Transport Fever
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kötelező kérdés: Biztos nem nyomtál mellé?
Nem kezdett el.
Évekig (kb 5-6 évet vártam), de nem volt hajlandó átváltani a szénről és nem kezdett el termelni sem 😞
Évekig (kb 5-6 évet vártam), de nem volt hajlandó átváltani a szénről és nem kezdett el termelni sem 😞
Ha 1-1 vagonra nem is, de a vonatra meg lehet adni a rakomány %-os megoszlását.
Azt csodálom, hogy a játék fejlesztői nem nyúlták le a modderektől a többosztatú teherautót. Mennyivel előnyösebb lenne, ha a városi terítőautó nem egy egységnyi áruval szaladna egy kört, hanem rakna mellé valamit. Nesze környezetvédelem! Bár, ez mondjuk inkább butaságvédelem!
Persze nem kellett volna lenyúlni, hiszen az egyesben is alkalmazták pöllő a hajóknál. Ebben meg már a repülőknél is. Épp csak MEG KELLETT VOLNA CSINÁLNI teherautóra és vagonokra.
Persze nem kellett volna lenyúlni, hiszen az egyesben is alkalmazták pöllő a hajóknál. Ebben meg már a repülőknél is. Épp csak MEG KELLETT VOLNA CSINÁLNI teherautóra és vagonokra.
Egyszerre van rajta többféle? Persze a speciális vagon van akkor nekem is több félét visz!
Ezt tudom! De ott van a kikötőben kétfajta áru! De csak egyfajtát pakol be! 20 db van akkor annyival furikázik holott a másik áruból tömve a ráktár! A másik oldalon megvárják az árut!. a vonat üresen furikázik.
Némelyik hajó visz többfélét is, akár utast és árut is, de ha pl. kétfélét tud, és az egyikből több, mint a felét berakja a maximális töltésből, akkor a másik áruból már nem rak semmit. Három félénél gondolom harmadol.
A vasércbánya elkezd termelni?
Ha azt látod, hogy az új vonatot szenet vinne, akkor ne ijedj meg, azt majd meg fogja változtatni.
Ha azt látod, hogy az új vonatot szenet vinne, akkor ne ijedj meg, azt majd meg fogja változtatni.
Sziasztok
Valószínűleg nagyon egyszerű a válasz, de segítsetek, kérlek.
Építettem egy vasútvonalat egy vasbánya és a feldolgozó között.
Hiába állítom be a line management részben, hogy csak vasércet szállítson, a vonat szenet akar szállítani.
A vonat leírásban is mutatja, hogy csak szenet szállít.
Európában játszom, free gameben, és olyan kocsit választottam ki, ami szenet, vasércet is tud szállítani.
Hogyan lehet beállítani, hogy azt vigye amit szeretnék?
Köszönöm
Hogyan lehet beállít
Valószínűleg nagyon egyszerű a válasz, de segítsetek, kérlek.
Építettem egy vasútvonalat egy vasbánya és a feldolgozó között.
Hiába állítom be a line management részben, hogy csak vasércet szállítson, a vonat szenet akar szállítani.
A vonat leírásban is mutatja, hogy csak szenet szállít.
Európában játszom, free gameben, és olyan kocsit választottam ki, ami szenet, vasércet is tud szállítani.
Hogyan lehet beállítani, hogy azt vigye amit szeretnék?
Köszönöm
Hogyan lehet beállít
Hali! a hajók csak egyféle árut tudnak szállítani egyszerre? Vagy valamit benéztem. Elég bosszantó, hogy ott a kikötőben a másik áru azt elmegy félrakománnyal! Őszintén megmondva ez megint félkész játék.
