2093
  • Metalmilitiakid
    Hát BF1 ben sztem egy jó évig szar volt a netkód és amikor utoljára játszottam vele még mindig nem volt az igazi, nem volt szar, de azért bőven haltam fedezék mögött. BF5 ben szintén, bár ott már legalább jobban kezdtek mert tanultak a BF1 ből. Modern Warfare ben teljesen általános, hogy azt látom hogy a gyerek egyhitel a kill cam szerint meg a 3/4 tárat belém lőtte én meg csak néztem és itt még kicsik is a pályák szal nem is kell annyi infó. Ezek amikkel mostanában játszom. Azért tűnik fel jobban tarkovban mert nem csak menni és lőni kell, hanem egy rakás más opciód is van, ami miatt sokkal feltűnőbb ha valami nem pontosan úgy és akkor történik amikor akarod.
  • priluki
    Netcode . jelen van mindig ,nem a "valóságot" látod se te se playerek .. én amikkel játszom vagy játszottam pár volt talán bf4 de azt kb 1 hónap alatt javították., Cs ben is volt de azt is megcsinálták. De ha lenne is, az a mérvadó ,hogy a másik is szar akkor ez is lehet?! :D Hidd el próbálgatjuk folyamatosan melyik server a jó, általában dél előtt lehet laggmentesen gamelni jól,meg Factory elég stabil gondolom mert kicsi. Valóban fejlődik de ez annyira alap egy fps-ben ,konkrétan ez a gerince ,hogy ennyi idő után már gatyába kellett volna sztm valahogy rázni.. Remélem még megérem ,hogy jó lesz
  • Metalmilitiakid
    Nagyon okos változást hozott ma a Battlestate, kivették a felrakási időt a flea marketen, és ahogy látom mindenki a lőszerrel spammeli a flea marketet. Amiket eddig megtudtam venni a tradertől és jó is volt valamire, azt mind out of stock, ami meg a flean van kb mindegyiknek legalább egy 150 R el feljebb ment az ára... Remélem hamarosan túltöltik a flea marketet és visszaesnek mert ez így tök gáz.
  • Metalmilitiakid
    Lehet neked van vmi nagyon rossz szerver beállítva vagy nemtudom. Én Moscow 2-3(amíg ma el nem vették az update miatt úgy látom) + Saintpetersburg ön toltam, ha más invelt az általában Automata volt. És kb napi 1 alkalom volt amikor igazán azt mondtam, hogy valami most rohadtul nem kóser, pl nem tudok lootolni vagy társai. De legtöbb esetben nem rosszabb a netkód mint a legtöbb mai AAA játékban. Sajnos a fedezék mögött halás minden játékban jelen van, legalább is amikkel én játszottam azokban volt mind. Nem mondom azt, hogy jó a netkód, mert nem az, de azért nem mondanám azt, hogy eget verően, példátlanul szar.
  • priluki
    "A működés viszont messze nem olyan szar, mint priluki írja." LOL akkor lehet nem is egy játékról beszélünk?! :P A netkód állandó probléma (talán a legnagyobb) csak nem mindig veszed észre.. legjobban a fedezék mögötti halállal érzékelhető.. .. Estére aztán indul a lagg party is mikor mindenki megy fel játszani, hétvégét ne is említsük,szerintem ezt lenne a legegyszerűbb kiküszöbölni némi beruházással de... Na meg 2 éve fenn állnak olyan bugok ,pl hogy ajtón nem birsz kimenni "sneak" -be. De legalább mindenre rá lehet fogni évek óta ,hogy ez csak beta ..
  • Metalmilitiakid
    Kivéve amikor egy hangtompis obrezzel spawnolok scavként a Techlight al szembe és 1 hit Dome olom az AirFrame s fullgeares jigglepeak elő gyereket xD
  • undY1ng #483
    Nemrég óta kezdtem de az esetek 75%-ban ilyen player öl meg. Szóval már MortalMirka úr tanácsát követem. Drága páncélt nem tudok venni, ezért egy hunter vagy hasonló kaliberű fegyver társaságában bemegyek és megpróbálok kijutni. :D
  • Kissssss0 #482
    addig neves amíg össze nem futsz egy worrun szintű emberkével, mert akkor ez a kép szó szerint életre fog kelni. :D
  • undY1ng #481
  • Terawatt
  • Terawatt
    Úgy érzem édes kevés lesz már ide a 8gb ram :)) ugyanitt bojler cserélnék 2x8GB ddr3 ramra
  • Metalmilitiakid
    Annyit tennék hozzá a Wipe al kapcsolatban, hogy jelenlegi infók szerint a játék kiadott állapotában is lesznek wipe ok, kb. season ként kell őket tekinteni, annyi hogy sejtem kicsivel ritkábbak lesznek.
  • PrasCo
    Ettől különösebben nem tartok, mert megjártam a másik oldalt is, a "ha nem tudod a T7 balos ágának hatodik egységének a paramétereit fejből és nem ezzel élsz együtt, akkor uninstalláld a játékot"-részről voltunk a fórumon mondjuk negyvenen, a maradék negyvenezer meg élvezte a játékot úgy, ahogy volt, heti kétszer egy félórára és cseszett a kapuőrködésünkre. :) Úgyhogy se a "hullámzó" teljesítmény, se a learning curve nem igazán jelent problémát, azóta (sajnos) eltelt bő egy évtized, ha egy hónap alatt annyi van, hogy lépek egyet előre, kettőt hátra, nagy kaland. Alapvetően arra voltam kíváncsi, hogy azt az egy lépés előre-t érdemes-e meglépni, vagy legalábbis óvatosan kezelni.
    Köszi mégegyszer!
  • Paladin
    Az igaz, hogy nagyon meredek a learning curve, és gyakorlatot szerezni sok-sok óra.

