Transport Fever

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dimre
Üdv! Én nemrég vettem elő újra, egy közép kategóriás gépen már viszonylag jól fut, persze modoktól, és a beépítettségtől is nagyban függ.
Magyar járművek, http://tpfhungary.blogspot.com/

X universe Home, sweet home

Srácok!

Gép vásárlás előtt állok és érdeklődőm tudna valaki mondani nekem - laikusnak - egy részletes configot amivel a játék nagy térképen és akár sok járművel is faszán fut szép grafikával? Illetve láttam MAV szerelvényeket videokban. Ezeket hol találom? Esetleg letöltő linkeknek örülnék. 😊
Köszönöm.
Nemtudom, én személyszállítással nem foglalkozok, úgyis kocsival mennek át a városok között

Érdemes minden városba beszállítani mindegyik használati cikket?Nem csappan meg ez miatt a városok közti utasforgalom?Mivel ugye van minden ott akkor minek utazzon?Talán túlságosan előre tekintek mivel még gyakorlatilag csak utasforgalom van (1-2 városba kaja a 13-ból).Most épül a 2x2sávos vasúthálózat.Aztán tervezem a többi cuccot behordanibha kész lesz.
ÉN mindent vonattal szállítok csak a városokban van kamion

Köszi!
42
Mekkora érvágás az a rendszernek ha az 1600-as farmnál az eddigi közúti szállításról átállok vasútra?Természetesen pause amíg ki nincs építve.Sok lesz a teherautó a későbbiekben úgy hiszem.Inkább átállnék vasútra.
Ja le tudja tenni
Én csak személyvonatállomást teszek a városokhoz, mellé egy buszpályaudvart meg teherdepót

Személy pályaudvaron le tud pakolni a tehervonat a mellé csatlakoztatott teherautó depóba?
Jah akkor lehet,hogy 1910-ben még nem bírja a tehervagon a 160-at. 😊 Köszi
Arra gyanakszom, hogy olyan vagont kapcsolsz a mozdonyhoz ami nem tudja a mozdony sebességét.
(A vagonoknak is megvan határozva, hogy mekkora a max. vontatási sebessége.)
Köszi a válaszokat.

Újabb kérdés közben.Nagy sebességű vasúti pályán ahol ki van építve az elektromos hálózat is ott mért van az vonat összeállításnál,hogy 160km/h a mozdony végsebessége majd ha ráteszek egy db kocsit akkor leugrik 120-ra?320m-es szerelvényen volt 3 db mozdony 160-as (kiváló és jó hatékonysággal is próbáltam)de csak 120-al húzták mindenhol.Sehol nem volt ilyen lassú a megengedett végsebesség.
Nohab
Szia!

Itt a válasz.

Mighty
Van elég szállítási kapacitás a keresleti lánc végső állomására, azaz a város(ok)ba?
Ha még csak 100 a prod limit (az azt jelenti, hogy egy év alatt 100 szerszámot tud készíteni a gyár), akkor gondolom nagyon az elején vagy a játékban és egy-egy város igénye szerszámra ekkor még elég alacsony, nem éri el a 100-at sem. Kattints annak a városnak a nevére, ahova szállítod a szerszámot és látni fogod, mennyi árut képes fogadni. pl ez látszik ezen a képen: https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/147885549583486070/642C2237C446517D0525CF0AD70DC5A3127DAC1E/

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Üdv!

Olyan kérdésem lenne,hogy szerszám gyárból az első depóba mért nem szállítják ki gyorsabban a szerszámot hogy azt vihessem a városba?100 a production limitje de vasból kb 200-at szerszámból meg 130-at tárol.A depót folyamatosan üres szinte szóval az se lehet.
Utoljára szerkesztette: Phara, 2018.11.05. 20:41:07
Sziasztok! Működő körforgalmat meglehet oldani a játékban? Esetleg valami mod van rá? Köszönöm!
Inkább az a vicc hogy 2000 után nem jön új vonat... a TTD-be volt mágnesvasút ebbe meg semmi ilyen nincs

Nohab
Az is lesz még legkésőbb decemberben. Ha két évente nem dobnák ki a jelentősen fejlesztett játékot, akkor az updatek is elapadnának.
Tuvok
Nem felesleges az, nagyon sok korlátja van a játék motorjának, indokolatlanul magas hardverigény, korlátozott termelési láncok, a vasúti jelzőrendszer fájdalmasan primitív, mod-okkal se lehet javítani rajta. Nekem külön nem tetszik, hogy adott vonal vonatai kizárólag egy vágányt használhatnak, túl kötött az útvonalkeresési rendszer.
Vicces, de ezeket 15 éve az OpenTTD-ben komplexebben meg tudták oldani.

