2461
  • Ninju
    A fejlesztők beszélnek a kiegről:

• Daermon
    Igen :) meg ctrl+f9, amivel a HUD-ot eltüntettem.
  • jocika
    Egyszerűen csak zoom-olni kell, hogy ilyen nézetet, látványt kapjak?
  • Daermon
    Egy kis zenés csata :)
  • Daermon
    Mondjuk jó lenne már, ha Steamen is megvehető lenne a DLC.
  • Daermon
    Elég méretes :D
  • PetruZ
    1.5.0 + Utopia (várható) patch notes. Érdemes végigolvasni, mert sok változás jön.
    Megjelenés egy héten belül.
  • Daermon
    Szektorban bármenyi lehet.
    Krizis meg változó, technél irja, hogy veszélyes technika (AI-k, Jump Drive), és amikor azt használod, akkor random esélyel jön valamikor.
  • Herbalista
    Sziasztok!
    A szektorokra is igaz, hogy ha 5nél több rendszer van benne akkor büntiket kap, vagy 1 szektorban lehet több is?
    Endgame krízis kb mikor jön elő?
  • Geri 12
    A Próféta szóljon belőled :D
  • BladeW
    20 dodó lesz.
    https://www.paradoxplaza.com/stellaris-utopia
  • PetruZ
    Valamelyik korábbi Dev Diary-ban volt róla szó, hogy megtalálták az okát és javulás várható majd benne (nem csak itt, hanem pl. a HoI4 alatt is).
  • Geri 12
    Én nagyon várom már az Utopiát, csak nem szeretném hogy eldurranjon a gépigény, mint a Crusaders Kings 2-ben lett a sok DLC miatt. Mondjuk sokat segítene a late-game performance-on hogyha nem csak 1 processzor magot használna a Clausewitz engine :P
  • Daermon
    Utopia is majd átszabja kicsit a dolgokat, de előnyére ahogy néztem :)
  • PetruZ
    Dev Diary 66, további apróságok a közelgő 1.5-ös "Banks" frissítésben: a hajók és a hajtómű fények a választott logó és alapszínhez igazodva fognak megjelenni; a birodalom térkép színek is változatosabbak lesznek valamivel; végre lesz ikonja a primitív fajokat tartalmazó rendszereknek; és a non-detailed galaxis térkép is kap hasznos funkciókat, amelyek miatt lehet, hogy érdemes lesz visszakapcsolni.
  • Kmarha
    ezt igazából a játék stílus határozza meg, te tudod, hogy mi az amire fejlődni akarsz.

Az elején esetleg érdemes lehet a bolygó tudományokat (fejlettebb épületek, hability növelés, terraformálás), később meg a politikai és/vagy fegyver kutatások.

A feldobott rare (tipikusan lila) techeket érdemes bejátszani ha kell, mert azok a nevéből adódóan ritkán jönnek elő
  • TokraFan
    Szektorozás nélkül ezt a játékot nem nagyon tudod játszani!
    Tech tree nincs, hála istennek, mert a Stellaris megoldása nagyfokú újrajátszahatóságot biztosít. Így mindig az adott lehetőségekhez képest kell okoskodnod, és arra fejleszteni, amit éppen a helyzet megkíván.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.03.22. 01:56:14
  • jocika
    A fejlesztéseknek van valamilyen ajánlott sorrendje? Az rendben, hogy véletlen jönnek, de azon belül van, hogy ajánlottabb egy épület, mint egy társadalmi fejlesztés? Vagy mindent visznek a fegyverek?
  • jocika
    Köszönöm a segítségeteket, ezeket az infókat beépítem. Biztos fogok még kérdezni később.
  • Kmarha
    Ha tudsz, akkor egybefüggő területet érdemes, nehogy bespawoljon egy kevésbé szimpatikus, későbbiekben potenciálisan határzárógatós nép. Mehet a zöld és a sárga is ha van elég nyersforrás (úgysem lesz a kezdetekben), a későbbiekben úgyis diplomáciai és katonai úton fogsz új bolygókat szerezni.

