harras25#6273
Szerintem simán többet sebeznek rajtam mint normálon. Úgy érzem sokszor, hogy irreálisan. Kedvenc példám mikor az általam lerakott aknára ha rálép a raider ő túléli, én viszont tíz méterrel arrébb p.a.-ban belehalok. P.a nélkül meg 200 körüli HP-vel 60-as védőértékű ruha semmit nem ért, egy lövéstől is kifeküdtem.
Most kifogyott a core-m, legendary és modifikált metal cuccokat aggattam magamra hogy én raideljek core-t valahonnan a DT 74, a HP majdnem 300 plusz a módosítási kedvezmények. Ha kétszer eltalálnak gyakorlatilag végem van, még a nuka-kóla kvantum sem tölti vissza a HP-t eléggé ahhoz, hogy a harmadik találat (mivel szédelgek is az előző kettőtől könnyen bekapom) ne végezzen ki.
Rengeteg droggal és sikeres lopakodással van csak esélyem zárt térben felhalmozódott (vidéken simán elfutok vagy távolabbi fedezéket keresek) ellenség ellen. És ugye mivel minden halál után visszadob a "családomhoz" idővel frusztrált is lesz az ember :).
Utószerkesztés, fallout wikia:
Damage Reduction formula
All final values below are adjusted by difficulty:
Very easy: x2.0 for the player, x.5 from enemies
Easy: x1.5 for the player, x.75 from enemies
Normal: x1.0 for the player and from enemies
Hard: x0.75 for the player, x1.5 from enemies
Very hard: x0.5 for the player, x2.0 from enemies
Survival: x.75 for the player (boosted higher depending on adrenaline level), x4.0 from enemies as of 1.5 update (x0.5/2.0 for Survival difficulty that shipped with the game)