Ez várható volt!
Meg is kell élniük valamiből...
Minek? Inkább legyen ehhez update. Azért felesleges 2-t csinálni

Nohab
Btw. Jövőre lehet jön a Transport Fever 2.
Én meg bármit csinálok kva lassan növekszik a népesség, már 2623-ba járok de legnépesebb városom 2500 fő... viszont a pézem 80 milliárd 😄

Leállítottam a játékot, szétzúztam minden várost és utat, majd több napig építettem a pénzmóddal és most van egy kísértetjárta mappom 😊
Azt meg hogy csináltad hogy nincs egy lakos se?

Szaisztok!

Érdeklődnék van e olyan mód ami egy teljesen lerombolt, majd újjá épített térképet újra életre kelt, mert minden város nulláztam és most egy lakosom sincsen 😊
Steam felhőbe elvileg a mentéseket tárolja, nem? De nekem miért nem tölt fel semmit?

Utoljára szerkesztette: ssx22, 2018.10.15. 19:25:04

Azért érdekes látvány lehet hogy az áruszállítás 0/sok de a városok növekszenek.. isten bizony kezdek egy új játékot és csak személyeket fogok szállítani kiváncsi leszek mi lesz pár 100 év alatt 😄

De megy az építőanyag, csak talicskákkal és kézikocsikkal szállítják 😉
Nem megy építőanyag a városba és úgy is épülnek házak...nevetséges....

Már írtam itt párszor, de miért ne megint. Volt egy csak személyszállítós térképem, közepes. Vasútvonalak a szomszédos városok között, és persze tovább folytatódtak a következőkhöz stb. Ahogy nőtt a forgalom, az egymás meghosszabbításában lévő vonalakból többet is összevontam A-B-C-D-C-B-A formában. Teherszállítás egyáltalán nem volt. 2000-re már voltak 8000 lakos feletti városok is. Egyes állomásokon 2000 feletti utas várakozott, pedig egymást érték a vonatok akár 900-1000 férőhelyesek is. Minél több várossal van személyszállítás kapcsolatban egy város, annál gyorsabban gyarapszik. A lakosok számának növekedése maga után vonta az ipar és a kereskedelem gyarapodását is akkor is, ha egyáltalán nem kap semmilyen árut a város. Minden városban volt tömegközlekedés. Körjáratot ritkán használok, de ha mégis, akkor mindig van egy vele ellentétes irányú vonal is. Mindez vagy másfél-két éve volt, nem tudom,hogy az azóta között patc-ek esetleg mennyiben változtatták meg ezt a fajta működést. Arra emlékszek, hogy valamelyik config fájlban talán be lehet állítani bizonyos határok között a városok növekedésének sebességét. Sorry, ha ez nem igaz.
Árukat szállítok vonatokkal, már kezdettől azt építettem ki előbb és aztán a személyszállitást csak fura hogy 2471-be járok és legnagyobb város is 3500 fős

wollnerd
Ki kell elégítened a város igényeit, iparral (is). (nem muszáj teljesen, de egyre népszerűbb is lesz a város ha minél jobban kielégíted.)
Ha rákattintasz egy város nevére, akkor megjelenő ablakban látszanak hogy mely területnek (ipari és kereskedelmi) milyen termék kell.
Kereskedelminek kell kenyér és iparcikk. Az iparinak pedig ÉPÍTŐANYAG ---> sztem ez a fő dolog a város növekedéséhez, de ez népességnövekedéssel is függésben van/lehet. Üzemanyag csak eszközök is kellenek az iparnak.
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.10.09. 20:22:51

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Miért nem növekednek a városok ? Mert nincs személyszállítás, csak busz? Az meg kevés?

