2093
  • Hexex86 #249
    Az Ak-t is így fogja ;)
    Önreklám. 21 perctől van az AK.
  • oneal1
    köszi! :)

más kérdés, régebbi videókban láttam, hogy ahogy fogta a fegyvert a karakter, a karórának nem a szíja látszódott hanem meg volt fordítva és maga a karóra számlapja látszott. Baromi jól néz ki, nem lehet elérni valahogy, hogy így legyen?
  • Munkie
    Az a repu, legegyszerűbb ha csinálod a questeket nekik (tasks) - lehet ha sokat adsz \ veszel az is növeli, ezt még nem tudom :)
  • oneal1
    tradereknél loyalty-t hogy emeljük kell ugye xp, elköltött pénz de a középső ikon micsoda? kis felfelé ívelő nyíl
  • bazccka
    Szerintem biztos, annyira ocsmány a grafikája.
  • Paladin
    Passz, de hamarosan open beta, akkor ki tudod próbálni.
  • JethroHUN
    Üdv. Egy AMD Phenom X4 3.4Ghz, Radeon HD7850 2Gb gépen elfutna a játék, szerintetek? Kár, hogy nem steames akkor lehetne refundolni. Nem találtam pontos rendszer követelményt.
  • ozimak
    Végül is mindegy, mert már kiment az összes 7 day access kód... szóval többet nem küldenek ki.
  • Paladin
    Még ne utáld őket annyira. A srácot azóta se láttam ingame, csak tegnap egy rövid sms-ben írt a kódról. A rossz fogalmazástól a túlbuzgó autocorrectig el tudok képzelni pár változatot arra, hogy rossz az infó.
  • ozimak
    Hát bekaphatja a BS games azért... 2015.05-hó óta vagyok regelve az oldalon, azóta nyomon követem a játékot. Ohne kód.
  • Paladin
    Aha. Úgy látszik jól megy teszt.
  • ozimak
    A pár napja regelt accra kapott 7 napos kódot?
  • Paladin
    1. Most látom, milyen jól megfogalmaztam "mert egy terhelést akarnak tesztelni". Well done :)

2. Havernak került kód ismerősöktől, de ma meg is kapta a saját accjára is. Csak hogy a friss regek is reménykedhetnek.

Egyébként az én reflexeimmel a játék egy kudarckezelési tréning. De ezzel tisztában voltam előre, szóval király :)
  • Munkie
    No pénz formájában sikerült mindent átmenteni, és ami jó hír, hogy profil reset után ki tudtam kérni újra az gifteket (láda+fegyók+kulcstartó)
  • Munkie
    Én most azon lennék, hogy találja pár embert aki segítene reset előtt (megvettem az updatet) átadni magamnak egy scav backpacket tele pénzemmel cuccaimmal.. mivel kikérni nem lehet újra az ajándék itemeket, nem akarom kiszórni őket.

Sajnos eddig senki meg sem szeretné próbálni :( :D
  • Paladin
    Én úgy értettem, hogy ez a 7 napos hozzáférés az open beta. Ami azért van, mert egy terhelést akarnak tesztelni.
    De látom már, hogy neked lesz igazad. :)
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2017.12.28. 15:46:39
  • ozimak
    Igen, de az a test load-hoz kell :) Ez még nem az open beta. Test load-ot csak akkor tudnak csinálni, ha "behoznak" még játékosokat. Ez a "7 day access". Az open beta szerintem hosszabb lesz mint 7 nap. És remélhetőleg bárki hozzáférhet majd.
  • Paladin
    Tegnapi posztban egyértelműen írták, hogy ma kezdik osztani a kódokat, igaz, azt is, hogy előnyben részesítve azokat, akik régebben regeltek.
    Nyilván lassan kezdik, aztán ki tudja, meddig jutnak :)

("Within this promo we also will give free 7-day access to Escape from Tarkov to a part of users who are registered on the official website of the project, but are not playing yet. These players are to be randomly chosen among the total number of subscribers, with bias for those who have been registered earlier.")
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2017.12.28. 15:15:23
  • Paladin
    Meg persze az sem könnyíti meg, hogy nem teljesen emlékszem arra se, hogy mit olvastam devtől, és mit hallottam streamerektől :) De mintha nem lett volna következetes ahogy a kifejezéseket használták a december eleji, meg a pár nappal ezelőtti posztban. (Most akartam csekkolni, de épp behalt az oldal.)

