2093
escapefromtarkov.com | elővétel | térkép | reddit | kezdőknek segítség | bővebb gyorstalpaló | küldetések magyarul
-
levy668 #209 kb péntek óta játszom vele:) Szóval nem tudom. -
T800 #208 Mikorra várható újabb update illetve map. Milyen léptékekben fejlődik a játék? Nem tudom mikor volt az első játszható megjelenése, de pl attól az időtől fogva sokat fejlődött? Kicsit félek ettől az Early Access dologtól, de eddig mindenképpen szimpatikusnak találom a fejlesztők hozáállását. -
levy668 #207 Amit elfelejtettem a scavek 15-20 percenként újra megjelennek. -
levy668 #206 Mielőtt belépsz a pályára, benne van a leírásban. 4-6, 6-8 player stb.
A scavek változó számúak, de kb ugyanazon helyen és mennyiségben jelennek meg.
pl customsnál az építkezésen 2-3, a buszparkolóban 1-2, a benzinkúton 2,3,4 stb..És a kis genyák mennek a lövések hangjai felé mint a légy a s**ra:) Szóval óvatosan.
A scaveket kitapasztalhatod offline módban, csak kapcsold be a PVE-t. -
T800 #205 Na hát van kihívás a játékban bőven... :) lesz még mit tanulnom, köszönöm a tippeket. Nagyjából hány player van 1-1 raid alatt? Plusz hány AI által irányított enemyre lehet számítani? -
levy668 #204 Gyakorlásként ott van az offline mód. Mielőtt belépnél az adott pályára, ki lehet pipálni.Ha csak a térképet akarod körbejárni akkor vedd ki a pipát a PVE elől és nem lesz senki a pályán.Na ott nem veszíted el a cuccodat.
Érdemes bebiztosítani a felszerelésed, ha nem viszik ki a pályáról akkor fél nap múlva Prapor visszahozza(lent jobbra a messagesben lesz róla értesítés)
Igen, el kell felejteni mindent amit eddig fps játékról tudtál.Itt hiába mész a legnagyobb gear-be, ellövik a lábadat shotival oszt pá.
Farm-ra 2 lehetőség is van:
-Bemész 1 db késsel/baltával, mész a játékos hullám mögött és összeszeded amit találsz
-Bemész scav-al mondjuk customra, vársz 20 percet valahol egy bokorban, azután szépen összeszeded a pályán a maradék cuccokat.(ki lehet hozni brutál mennyiségű dolgot.) A scavokat ne támadd meg, akkor ők is békén hagynak.
A lényeg az, hogy gyakorolni, gyakorolni..... itt akármilyen cuccal mész be, bármelyik lépésed lehet az utolsó.Nagyon ajánlott társat is vinni.
Jah és sose bízz egy másik idegen playerbe, csak azt várják, hogy megfordulj és 80%-ban megölnek.Én személy szerint ha elindul felém azonnal lövök, ha követ azonnal lövök.
A legaranyosabb az volt, hogy dülöngélt az egyik jobbra-balra(ez az egyezményes jele, hogy nem akar bántani), miközben ezerrel rohan felém a baltát suhogtatva:)
Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.11.27. 08:55:47 -
T800 #203 Ha PVE módban játszom és meghalok, akkor is elveszik az adott felszerelésem ami éppen nálam volt?
Sajnos én nem voltam ennyire körültekintő. (1 napja van meg a játék) Egyből mentem egy normál menetet, de csak pisztolyt és 2 tárat vittem hozzá. Mondanom sem kell hogy 1 percig sem éltem, azonnal leszedtek.
Mit javasoltok kezdő játékosnak? Nincs olyan játékmód ahol lehet gyakorolni, és nem veszíthetem el a cuccaimat?
Illetve mennyi idős 1-1 raid? Csak mert volt, hogy beléptem egyre (scav-val) mindenhol hullák, semmi mozgás... Ez már pont a vége volt?
