11630
-
Although #7361 Mondjuk hülye vagyok lementem az eredeti 9-et letöltöm a dlc-t felülírom a moddal ellenőrizve a szerkezet. És máris meglátom hogy.műk.szik. ha nem jön be vissza az eredeti.
Edit ott az archives programocska a toolsok között. Azzal kibontom újra csomagolom felülírva és máris tökéletes ba2-im vannak. Holnap teszek egy próbát vele!!!
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.10.20. 18:00:55 -
Although #7360 Igen erre gondoltam. Viszont preferálnám a ba2 formátumot. De az meg csak cserével működik nem tudod megnézni. Illetve ha jól értelek, le kellene szednem a ultra dlc-t? De az nem az eredeti texture fájlokat cseréli le? Nem merem megtenni mert még a moddal is megszívhatom. Ok mindegy mindenesetre kösz! Lehet nem teszem fel. -
Ha az eredeti könyvtár struktúrát megtartod, akkor biztosan működni fog. Az eredeti textúrák *.ba2 formátumúak így ez a nyersfájlos textúra DLC nem ütközik velük, felülírni ha minden igaz csak akkor fogsz bármit, ha már eleve voltak bizonyos modolt textúráid. :) Ha a C:\Users\userneved\Documents\My Games\Fallout4\Fallout4.ini-ben ott van az [Archive] résznél a ResourceDataDirsFinal=TEXTURES\, akkor akármilyen modolt tartalmat teszel a játék Data\Textures mappájába a játék számára megfelelő struktúrával mutatva fegyverre/ellenségre/épületre/akármire, automatikusan le fogja cserélni a textúráit az általad Data\Textures mappába másolt tartalommal, így nem fog ütközni az eredeti fájlokkal, annak a tartalma nem lesz figyelembe véve, ezért nem kell az eredeti textúrás fájlokat áthelyezned, sőt, határozottan ne is tedd, mivel a Best of the Ultra High Resolution Textures mod tartalma csak azokat a textúrákat fogja lecserélni, amelyeknél valóban látszik - a modder megítélése szerint - a különbség az eredetiekhez képest, tehát a modolatlan textúrák esetén az alapjáték textúráit is használni fogja párhuzamosan a játék, abban az esetben, ha azokat nem cserélted le semmi másra.
Ha áthelyeznéd az eredeti textúra fájlokat, lehet hogy a játék sem indulna el, de a legjobb esetben is rengeteg rózsaszín és egyéb egyszínű gyönyörűséggel lenne tele a játékod világa, mivel nem tudná betölteni őket a játék. :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.10.20. 17:51:57 -
Although #7358 Még az is kérdés van alapból 9 texture fájl, a dlc vajon a teljes 9 fájlt cseréli vagyis mindegyiket törtölhetem a könyvtárból lementve őket valahova ?
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.10.20. 17:25:04 -
Although #7357 Ok kösz! Csak nem vagyok expert a témában és nem tudom ha becsomagolom valahogy az működni is fog. De kipróbáljuk. :) -
A pálinkás megvolt... :D A Tales from the Commonwealth mod is ad egy pár jó encountert a játékhoz. Minőségileg pedig gyári is lehetne, ennél-annál az esetnél utána is néztem, hogy az alapjátékból maradt-e ki nálam, vagy a mod tartalma volt-e...aztán a mod volt. :)
@Although: Eredetileg 6x1 GB-os fájlokra volt darabolva, az már nincs meg. Csak az Interiors és Architecture mappa mérete 2GB+, minden más kb. 1GB sem, így különféle programok használata nélkül magadnak is szétbonthatod, csomagolhatod a Data/Textures/akármi mappa struktúrát megtartva majd akármikor egymásra kicsomagolva őket használható lesz. Az Interiors/Building pl. rögtön 1 GB. Az Interiors/vault is 800 MB körüli, nem tarthat sokáig megoldani. :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.10.20. 17:16:41 -
Although #7355 Ha vissza akarom tömöríteni milyen szerkezet szerint történjen? Tudsz adni listát hozzá? -
Zozo0122 #7354 Stimpackból akkor van nálam vagy 100, amikor megyek haza. Elindulni kb. 20 darabbal szoktam. Cigi/Szivar is nagyon jó ár/érték arányú, szeretem eladni. Tölténnyel ritkán kereskedek, inkább gyűjtöm. Lőteret is építettem otthonra, meg ilyen dolgok vannak :D Illetve minden egyes settlerem fel van szerelve. Az őrök elég jó combat armorokat kapnak jó fegyverekkel, de még a növénytermesztőim is shotikkal mászkálnak és így tovább. -
Andule #7353 Egyedul a kutyus nem tudja ezt mert o a szajaban cipeli.
