2613
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • ssx22
    Ja én ezt nem a környezetszennyzés miatt írtam hanem hogy más vonalra teszik át az árut, a gyár meg ott áll üresen
  • Phara
    Erre fent lehet tartani olyan bevételi forrásokat amik városoktól távol esnek és nem kell karbantartás rá de sokat hoz a konyhára.Én ilyesmit próbálok elérni. Pl az egy db kilóméteres szerelvényem 1500-as kapacitással :)
  • Nohab
    Azt a fenntartás minőségének javításával tudod ellensúlyozni a vechile management menüpontban. Azokat a járműveket érdemes jobban karbantartani, amelyek lakóházak közvetlen közelében járkálnak. Viszont ne lepődj meg, ha így elkezd veszteséget termelni az adott vonal.

Mérlegelni kell, hogy az emisszió miatti lakosságcsökkenés vagy a kieső bevétel a fájóbb pont a számodra.
  • Nohab
    Mondjuk megnézném hogy aludnál egy reptér mellett nyáron nyitott ablakok mellett. Vagy amikor a gőzösök kormolják tele a környékedet. Utána rájössz, hogy bizony kell a közlekedésnek is kompromisszumokat vállalni a lakóházak közelében. Szóval nagyon is jogosan rakták be a játékba ezt a featurt. A kivitelezése már kérdéses.
  • ssx22
    Lehet hogy az a bajhogy minden külön vonalon van.. én most megpróbálok egy vonalra tenni mindent igaz visszafele üresen fognak jönni a teherautók de leszarom
  • Phara
    Talán ez esetben el kell engedni, hogy "minden összeköttetésben van mindennel".Bár nem engem zavar,a te térképed.Én is inkább a fejlesztőknek írnám a problémáimat ha tudnám.
  • tuvixplayer
    Ez így volt az 1-ben is.
  • Jóózsf István #2085
    Nem VISSZAHOZOM, mert ha úgy lenne, hogy elviszem a cuccot, de ott azt mondanák, hogy "Bocs, de nem tudjuk feldolgozni. Vidd vissza!" Akkor azonnal beperelném a készítőket!!!
    Ugyan olyan árut hozok visszafuvarban, hogy azt meg a térkép ezen sarkában dolgozzák fel! A kérdés meg úgy hangzott, hogy akkor mi a ....-ért nem ott helyben dolgozzák fel mindkettőt??? Meg van rá a módjuk, mert nálam minden összeköttetésben van mindennel. Tehát valóban futkorászhat körbe-körbe az áru, csak nincs értelme! Mentsége sincs rá a játéknak, mert PONTOSAN TUDJA, hogy melyik feldolgozó, vagy célterület van hozzá legközelebb, hiszen az alapján számol mindent, de legfőképp a pénzt!
    Ha csak pénzt nézném, akkor mindegy lenne, de mint butaság, nagyon zavar!
    Annak még úgy-ahogy van értelme, amikor egy többmegállós vonalon, látja, hogy az adott irányba, amerre vinni kéne a motyót nem fér fel soha a járművekre, akkor bepróbálkozik az ellenkező iránnyal. Így megy egy plusz félkört az áru, de legalább eljut a rendeltetési helyére. Amolyan önvédelmi mechanizmusként.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.12.30. 06:35:16
  • mariakandras
    Szerintem azert hozza vissza egy reszet, mert ott tul sok az alapanyag, a gyar nem birja erovel, vagy kell egy kis ido meg, hogy megnovelje a termeleset. Ahova meg visszahozod, ott hamarabb feldolgozzak.
  • mariakandras
    Dekiraly, ha athelyezek egy buszmegallot, nem tunnek el az emberek, mint az egyben, hanem atdzsallnak az uj helyre. :)
  • ssx22
    Elektromos buszoknak is dízel busz hangja van
  • Jóózsf István #2081
    Ami késik...
  • Yag
    A németeket ismerve importálnak és konvertálnak mindenhonnan, ha meg nincs, akkor megcsinálják. Körbe kell túrni a fan letöltő oldalakat és hátha előkerülnek azok az assettek is.
  • ssx22
    Nálam is ugyanez van :( Ide-oda hozzák-viszik a nyersanyagokat, a gyárba meg semmi nincs. Az is lehet hogy túl messze van a gyártól a vasérc bánya? Túl sok idő amig odaér a cucc? Van 20-25 kamion azon a vonalon
    Meg az hogy egy kamion élettartama 50 év vagy 40 de 20-25 év után azt irja ki a játék hogy bad condition... beszarás
    Szarabb lett a játék mint az 1 volt
  • Phara
    Azt nem hinném ,hogy bármit is befolyásolna a fal az emissziónál.De azért kiváncsi lennék honnan van ennyi assetje mert én TF2-höz nem sokat találok steamen kívül.De többi modból sincs sok még.
  • Yag
    Úgy látszik, hogy egyes fanok ezt a zajvédős falas témát megoldották.

