XCOM 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403
De azt sem szeretem, amikor csal a jatek, vagy direkt nincs eselyed es kotelezoen kell tomegevel felaldozni az embereket, kvazi nincs ido, hogy megkedveld vagy fejleszd oket. Persze, tartottam es tartok is ilyen katonakat (ok a csalik, az artatlan kisbaranyok, akiket bekuldesz egyedul a kocsmaba, hogy anyazzanak benn egy sort, hogy a kocsma egy resze kovesse oket az utcara, ahol te es a csapatod mar felkorbe allva varod az embereket, megforditva/annulalva ezzel a hazai palya elonyet es az eselyeket), de hat minden szituacioban van egy "piros ruhas" emberke 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
De tudod én ezen sokat gondolkodtam már a Long War kapcsán is, hogy tényleg minden egyes katonának végig kell élnie az egész játékot?
Kapsz 12 kezdő állományt, meg hozzá a játék folyamán még hatot és befejezed 18-al, abból 13 ezredes? (Jó a long war-ban mindent szorozz meg 4-gyel.)
Biztos, hogy így megkaptad a teljes játékélményt? Ez nekem olyan, mintha a tetrist csupa hosszú 4-essel játszanám. Hol a kihívás, a nagy döntések?
Persze félti az ember a szívéhez növő katonákat, de el kell fogadni az áldozatokat, és a halott helyére egy másikat kinevelni.
Nekem elég hosszú szokott lenni a veszteség listám, de ez így van rendjén.
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
<#circling>#circling><#buck>#buck><#integet2>#integet2>
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.05. 11:50:44
Valoban kor limit van, nem time. Pl 8 kor alatt oda kell erned valahova es csinalnod ezt-azt.Utana persze szabad a csok, de addig kicsit megkoti a kezed a jatek.
#151: nyilvan nem ingyen akartam behuzni oket, de jo lett volna a default squad helyett berakni parat a sajatok kozul.
Viszont ha tenyleg megkaphatjuk oket rewardkent, nekem ez is tokeletes megoldas! (#157)
Az sokat elarul egyebkent a jatekrol hogy 3 orat aludtam melo elott mert 'csak ezt a kuldit befejezem', 'csak ezt meg kifejlesztem', 'na lassuk mit mondanak az engineer roomban es utana kilepek'... ez ment ejjel 3ig 😄
Ugyhogy mindent osszevetve nagyon kellemes csalodas, es vizualisan is tokeletesen megfelel az igenyeimnek.Alig varom hogy leadjam a munkat es folytassam a bazis managementet, es az ovatos rusholast.
Veteránon - kapsz 8 kört a teljesítésre, és 5 kör alatt megvan a küldetés. (egy példa csak).
Nyilván magasabb szinten kevesebb kör is elképzelhető, bár az Odd, Beagle féle videókban ugyanilyen körszámokat láttam, csak nyilván keményebbek az ellenfelek. Így csak 7, vagy épp 8 kör alatt lesz meg a küldi.
Szóval nem kell ezt tragikusan felfogni, nem lett tönkretéve a játék, az xcom élmény.
Ne felejtsétek, most gerilla harcosokat kell irányítani, akik odamennek, lecsapnak, távoznak. Nem védekezünk, támadunk. Azt pedig néha gyorsan, rajtaütésszerűen kell. Passzol ez a játékmenet a sztorihoz.
A játékról:
Technikailag: a vasam gyenge hozzá, így erről autentikus véleményt nem tudok adni, de egy i3 4150 - 4 giga 1333 ram - R9 380 kombóval medium és high közötti beállításokkal, finomhangolva azért élvezhető, de sok a röcögés, szaggatás valóban.
Először aláteszek majd 8 giga ramot (már megrendeltem... 😊 ), aztán meglátom, valszeg i5 is kell majd.
Az elején a bevezető képsorok alatt a beszéd, hangok és a kép el voltak csúszva, de azóta nem jelentkezett.
A küldetésekből 5-öt játszottam le, abból 3 biztos time limites volt, de lehet, hogy 4, szóval ezt megerősítem. Később lehet változik, majd a küldetések jellegével.
Külsőre a játék szép, de nem átlag feletti, inkább rajzfilmes hatása van. A dizájn (térkép, karakterek, ellenségek) szerintem jók, szépek.
Nekem a futurisztikus környezet és az ahhoz kreált színvilág annyira nem jön be - ezt már korábban is megírtam itt amikor az első videókat láttam a játékról -, de meg tudok majd vele barátkozni.
Játékmechanika:
- A harcok ugyanolyan jók, mint az első részben. Sok a taktikázási lehetőség, jók a class-ok.
- A time limit ellenére valóban megfontoltan kell lépni, mert gyorsan beleszalad a pofonba az ember, az elején nekem főleg a sectoidok (és a képességeik) okoznak gondot. Ha kicsúsznak a kezedből (értsd: hátrahúzódik egy jó fedezékbe, és nehezen tudod becserkészni), akkor abból baj lehet.
- A bázismenedzsment egyértelmű, jól átlátható, csakúgy mint a kutatás, vagy item gyártás, fegyver moddolás.
- Az áttekintő képernyő (ki, milyen szektorban mit csinál) jó újítás.
