920
-
#479 A játék rám is erős hatással volt. #453
Én Chloe-t áldoztam fel. akármennyire is nehéz a döntés, hagyjuk az ártatlanokat meghalni? A város feláldozása befejezés meg különben is az időhiány miatt nincs valami jól kidolgozva. Ráadásul, olvastam az interneten hogy ezzel a döntéssel hogy Max kettétépte a fotót és hagyta az ártatlanokat meghalni,a Chloe kérése helyett, Chloe sosem fog ebbe belenyugodni, traumát okozna neki későbbiekben. Maxnek is, hisz ott volt Warren is és Kate. (Mellesleg ha Max nem csókolja meg Chloe-t, akkor úgy alakul ki hogy Chloe csak barát neki és szerelmes (kezd lenni) Warrenbe. (Warren megcsókolásának lehetősége, ami egyébként csak akkor van, ha elfogadta az autómozis randit Warrentől. (Énszerintem már az igen esetén már ott is ki alakul valami mélyebb érzelme Warren iránt.
Én hiába tudtam hogy ez egy játék, nagyon valóságosnak képzeltem benne a történeteteket.
Na mármost képzeld el hogy ha TÉNYLEG VALÓSÁGBAN lenne ez a két döntés... Nagyon nehéz és szar érzésű kérdés ez... -
El Gigante #478 Épp az imént végeztem vele! SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én feláldoztam Chloet, nekem az a fura hogy ki az aki a másik utat választotta!? És ennek a vége sokkal meghatóbb! -
Darun #477 Nem tudom ki irta a történetet, de... igy utólag elég "klasszikus". A negyedik részben már majdnem megnyugodtam, aztán... Nem igazán tudom mit gondoljak. Nyomasztó volt az egész. Vagyis... csak az ötödik fejezet első fele. Aztán amikor harmadszor vagy negyedszer is visszakerültem a székbe... Azt hiszem akkor sokalltam be. Zavaró volt, hogy a Two Whales-ben, amikor Warrennel beszélgettem, nem mozgott Max szája. És az a lopakodós/fénykerülgetős rész is idegesitő volt. Ez nem egy Hitman játék! Egy kicsit meglepődtem, hogy a játékosok 54%-a végül feláldozta Chloe-t. Hogy tehették meg ezt? Nehéz egyébként a Life is Strange-re "játék"-kén hivatkozni. A WaU is hasonló, interaktiv történet, de ott mesefigurákkal. Ez egy sokkal hétköznapidd történet, és pont ezért könnyebben egmfigja az ember, hiszen könnyebb azonosulni egy tinédzserrel, mint egy emberi alakot öltött, mesebeli farkassal. Egyébként hülye cimet adtak neki. Mi az hogy Strange? Ezt a történetet nem lehet egyszerűen annyival leirni, hogy "Az élet fura"! Tudom, direkt úgy van megcsinálva az egész, hogy az ember végigvigye a történetet. Nem lehet már az elején hagyni meghalni Chloe-t. Elvileg ezt a választást ránk kényszeritik. De ki az aki nem mentené meg? (pedig akkor még nem is tudjuk hogy ő Chloe) Bárki azt mondhatná, enélkül az időmanipulálós izé nélkül ez egy hétköznapi történet is lehetne. De mutassatok nekem két embert a valóságban, akik olyan közel állnak egymáshoz mint Max és Chloe! Az emberek ilyennek képzelik el az igazi barátságot, de ilyen... nincs. Nem létezik. Vannak az áldozatok, mint Kate, a manipulátorok, mint Jefferson és a manipuláltak, mint Nathan. A Pókember óta tudjuk, hogy a szuper képességek... vagyis a hatalom felelősséggel jár. Amiért szintén kiakadtam, hogy a Two Whales-ben és utána kinn a roncstelepen is Chloe ezt játéknak fogta fel. A játékosok többsége megcsókolta Chloe-t a szobájában. Persze tudom, menő dolog ha két lány csókolózik és mi is rá vagyunk izgulva két csajra. De ez Max és Chloe között több