Utoljára szerkesztette: raja, 2020.01.02. 17:07:27
Utoljára szerkesztette: raja, 2020.01.02. 17:07:27
De az
Az mitol van hogy 2065-be csak 1 db repülőgép van? 😮
Ha arra gondolsz, hogy a 0 vagy a -1 mihez kapcsolódik? Egy képlet alapján kiszámolja a teljesítményből, vonóerőből, kapacitástól és a sebességből. A többi nagyon nem befolyásolja. Ezért van az, hogy a gyenge, de gyors gépekkel lehet nagyot kaszálni. A játék vége felé pedig azért problémás, mert a mozdonyok teljesítménye lehetővé tenné a 500+ méter hosszú vonatokat is, de az állomás és maga a pálya mérete ezt nem nagyon támogatja.
Na igen. Az egyessel is így jártam. Hála istennek nem sok módosítást módosítottam. Így csak olyan 15-öt kellett felülírnom, vagy "javítanom" ha valami gikszer miatt újratöltöttem a gőzről!
Köszönöm a tippet. Majd ránézek!
Mit jelentenek pontosan ezek az értékek? Hova kapcsolódnak? mit módosítanak? (hol?) Jó lenne tudni, mert akkor tudok kísérletezni is.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.01.01. 13:42:07
Köszönöm a tippet. Majd ránézek!
Mit jelentenek pontosan ezek az értékek? Hova kapcsolódnak? mit módosítanak? (hol?) Jó lenne tudni, mert akkor tudok kísérletezni is.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.01.01. 13:42:07
Alakul a nagyváros 😊
Ami nem jól látszik a képen, hogy minden városrész fogad már mindenféle árut, a modnak köszönhetően.
Egykét ponton beszállítom vonattal, aztán egy teherautó gyűrű segítségével osztok szét mindent.
Kb 1930-tól kezdett nyereséges lenni az egész, odáig csak kín szenvedés volt...
Ami nem jól látszik a képen, hogy minden városrész fogad már mindenféle árut, a modnak köszönhetően.
Egykét ponton beszállítom vonattal, aztán egy teherautó gyűrű segítségével osztok szét mindent.
Kb 1930-tól kezdett nyereséges lenni az egész, odáig csak kín szenvedés volt...
Közben rájöttem hogyan tudnád megoldani ezeket az elszálló költségeket a sebesség nélküli vasúti kocsik és az erősebb mozdonyok esetét. A rendszer a jármű tulajdonságai alapján generálja a költségeket. Ezzel ballonszolja az összes home made jármű költségét (a képlet részemről itt is vitatható), ha az mdl-ben a költségek helyén -1 (vagy 0) van. Ha ezeket átírnád a mostani valós költségekre, akkor a tulajdonsága változna, de a költségek nem. Igen, elég sziszifuszi, de egyéb célprogramokkal, azért jelentősen fel lehetne gyorsítani az átírást.
Itt akarják szimulálni a DB felosztását. Ekkor nálad marad a távolsági forgalom (160 km/h-val gyorsabb vonatok, azaz az ICE), és egy választott régióban a személyvonatok (160km/h-val lassabb vonatok). Az elsőből mehet továbbra is a Nürnberg, Frankfurt, valami és Stuttgart vonalon oda-vissza az ICE szerelvénnyel. Viszont a választott régiódon kívüli állomásra nem mehet személyvonat. Az állomásokat a betűk végén lévő betűkódból és a terület szélét jelölő sávok jelzik.
Másik tipp: attól, hogy a küldi kéri a 10 db ICE vonat közlekedtetését, neked még nem kell a feltétel teljesülése után is megtartani őket. Ugyan ez igaz arra is, mikor kettőt kell összekapcsolni.
Másik tipp: attól, hogy a küldi kéri a 10 db ICE vonat közlekedtetését, neked még nem kell a feltétel teljesülése után is megtartani őket. Ugyan ez igaz arra is, mikor kettőt kell összekapcsolni.
Ezzel én is szoptam, szerintem nem angolul van, mert akkor érteném 😄
A lényeg, hogy a másik régióban (nem amit magadnak választottál) nem lehet regionális vonat. Azaz minden vonatot el kell adni (esetleg depózni) ami lassabb mint 160 km/h
A lényeg, hogy a másik régióban (nem amit magadnak választottál) nem lehet regionális vonat. Azaz minden vonatot el kell adni (esetleg depózni) ami lassabb mint 160 km/h
Kicsit számomra is furcsa volt, de én nem tudok jól ángélusul. A lényeg: Az egyik régióban sima vonatokat kell járatnod, (mozdony, kocsik) a másikban IC-ket (Egybe szerelvény "multiple" (fehér))!
