Life is Strange

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wesker24
Még ha meg is van steamen egy Life is Strange fannak ezt halálos vétek lenne kihagyni ! 😄

Én tuti veszem és megy a vitrinbe a többi játék közé 😄
TBTPumpa

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

TBTPumpa
Mert csak 8990 Ft lesz! <#idiota>

Áh! Egy ideje nem vettem dobozos játékot. Nem is terveztem soha többé, de most ez... Ráadásul megvan a játék Steamen. Minek venném megint megint? Segítség!
wesker24
Pontosan nálam tuti vétel lesz !
TBTPumpa
Azaz majd csak januárban!

wesker24
Mostantól fizikai formában is kapható a Life is Strange !

Life is Strange Limited Edition
benőmenő
Már júniusban átlépték a milliós eladást, szóval valószínű, hogy lesz folytatás.
Amúgy tuti, hogy lesz következő évad? Még nem jelentették be 100%-ra. Amúgy azt mondták, hogyha lesz is, akkor is új szereplőkkel.
Következő Life is Strange sokára jön, sajnos (?) Vampyrt fejleszt a Dontnod. 2017-2018-ig emészthetjük az első öt epizód eseményeit. (Steam winter sale alatt biztos lesz nagyobb akció a szériára, reméljük még több ember ismeri meg ezt a fantasztikus alkotást.)
Golden Joystick Awardot hazavitte amúgy Chloe (és Tiny Tina 😄 ) szinkronhangja Ashly Burch, többi díjat a Witcher 3 elorozta a LiS elől.
Utoljára szerkesztette: Valdien, 2015.11.03. 14:54:59
Passz, lehet hogy Jefferson tűje irányt tévesztett 😛
Bocsi, de nem lehet, hogy te vagy valamilyen szer hatása alatt? 😄 Ennyi zagyvaságot összehordani. 😄
A sztori nagy része meg egyes elemei nekem ahhoz hasonló érzetet ad, mint amit egy sokkos állapotban szenvedő kamasz él át, meglehet Max még az első epizódok eseményeit is beképzelte miközben a szer hatása alatt volt ami Jefferson préselt bele az utolsó cseppig - nem állítom hogy mindent, de volt egy film, aminek most nem jut eszembe a címe, ahol a csaj végig fantázia és valóság között lubickolt, a film végén derült ki hogy a valóságban ő egy diliházban élő páciens, akit nem lehetett kordában tartani ezért beszúrtak valamit a homloklebenyébe, így lett belőle egy "élőholt" mindig csak vegetáló lény. Max-nél a legvalóságosabb tényező volt szerintem a föld alatti Sötét-szoba.
A Mass Effect 3-nál -ha már szóba hoztátok- ott a végén a sugártalálat utáni eseményeket szerintem Anderson élte meg vágyálomként (tipikus pl hogy a gonosz felfedi magát tehetetlenségében és elbukik amit a mindig faszméregetésben győztes Shepard kényszerít ki stb)
Ha nem szó szerint de képletesen beleillenek ezek a teljes képbe én szerintem - bár inkább utóbbi.
Remélem nem fogalmaztam túl zagyvaságosan, igazság szerint nehéz szavakba önteni azt a sok dolgot amit a két játékról gondolok - főleg azért mert inkább érzek, mint hiszek velük kapcsolatban.

Ui: a Vampyr-ral manapság mi a helyzet?
benőmenő
Vicces kép, epizód 5 spoilerrel.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
benőmenő
Fogalmam sincs mennyire elcsépelt, de az utolsó bal, vagy jobbon percekig vaciláltam, mert elég karaktert bontottak ki és szerettettek meg velem hozzá. Végül inkább racionalizáltam, de nagyon aprították a hagymát azok a szemét ninják.
Az időutazás eredete meg azért irreleváns, mert csak egy eszköz ahhoz, hogy megéljük Max "furcsa életét", ahogy tiniből felnőtt lesz. Nem misztikus, sci-fi lett ez szvsz, hanem egy rendkívül eredetien és igényesen prezentált coming of age sztori. Egy nagy középső ujj a tvájlájt által kitaposott mocsárban dagonyázó young adult szemeteknek.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2015.10.25. 18:41:19
Abban a filmben az időutazás csak egy eszköz volt az író kezében, hogy olyan helyzetet teremtsen, ahol megmutathatja azt, amiért egyébként a történet íródott. Ez az az eset, amit alább kiemeltem. A Life is Strange-ből pont ezt hiányolom.

