2461
  • pocoksari
    Müködik?
  • Szanyi89
    Köszi! :)
  • PetruZ
    Aha! Trükkös, mert a fórumban nincs így kiírva, de valójában erről a lehetőségről van szó. Szóval valójában ez még mindig 1.6.1, csak a multis részén van változás.
  • Tauri
    Ott van Betaban, le lehet tölteni, és ezzel játszani...
  • PetruZ
    Elég messze van az még, egyelőre az 1.6.1-et javítgatják. A PDX fórumát kell nézni, majd egyszercsak megjelenik az új Dev Diary az előzetes infókkal.
  • Tauri
    Valakinek valami infoja van az 1.7.0 bradbury beta ról?
  • pocoksari
    Én is ujra szoktam kezdeni amig bele nem jövök a játékba...
  • farferi
    Azt hiszem újra kezdés lesz, mert rengeteg mindent eltoltam....csak előbb el kell menni a doktornénihez, hogy beteg vagyok:D
  • pocoksari
    Nem, mert nincs elég influence az elején, én kettönél többet nem épitek.
    Ha beválasztod a supremancy tradiciot az kitolja a határt, ha az elsö perknek Interstellar Dominiont választod az is kitolja, ez mellé kutatsz még határnövelöt és meg is vagy, ez viszonylag hamar megvan, nyersi ugysincs annyi, hogy ennél nagyobbra tudj nönimiközben a flottát kell tolni.
  • silverchain
    Továbbra is a social tech-ek között van. Okosan kell előre tervezni az outpost -okkal, oda éri meg rakni, ahol sok az értékes nyersanyag (esetleg ritka anyag), plusz nincs a közelben kolonizálható rendszer. Persze ha a határaidtól túl messze rakod, akkor nehezebb megvédeni:)
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2017.05.16. 10:11:06
  • ACi000
    Van olyan tech ami növeli a határaidat, régen a social technél volt most az új patch-ben már nem tudom hogy ott van-e?
  • farferi
    Jól látom , hogy rengeteg outpostot kell építenem ha növelni akarom a területem? Nem találok egyenlőre kolonizálható bolygót csak nyersanyagtermelőket. Próbaként építettem egy outpostot de csak az a bolygó meg egy szomszédos lett kék.Ez így nagyon sovány szerintem.:/
  • pocoksari
    a pszít ki akartam próbálni, bár eddig nem jött össze, tehát egyrészt azért választottam, másrészt az a spiritualista elég nyugis :)
  • PetruZ
    A spiritualist helyett a materialist talán jobb, extra research-ot ad. Bár ha a pszí cuccokra hajtasz, akkor persze muszáj beválasztani.
  • pocoksari
    neeem, a traiteknél be kell áldozni valamit, a migráció kit érdekel (szerintem nem is baj,ha lassú, sőt) a lassabban fejlődő vezetők megint nem számítanak, mert később sokáig fognak élni, tehát lesz idejük kifejlődni
    a plussz techet nem kell magyarázni, a plussz habitability pedig az expanziót segíti az elején

az authority tökmindegy, a demokratikus azért jó, mert ad feldatot pl. építs négy bányát és ha azt teljesíted, akkor kapsz egy csomó influencet, ami meg jó

az extrém militaristot nem kell magyarázni, megyünk és ütünk, ahhoz meg nagy bot kell, a spiritualist meg nem volt jobb alapon jött...
  • farferi
    Nem értem még a játékot de ezek nem tök ellentétes dolgok?:D
  • pocoksari
    hehe :) mondjuk nem foglaltam el, mert meguntam :S
    most, legalábbis amennyire én tudom, egy központi raktárba megy kaja, tehát ha plusszban vagy birodalmi szinten, akkor az jó, minden bolgyónak egyformán jó, ha a központi raktár tele van, akkor meg ad egy kis extra bónuszt a növekedésben
    a központi raktár méretét tudod változtatni, de igazából az tökmindegy, mert a szektorok majd annyi kaját fognak termelni, hogy a fele a kukában végzi, tehát olyan, hogy éhezés szerintem kizárt
  • pocoksari
    Az én fajom így néz ki:

Traits:
    sedentary - 1,
    slow learners -1,
    intelligent +2
    adaptive +2

