2461
-
Pares #1301 Nem tudom, hogy néz ki a galaxis, és merre vágja el a terjeszkedésed útját (esetleg ha csinálsz képet...), de gondolom azt tudod, hogy ha a területének a határához legközelebbi csillag köré építesz egy FO-t, akkor az "visszatolja" az ő határait is. Ráadásul ennek mértékét a különböző technológiákkal is lehet növelni. Vagy attól függően, hogy milyen FTL technológiát használsz, ha elég nagy a hatótávod, akkor egyszerűen "átugorhatod" és a területe mögött létesítesz egy izolált kolóniát. Ha meg nincs elég nagy hatótávod, akkor megkérheted, hogy engedjen át... Ha meg nem enged át, akkor meg az a legegyszerűbb, ha letörlöd a térképről. -
Prof William #1300 Közben megoldódott. Egy régebbi mentést újra betöltve túlnőttem őket. :) -
Prof William #1299 A Frointer Outpostot én is próbáltam de akárhogy ügyeskedek nem készül el mire a másik birodalom befolyási övezete addig kiterjed.
Csak azért nem akarok háborút kezdeni. Főleg úgy hogy a szövetségesei is belépnének. -
Pares #1298 Egyszerű: hadüzenet > megfelelő wargoal> invázió > purge. Esetleg megpróbálhatod az unalmasabb megoldást, építs Frontier Outpost-ot a megfelelő csillag köré, ha lehetséges. -
Daermon #1297 Támadd meg és foglald el :) -
Prof William #1296 Tudom hogy ez csalás de nincs valami konzolparancs arra, hogy egy birodalom 1-2 bolygóját újra lakatlanná tegyem? Hogy ne tartozzon hozzá többet?
Pont előttem kolonizálta őket és a befolyási övezetének a növekedésével elvágta a terjeszkedésemnek az útját. -
#1295 Mindhárom meghajtás FTL. :) Ha warp, vagy jump, akkor fejlettebb hajtóművek nagyobb távolságokat tesznek majd lehetővé. Ha hyperdrive, akkor csak a háló vonalain lehet közlekedni.
Ha a játék indításakor mindhárom meghajtást engedélyezted, akkor ki kell feljeszteni a megfelelő hajtóművet és átépíteni a hajókat. Nagyon spirálkaros galaxisoknál a hyperlane nagyon lutri, attól függ, hová rak. Én csak a warp-ot szoktam engedni, az a legjobb középút szerintem. -
Prof William #1294 Spirális galaxis esetén hogyan lehet oldalirányba terjeszkedni? FTL tech -em van és a spirálkarok közötti tért nem tudom áthidalni. -
Daermon #1293 Szerintem junius fele jön, mint az előző. -
#1292 A sorozat sem rossz a könyvekből, egészen nézhető kategória. -
#1291 Ja ja, én is tűkön ülve várom már! -
Renegade #1290 napra kész vagyok, hetente nézem a kiadó honlapját, mikor fejezik be a Babylon's Ashes fordítását :) -
#1289 Amikor legelőször indítottam a játékot, a legelső lépésként a kutatóhajó első útja a Ceresre vezetett. Gondoltam benézek Millerhez :) Már ha - de nem akarok spoilerezni, nem tudom meddig jutottál a könyvekben. -
#1288 Pszionika változások az Utopia-ban. Tiszta 40K... :) -
#1287 Ha csak egy hajóján van, ritka esetben megkaphatta anomáliából (kaptam már innen pl. egy egész jó battleship-et szinte rögtön a játék elején, amikor a környéken mindenkinek még csak korvettje volt). Ha több hajóján is van, akkor még két esetet tudok elképzelni: ha a játék kezdetén volt advanced AI állítva, akkor kifogtad az egyiket (ők ugyanis bónuszokat kapnak folyamatosan, bár az arc emitter elég high tech még ehhez is); a másik meg egy egyik ősbirodalom típus, ami vizsgálódik, kutakodik, és 1-2 pop-ot kér tőled, cserébe meg tech-et ad (vagy ritkán hajót, ha jól emlékszem). Ha egyik sem, akkor passz. Normál esetben biztosan nem fordul elő ilyen, a gép nem csal (ennyire). -
imp99 #1286 Igen megnéztem a képletet de ezért meg pláne nem értem h tud gyorsabban techelni, mert kb 1.8X nagyobb pop-ja van.
Az arc emitterig meg elég sok mindent ki kell fejleszteni. -
Renegade #1285 nem az van, hogy túl sok popod van, az ellenséghez képest?
ha jól tudom, a popok száma negatívan befolyásolja a kutatást.
