2613
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • dimre
    Valami technikai segítségre lenne szükségem, van egy mod amit ki szeretnék venni (tehervagon), nincs aktív a játékban, eladtam mindet, és mentettem. Ki veszem a listából, betöltéskor kidob, hogy hiányzik egy file (a modból), van valami progi amivel a mentést meg lehet nyitni, persze olvasható formátumban, a notepad+ megnyitva nem igazán olvasható.
  • tuvixplayer
    És milyen gyorsan!!!
  • tuvixplayer
    Köszönöm a válaszod! Azt gondoltam, hogy elég hozzá a patch. Nálam kabin nézetkor nem jelenik meg a képenyő bal alsó sarkában a PgIp illetve PgDn opció.
  • Jóózsf István #1568
    Félig off:
    Jópofa, ahogy a szűz hóban...
  • dimre
    Ez a kis mod segít, alap járművekkel vagy modokkal játszol inkább, utóbbiaknál nem mindegyik van még frissítve a kabinnézetre.
    Az alábbi bemutató videó a modról.
  • tuvixplayer
    A decemberi patch tartalmaz egy kamera mód váltást PgUp illetve PgDn gombokra. Azt gondoltam hogy kabin módra váltás után lehet váltogatni a különböző nézeteket, de nem. Tudja valaki, hogy működik?
  • 0S7130R
    Köszönöm szépen a segítséged! Rá nem jöttem volna, hogy így megy a dolog. Úgy gondoltam elég csak a "Feliratkozás" gombot megnyomni a Steam-Műhelyben, aztán működik. Legalábbis más játéknál ezt tapasztaltam. :D
    Köszi mégegyszer is!
  • dimre
    Beépítettem a térkép egyik sarkát
  • Jóózsf István #1563
    A játék indításánál hozzá kell adni az épp aktuális játékhoz. Be lehet állítani, hogy állandóan hozzáadódjanak.

Betöltésnél, az engedélyezett módosításoknál a jobb szélen van egy + gomb. Aztán a jobb oszlopban engedélyezés kapcsolókat átváltani.
    Új játéknál, ahol térkép paramétereit állítod, jobb-fent haladó beállítások... El is mentheted...
    Ha mentett játékhoz adod hozzá a módosításokat, akkor az elindított játékon belül mindenképp egyszer menteni kell, mert különben legközelebb újra hozzá kell adni...
  • 0S7130R
    Sziasztok! Segítségre volna szükségem mod-ügyben. :)
    Szóval töltöttem le (feliratkoztam) Steam-műhelyből egy tucat járműre, de sajnos nem jelennek meg a játékban. Régi mapon (2150 körül járok) illetve kezdtem egy újat, de ott sem látom őket.
    Esetleg valakinek valami ötlete? :)
  • dimre
    A mega mániám folytatódik
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ez már újabb kép, 6 település ellátása, 12 tehervonat, 84 kamion hordja az árut a teher-pályaudvarra, az export-import farmokon ~ 5000 munkahely van
  • Nohab
    Nem. Nincs ilyen feature ebben a játékban.
  • mokuci74
    BÚÉK mindenkinek !
    Az "Automatic replacement"-et be lehet valahogy allitani ugy, hogy ne az allomason cserelje a szerelvenyt, hanem magatol bemenjen a depoba es az uj vonat onnan jojjon ki ? Felek hogy nem.... :(
  • Jóózsf István #1558
    Annak mondod aki a MOD-okat MODDOLJA? Az XML szerkesztés földi helytartójának?
    Én elsőre a shadercache-re gondoltam, de azok jelenleg üres könyvtárak. Mindegy. Tényleg nem érdemes ezen pörögni!
  • Nohab
    Lehet a modokat nem másolta át, csak a játékot magát. A modok egy másik "mappa ágban" van elrejtve.
  • Jóózsf István #1556
    Megoldódott. De nem ám akárhogy.
    Mielőtt ez a jelenség keletkezett áttettem a TF könyvtárát egy másik meghajtóra. Ezt a Gőz intézi... Minden TF-re vonatkozó fájlt átrak.
    Most visszaraktam oda, ahol volt: Et voila! Minden tökéletes. Nem is érdekel miért történt mindez, mert ziher, hogy valami ostoba hiba miatt!
  • dimre
    BUÉK mindenkinek!

