Stellaris

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Eddig nagyon az erdő közepén élhettem egy házikóban mert erről játékról alig szűk egy hónapja halottam.

Nagyon tetszik, de a jelenlegi verzió talán legnagyobb hibája hogy a kutatni való techeket teljesen random módon dobja be.

Pl nekem csak most jó 150 év után adta be a az első robot techet, másnak meg láttam hogy már szinte az első volt.

Jobb lenne valami fejlesztési fa.

Az Endgame eventek kb hány évvel a játék indulás után jönnek be? Most tartok 150 évnél de eddig minden csendes.
Így van, az az első ezzel kapcsolatos veszélyes tech 😊 Meg utána természetesen a szintetikusok. Bár önmagában a Sentinent AI nem okoz problémát jól jön a kutatási bónusz, csak ha van Fallen a közelben ami erre rosszul reagál akkor tényleg hagyd 😄
Simán lehet, hogy rosszul emlékeztem. 😊
Magyariráts még folyamatban van? Majd Utopia megjelenése után akarom előbenni a gamet újra.
A wiki szerint

robot - droid -synth

a fejlődési út. Egyesül a Synthek értelemesek szóval szerintem a sentinent ai ahhoz kell majd.
Pedig szerintem a Sentinent AI előfeltétele a droidoknak.
Én is mostoha helyekre akarom küldeni őket. Had dolgozzanak lakhatatlan helyeken az emberiség üdvére. 😊

A droid fejlesztést gondolom majd valamelyik kutatás adja be megint. A sentinent ai-ig nem akarok eljutni. Elég lesz nekem a droid is. 😊
Nem akarok hülyeséget mondani, de nekem úgy emlékszem csak Droidot engedett kolonizáló hajóra, sima robotot még nem 😊 Nekem fenn van a Planetary Diversity mod, és én is előszeretettel rakom, főleg a Sírvilágokra, meg az Ammónia és Metán alapú légkörrel rendelkező bolygókra a robotokat 😊 Persze mikor kifejlesztettem a szintetikusokat és azzá váltak, nem kellett sokat várni a lázadásukra. Ami nekem egyébként nagy csalódás volt mert bebugolt, és nem tudtam bombázni a szintetikusok bolygóit, sem inváziós csapatokat küldeni rájuk.
Már majdnem 200 éve hogy kirajzottunk az űrbe amikor végre berakta kutathatónak a robotokat.

Gondoltam ki is próbálom hogy milyen és az alacsony lakhatóságú (30 és alatti) bolygókat betelepítem velük. Had dolgozzanak az emberiség üdvére.

De hogyan lehet alapból robot kolonizáló hajót építeni? Egy bolygómon már van 1-2 robot pop de hajó készítésnél csak az embereket ajánlja fel mint kolonistát.

Vagy még ezt is ki kell fejleszteni?
PetruZ
A platformokat hagyd, nem érnek semmit. A station-ök már jobbak és fejleszthetők is. A fontosabb helyekre érdemes lerakni egyet-egyet, vagy, ha van elég energiád, rögtön hármat, átfedő területekkel. Ha pl. az egyikben csapdázó, berántós modul van, a többiben meg űraknák, eléggé kellemetlen tud lenni. Az is jó, ha az egyik fullosan hangárokkal van tele. Fortress-t csak egyszer építettem, hogy megnézzem, milyen, de szerintem a station trió jobb.
Igaz rég játszottam, de én anno csak oda raktam, ahol fontos bolygóm volt (pl ahol a csatahajókat gyártottam, vagy sok fontos nyersanyag volt a rendszerben). De késöbb egy nagyobb flottát már az se állít meg, csak támogatásnak jó. Meg, hogy ha a flotta ott parko, akkor -20% fentartási ktg (az egyik modul adja).
Katonai űrállomásokat hogyan éri meg használni? Túl nagy a fenntartási költségük, hogy mindenhova be lehessen rakni őket. Csak a létfontosságú rendszerekbe éri meg telepíteni őket?

