2461
  • pocoksari
    Hát, ki fogok kapni :(
    Jobb oldalon a szélén kezdtem, négy szomszédom van, két eszméletlen erös gép (gyakorlatilag fullra töltött flottával sem lenne esélyem ellenük, az egyiknek van 100-100 csatahajo, cirkálo, rombolo, korvett flottája...ez a limitem többszöröse), van egy bukott, aki náluk is erösebb, meg egy velem azonos flottáju, akinek van egy defensive szövije, aki viszont erösebb nálam...meg ott a pálya széle, ami ellen nem lehet harcolni :)
    Most kutatgatok, ami nem is megy rosszul, kb. 1500techpontom jön le 360popra, de az ásványt elviszi az épitkezés...a flottát nem is tudom növelni, de ha tudnám akkor sem tudok sokkal nagyobb eltartani.
    Vicces, hogy multkor ennyi idö elteltével a pálya fele az enyém volt és csak azon kellett gondolkoznom, hogy három vagy négy flottára osszam fel a hajokat a következő háboruban, mert annyi is elég volt
  • farferi
    Persze csak semmi nem történt abban a rendszerben csak miután felhúztam a bányászállomásokat, buktam is egy csomó ásványt, időt...de lenyomom őket....egyszer:D
  • Geri 12
    Anno mondjuk elkeseredettségemben én is beszívtam ezt, de valóban érdemes odafigyelni az üzenetre :D

• Renegade
    úgy-úgy :)
  • BladeW
    "Nézd, itt van 40 ásvány. Ingyen!" :)
  • Renegade
    Hive Asteroid :)

még jó, hogy kaptál róla üzit, hogy valami nagyon nem oké a rendszerben :)
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.05.21. 19:18:38
  • pocoksari
    hmmm...a játékomban nagyon bedurvult a gép, az előző insanet simán nyertem, hááát, most nem így van, csak botladozom...még farmnak sem lennék jó a nagyokhoz képest
  • farferi
    Írtam korábban hogy találtam egy rendszert ahol 40+ ásványt lehet bányászni.No ezt ki nem hagyom, ment oda egy outpost, felhúzom a bányákat, ásvány hegyek , de jó----erre most kirepült a bányákból vagy 6db 2k erejű izé valami.Ne máááááár.Flottám maxon 0.6 k köszi, 2219.
  • vgy63
    A szektorok kezelése szerintem csak romlott az 1.6-al. Eddigi azt tapasztaltam, hogy a szektor rendben tette a dolgát - bár más kommentelők nem ezen a véleményen voltak. Örültem, hogy végre van lehetőség a szektorokból a kreditek elvonására. Ez jó, ellenben az első játékomnál a szektor össze, vissza dolgozott. Kiegyenlítettre állítottam mindegyiket, erre az egyik energiát, a másik ásványt termelt nagy mennyiségben. A második kísérletre igyekeztem kész bolygókat szektorba rakni. Aztán rábíztam üres bolygókat is, bár ne tettem volna. Az egyiken csak élelmiszert termelt, a másikon laborokat épített. Vissza kellett vennem a bolygókat, s átépítenem őket.
  • pocoksari
    ahamm, annyival kezdesz, de azt ugye növelheted, szóval később már annyira nem gáz szerintem
  • sata75
    Értem köszi:)