Nekem eszembe jutott ez a film: About Time párszor miközben játszottam, és ebben sem érdekelt, hogy tudományosan megmagyarázzák miért képesek a család férfitagjai a kvázi "időutazásra". Max esetében is másodlagos. Szerintem... (Vagyis nyugodtan gondolhatom fantasynek a sci-fi megközelítéssel ellentétben)
Utoljára szerkesztette: Valdien, 2015.10.25. 11:39:29
A magyarázat: mivel ez egy sci-fi, ezért kifejezetten szükséges a tudományos megalapozottság. (mert egyébként meg fantasy lenne) Mivel a saját próbálkozásaik is tudományos alapúak (csak éppen rosszak), gyanítom ők is sci-fi-nek tartják a történetet.

El lehetne tekinteni a magyarázattól, ha a történetnek lenne bármilyen magasabb célja, amit bemutat, vagy bármilyen egyéb összefüggés, amire rávilágít. Ilyen nincs.

Attól, hogy erről szólt két rész, még elcsépelt. Attól elcsépelt, hogy ugyanez a befejezés benne van egy tucat másik sci-fi-ben. Nem eredeti. Nincs benne új ötlet. Másolat. Nem ad hozzá az eddig kitaláltakhoz.
Nos, remélem így érthető, mi az az elcsépelt, amire gondolok.

benőmenő
Azon az idősíkon
hazamennek és szólnak Davidnek, aki a rendőrökkel elkapja Jeffersont.
MerlinW
Oké belegondolva igaz.

[merlinw.org]

JethroHUN
Ez az állítás: "Minkét befejezés esetén minden alapállapotba került" ez így nem igaz egyikre se.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

MerlinW
Szerintem semmi szükség elmagyarázni miért van a képessége. Van és kész. Fikció. A befejezés elcsépelt lenne, ha nem lenne megalapozott, megmagyarázott, nem erről szólna az 5. epizód teljes második fele. Lehet nem értetted teljesen. Játszd újra hallgasd végig figyelmesen, vagy olvasd el a #193-ban linkelt összefoglalót.

[merlinw.org]

Szerintem meg igen ostobára sikerült a történet. Ahogy teltek az epizódok, folyamatosan éreztem, hogy fogynak ki az ötletekből. A történések nagy része nem lett tisztázva, beleértve azt, hogy vajon miért tudja tekergetni az időt egy kislány hipp-hopp, minden átmenet nélkül. A befejezés elcsépelt, lopott, kinek mi tetszik.
A sok hűhó semmiért találó a sztorira, meg a játékra is. Ebből az alapsztoriból sokkal jobbat lehetett volna kihozni.

Érdekelnének az eladási mutatók, de gyanítom, hogy erősen lejtmenetben voltak részről részre.

MerlinW
Szerintem nem volt ott igazi választás. Mármint egyértelmű épeszű ember számára az 1 vs 1000 kérdés (ez látszott a "rossz" befejezés kidolgozottságán is). A játék egy jól összerakott kerek utazás volt, imádtam majdnem minden percét. Az alcíme meg lehetne a "Sok hűhó semmiért" 😊

Maga a befejezés (aki végigjátszotta a fentiekből kitalálja melyikről beszélek) pedig tökéletes volt.
Az már más dolog, hogy

Minkét befejezés esetén minden alapállapotba került, azaz Katie, Viktoria, Nathan és mindenki más aki a vihar előtt halt meg, az meghalt. Jefferson meg szabadlábon van😊

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.10.23. 21:07:15

[merlinw.org]