-
imp99 #1284 Én komolyan nem értem ezt a gamet....Elég régóta tolok sok sok stratégiával, de sztem rohadtul a csal a gép.
1-1 bolygóval kezdünk egymás mellett, azonos tech szint. Majd az első kolonizálás után 3X gyorsabban techel és 3X gyorsabban kolonizál...de kérdem mégis hogy???! Fullra járatom a a dolgokat és épphogy eljutok az első ágyúkig neki máris arc emittere van...wtf?? (Amúgy sima normal-on toltam) -
BladeW #1283 Jó lesz ez. Mondjuk a traditions feature elég szemérmetlen nyúlás a Civből, de hát jótól lopni nem szégyen :). A faction rendszer is igéretes.
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2017.02.04. 09:21:40 -
#1282 Végre lehet majd galaktikus birodalomhoz méltó dolgokat is építeni. -
#1281 A Blorgok után most új "nemzet", a Starcrossed Starfish indul el a galaxist meghódítani. :) Az első epizód, ami már az Utopia-val megy, itt nézhető. -
Renegade #1280 erről a teaserről csak nekem jut eszembe egy tipikus posthuman világ, ahol a civilizáció kvantumszámítógépekben él? -
#1279 Utopia expansion bejelentés és topik. Dátum és ár még nincs.
Edit: teaser is jött.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.02.02. 16:32:42 -
#1278 Lehet, hogy a fejlesztők nem hagyják ki a ziccert és a habitat eleve mondjuk -20% happiess-ről indul és előfordulhat, hogy kalózbázisokká alakul. :) -
Renegade #1277 de én most The Expanse függőségben szenvedek, beltereket akarok akik lázadoznak jobbra, balra. :) -
#1276 Írták, hogy nem végleges szám, változhat. Az 1-2 biztosan kevés, az egész habitat a kép szerint 5k mineral-t ér (persze ez is változhat még), annyit nem ér pár extra slot (egy terraforming olcsóbb ennél). Szerintem 8-9 slot és kb. 2-3k lesz a vége, ennyin már megéri energiát és tudományt "termelni", mert másra nem nagyon lesz alkalmas a hely. -
Renegade #1275 nekem ez a 12 elég soknak tűnik. Elég grandiózus építmény lehet, amiben elfér pár milliárd lény. -
Renegade #1274 aszteroidákban lakó popok, kellően kevés, max 1-2. -
#1273 Nekik is kell habitat, sőt, anélkül belter-ek sem léteznének. :) -
BladeW #1272 kérem? -
Renegade #1271 fura, hogy nem belterek jönnek előbb. -
#1270 Dev Diary 58: jönnek a lakatlan bolygók köré építhető habitat modulok, azaz lakható és beépíthető űrállomások. -
Dekorum #1269 Szia!
Lentebb írtam, hogy nekem is előjött a föderáció és 0%... nem lett megoldás, kövi belépénél már volt %ék. Nem 100, még nem teszteltem, de lehet ott csak akkor jelenik meg az eredmény, ha Te vagy a föderáció vezetője éppen (értsd: Te irányítod a flottát is ) -
Ninju #1268 De ha függetlenítesz egy pár bolygót egy fajtól(új "nemzet" jön létre), azt vazallussá/protektorátussá teheted. Később őket meg lehet integrálni. -
Tauri #1267 Igen értelek és ez lenne a logikus de!
Mint mondtam Fanatikus Pacifista vagyok, NEM LEHET háborút indítani!
Csakis Függetlenségi háborút, azaz ha megtámadok valakit nem kérhetem a csatolását, csak hogy függetlenné váljon.
Ezen kívül ugye 3 nyerési mód van...kettőnél a progressem 40 - 60% körül mozog, de a federationnál 0% van -
BladeW #1266 Nem nagyon van tapasztalatom föderációkkal, de szerintem ha tagja vagy egynek, akkor, mint elnök tudsz háborút indítani (ha minden tag egyetért), ilyenkor a teljes föderáció üzen hadat, nem csak te egyedül.
0%: gyanús, lehet bug, de szerintem nem vagy benne föderációban, valamit elnéztél.
bővebben
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2017.01.21. 22:36:44 -
Tauri #1265 Azért kérdezem mert nem tudom mit kell tenni
Írtam hogy fanatikus Pacifista vagyok, azaz nem tudok offenzív háborút indítani, igy a leiga nem lehetséges :)
A federációs győzelemnél pedig 0 bolygó van a föderációnk alatt így a csik 0% on áll ...ez az amit nem értek -
SANTANTICA #1264 Felhőatlasz :) -
Pares #1263 Battle Thralls, Livestock, Forced Labor, Processing, Neutering...
-
#1262 Azért az ivartalanítás kémiai kasztráció által se gyenge. :D