2093
  • Paladin
    Nem kell összekötni az ajándékhoz.
  • Ombika
    Hivatalos weblapon lehet osszekapcsolni..
  • undY1ng #407
    Azt benéztem. :)
  • uTur
    Nekem a tudtommal nincs összekötve. Hol lehet azt megnézni? A web oldalon adták szerintem mindenkinek karácsonyra olyan kb 1 milla értékű cuccot.
  • Ombika
    De csak,ha twitch accountoddal osszekotod nem?!
  • Paladin
    Ja, de idén már nincs benne keytool, így döcögősebb lesz a következő wipe eleje :D
  • Paladin
    Mivel még csak 26 van, gondolom nem.
  • drop
    sziasztok nem tudjátok hol lehet eladni a accontot mert nem játszom vele nem is fogok már
  • uTur
    Jó kis ingame ajándék pakkot kapott mindenki :)
  • undY1ng #400
    Azaz 35 euró már az akciós?
  • Paladin
    Igazad lett, most is van év végi sale: 27-től jan. 5-ig 25%.

Legalább az áfát megússza így az ember kb :)
    (Ezzel arra akarok célozni az érdeklődőknek, ami általában sokaknak nem esik le, hogy ez EU-n kívüli vásárlás, szóval a lista árakra még jön áfa is.)
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.12.25. 11:39:22
  • Paladin
    Nem kerül a világba felgyógyítani magad. Most nem tudom, hogy változtak esetleg a "sajt" árak, de wipe elején kb tízezer volt. (Car medkittel, salewával meg még olcsóbb)
    Ha meg nem akarsz annyit fizetni, akkor addig lehet menni egy scav kört, az is jó gyakorlás, térképtanulás, és pénzszerzés :)
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.12.09. 14:49:31
  • T800
    Na majd akkor nekiugrok.

Bár most ez a Hideout kicsit megváltoztatta a dolgokat. Így, hogy várnom kell 1-1 játék között órákat, hogy újra 100% hp-n legyek, nehezebb a gyakorlás sokkal. :/
  • Paladin
    Hát a Black Friday van karácsony miatt, de legyen neked igazad :)

Tavaly nem emlékszem, mi volt, de két éve pl. volt Black Friday alkalmával, utána pedig dec 28-tól. De akkor patch és wipe volt azon a héten, az volt az apropója.
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.12.09. 13:14:50
  • KiruHoshino
    Legutóbb a Black Friday miatt volt. Most is le lesz karácsony miatt. Szerintem.
  • Paladin
    Az ősszel kétszer is volt, szóval annyira nem hiszem.
    Bár két éve, amikor én vettem, akkor is volt egy leárazás dec végén is, szóval ki tudja?
  • undY1ng #393
    Láttam nemrég volt egy 30%-os leárazás. Várható majd valami hasonló az ünnepekkor?
  • Paladin
    Szerintem nem olyan rossz. A netcode a legrosszabb része még mindig, hiába javult sokat.
    Épp az előbb lőtt le úgy valaki védekező pozícióban, hogy épp csak megláttam, ő meg már belépett és célzott.
    Értem én, hogy peekers advantage, de azért ez túlzás volt ;)

Szóval kiakaszt bármikor, de le nem tudom tenni lassan két éve :D
  • undY1ng #391
    Tehát megéri az árát. Lehet karin megajándékozom magam.
  • Torzonborz
    Sokat javult bár a damage modell még mindig egy nagy nulla szerintem. :D De érdemes kipróbálni.
  • Paladin
    Szerintem aki eddig ajánlotta, most is fogja, aki nem, az most sem :)
    Bár a .12 talán az utóbbiak közül is "megtérített" pár embert.

Drága, és sokat fogsz anyázni, de nagyon be tud húzni.
  • undY1ng #388
    Még mindig nem ajánljátok a játék beszerzését?
  • Paladin
    Kotton az egyik legviccesebb, Pestily informatív, bár nekem kicsit kapkodós az infókkal. Devildog egy vonyító pöcs, nem szeretem :) Aki zseniálisan szerkeszt, az FairTX, nekem ő a kedvencem :) Anton a kis troll szintén vicces tud lenni, Deadlyslob elég jó, alapos, bár hosszabb távon már kicsit unom. Smoke még nagy kedvenc: a halálosan nyugodt, halk és rendíthetetlen stílusa nagyon nagy. Meg persze van még sok kisebb-nagyobb.