De azért ha már tudod, mi merre, akkor meló és kisgyerek mellett is el lehet jutni 1-2 hónap alatt a 40. szint közelébe ;) (Ha nem jött volna be most pár jó vr játék, amire jelenleg inkább szánom a szűkös szabadidőmet, akkor már meg is lenne :D )

Viszont az is igaz, hogy ha most kezdeném, ennyi szabadidővel, akkor évekbe tellene ugyanezt a tudást összekaparni.
  • Kissssss0 #475
    itt minden egyes nagyobb update alkalmával kapod a teljes wipe-ot a profilodra, szal ha irtózol a teljes progress loss-tól akkor ezt kifejezetten utálni fogod.

ha még így is bevállalod akkor meg érdemes teljes mértékben elkötelezned magadat a játék mellett, minden más játék,család, munka, IRL dolog kuka, itt nincs olyan hogy leülök cod mw elé fél órára... lelövök néhány noname ellenfelet aztán quit, itt folyamatosan gyakorolni kell fejleszteni magadat, a felszerelésedet, bunkert, csinálni a küldiket folyamatosan a kereskedőknek, itt nincs megállás, ha nem haladsz akkor megesznek reggelire a azok akik 4 vagy akár több órát is képesek beleölni a játékba naponta.

nem is beszélve arról hogy ha nem gyakorolsz akkor nem csak mások ellen de még az ai ellenfelek ellen se lesz esélyed.

nagy vonalakban ez a játék is ugyan olyan mint minden más szimulátor/mmo játék ami csak egy bizonyos játékosréteget céloz meg, ha nem merülsz el benne teljesen akkor csak pénz/időkidobás lesz a vége.
  • Paladin
    Offline és scav mód, a két tanuló metódus ;)
    Egyébként nem árt az a wipe. Bár nekem abszolút nincs annyi időm, hogy minden küldit teljesítsek egy wipe alatt, de így se árt az, ha néha le van nullázva az ember. Sőt, jót tesz időnként frissen újrakezdeni :)
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.01.21. 17:54:31
  • PrasCo
    Értem, köszönöm szépen az észrevételeiteket! :)
    Még kicsit legózok rajta, aztán ha más nem, lehet, hogy bezsákolom és jórészt offline-ban próbálgatom a területeket.
  • Paladin
    Lesz még wipe bőven. Nagyobb patchek alkalmával mindig törölnek, ez változó mennyi idő, általában 4-5 hónap.