Nekem tetszett a befejezés. Volt mondanivalója és a két választás erős morális dilemma volt.
JethroHUN
Jó ez az írás, olvastátok már? link Ez után látom, teljesen rosszul fogtam fel a játékot. Ezért sem voltam annyira megelégedve az EP5 befejezésével amikor világossá vált, hogy mégis miről szólt az egész játék. Mondjuk ez nem MARVEL <#idiota>
Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2015.10.22. 15:44:14

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

wesker24
Ha nem számítsuk bele az Episode 5 végét akkor igenis nagyon jó játék lett de a vége hogy mondjam kicsit el lett cseszve nem kicsit nagyon, tisztára mintha a Mass Effect 3-at láttam volna a játék konkrétan leszarja milyen döntéseket hoztál eddig, az összes eddigi meghozott döntés ment a kukába, konkrétan válassz a két rossz lehetőség közül hogy melyiket akarod befejezésnek. Max = Female Shepard Chloe= Liara Tornado = Starchild. Én bármennyire is kedveltem Chloe-et még annál is jobban azt még se hagyhattam hogy egy kisvárosnyi ember pusztuljon el csak Chloe miatt, ezért a Sacrifice Chloe.t választottam ez ugye azzal járt hogy Max visszament az időben semmisé téve az összes eddigi meghozott döntést ahol Nathan először lőtte le véletlenül. Chloe meghalt, a tornádó abba maradt a város megmenekült, és mi ott vagyunk Chloe temetésén, és látjuk a kék pillangót Chloe koporsóján. Ez még talán elviselhetőbb habár ez is nagyon megható ending volt, mint a másik (Save Chloe destroy Arcadia Bay) mert azt nekem nem vette be a gyomrom olyan összecsapottnak tűnt hogy a város elpusztul és egy temérdek hulla közt csak úgy vígan elautókáznak, nem is kutatva túlélők után, meg Chloe elég hamar túltette magát rajta hogy a szülei valószínű halottak.
Mondjuk annál a befejezésnél, ahol megmented Chloet azért öö... Az kicsit furcsa volt, hogy ilyen gyorsan megbékélt azzal, hogy mindenki meghal és nem áldozzuk fel. Meg a végén is. Meg se nézik, hogy esetleg valaki életben maradt-e, mondjuk az anyja a munkahelyén, hanem elautókáznak a naplementébe, miközben mosolyognak ("mindenki meghalt, lol"😉.
Uh, bassza meg. Ez ütött! 😄 Nagyon durva volt az ötödik epizód
A rémálmos rész zseniális volt. Főleg a visszafelé járó idővel. Az volt a poén, hogy az ottani fényképnél a naplót kellett előhívni és visszafelé játszódott le az a rész is és úgy lett meg a fotó. 😄

A vége pedig, huh. Azt sajnálom, hogy nem lett belőle még egy Heavy Rain. Szóval, hogy tulajdonképpen nem számítottak a végénél az egész játék során hozott döntések, hanem a végén kellett kettő közül választani. Ugyanakkor ettől még durva lett. Nagy morális dilemma az egész. Feláldozod a legjobb barátodat (vagyis hát ha úgy döntünk, akkor több is annál) azért, hogy megments egy kisvárosnyi embert? Nagyon kemény. Megnéztem mindkét befejezést. Nem tudok dönteni, hogy melyik jobb. Fenét melyik a jobb. Melyik a kevésbé rossz. 😄

Összességében remek játék lett. Le a kalapom a Dontnod előtt. Így kell ezt csinálni. <#eljen>
wesker24
Na én pont azért pontoztam le mert pont az vágta ki nálam a biztosítékot de ennek ellenére tényleg jobb volt mint anno a Mass effect 3.
benőmenő
Azért a leges legvégén volt egy kis mass effect 3 utóíz, de annál nagyságrendekkel jobban tálalva.
Megkönnyeztem a végét, főleg azzal a zenével...

