2093
escapefromtarkov.com | elővétel | térkép | reddit | kezdőknek segítség | bővebb gyorstalpaló | küldetések magyarul
-
#449 Amit nagyon ajánlok, hogy telefonon/második monitoron nyiss meg térképet, van nagyon sok jó térkép jelölt kijáratokkal és társai és menj be Offline módba, úgy hogy a PVE be van kapcsolva és legalább szokod a pályát meg a lövést a Scavek ellen. Igaz hogy semmit nem fogsz belőle fejlődni, meg semmit nem tudsz kihozni, de nem is buksz semmit. Én az elején napokat toltam 1-1 pályán offline-ban csak hogy szokjam őket, meg a játék mechanikákat. -
Paladin #448 Most nem hiszem, hogy pár hónapon belül lenne. Volt novemberben, újév körül is... igazából kb másfél-két hete zárult le az utolsó ilyen.
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.01.16. 16:07:03 -
#447 sziasztok
szeretném upgradelni a fiókomat a 75-euros változatra, nem tudjátok lesz e esetleg valami kedvezményes időszak?
mert így az áfával ez már 103 euro :D -
Paladin #446 Alapvetően nem lehet :)
Viszont vannak olyan küldetések, amikhez normál tárgyakat kell gyűjteni. Azt csinálhatod scavvel is.
Ami pedig tárgy gyűjtögetés, de nincs 'find in raid' kitétel, azokat akár flea marketről is beszerezheted. -
T800 #445 Tehát akkor Scav-vel is lehet küldetéseket csinálni? Megfogadom a sok tanácsot amiket kapok itt folyamatosan, köszönöm nektek! :) -
Paladin #444 Ja, jól mondja a kolléga, nincs olyan értelemben vett matchmaking, hogy hasonló emberekkel rakjon össze. Teljesen random.
Scavezz sokat, tanulod vele a mechanikákat, meg a mapot, és jön pénz. Plussz quest itemeket is lehet gyűjteni vele, a sok xp úgyis a küldetésekben van.
Kezdéshez csináld meg prapor nyitó questjét, ahhoz csak 5 scavet kell kinyírni customson, és 2 shotgunt átadni, amit akár vehetsz is, de scavvel is könnyű összevadászni.
Therapist nyitó questjét se nehéz scavvel teljesíteni, ilyenkor már könnyen találsz salewat, és venni is olcsó, nem úgy mint wipe elején. Mármint ha már vagy lvl5... mindig elfelejtem, hogy most már kell az a szint a flea markethez. :)
-
undY1ng #443 Úristen most nézem, hogy milyen csúnyán és rosszul írtam, pedig nem szokásom. Mintha nem is ismerném a saját anyanyelvemet. Bocsi a helyesírási hibákért.. De már legtöbbször angolul jobban menne... SG meg nem engedi módosítani pár perc után.
Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2020.01.16. 11:57:28 -
T800 #442 Köszi az erősítést! :) Nem fogom feladni, de tényleg se pályaismeretem nincs még, se semmi. Annyira deep ez a játék, hogy az valami hihetetlen. Próbálom folyamatosan figyelni ezt a fórumot, illetve olvasni a wiki-jét a játéknak aztán hátha belejövök majd... :) -
undY1ng #441 Ugyan nekem még"csak" 20 órám van benne, de saját tapasztalat alapján teljes random, hogy kivel sorol össze a játék. Lehet egy full gear-es de lehet egy hasonló mint te. Főkarakterrel ugye azért érdemes menni, mert akkor fejlődik az RPG elemei, de persze a random gear-es scav az tényleg fun. Itteni sg-s ember sokat segítenek játék közben, mert streamelem esténként 1 héten kb 3x (munka miatt), úgyhogy itt is külön köszönet érte nekik!!
Ne vegye el a kedvedet az, hogy állandóan halsz, mert még annál többet fogsz. :)
Ahogy lentebb is leírták, lesz pályaismeret és a hangokra figyelsz, sokkal jobban fogsz tudni játszani, de attól még ugyanúgy meghalhatsz egy low geares fűben kempelő játékos által.
Lehet, hogy még játék eleje számomra, de fura, hogy semmi idegeskedés nem volt még a halálok után, pedig voltak nagyon jó cuccaim, sokkal magasabban lévő játékosoktól és pont a vége előtt..... egy CSGO/PUBG/COD hamarabb kiéget, persze azok teljesen más világ, itt még is nem szabad félni akár a legjobb gear-edet kiválasztani.