- A concealment tényleg egy értékes tulajdonsága a csapatnak, nagy előnyt adhat a küldetések elején.
- A világtérkép használatát és az azon való navigálást is gyorsan megszoktam (az előzetes videók alapján attól féltem egy kicsit).
- Eddig a történet is és az átvezetők, párbeszédek is tetszenek.
Így első blikkre ennyi, ha kérdésetek van, tegyétek fel, illetve holnaptól a youtube-on (bár lehet vasárnap lesz belőle) elkezdem legendary ironmanen, onnan is betekintést nyerhettek a játékba, ha bizonytalanok vagytok valamiben (magyarul kezdem az első végigjátszást). Akit érdekel, a nevem alapján megtalálhatja, többet nem segítek.
Nálam eddig a játék 9/10 - mert a gépigény az nem az én pénztárcámhoz van igazítva. 😊
A játékba, mit élmény, még nem tudok belekötni.
ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT
Jó megveszem azt meglátom. Így még emészthető. Már arra gondoltam időre végig kell rohanom a pályán.
Attol meg nem lesz akciojatek, csak jobban/tobbet kell gondolkoznod es sokkal tobb lesz a hibazasi lehetoseg, ha a terved nem jon be. Nem hiaba irtak azt, hogy lesz boven halalos aldozat, nem csak ironman (remelem van) fokozatban. Bar az elso modok tuti kikapcsoljak a timert, mert latod, meg sem vetted, ki sem probaltad, de mar te is lazadsz...
(tobbi kontent torolve, fasznak sincs kedve most ehhez)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.05. 11:40:59
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Eddig minden szuperul mukodik, a teljesitmenyre nem lehet kulonosebb panaszom.i5-2500, gtx 970, 8g ram-al high-on szepen muzsikal.
Sokan panaszkodnak szaggatasra, soha veget nem ero korokre, hatalmas fps zuhanasokra, nalam par esetet leszamitva (neha az atvezeto videoknal) nem tapasztalhato egyik sem.Nagyon nem volt meg lehetosegem es idom belemelyedni, de amit eddig lattam az tetszik.
Ami elsore szemet szurt es szamomra kisse zavaro hogy eddig MINDEN misszio time limites volt.Steam-en is latok rengeteg panaszt, az elore tervezest, overwatch-ban elorenyomulast ezzel teljesen ellehetetlenitik.(90%-a a kuldeteseknek ilyen allitolag)
Gyakorlatilag minden kuldetes egy rush volt, es ha veletlenul rossz fele indulsz akkor jo esellyel wipe lesz az egesz csapatnak.Lehet hogy csak szokni kell, en eddig ennel joval megfontoltabban haladtam, itt erre nincs vagy alig van lehetoseg.
Ami meg esetleg fontos hogy ha character pool-ba pakolsz elore legyartott katonakat, ott hiaba allitod be a kasztot, azt random fogja kapni szintlepeskor.Illetve hogy csak nyersanyagert cserebe lehet oket behivni a jatekba.
Este majd folytatom, par hetig bizonyara le fog kotni szoval nem banom hogy megvettem 😊
2016.02.05. 7:15 GLS járműben, kiszállítás alatt
2016.02.05. 5:35 Érkezés a depóba
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Még két szűk órácska...
Valami ilyesmi.
Nézzétek el nekem, játékot én még így nem vártam, mint ezt. Witcher 3, Dragon Age:I; Fallout 4 mennek most tavaszi álmot aludni.
PC gamer verdict: 94%
Exceptionally tough, rewarding strategy and a masterful reworking of the XCOM formula. We’ll play this forever.
Én is csinálom, most fut az Enemy Within ironman impossible second wave sorozatom a youtube-on, és vért pisilek néha... 😊 Nekem 50 perc alatt nem is nagyon megy egy etap, az pedig már hosszú ebben a műfajban.
Szóval ODD király! 😊
Ha minden igaz, szombattól már látható lesz a youtube-on a legendary ironman végigjátszásom. Magyarul és talán angolul is (külön sorozatban). Fel akarok nőni Odd-hoz és Beaglerushoz... Nem nézettségben, tudásban... 😊
Na de bocsánat a burkolt (de nyilvánvaló) (ön)reklámért.
Utoljára szerkesztette: Etelkozi Vata, 2016.02.04. 18:24:52
12 Mbyte/sec...
Nem kicsit vagyok besózva, de az éjfél még odébb van... 😞
Utoljára szerkesztette: Különc, 2016.02.04. 17:16:40
Előbb jöjjön meg ez a nyamvadt kulcs, aztán majd eldöntöm. Eredetileg éjféltől játszani akartam, mert Steamen az van kiírva, hogy még 7 óra a feloldásig, de... Meh, már nem tudom.
Ne mondd, hogy nem így megy! Óóóó. 😞
#123 milyen net az hogy nem jön le?
Utoljára szerkesztette: Különc, 2016.02.04. 16:55:55
Szerk: tölthető

Utoljára szerkesztette: Különc, 2016.02.04. 16:52:33
Vagy ne mérgelődjek, hogy még nem küldték meg a kulcsot a csúnya cd-kulcsos oldalról? 😄
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.04. 16:33:21
"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D