2461
-
Daermon #1341 Stellaris - Utopia OST Ez nagyon odaver :) -
Prof William #1340 Akkor jöhet a technikai fejlődés emberek! :) -
Daermon #1339 Megnéztem wikin:
"Only a single crisis can occur per game; if the AI Rebellion is triggered, then the Prethoryn Swarm will never invade - and vice versa."
Csak 1/per játék :D -
Daermon #1338 Ki. De szerintem attól még azok is aktiválódhaznak. Nem tudom, hogy tényleg csak 1 krizis lehet-e. -
Prof William #1337 Nem tudom. Még egyiket sem fejlesztettem ki. Pont az kérdés hogy mivel már itt van a Swarm ezért a többi krízisindító technológiát (Synth, Sentinent Ai, Jump Drive, Psy Jump Drive) kifejleszthetem-e már? -
Daermon #1336 Sima Jump Driver vagy a Psi Jump Driver a jobb szerinted? -
Prof William #1335 Meg a jobb jump drivet. -
Prof William #1334 Nem nem megjöttek (amikor elmentettem akkor a Coming Storm eseménylánc már aktív volt) csak amikor nem hozzám érkeztek akkor semmit sem csináltak. Írtam is lentebb.
Amúgy most hogy itt a baj már kifejleszthetem a Sentinent AI-t és a Syntheket? Két krízis már nem lesz gondolom.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.03.13. 16:04:51 -
Daermon #1333 Mivel nem előre generálódik, hogy hova érkeznek, így ez nem bug. Nekem 250 év után meg se jöttek. Ahogy néztem 25% esély van, hogy meg se jönnek (wiki szerint). Én nem is bánnám :D -
Prof William #1332 Egy érdekes "bug?" ba futottam bele.
Most visszatöltés után nem hozzám érkeztek az űrbogarak hanem mellettem lévő birodalom területére és ott nem csinálnak semmit. Már jó 10 év eltelt de azóta is abban a 4 csillagrendszerben dekkolnak, hova megérkeztek. A birodalom beérkező flottáját bedarálták de azóta semmi sem történt. Bombázgatják ugyanazt a 2-3 bolygót de nem foglalják el. Nem csinálnak semmit.
És ez megy kb 10 éve. Engem ilyenkor már javában daráltak. Fura.
Azt hiszem újabb visszatöltés lesz ebből mert ilyen könnyen nem akarok nyerni. -
Ninju #1331 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Páncéltörő fegyverek sokat segítenek és legyen megfelelő point defence is. Ha elbukják az utsó bolygójukat, akkor már nem spawnol új flotta. Szóval fókuszálj a bolygókra. Ne a flottákra.
Nekem eddig bevált ez a stratégia.
-
#1330 A wiki szerint le lehet nyomni őket, ír jó pár stratégiai tippet ellenük. -
Prof William #1329 A flottáik el tudnak fogyni? Vagy spawnolódnak?
Mutatta a veszélyeztetett rendszereket de mire odaértek flottáink már odaért a főhullám és nagyon durván elszaporodtak.
Abban pillanatban reagáltam, amikor jelezték hogy hova fognak érkezni de elég nagy már a birodalmam és időbe telt amíg odaértek flották.
"de ha nagyon elterjeszkedtek, akkor annyi. "
Ebben az esetben mi van ha egy large galaxis nekem átellenes felére teszi le őket a gép? Még ha éppen jóban is lennék mindenkivel (ami kizárt) mire odaérnék már tuti hogy nagyon elterjeszkednének. Úgy veszem észre akkor van a legnagyobb esélyem, ha pont hozzám "sorsolja őket" a gép.