Amugy nekem 880-890 a sulylimitem es ebbol kb 450-550 az alapfelszerelesem attol fuggoen mennyi raketta van a zsebemben. (16 a minimum) es meg csak most kezdem kirakni a lonely wanderer-t.
Amugy a stimpakbol boven eleg 20-30 sztem. Ugyis vagy gyorsan legyaknak vagy nem kell abszolut. Lootolni meg lehet eleget.
Amugy cigi/szivar minek? Az stimm h a nem hasznalt tolteny az egyik legjobb valuta, jo a suly/ertek aranya.
#7342 xD nice :D -
Zozo0122 #7352 Ezt nem tudtam és sosem használtam még :D De nem exploitolok amúgy, legyen csak nehéz. -
Na most ha ledobod a nehezebb cuccokat, es a tarsnak szolsz, hogy vegye fel (marmint iranyitod, hogy vegye fel a foldrol) akkor felveszi es nem nezi ilyenkor, hogy mar mennyire van tele, mennyire van terhelve. Nyilvanvalo, hogy ez igy egy exploit es csalas, de meg mindig jobb, mint egy, a targyak sulyat megkavaro mod. Hogy hasznalod e vagy sem, az mar rajtad mulik :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.10.19. 22:07:01 -
Zozo0122 #7350 Amúgy egy félbehagyott végigjátszást folytatok éppen, és kivagyok attól, hogy minden egyes megindulásom után (3-4 hely végignézése általában/kör) úgy vonszolom haza magam kb. 500 kiló cuccal, 50 tin can, 25 coffee cup, 30 light bulb, 30 wonderglue, 2-3 új fegyver ami még nincs meg, 4-5 power core, 50 pack cigi, 5 doboz szivar, 400-500 éppen nem használt töltény, 100 stimpack (survivoron is simán) 20 buffout, 15 jet, és a többi :D Kész lerakat :D Mire rendbe teszem magam (messze az otthontól a másodlagos bázison Hangman's Alleyben) az is kb. IRL fél óra mielőtt újra nekiindulhatnék :D -
Zozo0122 #7349 Köszi mindenkinek!
Sunsetjoy:
De, ez egy Preston imitátor volt, egy az egyben egy fake klón ruházattal fegyverzettel mindennel :D Elkezd nekem magyarázni, hogy csatlakoznom kéne a Minutemanbe, mert most rakja újra össze a bandát. 3x rászóltam, hogy de igen, én vagyok a góré. Erre beszólt, hogy ohh fuck és elszaladt :D Elkaptam, beleraktam a szájába pár sörétet és a hullájából lootolhattam is a synth componentet :D
Amúgy az újonnan érkező settlerek közül is ki szoktam szúrni ha synthek még a támadásuk előtt, mert VATS-ban látom az armor ratingjüket, ami farmercucchoz képest túl erős. Olyankor előfordul, hogy elküldöm őket máshová és utánuk menve leölöm őket. Egyszer már csináltak balhét Sanctuaryban, abba bele is halt 2 settler :) -
Van néhány random (és nem random) encounter a játékban. Az önmagát felrobbantó pálinkafőző fazon például megvolt? :D
Random encounters list -
Loál, ez a fake Preston nekem vagy kimaradt, mert megölték valami eldugott helyen random ellenek és eltűnt, vagy csak nem ütött akkorát, hogy máig meglegyen... :)
ui.: ...de egy másik hitelkártyás biznisz beindításával lehúzós arc rémlik. :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.10.19. 19:50:38 -
Az a Preston nem szinth volt, hanem csak egy lehúzós csaló, aki pénzt "gyűjt" a Minute "részére"... :) -