Authority
    Democratic

Ethics
    Fanatic Militarist
    Spiritualist

A tradíciók közül a supremacyt választom elsőre, de figyelem, hogy kell-e a harmony +10% boldogság bónusza, ha kell, akkor közben beválasztom azt is :)
  • farferi
    Oh, egy ismerős:D...itt is elfoglalod a galaxist se perc alatt, mint a ck2-ben?:D..kérdés, lehet valamit állítani központilag(edict vagy valami, hogy a koloniára több kaja menjen?
  • pocoksari
    őőő, azt azért így nem mondanám, mert ha nagyobb vagy, akkor ugye több/többféle stratégia nyersid van, ami erősebbé tesz (van ami a kutatást erősíti), a több pl. áramból folyamatosan fenn tudod tartani a kurátor pofáknál a kutatás gyorsítást, a több ásványból tudsz pl. megastruktúrákat (sience nexus techre jó), de a nagyobb területtel nagyobb a flotta limit, a több nyersivel azt meg is töltheted amivel pl. ha lezúzol valakit, akkor a csaták törmeléke segíti a kutatást
    az insane gépet le lehet nyomni techben, de inkább úgy mondom, hogy olyanból ami kell (ténylegesen kell) biztos, hogy nem maradsz le...pl. a játékomban neki megvoltak a rakéták, nekem nem, de én nem is használtam, sokra ment vele :)
  • pocoksari
    jaja, meg valami olyasmit is olvastam, hogy ha az előregyártottad módosítod az is jó, az a lényeg, hogy ne újat hozz létre
  • pocoksari
    azért annyi hp-jük nincs, kb. egy 20k-s flotta leveri, asszem, de lehet nagyobbal mentem, viszont tényleg nagyon erős pofák
  • PetruZ
    Ezzel szimulálja, hogy az erőforrásaid szétaprózódnak több tíz fényév távolságon belül és a kommunikáció lassabb, vagy mi. :) A fejlődés szempontjából a szükséges összpontszám növekszik, de több bolygó és terület az több fejlesztési pont is (ha felfejleszted ezeket), így idővel kb. kiegyenlítődik. Vagyis, ha terjeszkedsz, de nem foglalkozol a kutatás fejlesztésével, akkor le fogsz maradni.

A kolonizálás és az outpost kb. ugyanaz területfoglalás szempontjából. Ami a területeden belül van, oda bármit építhetsz a felderített rendszerekben. Fontos viszont, hogy minden outpost 1 influence-t "eszik" minden hónapban és az influence az egyik legfontosabb erőforrásod (pl. kolonizálni sem tudsz nélküle).
  • farferi
    Ha egy bolygot kolonizálok akkor a környező területek az en befolyásom alá fognak tartozni? Vagyis építhetek oda bányász állomásokat? Vagy muszály frontier outpostokat felhuzni?
  • farferi
    Ez biztató:D..hmmm, minél nagyobb vagyok annál lassabb a fejlődés? mint az eu? pfff
  • PetruZ
    Fél-off: Surviving Mars kolóniaépítgetős játék bejelentés volt pár napja. Fontos, hogy ezt nem a PDX fejleszti, csak kiadó (pl. mint a Steel Division, vagy a Skylines esetén is).
  • PetruZ
    Ha a területeden belül van, hagyhatod, pl. ha még nincs elég nyersanyagod a kolóniahajókra (és minden pop és kolónia növeli a fejlesztési időket is), pláne hagyd, ha még piros (nincs tech-ed a letelepedésre sem), vagy nincs legalább 75%-os lakhatósága, vagy van rajta valami csúnya hatás, ami hátrányos lehet.
    Orbitális baromságoktól ne félj, rengetegszer újra fogod kezdeni a játékot. :)
  • farferi
    Ah, hulye vagyok, a president nem feltetlenul a governor...Lakható bolygót ha találok érdemes feltétlenul kolonizálni vagy válogassak? Bocs a sok kérdésért de nagyon tetszik a játék, időm viszont nincs rengeteg játszani, nem szeretnék valami orbitális baromságot csinálni:D
  • farferi
    Köszi, azt hittem ez ilyen alap küldetés az elején de akkor hagyom békén.Ha már ilyen segítőkészek vagytok(köszi):most volt az első választás, leváltották az eddigi vezetőt de nincs governor a földön plusz a leaderek közt se találom ezt az embert.Most akkor mi van?
  • BladeW
    ez random vagy az elején mindig ott van?
    Random.
    Mit lehet vele csinálni?
    Le kell gyakni. (Valamelyik Enclave-ben vehetsz ellenük + sebzést asszem)
    Van egy kolonizálható bolygó is a rendszerben, de nem merek hajókat küldeni oda, mert szétszedik.
    Nézelődj másfelé :)
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2017.05.15. 17:24:31
  • PetruZ
    Ez random, a Leviathan DLC-vel jöttek. Többféle is van belőlük, mind ilyen halálfejes. Több millió HP-juk van és erős fegyvereik, sokáig nem is tudsz velük mit kezdeni, de a legyőzésük különféle extrákat adhat és eseményeket is generálhat.
  • farferi
    Csak pár év telt el rendes játékidőben és a Yancory rendszerben találtam valami ősi bázist.Halálfejjel jelöli az erősségét, nekimentem a 8 kezdetleges korvettemmel de lealáztak.Azt szeretném megkérdezni, hogy ez random vagy az elején mindig ott van?Mit lehet vele csinálni?Van egy kolonizálható bolygó is a rendszerben, de nem merek hajókat küldeni oda, mert szétszedik.
  • Szanyi89
    Épp azért töltöttem le mert nagy SW fan vagyok és mindig is imádtam ilyen hajókkal játszani. :) Na akkor megnézem majd tehát akkor nem egy új fajt kell csinálni hanem ami bevan rakva. na megnézem. :)
  • pocoksari
    az pl. megoldás lehet, hogy nem használod a ship packot :D