"Lődd ki a nagy hajójukat csatában előszőr, mint a Nidáknál.:) "
Látom nem csak nekem ugrott be a hasonlóság a Tyranidákkal. :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.03.12. 19:17:17 -
silverchain #1328 Ha az elején nem fogtad meg őket, akkor játsz arra, hogy nekimenjenek egy fallen empire-nek, de ha nagyon elterjesztekdtek, akkor annyi. Lődd ki a nagy hajójukat csatában előszőr, mint a Nidáknál.:) -
Pares #1327 Rest in pieces -
Prof William #1326 Na a mai napon végre galaxisunkba látogattak a Tyrani... izé Zerg... vagyis szóval a Prethoryn Swarm. :)
Ráadásul pont az én birodalmam határán jelentek meg. Tud valaki valami jó ötletet mert nem kicsit durván OP-ok.
Jelenleg 3 flottám van egy 40ezres egy 33 ezres és egy 20 ezres . Eléggé fel vagyok fejlesztve szóval kezdetben A 40-es és a 33-as flottával kombináltan minimális veszteségekkel szétzúztam egy 95 ezres flottát.
De a Prethoryn flották nem akarnak elfogyni. Durván építi/spawnolja őket a gép mindenfelé. Nehéz koncentrálni a védelmet egy ilyen szerteágazó frontvonalon. A három flotta kombinált erejével visszavettem(szénné bombáztam) pár elfoglalt bolygómat és volt olyan rendszer amiben zsinórban 5! Prethoryn flottát is lezúztam de csak nem akartak elfogyni. Egy idő után persze vissza kell vonulnom a hátországba javításokra és új hajókért de közben az ellenség nagyon gyorsan terjeszkedik.
El lehet pusztítani az összes hajójukat? Vagy másban van a győzelem kulcsa? -
Geri 12 #1325 Én viszonylag sokat, mondjuk talán már néha kissé a teljesítmény árára megy, mert én nekem a játék 2350 után elkezd akadozni, játszható még azért, de távol áll a "folyékony" játéktól.
Ami nekem nagyon bejött az 3 féle mod: Planet Diversity (többféle lakható bolygót ad, pl Oázis világ, Sztyeppékkel teli bolygók stb), Ethics and Governments(többféle kormányzati forma, vele együtt több kormányzati ethosz, politikák és épületek) valamint az ISB Balance meg Grafikai Modja meg hozzá a Doomsday mod. Az ISB balance értelemszerűen balanszoltabbá teszi a játékot legfőképp a hajókat azoknak viselkedését, a grafikai mod ami nekem nagyon tetszik mert kisebbek lesznek az űrben lévő objektumok, ezáltal kicsit valósághűbb távolságok alakulnak ki, a Doomsday modban pedig különféle tömegpusztító fegyvereket lehet kifejleszteni vagy akár planéta vagy csillagpusztítókat is :)
Utiopia után úgy is megint nullázódnak majd a modok, szóval én lehet majd azért kiszelektálok jó párat mert vannak még nekem kisebb modok, de ez a 3 főbb mod ami nekem bejött, legfőképp az első kettő :) Az ISB-nél kicsit zavarban is vagyok mert ugyan érzem hogy máshogy viselkednek a hajók, de pontosan nem tudom megmondani miben jobb az alaptól, csak nekem a naprendszerek "széthúzása" miatt jött be igazán. -
Daermon #1324 Használ valaki valamilyen mod-ot? (magyar nyelven kívül) Kíváncsiságból kérdezem, mert nézegettem, de semmi olyat nem láttam, ami hasznos lehet. -
Ninju #1323 A szintetikusok egy külön tech ha jól tudom. A Sentinent AI csak kutatási sebességet ad. -
Prof William #1322 Viszont SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!fegyverzete kicsit fejlettebb lehet mint a jelenlegi szintem mert a 16k-s flottámat ledarálta, igaz hogy neki is csak 1/3 -nyi élete maradt.
"Kapcsold ki a flotta rally pontot a flottán és ne legyen ott hajó annál a bolygónál ahol van rally pontod. De meglévő flottát is szétválaszthatsz. "
Kösz a választ.