Sziasztok! Hátha van valaki aki még nem lépett le bulizni 😊
Németország Chapterben kell csinálni regionális vasutat. Mi a fenét jelent az hogy: Travel to no train stations in ("másik"😉 with a regional train?
Hogy lehet vonattal nem vonat állomásra utazni? Már bekötöttem két másik régióba is a regionális vasutat de nem adja meg.
Németország Chapterben kell csinálni regionális vasutat. Mi a fenét jelent az hogy: Travel to no train stations in ("másik"😉 with a regional train?
Hogy lehet vonattal nem vonat állomásra utazni? Már bekötöttem két másik régióba is a regionális vasutat de nem adja meg.
Az hogy lehet hogy 2065-be osszvissz 1 fele repulogepet tudok venni?
Kétségtelen tény, hogy ki lehet játszani a rendszert, de tényleg ez a világ rendje, hogy én tegyek intézkedéseket, mert valami rosszul működik? Tulajdonképp, a nyúl viszi a puskát!
Nembaj én kib*sztam vele... nekem vasércet meg szenet vitték ide-oda, de inkább a vasércet, a gyárba meg alig volt, ahelyett hogy a vaslemezeket vitték volna el a dobozgyárba, hát fogtam és az eTruckok helyére vaslemez szállitó kamionokat tettem be és ami ottvan a depóba vasérc meg szén, (ahelyett hogy a gyárba lenne), az ott is fog megrohadni 😄
Ha gabonarol van szo, akkor nem tudom milyen feldolgozott termeket szeretnel szallitani visszafele ugyanazzal a vonattal, mivel gabona csak a kajahoz kell, viszont ahhoz mar masfajta vagon kell. De mas feldolgozott termeket sem tudnal, csak vasercet, szenet, vagy kovet.
Már kétszer leírtam KONKRÉTAN. Ennél többet nem tehetek érted! Minden árura és minden gyárra és feldolgozóegységre igaz. De a kedvedért, legyen.: BÚZA!
Jo lenne konkretan tudni mirol van szo, en meg nem talalkoztam olyannal, hogy valamit vihetett volna mert kell es nem vitte.
Ja én ezt nem a környezetszennyzés miatt írtam hanem hogy más vonalra teszik át az árut, a gyár meg ott áll üresen
Erre fent lehet tartani olyan bevételi forrásokat amik városoktól távol esnek és nem kell karbantartás rá de sokat hoz a konyhára.Én ilyesmit próbálok elérni. Pl az egy db kilóméteres szerelvényem 1500-as kapacitással 😊
Azt a fenntartás minőségének javításával tudod ellensúlyozni a vechile management menüpontban. Azokat a járműveket érdemes jobban karbantartani, amelyek lakóházak közvetlen közelében járkálnak. Viszont ne lepődj meg, ha így elkezd veszteséget termelni az adott vonal.
Mérlegelni kell, hogy az emisszió miatti lakosságcsökkenés vagy a kieső bevétel a fájóbb pont a számodra.
Mérlegelni kell, hogy az emisszió miatti lakosságcsökkenés vagy a kieső bevétel a fájóbb pont a számodra.
Mondjuk megnézném hogy aludnál egy reptér mellett nyáron nyitott ablakok mellett. Vagy amikor a gőzösök kormolják tele a környékedet. Utána rájössz, hogy bizony kell a közlekedésnek is kompromisszumokat vállalni a lakóházak közelében. Szóval nagyon is jogosan rakták be a játékba ezt a featurt. A kivitelezése már kérdéses.
Lehet hogy az a bajhogy minden külön vonalon van.. én most megpróbálok egy vonalra tenni mindent igaz visszafele üresen fognak jönni a teherautók de leszarom
Talán ez esetben el kell engedni, hogy "minden összeköttetésben van mindennel".Bár nem engem zavar,a te térképed.Én is inkább a fejlesztőknek írnám a problémáimat ha tudnám.