Alap kérdés, új Patch fel van tapasztva?
    Valamelyik mod, még nincs frissítve, és belekavar a textúrába.
  • Nohab
    Akkor szokott ilyet csinálni, mikor nem találja a modellek textúráját. Valami ott csúszhatott el.
  • Jóózsf István #1553
    Valahol, valaki, valamit elbaltázott. Eluralkodott ez a kék szín mindenhol. A járműveken is. Láttunk már ilyet?

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/954100158972585061/9FBEAE3066F6EBE346FA14E5365425D44E0B65BB/
    https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/954100158972585492/6A497CEEE4722F35913BF1B2163C2F5AD35BEA46/
    https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/954100158972595417/5FEF9FDAC8F8EB363DADA131A09231E2FDC268A6/
  • Borg
    Sajnos legyen bármilyen jó, ezt a fajta grafikát már nem bírom elviselni... kifolyik a szemem tőle fél óra után.
  • Nohab
    Off:

Az csak engem lepett meg, hogy az Open ttd-ben már dolgoznak a tolatási mozgások megvalósításán? Az egyszerűbb mozgások (körüljárás, gépcsere, stockozás hagyományos szerelvények esetében) már működnek, de a bonyolultabb előfogat és a motorvonatok szétválasztása még kidolgozás alatt van.

Itt egy videó róla.

Itt letölthető a beta.

• Jóózsf István #1550
    Az nem az. De tippnek jó volt. Így már megtaláltam. Először csak a Gőzön kerestem!
  • dimre
    Oberleitungsmasten

Kameranézetek moddal bővítve, furcsa, de hamar meg lehet szokni a jót. Végig lehet menni kamerával az egész vonaton, akár több látószög is lehetséges. Kicsit hosszú lett a videó, sokat kapáltam a térképen, ami nem látszik meg rajta, lassan alakul a pókháló, egyes tehervonatok az óriáskígyó ügyességével tekeregnek.
    Kamera Add-ON
    Steam link

Utoljára szerkesztette: dimre, 2018.12.24. 23:33:45
  • Jóózsf István #1548
    Nem rossz cucc. Nekem is tüske a körmöm alá az oszlopelhelyezés!

Azt' hogy is híjják? Mert nekem egyik kifejezésre sem dobott se angolul, se németül semmit. Csak valami útpakkot.
  • dimre
    Boldog karácsonyt mindenkinek !

Majd jövőre, ha kikalapálták.

A "művészi" vaksi szemeimnek egy szépségtapasz, már egy éve létezik, én vakegér most találtam rá, a német megnevezések nehezen ragadnak meg.
  • Jóózsf István #1546
    Imrém! Iksznégy Alapok-at nem tolod?

Művésziek a mozgóképes megjelenítéseid! (Nyali-nyali) Ribörszről is csináltál párat, ha jólsejdítem!?!?!?!
  • tuvixplayer
    Tud valaki olyan szabályról, hogy függ a távolságtól, illetve az átrakodások számától, hogy elkezd-e termelni egy nyersanyagot termelő üzem? A szállítási lánc teljes, de lehet, hogy a láncban egymást követő üzemek messze vannak egymástól, illetve többszöri átrakodással jutna csak el a nyersanyag a feldolgozó üzemhez, Vagy kicsi a szállítási gyakoriság?.
    Olyan rendszert építettem egy nagy amerikai térképen (1:3), amelyben az összes ipari üzem be van kötve a vasúti/közúti szállítási hálózatba. Azokon a vonalakon, amelyek többféle üzemmel érintkeznek, illetve több más vonalhoz csatlakoznak, olyan vegyes összeállítású vonatok közlekednek, amelyek bármit tudnak szállítani. Kivéve azokon a szárnyvonalakon, amelyeknek pl valamilyen nyersanyag termelő üzem van a végén, és ott nincs másik vonali csatlakozási lehetőség (vagyis nem lesz átrakodás). Ezeken a vonalakon a célnak megfelelő vonat jár. nagyon hamar hatalmas mennyiségű teljesen változatos összeállítású áruk várakoznak a nagyobb állomásokon, de néhány nyersanyag üzem nem indult be, illetve leállt a termelése.
  • dimre
    Hagyományosan, spontán, ami épp eszembe jut.
    Köszönöm, a széptől még messze van, alábbi videóban látható a "majdnem tökéletes".
  • ntex
    Én is valami ilyesmit akarok majd, nem semmi, rohadt jól néz ki.
  • Nohab
    Szép, hatalmas hálózat.