Egyébként vannak már promo kódok régi userek accountjain, szóval elvileg az már megy.
  • ozimak
    Én eddig csak olyat olvastam, hogy az év végi open beta-ra "gyúrnak". Mindent megpróbálnak előkészíteni, hogy elindulhasson (év végén). De egzakt dátumot nem írtak sose :) Ahogy szoktak :) Az event amit te mondasz, az a "New Year Holiday Event and the Load Testing" (New Year promo). Elvileg a load test után jön majd az open beta. (https://www.facebook.com/escapefromtarkov/posts/1765187190442260)
  • Munkie
    Nem kötekedésképp (tényleg nem), de a hivatalos hír szerint is 28-ától event + discount, épp a terheléses tesztek miatt, hogy majd valamikor január elején indulhasson a tényleges open beta.
    (Bár van egy olyan érzésem, hogy maguk a devek belekeveredtek a kifejezésekbe, mert a mostanira is ráhúzták az OB megnevezést :D)

Kicsit nehezen megy orosz barátainknak ez az angol fogalmazás, azt valljuk be.

Lényeg a lényeg, ez az open bétája az open betának. :P
  • Paladin
    Elvileg ma 1-kor indult az egész event. Bár aki kiismeri magát a dev üzeneteken :) Amit dec elején írtak, abból pl. az jött le, hogy mától tuti open béta, de az akció csak valamikor év elején.

A szövegezésből az tény, hogy úgy tűnt, open béta kulcsot nem feltétlen kap mindenki aki regelt, de mivel az eventről annyi helyen annyi mindent lehet olvasni, hogy fene tudja.
    Ezért kérdeztem, hogy van-e valakinek fölös, mert azért nem számítanék rá, hogy kap.
  • ozimak
    Hajjajaj az szívás :/
  • Munkie
    Yep, ezt írták az oldalon. Minél régebben regisztráltál (de nincs meg a játék) annál nagyobb eséllyel kapsz kódot.

Én most azon mérgelődöm, hogy jött ugye "gift" 2 fegyver és egy láda formájában (elvileg), de mielőtt ezt tudtam volna, hogy miez, rámentem, gondolván majd kiírja a tartalmát.
    Délután akarok EOD-ra upgradelni, de ahhoz meg ugye reset kell. Na már most reset után nem adja meg újra az ajándék itemeket (holott azt írták az egyik hivatalos posztban, hogy lehet).

De lehet még nincs rendesen kidolgozva a "hogyan" erre. :)
  • ozimak
    Nem teljesen értem. Pár napja regelt és open beta kódot várt? :) Még nincs is open beta :) Ráadásul tudomásom szerint előnyben részesítik majd azokat akik régebben regeltek a(z) (open)beta-ba az oldalon. Ez a system igaz a már játszó emberkékre is. Legalábbis én így értelmeztem a postokat FB-n.
  • Paladin
    Haver hiába regelt pár napja, nem kapott open béta kódot. Én most vettem meg az akcióban, úgyhogy én sem kaptam meghívó kódot, amit adhatnék neki.
    Van esetleg valakinek fölös, hogy terjesszem kórt? ;)
  • Munkie
    Köszi! Nem akartam hívatlanul bepofátlankodni senkihez, de ha ebből a "community" nem csinál problémát, annak én csak örülök :D
  • ToMy_
    Lentebb linkeltek egy discord-ot és egy FB csoportot, gyere oda. Jófej társaság, plusz még sokan stream-elnek is.
  • Munkie
    Én kb 2 hete vettem meg a standardot, (lehet benne egy 20 órám) de már most a 25%-os leárazásra várok és jöhet az EOD :D
    Ez idő alatt párszor haltam már cifra halált, (factoryval kezdtem, azt már úgy-ahogy kiismerem), de akire biztosan rávágtam volna, hogy csaló, még nem volt.

Kezdetben (bár még most is kezdetben vagyok) nagyon sajnáltam minden lootot\valamire való fegyót (moddolva)\armort bevinni és inkább csak egy alap 74SU-t + lőszer + kötszerek kombóval mentem be. Elég frusztráló élmény is volt, hogy ha tűzharcba keveredtem, könnyen alul maradtam.

Aztán áttértem arra, hogy viszek armort, sisakot, erősebb fegyót, egyből nőtt a sikerélményem. Persze így is buktam itt-ott, de azért ha előtte összelövök magamnak 4-5 fegyvert és bukok egyet, el tudom engedni.
    Mondjuk ezt a rahedli billentyűkombót még szoknom kell, talán utoljára 6-7 éve WoWban kellett ennyi bindet megjegyezni x)

Viszont engem is érdekelne egy kisebb group, akik bevezetnének a játék (mélyebb) rejtelmeibe. + ez pont egy olyan játék amiben a csapatnak értelme is van. Természetesen majd ünnepek után :)

Amit érdemes lehet tudni rólam, hogy:

-streamelek (igaz kicsi [még]) a nézőközönség
    -CS:GOban egy globalt össze tudtam solozni (3200+ órám is van benne, szóval kis taktikai érzék -talán- szorult belém)
    -27 éves dolgozó ember vagyok, így elsősorban esténként és hétvégente kockulok (természetesen nem csak EFT-vel)

SG fórumon kívül itt is el lehet érni! :)
    Steam: http://steamcommunity.com/id/MNK_Official/
    EFT Usernevem: Munkie (weboldalon) MNK (játékban)
    Utoljára szerkesztette: Munkie, 2017.12.25. 21:49:20
  • kraven54
    Én még egyel nem találkoztam pedig van benne 2-300órám
  • Holmatro
    Kinek mi a véleménye a cheaterekről? Kezd egy kicsit unalmas lenni hogy ellepik a szervert. Röntgen, aimbot, no recoil, no clip, no hurt...
  • ToMy_
    Pályákat, loot opciókat, scav spawn-okat megismerni ajánlott offline. Ha egyből durrbele mész online, hamar megunod, hogy pillanatokon belül halsz. :)
    Scavokkal harcolni, lőni, sebesülést kezelni is ajánlott először gyakorolni, aztán próbálni élesben.
    Vagy van B opció is, az alább ajánlott discord-on bekéretőzöl vmelyik csapatba, és nagyon odafigyelve mész velük. Így lehet a legeffektívebben tanulni.
  • T800
    Mennyire ajánlott Offline módban játszani? A pályák megismerése, AI-k kiismerése miatt jó dolog lehet nem? Nemrég jöttem rá erre az opcióra, gyakorlatilag a MAIN karimmal egyszer sem tudtam még kijutni a mapokról csak Scavval... :/ :D
  • Bad31
    Bug vagy desync, olyan mint a hangtalan gránát, amúgy ha nagyon messziről lőnek akkor lehetséges lehet, hogy magát a lövést nem hallod, de becsapódás hangot, vagy a golyó süvítését akkor is kéne, ez egyébként most az utolsó patch óta egyre többször fordul elő. Nekem is volt olyan customsön, hogy futottunk át a baloldali tákolt hídon hárman, nem találkoztunk senkivel, aztán a hídvégén, minden lövés hang nélkül elkezdtem sebződni majd holtan össze esett a karakterem.
  • Metalmilitiakid
    Mennyire hangtompisak a hangtompis fegyók ? Lehetséges az, hogy úgy kapjak két fejest egymás után hogy semmit nem hallok teljesen semmit. Full leglassabb walkban sétáltam Custom-ön a felüljáró felé ahol a benzinkút van. Egyszer csak annyit hallok, hogy felnyög a karakterem és pirosra vált a fejem, majd fél mp, nyögök mégegyet és eldőlök mint egy zsák. A legyeket meg az alap zajokat simán hallottam mindent a háttérben, még a saját nagyon halk lépesemet is, kicsit irreálisnak tartanám ha ilyen egy hangtompis fegyver a játékban. Vagy ha valakinek van ötlete mi volt ez, azt várnám szívesen.
  • T800
    Sejtettem hogy nem lesz egyszerű a dolog... Van mire odafigyelni :))) Na de pont ezért tetszik a játék, hogy egyáltalán nem mondható Casualnak...
  • Metalmilitiakid
    Amit én felfogtam a Guide-okból amit néztem az a lényeg, hogy minden Trader ad Task-okat ilyen kis küldik, hozz 3 ezt, hozz 5 azt, keress meg valamit... Ezek emelik az "elismerést", a lényeg az, hogy felváltva csináld ezeket a Task-okat, csinálj egyet Prapor-nál, utána egyet a Therapist-nál utána egyet Skier-nél és így szépen sorba.
    Mivel a másik kettőnek nincs Task-ja így érdemes mindent amit csak tudsz azt a Peacekeeper-nél eladni így őt is húzod, meg a dollár amúgy is ritkább.
    Fence meg nagyrészt csak a szemét eladására van, amit senki más nem hajlandó megvenni, szóval mindig lesz olyanod amit csak neki tudsz majd eladni, de neki nem túl jók az árai, viszont lehet nála találni kulcsokat vagy pár ritkább dolgot amit valaki eladott pedig valamelyik másik trader-nél sokat érne cserére, ezeket majd érdemes magasabb trader szinten figyelni.
    Ja illetve nem tudom tudtad-e, de a Money Spent-be nem csak az elköltött pénz számol bele, hanem az is amit ők adnak neked amikor eladsz valamit. Szóval ha van sok feles pénzed szoktak olyat csinálni, hogy vesznek valamiből sokat az árustól és vissza eladják neki és ismétel, ezzel is lehet húzni a Money Spent-et ha már pl csak az hiányozni a következő Trader szinthez.
  • T800
    Nos még annyi nem tiszta nekem, hogy ugye több trader van, ezek fix emberek, vagy mindig jön valaki más a helyükre? Plusz ugye ha egy fazonnal elkezdesz üzletelgetni, akkor a másiknál romlik az elismerésed? És pl, egy idő után nem fog veled szóba állni? Mit javasoltok, hogyan vásároljak illetve adjak el, hogy senki ne "orroljon meg" rám? :D Vagy tök fölösleges erre odafigyelni?
  • Metalmilitiakid
    Most jött el az első olyan alkalom, hogy elkezdtem visszakapni a Insure-os cuccokat. Az alap Stash mellett sztem utoljára Diablo 2 ben éreztem így magam amikor valamelyik boss megölése után az összes lootot egybe kellene elhozni :D Majdnem 1 teljes óráig csak a Stash-t szortíroztam. Ez nem csak harci, hanem logisztikai szimulátor is :D
    Viszont én is kezdő vagyok, de az én észrevételem szerint ez egy tök működő rendszer amíg gyenge cuccaid vannak és kevés én azt csinálom, hogy bemegyek egy Scav Vest-el + T-Bag-el, illetve vmi nem túl értékes fegyverrel (fapados Vapor, vagy shoti+pisztoly kombó). Ezeket mind Insure-olom kb 4-6k-ból kijön és utána akár Scav-től akár embertől általában ettől jobb cuccot szedsz fel(de még ha ugyanarra cseréled is megéri), a tiédet ledobod a helyére és eddig szerintem mindenemet visszakaptam amit ledobtam, mert olyan csóri cuccok, hogy senki nem viszi el. Így tiszta haszon bármi amit kihozol, mintha Scav kört mennél.
  • tutituti
    Helló.

