Stellaris

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A fejlesztéseknek van valamilyen ajánlott sorrendje? Az rendben, hogy véletlen jönnek, de azon belül van, hogy ajánlottabb egy épület, mint egy társadalmi fejlesztés? Vagy mindent visznek a fegyverek?
Köszönöm a segítségeteket, ezeket az infókat beépítem. Biztos fogok még kérdezni később.
Kmarha
Ha tudsz, akkor egybefüggő területet érdemes, nehogy bespawoljon egy kevésbé szimpatikus, későbbiekben potenciálisan határzárógatós nép. Mehet a zöld és a sárga is ha van elég nyersforrás (úgysem lesz a kezdetekben), a későbbiekben úgyis diplomáciai és katonai úton fogsz új bolygókat szerezni.

A tech-ben ez a lényeg, hogy random. A különlegesebbeknél van az alsó jobb sarokban egy ikon, az mutatja meg, milyen jövőbeli területek felé nyitsz ennek a kikutatásával (de ez sem pontos techeket mutat meg).

Szerk.: közbe meg elfelejti nekem mutatni a forum, hogy érkezett új válasz a topicba.. 😄
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.03.21. 16:06:37

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kolonizálni én az elején nehéz, mivel terraformálni nem tudsz. De ha van jó bolygó, akkor érdemes.
Tech tree nincs, és igen random jönnek a lehetőségek. Annyit tudod befolyásolni, hogy a technél van egy tipus ikon (űrhajó, ipar, rakéta, stb), mert ilyen tipust megint fel fog dobni. Igy ha van kiszemelt tech, akkor azon az uton maradj, ha tudsz. Hátha beadja, de ne alapozz rá 😄
Jut eszembe, a technológiákat nem lehet valahogy "kitalálni"? Arra gondolok, hogy nekem úgy tűnik, hogy teljesen rendszertelenül jönnek egymást után a kikutatható fejlesztések. Nincs valahol valami gráf, vagy ábra, hogy következik egyik a másikból?
Gyarmatosításnál mire érdemes figyelni? Hamar, a játék elején a lehető legtöbbet? Vagy csak a földszerű(zöld) bolygókat? Inkább közel legyenek egymáshoz? Ehhez kapcsolódóan a szektorokat milyen elv(már ha van ilyen) szerint érdemes összerakni?
1. A szektorokat 75%-ra rakd, mert ugy se használja a gép nagy tempóban az anyagot. Csinálhatod, hogy amig be nem telik a limited, addig te kezeled a bolygót. Igy amigy is gyorsabban felfejlesztheted. Aztán mehet a szektorba. Én kevés, de nagy szektorban hiszek, kormányzót kirendelve. Annyi, hogy a frakciókat figyeld, nehogy lázadjanak.
2. Én a bolygó körülire gondoltam csak. Katonai bázist nagyob keveset rakok, mert eszi az energiát (talán 3. Befolyást csak az előörs (outpost asszem) fogyaszt, azt csak ha muszáj és ameddig muszáj, aztán lebontás. De nem szeretem, mert kurva dolog ez az influence.
3. Nem nagyon kötöttem, álltalában csak kereskedelem. De elvileg irja melyik csökkenti a havi influence bevételt.

