2461
-
Ninju #1421 Ez azért lehet, mert sokkal kevesebb az űrkorszak előtti faj. Korábban gondolom azok fejlődtek birodalmakká idővel. -
astra14 #1420 igen el,le lett állítva kezdő 1re,csak ugye frissítés előtt ez nem volt gond,mert ugyanúgy jöttek a birodalmak,csak később...volt egy kis levegővételnyi időm,most meg ha leállítom 1re akkor nincs csak 2 birodalom és semmi több,nem jönnek az újak :/ -
#1419 A játék kezdetén állítható, mennyi ellenfél legyen (AI empires, advanced AI, fallen empires). Amikor galaxis méretet választol, ezek default beállnak (a medium, 600 csillagos galaxisban, ha jól emlékszem, 4 fallen, 15 empire és ebből 4 advanced). Ezek szabadon variálhatók, az advanced és a fallen levehető nullára, az ellenfeleké 1-re, nincs kihatással az ironman teljesíthetőségre (sőt, van mod, amivel minden ellenfél 0-ra állítható, mégis ironman-kompatibilis).
Lehet, hogy elpiszkáltad a kezdőértékeket?
-
astra14 #1418 sziasztok! már a másodszorra is azt dobja a játék h összesen csak két másik birodalom van az egész galaxisban...nagyon sőt iszonyat lassan fejlődnek ki a birodalmak,frissítés óta pedig semmi :D ez a kettő van és kész,mit állítok be ennyire rosszul? -
BladeW #1417 Nem igazán :/ Engem is rommá vertek. Cruiserekkel lehet próbálkozni, short range távolságban elkapni. Egy fortress (FTL snare modullal) mellé betáborozol és várod a csodát. -
vgy63 #1416 Sziasztok!
Mellettem felébredt egy fallen empire. 250K flottájával betámadott. Az én összes flottám 100K, szöviben vagyok egy másik birodalommal, a közös flottánk 50K. Esélytelen vagyok a fallennel szemben.
Tudtok valamilyen taktikát, fegyverzetet ajánlani, hogy felvegyem a harcot? -
astra14 #1415 igen nálam is elvannak csak eddig eltüntettem őket :D köszi a választ! nem rabszolgásítottam még,meg az ethoszom sem nagyon engedi,majd egyszer kiprobálom ugy is :D de ilyen legyen happy mindenki rendszerekben szeretek játszogatni :D -
BladeW #1414 Nem lehet végleg eltüntetni őket, ez intended (és igen, ezt az Utopia hozta be). Viszont van rá egy cheesy módszer: kaszt rendszerben, az a pop aki ásványon, vagy kaján dolgozik rabszolga lesz. Rabszolga viszont nem tartozhat frakcióba... A többit már a fantáziádra bízom :) Egyébként nálam nem sok vizet zavarnak, + happiness tech/épületekkel símán elvan mindenki.
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2017.04.22. 13:09:33 -
Pares #1413 Remélem a Hive Mindokkal többet fognak foglalkozni, hogy ne úgy kezelje őket a játék, mint bármelyik másik fajt. Konkrétan a különféle eventekre és azok leírására gondolok, amiknek a Hive Mindok esetében semmi értelme... -
astra14 #1412 Sziasztok!
Nagyon jó lett az Utopia,egyedül csak a frakciókkal van gondom,ha elnyomom őket akkor sem tünnek már el teljesen mint javítás előtt? Vagy mit lehet most velük kezdeni? mert van már jó pár ... :) -
BladeW #1411 Velem nagy csúnyaság esett meg az aktuális játékomban. 2307-ben felébredt az egyik ősi, fanatic xenophile faj. Természetesen a közvetlen szomszédom. Felajánlotta, hogy behódolhatok, amit meg is tettem (esélytelen lettem volna, két másik advanced AI-n úgy ment át, mint kés a vajon a 350k-s flottájával).
