2613
Transport Fever
-
Phara #2172 Én a rendszer memóriára gyanakszom az akadással kapcsolatosan.Nekem 16gb van és a very large mapon akkor akadt mikor a végét járta.Most csak med mapon és azóta nem akadozott. -
mariakandras #2171 Valszeg a 4k miatt tolt sokat, nekem csak full hd-ban megy es elegge szapora. A 1070-es kartya mar tobb mint 2 eves, 4k luxus gaminghez tessek megvasarolni az aktualis felmillasat. -
Borg #2170 Jaja, hullámzik... baromi idegesítően. -
Jóózsf István #2169 Detto. Már épp meg akartam picsogni, hogy elérkeztem a diavetítéshez...
Azért érdekelt a drájver kérdés, mert nemrég azzal küzdöttem, hogy igencsak izzasztotta a VGA-t a játék, de az tulajdonképp megoldódott. És mivel experience-em sincs, így kábé tárgytalan!
Azt nem figyelted meg, hogy nem egyszerűen kevés az FPS, Mint az egyben, hanem úgymond ritmikusan akad. Kvázi: pulzál a kép. Mármint a járművek közlekednek ritmusosan. Ezt nem tudom értelmesebben leírni! -
Borg #2168 Ez csak autosetting az experiencehez, javulni semmit sem fog tőle.
Sajnos én már elértem, hogy a nagyvárosban kemény 8fps-em van megint. Pont semmit se javult az engine az előző részhez képest. Már a mentés betöltése is jó sok idő... ja mindezt nvme ssd-ről, 3700x, 32gb ram, és 1070 mellett, 4K-ban. -
mokuci74 #2167 Optimal Playable Settings For More Games incl. TF2
De szerintem csodara senki ne szamitson, ha jatek motorja szar - driver update ide-oda-, az is marad
Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2020.01.08. 07:49:17 -
Jóózsf István #2166 Forrás? -
Phara #2165 Ha valakit érint a legújabb GeForce Game Ready Driver-ben ott a TF2 támogatás elvileg. -
willtex #2164 Nincs mit!
Amúgy ha nincs kimondottan nyomós okod arra, hogy mindig félig töltsék fel a vonatodat, vagyis mondjuk ezeken az árukon felül nem akarsz mást is szállítani ugyanazzal a vonattal, akkor szvsz nem biztos, hogy érdemes ennyire precíznek lenni. Elég, ha akkora az állomás hossza, hogy két vonat érkezése között ne vesszenek el az áruk az állomásról, és a vonatod meg felvesz annyit, amennyit épp talál. Darabra ugyanott leszel, csak egy kicsit rugalmasabb a dolog. -
AdemHUN #2163 Nagyon szépen köszönöm! Végre valaki nem fogadja el tényként, hogy 5+5=9. Majd holnap ki is próbálom. :)
Ha több vonalon szeretnénk kocsit cserélni akkor azt nem kell feltétlenül vonalanként. A menage vehicle-ben bal oldalt be lehet pipálni több vonalat is, akár az összeset és kivenni amit mégsem.
Utoljára szerkesztette: AdemHUN, 2020.01.06. 23:43:03 -
willtex #2162 Az az egy olaj nem tűnik el, hanem beragad a gyárban. Programhiba. Ha nem látod el tovább a gyárat nyersanyaggal, akkor nem dobja ki az utolsó darab árut elszállításra. Én a japán küldiben az egyik feladatot azért nem tudtam először teljesíteni, mert egy nyamvadt construction material beragadt a gyárba, miután elszállítottam mindent, és lebontottam a gyár mellől az állomást, aztán a játék úgy számolta, hogy azt is el kellett volna szállítani.
Úgy tudod megkerülni a problémát, hogy amikor először viszel oda nyersanyagot, akkor nem állítod be a vonatnak hogy várjon, hanem csak a második fordulótól kezdve, és akkor mindig lesz plusz nyersanyaga a gyárnak, ami kitolja az előző nyersanyagokból gyártott összes terméket. Így nyugodtan állíthatod ötven százalékosra a vonatot, és működik a matek. -
tuvixplayer #2161 Melyik mod-ról van szó? -
Phara #2160 Asszem nem értelek.Ha 140 vonalon kellene kicserélni a járműveket akkor abban az automatikus csere TF1-ben sem segített mivel az csak ugyan olyanra cserélte le mint ami volt.És ugye azt is csak az állomásokon.Most Instant replace van bárhol is van a jármű ha más járművet akarsz.És mivel a TF1-ben ha elhasználódott adott beállításig akkor került sor a cserére.Itt viszont ugye nem használódik el csak karbantartják amíg le nem cseréled tök másra.
