2461
  • astra14
    Hihetetlen h nem lehet normálisan játszani...mire jönnek a hívatlanok a másik dimenzióból én még sehol sem vagyok...folyamat lepusztítanak...segíteni meg senki nem segít,mind ül a babérjain...olyan szinten kiegyensúlyozták a játékot h kb 50/1x dob olyat h haladhatok is valamire...
  • Prof William
    A warscore miért esik vissza néha? Bunyózok az egyik birodalommal. Sorra verem flottáit és foglalom a bolygóit A Warscore meg hirtelen 55 ről 45-re esik vissza. Úgy hogy egy csatát vagy bolygót se vesztek.

• phylemon
    aha, közben rájöttem. csak liberation war-t lehet viselni... nem figyeltem mikor felajánlotta hogy beemeli a pacifizmust az alapjellemzők közé... kezdhetek újat...
    Utoljára szerkesztette: phylemon, 2017.04.30. 21:11:43
  • phylemon
    Föderációban vagyunk négyen. Az miért van hogy nem tudok Cede planet wargoalt kijelölni saját magam számára? Sőt, a szövetségben csak két résztvevőnek enged ilyen wargoalt, nekem és egy másik birodalomnak nem. Szeretném már gyarapítani a bolygóim számát, de nem tudok bolygót foglalni így..
  • grizzlygeza
    Persze, a korvettek hasznosak, csak a játék későbbi szakaszaiban 200 darabokat kellene egy-egy csapat mellé rendelni, arra meg nekiáll nyeldekelni a játék. Majd miután valamelyik patch-ben végre képesek lesznek optimalizálni a gép teljesítményéhez a játékot, beillesztem a stratégiámba a korvetteket. :)
  • hana19
    Korvetteket is érdemes tartani szerintem. Megtömöm őket torpedóval és fullra rakom a hajtómű-utánégető kombót, így a legtöbb ellen el sem találja őket. Volt olyan csatám, ami végén csak korvettem maradt, a csatahajókat is túlélték.
  • joceruza
    A műfaj és a mechanika is tetszik. A Galactic civ is elég tetszetős.
  • TokraFan
    MIlyen értelemben hasonló? Játékmechanika vagy műfaj? Űrstratégiában, "hagyományosabb" 4x verziót képvisel pl. a Galactic Civilization 3 vagy az Endless Space.

Más műfaj, de szintén öszetett játék és Paradox fejlesztés az Europa Universalis és Crusader Kings sorozat.
  • joceruza
    Helló!
    Tudnátok hasonló játékokat ajánlani?
  • grizzlygeza
    Inkább fajtól függ, mit érdemes összerakni. Militarista, expanzív társasággal rá lehet menni nyugodtan a short range taktikára, mert gyorsan épülnek a hajók. Pacifista faj más taktikát követel. Én csak battleshipeket és destroyereket építek, előbbiekre kizárólag távolsági fegyvereket rakok, a rombolókra pedig csak pontlövegeket. Egy-egy hasonló méretű ellenfelet néhány romboló elvesztése árán le lehet így pukkantgatni, persze csak védekező háborúban, mert ha ezzel bespawnolsz egy fortress mellé, akkor viszlát.
  • astra14
    Ha ez segít én csak cirkálókat és csatahajókat építek,cirkálókra neutron torpedó,plazma ágyú és gauss ágyút szoktam tenni,a csatahajókat pedik ketté szedem,egyik fele csapásmérő bombázókkal ugye és az ehhez tartozó fegyverzet,a másik fele pedig megaágyús és nagy gauss ágyúk,nekem igy eléggé bejön a flotta ütőereje,elől nyomulnak a cirkálók,mennek vele a bombázók is,igaz h cirkálóból mindig kell tartalékot gyártani,de a csata hajók alig veszítenek valamit
  • BladeW
    Kb. automatikus. Corvettek, cruiserek shortrange, destroyerek battleshipek long range-re vannak beállítva. Régebben lehetett választani offenzív vs defenzív AI-t hajóknak, de az 1.3-ban ezt kivették. Ship AI modult nézd meg hajó tervezőben.
  • Tauri
    és hogyan lehet short rang taktikát beállítani?
    Én egyáltalán nem találok taktikát
  • BladeW
    De nem tudom megnézni milyen fegyverzete van, mert az info gomb inaktiv. Ezt hogyan tudom megtenni?
    A legjobb fegyvereik vannak, de semmi olyan, amit te egyébként ne tudnál kifejleszteni. Short range lehet a jó taktika: cruiserek + fortressek FTL snare modullal. Megpróbálod csapdába csalni őket. Most cruiserek a legerősebbek ár/érték tekintetben, kb invalidálják a destroyereket.
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2017.04.27. 15:57:07
  • BladeW
    Adams 1.6
    https://www.youtube.com/watch?v=eoplpnVXnf4
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2017.04.27. 15:49:04
  • Tauri
    de a PD nek van egy effektje, mint a léreznek...és nem látom hogy mennének. A Strike craftok lővik őket, de a támadó hullámon egyszerűen csak átrepülnek és támadják a hajókat...nem baj, remélem nem fog megtámadni :D
  • Ninju
    Én ilyen helyzetet úgy oldottam meg, hogy beraktam egy csomó cirkálót a flottámba Flak Battery/Artillery-vel teleszórva. Úgy hullottak a bomberek, mint a legyek. A probléma sztem az, hogy rengeteg bombert indítanak és nem elég az PD fegyverzet ellenük.
  • Tauri
    De nem tudom megnézni milyen fegyverzete van, mert az info gomb inaktiv. Ezt hogyan tudom megtenni?