Még egy kérdés.
Ha kifejlesztem a Sentinent Ai-t akkor azonnal upgradelődik a droid "lakosság" synt-re vagy őket is építeni kell?
Ha nem építek Synteket akkor elkerülhetem a gépek lázadását? Az +10% fejlesztés jó lenne de nem akarok terminátorokat. -
Ninju #1321 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Olyan 5k körül van magában az ereje.
Kapcsold ki a flotta rally pontot a flottán és ne legyen ott hajó annál a bolygónál ahol van rally pontod. De meglévő flottát is szétválaszthatsz. -
Prof William #1320 Érdekesen hangzik.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Gondolom az ereje megmaradna. Így viszont nagyon is megérné mert brutálisan erős.
Új flottát hogyan lehet létrehozni? Jelenleg 2 flottám van de ha új hajókat gyártok, azok mindig csatlakoznak az elsődleges flottához. Gondolom Rally pointok miatt van de hogyan lehet újat létrehozni?
A random kutatás így tényleg érdekes. Lehet csak az a fura hogy én is fix kutatási fához vagyok szokva.
Tegnap végre beadta a droid techet. Mehetnek majd a srácok 20-30-as lakhatóságú bolygókra dolgozni a köz javára. :) -
Ninju #1319 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Két lehetőség van ha legyőzted.
1. Megjavítod és integrálod a saját flottádba
2. Szétbontod és kapsz egy rakás kutatási pontot.
Ha megjavítod azt figyelembe kell venni, hogy nem tudod refittelni, Szóval ha eltérő meghajtási rendszered van mint neki (jumpp Drive), akkor nem tudod a flottádba tenni.
-
TokraFan #1318 Nem hülyeség a random kutatási fa. Ezzel az újrajátszhatósági faktor (is) erősen növekedett. Normál tech tree esetén a harmadik játék után tudni lehet, hogy kivel, mit kell/érdemes fejleszteni, és onnantól egy monoton hülyeséggé válik az egész, hiszen már előre tudod, hogy mire kell gyúrni. Itt meg nem tudod, mit kever a gép...Ahhoz kell alakítani a taktikát, amid van. Bár én is a fix tech tree rendszerhez voltam szokva, de meg kell mondjam, ez így jó ahogy van. -
Prof William #1317 Ez az Automated Dreadnought kemény falat. Egy 16 ezres flottámat teljesen elpusztította. Igaz hogy közben neki is alig 1/3-ad életereje maradt.
Talán majd ha erősebb leszek. Vagy megpróbálom két flottával.
Kapok valami extrát ha legyőzöm?
Eltűnik ha sokáig nem támadom meg vagy mindig ott fog cikázni a rendszereim között? -
Prof William #1316 Nem csoda hogy olyan népszerű lett. Nagyon tetszik. Már nem is tudom mikor játszottam utoljára igazi űrstratégiával. Anno az Imperium Galactica 1-2 is nagy kedvenc volt.
Akkor ezek szerint még van hova fejlődöm. :) Már féltem hogy esetleg a játék vége felé tartok. :) -
Daermon #1315 Pedig elég népszerű játék lett, és még a hazai gamersajtó is foglalkozott vele :)
Nekem tetszik a random kutatás, legalább izgi, hogy épp mit fedeznek fel a kutatók. Bár én úgy tudom van egy techfa, hogy miből mi jöhet.
Endgame eventet hirtelen nem tudom. De vannak pl 400 meg 1000 éves mókák :) -
Prof William #1314 Eddig nagyon az erdő közepén élhettem egy házikóban mert erről játékról alig szűk egy hónapja halottam.
Nagyon tetszik, de a jelenlegi verzió talán legnagyobb hibája hogy a kutatni való techeket teljesen random módon dobja be.
Pl nekem csak most jó 150 év után adta be a az első robot techet, másnak meg láttam hogy már szinte az első volt.