Ez így volt az 1-ben is.
Nem VISSZAHOZOM, mert ha úgy lenne, hogy elviszem a cuccot, de ott azt mondanák, hogy "Bocs, de nem tudjuk feldolgozni. Vidd vissza!" Akkor azonnal beperelném a készítőket!!!
Ugyan olyan árut hozok visszafuvarban, hogy azt meg a térkép ezen sarkában dolgozzák fel! A kérdés meg úgy hangzott, hogy akkor mi a ....-ért nem ott helyben dolgozzák fel mindkettőt??? Meg van rá a módjuk, mert nálam minden összeköttetésben van mindennel. Tehát valóban futkorászhat körbe-körbe az áru, csak nincs értelme! Mentsége sincs rá a játéknak, mert PONTOSAN TUDJA, hogy melyik feldolgozó, vagy célterület van hozzá legközelebb, hiszen az alapján számol mindent, de legfőképp a pénzt!
Ha csak pénzt nézném, akkor mindegy lenne, de mint butaság, nagyon zavar!
Annak még úgy-ahogy van értelme, amikor egy többmegállós vonalon, látja, hogy az adott irányba, amerre vinni kéne a motyót nem fér fel soha a járművekre, akkor bepróbálkozik az ellenkező iránnyal. Így megy egy plusz félkört az áru, de legalább eljut a rendeltetési helyére. Amolyan önvédelmi mechanizmusként.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.12.30. 06:35:16
Ugyan olyan árut hozok visszafuvarban, hogy azt meg a térkép ezen sarkában dolgozzák fel! A kérdés meg úgy hangzott, hogy akkor mi a ....-ért nem ott helyben dolgozzák fel mindkettőt??? Meg van rá a módjuk, mert nálam minden összeköttetésben van mindennel. Tehát valóban futkorászhat körbe-körbe az áru, csak nincs értelme! Mentsége sincs rá a játéknak, mert PONTOSAN TUDJA, hogy melyik feldolgozó, vagy célterület van hozzá legközelebb, hiszen az alapján számol mindent, de legfőképp a pénzt!
Ha csak pénzt nézném, akkor mindegy lenne, de mint butaság, nagyon zavar!
Annak még úgy-ahogy van értelme, amikor egy többmegállós vonalon, látja, hogy az adott irányba, amerre vinni kéne a motyót nem fér fel soha a járművekre, akkor bepróbálkozik az ellenkező iránnyal. Így megy egy plusz félkört az áru, de legalább eljut a rendeltetési helyére. Amolyan önvédelmi mechanizmusként.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.12.30. 06:35:16
Szerintem azert hozza vissza egy reszet, mert ott tul sok az alapanyag, a gyar nem birja erovel, vagy kell egy kis ido meg, hogy megnovelje a termeleset. Ahova meg visszahozod, ott hamarabb feldolgozzak.
Dekiraly, ha athelyezek egy buszmegallot, nem tunnek el az emberek, mint az egyben, hanem atdzsallnak az uj helyre. 😊
Elektromos buszoknak is dízel busz hangja van
A németeket ismerve importálnak és konvertálnak mindenhonnan, ha meg nincs, akkor megcsinálják. Körbe kell túrni a fan letöltő oldalakat és hátha előkerülnek azok az assettek is.
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Nálam is ugyanez van 😞 Ide-oda hozzák-viszik a nyersanyagokat, a gyárba meg semmi nincs. Az is lehet hogy túl messze van a gyártól a vasérc bánya? Túl sok idő amig odaér a cucc? Van 20-25 kamion azon a vonalon
Meg az hogy egy kamion élettartama 50 év vagy 40 de 20-25 év után azt irja ki a játék hogy bad condition... beszarás
Szarabb lett a játék mint az 1 volt
Meg az hogy egy kamion élettartama 50 év vagy 40 de 20-25 év után azt irja ki a játék hogy bad condition... beszarás
Szarabb lett a játék mint az 1 volt
Azt nem hinném ,hogy bármit is befolyásolna a fal az emissziónál.De azért kiváncsi lennék honnan van ennyi assetje mert én TF2-höz nem sokat találok steamen kívül.De többi modból sincs sok még.