A tech-ben ez a lényeg, hogy random. A különlegesebbeknél van az alsó jobb sarokban egy ikon, az mutatja meg, milyen jövőbeli területek felé nyitsz ennek a kikutatásával (de ez sem pontos techeket mutat meg).

Szerk.: közbe meg elfelejti nekem mutatni a forum, hogy érkezett új válasz a topicba.. :D
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.03.21. 16:06:37
  • Daermon
    Kolonizálni én az elején nehéz, mivel terraformálni nem tudsz. De ha van jó bolygó, akkor érdemes.
    Tech tree nincs, és igen random jönnek a lehetőségek. Annyit tudod befolyásolni, hogy a technél van egy tipus ikon (űrhajó, ipar, rakéta, stb), mert ilyen tipust megint fel fog dobni. Igy ha van kiszemelt tech, akkor azon az uton maradj, ha tudsz. Hátha beadja, de ne alapozz rá :D
  • jocika
    Jut eszembe, a technológiákat nem lehet valahogy "kitalálni"? Arra gondolok, hogy nekem úgy tűnik, hogy teljesen rendszertelenül jönnek egymást után a kikutatható fejlesztések. Nincs valahol valami gráf, vagy ábra, hogy következik egyik a másikból?
  • jocika
    Gyarmatosításnál mire érdemes figyelni? Hamar, a játék elején a lehető legtöbbet? Vagy csak a földszerű(zöld) bolygókat? Inkább közel legyenek egymáshoz? Ehhez kapcsolódóan a szektorokat milyen elv(már ha van ilyen) szerint érdemes összerakni?
  • Daermon
    1. A szektorokat 75%-ra rakd, mert ugy se használja a gép nagy tempóban az anyagot. Csinálhatod, hogy amig be nem telik a limited, addig te kezeled a bolygót. Igy amigy is gyorsabban felfejlesztheted. Aztán mehet a szektorba. Én kevés, de nagy szektorban hiszek, kormányzót kirendelve. Annyi, hogy a frakciókat figyeld, nehogy lázadjanak.
    2. Én a bolygó körülire gondoltam csak. Katonai bázist nagyob keveset rakok, mert eszi az energiát (talán 3. Befolyást csak az előörs (outpost asszem) fogyaszt, azt csak ha muszáj és ameddig muszáj, aztán lebontás. De nem szeretem, mert kurva dolog ez az influence.
    3. Nem nagyon kötöttem, álltalában csak kereskedelem. De elvileg irja melyik csökkenti a havi influence bevételt.

