2613
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • Desert
    Kis térképet generáltam párat, elég érdekesek az üzemek elhelyezkedése, majdnem minden azonos egymás mellett, pl az erdő és a túlvégen meg a fűrésztelepek.
  • Tuvok #1610
    4-5 egymás melletti város összekötése személyvonattal elég jó fix bevétel az elején, de mindenképp csinálj buszos helyijáratokat is a városokba a ráhordás miatt.
  • Desert
    Mivel érdemes elkezdeni egy új pályát, személy vagy teherszállítás?
  • Jóózsf István #1608
    1:30-nál kezdett kinyílni a szemem és a fülem: Kombinált állomás: Teher és személy?!?!?!
    Mondjuk nem akkor etvasz, mert így ahogy bemutatta meg lehetett oldani eddig is, csak ügyesen kellett elhelyezni egymás mellett a két állomást.
    A többi ficsőrt tudtuk.
  • Tuvok #1607
    Meg egy értelmes vasúti jelzőrendszert.
  • akyyy
    újabb videó a második részből, ami szerint:
    - fejleszthető állomások, gondolom minden egyes kis állomástvagy megállót egy pályaudvarig lehet fejleszteni repülőtérrel stb. :D
    - közlekedési lámpák, amik elvileg testreszabhatóak (bár hiába van kanyarodosáv a videóban, mennek azok egyszerre, fail). de ha van buszsáv, ott már annak lesz elsőgsébe, az megy először.
    - körforgalom, autópálya csomópontok... ez viszont nyami.

kérdés, még mindig, pálya és város szerkesztőt, kap -e?
  • Borg
    És persze 4K 60fps-en, minimum.
    Aztán arra ébredünk, hogy bilibe lóg a kezünk.
  • Jóózsf István #1604
    ... Új motort, ami tud kezelni 500 vonalat és egymillió járművet - npc-t!
  • Caliph
    nagy pályát,jó optimalizációt és fasza gazdaságot kérek,a grafikával nincs gond azt látni :D
  • Nohab
    Nem rossz. KÍváncsi leszek a gyakorlatban miként fog kinézni a szerkesztés. A TF-hez is egy komplex, de nehezen beállítható térképszerkesztő tartozott. Ott már el tudtam az érni, hogy városok között legyen vízválasztó hegység is. Remélem itt is majd meg lehet oldani, mivel nagyon szeretek hegyi vasútakat építeni.
  • Jóózsf István #1601
    Végre! Eljutottunk a TT szintjére!
    Csak így tovább...!
  • ssx22
    Azt hogy kis helyre van rengeteg emeletes ház bezsúfolva...máshogy nem tudom leirni.. 5 percnél tovább nem tudok játszani a 2-vel
  • Jóózsf István #1599
    Mit értesz az alatt, hogy zsúfolt?
    Nekem az a menetrend dolog nem tetszett benne, nem is értem, hogy gondolták, mert köze nem volt semmihez!
    Viszont maga a játék nem tudott annyira letérdelni, mint az egy! Gondolok itt a metróra várakozó néhányszáz ember miatti belassulásra. És az összes többire.
    Az a játék ugyanazt a keresztet cipeli, mint ez. Minél több mozgatnivalóval kell számolni, annál lassabb. Dehát...
  • ssx22
    Hát ha olyan zsúfolt lesz mint a Cities in Motion 2 akkor nem fogok játszani vele... az is elkezdtem de valahogy nem... az 1-gyel sokat játszottam a 2 valahogy nagyon zsúfolt nekem :(

https://www.gamestar.hu/hir/transport-fever-2-262529.html
  • Caliph
    csak a gazdaság jól működjön
  • Jóózsf István #1596
    Itt is elhintem a keserűséget: Azt' milyen motorral megyen maj'? Mert, ha azon nem változtattak, akkor... (Kalap szamóca!)
  • Jóózsf István #1595
    Szóval összefoglalva: Ezentúl nem kell 600 módosítást használnom, csak 2-300-at! Ez is valami. Remélem nem akarják majd 20 pengőért rámsózni!
    Táj(kép)festő szimulátor: "...paintable terrain..."
  • Borg
    Némelyik képen egészen cities skylinesnak néz ki. Ami nem rossz, dehát nyilván nem lesz annyira összetett. Mindegy, huszon pár eurót most is megér majd, hogy 2-3 hónapig ellegyek vele :)
  • akyyy
    jól néz ki, de eddig sima transport fever.
    bár amit olvastam, hogy PÁLYASZERKESZTŐ, ami a mentett játékoknál is lehet használni.

kérdés, ami számomra fontos, mennyie lehet egy várost szerkeszteni.
    év végén fog megjelenni. áhh, várom amúgy :D
  • tuvixplayer
    Ez lesz a jó link:
    Transport Fever 2 officially announced
  • tuvixplayer
    Transport Fever 2 officially announced
  • Nohab
    Rétegjáték. Sajnos nem engedhetik meg, hogy egyszer kiadják, majd abból éljenek és dolgozzanak évekig. Ezért párszor le kell nyúzni a rókabőrt.