Told nyugodtan bármelyik frakció sztoriját, amíg nyilvánvalóan össze nem akasztod a bajúszt...a játék jelezni fogja egyértelműen minden frakciónál, hogy mikortól leszel ellenséges valamelyik másikkal, gyakorlatilag a fősztori utolsó kb. 2 órájáig azt csinálsz bármelyik frakciónál amit csak akarsz/amilyen questet csak adnak lenyomhatod, nem lesz belőle gondod (nagyjából mint a Skyrimben, bárhol bárkikkel bármi lehetsz egyszerre)...a Minutemen-nel ugye elpusztíthatod az Institute-ot, de mellékszálként a Railroad kapcsolattal kiszabadíthatod a synth-eket, szóval lényegében minden más frakcióval baráti viszonban maradhatsz, moddal még megkaphatod a BoS Sentinel előléptetést is, ami kivágott hivatalos tartalom (Ending Epilogue Restored by Seekingthesun ). A Railroad-nál Pam (assaultron) fogja adni a BoS megsemmisítő questet egy ponton, addig csinálhatod gond nélkül. A BoS esetében is elviheted a Railroad HQ raid előtti részig és abbahagyhatod, ha nem akarod szétkapni őket. Nálam összejött a relatíve legbékéssebb ending elsőre magamtól, nem nagy dolog ha odafigyelsz... :)
Survival játékhoz fast travel helyett jól jöhet: Personal Craftable Vertibirds by Wintermuteai1
Plusz ajánlott quest mod a világ különböző helyeire teleportáláshoz:
Outcasts and Remnants - Quest Mod Plus by Thuggysmurf Recluse and Formado721
Vagy egy tucat pulowski preservation sheltert használhatunk teleportként az Outcasts and Remnants befejezésével, sajnálom hogy ilyen kaliberű immersive tartalmakat nem adtak ki hivatalos DLC-ként, csak többnyire töketlenkedéseket, bár ahogyan a fősztori endingje is össze lett dobva, meg az Institute technológiái érthetetlenül lesz4rva, mit is várhat az ember...no de szerencsére a "modders will fix it" Beth politika pótol rengeteg hiányosságot... :))
...no és követelmény az Outcasts and Remnants-hoz, még nem próbáltam, de ez is biztosan meggyőző lesz:
Fusion City Rising - Quest Mod Plus by Recluse and Thuggysmurf
ui.: Részletesebb 'legjobb' befejezéses leírás a Steam-en
Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.10.19. 19:27:19 -
Zozo0122 #7344 Köszi srácok!
Igen, azt tudom, hogy a frakciók előbb-utóbb összevesznek. Nem biztos, hogy a Brotherhoodot fogom választani, engem konkrétan az érdekel, hogy buktam-e küldetéseket a Semper Invicta után? Ha most odamegyek Danse-hez ( rohadt messze van és survival-ön tolom :D) akkor a 2 küldetés közül választhatok? Semper Invicta és Shadow of Steel. Vagy automatikusan kapom a Shadow of Steelt, és a Semper Invictát és az utána következőket buktam? Csak elméleti szinten, mert még nem tudom hová csatlakozok. Azon túl, hogy Minuteman vezető vagyok és főleg jó "karmás" karakter. Bár ha úgy alakul, 1-2 csúnya tett is belefér. Pl. múltkor szemejött velem Preston Boston mélyén, és megpróbált besorozni a Minutemanbe. Mondom öcsém, én vagyok a góré, nem emlékszel? Elfutott, és meg utánamentem és szájbalőttem, nyilván azonnal levágós volt, hogy ez csak egy synth :DDD -
Level 140 körül vagyok kb. 500+ óra után, nem is volt célom soha a maxolás...ha jól rémlik, akkor már level 20 körül elég jól álltam, egy idő után minden plusz már sokadlagos jelentőségű sallang volt... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.10.19. 17:58:55 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Although #7341 Leszarom mit irkálsz már mondtam :) Részemről ilyen helyesírás fikázó rész nem lesz. egyébként beillesztettem mert sose jegyzem meg, hogy írják és utána nem ragoztam. Figyelj hagyjuk békén egymást, úgy utállak mint a szart, de nem reagálok az írásaidra. Próbálj a dedós szintről egyet előre lépni legalább eddig. -
Eddig úgy tudtam ha már mindent kimaxoltál akkor nem fejlődik tovább a karakter.