Ezen kívül van 60 korvett, 60 destroyer 40 cruiser és 23 BS a flottámban, pont azért emit TE is írtál. Neki van 10 BC és 20 Cruiser 1 fleetben és 2 ilyen fleetje van.
    Vannak a sniper hajóim amin csak Large fegyverek vannak a lőtáv miatt, stb. maxos Flotta parancsnokom van aki még bónuszokat is kap.
    A két 30K-s Fallen Empire ből az egyiket le tudom kapni, de a másik 30 K-s átlőhetetlen , és 3 secenként öl meg 3 BS-t a flottámból. Nem tudom mivel lő, olyan mint ha Bomberek lennének, de nem lövi őket sem a Pont defense ami 3 as szintű sem a 3 as szintő vadászaim sem....nem értem

Ezen kívül hogy érted hogy érdemes beküldeni a kisebb hajókat előre? Két flotta? Mert most 1 flottában van mindenem, és nem tudom változtani ki merre menjen, csak ugye mennek...a korvetteken advanced Ab is van hogy hamar a célhoz érjenek

Lehet fogok csinálni korvet+torpedó fleetet is amik talán lekapják a BC ket.
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2017.04.27. 10:45:44
  • TokraFan
    A fegyverzeteddel lehet gond. Meg kell nézni, milyen a flottája. Más fegyverek hatékonyak pajzsok ellen és mások a HULL-ra. Továbbá nem árt taktikázni a lőtávokkal sem. Érdemes beküldenia gyorsabb, de kisebb hajókat előre, olyan fegyverekkel, melyek bontják a pajzsot. Hullani fognak mint a legyek, viszont rájuk fognak tüzelni, miközben az erős hajóid hátulról és még a fallen lőtávján kívülről csapják agyon őket. Ne csak a flotta méretét nézd, hanem azt is, hogy miből állnak! Számában kisebb, de jól felszerelt és jól átgondolt flottával egy nagyobb flottányi ellen is simán leszedhető. És nem árt egy tapasztalt, felbónuszolt parancsnok sem! Ja igen, és a bónuszokra is figyelj, szintén sokat dob a haderőhöz!
  • Tauri
    A Fallen empire-t hogyan lehet legyőzni?
    Van neki 2*30 K-s flottája. Az enyém 70 K, és a csatában én teljesen elhullok, még ő csak 3 BC-t és kisebb hajókat veszít.
    Rengeteg strike craftja van, de az enyémek csak elmennek mellettük, lelőnek párat majd repülnek tovább...Így a BS eim hullanak mint a legyek :( A pont defense fegyverek nem is mennek.
    Mivel támadnak engem?

A hajóimon destroyertől felfelé, shieldesek, pajzs újratöltő rendszerrel, és mass drivos lvl 5 ös. Minden fullos 650 es fleet kapacitással. ohh és perkem is van a fallen empire ellen.