mint barátság. Talán kissé viccesre véve, de nagyon találóan fogalmazta meg Chloe, hogy az ő sorsuk egy. Mennyi szörnyűségen kellett keresztülmennie Max-nek ahhoz, hogy végül eljusson a világitótoronyhoz? Hogy lehet képes ezt a terhet, a tudást az alternativ valóságokról elviselni egy 18 éves lány? Akik végül Arcadia Bay-t választották, azok tudják mi a barátság? Persze... ez csak egy játék. És ki vagyok én, hogy mások felett itélkezzek? Semmi közöm hozzájuk, mindannyian a magunk döntéseit hozzuk meg nap mint nap. Ha másra nem is, arra nagyon jól rávilágit ez az egész, hogy sokszor inkább hasznos, hogy nem ismerjük előre a döntéseink következményeit. Max hogy lesz képes ezzel együtt élni? Ironikus, hpgy Chloe Mad Max-nek hivja és hogy előtte pont azzal játszottam. Mintha Mad Max története nem ért volna véget Scrotus halálával, hanem itt folytatódott volna. Félelmetes. Ugyanakkor... Arcadia Bay pusztulásával olyanok is meghaltak, akik szintén biztak Max-ben. Persze nyilvánvaló volt, hogy ára lesz annak, hogy a végén megneküljön Chloe. Vannak olyan döntések, amiket még játékból sem tudok... meghozni. Persze ha lenyugszom, felfogom hogy ez csak egy játék, bármennyire is felzaklat. Tudom, érzelgős vagyok, bár néha meg úgy érzem, Hope-nak volt igaza a Mad Maxben. Üres vagyok. Csak egy héj. Ellentétben Mad Max-el, aki nem azért nem akart segiteni, mert annyira közönyös és önző lett volna. És Max részéről önzés volt, hogy végül Chloe-t választotta? A Fallout topicban talán már irtam, hogy asztali szerepjátékoztam. Bár sosem volt női karakterem, nem is akartam, de valahogy még is nagyon könnyen Max helyébe tudtam magam képzelni. A döntések amiket... hoztunk, nem csak az én döntéseim voltak, hanem az övéi is. Nyomasztó érzés. Ha tudtam volna, hogy ez egy Butterfly effect, csak játékban... És ha belegondolok, hogy mennyi tini játszott ezzel. Ők mit fogtak fel ebből az egészből? Leszűrtek valami tanulságot? Ők megtanulták a leckét? Vagy csak egy érdekes és néhol borzongató történet volt, amit pár hónap múlva el is felejtenek, mint a Pokémon GO-t. És végül... hogy lehet ennek második részt csinálni? Már igy is kiráz a hideg attól, amin Max... és én keresztül mentünk. De még is tudom hogy szükségem van erre, mert a két hajós csata közé beékelt repcsizés a halál. Amikor próbálom elfelejteni ezt és a valóságot. -
Darun #476 Azt azért elmondom, hogy én láttam a Pillangóhatást, kétszer is. Pár év eltéréssel. Már akkor is nagy hatással volt rám a téma. Talán pont azért, mert soha nem gondoltam úgy, hogy manipulálnom kéne a múltat. Mármint olyan szinten. Bár ez is érdekes, ha a jelenből visszanézve manipulálunk valamit 10-15-20 év távlatából, akkor a minden mindennel összefügg törvény alapján valóban komoly kihatása lehet egy apró módositásnak is a jelenre. De ha a jelenben csinálunk valamit, akkor nem érzékeljük a változást, pedig annak ugyanakkora hatása van a jövőre, mint a múltnak a jelenre. És ez volt a problémám már a Mass Effectel is. Ott ugye rengeteg döntést kellett hozunk, amiknek a hatása viszont látszólag minimális eltérést hozott csak. Ez részben érthető, hiszen többségében egyének életébe szóltunk bele, a végén viszont egész fajokról volt szó. De itt is egy apróságnak (pl hogy bemártottam Nathant) rengeteg hatása lehet