Igazából az influence dolgot tartom kicsit gánynak a játékban. Kicsit átdolgozhatnák, hogy legyen egy minimális havi passziv vagy valami, mert frusztráló tud lenni.
1. a szektorosdit nézegettem már eddig is, de nem voltam túl bátor. Van valamilyen ökölszabály(ok) a szektorokhoz?
2. katonai állomást akkor többet is építesz naprendszeren belül? Nem csökkenti a befolyást?
3. gondolok itt arra, hogy ha pl. megnemtámadási szerződést kötök, vagy védelmi paktumot, akkor a havi "befolyás termelés" csökken.
A térkép tetején az összes szürke rész az enyém. 😊 2 bolygó, amit látsz az csak az, amit én közvetlen felügyelek, a többi szektorban van (az a szürkeség a szektorok).
Tanács:
Flottád úgy lehet nagy, ha növeled a flotta kapacitást. Ezt lehet kormány rendelettel (ki kell fejleszteni), faji módosító, és ugye a bolygó körüli ürállomásokkal (ebből kell jó sok). Innentől kezdve csak nyersanyag kérdése, főleg az energia kredité, mivel ez kell a fentartáshoz. Én minden állomásra teszek szállást (Crew Quarter angolban asszem), hogy, ha parkol a flotta, akkor kevesebb energiát egyenek, meg a nagy seregekhez is -% fenntartásos traitel rendelkező parancsnokot rendelek ki (ha gyorsan kell és nincs, akkor sincs gond persze).
Hóditani meg kell, hogy több bolygód legyen. Viszont jól meg kell nézni kibe kötsz bele és egyszerre nem sok bolygót célkitüzni. Mivel ha megvan akkor meg is kell tartani 😄 Ahhoz meg influence kell (átnevelés, propaganda, elnyomás, ha kell), ami mocsok nehez jön (ez az egyik olyan dolog, amit javthatnának, hogy egyszerűbb legyen).
Lényeg, hogy lépésről lépésre, nem rohanva. Jelenleg már ismét független vagyok, de sokáig voltam föderációban. Idő kell mire megtanulja az ember (előző két játékban pl semmi nem jött össze).
Tegnap este meg betámadott egy föderáció, amit végül megnyertem és szereztem 3 bolygót. De ez egyből felemésztette az energy és influence készletem egy részét, meg kb egy 40k-s seregem elpukkant, de ezzel jár. Most megint lehet regenerálódni, épiteni, stb 😊
Aztán jön az Utopia, ami biztos változtat ezen-azon 😊 (bár MEA miatt erre hirtelen nem lesz időm)
Jól látom a képen, hogy csak két bolygód van? És mégis mekkora sereg... valamit nagyon elcseszhetek. Öt bolygóm van, de a seregem csak ennek a töredéke. Adnál néhány tanácsot?
Én csak simán nyomom 😊 (a szürkeség az enyém, Kaer Morhen Empire)
Birodalom kép
Utoljára szerkesztette: Daermon, 2017.03.20. 20:01:49
Igen, és már van DS9 station is, illetve ha jól láttam benne van a kardassziai faj is. Köszönöm a linket az infóhoz, nagyon is érdekel!
Kmarha
annyira nem vagyok járatos a ST világában, így egy kicsit koppant az állam a United Federation Of Planets megalakulásakor 😄
(az ismerkedő játékot a legalapabb világban az emberi unioval kezdtem el.. kicsit aggódva is, hogy bár körülöttem mindenhol barátok, de olyan iramba terjeszkedtek, amivel nem tudtam lépést tartani.. na, most így kicsit más a helyzet 😄)
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.03.20. 12:00:55

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Pluskast
Igen a Defiantot az uccsó patchel rakták be 😊 Amúgy a fejlesztés folyamatos, szóval az uccsó Enterprise variáns is benne lesz meg az ahhoz kapcsolódó éra is. Egyébként ha érdekel itt van részletesen leírva hogy mik találhatók a modban.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2017.03.20. 10:23:53

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ez nagyon ott van! Fel is tettem...Úgy látom nem csak a TNG-ig van már, DS9 is része ahogy nézem. Köszönet az infóért! Újabb 100óra garantált azt hiszem. :-)
Kmarha
Így első kipróbálásra elég jópofa, alaposan bele túrtak a dolgokba. Köszönöm, kap egy kis új ízt a játék

Pluskast
Star Trek New Horizons. Ez a legkomplexebb és a legjobb. 400 új technológia a nagy civilizációknak egyedi hajóik vannak (korszakokra lebontv eddig a TNG időszakig), a sorozathoz kapcsolódó eventek, külön egyedi galaxis, szóval nagyon élvezetes. Ja és egy "fallen empire" van, a borgok akik ha támadnak mindenkit asszimilálnak 😄
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2017.03.19. 14:11:31

Találtam egy csomó ST cuccot. Melyikről van szó pontosan?
Nem ismertem! De érdekel! Jó lenne már leigázni a föderációt, és naggyá tenni végre a Romulan Birodalmat! :-D
Pluskast
Star Trek modot valaki próbálta? Nekem nagyon bejön.

Na ezt nem tudtam 😄
Mi magyarok is hozzátettünk 😊 Budapesti Zenekar játssza 😊
Utoljára szerkesztette: Geri 12, 2017.03.16. 23:10:03
Ütős tényleg!
Stellaris - Utopia OST Ez nagyon odaver 😊
Akkor jöhet a technikai fejlődés emberek! 😊
Megnéztem wikin:
"Only a single crisis can occur per game; if the AI Rebellion is triggered, then the Prethoryn Swarm will never invade - and vice versa."
Csak 1/per játék 😄
Ki. De szerintem attól még azok is aktiválódhaznak. Nem tudom, hogy tényleg csak 1 krizis lehet-e.
Nem tudom. Még egyiket sem fejlesztettem ki. Pont az kérdés hogy mivel már itt van a Swarm ezért a többi krízisindító technológiát (Synth, Sentinent Ai, Jump Drive, Psy Jump Drive) kifejleszthetem-e már?
Sima Jump Driver vagy a Psi Jump Driver a jobb szerinted?
Meg a jobb jump drivet.
Nem nem megjöttek (amikor elmentettem akkor a Coming Storm eseménylánc már aktív volt) csak amikor nem hozzám érkeztek akkor semmit sem csináltak. Írtam is lentebb.