Az alábbi témához: én azt vettem észre, hogy mindegy milyen beállításokkal kezdek tuti, hogy olyan szomszédaim vannak akik utálnak és ki akarnak irtani:) mocskok:) de ha véletlen mégse támadnak meg rögtön akkor meg a belső ellenség kapja szét a birodalmamat..
    Újabban már csak 3 bolygóval lehet kezdeni? 70 év alatt nem adta be, hogy több bolygóm lehet egyszerre, de a szektorok sztem még mindig nem azt csinálják amit kellene.
    De azért elég addiktív a játék:)
  • vgy63
    Csak nyugi van. Megjöttek az Aberrantok a változatosság kedvéért. Remélem a két külsős csapat összeugrik majd.
  • Cobra.
    Kétszer sikerült valahogy. Szeritnem teljesen random, hogy a többi faj mikor mennyi hajót épít. Egyébként meg sokmindenről nem maradtál le, mert annyi az egész, hogy kiírja, hogy nyertél, akarsz-e mág tovább játszani és ennyi.
  • astra14
    Csak nyugalom! én még egy játékot sem nyertem meg,pedig játszok már egy ideje...mondjuk most deleteltem az egész játékot mert kicsit belefáradtam...legutolsó játékomban a 300K-s flottám sem volt elég semmire,abban a meccsben direkt nem tettem be se a végjáték válságokat,se a fallen empire-ket de igy is mindegy,mire felfejlesztem magam ugy h tudjak hadakozni,olyan ellenfelek vannak ellenem akiknek 4-5x akkora a flottájuk,általában mindenki utál,senki nem segit semmiben :) ha meg végjátékot teszek be akkor ilyen 30-40k-s flottáim vannak mikor megjön valaki..akkor is mindig engem kapnak el először :) ha pedig beteszem a fallen empire-ket akkor is mindig engem baszogat :) érdekes játék :) esetleg valakinek sikerült már végig tolni egy meccset? ugy h övé lett az egész galaxis? mert szerintem nekem ilyen sosem lesz....
  • Renegade
    ez a jópofa ebben a játékban, mindig kicsit más. Van olyan, hogy az ember a játék elején élő fémet talál, vagy a napkorona felszínén lévő fém event beadja a tutit (+15% kutatás sok sok évig), esetleg semmi sem történik az első 100 évben. Jól van ez így :)
  • gebali
    Restart :D