A nem fallen empires hajókat alázom, még ha azonos flotta ellen megyek is....
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2017.04.27. 09:44:14
  • astra14
    Szerintem A Badarakos küldik is jók :D szoktam rajtuk jókat nevetni :D
  • vgy63
    Sikerült lenyomni a fallen empiret. A krízist túléltem, a flottát újjáépítettem. Az első kísérletem az erődök építése volt. Minden alkalommal elsőként az egyik közeli bolygómat támadta, ide beraktam a legfullosabb erődöt, mellé szoros fedésbe három aknás erődöt. Két 70K-ás flotta állt készenlétben. Jött, harcoltunk, menekültem. Szerencsére nem foglalt bolygót, csak tarolt. White peace.
    10 év nyugi, flottafejlesztés. Támadt újra. Taktikám az Üss és fuss! Az egyik 70k flottám betámadta az egyik bolygóját, letaroltam az űrkikötőt. Menekülés, mert már jött. Ezalatt a másik, legtávolabbi oldalon a másik flottámmal támadtam az űrkikötő, s kinyírtam. Jött át ide az egyesített flottájával. Amikor átért én már a másik oldalon bombáztam a bolygót, mire visszért, elfoglaltam, a flotta menekült, a másik oldalon ment a bombázás és a bolygó elfoglalás. S ekkor megbontotta a 250K flottáját négy részre. Én közben a szövetség vezetője lettem, s a közös flotta - 60k - az én vezérletem alá került. Ezzel az erővel már egyenként már le tudtam vadászni a flottáit, sosem egyesítette őket. A szövetséges is beszállt a teljes flottájával a harcokba. a A háború megnyerve.
  • astra14
    jaja :) nem rossz amúgy :) mi ez az új terraformálási lehetőség? pl a Marsot is meglehet ha kifejlesztek mindent,de ahogy látom kell hozzá egy jelölés a tudományos hajótol és ezt sem adja meg mindig,sőt... :)
  • PetruZ
    Ja, igen, erre emlékszem, igencsak jó hajót adott. Ezt DLC-k nélkül is beadta, alapjátékban volt. Nem fajfüggő volt, hanem valamelyik államformánál adta (corporation, vagy ilyesmi). A változtatások óta nem tudom, melyikhez tartozik most, az új patch-ek óta nem kapom meg.
    (Megtaláltam, "Radical cult" a neve, a wiki szerint már az Utopia DLC-hez tartozik, ami kicsit köcsögség, mert már az elején kb. battleship kategóriás hajót adott DLC nélkül is. :) )
  • Ninju
    Megvan a virágok kivételével. Majd egyszer csak bedobja a folytatást. :)
    Köszi.
  • astra14
    Pontos nevét nem tudom az eventnek,de ha jön,mindig az elején jön olyasmi mint a sima kalózok csak ez valami más nézeteket valló csoport és meg kell előbb ölni pár hajójukat aztán meg kell semmisíteni az űrhajó gyárukat majd a végén a zászlós hajót :D és azt meg is kapod :) megvan minden dlc-d? lehet plusz dlc kell hozzá,amugy emberekkel szoktam játszani,nem tudom h a többi fajnál beadja e!
  • Ninju
    Na azt az eventet nekem még sosem adta be. Hogy lehet megszerezni?
  • astra14
    Az szerintem valami bug lehet,nekem a zászlóshajó amit a kalózoktól lehet megszerezni az szokott bebugolni mikor valami megsemmisíti :D Ott marad és semmit nem lehet vele csinálni csak ha teljesen x-eled

Utoljára szerkesztette: astra14, 2017.04.23. 17:51:30
  • Geri 12
    Én bevallom ki is szoktam venni a Falleneket, max csak 1-et engedélyezek. Túlságosan is erősek, ha melléjük spawn-olsz kb véged, arról meg nem beszélve hogy mikor 2 Fallen egymásnak megy aztán erre bejön egy Unbidden is, a géped kb meghal :D (tisztelet az erősebb kivételeknek)

Nektek amúgy volt olyan, hogy a Swarm crisis megjelenése előtt, abban a rendszerben amiben az Enigmatic Fortress van, már voltak fertőzött bolygók? Semmit nem tudok velük csinálni, a krízis beindulása után sem csak vicces :)
  • astra14
    én az Ironman-nel nem is probálkozok :)
  • BladeW
    Igen, nekem egy 40 órás ironman állásom ment rá. Kicsit túl van tolva ez Fallen Empire téma. (Nálam 350k-s flottája volt...)
  • BladeW
    Ez kell neked
  • astra14
    ha van kedve valakinek multizni az keressen rám,jo volna kipróbálni milyen is! szerver neve : astra14
  • astra14
    na mindegy..ma kb 5x kezdtem ujra,most se jo,megint körülöttem van 3 plusz az első benépesített bolygómon bejött ez a feromonos kihívás is vagy mi és simán "leégette az egész bolygót mivel nem tudtam kutatni,mert nem volt még 4es és 5ös szintü tudósom hozzá :D és persze körülöttem meg nőnek ezek a majmok :D feladom :D
  • astra14
    Próbálgatom folyamatosan,jobb a véletlenszerű(magyarul játszok) mint a clustered vagy mi,viszont a fallenekkel nem jó,eddig akárhányszor próbálkoztam velük,egy mindig ott volt mellettem és folyamat felébredt plusz le is gyalult a francba :D
  • PetruZ
    Állítsd be 8-10 körül, 2-4 fallen-nel, advanced AI nélkül. Ilyenkor van elég tere mindenkinek fejlődni, de nagyon nem fognak ugrálni sem a fallen-ek miatt (bár attól is függ, ezekből mit kapsz). Van olyan opció is valahol alul, hogy rakjon-e melléd advanced AI-kat, azt is kapcsold ki. A random és a clustered elosztással is játszhatsz, utóbbi esetén 2-3 mindig lesz a környékeden, előbbinél viszont lutri, hogy jön ki, de lehet, hogy az a jobb. :)
  • vgy63
    Köszi a tanácsot. Próbálkozom, de nem sok reményem van. A fallen white peacet kötött, de közben az összes birodalom betámadt. A flottám 2/3-a elhullott. Úgyhogy ebből újraindítás lesz.
  • astra14
    igy meg tul gáz :D 2300 körül semmi nincs a galaxisban csak két ÓRIÁSI birodalom meg én :D ha meg rendesen álligatom akkor hiába teszem véletlenre a birodalmak elhelyezkedését,ott van az összes a nyakamon :D sehogy sem jo
  • PetruZ
    Igen, túl könnyű prédák voltak szegények. :)
  • astra14
    igen,azokbol lett,ezen is állítottak? na szuper :)