Kicsit még idegen a játék, de az tény, hogy igazi hardcore mulatság, és teljesen el kell felejtenem mindent amit más FPS játékokban tapasztaltam, mert hogy ez teljesen más .... :) -
#202 Na a 2. már sikerélményesebb lett :D Sikerült pont az Old kijárat előtt lekapnom egy playert, beloptam egy Duffle-t egy Blackrockot, Saiga, MP-153 meg két MP-443 meg 2 kulcsot ahogy nézem Custom-re. Legalább most már van mit elbukni :D -
#201 Én is kb 1 napja tolom, de eddig csak PVE Factory runokat tolok, hogy szokjam a mozgást fegyvereket a lootolást... Most akartam próbálni egy Scav-et, csak hogy lássam milyen élesben. Spawn gyorsan tab hogy lássam mim van, pisztoly 3 tárral, mire megnyomtam a tabot mégegyszer kaptam egy fejest xD Ha jól emlékszem vmi 3 secet voltam a játékban. -
levy668 #200 Kb. 1 napja van meg de a lényege a következő:
Kiválasztasz egy pályát, azon átmész, megpróbálsz életbe maradni és közben lootolni.
A pályákon tudsz kulcsokat keresni, amik ajtókat nyitnak(a leírásában benne van melyiket), és azok mögött még értékesebb lootok vannak.
Az az izgalmas ,hogy a megszerzett lootokkal juss el a kijáratig.Így elmondva nem nagy dolog, azt át kell élni.
Ha a kereskedőknél a task fület nézed, ők is szoktak specifikus feladatokat adni, az is egy lehetőség.
Mielőtt bemész a pályára a lobby-ban fel tudsz venni bárkit a csapatodba, és akkor 1 helyre születtek le.
Hidd el, ha csak woods-nál eljutsz a bejárattól a kijáratig(totál kezdőként) az már egy teljesítmény:) (2 agyonfegyverzett csapattársat szedtek le mellőlem, természetesen engem is mint állat)
Szerk: a lejjebb említett discord címen igen segítőkész, jófej úriemberek játszanak, ma én is velük nyomultam.
Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.11.24. 14:25:00 -
T800 #199 Srácok valaki össze tudja nekem foglalni a játék lényegét? Kiválasztok egy pályát, elkezdődik a játék és onnantól mi a feladat? Kijutok az adott pályáról és repeat? Mi fogja ezt a játékot úgymond életben tartani? Mit kezdek a kimentett loottal? Illetve ha haverokkal akarok együtt játszani, egy helyre "születünk" meg? Vagy hogy kell ezt elképzelni? Valaki ki tudja fejteni bővebben hogy mik a jelenlegi lehetőségek? -
levy668 #198 Aztamindenit, az hogy hard core, az nem írja le, hogy milyen g***i nehéz:) (ma megvettem az alapjátékot)
Az első 2 meccsem a factoryban összesen tartott 2 percig.Ez tényleg nem mindenkinek való játék lesz...nekem tetszik, csak gyakorolni kell. -
levy668 #197 Hmmm. Végigolvasva a mai hozzászólásokat, és megnézve egy csomó friss videót, fekete pénteken én is belevágok ebbe a játékba.
Tetszik, végre nem az az elmebeteg lövölde, öngyógyuló csodaemberekkel ami ma divatos.
Jó hogy mondtátok, hogy lehet upgradelni később a csomagokat,ez nagyon jó, biztonság kedvéért a legkisebbet veszem, ha tetszik akkor azt fogom upgradelni. -
T800 #196 Nagyon szépen köszönöm a kimerítő válaszokat, így már kezdek képbe kerülni... :)
Egyedül attól félek, hogy mivel ez is eraly access, mi van ha otthagyják a készítők? Volt sajnos pár játékcím amit imádtam, de a mai napig nem készült el, és valószínűnek tartom hogy már nem is fog.. Dayz,Survarium,Squad. (Még talán a squad a legjobb ezek közül bár azt is hanyagolják az utóbbi időben, eltűnt a kezdeti lelkesedés amit nagyon nagyon sajnálok.)
Ezt így előre biztosan nem lehet megjósolni, hogy mi lesz ennek a játéknak a sorsa, de az ára miatt nagyon remélem, hogy nem ez... Mert nem mondanám olcsónak egy Early címért cserébe, viszont az amit nyújt a játék, azt mondom megéri...
-
#195 Husimoto leírta a lényeget, azt biztos, hogy 10-20 óra közel sem elég ahhoz, hogy kiismerd a játékot.
Ennyi idő alatt talán egy pályát megismersz azzal együtt az alap mechanikát meg a fegyver moddolást.
De több kell, hogy igazán jó legyél benne.