Úgy látszik, hogy egyes fanok ezt a zajvédős falas témát megoldották.
0:33 nál a srác mintha zajvédő fallal mahinálna. Assettként kezeli.
Ahogy elnézem a videókat, az az érzésem támadt, hogy a német playerek elkezdték terepasztalként használni a játékot ... és még jól is néz ki amit csinálnak 😊)
0:33 nál a srác mintha zajvédő fallal mahinálna. Assettként kezeli.
Ahogy elnézem a videókat, az az érzésem támadt, hogy a német playerek elkezdték terepasztalként használni a játékot ... és még jól is néz ki amit csinálnak 😊)
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Jó látni...! Természetesen nem vagyok tagja semmilyen szektának!
ssx22. Néhány frappáns kérdést én is szívesen feltennék a készítőknek. Pöllő, hogy ha az egyik sarkából a világnak a másikba szállítok valamit, hogy ott feldolgozzák, hogy lehet, hogy visszafelé is hozok ugyanolyan árut ugyanabból a célból. De akkor mi a lófarhátért nem dolgozzák fel helyben? Ezt bármivel, bármilyen körülmények közt el tudom játszani.
Végre lett egy jó ficsőr: A depónál a járművásárlás után amikor vonalra akarjuk küldeni, akkor csak a közeli vonalakat ajánlja fel. Ha ezt meg tudták csinálni, akkor az áruk miért kószálnak ide-oda, mint egy eszetlen barom? Ehhez még intelligencia sem kell, hogy a legközelebbi feldolgozó üzembe, vagy fogyasztóhoz küldöm az árut. Ha neki nem kell, akkor a következőnek!
Eszem megáll néha!
ssx22. Néhány frappáns kérdést én is szívesen feltennék a készítőknek. Pöllő, hogy ha az egyik sarkából a világnak a másikba szállítok valamit, hogy ott feldolgozzák, hogy lehet, hogy visszafelé is hozok ugyanolyan árut ugyanabból a célból. De akkor mi a lófarhátért nem dolgozzák fel helyben? Ezt bármivel, bármilyen körülmények közt el tudom játszani.
Végre lett egy jó ficsőr: A depónál a járművásárlás után amikor vonalra akarjuk küldeni, akkor csak a közeli vonalakat ajánlja fel. Ha ezt meg tudták csinálni, akkor az áruk miért kószálnak ide-oda, mint egy eszetlen barom? Ehhez még intelligencia sem kell, hogy a legközelebbi feldolgozó üzembe, vagy fogyasztóhoz küldöm az árut. Ha neki nem kell, akkor a következőnek!
Eszem megáll néha!
Sajnos már nem. Befejeztem azt a részt és most németben szívok. Pár perce kezdtek el a vonatjaim valamiért -40 M és -10 M veszteséggel működni. Ez a kötelező vasútállomás bontás elég rendesen bekavart nekik. Hiába csináltam meg, utána nem találtak áramot, nem látták az utat az új vasútállomásig valamint elkezdtek egymással szembe menni jópár helyen.
Kijavítgattam.... Most pedig akartam venni 10 IC Expresst és azt mondta nincs pénzem.
Úgyhogy kiléptem. Majd ha lesz kedvem visszatöltöm az állomásbontás előtti mentést.
Kijavítgattam.... Most pedig akartam venni 10 IC Expresst és azt mondta nincs pénzem.
Úgyhogy kiléptem. Majd ha lesz kedvem visszatöltöm az állomásbontás előtti mentést.
Na, a kis Gréta is jóváhagyta a játékot? Zöld vagy Pistám? Vagy nem vagy még karbon, zaj, glutén és laktózmentes? Ezért pusztul európa...már a videojátékokban is benne van ez a f*ság...