Abban a mappában ahol a mentések vannak (Steam\userdata\xxxxxxxxx\446800\local) ott találsz egy settings.lua fájlt. Szövegszerkesztővel megnyitva, a vége felé megtalálod azt a sort amit át kell írnod: windowSize = {1280, 1024,}, . Majd mentés után elindítva a játékot már az új paraméterrel indul.
Nohab
Annak a mappának a tartalmát kell kitörölni, ahol a mentéseket is tárolja a játék. Szóval, ha rákeresel a neten a "transport fever save folder" szavakra, akkor megtalálod.
Tudna valaki segiteni abban, hogy tudnam a jatek felbontasat atallitani anelkul, hogy elinditom? Elso inditas utan magasabbra allitottam, mint a normal es csak egy pici kepet latok, a menut mar nem. Probaltam ujrainstallalni, keresoben kitorolni mindent, ami a jatekkal kapcsolatos, de igy sem jo. Steamen vasarolt jatek. Koszi.
Több modom is megakad egy lua fájl miatt,ráadásul ahogy látom csak wav fájl elérések vannak benne. Res/config/sound_set mappában bent van,de nem tudja betölteni a tracks-et. Valami tipp ? Köszönöm!
Jármű modok nem okoznak ilyen problémát. A játékban alapból annyira kevés a jármű, hogy letöltöttek nélkül nekem sokkal rosszabb a játék élmény.
Na ezért nem használok modokat

Majdnem 400 millio minusz van az egyik evben, mint epitkezesi koltseg. Mondjuk ha szet van modolva a jatek, olyannyira, hogy azt se tudod mi van fent es pontosan mit is csinal, akkor gyakorlatilag barmi megtortenhet.
Igen, így csináltam. A No cost moddal helyreráztam magam 700M-ig, innen meg felturbózom majd a bevételeket.
Nekem is pont ez a szitu jelentkezett tegnap este, Vígan nyereséges vagyok évek óta, most meg egyszerre -180 misiben vagyok. Ráadásul a no coast modot töröltem,hogy ugyan minek az. Most stoppon vagyok,mert semmit nem tudok cserélni meg vásárolni sem. Esetleg,ha valaki feltudná nekem tölteni azt nagyon megköszönöm!
Utoljára szerkesztette: Skedek, 2018.08.20. 11:28:09
wollnerd
Hátja.... :/
Mindenesetre ha bekapcsolod a no cost modot akár rövid időre is, akkor újra negatívumból pozitív lesz csak az egyenleged. Tudom hogy az nem reális, csak nem tudok jobbat. Úgy tudom hogy az ilyen mod-ot, mint a new indrustry mod, nem lehet (egyszerűen?) kitörölni a mentésből mert akkor játék becrashel(het). :S
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.08.20. 11:12:36

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Most kaptam meg a választ a Steam közösségközpontban: "Assuming that you use the new industry mod and have built an industry then that industry has just levelled up and charged you the new build price for the privilege . This has occured since the May patch." De jó lett volna ezt tudni mielőtt elindítom az üres game-et. :S
wollnerd
Hát, egyre furább... 😞 Megnéztem az én játékom. (2015) ott az építési költségeknél a 2014 csak 13 M volt... És nekem csak egy "egyéb" van a buldózerig. 3,7 K valamennyivel...
Akkor ezek szerint mégis a játék a városok fejlődésével valamilyen fura és drága épületekkel (tele) generálja... Lehet hogy vannak olyan épület modok amiket "később" a játék automatikusan is generálja az utcákra.
Most mondtad hogy gyárakat építettél. Nem lehet hogy használod a Plop Town Buildings modot is? (Én nem is halottam, csak rágugliztam épületekkel összefüggő kifejezésekkel.)
A mod leírásában van egy figyelmeztetés, hogy ne hagyjuk aktívan a modot,az új térkép játszásakor, mert akkor random felhőkarcolókat is kezd generálni, amiket nem is lehet kitörölni....
Lehet hogy azok a felhőkarcolók az extrém drágák...?

Mindenesetre sztem egy próbát megér hogy pár játékévre bekapcsolod a fejlesztők által is alapértelmezett No costs modot és nézd meg úgy is azt a ablakot, összehasonlításul.)

Végignéztem, de egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mi lehet a gubanc. Az életre elmegy a kedvem a játéktól...
Gyárat építettem, de emlékezetem szerint annak az árát levonta a pénzemből már akkor. Megnézem ezeket az asseteket.
wollnerd
Hát ez érdekes.... Mivel ez az egyéb között van, sztem valamelyik Asset(s) mod a ludas. (A legtöbb asset-eket a dombozat menüpont-ból és azon belül, akár további almenüpontokból építhetőek ki.) Használsz/építettél már ilyeneket? De tudtommal ezeket a játék nem telepítgeti ki automatikusan, kizárólag csak a játékos építheti ki, viszont ezeknek is lehetnek/vannak üzemeltetési költsége, pláne ha dinamikusan működő...
Nem tudom hogy tényleg lehet-e de sztem rá lehet kattintani ezekre a dinamikus assetekre és a megjelenő ablakban lehetnek a pénzügyi adatai is....
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.08.19. 21:47:16