Hagyományos módon építetted vagy "terepasztalmóddal"?
  • dimre
    Ha van elég időd, és türelmed
  • Nohab
    Az ilyen játékokba csakis így építek. Tehervonat, személyvonat egy hálózatot használ. Ha van pénzem, akkor egy nagysebességű vasútvonalat is építek, amik a régi állomásokba csatlakoznak.

Amikor megnyitok egy új pályát, akkor mindig megtervezem fejben a hálózatot. A gyárakból az ellátási láncot is ekkor tervezem meg. Ha nem tetszik az elgondolás, vagy nem látok benne kihívást, akkor nyitok egy újat. Ha tetszik, akkor elkezdem szakaszokban megépíteni. Vagy folyamatosan növekedve, vagy szigetszerű szakaszok elhelyezésével a térképen, amelyeket később összekötöm. Az állomásokat és csomópontokat is ennek megfelelően építem meg még akkor is, ha az még évekig ott fog rozsdásodni, vagy a kapacitásának felével üzemelni.
  • Borg
    Én úgy csináltam anno. Gyakorlatilag végtelen pénz kell hozzá.
    Tehát addig, amig nem stabilizálod a gazdaságodat, és van úgy 5 milliárdod, neki se állj...
    Aránytalanul többet elvisz az építkezés, mint amennyi bejön belőle.
    Ráadásul anno egy éve mikor még volt kedvem játszani vele, a játék elég sok bugot tudott produkálni ebből még.
    Arról nem is beszélve, hogy 200 vonat körül már diavetítés volt az egész.
  • Jóózsf István #1538
    Én a kezdetek óta kb így csinálom. A térkép egyik végében lévő fűtőházból tudok a másik végében levő vonalra szerelvényt venni. Oda fog találni! (igaz, hogy néha forgalommal szembe megy... )
    Nem látom benne a kihívást. Nálam ez így természetes.
    Olyan viszont nem csinálok, mint Imre, mert az nem feltétlen funkcionális, bár meglehetősen mutatós! (Meg így nem kell azzal foglalkoznom, hogy a két összecsalt épület ne legyen egy milliméterrel elcsúszva!!! )
  • wollnerd #1537
    Nézd meg a #1524-es HSZ-ben a spoileres részt. :D Na az egy igazi kihívás. Nyugi, nem akarom elvenni a kedved. :D
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.12.19. 00:52:33
  • ntex
    Valaki próbált már úgy építkezni pl. vasúttal hogy minden állomás össze legyen kötve hálózatba mint egy igazi vasúthálózat? :D Tehát nem úgy hogy random mindenhol létrehozol egy egy vasútvonalat, hanem elkezdesz egyet valahol mint egy központi pályaudvart és azt bővíted, terjeszted kifelé a térképen. Nagy kihívás lehet egy ilyet megcsinálni? Gondolkoztam rajta hogy megpróbálom így újrakezdeni ha már úgyis jött új patch :D
  • Jóózsf István #1535
    Megjelent a köszitapasz!
  • dimre
    Megoldottam, az említett modot kivettem, csak az ipar törléséhez használtam, és csiki-csukizni kell vele mentés előtt, mert zárt helyzetben történő mentést nem tölti be.
    Ha egy üzlet egyszer beindul

Utoljára szerkesztette: dimre, 2018.12.11. 21:38:23
  • dimre
    Technikai segítségre lenne szükségem, a kajagyár az istenért se akar beindulni, minden feltétel adott, persze a farmok is leálltak, kipróbáltam ami eszembe jutott, más állomásokkal (alapokkal is), közvetlenül, játékba ki-be lépéssel. Régebben ez megoldódott, vagy max. a kilép-belép opcióval, most nem tudom valamelyik mod miatt (nem)csinálja, amire gyanakszom az az Industry unlocker, a kezdésnél minden ipart leradíroztam vele, de a farmok termelnének, csak a gyár sztrájkol.
  • Nohab
    December közepén jön a patch.

- Ingavonatok technológiája (nem fordul meg az állomáson)
    - Építést javítják
    - Moddolás lehetőségeit szélesítik
    - apró hibajavítások