Vagy megéri egyáltalán a telepítésük?
PetruZ
Április 6-án érkezik az Utopia.
Nem tudom, hogy néz ki a galaxis, és merre vágja el a terjeszkedésed útját (esetleg ha csinálsz képet...), de gondolom azt tudod, hogy ha a területének a határához legközelebbi csillag köré építesz egy FO-t, akkor az "visszatolja" az ő határait is. Ráadásul ennek mértékét a különböző technológiákkal is lehet növelni. Vagy attól függően, hogy milyen FTL technológiát használsz, ha elég nagy a hatótávod, akkor egyszerűen "átugorhatod" és a területe mögött létesítesz egy izolált kolóniát. Ha meg nincs elég nagy hatótávod, akkor megkérheted, hogy engedjen át... Ha meg nem enged át, akkor meg az a legegyszerűbb, ha letörlöd a térképről.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Közben megoldódott. Egy régebbi mentést újra betöltve túlnőttem őket. 😊
A Frointer Outpostot én is próbáltam de akárhogy ügyeskedek nem készül el mire a másik birodalom befolyási övezete addig kiterjed.

Csak azért nem akarok háborút kezdeni. Főleg úgy hogy a szövetségesei is belépnének.
Egyszerű: hadüzenet > megfelelő wargoal> invázió > purge. Esetleg megpróbálhatod az unalmasabb megoldást, építs Frontier Outpost-ot a megfelelő csillag köré, ha lehetséges.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Támadd meg és foglald el 😊
Tudom hogy ez csalás de nincs valami konzolparancs arra, hogy egy birodalom 1-2 bolygóját újra lakatlanná tegyem? Hogy ne tartozzon hozzá többet?

Pont előttem kolonizálta őket és a befolyási övezetének a növekedésével elvágta a terjeszkedésemnek az útját.
PetruZ
Mindhárom meghajtás FTL. 😊 Ha warp, vagy jump, akkor fejlettebb hajtóművek nagyobb távolságokat tesznek majd lehetővé. Ha hyperdrive, akkor csak a háló vonalain lehet közlekedni.
Ha a játék indításakor mindhárom meghajtást engedélyezted, akkor ki kell feljeszteni a megfelelő hajtóművet és átépíteni a hajókat. Nagyon spirálkaros galaxisoknál a hyperlane nagyon lutri, attól függ, hová rak. Én csak a warp-ot szoktam engedni, az a legjobb középút szerintem.
Spirális galaxis esetén hogyan lehet oldalirányba terjeszkedni? FTL tech -em van és a spirálkarok közötti tért nem tudom áthidalni.
Szerintem junius fele jön, mint az előző.
Fenrir
A sorozat sem rossz a könyvekből, egészen nézhető kategória.

A halál csupán a kezdet...

cylonflatus
Ja ja, én is tűkön ülve várom már!

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

napra kész vagyok, hetente nézem a kiadó honlapját, mikor fejezik be a Babylon's Ashes fordítását 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

cylonflatus
Amikor legelőször indítottam a játékot, a legelső lépésként a kutatóhajó első útja a Ceresre vezetett. Gondoltam benézek Millerhez 😊 Már ha - de nem akarok spoilerezni, nem tudom meddig jutottál a könyvekben.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

PetruZ
Pszionika változások az Utopia-ban. Tiszta 40K... 😊
PetruZ
Ha csak egy hajóján van, ritka esetben megkaphatta anomáliából (kaptam már innen pl. egy egész jó battleship-et szinte rögtön a játék elején, amikor a környéken mindenkinek még csak korvettje volt). Ha több hajóján is van, akkor még két esetet tudok elképzelni: ha a játék kezdetén volt advanced AI állítva, akkor kifogtad az egyiket (ők ugyanis bónuszokat kapnak folyamatosan, bár az arc emitter elég high tech még ehhez is); a másik meg egy egyik ősbirodalom típus, ami vizsgálódik, kutakodik, és 1-2 pop-ot kér tőled, cserébe meg tech-et ad (vagy ritkán hajót, ha jól emlékszem). Ha egyik sem, akkor passz. Normál esetben biztosan nem fordul elő ilyen, a gép nem csal (ennyire).
Igen megnéztem a képletet de ezért meg pláne nem értem h tud gyorsabban techelni, mert kb 1.8X nagyobb pop-ja van.
Az arc emitterig meg elég sok mindent ki kell fejleszteni.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

nem az van, hogy túl sok popod van, az ellenséghez képest?