Amúgy most hogy itt a baj már kifejleszthetem a Sentinent AI-t és a Syntheket? Két krízis már nem lesz gondolom.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.03.13. 16:04:51
Mivel nem előre generálódik, hogy hova érkeznek, így ez nem bug. Nekem 250 év után meg se jöttek. Ahogy néztem 25% esély van, hogy meg se jönnek (wiki szerint). Én nem is bánnám 😄
Egy érdekes "bug?" ba futottam bele.

Most visszatöltés után nem hozzám érkeztek az űrbogarak hanem mellettem lévő birodalom területére és ott nem csinálnak semmit. Már jó 10 év eltelt de azóta is abban a 4 csillagrendszerben dekkolnak, hova megérkeztek. A birodalom beérkező flottáját bedarálták de azóta semmi sem történt. Bombázgatják ugyanazt a 2-3 bolygót de nem foglalják el. Nem csinálnak semmit.

És ez megy kb 10 éve. Engem ilyenkor már javában daráltak. Fura.

Azt hiszem újabb visszatöltés lesz ebből mert ilyen könnyen nem akarok nyerni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Páncéltörő fegyverek sokat segítenek és legyen megfelelő point defence is. Ha elbukják az utsó bolygójukat, akkor már nem spawnol új flotta. Szóval fókuszálj a bolygókra. Ne a flottákra.
Nekem eddig bevált ez a stratégia.
PetruZ
A wiki szerint le lehet nyomni őket, ír jó pár stratégiai tippet ellenük.
A flottáik el tudnak fogyni? Vagy spawnolódnak?

Mutatta a veszélyeztetett rendszereket de mire odaértek flottáink már odaért a főhullám és nagyon durván elszaporodtak.

Abban pillanatban reagáltam, amikor jelezték hogy hova fognak érkezni de elég nagy már a birodalmam és időbe telt amíg odaértek flották.

"de ha nagyon elterjeszkedtek, akkor annyi. "

Ebben az esetben mi van ha egy large galaxis nekem átellenes felére teszi le őket a gép? Még ha éppen jóban is lennék mindenkivel (ami kizárt) mire odaérnék már tuti hogy nagyon elterjeszkednének. Úgy veszem észre akkor van a legnagyobb esélyem, ha pont hozzám "sorsolja őket" a gép.

"Lődd ki a nagy hajójukat csatában előszőr, mint a Nidáknál.😊 "

Látom nem csak nekem ugrott be a hasonlóság a Tyranidákkal. 😊

Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.03.12. 19:17:17
Ha az elején nem fogtad meg őket, akkor játsz arra, hogy nekimenjenek egy fallen empire-nek, de ha nagyon elterjesztekdtek, akkor annyi. Lődd ki a nagy hajójukat csatában előszőr, mint a Nidáknál.😊
Rest in pieces <#bdead>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Na a mai napon végre galaxisunkba látogattak a Tyrani... izé Zerg... vagyis szóval a Prethoryn Swarm. 😊

Ráadásul pont az én birodalmam határán jelentek meg. Tud valaki valami jó ötletet mert nem kicsit durván OP-ok.

Jelenleg 3 flottám van egy 40ezres egy 33 ezres és egy 20 ezres . Eléggé fel vagyok fejlesztve szóval kezdetben A 40-es és a 33-as flottával kombináltan minimális veszteségekkel szétzúztam egy 95 ezres flottát.

De a Prethoryn flották nem akarnak elfogyni. Durván építi/spawnolja őket a gép mindenfelé. Nehéz koncentrálni a védelmet egy ilyen szerteágazó frontvonalon. A három flotta kombinált erejével visszavettem(szénné bombáztam) pár elfoglalt bolygómat és volt olyan rendszer amiben zsinórban 5! Prethoryn flottát is lezúztam de csak nem akartak elfogyni. Egy idő után persze vissza kell vonulnom a hátországba javításokra és új hajókért de közben az ellenség nagyon gyorsan terjeszkedik.

El lehet pusztítani az összes hajójukat? Vagy másban van a győzelem kulcsa?
Én viszonylag sokat, mondjuk talán már néha kissé a teljesítmény árára megy, mert én nekem a játék 2350 után elkezd akadozni, játszható még azért, de távol áll a "folyékony" játéktól.
Ami nekem nagyon bejött az 3 féle mod: Planet Diversity (többféle lakható bolygót ad, pl Oázis világ, Sztyeppékkel teli bolygók stb), Ethics and Governments(többféle kormányzati forma, vele együtt több kormányzati ethosz, politikák és épületek) valamint az ISB Balance meg Grafikai Modja meg hozzá a Doomsday mod. Az ISB balance értelemszerűen balanszoltabbá teszi a játékot legfőképp a hajókat azoknak viselkedését, a grafikai mod ami nekem nagyon tetszik mert kisebbek lesznek az űrben lévő objektumok, ezáltal kicsit valósághűbb távolságok alakulnak ki, a Doomsday modban pedig különféle tömegpusztító fegyvereket lehet kifejleszteni vagy akár planéta vagy csillagpusztítókat is 😊