Utoljára szerkesztette: Phara, 2020.01.05. 21:27:59 -
mariakandras #2159 Nem vagyok fogadatlan prokator, csak ha valami megvaltozik, megprobalom kitalalni, hogy mi volt a celjuk vele a keszitoknek es alapvetoen pozitivan allok a valtozasokhoz, nem pedig az az egybites gondolkozas (ne vedd magadra!), hogy "az elozoben vot, ebben meg nincsen, aggyad vissza de azonnal" :) -
tuvixplayer #2158 Ezzel a módszerrel nagyon sok olyan egymáshoz közel lévő start-cél páros van a városban, amit ezzel a vonallal túl hosszú utazással lehet csak megtenni. Inkább csinálnék 4-5 rövidebb ingajárat vonalat egymásra merőlegesen, az átszálló megállók a kereszteződések tövében. akkor a város bármely pontjáról bármely pontjára sokkal rövidebb idő alatt lehetne eljutni még akkor is, ha 2x át kell szállni. -
Jóózsf István #2157 Tündérvirág! Te szerelmes vagy belém? Ezt válaszoltad NEKEM? Nem kellene egy kicsit odafigyelned arra, amit csinálsz?
HÁTUGYANEZTMAGYARÁZOMADEMHUNNAK!!!! Te meg leírod nekem címezve, hogy szerinted ugyan-úgy van, ahogy mondom!?!?!?!?
Mi van veled? A sok zöldség teljesen elvette az eszed? Vissza kellene szoknod a húsra! -
Jóózsf István #2156 "Kb. 1 perc kicserelni egy vonalon a jarmuveket" És 140 vonalon? És újrafesteni őket? És a szerelvényeket összeválogatni újra? Muszáj neked mindig ennyire okosnak lenned?
Maradjunk annyiban, hogy kérjük vissza az automatikus cserét!
(Annyira "szeretem" a fogadatlan prókátorokat!!!)
Más: Ha valakinek szintén elege van abból, hogy a drága modder eb.ssza a kameranézetet és nézhetjük a masiniszta hátát, valamint, nem riad vissza egy kis xml-mdl szerkesztéstől, (és legalább sejti mit csinál), akkor ez az eredeti passzus:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
--[[
cameraConfig = {
positions = {
{
fov = 90,
group = 0,
noTransf = false,
transf = { 0.90630781650543, 0, -0.42261826992035, 0, 0, 1, 0, 0, 0.42261826992035, 0, 0.90630781650543, 0, 0, 0, 7, 1, },
},
{
fov = 45,
group = 0,
noTransf = false,
transf = { 6.1232342629258e-17, 1, 0, 0, -1, 6.1232342629258e-17, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 0, -25, 2, 1, },
},
},
},
]]--
Tudom, hogy ingyen csinálja és nem kötelező használnom! De engem ne idegesítsen a hülyeségével ingyen se!
Egyáltalán hogy juthat eszébe bárkinek is, hogy a "fülkekamerát" berakja a vezető háta mögé??? Mit gondolt? "A gyökereknek jó lesz így is!"????
Vagy elmegyek gyógypedagógusnak, vagy agyvérzést kapok egyszer az ilyen lényektől! -
mariakandras #2155 A toltottsegi beallitas szerintem nem azt jelenti, hogy annyit mindenkepp belerak, hanem hogy maximum addig tolti. Legalabbis nekem igy logikus, meg nem hasznaltam. -
Phara #2154 Pedig ez egy spirál mind 2 irányban.A vasúttal is kapcsolódik és a városon belül is eljut bárki bármelyik irányba ha akar. -
tuvixplayer #2153 Szia! Csoda, hogy ezt a túl hosszú és nem célirányos vonalat egyáltalán ennyien használják. Gondolj bele, hogy a valóságban te felszállnál egy ezen a vonalin közlekedő járműre? Minél rövidebb és egyszerűbb vonalakt kell csinálni és nem túl sűrűn a megállókat. , , .