De szerintem így lenne a logikus. -
Nincs maximum szint a játékban, csak ha eléred (vagy beállítod) a 65.535. szintet, összeomlik a játék :)
bethesda twitter max level
Az összes SPECIAL és perk kimaxolása a 278. (Far harbor megléte esetén 285, Nuka World esetén 292.) szinten érhető el.
14. szinten megjelennek a T-51 pa spawnhelyek
21. szinten megjelennek a T-60 pa spawnhelyek
28. szinten megjelennek az X-01 pa spawnhelyek
Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2017.10.19. 10:48:23 -
Andule #7338 Ugy remlik a Semper Invictanal szallsz be ugyanugy. A leghajo erkezese elott Danse kuldije tan arra iranyul h megjavits egy adotornyot h jelezz a BoS-nak h jojjenek, ha mar itt vannak pedig h jelezz h jojjenek ertuk. Azt hiszem ennyi a difi. (Alapbol tan ket Q-je van, a tobbi csak ilyen random, ismetlodo szar)
A sztoriban lesz egy Q ahol valasztanod kell majd kivel fejezed be a jatekot de addig dolgozhatsz akar mindenkinek, nemritkan okozva oltari baromsagokat egyes kuldiknel. (Foleg railroad-osoknal)
Van max szint? 114es vagyok jelenleg.
Nyugi Although, rajtad is nevetnek sokan :D most pl h ennyire nem sikerul ragozni azt a szot h Institute :D -
Az a helyzet, hogy:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Minutemen-esként igazából a végjátékig azokhoz csatlakozol pluszban, akikhez akarsz, azok küldetései bizonyos mélységig (frakciónként eltérő mértékben) akár "egyszerre" is futtatható.
A másik három frakció egy idő után ellenkező irányba vezet, szóval ott már valamelyik frakció ellen is kell dolgozni, de nem a Minutemen ellen. Ott már ilyen mexikói felállás lesz, ha mindenhol benne vagy, akkor már a frakciók végjátéka a többiek ellen irányul, szóval neked is dönteni kell.
Majd másik végigjátszásnál máshogy döntesz. -
Van köztetek olyan elvetemült aki felfejlődött a max szintre? :D -
Although #7335 Miért vagy ilyen kis kíváncsi :) Több féle kimenetel van, nemhogy örülnél neki, nyilván az instutok, Brotherhood, Railroad, vagy a minutmen teljesen más kimenetel lesz. Ha követed a sztorit sejted ezek nem fognak barátkozni, mondjuk talán a minutmen meg a Brotherhood semleges, de az biztos Maxson gyűlöli a syntheket. Innentől sejtheted mi a véleménye a Railroadról vagy a Institutet. Tehát képzeld el a karid milyen és csináld végig. Utána majd másik karival kipróbálod a többit. A Beth ezen a téren látszott megpróbál felnőni az FNV-hez. Nem is lett annyira rossz. Mai napig nevetek azokon akik ezt rosszabbnak tartják a skyrimnál :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.10.19. 06:37:58 -
Zozo0122 #7334 Tud valaki erre biztosat mondani? A következő van:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Most öltem meg Kellogg-ot, és megérkezett a Prydwen. A Brotherhoodos küldetésekkel úgy állok, hogy csak a legelső van kész,
kisegítettem Danse-éket a rádiójukkal, a Semper Invictát már nem csináltam meg.
Most új rádióadást kaptam tőlük, hogy jelenjek meg náluk az állomáson. Így most kettő questem szól Danse-hez. Mi fog történni? Ha úgy döntök, hogy most csatlakozom hozzájuk (Minuteman vezér vagyok) akkor megkapom a Semper Invictát és az azt követő küldetéseiket, vagy egy későbbi ponttól szállok be, ezáltal kihagyva pár korábbi potenciális küldit? -
Grifid71 #7333 Ezer köszönet!!!!