Ezt guide-ok úgy nevezik, hogy gear-fear, bár ezt én már Rustból is ismertem. -
T800 #440 Szuper köszi!
Mindent examine-oltam és mentem már vagy 10 menetet (sajnos egyszer sem jöttem ki) De próbálkozok azért. Eddig 0 sikerélmény.
Egyedül SCAV-al fun eddig a játék, a "fő" karakterrel sajnos csak idegeskedés... Valahogy úgy érzem, hogy hiába vagyok LV3 mellém maxos embereket dobnak be. Ez így van vagy csak nagyon béna vagyok? :) -
Paladin #439 Lvl 3 szinte semmi :) kis túlzással ha examine-olsz mindent, és mész egy raidet, már ötös vagy ;) De LL1-en is kell találnod az egyszerűbb fegyverekhez tárat szerintem. Talán csak nem veszed észre? Ha eléred az ötös szintet, és azzal a flea marketet, akkor használd a linked search opciót, listázza vele az adott fegyverhez tartozó modokat, így tárakat is. (Van szűrő, hogy csak kereskedők ajánlatait mutassa.) Nagyon hasznos funkció.
(A linked searchnél arra figyelj, hogy csak azokat mutatja, amik közvetlenül arra a darabra mennek, amivel keresel. Pl. AK-knál a handguard a gas tube-ra megy, így akkor találod meg ezzel, ha a gas tube-on csinálod a keresést. Tárakat a fegyver fődarabjára tudod megtalálni)
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.01.16. 09:00:59 -
T800 #438 Lehet az lesz a gond, mindjárt meglesem! :)
Más: Az normális, hogy bármilyen fegyvert próbálok venni, de tárat még nem árul hozzá senki sem? (Lv3 vagyok) Lehet a kis szintem miatt nem látok semmit? Próbálnék összerakni magamnak néhány szettet, de a fegyvernél mindig megakadok.. -
#437 -
uTur #436 Szerintem az is, hogy jött egy peccs, ami nagyot javított a játék performanciáján még a twitch drops előtt. -
Paladin #435 Nem kéne felállnia... nincs valami keybinding összekavarodva? Defaulttal is csinálja? -
Paladin #434 Nem sajnálatból mondom, hanem hogy mennyire várakozásokon felül hozott a twitch drops.
-
#433 Nem kell sajnalni oket ,van ott eleg penz. Igazan kolthetnek serverekre, mert eleg silany a jelenlegi helyzet! -
T800 #432 Srácok az mitől van, hogy játék közben guggolok de ha közben belenézek a fegyverbe a jobb egér klikkel akkor azonnal feláll a karakterem? Néztem a beállításokat és nem tudtam rájönni, hogy mi a hiba. Elég zavaró tud lenni, és sokszor instant halálom volt emiatt, mert felfedtem a kilétemet... :D -
Paladin #431 Egyrészt a .12 amikor kijött, az volt egy kisebb boost, aztán most újévkor volt a twitch drops.
Ha linkelted a játékbeli accountodat a twitchessel, akkor ha Tarkov streamereket néztél (legtöbbjüket legalábbis), akkor pár óránként random értékes cuccokat kaptál ingame.
Emiatt persze mindenki nyitva tartott egész nap 1-2 streamet, ha nem is nézte, úgyhogy felment a nézettség az egekbe. Persze ettől szem előtt lett jobban a játék, még többen bepróbálták, stb.
Streamereknek is nyilván megérte a magas a nézőszám miatt, ezért sokuk kapott az alkalmon, és kipróbálta.
Az eredmény az, hogy upgradelni kellett a központi szervereket, mert már nagyon nem bírták a megugrott játékosszámot :) -
#430 Volt ingyen drop, aki kovetett bizonyos stremekereket, ezert lett felkapott, es volt ra akcio is.. -
T800 #429 Szevasztok!
Lehet buta kérdés, vagy csak én vagyok lemaradva, de mitől lett most ennyire népszerű a játék? Több streamer is elkezdte játszani / streamelni (akiknek eddig közük nem volt hozzá.)
Minek köszönhető ez a népszerűség? -
Paladin #428 Ilyet még nem tapasztaltam, és nem is hallottam.