0:33 nál a srác mintha zajvédő fallal mahinálna. Assettként kezeli.

Ahogy elnézem a videókat, az az érzésem támadt, hogy a német playerek elkezdték terepasztalként használni a játékot ... és még jól is néz ki amit csinálnak :))
  • Jóózsf István #2076
    Jó látni...! Természetesen nem vagyok tagja semmilyen szektának!

ssx22. Néhány frappáns kérdést én is szívesen feltennék a készítőknek. Pöllő, hogy ha az egyik sarkából a világnak a másikba szállítok valamit, hogy ott feldolgozzák, hogy lehet, hogy visszafelé is hozok ugyanolyan árut ugyanabból a célból. De akkor mi a lófarhátért nem dolgozzák fel helyben? Ezt bármivel, bármilyen körülmények közt el tudom játszani.
    Végre lett egy jó ficsőr: A depónál a járművásárlás után amikor vonalra akarjuk küldeni, akkor csak a közeli vonalakat ajánlja fel. Ha ezt meg tudták csinálni, akkor az áruk miért kószálnak ide-oda, mint egy eszetlen barom? Ehhez még intelligencia sem kell, hogy a legközelebbi feldolgozó üzembe, vagy fogyasztóhoz küldöm az árut. Ha neki nem kell, akkor a következőnek!
    Eszem megáll néha!
  • AdemHUN
    Sajnos már nem. Befejeztem azt a részt és most németben szívok. Pár perce kezdtek el a vonatjaim valamiért -40 M és -10 M veszteséggel működni. Ez a kötelező vasútállomás bontás elég rendesen bekavart nekik. Hiába csináltam meg, utána nem találtak áramot, nem látták az utat az új vasútállomásig valamint elkezdtek egymással szembe menni jópár helyen.
    Kijavítgattam.... Most pedig akartam venni 10 IC Expresst és azt mondta nincs pénzem.
    Úgyhogy kiléptem. Majd ha lesz kedvem visszatöltöm az állomásbontás előtti mentést.
  • kisiku
    Na, a kis Gréta is jóváhagyta a játékot? Zöld vagy Pistám? Vagy nem vagy még karbon, zaj, glutén és laktózmentes? Ezért pusztul európa...már a videojátékokban is benne van ez a f*ság...
  • ssx22
    Nem tudom miért de valahogy nagyon el van b*szva ez a játék... 4 hónapos kamionra azt ijra ki hogy very poor condition... nem termel a bánya pedig a gyárba k**vára kéne az iron ore... a másik kamion meg egy másik vonalra teszi át az iron ore-t ahelyett hogy a gyárba vinné amibe k**vára kéne
  • Jóózsf István #2072
    Szerintem meg; A föld gömbölyű!
    Persze vannak páran akik ragaszkodnak a globoid kifejezéshez, de nekik a szüleik testvérek voltak!
  • mariakandras
    Nekem egyre jobban tetszik ez az emisszio es ahogy latom, jol is mukodik a jatekban. :)
  • Jóózsf István #2070
    Eszemben sincs! :-)
  • Phara
    Várostól távolabb rakni a repteret majd onnan bevinni?
    Utoljára szerkesztette: Phara, 2019.12.27. 18:56:30
  • Jóózsf István #2068
    Nálam környezettudatosabb játékos nem is létezik: Aktiváltam a "No Emissions" módosítást, hogy örüljenek a KÉPZELETBELI ÉLŐLÉNYEK!

• Jóózsf István #2067

Emisszió, mi?!?!?!?!?
  • wollnerd #2066
    Akkor valószínű hogy egy későbbi hivatalos pacth-ként élesedik.
  • Yag
    Hali. Olvastam valahol hogy van a TF2-ben magyar nyelv gyárilag. Beletúrtam a mappákba és találtam a "szokásos" helyen HU mappát. Belepislantottam, tényleg van benne magyar szöveg. Hiányos,vegyes de van. Be lehet állítani alapértelmezett nyelvként valahol? Vagy csak a szokásos EN verzió felülírásával lehet operálni? Gondolom már valaki rástartolt hogy teljes értékű fordítása legyen, vagy még nem?
  • mariakandras
    Igen, van meg benne potencial boven, de nekem alapvetoen tetszik, hogy figyelni kell ra. Talan majd jon egy emisszio dlc kesobb.
  • ssx22
    Kösz, kösz... azért k*va sok memóriát használ ez a game, lassan nem elég neki a 16 GB