Viszont tényleg csak akkor vegyétek meg ha a hátrányokkal együtt tudtok élni.
Ez meg a lag és desync.
Én emiatt néha pár napig hozzá se nyúlok a játékhoz, van amikor várok inkább a következő patchig.
-
#194 Akkor pár dolog, és segitség, ahogy én (mi barátok) látom-látjuk. A játék nagyon HC, ezért réteg játék lesz. Sokkal kevesebb a vérpistike, mint más játékokban. (azért itt is megvan mint mindenhol) Ahol a játék most tart: 4 pályán tudtok menni, amelyek egyenlőre nincsenek összekötve. Egyedül is lehet tolni, ahogy külföldi nagyobb streamereknél látjátok. érdemes őket kicsit nézni mielőtt megveszitek. ( pl: kotton, egyik legjobb, shroud bár ő sok más játékot is tol. vagy klean_uppguy a stilusát mondjuk sokan nem birják, viking tactikal, de biztosan találtok másokat is.) Ha érdekel benneteket érdemes csatlakozni a legnagyobb magyar közöséghez, aminek van egy face csoportja, és egy discord csopotja, ahol már most nagyon sokan vannak. Itt tudtok csatlakozni másokhoz öregebbektől tanácsot kérni, illetve itt már szokás, hogy a kisebbeket bevisszük és kitömjük egy kis kezdő készlettel.:) Bár aki szereti a kihivást annak nem feltétlen szükséges. A face és a discord csoportot be fogom a végén linekelni.
A mostani patch ami nem régiben volt sokat javitott a játékon, de még mindig nem az igazi. Sok a desinc és néha perces laggok is vannak a nagyobb pályákon. Ez az igazság kár szépiteni. Ettől függetlenül aki ezt szereti le fogja szarni a desinces szervert, mert tolni fogja ezerrel. Az igéretek szerint ezen sokat fognak javitani, volna is mit. Az egyik legfontosabb a csaló kérdés: itt a cég elmondása szerint zéro tolerancia van. Folyamatosak a bannok. két körös védelmük van, amiről ennyit tudunk, de a cég nem árul el róla semmi többet, érthető okokból. A neten találtok jo pár videot tarkovos csalásokról, de igazság szerint én mostanában nem találkoztam eggyel sem. biztos szerencsém volt nem tudom :) Az tudom, hogy engem ebben a játékban ez a téma sohasem zavart, mert nem jelentős, a játék nagyon drága szerintem a 25 pluszos korosztály rohadtul meggondolja, hogy egy drága játékot kockáztat egy szar csalásért. Igyhát szerintem ha vannak is nem jelentős a számuk.
Ha discordra jöttök azért az idősebb korosztályt fogjátok megtalálni, már több kis csoport is van, ha akartok bármelyikhez lehet csatlakozni vagy csak a többséghez, akik EFTH név alatt találtok (micsoda névválasztás .) ) Ami bizonyos a fece csoportban találtok két mappról is egy jó kis oktató videót, ahol az elnevezéseket megtudjatok tanulni, mert az nagyon fontos ha élve akartok Tarkovból kijutni. Én még nem láttam olyan FPS játékot, ahol ennyire lehet fegyvert modolni, bármit megtudsz csinálni ha meg tudod venni és az árusnál megvan a megfelelő reputációd, hogy eladja neked. Vannak már küldetések is, amit a pályákon kell teljesiteni az árusok adják pl. ölj meg 15 scavet (gépi ai) egy pályán stb, stb. A face csoportban egyébként minden fontosabb tervet megtaláltok, amit a játék készitők terveznek a játékkal magyarra leforditva.
Amit még nem mondtam, aki nem biztos benne, hogy akarja a játékot, az várjon. Decemberben ki lehet probálni lesz egy open béta időszak. Aki meg biztos benne hogy kell neki ez a játék, az várja meg a nov 23-25 t fekete pénteken 20% olcsobb lesz minden csomag. Akinek van pénze az a legnagyobbat vegye, nem olcso de a legnagyobb tároloval kezd, plusz minden dlc ingyen lesz neki. De sokan azt csinálják, hogy megveszik a legkisebbet és upgradelik havonat két havonta , mert erre is van lehetőség.
Discord
Face csoport itt most találtok egy cikket melyik csomag mennyi lesz a fekete pénteken. Sok más hasznos infoval együtt.