Persze attól még lehet. Jött mostanában pár fura új bug. -
#427 Mai nap furcsasága.
Context: Stashban soha nem tárolok ammo-t tárakban mert van 2 ammo boxom, bementem a raid re 3 tár BT lőszerrel + 90 el zsebben. Mind a 3 tárat indulás előtt táraztam be ugyanabból a 3x60 stack BT lőszerből. Beértem játékba öltem egy scav et, még nem lootoltam semmit, nyomtam egy Mag check-et és lőőőn: Almost full 5.45x39 FMJ.
Ilyet látott már valaki ? Gyakorlatilag buktam 24k t a töltőképernyő alatt a lőszerrel. Illetve másik dolog, hogy FMJ lőszert soha nem hozok ki, ha kis is jön véletlen egy random felvett tárral akkor meg instant eladom mert foglalja a helyet és ráadásul még ugye a színe is full szürke a bronz helyett, szal tuti nem kevertem össze. -
Paladin #426 Hát a azért scavek tudnak produkálni furcsaságokat, valóban néha ultradebilek, máskor terminátorok.
-
#425 Sejtem az SSH volt rajtad, az csak a tarkódat és fejed tetejét védi, ha fülön, szemen vagy állkapcson(igen ennyire reális) lő akkor így jártál. Ezért lehet egy 500k roubeles sisakos gyereket 1 hittel fülön megölni pisztollyal ő meg szétveri a monitort :D -
undY1ng #424 Az komoly azért, hogy a bot SCAV azonnal öl ahogyan rámfordul, lvl 3 helmet, mintha mit sem ért volna... néhol vagy túl könnyűek, vagy túl nehezek ezek. -
Paladin #423 Ha csak egy oldalt tanulmányozol, akkor az a wiki legyen.
Gyakorlatilag minden fontos infót megtalálsz, kezdve a térképektől, a questek, quest itemeken át, minden tárgy, felszerelés leírása, ammo értékek, barterek, hideout info, stb....
Van egy két oldal, ami egyes dolgokat jobban csoportosítva, vagy szemléletesebben mutat meg, de egyébként a wiki egy one stop shop :) -
undY1ng #422 Technika adott lenne ha kb. 1 hónapja egy win frissítés után fel is ismerné a másik monitoromat... Azt hittem a monitorom halt be, de szervízbe voltam és náluk azonnal működött, nálam azóta sem, egyszerűen nem ismeri fel a HDMI kimenetet, de mindegy ez off téma. :)
Térképeket lestem játék közben, annak ellenére, hogy azt se tudtam, hogy mit kell nézni, sikeresen kijutottam. :D -
#421 Ami nagyon ajánlatos ennél a játéknál, főleg ha streamelsz akkor sejtem a technika is adott, hogy második monitoron mindig legyen nyitva az adott pálya térképe. Illetve amit én nagyon sokat csináltam és ha patchban jön újítás akkor még mindig csinálom, hogy offline módban be tudsz menni (vagy raksz scav eket vagy nem az mindegy) és végigtudod járni a pályát meg lecsekkolni az összes kijáratot, hogy merre van. Nagyon sok hasznos oldal van ehhez a játékhoz amiket érdemes mindig checkolni, pl. Nofoodaftermidnight sok jó összesítést rak ki lőszerekről amit mindig nézek, hogy tudjam mit érdemes bevinni melyik kaliberből. Nagyon sokan esnek abba hibába hogy bejönnek egy király armorral meg fegyóval de nagyon olcsó és rossz lőszert hoznak a kis szintjük miatt és semmi esélyük. -
undY1ng #420 Köszi a tartalmas írást! Igazából azonnal megvettem a leírásod után. Pár óra játék után igazából már kezd is összeállni a kép, továbbá streamelni szoktam és jöttek nézők akik segítettek, hogy mit hogyan lehet csinálni. Tényleg nagyon kell a pályaismeret, többször volt már nagy zsákmányom és nem tudtam hol lehet kijutni... aztán meghaltam. :) Nagyon tetszik, hogy ennyi fajta fegyver van, kb. mindegyikkel külön meg kell tanulni lőni. Továbbá imádtam a Stalker-t is, van egy jó pár beütése is (kíváncsi vagyok, hogy valami easter egg formájában lesznek e benne mutánsok ).