Igazából az influence dolgot tartom kicsit gánynak a játékban. Kicsit átdolgozhatnák, hogy legyen egy minimális havi passziv vagy valami, mert frusztráló tud lenni.
  • jocika
    1. a szektorosdit nézegettem már eddig is, de nem voltam túl bátor. Van valamilyen ökölszabály(ok) a szektorokhoz?
    2. katonai állomást akkor többet is építesz naprendszeren belül? Nem csökkenti a befolyást?
    3. gondolok itt arra, hogy ha pl. megnemtámadási szerződést kötök, vagy védelmi paktumot, akkor a havi "befolyás termelés" csökken.
  • Daermon
    A térkép tetején az összes szürke rész az enyém. :) 2 bolygó, amit látsz az csak az, amit én közvetlen felügyelek, a többi szektorban van (az a szürkeség a szektorok).
    Tanács:
    Flottád úgy lehet nagy, ha növeled a flotta kapacitást. Ezt lehet kormány rendelettel (ki kell fejleszteni), faji módosító, és ugye a bolygó körüli ürállomásokkal (ebből kell jó sok). Innentől kezdve csak nyersanyag kérdése, főleg az energia kredité, mivel ez kell a fentartáshoz. Én minden állomásra teszek szállást (Crew Quarter angolban asszem), hogy, ha parkol a flotta, akkor kevesebb energiát egyenek, meg a nagy seregekhez is -% fenntartásos traitel rendelkező parancsnokot rendelek ki (ha gyorsan kell és nincs, akkor sincs gond persze).
    Hóditani meg kell, hogy több bolygód legyen. Viszont jól meg kell nézni kibe kötsz bele és egyszerre nem sok bolygót célkitüzni. Mivel ha megvan akkor meg is kell tartani :D Ahhoz meg influence kell (átnevelés, propaganda, elnyomás, ha kell), ami mocsok nehez jön (ez az egyik olyan dolog, amit javthatnának, hogy egyszerűbb legyen).
    Lényeg, hogy lépésről lépésre, nem rohanva. Jelenleg már ismét független vagyok, de sokáig voltam föderációban. Idő kell mire megtanulja az ember (előző két játékban pl semmi nem jött össze).
    Tegnap este meg betámadott egy föderáció, amit végül megnyertem és szereztem 3 bolygót. De ez egyből felemésztette az energy és influence készletem egy részét, meg kb egy 40k-s seregem elpukkant, de ezzel jár. Most megint lehet regenerálódni, épiteni, stb :)
    Aztán jön az Utopia, ami biztos változtat ezen-azon :) (bár MEA miatt erre hirtelen nem lesz időm)
  • jocika
    Jól látom a képen, hogy csak két bolygód van? És mégis mekkora sereg... valamit nagyon elcseszhetek. Öt bolygóm van, de a seregem csak ennek a töredéke. Adnál néhány tanácsot?
  • Daermon
    Én csak simán nyomom :) (a szürkeség az enyém, Kaer Morhen Empire)
    Birodalom kép
    Utoljára szerkesztette: Daermon, 2017.03.20. 20:01:49
  • TokraFan
    Igen, és már van DS9 station is, illetve ha jól láttam benne van a kardassziai faj is. Köszönöm a linket az infóhoz, nagyon is érdekel!
  • Kmarha
    annyira nem vagyok járatos a ST világában, így egy kicsit koppant az állam a United Federation Of Planets megalakulásakor :D
    (az ismerkedő játékot a legalapabb világban az emberi unioval kezdtem el.. kicsit aggódva is, hogy bár körülöttem mindenhol barátok, de olyan iramba terjeszkedtek, amivel nem tudtam lépést tartani.. na, most így kicsit más a helyzet :D)
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.03.20. 12:00:55
  • Pluskast
    Igen a Defiantot az uccsó patchel rakták be :) Amúgy a fejlesztés folyamatos, szóval az uccsó Enterprise variáns is benne lesz meg az ahhoz kapcsolódó éra is. Egyébként ha érdekel itt van részletesen leírva hogy mik találhatók a modban.
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2017.03.20. 10:23:53
  • TokraFan
    Ez nagyon ott van! Fel is tettem...Úgy látom nem csak a TNG-ig van már, DS9 is része ahogy nézem. Köszönet az infóért! Újabb 100óra garantált azt hiszem. :-)
  • Kmarha
    Így első kipróbálásra elég jópofa, alaposan bele túrtak a dolgokba. Köszönöm, kap egy kis új ízt a játék
  • Pluskast
    Star Trek New Horizons. Ez a legkomplexebb és a legjobb. 400 új technológia a nagy civilizációknak egyedi hajóik vannak (korszakokra lebontv eddig a TNG időszakig), a sorozathoz kapcsolódó eventek, külön egyedi galaxis, szóval nagyon élvezetes. Ja és egy "fallen empire" van, a borgok akik ha támadnak mindenkit asszimilálnak :D
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2017.03.19. 14:11:31
  • jocika
    Találtam egy csomó ST cuccot. Melyikről van szó pontosan?
  • TokraFan
    Nem ismertem! De érdekel! Jó lenne már leigázni a föderációt, és naggyá tenni végre a Romulan Birodalmat! :-D
  • Pluskast
    Star Trek modot valaki próbálta? Nekem nagyon bejön.
  • Daermon
    Na ezt nem tudtam :D
  • Geri 12
    Mi magyarok is hozzátettünk :) Budapesti Zenekar játssza :)
    Utoljára szerkesztette: Geri 12, 2017.03.16. 23:10:03
  • TokraFan
    Ütős tényleg!