Gondoltam felfejlesztem a gazdaságom, úgyse mer senki megtámadni, erre valahogy a galaxis végén, háborúknak köszönhetően létrejött valami birodalmacska, akiknek én automatikusan garantáltam a függetlenségüket(???), úgy hogy nem is vettem részt semmilyen háborúban. Az ősi faj aztán őket is megtámadta, mire én háborúba léptem a saját overlordom ellen, természetesen totál esélytelenül. A kis birodalommal nem tudok diplózni semmit, mert nem vagyok önálló. És 10 évente (amikor lejár a truce) legyalulják a fél birodalmamat. 2400 után aztán megjelentek endgame crisisnek az extradimensional invaderek, ráadásul pont az ancient-ek birodalmába nyitottak kaput. Dörzsöltem a tenyerem, hogy na majd most lerázzuk a rabigát, de 20 év alatt ki lettek írtva, minden segítség nélkül.
Ki lehet ebből szállni valahogy? Vagy kezdhetek újat?
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2017.04.20. 19:23:50 -
#1410 A következő, 1.6-os frissítéssel nem fog jönni új DLC és elsősorban a bugokra és élményjavító dolgokra fognak fókuszálni. A friss DevDiary-ban leírják, mikkel foglalkoznak most, de egyelőre semmi sem garantált, hogy be is fog kerülni a patch-be (amiket már lehúztak, egyelőre hátrébb kerültek a fontossági listán, mivel a jelenlegi állapotuk is megfelelő). -
#1409 Még 2 óra hosszáig 97%os leárazással megvezető az Endless Space + Harmony kieg a steamem, van hozzá full magyarosítás.
Utoljára szerkesztette: LSSAHPAUL, 2017.04.17. 16:33:57 -
Geri 12 #1408 Na megjavult a gép és én is kitudtam próbálni. Szerintem sokat javult a játék, a szektorok, (nem tudom függ e attól, hogy van e kormányzó a szektorok élén, de mivel egy militarizált csillagbirodalom vagyok és a főfrakció azt kívánja legyenek kormányzók a szektorok élén ezért vannak) teljesítménye. Ügyesebben végzik a dolgukat, ha van erőforrásuk. Alapvetően a teljesítmény is javult a játékban, viszont nekem rohadtul elkezd szaggatni az űrcsata, ha az ellenfélnek rakétái vannak(én a Mass drive fegyvereket szeretem). Belezoomolok és hopp lesz 15 fps-em, ha meg kicsit tisztesebb távolságból nézem 25-30. Mellesleg mindegy neki mennyi hajó csatázik. Na mindegy, ezt még valahogy túlélem, de alapvetően nincs gond az új patchel meg az Utopiával, sőt kifejezetten tetszik :)
Folytatom is az alternatív "univerzumomat" ahol a Római birodalom sohasem bukott el a Földön :D -
Prof William #1407 Most nézem az Utopia-ban hogy a Shroud event (ami nem kicsit Warhammer 40k koppintás :) ) az olyan mint az AI rebellion? Vagyis megtörténhet más birodalommal is?
Mert így megtapasztalhatjuk ugyanakkor még lehetünk a galaxis megmentői is. -
Prof William #1406 Akkor érthető. Éppen előtte zúztam szét az ellenfél 100K-s flottáját + két késve érkező szövetséges kb 35K-s haderejét. -
#1405 Már nem, javítottak valamit ezen az egyik korábbi nagy patch-ben. Háborús céloktól, megmaradt flotta nagyságától, ilyesmiktől is jobban függ már. -
Prof William #1404 Az ellenfél nem, csak 100%-os wargoal esetén adja fel?