kisebb dolgokra, amik viszont együtt komoly változást idézhetnek elő a játék végére. Középsuliban olvastam egy könyvet. A főszereplő azt mondta, ő semmit nem csinálna ugyanúgy, ha vissza tudna menni az időben. Nos, én se érzem úgy hogy az életem egy sikertörténet lenne, sőt! De én nem változtatnék meg semmit. Vagy.. talán csak 1-2 dolgot. De inkább nem. Ezért is volt nyomasztó a Pillangóhatás, és megnyugató a vége, még ha én is jobb szeretem a happy end-et. Pont ezért volt meglepő számomra is, hogy megváltoztattam Max-el a múltat. Teljesen úgy gondolkodtam, mint egy 13 éves tini. És mivel idealista vagyok, reménykedtem hogy megoldom a problémát azzal, ha eltüntetem azt a rohadt kulcsot. Aztán persze rájöttem, hogy minden döntésnek következményei vannak, igy ennek is. Hogy gondolhattam hogy ilyen egyszerűen jóvá tehetek mindent? Hogy? Agyrém. Már attól a hideg futkosott a hátamon, hogy Max vissza ment az időbe. Azt hiszem két oka van annak, hogy nem akarom még egyszer végigjátszani ezt. Az egyik a lustaság, a másik... nekem is éreznem kell a döntések súlyát. Nem lehet egyszerűen azt, hogy "áh, majd a következő végigjátszásnál".
Van valami különleges abban, amikor úgy nézel/hallgatsz meg egy videó interjút, hogy nem érted mit mondanak benne. Igy az ember önkéntelenül is jobban figyel a hangsúlyozásra. Jó volt hallgatni a beszélgetést, bár nem tudom ki volt a kérdező, remélem nem valami lyuhtuber. Sajnos én is paranoiás vagyok, meg rosszhiszemű is. Nem szeretem az ilyen beszélgetéseket, mert egyrészt mindig azt várják a szinkron szinésztől, hogy a karakter helyett/nevében válaszoljon kérdésekre. Másrészt nem nagyon hinném hogy ezek az emberek nagy gémerek lennének (biztos akad néhány, de többségében sztem nem) És ugye az ilyen interjúk is sokszor a marketing részei, nyilván nem fog egy dolgozó rosszat mondani, vagy olyasmit ami negativan tüntetheti fel a játékot. Egyébként helyes a csaj és közvetlennek is tűnt (meg rossz szinésznek :D ) Szeretek másokat hallgatni, főleg ha kellemes hangjuk van. Sőt, most játék közben többször is megesett, hogy csak leültem/feküdtem Max-el valahová és hagytam hogy szóljon a zene. Mint mindig, most is rengeteget dob a játék hangulatán a találó zenei aláfestés. -
#475 ...es innen mar nincs megallas :) -
Chipii #474 Ha még nem láttad, akkor érdemes Katie-t élőben is meghallgatni :) https://www.youtube.com/watch?v=Zh-_KuJCwJs
Utoljára szerkesztette: Chipii, 2017.08.06. 21:29:50 -
FartingSquirrel #473 Egy kicsit talán tényleg drága, bár nem tudom azt mondani, hogy nem éri meg. :) -
Darun #472 Ez a harmadik epizód egy kicsit sok volt most nekem. -
Ha majd 5-10 EUR lesz, akkor talán megveszem. 20-ért rablásnak érzem a 2-3 órás játékmenettel. A Firewatch óta nagyon óvatos lettem...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.06. 19:21:10 -
FartingSquirrel #470 Ha szereted az ilyesféle játékokat, amik az érzelmeiddel játszanak, akkor így hirtelen még kettőt tudok ajánlani; igazi művészjátékok: Blackwood Crossing és What Remains of Edith Finch.
Előbbihez van magyarítás is (ami speciel elég jó lett :) ), utóbbi pedig egészen zseniális, ami a játékmenetet illeti. Természetesen ezek távol állnak a LiS-től; indie csőjátékok, de azoknak egy-egy kiemelkedő darabja. Mindenképpen ajánlom!
Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2017.08.06. 19:18:53 -
Darun #469 Pont ezért nem használok magyarositást, ha lehet. Értékelem a belefeccölt munkát, csak azt nem értem, ha ezt olyasvalaki forditja, aki játszott is a játékkal, akkor... áhhh... mindegy.
Azt sejtettem előre hogy ez nem egy vidám "játék" lesz. És nem is igazán depressziót űzni szántam, direkt játszok olyan játékokkal, amiknek a története komoly érzelmi hatásokat vált ki. Ezért is lett elegem a Mad Max gringeléséből és pörgettem ki gyorsan a történetet.
Eddig talán két vagy három olyan eset volt, amikor választás elé állitott a játék és komolyan mérlegeltem azt, hogy mit tennél Max helyében. És igen, ott még lett volna lehetőség visszapörgetni az időt, de gondolom pont ezért vették el ezt a lehetőséget Katie-nél, hogy tényleg minden válaszadásnak legyen súlya és érezze a játékos, hogy itt most nincs második esély. Ez is érdekes, a Falloutban pl átlag ötpercenként nyomok egy qs-t Itt még a játékot is csak akkor hagyom abba, ha kipörgettem az adott helyszint és a következő előtt ment. Ugyebár sokszor az időpörgetés olyan lehetőséget ad be, ami előtte nem volt. Amikor elkezdtem játszani a Remember Me-vel, zavart hogy egy cső volt a pálya és nem értettem hogy lehetnek rajta secret location-ök. De azért még is kimaradt néha ez az. Itt is bejártam szinte mindent... szinte, még is folyton azzal szembesülök, hogy nem láttam se ezt, nem csináltam meg, nem történt meg amaz...
Egyébként ami Katie-t illeti, nyilván azért is kedvelem, mert olyan kis elesettnek tűnik, az ember szeretne segiteni rajta. De bennem van az is. vagyis mindig eszembe jut amikor a nevét hallom, amikor a Gone Home-ban elkezdi olvasni a csaj a levelet, hogy "Dear Katie..." Azt hiszem a játék hangulatának a felét a csaj hangja adta, az összes többi meg a másik felét. Pedig semmi extra nincs benne, egy átlagos női hang, sokszor azt se értem, mit mond. De a hangsúlya és a zene képes áthidalni a nyelvi akadályokat is. -
Chipii #468 Van hozzá magyarítás is, de ha nagyjából megérted angolul, akkor mindenképpen érdemes úgy tolni. Sajnos sok a félrefordítás (de azért respect a készítőknek. hogy megcsinálták), és csomó nyelvi szófordulat egyáltalán nem jön át magyarra ültetve. -
Chipii #467 Kérdés, hogy mennyire jó a LiS depresszió űzésre, bár az is igaz, hogy kutyaharapást szőrével :)
Ezért is nem akartam egyből beírni, de most már kaptál egy kevés ízelítőt abból, mi várhat rád. Ahogy Fred írta, ez egy érzelmi hullámvasút.
Azt, hogy egy választás előtt nem tudhatod a döntésed kimenetelét, azt itt másként érdemes nézni, mint a többi választós játéknál. Max tisztában van azzal, hogy visszaforgathatja a döntése eredményét, ezért "dönthet úgy", hogy az adott példánál maradva rálő Frank-re, hiszen tudja, hogy egy esetleges halálos lövés után meg nem történtté teheti azt. Tehát itt nem te, a játékos tekeri vissza az játékot egy korábbi mentésre, hanem ez a szereplő saját döntése, saját ereje. -
#466 Nem számolja. -
Darun #465 Igen, ezt a Wolf among Us-ban is tapasztaltam már, és sejtettem hogy itt is igy lesz. A pillangó hatást meg asszem pont Chloe emlegette nem is olyan rég.