ha jól tudom, a popok száma negatívan befolyásolja a kutatást.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Én komolyan nem értem ezt a gamet....Elég régóta tolok sok sok stratégiával, de sztem rohadtul a csal a gép.
1-1 bolygóval kezdünk egymás mellett, azonos tech szint. Majd az első kolonizálás után 3X gyorsabban techel és 3X gyorsabban kolonizál...de kérdem mégis hogy???! Fullra járatom a a dolgokat és épphogy eljutok az első ágyúkig neki máris arc emittere van...wtf?? (Amúgy sima normal-on toltam)

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Jó lesz ez. Mondjuk a traditions feature elég szemérmetlen nyúlás a Civből, de hát jótól lopni nem szégyen 😊. A faction rendszer is igéretes.
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2017.02.04. 09:21:40
LeWyTy

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

PetruZ
A Blorgok után most új "nemzet", a Starcrossed Starfish indul el a galaxist meghódítani. 😊 Az első epizód, ami már az Utopia-val megy, itt nézhető.
erről a teaserről csak nekem jut eszembe egy tipikus posthuman világ, ahol a civilizáció kvantumszámítógépekben él?

PetruZ
Utopia expansion bejelentés és topik. Dátum és ár még nincs.

Edit: teaser is jött.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.02.02. 16:32:42
PetruZ
Lehet, hogy a fejlesztők nem hagyják ki a ziccert és a habitat eleve mondjuk -20% happiess-ről indul és előfordulhat, hogy kalózbázisokká alakul. 😊
de én most The Expanse függőségben szenvedek, beltereket akarok akik lázadoznak jobbra, balra. 😊

PetruZ
Írták, hogy nem végleges szám, változhat. Az 1-2 biztosan kevés, az egész habitat a kép szerint 5k mineral-t ér (persze ez is változhat még), annyit nem ér pár extra slot (egy terraforming olcsóbb ennél). Szerintem 8-9 slot és kb. 2-3k lesz a vége, ennyin már megéri energiát és tudományt "termelni", mert másra nem nagyon lesz alkalmas a hely.
nekem ez a 12 elég soknak tűnik. Elég grandiózus építmény lehet, amiben elfér pár milliárd lény.

aszteroidákban lakó popok, kellően kevés, max 1-2.

PetruZ
Nekik is kell habitat, sőt, anélkül belter-ek sem léteznének. 😊
kérem?
fura, hogy nem belterek jönnek előbb.

PetruZ
Dev Diary 58: jönnek a lakatlan bolygók köré építhető habitat modulok, azaz lakható és beépíthető űrállomások.
Szia!

Lentebb írtam, hogy nekem is előjött a föderáció és 0%... nem lett megoldás, kövi belépénél már volt %ék. Nem 100, még nem teszteltem, de lehet ott csak akkor jelenik meg az eredmény, ha Te vagy a föderáció vezetője éppen (értsd: Te irányítod a flottát is )
De ha függetlenítesz egy pár bolygót egy fajtól(új "nemzet" jön létre), azt vazallussá/protektorátussá teheted. Később őket meg lehet integrálni.
Igen értelek és ez lenne a logikus de!
Mint mondtam Fanatikus Pacifista vagyok, NEM LEHET háborút indítani!
Csakis Függetlenségi háborút, azaz ha megtámadok valakit nem kérhetem a csatolását, csak hogy függetlenné váljon.
Ezen kívül ugye 3 nyerési mód van...kettőnél a progressem 40 - 60% körül mozog, de a federationnál 0% van

Nem nagyon van tapasztalatom föderációkkal, de szerintem ha tagja vagy egynek, akkor, mint elnök tudsz háborút indítani (ha minden tag egyetért), ilyenkor a teljes föderáció üzen hadat, nem csak te egyedül.

0%: gyanús, lehet bug, de szerintem nem vagy benne föderációban, valamit elnéztél.
bővebben
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2017.01.21. 22:36:44
Azért kérdezem mert nem tudom mit kell tenni
Írtam hogy fanatikus Pacifista vagyok, azaz nem tudok offenzív háborút indítani, igy a leiga nem lehetséges 😊

A federációs győzelemnél pedig 0 bolygó van a föderációnk alatt így a csik 0% on áll ...ez az amit nem értek