Ha csak youtube-on nézed őket, az elkedvtelenítő lehet, jobb ha kicsit twitchen is megnézi őket az ember, akkor mindjárt látszik, hogy ők is halnak meg ugyanolyan szánalmasan, mint bárki más :)
  • T800
    Köszönöm a tippeket, akkor így próbálok nekifutni... :) Hihetetlen az a rengeteg streamer, youtuber akiket követek, annyira könnyeden játszanak már vele, nyilván rengeteg órájuk van benne de akkor is... Ők azok akiket követek: Kotton,Pestily,Devildoggamer.

Amikor megnézek 1-1 videót tőlük , elmegy a kedvem az egésztől :D
  • Paladin
    Mondjuk gyakorolj pl. offline módban. A lövöldözés, fegyverkezelés elsajátítására jó a factory. Tedd fel a scav ammountot high-ra, és adj nekik. Ha ez már megy, akkor vagy ismerkedj a térképekkel szintén offline módban (pve szintén jó, ha be van kapcsolva hozzá, hogy tudd, hol szoktak scavek lenni), vagy scav run-ok keretében, abból legalább némi tőkét, és felszerelést is gyűjthetsz.
    De ha nem idegenkedsz a másokkal való játéktól, akkor a tarkov discordon szerintem tuti találsz olyanokat, akkikel össze lehet verődni, és segítenek.
    (Én soloban bénázó típus vagyok, inkább a túlélésre és a gyűjtögetésre hajtok, nem a pvp-re. De hát ez a jó benne, többféleképp élvezhető :) ).

Ja, és ez nem milsim, az a genre inkább az említett programokhoz illik, csak a szőrszálhasogatás miatt ;)
  • T800
    Sziasztok!

Régóta megvan a játék de sehogy sem tudok fejlődni benne. Nem vagyok nagy FPS fan, de ennyire "nehéz" játékkal már rég volt dolgom. Eddig azt hittem hogy az Arma meg a Squad a milsim, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem... :D

Van valami tippetek, hogy hogyan kezdjek hozzá? Toljam csak a PVE részét? Vagy mit javasoltok? Factory mapot már úgy ahogy ismerem, de a többit ki sem merem próbálni.

Köszi előre is!
  • Kissssss0 #383
    ámen.
  • Paladin
    Tudom, hogy írtad. Csak fel akartam sorolni egy kupacban, nem elbagatellizálva. :)
    Nem téged akarlak meggyőzni, mert nyilván szerinted kevés ennyi újdonság ennyi idő alatt. Szerintem nem. Úgyhogy leírtam az ellenérveimet, hogy aki olvassa a topicot, dönthessen maga.

Bétát azért hoztam fel, mert ez nem a "kész a játék, csak védekezésül írjuk rá, hogy béta" esete, mint war thunder évekig, hanem mert egyértelműen nem kész játékról beszélünk, nem "feature complete", szóval többször fordul elő az, hogy arra megy el az idő, hogy kijavítsanak, újraírjanak valamit. Nem ugyanaz a munkamennyiség megy el ilyesmire, mint egy kész játéknál, ahol csak kontentet, és pár apró feature-t bővítenek.
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.09.21. 14:22:04
  • Kissssss0 #381
    "A játékmenetben is van fejlődés. A medic és egyéb animációk komoly fejlesztések (az utóbbi főleg, ha belegondolsz az animációk készítésének bonyolultságába, mocap meg minden), a flea market is komoly változás, de volt temérdek apróság, a face hitboxoktól kezdve az újratöltésig."

mint ahogy már ÍRTAM igen ezeket lehet fejlődésnek nevezni, ilyenek jöhetnének még, in game voip chat, fegyver/alkatrész elhasználódás, könnygáz gránátok hogy legyen haszna a gázálarcnak is, stb...

face hitbox, fegyver újratöltés animáció beragadása egyéb bugok megszűnésére azt szokták mondani hogy javítva... nem new feature.

"És ne felejtsd el hogy béta, szóval sok idő megy el a javításokra."

ennek a béta tesztelésnek már nincs jelentősége... főleg az elmúlt 5+ évben mióta divatba jöttek az "early access" meg "pay donation to get access" lehetőségek amik hááát nem mindig válnak javára az adott játékoknak, warthuder is volt vagy 4+ évig béta státuszban de még mindig nem működnek olyan alapfunkciók mint pl a szeparált fegyverkezelés ha 2 vagy több ágyú is van a tank toronyban.
    nem rosszindulatból mondom de én ilyesmiket mint béta/alfa,stb már fel se hozok érvként az elmúlt években.
  • Paladin
    Szerintem másfél év alatt ennyi új content és fícsör egyáltalán nem rossz, egy ilyen bonyolult címnél.
    Egy Subnauticába pl. (amit egyébként imádok) sokkal könnyebb új funkciókat és tartalmat tenni, ezt gondolom nem kell magyarázni.