-
Te egy Úr vagy! Köszönöm!
-
Best of the Ultra High Resolution fájlok tömörítés nélkül - Eltarthat majd egy ideig letölteni a fájlok száma miatt, de máshogy nem ment...
Mindenestől elvileg ennyit foglal majd:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Bocs, valószínű igazad van- ez esetben a wiki hibádzik.
Ez van - de az tényleg bug, hogy egy BoS-mellékküldetés elküld téged DLC-területre, mielőtt elindítod azt a DLC-t.
54 helyszín van, ahová a Commonwealth-on belül küldhet, tíz a Far harborban...
"This quest will sometimes send the player to Far Harbor prior to the start of Far From Home as well as Nuka-world prior to starting All Aboard for a radiant quest.[verified]
- This can be fixed with the console command player.setstage 000c30dc 40 (see the note above), which sets the quest state to "Report to Haylen".
- Alternatively, you can also use prid xx053fd7 (Rayburn Point) or prid xx0568cc (Zephyr Ridge) followed by moveto player to move the chest directly to the player. This can be useful if Haylen tries to repeatedly send you to far harbor locations several times in a row. " -
Malachit #7329 Jó, mert nekem még odamenni se engedett, míg nem vittem el a főszálat a hozzá szükséges pontig. (konkrétan ott volta játék tér láthatatlan fala, aminek nekimentem: miután meg Diamondban felvettem a menj oda küldetést megnőtt a terület és oda engedett menni a házhoz. -
Nem szükségszerű. A wiki szerint úgy is csinálhatod, hogy előtte még csak nem is találkoztál Valentine-al... Nem tudom, nem próbáltam, de talán elég beszélni a családdal... -
Although #7327 Akkor tudsz elindulni ha felgöngyölíted a questet. Színvonalas kis quest. Mikor megtalálod hova ment, utána lesz lehetőség elindulni a hajóval. -
krisztinv #7326 Mégegyszer köszönöm! Far Harbor Season pass minden fent de a hajóval nem tudtam elindulni lehet még dumálni kell velük a csajnak aki elveszett van tübb kazója is amit meghallgattam... -
Malachit #7325 Viszont a DLC-hez a főszálat kell elvinned egy pontig, hogy azután aktiválódjon. Tehát, ha megvagy a főszál adott küldetésével, Valentine-al kell mókolnod egy beszélgetést, ha jól emlékszem, majd elmenned a fura családhoz és felvenni a Faar Harbor indító küldetését. Viszont, ha kimész a DLC-be és Survivalon vagy, készülj 42-őn kemény harcokra és konstans 1-10 radra. :) A radon persze a PA segítene, de mint írtad nem használod, mint én sem tettem. 110-en is utálatos még a az a hülye köd. :/ -
Az első problémádra több dolgot nem tudok mondani, én nem használtam azt a funkciót.
A második problémádnál ha jól sejtem, akkor egy Acéltestvériséges mellékküldetésről van szó, ahol az írnok küld el mindenféle helyekre, hogy pucold ki, és hozz el valami eszközt neki. És akkor elküld oda a jobb felső sarokba (pip-boy szerint), hajóval jelzett helyre.
Ha jól sejtem, akkor pont olyan helyszínt adott a marha, amit csak a Far harbor DLC területén találhatsz meg (ahová hajóval utazhatsz el). Ahhoz, hogy a Far harbor DLC küldetés elinduljon, beszélned kell azzal a "gyanús" családdal, ők adnak küldetést, amivel elindulsz a hajóval, és eljuthatsz oda, ahová menned kellene az eszközvisszaszerzés miatt.
A hely neve, ahol a család van, NAKANO RESIDENCE. Szóval ha stimmel a hely, és a küldetés, akkor ezért van gondod. -
Feldobom majd tömörítetlenül, utólag látom én is, hogy hibás lett valamiért... -
Köszi a feltöltést, de sajnos az archívumnak nincsen vége. 3,51Gb. Annyinak kellene lennie?