Gyakran jön update.Ez néha azzal jár hogy Wipe van,azaz mindent törölnek,teljes karakter és inventory reset van.Ez az új mechanikák miatt kell.Volt már új map is több.Most a legújabb map (Shoreline) második felét élesítik. Bekerült a quest rendszer is,karma rendszert is csiszolják.
    De az év végén jön a nyílt béta elvileg.Ott majd ki lehet próbálni,addig nem érdemes megvenni szerintem. De nagyon hardcore shooter,kell hozzá csapat ami összeszokott,és le kell nyelni a békát, ha full gearben bemegy az ember lehet hogy üres kézzel tér vissza mert egy kóbor lövedék megölheti. Jön még a saját bázis is,amiben fejleszteni kell,azaz generátort építeni,bele benzint vinni.Ételt,italt felpakolni,ágy kialakítása stb. stb.
    Jönnek folyamatosan a fegyverek is és a fegyverhez való cserélhető alkatrészek,módosítások. De van magyar facebook csoport ahol fordítja a csapat a megjelent híreket, kontaktban vannak a többi ország oldalaival. Ha valami kiderül vagy véletlenül kiszivárog,egyből feltűntetik az oldalukon. Saját discord szerver is van ha jól tudom. Én két update óta nem játszottam vele,mert várom hogy bekerüljön valami nagyobb dolog. Egy idő után kicsit beleun az ember,de mibe nem ugye. A szerverekkel vannak problémák jelenleg.nagy a rubberbanding,a kifagyás, error code-dal kidob meccs közben stb. De elvileg ezt a következő update javítja.És eddig ha a dev azt írta hogy ezt sikerült javítani,akkor az be is valósult. Kell neki kicsi idő még hogy kiforrja magát,de ha mindazt amit terveznek, sikerül belerakni akkor egy hosszú ideig kitartó milszim játék lesz ez. Érdemes streameket nézni. Pl én sokat néztemm Kotton nevű srác videóját.Ő egy katona srác aki autóbaleset miatt leszereltek és most ezzel tolja.Kicsit szemét néha, de sok sok dolgot meg lehet tőle tanulni. Illetve ha kérdeztek yt-on vagy twitchen akkor vagy ő vagy a chat nagyon barátságos és egyből válaszolnak.
    Kb. ennyi ami nekem lejött. Én bátran ajánlom attól függetlenül hogy jó két hónapja nem játszom vele intenzíven. Ja és még valami!
    Ha valaki megveszi akkor érdemes a jobb csomagokat,amik drágábbak igaz,de sajna az alapban az alpha container nagyon kevés(az az a láda amibe ha belepakolsz,akkor halálod után is benne marad a cuccod. Alpha 2x2 slot, Beta 2x3 asszem és a gamma a legnagyobb.az 3x3 amibe belefér egy aksu