de valami olyasmit olvastam most fórumon, hogy az előregyártott fajjal kell kezdeni
  • Szanyi89
    Ott hogy tudom megkérdezni? :) nem vagyok nagy steem es.
  • Renegade
    nem hinném, h itt használja valaki, próbáld meg steamen megkérdezni.
  • Szanyi89
    Szóval tud nekem valaki segíteni??? Miért nem működik rendesen a mód?
  • vgy63
    Az egyik játékomban az unbiddennek 7 dimenzióhorgonya és 15 flottája volt, köztük több 100K-ás. Egy 40k-ás flottámmal eékaptam egy 50k-ást, legyőztem, kielemeztem, meglett az anyagporlasztó fejlesztés. A flottámat korszerűsítettem, csak romboló és csatahajó volt benne, fele-fele arányban. A csatahajó gigaágyús volt. Sorra letudtam vadászni a flottáit, csak a rombolókat kellett pótolni folyamatosan. Kivártam, míg otthagyja a horgonyokat, beugrottam, kinyírtam, elugrotta. Sosem pótolta őket. A végén a dimenzókapuja és egy horgonya maradt, flotta nélkül, azt már egy másik frakció nyírta ki.
    Az AI elég hülye, más birodalmak flottái folyamatosan a kaput támadták, ki is nyíródtak rendesen.....
  • pocoksari
    hmmm...azért a 67k-s flotta nem olyan nagy ám, meg ugye egy dolog a nyers erő a másik meg a minőség...pl. a mostani játékomban az egyik bukottnak (vagy minek hívjuk ezeket az ittragadt hightech pofákat) volt egy 240k és egy 130k körüli flottája, az enyém olyan 250k körüli, először a nagyot utána a kicsit vertem le és kb. 200k maradt (most olyan 400k körüli van)...papíron meg kellett volna vernie, de én ugye a nagy kinetikus fegyverrel (giga cannon meg a kinetic artillery) lőttem, neki meg ugye sok carrier férőhelye volt...magyarul mire odaértek a bombázók/vadászok addigra kilőttem az anyahajót, a sima lövéseit meg a dreadnought kapta
    a gép ellen gyakorlatilag a távolsági fegyverekkel tudsz nyerni, insane fokozaton szépen összecsomagoltam őket
  • Cobra.
    Frakciókkal ha jóban vagy kapsz, beállítottságtól függően ha rivális vag ybarát valaki, akkor kapsz, meg alapból is jön, de aaz outpostok viszik elég rendesen, abból ne legyen sok. Ha rámész az ikonra, látod mi ad és mi vesz el belőle.
    Nekem is kezd elegem lenni, pedig azzt hittem az 1.5-el érdemes lesz megint elkezdeni, Eddig a 4. meccset indítom, most egész messze eljutottam ,csak megjöttek az nbiddenek és egyedül nekem van az egész galaxisban egy 40k-s flottám, a másik 6 birodalomnak (az egyik fallen és pont mellé jöttek az unbiddenek) szó szerint semmi. Az unbiddennek meg van 4db 55k-s flottája... Persze amikor militista fajt indítok, akkor mindjárt van mellettem 2 szövetkezett faj 3x akkora flottával, mint az enyém és nem kedvelnek.