Ha nem is GOTY, de egy best storytelling kijár neki.
Fulcrum11
Én még nem kezdtem hozzá az 5. részhez, de meglepő a teljesen ellenkező véleményetek 😊

wesker24
Én is azt gondoltam hogy a Life is Strange GOTY lesz de az Episode 5 után a játék nálam csúfosan megbukott minden szempontból, a játék jól indult egy erös 8-as volt nálam de a végére egy harmat gyenge 3-as lett belőle kár érte.
Utoljára szerkesztette: wesker24, 2015.10.20. 13:08:08
benőmenő
Egy pár órája már lepörgött a credits, de még nem igazán tértem magamhoz.
Egyelőre ott tartok, hogy megvan az idei év játéka nálam.
Fulcrum11
Sajnos nem... 02:01-kor lehet majd játszani, mivel UTC szerinti éjféltől megy 😞((

benőmenő
Na már frissített a játék, ha minden igaz éjféltől oldódik fel nálunk a finálé. Jó szórakozást!
benőmenő
Wow, azért vannak elég spoileres részek benne.
wesker24
Life is Strange Finale Trailer !<#wow1><#wow1>

HOLY MOTHER OF GOD CAN'T WAIT I WANT IT RIGHT NOW
wesker24
Pontosan nem igen tudsz mit tenni ellene mert igyis úgyis Jefferson lesz az Episode 4 végén, amúgy nem biztos hogy Jefferson a föboss lehet ö csak a jobb keze az igazi fő gonosznak, ki tudja, amúgy szerintem az Episode 5 lesz az hogy Max beadja a fotóját a versenyre. Ami Jeffersont illeti hogy ha öt függesztik fel ki tudja mi lesz később az Episode 5-ban.
Egyébként ha leadunk fotót a versenyre (lehet egyáltalán?) vagy ha Jeffersont függesztik fel ,akkor is Jefferson lesz a fögonosz ?

Asus B85M-G,i5-4460@3,2Ghz,Asrock Rx570 PhantomGaming X 4GB OC, Kingston Hyper X Fury 2x4GB DDR3,

Én most toltam végig ,kemény volt 😄 Amúgy én nem is figyeltem,hogy meg van kopva,hanem amikor össze kellett rakosgatni az infókat akkor az egyik cetlin rajta volt pirossal a 245 ,azt hittem a pin kódhoz kell használni,de végül semmi köze nem volt hozzá ,hanem puk kódolni kellett a telót ,mennyit szenvedtem a kódokkal ,meg a variációkkal áá 😄 Hú nagyon várom a következő részt ,én sajnálom,hogy lelőtték Cloet :/ Remélem vissza lehet még valahogy majd tekerni az időt ,mert ez így elég tré :/

Asus B85M-G,i5-4460@3,2Ghz,Asrock Rx570 PhantomGaming X 4GB OC, Kingston Hyper X Fury 2x4GB DDR3,

TBTPumpa

Vagy szerintem símán csak tökölnek vele. Meglepődnék, ha csak egy percel is hosszabb vagy bővebb lenne a korábbi epizódoknál. A vége variációk meg a szokásos utolsó fejezet utolsó 5 percében hozott döntésünk alapján kapunk jó esetbe három féle befejezést. Mint a Mass Effectben, a Walking Deadben, vagy a Beyond Two Souls-ban. Ebben egyedül a Heavy Rain volt kiemelkedő a variációival meg most az Until Dawn.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Szerintem trollkodnak a fejlesztők és holnap bejelentenek valami olyasmit, hogy elértek október 20-ig, befejezték a játékot és aztán visszatekerték az időt és ezért jövő kedden kiadják. 😄
wesker24
Vazee akkor még 1 hónap, akkor lehet tényleg hosszú lesz és elég sok befejezés lesz attól függ hogyan döntöttünk.
Úgy is fel lehet fogni, hogy valószínűleg annyi fajta befejezés és változó van, ami a korábbi epizódok döntéseit is figyelembe veszi, hogy nem érkeztek szeptember végére befejezni. Plusz jó hosszú is lesz. <#vigyor3>
benőmenő
😞
5. epizód október 20-án. 😞 "Kicsit" csúszik.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2015.09.21. 16:34:31