Nem örülök én sem neki.
  • ssx22
    Nem új játék kéne hanem ehhez kéne egy update
  • Jóózsf István #1588
    Merjünk "nagyot" álmodni! Én már annak is, ha 4200-on...
  • Toxigen
    Hát ha akár csak annyival többet hoznak ki, hogy 2300 MHz-en is elketyegjen, akkor részemről bingo!
  • Jóózsf István #1586
    Az a kép nem sok mindent mond, hacsak nem vesszük figyelembe az egyik kommentet: "Horgász szimulátor" :-)
    Gondoljátok, hogy ki lehet hozni ebből a játékból többet úgy, hogy új néven lehessen eladni? Elsősorban sebességre gondolok.
  • akyyy
    lehet én írtam el, de annyi baj legyen. én is nagyon kíváncsi vagyok, mit hoznak össze.
  • Nohab
    Megváltoztatták a dátumot 24-re.

Tetszenek a színek a képen. Kíváncsi leszek a fejlesztésekre.
  • akyyy
    április 26-án bejelentik az új játékot, én szerintem transport fever 2 lesz.

Remélem ugyanolyan lesz, mint volt, csak lehessen épület-elhelyezéseket kijelölni, vagy jobban beleszólni egy-egy település kinézetébe.

• tuvixplayer
    Biztos többen észrevettétek, hogy néhány steam content elem törölve lett. Hogy lehet pótolni pl a transportfever.net-ről? Ugyanis volt amelyiket sikerült letöltenem, be is másoltam a kibontott struktúrát a játék MOD alkönyvtárába, de nem váltotta ki a hiányzó elemet.
  • Borg
    9000, nekem ennyi sikerült, de gyorsan meguntam a 10 fps-t a 200 vonattal meg teherautóval...
  • ssx22
    ÉN most új játékot kezdtem megpróbálok 1 várost teljesen feltápolni és többi városból odaszállitani az embereket kiváncsi leszek mennyi lesz a maximum népesség :D
  • Jóózsf István #1579
    Fel megy az, csak már nem olyan könnyen mint régen!
  • mackoapo71
    Sziasztok. Lehet valahol-valamit állítani, hogy a népesség 3000 felé menjen?
  • bruna #1577
    Értem, köszönöm a tippeket! :)
    Utoljára szerkesztette: bruna, 2019.01.16. 12:28:50
  • dimre
    A legfontosabb mod, ami neked szimpatikus, ha élethű térképet szeretnél, orientálódj a "schönbau" dekorációs elemek felé, én a TPFMM ajánlanám a modok könnyebb kezelhetősége miatt.
    Járművek cseréjét, be lehet állítani automatikusra, az amortizáció százalékos értékenként, vagy pedig manuálisan, egy adott vonalon az összes jármű, azonnali, egy általad összeállított szerelvényre vagy típusra történő cseréjét. Külön is lehet manuálisan a kijelölt szerelvény tulajdonságainál, de a csere járművet szerelvényt mindig neked kell összeállítani, kijelölni, macerás, és időigényes ha már pár száz vonatod száguldozik a térképen egyesével variálni a szerelvényeket.
  • bruna #1575
    Sziasztok! Most kezdek játszani ezzel a játékkal. Leginkább csak homokozó módban építgetnék, dekorálgatnék egy élethű makett térképet. Az egyik kérdésem az lenne, hogy melyik módok a legfontosabbak szerintetek? A másik pedig ,hogy van e lehetőség arra ,hogy ha egy jármű végigmegy az adott vonalon akkor egy másikra cserélődjön a listáról? Hogy egy adott vonalon ne legyen egyszerre sok jármű de mégis változatos legyen a vonalon közlekedő járművel felhozatala ezáltal élethűbb.
  • dimre
    Közben megoldottam, mivel mindig felülírtam a régi mentést, gondolom benne maradhatott valami (ez egy TF-ből átkonvertált mod volt), új mentés nevet csináltam, arról simán betöltött.
  • tuvixplayer
    Ez furcsa, mert ha a mentéshez hozzárendelt modok listájából is kivetted, akkor be kellene tudnia tölteni. Pár napja ugyanígy töltöttem be egy korábbi térképem legutolsó mentését, amelyhez voltak olyan modok hozzárendelve, amik törölve lettek. Igaz, ezeket nem használtam a térképhez. Csak annyit kellett tennem, hogy a mod listát berendeztem a mod nevére, így legelőre kerültek a pirossal megjelöltek. Ezeket kivettem a mentésből, és a térkép simán betöltődött.
  • Jóózsf István #1572
    "nincs aktív a játékban, eladtam mindet," BIZTOS???? Elméletileg nem kéne hisztiznie, ha nincs forgalomban olyan jármű.