Ide még fogok csinálni legalább egy keresztirányú összekötő vonalat, és ennyi. ha véletlenül körjárat lenne, akkor lesz egy másik vonal vele ellentéte irányban.
Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2020.01.05. 19:51:45 -
AdemHUN #2152 De engem zavar mint hülyeség! (ebben bővelkedik a játék) :D
Mint probléma nem nagy ügy, mert mint ahogy leírtuk, % vagy idő beállításal esetleg más szállítási móddal is meg lehet oldani.
Egyébként vasérc - szén - kohászat vonalon ugyanezt csinálja. 5-5 vagon visz be alapanyogot és 4 hoz el vasat. -
Phara #2151 Csak akkor kell járművet cserélni ha más fajtát akarsz.Amúgy maintenance 50% és karbantartják folyamatosan,nem rohad el. -
ssx22 #2150 Ott rontottam el hogy minden vonalra olyan teherautókat tettem ami mindet tud szállitani, de nem baj mert be lehet állitani igy utólag utánanézve hogy mit szállitson és visszafele ne szállitson semmit
Amugy szerintem elég nagy baj hogy igy csinálták meg hogy egy városba csak 2 fajta cuccot kell szállitani. Van olyan város ahova nem kell kaja meg benzin? Ez hülyeség
Másik meg az hogy nincs automata jármucsere. Most mind a 90 vonalon cserélhetem ki a jármuveket ha elérték a 35 évet :( -
Phara #2149 Szerintem az az egy csepp olaj itt már csepp a tengerben.Ezen ne akaszkodjatok össze. -
AdemHUN #2148 Tényleg elbeszélünk egymás mellett. Engem az érdekel hova tűnik az az 1 olaj. A vonat mellékes.
Alap felállás: 2 hordó 1 olaj - feltételezem: 100 hordó 50 olaj - gyakorlatban: 252 hordó 126 olaj helyett 125 olaj. Ha a vonat 50% van belőve és unlimitedre, hogy NE induljon el amíg nincs meg. Nem lenne szabad, hogy álljon unlimiteddel sem mert le kéne gyártani az 50%-ot. Ha megvan akkor elindul, de hiányzik egy csepp.
Tudom, hogy meg lehet kerülni a problémát (akár százalék csökkentéssel akár időkorláttal (amelyik hamarabb teljesül - indul )) ahogy kamionokkal meg is kerültem mert a benzines "csak a folyó másik felén" van. A kérdés a gyártási folyamat. -
Phara #2147 Valaki tudna mutatni olyan városi képet a vonalairól ahol a városon belüli vonalhasználat legalább 50%-os?
Nekem ilyen egy igaz kicsi 500-as városom egyenlőre.Remélem jól értelmezem és akkor 21% százalékuk használja a városban a vonalaimat.
Utoljára szerkesztette: Phara, 2020.01.05. 16:13:39 -
Jóózsf István #2146 Itt van képekben, hogy még egyértelműbb legyen.
Megcsináltam amit mondtál: 50%-ra állítottam a töltöttséget az egyes állomáson, de vonat konkrétan leszarta, hogy nincs meg az 50%!!! és elindult.
Viszont!!!! A következő állomáson ott fog állni 10 percet, ha nem lesz tele... (Ez az amit végtelenre is állíthatsz VÉLETLENÜL!!!) Ha ezek után, még mindig a NEGYVENÖT SZÁZALÉKODDAL jössz, sírvvafakadok!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.01.05. 14:42:08 -
Jóózsf István #2145 Baromira elbeszélünk egymás mellett!
A vonat nem áll egy állomáson sem, ha te nem mondod neki, hogy álljon ott IKSZ IDEIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A töltöttség beállítás csak arra való, hogy adott állomáson ne tudjon többet felrakni, mert esetleg a következő állomáson is szeretnéd ha pakolna!
Megnéznéd a "KEDVEMÉRT", hogy nem állítottad-e be VÉLETLENÜL, hogy az IDŐK VÉGEZETÉIG ott rostokoljon azon az állomáson?!?!?!?!? -
mariakandras #2144 Ilyet nem lehet, de lehet szerkeszteni az allomast, igy lehet mindketto, persze mindenki a maga helyere gurulhat be, de lenyegeben egy allomas az egesz. -
AdemHUN #2143 Olajkúton felpakol a vonat maxszra. (252 egység hordó) Elviszi az olajfinomítóba ahol két hordóbol csinálnak egy olajat. Vagyis 252 hordó után a felét 126 egység fekete olajat kell kapnom. Ezért be van állítva hogy 50%-ig töltsék meg a vonatot.