Egyébként hogy-hogy egy ilyen játékot nem steam-en adtak ki? -
uTur #419 Minden szóval egyetértek. Még annyi talán hogy a gear rendszerre egy elég használható belső piac is épül, mint az MMO-kban az aukciós házak. -
#418 Nem sokat Rust-oztam vagy 20 órát szerintem, de nekem nem hasonlít rá. Több nézőpont van a játékról valaki szerint hardcore PVP és nem nagyon foglalkozik a többivel, részemről az RPG is nagyon fontos és én a küldetéseket előnyben részesítem a harcoláshoz képest
Az hogy mennyire nehéz, azt kell mondjam hogy nagyon. A játékban a legnagyobb előnyt nem a gear, szint vagy a legjobb reflexek hanem a játékismeret jelenti, amit isten se tudja mennyi idő összeszedni. Nekem még biztos nincs elég és sztem több mint 100 órán vagyok túl.
Amire itt gondolok csak pár random példa:
-tudod hogy az egyik épületben az emelet közepén egy ponton van pár elszórt üvegszilánk ami más hangon csikorog az ellenfél talpa alatt, míg a másik emeleten egy falap van nem messze a lépcsőtől ami kopog
-van olyan hely ahol a megfelelő magasságú guggolás beállítással át lehet peakelni egy kis résen amit az ellen a szög miatt ha áll nem lát szemből
-tudod az összes kis utat és sarkot ahonnan meg lehet valakit lepni
-tudod hogy a játékban lévő több száz ajtóból melyik spawnol nyitva/zárva
-tudod a lőszered képességét és 100 méterről a futó emberen megmondod pontosan milyen armorja van és megéri e rálőni és ha igen hova
Maga a játék harci/lootolási/medelési részét alapszinten gyorsan ellehet sajátítani, de annak is van epic szintje ami szintén sok időbe telik, hogy már fejből vágod hogy melyik itemnek mennyi a slotra számított értéke és melyiket éri meg jobban, mit érdemes szétszedni, mit érdemes otthagyni. Vagy épp mikor inkább ne harcolj/healelj hanem fuss vagy tudd le a harcot gyorsan sérülten mert előnyben vagy.
Röviden tömören sokkal többet kell gondolkozni a játékban mint amennyit lőni. Azt mondanám, hogy ha nem akarsz belefeküdni a játékba és rakás guide ot olvasni meg nézni és "csak" heti 3-4 órát akarsz játszani vele akkor nem fogod magad jól érezni a játékban.
Ez természetesen csak az én nézőpontom a játékról valaki, ha akarja majd kiegészíti vagy más meglátást ír. -
undY1ng #417 Egy nem túl részletes, de lényegre törő leírást le tudna írni valaki (mégegyszer)?
Átlátom a játékot és szeretem ezeket a taktikai FPS-eket, de mennyire "nehéz"? Nekem leginkább a Rust beütések miatt tetszik... HC PVP. -
#416 Igen, azokat a streamereket kell nézni akik az oldalon fel vannak sorolva és eddigi tapasztalat alapján kb 3-4 óránként kapsz vmi dropot. -
#415 Ha osszekapcsoltad a profilod a twitch profiloddal, akkor ingame kapsz majd droppokat? -
#414 Volt az 70+ is, 44 órás stream el :D -
#413 Pestilynek 65.000 lett, es napok ota tolja pl non-stop! :D Nem gyenge reklam! :D -
Paladin #412 Fel van sorolva a hivatalos oldalon ahol kiírták az eseményt. De gyakorlatilag a nagyok közül mindenki, és több magyar is. A címbe bele kell írniuk azt hiszem, hogy náluk megy a Drop. (Meg amúgy is kiírnák, mert sok nézőt hoz :) ) -
#411 DE az hol van,h kiket kell ahoz nezni? -
Paladin #410 Közben már tudom, mire gondoltál. Két dolog van. Van egy profilhoz kapcsolódó ajándék, amit kapsz, ha x időpont előtt megvetted a játékot (gondolom az idei ajándékot a most vásárlók is kapják). Ezt a weblapon a profilnál kell aktiválni.
A másik, a Twitch drops, ami egy új dolog - ezzel ajándékokat kapsz, ha nézel bizonyos twitch csatornákat (rengeteg kisebb nagyobb Tarkov streamert lehet). Ehhez kell összekapcsolni az accountodat a Twitch-csel.