A működés viszont messze nem olyan szar, mint priluki írja.
    Van gondja, van lag, gyengélkedik olykor a netkód, de ezzel együtt nem ereszt :)

Arra is számítani kell, hogy most épp a váratlan népszerűség okozta "túlnépesedéssel" küzdenek, próbálja az infrastruktúra utolérni a megugrott játékosszámot. Szóval lassabb matchmaking, és sokszor a raiden kívül is netes gondok látszanak.
  • priluki
    jól néz ki, csábitó tartalmak, részletes mapok ,de ez alatt az egész rogyadozik, szar az eingine, laggolnak a serverek néha nem regisztrált lövések stb most a twitch drops.-nál konkrétan játszhatatlan volt .. 2 éve vettem meg azóta sokat javult de nem eleget.. még egy olyan játékba is idegesítene mint pl cod vagy bf ahol nem buksz el vagyonokat ha épp laggol vagy akármi.. pedig talán a legjobb játék lehetne.. traidelés pl külön játék a játékba. lassan 20 éve fps-ezem valahogy a mostani játékok nagyon szarok, én csak egy fogyasztó vagyok, nem látom át mi miért van ,talán a fogyasztói társadalom hozománya meg ,hogy jóval bonyolultabb részletesebb ,komplikáltabbak mint pl egy Coduo- anno.
  • PrasCo
    Szervusztok!
    Nézzétek el nekem, ha olyasmit kérdeznék, amit esetleg egy google kiköpne; tisztábbnak láttam megkérdezni azokat, akik ebben a témában sokkal inkább benne vannak. Nézegettem a játékot twitch-en erősen, és bár még a tág fps-kategóriával sem játszottam évek óta (sőt, megkockáztatom, hogy jó évtizede), ez valahogy megragadta a fantáziámat.
    Ugyanakkor viszont a bétázgatás nem feltétlenül a kedvencem (teszem azt, Naval Action-ben vitte már el wipe egy jó marék "melómat" és ezzel együtt kedvemet, holott tudtam erről előre), így arról érdeklődnék, tervben van-e a játékban még wipe, felteszem, mondjuk a launch előtt?
  • Metalmilitiakid
    Na megvolt az év első speedhackerje vagy vki aki iszonyat mocskosan laggolt. Konkrétan 3 helyen volt egyszerre a képernyőn olyan gyorsan mozgott és még meglepődtem, hogy miért nem halt meg amikor az elsőt lőttem :D
  • undY1ng #468
    Végre nekem is jönnek a pihi napok, holnap egy hosszabb streamet tervezek. Akit érdekel a link a lentebb. :) Rá kéne menni a küldetésekre, de még mindig rengeteg dologról fogalmam se nincsen.
    Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2020.01.20. 20:21:52
  • Metalmilitiakid
    Szép lassan haladunk vele :D

Ha valaki akar kérdezősködni a játékról épp streamelem, lehet nyugodtan basztatni :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    https://www.twitch.tv/mortalmilka
  • Paladin
    Akkor még kicsit pörgetni kell a topicot, és rendben lesz ;)
  • Metalmilitiakid
    Se így se úgy nincs meg :D
  • Paladin
    Szerintem olvasd el azt a sort még egyszer ;)
    (Egyébként elsőre én is így értettem :D )
  • Metalmilitiakid
    Kettő hozzászólással lentebb a link a facebook csoporthoz, ahol ott van a magyar discord közösség linkje is. Ott szinti mindig találsz valakit.
  • Terawatt
    Hát srácok én szét hypeoltam magam a játékra az utóbbi napokban. Haza érek utazásból neki is esek. 4gen i5, rx 580 8gb ram remélem elég lesz. Alakul itt valami kis közösség discordon akikkel lehet csapatba menni? :)
  • Metalmilitiakid
    Na kinek van 500 hozzászólása a témában ? XD
  • Paladin
    Ha minden linket nem is, de a legalább a magyar discordot, meg a hivatalos wikit tényleg jó lenne...

Másik topciban egyszer valami szavazós dologról írtak ezzel kapcsolatban, de passzolok, ennyire nem ismerem.

Update: de két klikk, és megvan :) https://sg.hu/moderator
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.01.18. 13:39:37
  • Metalmilitiakid
    Persze!
    Facebook és Discord

Én is ott kezdtem nagyon segítőkészek a srácok, van külön kis szintű szoba is ahol is a kezdőket segítik. Beírod a discordon a csapat keresőbe, hogy kezdő szeretne tanulni, akkor általában segít valaki.
  • T800
    Nagyon szépen köszönöm! Ez tényleg hasznos, rá fogok menni a témára ! :) Esetleg magyar discord közösség létezik?
  • Metalmilitiakid
    Rakok egy adag linket amit én szoktam használni. Szinte mind angol, remélem nem probléma.

