-
Darun #5897 330 óra, 62. szint.
Az egész azzal kezdődött, hogy egyszerre volt 3 védő feladatom. Oda megyek az utolsóhoz (Abernathy farm). Asszem ennek volt a legerősebb védelme, ide 4 heavy turret-et dobtam fel. Ebből három nem üzemelt. Mondom mi a rák, nem is támadták őket!? Felkapom a negyediket hogy felvigyem a tetőre, erre legendary slow time, a gunner egyet lő rám, defend failed. Mi az anyád? Még ide se értek, már failed? Visszatöltöm, odamegyek az öreghez, felébresztem. Nagy nehezen felkel, meg kéne védeni a farmot. Oké. Még be se fejeztem a dialógust, már lövés, defend failed. Mif*sz? Visszatöltöm, beszélek az öreggel, gyorsan végignyomkodom a dialógust, ki a házból. Első gunner fejlövés, a mögötte jövőknek gránát. Persze mindez LST-ben. És érdekes módon a turretek is megjavultak közben. Ezek után 1 napig csak az Avery féle "védd meg", "szabaditsd fel", "tisztitsd meg" küldiket csináltam. Utoljára beadott egy FH-s védést is. Sanctuary-től nem messze van egy kőfejtő, amit ellepett a viz. Még régen megcsináltam az ottani feladatokat is, erre az egyik faluból oda küldtek, hogy szedjem ki raidereket. Hát ezért segitettem a fazonnak, hogy utána odaadja a fosztogatóknak? Ráadásul egész komoly helyet bugáztak össze, még mirelurk ketreceik is voltak. Mondjuk kihivást nem jelentett a dolog, mert Swan-t két lövéssel öltem meg, szóval pár raider nem okoz gondot. Viszont még az első feladataim egyikénél... jött 5(!!!) power armoros fosztogató. Nekem 300 óra játék után van kb 7 páncélom, ebből legalább 3 még az eredeti helyén van, mert nem akartam csak azért core-t pazarolni hogy kihozzam. Nekik meg volt öt! Előtte egyszer már kaptam hármat, mivel semmilyen fegyveres skillem nem volt fejlesztve, eléggé leizzasztottak. Az öttel szerencsém volt, mert megálltak vagy beakadtak a leszakadt hid roncsainál és pár fejlövéssel elintéztem őket.
A nyersanyag problémát megoldottam úgy, hogy minden telepet a Fort-hoz kötöttem és a lomokat oda hordtam, igy minden állomás hozzáfér az összes nyersanyaghoz. Rájöttem arra is, hogyan kell alapozni, hogy a ház ne a levegőbe lebegjen... és 330 óra után megértem, hogy megtámadták Sanctuary-t. Kb 2 ghoult sikerült megölnöm, mert egyrészt pont a karaván szerájnál próbáltak betörni (a hid mellett, a hid két oldaán még volt 1-1 heavy turret is) meg jött még 3 a Vault felöli útról. Egy Avery-s küldinél majdnem a hajam téptem, mert ugye ilyenkor a falu egy lakója mondja meg, hogy honnan zaklatják őket, és azt a helyet kell kipucolni. Namost nekem pont az volt a küldiadó, akit elküldtem karavánozni. Most kezdtem el Store-okat telepiteni a falukba, kiváncsi leszek hogy hozzák a pénzt. A szemétszedéssel elégedett vagyok, mert egy körüljárásra is annyit termelnek, hogy az még bőven sok is. Főleg hogy alig épitkezek, bár most már kénytelen vagyok, mert a fontosabb települések elérték a 16-18 fős létszámot.
Megmondom őszintén, a legendary itemeket illetően kissé elégedetlen vagyok. Alig akad használható, igaz hogy az egyik legtöbbet használt fegyverből, a Two shoot-ból már kettő is van. Viszont ez a mutánsok ellen +x sebzés, emberek ellen +x védelem... úgy se öltözök rá az ellenfelekre, vagy harci öltözetben vagyok, ami már hetek óta szinte ugyan az, vagy hazmat suit van rajtam. Az életem is még mindig konstans 100 alatt van és sugárzással tartom szinten. Szóval megtaláltam én is a magam kihivását a játékban. Egy robot raid a Slognál komoly fejtörést okozott, mert egy tankobot betört a kertbe és mikor megöltem, elpusztitotta a fél telepet. És ez csak egy robot volt. Most a Little Lamlight-os csávó a társam, kezdetben ő is eléggé ellenszenves volt, de miután kipucoltuk a Gunnerseket, egész megkedveltem. Jó harcos, bár folyton azt szajkózza hogy lépjünk olajra, másrészt a Super Duper Mart-nál 2 méterről háromszor lőtt mellé egy egy helyben álló ghoulnak. Ennyit arról hogy mesterlövész. Jah! És találtam a játékban egy helyet, ahol elvileg végtelen fieber optics-et lehet termelni. Gondolom ez egy glitch. És kénytelen voltam felvenni a fullos strong back perket is. Egy alkalommal 3 tonna holmival rohangáltam a pályán. Illetve... volt még egy érdekes eset. A Minutemen erődtől délre van egy farm. Azt is megtámadták, robotok. És az egyik robot kiesett a pályáról. Már mindenkit megöltem, az ellenség jelölő mutatta hogy merre van, de hiába köröztem a parton, nem volt sehol. Végül nekiálltam épitkezni, elosztogattam az embereket, összeszedtem a nyersanyagot és közben beadta hogy sikerült a védés. Szóval majdnem beragadt a küldim.