létezik kereskedelmi depo is..
Miért akkor hova pakolod le?
Az valami kezdetleges bug lehetett amit később javítottak, mert én soha nem tettem le buszmegállóba árut.
Train Fever után nem lehet annyira rossz. 😊
Lehet előveszem ismét és gyakorlom, bár itt a szállítmányozás sokkal összetettebb.
Railway Empire egy másik logikát követhet, majd ránézek arra is.
Lehet előveszem ismét és gyakorlom, bár itt a szállítmányozás sokkal összetettebb.
Railway Empire egy másik logikát követhet, majd ránézek arra is.
Szerintem előbb nézd meg a Railway Empire-t. Nem mondom, hogy jobb, de mindenképpen kevésbé agysejtpusztító.
De ha ragaszkodsz a Transport Fever-hez, -mielőtt fillért is adnál érte- előbb pattints fel egy virágbolti verziót, hogy meggyőződj róla, van-e annyira nyakatekert beteg logikád és elképzelésed a világ és a gazdaság működéséről, mint a készítőknek...
De ha ragaszkodsz a Transport Fever-hez, -mielőtt fillért is adnál érte- előbb pattints fel egy virágbolti verziót, hogy meggyőződj róla, van-e annyira nyakatekert beteg logikád és elképzelésed a világ és a gazdaság működéséről, mint a készítőknek...
Én 5x mentem csődbe mert álmomba se gondoltam volna ilyen barom megoldást hogy a buszmegállóba rakják le a kamionok az árut
Az attól függ.. ha az esetleges TTD beidegződések felszínre kerülnek ebben a játékban, akkor lesz pár meglepetés. Én az első játékomban easy-n is csődbe mentem.
Tervezem megvenni, mert jó lenne valamivel elütni a hétvégéket, mennyire nehézkes a kezdés itt?
Van valami taktika arra, hogy keresztezodesben ne lassitsanak le a teherautok? Van egy 4 savos ut buszsavval, jobbra lekanyarodik belole egy ugyanilyen ut kb 160 fokban es megis lelassitanak 25-30-ra, pedig siman bevehetnek biztonsaggal 80-nal.
Sikerült kitörölni a mentésből a hiányzó modot. Nem kellett hozzá a VM mod removal dummies.
Igen, majd este.
Ha nem próbálod ki, sosem tudod meg. 😊
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Lehet, hogy VM mod removal dummies ez a megoldás a bajomra??? A változás jegyzékében ez van: Frissítés: júl. 4. @ 22:09
Added dummies for station signs mod
Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2018.07.05. 13:56:51
Added dummies for station signs mod
Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2018.07.05. 13:56:51
Igen, egy központi várost favorizáltam, ahova mindent és mindenkit beszállítottam minden más helyről a térképen.
Még raktam is be screenshotot régebben asszem.
Még raktam is be screenshotot régebben asszem.
Ráadásként a legdühítőbb az, hogy nem is használom ezt.
Alig tudom elhinni. Hogy sikerult elerni? Mindent egyetlenegy varosra epitettel fel? A 9k-s varos utani tovabbi 9 mekkorak?
Én annó az Eurofima személykocsikkal jártam igy, de bemásolva a mod mappába müködött, szóval nem van ötletem 😞
Letöltöttem és elindítottam a TPFMM - Transport Fever Mod Manager programot. Látja a Station Signs mod-ot, csak a játék nem.
Közben találtam megtaláltam egy másik lapon:
Station Signs
bemásoltam a Mods könyvtárba, sőt előtte az üres könyvtárba is, ahol eredetileg volt, de a helyzet változatlan.
Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2018.07.04. 23:07:03
Station Signs
bemásoltam a Mods könyvtárba, sőt előtte az üres könyvtárba is, ahol eredetileg volt, de a helyzet változatlan.
Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2018.07.04. 23:07:03