Ammo táblázat
    Ne lepődj meg, hogy rohadt lassan tölt be, mindenki IS ezt használja, van a linken belül még 2 backup link, ha az egyik túlterhelt lenne.
    Folyamatosan frissített a lőszer táblázat, ami mutatja, hogy melyik lőszer milyen páncélt milyen eséllyel üt át és mennyit sebez. TL;DR verzió: Csak olyan lőszerrel menj be a raid be, ami legalább 6-os(zöld) a LVL 3 armor ellen, de ajánlott az inkább ami már a LVL 4-re is 5-6-os (zöld, világos zöld), kivéve a sörétes lőszerek vagy a 9X19mm pisztoly azokkal úgyis lábat kell darálni.

Mapok
    Ez épp az Interchange a linkben, de fent tudod változtatni melyik map érdekel és több verziója is van a legtöbbnek.

Barter Item kereső
    Összesítő oldal ahol megtalálod, hogy melyik item mire cserélhető, vagy éppen kell-e majd vmi küldihez később. Ugyanaz kb mint a Tarkov Wiki, csak kicsit tömörített verzió.

Customs Stash helyek
    Redditen megtalálod az összes pályához a hasonló térképet csak írd be gugliba. Ezek az új frissítéssel érkezett új eldugott scav stash dobozok lokációja. Free loot :D

Trader leveling táblázat
    Amikor már csak az elköltött pénzmennyiség hiányzik egy tradernél akkor érdemes azzal szórakozni, hogy megveszel tőle valamit és vissza eladod neki. Na ez a táblázat azt mutatja, hogy kinél melyik az a dolog, amivel a legkevesebb pénzt vesztesz.

Utólagos kérdés, valaki tudja miként lehet átvenni a topik vezetését? Mert rakás jó linket lehetne rakni a topikba. A témaindító meg fél éve nem volt SG-n.
  • Normen76
    Köszönöm a válaszokat, leginkább az érdekelt, ha van árengedmény, kb. mire lehet számítani. Hát nem valami sok, de a játék egyre inkább érdekel. Persze minél több videókat nézek, annál inkább bizonyos, hogy csak akkor élvezetes, ha tényleg kva sok időt beleteszel. Ahhoz hogy igazán megsimerd, kiismerd és jól tudd játszani több száz óra játékidő kell.
  • uTur
    Azt kalkuláld be, hogy elég HC játék. Könnyűnek tűnhet streameken, de nem mindenki tud vele megbarátkozni.
  • Paladin
    Mint általában, a wiki a legjobb forrás ;) https://escapefromtarkov.gamepedia.com/Map_of_Tarkov

Lehet találni térképeket másfelé is, de kiindulási pontnak ez mindig jó.
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.01.17. 11:26:32
  • T800
    Köszi! Akkor inkább ezt az offline dolgot fogom erőltetni. Tudsz adni esetleg linket, térképekhez? Általában Factory és Woods amit erőltetni szoktam, a többi pálya nekem nagyon átláthatatlan.
  • Paladin
    Ahogy az előttem szóló mondja. Plussz még annyit, hogy 20-25%-os sale szokott csak lenni.
  • undY1ng #451
    Megéri az árát, én már az első óra után nem bántam meg. Most volt karácsonyi akció, a többiek azt írták, hogy legközelebb jó pár hónap múlva lesz újra valami leárazás.
  • Normen76
    Szevasztok! Az elmúlt 15 évben meglehetősen sok (talán túl sok) időt töltöttem különféle pc-s játékok közt. Az utóbbi hetekben, hónapokban szinte nullára redukálódott részemről ez az időtöltés. No nem azért mert le akarok szokni :), egyszerűen elvesztettem az érdeklődésemet, nem találok olyan játékot ami érdekelne, lekötne. Megnéztem pár videót a Tarkovról, és talán ebben lenne még annyi ami megmozgatna. Azonban elég borsosnak találom az árát. Az alapcsomag kb 14 000 Ft. A következő szint 23-24 000 Ft, aztán 40 K. Esetleg volt már arra példa, hogy valamilyen akció keretein belül, időnként jelentősebben (50% pl) leviszik egy időre a játék árát ? Mivel épp nem érzek "elvonási tüneteket", simán belefér egy kis várakozás ha cserébe emberi áron kipróbálhatom.