Namost valamiért az van hogy 252 egység után 125 egység olajat gyártanak le, ami nincs 50%. Ezért áll a vonat és vár. Be kell állítanom 45%-os töltöttséget
Utoljára szerkesztette: AdemHUN, 2020.01.05. 11:36:26 -
Toxigen #2142 Próbáltad, hogy eggyel kevesebb tartálykocsit akassz a vonatra? -
Laca54321 #2141 Sziasztok!
Kérdésem lenne, h a 2.részben is letudom adni a tehervonat szállítmányát a passenger állomáson? -
Jóózsf István #2140 Állíts be időt! Mondjuk egy percet, vagy amennyit akarsz, és akkor ha elfogy az utánpótlás és letelik az idő, akkor elindul! De ez automatikusan három perc, (ha nem piszkálod) ha azt választod, hogy részlegesen, (árufajtánként) vagy teljesen töltse meg a szerelvényt. Úgyhogy nem értem pontosan mi a problémád. Átfogalmaznád?! -
AdemHUN #2139 Sziasztok! Köszönöm a németes válaszokat. Nekem az ICE mindig munuszos volt szóval nem is használtam, csak a másik multit. Kanadát is megcsináltam, most Kinában szívok hogy az 55/55 utas repülők minuszt hoznak.
De ami most fontosabb. Hova tűnik néhány áru?
Freegameben vonat felvesz 252 hordó olajat majd csak 125 nyers olajat kap meg a 126 helyett. Ott áll, nem indul tovább mert nincs meg az 50%. Azt kell beállítanom, hogy ha 45% megtelt akkor induljon a finomítóba hogy elhordhassák a benzint a városba. -
mariakandras #2138 Ja meg az is meg, hogy egy buszjaratot inditani sokkal egyszerubb, ha par embert visz, akkor sincs nagy veszteseg. A villamoshoz speci palya kell, nagyobb tervezes. A villamos igaz, hogy sok embert tud szallitani, de ha nincs rajta eleg ember, akkor eleg szep minuszt tud csinalni. En legalabbis a villamosnal 3x is megnezem, hova inditom, mig egy sima buszjaraton nem sokat filozom. -
mariakandras #2137 Mert sokkal olcsobb, mint a vonat. Kesobbi korban is kellenek a buszok, mert ott a csoro diak meg a kisnyugdijas, de a tomeg alapvetoen siet (es penze is van sietni). Pattogos ic-jaratok mellett is fullosak a tavolsagi buszok, pedig ugyanoda szol a jegyuk. Tomegkozlekedest en ugy szoktam, hogy eloszor korjarat busszal (altalaban megallonkent 1), aztan figyelem a varost es ahova sokan akarnak menni, oda inditok villamost, nehany megalloval. -
Phara #2136 De akkor azt magyarázd meg mi értelme a buszoknak?Ha egy városba nem megy vasút ott még hasznos lehet 2 város közt.Városon belül meg a villamos olcsóbb is és többet embert is visz. -
mariakandras #2135 Fulke se lesz olyan lassu az tuti, mert jonnek ujabbak, gyorsabbak, a regiek pedig megszunnek. Hibanak ilyet folroni, hogy a "gyorskorban" totymorgo vonatok helyett miert nem valasztjak a buszt, mikor az szazzal megy, nevetseges. Soha az eletbe nem fordul elo ilyen normal jatszas kozben, csak ha abszurd dolgokat csinalsz. Minden marhasagot nem fog lereagalni a jatek, mert 2000-bol 1 szorakozik ilyenekkel. :) -
Phara #2134 Nem az volt a kérdés lehetséges-e,de amúgy az.És egy szóval sem írtam hogy a mozdony miatt megy 50-el... -
mariakandras #2133 Ez nem is lehetseges a jatekban, mivel 50-nel kozelekedo mozdonyt 1927-ig tudsz venni, es az elso 100-zal kozlekedo busz pedig 1996-ban jon. De azt az 50-nel kozlekedo fostalicskat mar mar a szazadfordulo kornyeken se veszi az ember, nemhogy kesobb..