Most háborúztam egy majdnem velem egy nagyságú birodalommal. Amint 50 felé ment a wargoal azonnal jött a megadás. Kisebb ellenfelekénél eddig ilyen nem volt. El kellett menni egészen 100%-ig. -
#1403 Az új Dev Diary-ban egy búcsúzás és egy beköszöntés van csak, a játék ismét vezető fejlesztőt váltott. Ez nekünk nem igazán érdekes, de a kezdő hozzászólásban mutatott képek annál inkább: az első kettő a játék egészen korai verzióját mutatja, a legelső konkrétan tagadhatatlanul EU4. :) -
Ninju #1402 Épít robotot ha engedélyezed neki. Nekem épített rendesen. -
#1401 Nem hülye az AI, csak az "Agile"-módszertant használja. :) Azaz alapvetően nem épít, ha nincs rá szükség, mert ember sincs bele. Mivel több bolygót kell kezelnie egyszerre szűkösebb erőforrásból, mint a teljes birodalmi készlet, inkább tartalékol és előnyben részesít minden olyat, ami éppen sürgető (pl. farmok, erőmű), és nem fog bányákat építeni sem, ha van feleslege. Ezért tűnik lassúnak és butának, mert nem húz fel minden mezőre minden épületet, hogy majd "beleszületik" a pop egyszer. Ezzel persze időt veszít, hiszen az álló, pop nélküli telep nem fogyasztana semmit, de ennyire nem előrelátó. És szerintem tud robotot építeni, mintha a korábbi nagy patch lehetőségei között már lett volna ilyen letiltható/engedélyezhető opció. -
#1400 :D vicc, robotokat se gyárt, csomó területre nincs építkezve, 2 bolygót néztem meg hát felejtős.
jah, már más helyen kell átírni a core system limitet: c:\Games\Stellaris Utopia\common\defines\00_defines.txt
itt már ugyanazt kell átírni mint régen: CORE_SECTOR_SYSTEM_CAP = 99 -
#1399 Jók azok a robotok, csak bányákra kell tenni.
Viszont, most az utópia miatt adtam egy esélyt újra az AI-nak hogy kezelje a szektorokat, szerintetek megbízhatok benne ? Szal újonnan kolonizált bolygót feltud nevelni, úgy hogy azért az összes unique épület meglegyen, normálisan jó helyre téve pl Frontier Clinic kaja helyre stb? -
#1398 Az Explorer Edition lehet jobb választás: Explorer Edition
Hozzá pedig Utopia DLC: Utopia -
BladeW #1397 Tegnap nyomtam egy "laza" 6 órás session-t :). Ironman/Hard/Agressive AI. Úgy tűnt az elején, hogy nagyon szar kezdést kaptam, közvetlen mellettem kezdett egy xenophobe birodalom, kénytelen voltam Supremacyra menni rögtön, hogy megkapjam a +20% border radius búnuszt, és képes legyek egyátalán tovább terjeszkedni. Aztán megláttam a 1.8k-s flottáját 2020-ban: 5-6 destroyer, meg ~30 corvette, na mondom itt végem, ha megtámad. Aztán feltűnt, hogy egyébként pacifist, tehát nem tud tőlem bolygót foglalni (csak liberation wargoalok lehetnek), úgyhogy szép lassan fölé tudtam kerekedni, megerősödtem gazdaságilag, aztán megtámadtam. Sikerült legyőzni, igaz 3x kellett nekifutni a flottájának. Space port - defense platform (+space snare modul) kombóval elég jól csapdába lehet csalni.
Long story short: végülis elég mákos kezdés volt - mint utólag kiderült :) Ha egy agresszívabb ellenfelet kapok, "csomagolhattam" volna, 2020-ban 1.8k flottát lenyomni mission impossible-nek tűnik.
Most ~2250, épülnek a cruiserek, és érik 2. hadüzenet.
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2017.04.09. 11:39:06 -
BladeW #1396 Közép/végjátékban volt energyvel probléma, a sok hajót nagyon nehéz volt elartani, miközben mineral rogyásig volt. Most viszont már az elején is könnyen negatív balance-ba lehet csúszni, én is küzdök vele rendesen.