Utiopia után úgy is megint nullázódnak majd a modok, szóval én lehet majd azért kiszelektálok jó párat mert vannak még nekem kisebb modok, de ez a 3 főbb mod ami nekem bejött, legfőképp az első kettő 😊 Az ISB-nél kicsit zavarban is vagyok mert ugyan érzem hogy máshogy viselkednek a hajók, de pontosan nem tudom megmondani miben jobb az alaptól, csak nekem a naprendszerek "széthúzása" miatt jött be igazán.
Használ valaki valamilyen mod-ot? (magyar nyelven kívül) Kíváncsiságból kérdezem, mert nézegettem, de semmi olyat nem láttam, ami hasznos lehet.
A szintetikusok egy külön tech ha jól tudom. A Sentinent AI csak kutatási sebességet ad.
Viszont
fegyverzete kicsit fejlettebb lehet mint a jelenlegi szintem mert a 16k-s flottámat ledarálta, igaz hogy neki is csak 1/3 -nyi élete maradt.

"Kapcsold ki a flotta rally pontot a flottán és ne legyen ott hajó annál a bolygónál ahol van rally pontod. De meglévő flottát is szétválaszthatsz. "

Kösz a választ.

Még egy kérdés.

Ha kifejlesztem a Sentinent Ai-t akkor azonnal upgradelődik a droid "lakosság" synt-re vagy őket is építeni kell?

Ha nem építek Synteket akkor elkerülhetem a gépek lázadását? Az +10% fejlesztés jó lenne de nem akarok terminátorokat.
Olyan 5k körül van magában az ereje.

Kapcsold ki a flotta rally pontot a flottán és ne legyen ott hajó annál a bolygónál ahol van rally pontod. De meglévő flottát is szétválaszthatsz.
Érdekesen hangzik.
Gondolom az ereje megmaradna. Így viszont nagyon is megérné mert brutálisan erős.

Új flottát hogyan lehet létrehozni? Jelenleg 2 flottám van de ha új hajókat gyártok, azok mindig csatlakoznak az elsődleges flottához. Gondolom Rally pointok miatt van de hogyan lehet újat létrehozni?

A random kutatás így tényleg érdekes. Lehet csak az a fura hogy én is fix kutatási fához vagyok szokva.

Tegnap végre beadta a droid techet. Mehetnek majd a srácok 20-30-as lakhatóságú bolygókra dolgozni a köz javára. 😊
Két lehetőség van ha legyőzted.
1. Megjavítod és integrálod a saját flottádba
2. Szétbontod és kapsz egy rakás kutatási pontot.

Ha megjavítod azt figyelembe kell venni, hogy nem tudod refittelni, Szóval ha eltérő meghajtási rendszered van mint neki (jumpp Drive), akkor nem tudod a flottádba tenni.
Nem hülyeség a random kutatási fa. Ezzel az újrajátszhatósági faktor (is) erősen növekedett. Normál tech tree esetén a harmadik játék után tudni lehet, hogy kivel, mit kell/érdemes fejleszteni, és onnantól egy monoton hülyeséggé válik az egész, hiszen már előre tudod, hogy mire kell gyúrni. Itt meg nem tudod, mit kever a gép...Ahhoz kell alakítani a taktikát, amid van. Bár én is a fix tech tree rendszerhez voltam szokva, de meg kell mondjam, ez így jó ahogy van.
Ez az Automated Dreadnought kemény falat. Egy 16 ezres flottámat teljesen elpusztította. Igaz hogy közben neki is alig 1/3-ad életereje maradt.
Talán majd ha erősebb leszek. Vagy megpróbálom két flottával.

Kapok valami extrát ha legyőzöm?

Eltűnik ha sokáig nem támadom meg vagy mindig ott fog cikázni a rendszereim között?
Nem csoda hogy olyan népszerű lett. Nagyon tetszik. Már nem is tudom mikor játszottam utoljára igazi űrstratégiával. Anno az Imperium Galactica 1-2 is nagy kedvenc volt.

Akkor ezek szerint még van hova fejlődöm. 😊 Már féltem hogy esetleg a játék vége felé tartok. 😊
Pedig elég népszerű játék lett, és még a hazai gamersajtó is foglalkozott vele 😊

Nekem tetszik a random kutatás, legalább izgi, hogy épp mit fedeznek fel a kutatók. Bár én úgy tudom van egy techfa, hogy miből mi jöhet.

Endgame eventet hirtelen nem tudom. De vannak pl 400 meg 1000 éves mókák 😊