A játékmenetben is van fejlődés. A medic és egyéb animációk komoly fejlesztések (az utóbbi főleg, ha belegondolsz az animációk készítésének bonyolultságába, mocap meg minden), a flea market is komoly változás, de volt temérdek apróság, a face hitboxoktól kezdve az újratöltésig.

Most fél éve azért "toporog" a haladás, mert unity motort váltanak ugye. De még eközben is készül egy nagy és részletes új map, a hideout, és egy adag új felszerelés, loadout manager, stb.

És ne felejtsd el hogy béta, szóval sok idő megy el a javításokra. Foltozzák a szar netkódot, audiot (az le lesz cserélve egyébként, csak 0.12-be nem fér bele), temérdek bugot. Kicsit mellényúltak szerintem a unity-vel, mert ezzel az engine-nel ilyesmi még nem készült, úgyhogy úttörő munka amit csinálnak, annak minden hátrányával.

Gaijinék többet tettek le az asztalra war thunderben? Ja, hat év alatt.

• Kissssss0 #379
    jahh, kaptam is a levelet gaygamingtől hogy "drága béta tesztelő plz gyere vissza! már rég nem játszottál nálunk! adunk ingyen cuccot meg egyebet csak játsszál már megint" landolt is a kukába a levél.

szép meg jó dolog a folyamatos content gyártás de közben azért fejlődni is kell, warthundernél a 6 év alatt jöttek rakéták,radar, air to air missile, NVG/THERMAL, hajók, helikopterek, stb... van fejlődés még annak ellenére is hogy milyen hulladék szar módon képesek ezeket belerakni a játékukba gaijinék, mert azért itt is vannak problémák szép számmal de legalább halad a szekér.

tarkovnál meg hát... néha kap a játék egy új pályát interchange, labs, meg a szokásos féltucat új fegyvert, páncélt, ésss pafff.

persze tisztában vagyok hogy sok idő pl egy automatafegyvert az utolsó csavarig lemodellezni + a hozzávaló ezer egy bizbasz kiegészítővel egyetembe... de énszerintem túl sok időt és energiát fordítanak erre, néha koncentrálhatnának a játékmenet fejlesztésére is, a karszalag, heal animáció, újratöltés, ilyenek pl jöhetnének még.... akármi is lesz ez a "hideout" nagyot kell majd szólnia.
  • ozimak
    Igaz. Én a content-re gondoltam, de jószívűen úgy gondoltam azt legalább "valami". Ha már a WT-t említetted akkor pont ma volt a 4. születésnapja a WoWs-nek is. Meg lehet nézni 4 év alatt mit műveltek vele a másik szintén orosz fejlesztők a wargaming-nél. És az is f2p ugyebár.
  • Kissssss0 #377
    "Persze sok mindent tettek bele"

én szerintem meg nem nagyon vitték túlzásba az új funkciók és játékmenetet befolyásoló változásokat, most így hirtelenjébe a bolhapiac meg az újratöltés és gyógyítás animációt sikerült nagy nehezen berakniuk... új fegyverek meg pályák nem játszanak mert ezek "tartalom" szinten vannak amiknek alapból kellene jönnie szim/mmo online játékoknál.

ennél még a másik ruszki bagázs gaijinék is többet tettek le az asztalra a repülő/tank warthunder játékukkal az elmúlt 6 évben...
  • ozimak
    Persze sok mindent tettek bele, de ne felejtsük el hogy mennyi idő alatt. Megannyi steam ea játékot tudnék mondani amit közel fele ennyi idő alatt megcsináltak és nem 130 eur volt a "beugró" (hanem átlagban a negyede)... A legjobb példa erre pl. a Subnautica, ARK, RUST vagy a The Forest, de lehetne még kisebb címeket említeni mint Kona vagy a The Long Dark. Ezek lényegében nagyon eltérnek egymástól, de fejlesztési időt tekintve jó példa.
    A "még nem tettek le" 4-5 évnyi fejlesztés után elég szomorú vigasznak hangzik megmondom őszintén. Főleg ha megint-csak figyelembe veszem a játékcsomagok árait. Ami inkább aggodalomra ad okot az az, hogy sokan akik most játszanak vele, már most meg vannak vele elégedve. Ez a legnagyobb baj. Emiatt teszi meg azt egyre több fejlesztő, hogy szarik rá mit ígér és mit csinál meg belőle. Lásd NMS vagy Star Citizen. Persze megértem, hogy senki nem szereti belátni, hogy átba**ták, de akkor is...
  • Paladin
    Lényegi koncepcióváltás nem volt, lásd amit Torzi írt.
    Nagyobbat markoltak, mint gondolták, az tény. Én másfél éve tolom, azóta látom, mennyi haladás volt, és volt elég. (2,5 map, rengeteg új cucc, csomó finomítás a mechanikákban (reload, heal, stb)), és itt van a küszöbön a hideout, és megint egy új map.
    Ja, van még vissza meló, az tény. A tavaly év elejére ígért open bétát jegelték. Jobban is tették, a netkód marhára nem volt még ott, ahol kellett volna. Ma sem tökéletes, bár sokat javult.