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2017.04.08. 17:23:57 -
#1395 Felesleges a Galaxy Edition, abban csak egy digitális artbook, egy regény, meg aláírt háttérkép van pluszban a Nova-hoz képest. -
Armisael #1394 Sziasztok, mivel a hétvégén le van árazva a játék arra gondoltam megveszem. De előtte gondoltam megkérdezem, melyik verziót érdemes? A Galaxy Edition az tartalmazza a + DLC-ket az Utopia kivételével? Ha nem, akkor maradok a Nova Editionél, mert a lényeg a Exclusiv Alien Race abban is bent van. -
Murlo91 #1393 Este két órát próbáltam, úgyhogy sokat én sem tudok mondani. Supremacy tradition-nel próbálkozom. Viszont akadozik, főleg térkép nézet váltásnál. Korábbi verzióban ilyen gondom nem volt. Más tapasztalt ilyet, vagy egyedi probléma? -
Daermon #1392 Az enegry eddig se volt könnyű :D De az influence volt az igazi szopó szerintem. -
#1391 szerintem a nyersanyag kezelés is nagyon megváltozott.. legalábbis ennyire még nem izzadtam vért, hogy legalább 100 energián stagnáljak. Mondjuk lehet le kellene szoknom a robotokról.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.04.07. 22:26:04 -
Ninju #1390 Nekem sikerült tesztelnem egy pár órát. Eléggé megváltozott a játék. Főleg a Unity pontok kavarják meg a dolgokat. Egyelőre nem tudom merre lenne érdemes haladni, de az expansion első aktiválása az elején nagyon megéri. Az új kolóniák nem egy, hanem két telepessel kezdenek. A központi élelmiszer raktár zseniális ötlet. Már nagyon hiányzott. Frakciókból még csak hármam van és szerencsére mind elég pozitív.
Sajnos nem tudok olyan gyorsan fejlődni, mint szeretnék, mert nagyon kevés a lakható bolygó a közelben. Viszont találkoztam néhány új anomáliával amik érdekesnek tűnnek. Talán a hétvégén tudok még beletolni egy kis időt. -
Daermon #1389 Én megvettem a DLC-t, de csak hétvégén lesz időm rá. -
#1388 Egyébként egész hétvégén Paradox akció van/lesz a Steam-en és a saját boltjukban, illetve részeiben a HB-n és máshol is. Az új EU4 DLC és az Utopia együtt pl. 10%-kal olcsóbb a boltjukban. Én várok még az Utopia-val, de a korábbiakat most meg fogom venni. -
#1387 Magát a DLC-t nem vettem meg, de a frissítések hoztak egy kis színt a játékba (mondjuk nem akkorát, mint a Star Trek-es mód). Még csak az elején vagyok, így elsőre a társadalmi rész az, ami szembe ötlő. Változtak az ethic-ek, kevesebb kormányzat fajta választható, viszont megjelentek a Civic-ek, melyek módosítókat adnak a birodalmadnak.
Van valami tradition, ez elsőre tipik paradox cuccnak tűnik, 5-6 témakörben lehet választani pluszokat, amivel gyorsíthatod a fejlődésed valamilyen irányban (terjeszkedés, bürokráció, hadi termelés, stb). Ez így fejből nem biztos, még sok energiát nem vittem bele eme ág megismerésébe.
Így ránézésre plusz 1-2 végigjátszás kihozható az alap patchből, a DLC gondolom még párat rátesz.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.04.06. 22:48:48 -
Geri 12 #1386 Nekem sajna bedöglött a jobb gépem, így egy darabig Stellaris nélkül kell lennem... :P Tapasztalatok az Utopiával kapcsolatban, elsőre milyennek érzitek a változásokat? :) -
#1385 #1375 -
atibacsi1977 #1384 Hello!
Látom kijött az utopia. Az alappal sokat játszottam, ez miben másabb, több? -
Daermon #1383 Már tölthető.
De a magyarítás még nem működik hozzá (de gondolom hamar igazítva lesz). -
Daermon #1382 Release trailer