De még mindig jobban jártál mint én, pont mellém érkeztek meg az interidimenzionális hódítók kb 700k-nyi hajóval az én 100k-m ellenében. Ugyan harcolnak ellenük mások is, de a flottám már elpusztult és a területem fele is oda, úgyhogy valszeg nem térek vissza ehhez a runhoz :D
  • vgy63
    Na ilyet még nem láttam. 2470-ben megjöttek az Unbiddenek. 2 felébresztett empire mellé estek be, gondolom ők voltak, akik megállították a terjedésüket. Én a galaxis másik végén voltam, kiküldtem egy felfedezőhajót. S ledöbbentem, az Unbidden fő flottája 389K-ás volt. Nekem 2db 40K-ás flottára tellett eddig. Ebből nem tudom, mi lesz....
  • pocoksari
    magyarul a Strong trait a szárazföldit tolja, ami szerintem nem kell...én nem választanám
  • pocoksari
    a szárazföldi: Army Damage
    a flotta: Fire Rate
  • PetruZ
    A hadsereg az az army (szárazföld), a flotta meg a fleet/ships. A kettő különbözik, az egyikre vonatkozó fejlesztés nem hat a másikra.
  • farferi
    Nem mozognak tényleg csak befostam:D..Találtam már három kolonizálható bolygót csak hát az influence(szóval ez is kell nagyon, de jó)Private shipnek is kell?...ja meg egy rendszert amiben 25 minerals szedhető 3 bolygorol..uu de hasznos lenne csak messze van még a drága.
  • sata75
    Tök alap kérdés de nem vagyok tisztában vele:
    Mondjuk kiválasztom, hogy a népem erős legyen. Itt a hadsereg sebzése alatt a flottát kell érteni, a szárazföldi haderőt vagy mindkettőt?
    Vagy fejlesztés közben ha kifejlesztek valami hadsereg erősítő techet akkor nem tűnt fel, hogy a flotta erősebb lenne. Rá nem vonatkozik?
  • pocoksari
    az szerintem random, kikerülöd őket, amikor van elég flotta - úgy, hogy lényegi veszteség nélkül megverd őket- , akkor megcsapkodod őket, a bányákat felépíted, a debrist kikutatod
  • pocoksari
    azokat ki kell kutatni, mármint a feladatok között megjelennek és kutatás pontért megismered őket
  • jocika
    Nem kell feltétlen beléjük kötni. Keres, kutass másfelé! A kutató és építőhajók megpróbálnak menekülni, nagy eséllyel sikerül is. Aztán, mikor megerősödtél, akkor lerendezed őket.
  • farferi
    Az lehetséges hogy minél messzebb megyünk az anyabolygótól annál nagyobb flottákkal találkozunk?Mert 6 év után minimum 1k-s kalózokkal meg amőbákkal találkozom.Ilyen nekem egyszerűen nem lehet ennyi idő alatt
  • farferi
    francba már 4 faj: gamma, delta , epsilon manace meg az amőba ..mind itt nyüzsögnek körülöttem.Normális ez,2204 van
  • farferi
    na most lesz egy kis időm játszani, most töltöttem be és a 2202-ben! vagyok, na mindegy játszok amíg nem támadnak meg, meglátjuk mi lesz.
  • pocoksari
    Igy gyakorlatilag tuti h meg fog támadni valamelyik...az belefér ha kisebb a flotta, ott még lehet h az ürbázisnál megvered, de az 5 korvett sokra nem jo...annyinak az 5.évben lennie kell, amikor jönnek a kalózok
  • farferi
    2x 1.2 k flotta az egyik , a másik 1x 1k...nekem meg van vagy 5 korvettem.A játék eleje, azért szopacs..most még építkezésekre kéne költenem a nyersit nem hajókra..amiken amúgy sincs pajzs meg normális fegyver technológia hiányában.
  • pocoksari
    az mondjuk nem jó előjel ha erősebbek...ki kell tekerni a nyakukat
  • pocoksari
    van mondjuk +2 ásványos, de neked energia kell...megfogod a pofát (a munkást) úgy, hogy lenyomva tartod az egeret és átrakod egy olyan területre, ahol energia van...és lett is energia :)
    az elején én a solár paneleket ki szoktam kutatni, így az űrbázisok is adnak egy kis energiát, meg mondjuk a betharian követ meg a magasabb szintű erőműveket...de a géppel is lehet kereskedni (az elején van amelyik hajlandó, igaz nem feltétlenül a legjobb aránnyal)
  • pocoksari
    hát, akkor passz...én is csak olvastam, nem használok módosítást, így ötletem sincs
  • farferi
    Köszi, én is így gondoltam, nem véletlenül van a jel a kocka alatt...már csak ezekkel az amőbákra és egyéb repkedő izékre kell valamilyen megoldást találnom..idővel:D
  • BladeW
    Játék elején szerintem igen. +2-re mindenképp. Amíg relative kevés resource bevételed van, addig +1 is sokat számít. Később már érdemesebb lehet specializálni bolygókat +%-os buildingekkel. Ha valamiből kevés van, próbálj meg inkább másokkal kereskedni.
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2017.05.18. 13:20:51
  • farferi
    De nagyon jó hogy már az elején találkoztam 2 kutatható fajjal, csak az a probléma hogy az egyik lefelé a másik meg jobbra zárja le a kutatók elől az utat, katonailag meg sokkal erősebbek..mehetek felfelé meg balra, hátha találok valami lakható bolygot:/
  • farferi
    Kérdésem lenne a bolygókon történő építkezésekkel kapcsolatban.Ha mondjuk van egy üres terület ami alatt az energia jele van, akkor érdemes oda energiatermelő építményt rakni vagy megéri mást rakni, mondjuk ásványtermelőt ha abból kevés van?
  • Szanyi89
    Sajnos nem. :(
    Valamiért egy kockát ad ki a nagy halyók helyett. Esetleg más ötlet?
    grafikai probléma lehet?
  • jocika
    Itt találsz részletes segítséget: Paradox wiki . Ha az angol nem túl jó, akkor van magyarítás, az is sokat segíthet. Általánosságban talán az mondható, hogy kezdjél egy normál fokozatút, és nem túl gyors sebesség fokozaton láss neki a galaxis felfedezésének. A játék is ad segítséget, ha nem kapcsolod ki, az is elég jó.

Hamar bele fogsz rázódni. Még kevés DLC jelent meg, így még nem érte el az EU4, vagy CK2 aprólékosságát.
  • hooah
    Sziasztok! Kezdő vagyok, ezért el kell a segítség. Valaki tudna egy röpke ismertetöt írni mit hogyan érdemes csinálni. Csak dióhéjban és nagyon a lényeget. Esetleg tud valaki valami PDF guide-t?
    Ezek a fajok spec ethoszok meg traitok nagyon nem látom át, na meg a frakciós részt. Még.