Jobb lenne valami fejlesztési fa.
Az Endgame eventek kb hány évvel a játék indulás után jönnek be? Most tartok 150 évnél de eddig minden csendes. -
Geri 12 #1313 Így van, az az első ezzel kapcsolatos veszélyes tech :) Meg utána természetesen a szintetikusok. Bár önmagában a Sentinent AI nem okoz problémát jól jön a kutatási bónusz, csak ha van Fallen a közelben ami erre rosszul reagál akkor tényleg hagyd :D -
Ninju #1312 Simán lehet, hogy rosszul emlékeztem. :) -
Daermon #1311 Magyariráts még folyamatban van? Majd Utopia megjelenése után akarom előbenni a gamet újra. -
Prof William #1310 A wiki szerint
robot - droid -synth
a fejlődési út. Egyesül a Synthek értelemesek szóval szerintem a sentinent ai ahhoz kell majd. -
Ninju #1309 Pedig szerintem a Sentinent AI előfeltétele a droidoknak. -
Prof William #1308 Én is mostoha helyekre akarom küldeni őket. Had dolgozzanak lakhatatlan helyeken az emberiség üdvére. :)
A droid fejlesztést gondolom majd valamelyik kutatás adja be megint. A sentinent ai-ig nem akarok eljutni. Elég lesz nekem a droid is. :) -
Geri 12 #1307 Nem akarok hülyeséget mondani, de nekem úgy emlékszem csak Droidot engedett kolonizáló hajóra, sima robotot még nem :) Nekem fenn van a Planetary Diversity mod, és én is előszeretettel rakom, főleg a Sírvilágokra, meg az Ammónia és Metán alapú légkörrel rendelkező bolygókra a robotokat :) Persze mikor kifejlesztettem a szintetikusokat és azzá váltak, nem kellett sokat várni a lázadásukra. Ami nekem egyébként nagy csalódás volt mert bebugolt, és nem tudtam bombázni a szintetikusok bolygóit, sem inváziós csapatokat küldeni rájuk. -
Prof William #1306 Már majdnem 200 éve hogy kirajzottunk az űrbe amikor végre berakta kutathatónak a robotokat.
Gondoltam ki is próbálom hogy milyen és az alacsony lakhatóságú (30 és alatti) bolygókat betelepítem velük. Had dolgozzanak az emberiség üdvére.
De hogyan lehet alapból robot kolonizáló hajót építeni? Egy bolygómon már van 1-2 robot pop de hajó készítésnél csak az embereket ajánlja fel mint kolonistát.
Vagy még ezt is ki kell fejleszteni? -
#1305 A platformokat hagyd, nem érnek semmit. A station-ök már jobbak és fejleszthetők is. A fontosabb helyekre érdemes lerakni egyet-egyet, vagy, ha van elég energiád, rögtön hármat, átfedő területekkel. Ha pl. az egyikben csapdázó, berántós modul van, a többiben meg űraknák, eléggé kellemetlen tud lenni. Az is jó, ha az egyik fullosan hangárokkal van tele. Fortress-t csak egyszer építettem, hogy megnézzem, milyen, de szerintem a station trió jobb. -
Daermon #1304 Igaz rég játszottam, de én anno csak oda raktam, ahol fontos bolygóm volt (pl ahol a csatahajókat gyártottam, vagy sok fontos nyersanyag volt a rendszerben). De késöbb egy nagyobb flottát már az se állít meg, csak támogatásnak jó. Meg, hogy ha a flotta ott parko, akkor -20% fentartási ktg (az egyik modul adja). -
Prof William #1303 Katonai űrállomásokat hogyan éri meg használni? Túl nagy a fenntartási költségük, hogy mindenhova be lehessen rakni őket. Csak a létfontosságú rendszerekbe éri meg telepíteni őket?
Vagy megéri egyáltalán a telepítésük? -
#1302 Április 6-án érkezik az Utopia.