Remélem segitettem. Üdv Tarkovban :) (bocsánat az ékezetekért)
Érdemes utána nézni, hogyha többen akarjátok megvenni tudtommal van csoportos kedvezmény is. Ugy talán még olcsobb lesz pénteken talán.
Utoljára szerkesztette: Husimoto, 2017.11.21. 12:06:14 -
T800 #193 Sziasztok!
Néhány barátommal úgy döntöttünk, beruháznánk a játékba. Van itt valaki aki fel tud világosítani, hogy nagyjából mire lehet számítani? Mik a jó és mik a rossz dolgok benne? Illetve, hogy jelen állapotában mennyire stabil. Milyenek a szerverek stb... Lehetőségek, 10-20 óra után is nyújt e még újdonságot vagy nagyon Early access?
Köszönöm szépen a válaszokat előre is mindenkitől! :) -
kraven54 #192 Mivel tudod upgradelni a csomagokat szerintem kezd a standard-el és ha nagyon bejön és kell a +tárhely akkor upgradelsz. Az ingame cuccok nem érik meg a plusz pénzt mert minden megszerezhető így vagy úgy.
Utoljára szerkesztette: kraven54, 2017.11.07. 09:08:11 -
kapalaci1972 #191 Sziasztok!
Szerintetek a játék melyik verzióját érdemes megvenni?
Mivel gondolkozok a játék megvásárlásán!
Előre is köszönöm! -
Fantasy18 #190 Sziasztok!
Itt találtok mindig friss híreket a játékról magyar nyelven. Escape From Tarkov Hungary valamint discord szerverünkre is ezen keresztül csatlakozhattok. Ahol már több mint 110 aktív játékos van. szóval könnyen találsz magadnak 5 fős csapatot :)
sok szerencsét tarkov menekülők! :D -
ferencfarkas #189 Sziasztok , elkezdtem streamelni https://go.twitch.tv/ferkoroyal -
CHaooSS #188 Sziasztok! Csatlakozzatok közzöségünkbe.
Discord szerverünk: https://discord.gg/fnZC3y4 (olyan mint a teamspeak vagy a skype, böngészőben is futattható)
Szeretetttel várunk mindenkit!
Utoljára szerkesztette: CHaooSS, 2017.10.02. 20:43:26 -
T800 #187 Na, kinek mi a véleménye így a patch után? Épp azon filózom beleugorjak e a játékba. Ki mit ajánlj így a frissítést követően? -
Deviome #186 yeeeeyyy!!!! \o/ Itt a patch!!! :D 5xx mega. Akkor így lesem fekszem. xDD -
ferencfarkas #185 Felvettelek , én 44 majd segítünk. -
TomStorm #184 Este leszek online de még csak L5 vagyok -
TomStorm #183 Igen! -
ratgab #182 Egyébként szerintem is hatalmas siker lesz. -
Why #181 Nem,hogy nem fog eltünni,hanem fel fog támadni mégjobban,amint kiadják végre 2018-ban! Én például 2016 óta várom követem nézek gameplayeket róla és nagyon várom, már hogy kiadják rendesen és beárazzák 60 euró körülre az alapjátékot. Addig Battlegrounds-ozom, Battlefield 1, Fortnite , Destiny 2 októbertől , Overwatch , Call of Duty WWII. Coope mode-ban persze ismerőssel vagy multiplayerben,de mindenképpen ismerősökkel.
Utoljára szerkesztette: Why, 2017.09.17. 08:08:36 -
ferencfarkas #180 Ez a neved a játékban is mint sg-n ?
-
TomStorm #179 Nem vesznek be csapatba.Eddig senki nem invitált hiába megy a lfg -
ratgab #178 Pár napon belül jön a patch ami tartalmazza az általam leírtakat, pár hét múlva jön egy újabb patch ami pályabővítést hoz a Shoreline térképhez.
Folyamatosan jönnek új dolgok, a fejlesztés már évek óta zajlik és jövőre megjelenik a játék.
Szerintem kizárt, hogy eltűnjön a süllyesztőben az Escape From Tarkov. Már most nagyon sokan játsszák. Nagyon sokan megvették EA verzióban is.
Jelenleg bent van a játékban 4 pálya és még jön jó pár. Rengeteg fegyvert terveznek berakni. Az egész játék amikor kijön egy nagy Sandbox cucc lesz. Karma rendszert terveznek, questeket terveznek belerakni, hideoutot. Sok minden jön. Nagyon sok újdonságról hallottam csak az utóbbi pár hétben amit terveznek és amit már készítenek is.