A battleye egyébként marha jót tett a játéknak. Végre lehet megint a szar netkódot hibáztatni, nem a csalókat ;)
  • Torzonborz
    Az open world részéről tudtommal még nem tettek le, a különálló mapeket egybe akarják majd gyúrni. De ez addig nem megy amíg szerver oldali performanica gondok vannak, kliens oldalon már ezt sztem gatyába rázták. Most lesz unity upgrade náluk ettől vmi csodát remélnek, hát majd kiderül. Én annak is örülnék ha a csalók jelenléte teljesen megszűnne, nemtom mennyi erre az esély. Battle eye segítet ezen? Utóbbi időben nem nagyon léptem be pont emiatt.
  • ozimak
    Arról már nem is beszélve, hogy ez a tipikus esete a "soha meg nem jelenő" játéknak :) 4-5 év alatt nem tudtak összehozni még egy open beta-t... Pedig olyan árakon árulták a játékot, hogy az ember haja égnek állt. Lassan lecseng 2019 is, de még mindig se híre, se hamva a végleges kiadási dátumnak. (wiki oldalról: "Full Game Release: After Open Beta") Meg, hogy mi is lesz benne pontosan. De még a 2019-es open beta-ról sincs hír. Az alap koncepció még mindig ott van a wikin mint "planned", de gondolom már teljesen másodlagos. Ugyanis ellepték a játékot a fizetős "loot gamer"-ek, akiknek "jóvanaz így". Nyilván nem sietnek a story móddal, meg a többi értelmes komponenssel. Steam is gondolom majd már csak akkor lesz ha teljesen kiszedték belőle az utolsó rubelt is a saját oldalukon.
  • ozimak
    Legelőször (amikor még nem volt meg a hivatalos bejelentés) még full free roam/open world játékot ígérgettek (2015-ben). Aztán 2015 végén jött a bejelentés.
    "Q.What is Escape from Tarkov? Who is the developer?
    A.Escape from Tarkov is a hardcore story-driven MMO that combines FPS/TPS with RPG elements.
    ...
    Q.Will the Escape from Tarkov be a session-based shooter? What game modes is it going to have?
    A.In the classic meaning of this term - no, the game won’t be session-based. It has several playing modes. The player only has one life, and, with dying, he loses everything that was brought to the location or found in it.
    The first and essential mode will be available with the game release, the story mode. The game session (typically an hour or hour and a half long) will take place on a large, about 5-10 sq. km., open location. The player will have to consecutively clear all of these raid scenarios, with several possible exits, each determined by the game story. By completing one scenario, the player unlocks the next one. Players can return to the previously unlocked scenarios in search for particular loot or more detailed exploration (which can lead to the uncovering of side quests and locations)..
    When all scenarios (there will be around 10 of them) are completed, a free roam mode will be unlocked. In this mode, player can move around a 15 sq. km. area without any time limits. Moreover, the game is going to have an Arena mode, which closely resembles gladiator fights.
    Thus, although EFT technically does have a session in the scenario mode, it is only determined by the story, where player’s character has to escape from Tarkov. The free roam mode will have no time limitations, and in the Arena the game session will be limited by death either of player’s character or his adversary.
    Q.Will Escape from Tarkov have a story?
    A.Escape from Tarkov is a story-driven game, despite ins online foundations. Everything happening in the game will be determined by the story of either main chain of events or by numerous side quests. Side quests, by the way, can be handed out by traders, but some of them can only be discovered and solved by the player, without any hints whatsoever.."
  • scomcomputers
    Részben igaza van a kollégának,egy un. emulátort csináltak hozzá,hogy a bot-ok ellen lehessen játszani.....
  • Paladin
    Miért is?