• tuvixplayer
    Steam\userdata\a te id-d\760\remote\1066780\screenshots\
  • Toby0501
    És még csak zajvédő falat sem lehet építeni. Vannak még hiányosságok, de engem is leginkább ez a 3 sávos útból 1 sávot használó autók zavarnak a leginkább. Beáll miattuk az egész város, köztük a tömegközlekedés is.
  • Nohab
    Ez még kb igaz is lenne, de itt egy Big Boy emissziója megegyezik egy SD40-essel. Vagy az összes mozdony nem szennyez annyit, mint egy kis teljesítményű gőzvillamos? Vagy ott a Metroliner, ami kisebb emisszióval rendelkezik, mint egy elektromos busz?

Ráadásul a fák sem fogják fel a szennyezést. Domborzat emlékeim szerint szintén nem. Így egy fele más rendszer. Jó ötlet, de szegényes kivitelezés.
  • Phara
    No ha már moddal lehet növelni az üzemek kapacitását én 2x-eztem őket így kevesebb is kell belőlük egy pályára.És így 2 olaj kútból tudok szállítani egy feldolgozóba 1km-es szerelvénnyel. :D Most éppen 100km/h 4 Dízel mozdonnyal(éljen az emisszió) 1550 kapacitás.De próbáltam már elektromossal is ,ott 160km/h volt 1125 kapacitás.Csak a megalománia. :)
  • Jóózsf István #2058
    Akkor mondok még egyet.: A vagonok végsebességét feloldó módosítás is felejtős! Érdekes, hogy mindkettőt ugyanaz az ember alkotta. (Homieforever - h4e) Lehet, hogy valamit nagyon benézett, vagy a fejlesztők írták meg ezt a részét a játéknak úgy, hogy minden adattal számoljanak. Mivel ezek az adatok JÓCSKÁN megváltoztak, így az anyagiakra is jelentős hatással vannak.
    A történet, csak hogy kerek legyen: Van egy jól belakott nagy térképem, minimális várossal és iparral. Mindenfélét szállítok mindennel mindenhova. 1900-ban kezdtem, most 2047 van. 109 vonal, közel 600 jármű 28 milliárd a bankban.
    Egyszer csak, azt veszem észre, hogy már csak 25 van. Na ilyen még nem volt a történelemben, még akkor sem, amikor szintén valami módosítás kiirtotta a térkép népességének nagyobbik felét, még a TF1-ben!
    Amikor kikapcsoltam a vonóerő módosítást, akkor a csökkenés megállt. Most hogy a vagon végsebesség feloldás is ment a levesbe, már újra dől a lé.
    Jah, elfelejtettem mondani, hogy csak a vasutam volt veszteséges!
    Ilyen módosításokat a TF1-ben is használtam, de ott nem volt gond velük!
  • ssx22
    En csak arut fuvarozok de 2020-ban lehet venni eTruckot sokkal olcsobb mint a 40 tonnas kamion es jobb is, osszes kamionomat le fogom cserelni eTruckra
  • mariakandras
    Talan azert kerult bele a jatekba, mert a valosagban is egy nagyon fontos tenyezo. Nem tudom peldaul mit szolna Budapest nepe, ha egy szep nap az IC jarat egy nagy fekete fustot okado gozmozdonnyal indulna a gyakorlatilag zajtalan elektromos helyett. De szerintem egy dizelre valtasbol is hatalmas balhe lenne igy 2020 hajnalan.
  • Nohab
    Képeket tudsz feltenni? Vagy mentést, ha nem moddolsz. Igaz, azt csak később tudom megnézni, mert nincs itt a "nagy" gépem.
  • Jóózsf István #2054
    Szolgálati közlemény!

Van egy Módosítás, ami négyszerezi a mozdonyok vonóerejét. NE HASZNÁLJÁTOK! Nekem három milliárdba(!!!) került ez az információ!
  • AdemHUN
    Ha egy gyár nem akar gyártani, annak mi oka lehet? Nem kellet nyersanyag, egyből adta a téglákat. Közel volt hozzá a teherautó állomás, valamint a faluban is jó helyre volt téve a lerakodó. Akárhány teherautót / kamiont raktam be legfeljebb 4 darabbal jöttek ki. Beállítottam várakoztatást de akkor se érezte úgy, hogy növelni kéne a termelést.