Az Escape from Tarkov gerince már most jelen állapotában is kész van. A mozgások rendben vannak, a loot rendszer is ötletes, a tűzharc iszonyatosan élvezetes. Már most is szuper a játék. Két valamit kell még elkészíteni: Rengeteg tartalmat a játékba (pályák, feature-ök még, fegyverek) és kigyomlálni a bugokat. Ennyi kell még az EFT-hez semmi más.
Ha ennyire bizonytalan vagy akkor várd meg a jövő évi megjelenést. -
ferencfarkas #177 Ha nem csapatban játszol nem egyszerű . És nem is olyan élvezetes... -
TomStorm #176 Mert már nagyon szarul állok:)
Maradt 20ezer rubel..
Biztosított fegyvert meg semmit nem kapok vissza,ezt se értem miért -
TomStorm #175 Offline Pve lehet dolgokat kihozni? -
T800 #174 ÉS hogyan fejlődik a játék? Belátható időn belül érkeznek az updatek? Mikorra van kitűzve a megjelenés illetve van e roadmap? Nagyon ígéretesnek tűnik a game, de félek ez is elveszik a süllyesztőben előbb utóbb... :( Mint az early access játékok nagy része. -
ratgab #173 Ez az első fele a nagy patchnek. Amúgy csomó minden van ebben is már: Questek, Gestures (mutogatni lehet....azaz kommunikálni idegen játékosokkal is) , új fegyver a PP Vityaz (SMG), gránátsebzés átdolgozás (nagyon kell, mert hol überbrutálak a gránátok hol meg semmit nem csinálnak), értesítés, hogy milyen lövési módban van a fegyver (ezt korábban csak animációból lehetett látni vagy lőttél párat).
Új páncélsebződési számítási módszer (remélhetőleg a top páncélok már sebezhetőek is lesznek és lehetőleg ez összefüggésben lesz pl. a különböző lövedékfajtákkal is...Azaz a páncéltörő lövedékkel top páncélból is könnyen kihámozható az ellenfél).
Ahogy nézem az AI-t tovább finomítják: Nem lesz űberhallása, lábra is lő ezentúl ha csak azt látja, fedezik egymást majd, nem fognak egy kilóméterről észrevenni ami kapcsolódik ahhoz, hogy hirtelen fordulásból valószínűleg nem fog fejbelőni, ami a fordulási sebesség állításból is lehet következtetni.
Ami még játékmenetbeli fontos újítás az esési sebződést visszarakták (Factory-n leugrálni a párkányokról immár fájdalmas lesz gondolom).
A fegyver glitchelést 20 módszer likvidálják a játékból...Hallelujah. Gyűlölöm ezeket a fazonokat. Bejön egy raidre és beglitcheli a fegyverét és amikor megölöd nem találsz nála semmit. Baromi idegesítő. Raklap smg-től és pisztolytól fosztottak már meg így.
Csapatok együtt spawnolnak ezentúl (Ez egy nagyon várt módosítás). Ami még nagyon fontos: Desync-en is megpróbáltak javítani, a szerverhez csatlakozás bugot, valamint a kimenekülési bugot is megpróbálták javítani. Nagyjából ennyi ami lényeges (van még a bokron áthaladáskor kiadott hang állítása, de ez annyira nem nagy dolog talán).
Ami még nem kerül bele ebbe a javításba: Shoreline pálya második fele, AKM fegyver gránátvető, fedezékből tüzelés. Hideout és Arena később jön, Glock fegyverek szintén. -
T800 #172 https://www.reddit.com/r/EscapefromTarkov/comments/6ztiqs/patch_02101424_the_preliminary_patchnote_cp_from/
Ez lesz az a hatalmas patch amire érdemes várni? -
TomStorm #171 Na kezdek belejönni!
Én nagyon élvezem az egészet.Gyakorlatilag Factory PVE-t megyek újra meg újra.Nincs nagy loot viszont pisutoly meg Soti Mastery fejlődik így.
Online nem merek:) -
ferencfarkas #170 Sziasztok. Keresünk még ,egy két játékost. Név : FERKO-HUN Ricsi272 Ha lehet 18+