• Daermon
    A térkép tetején az összes szürke rész az enyém. :) 2 bolygó, amit látsz az csak az, amit én közvetlen felügyelek, a többi szektorban van (az a szürkeség a szektorok).
    Tanács:
    Flottád úgy lehet nagy, ha növeled a flotta kapacitást. Ezt lehet kormány rendelettel (ki kell fejleszteni), faji módosító, és ugye a bolygó körüli ürállomásokkal (ebből kell jó sok). Innentől kezdve csak nyersanyag kérdése, főleg az energia kredité, mivel ez kell a fentartáshoz. Én minden állomásra teszek szállást (Crew Quarter angolban asszem), hogy, ha parkol a flotta, akkor kevesebb energiát egyenek, meg a nagy seregekhez is -% fenntartásos traitel rendelkező parancsnokot rendelek ki (ha gyorsan kell és nincs, akkor sincs gond persze).
    Hóditani meg kell, hogy több bolygód legyen. Viszont jól meg kell nézni kibe kötsz bele és egyszerre nem sok bolygót célkitüzni. Mivel ha megvan akkor meg is kell tartani :D Ahhoz meg influence kell (átnevelés, propaganda, elnyomás, ha kell), ami mocsok nehez jön (ez az egyik olyan dolog, amit javthatnának, hogy egyszerűbb legyen).
    Lényeg, hogy lépésről lépésre, nem rohanva. Jelenleg már ismét független vagyok, de sokáig voltam föderációban. Idő kell mire megtanulja az ember (előző két játékban pl semmi nem jött össze).
    Tegnap este meg betámadott egy föderáció, amit végül megnyertem és szereztem 3 bolygót. De ez egyből felemésztette az energy és influence készletem egy részét, meg kb egy 40k-s seregem elpukkant, de ezzel jár. Most megint lehet regenerálódni, épiteni, stb :)
    Aztán jön az Utopia, ami biztos változtat ezen-azon :) (bár MEA miatt erre hirtelen nem lesz időm)