Lenne egy kérdésem is. A játék számolja hogy hányszor tekertem vissza az időt? Ha igen, van valami hatással a történetre? Mert ha igen, akkor szegény Max tuti meg fog halni, a remek angol nyelvtudásomnak hála ugyanis nem egyszer kellett visszatekernem vagy tucatszor is egy eseményt. És oké hogy Chloe szeretne bizonyitékot arra, hogy Maxnak "szuperképessége" van, de azért legkésőbb a második orrvérzés/rosszullét után rájöhetett volna, hogy a legjobb barátnője sem használhatja korlátlanul és büntetlenül a képességét. -
#464 Es akkor mi var meg rad, milyen erzelmi hullamvasut a 3-4-5 epizodban. :)
Az ok-okozat osszefuggeseket es esetleg "mit rontottam el" kerdeseket szerintem csak a teljes jatek, vagyis az epilogus utan tedd fel magadnak, addig szerintem ne. Nagyon sok dontesnek nem csak egy-ket kovetkezmenye van az adott epizodban, hanem pillango effektuskent 2-3 epizoddal kesobb is szembesulhetsz valamivel, amirol "te" tehetsz (kozvetve vagy kozvetlenul).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.08.06. 10:32:23 -
Darun #463 Kevésbé interaktiv, viszont van benne harc (ami ilyen qte szerűen működik).
Meg van a második epizód is. Amikor Katie elment a suliból (az esőben) és valaki szólt óra közben hogy baj van, aztán megláttam az embereket a koli előtt, komolyan azt hittem hogy felakasztotta magát. Mondjuk nem hagyott időt megkönnyebbülni hogy nem, mert rögtön le is ugrott a tetőről. Az epizódok végén lévő "összegzésből" látom hogy mit rontottam el, mit hagytam ki (van jópár dolog) de nem érzem úgy hogy újra kéne játszanom másodszor is. Vagy ha még is, majd a második rész előtt. Régebben volt egy cikk a GS-ben, hogy az egyes játékok szereplői ugyanolyan érzéseket képesek kiváltani a játékosokból, mint egy valódi ember. Engem már most is letaglózott érzelmileg a játék... mondjuk annyira még sem volt jó ötlet elővenni a Mad Max után. Ennek ellenére eddig egyetlen apróság bökte csak a szemem, hogy a roncstelepen, amikor a diler srác (nevekkel hadilábon állok) kést rántott, hiába tekertem vissza az időt, akkor is csak az a két választás volt, hogy lövök e vagy sem. Egyébként hogy mennyire érdekes dolog ez is... először nem lőttem, mert... még se vagyok gyilkos! De aztán meglepődtem hogy Chloe simán lelövette volna velem. És persze zavart, hogy elvette a pisztolyt és ezzel bajba kevertem Chloe-t. Ezért amikor visszatekertem, úgy döntöttem lelövöm a srácot. Bár itt felmerült bennem, hogy Max utálja a fegyvereket, lehet hogy akkor fogott a kezében először ilyesmit. Honnan tudja hogy hová kell, egyáltalán hogyan kell célozni? (lőttem már pisztollyal, annyira nem is egyszerű) Kézenfekvőbb lett volna, hogy lábon lövi, akkor el tudtak volna menekülni. Erre kiderül hogy nem volt több golyó a fegyverben! OMFG! Azért örültem hogy Max-ből nem lett gyilkos, ráadásul a fegyver is náluk maradt.
Számomra a játék tanulsága az, hogy előre nem tudhatja biztosan senki, hogy egy döntésének milyen következménye lesz. Félrevezető az is, hogy néha a játék sugall ezt-azt. Gondolok itt arra, amikor feldobtam a játék elején Nathan-t az igazgatónál, vagy amikor nem irtam alá a peticiót a bekamerázás ellen. Arra gondoltam, talán Rachel sem tűnt volna el nyomtalanul, az meg sem fordult a fejemben, hogy Chloe ráveszi Max-et hogy törjenek be a suliba. -
#462 Vazz, a Wolfot most kezdtem el. :) -
Darun #461 Hogy minden topickban kb ugyan azokba a nevekbe futok bele :D Greenman-ről behúztam a teljes a játékot. Tegnap kipörgettem a Mad Max-et és gondoltam megpróbálok ezzel depressziót űzni (annak ellenére hogy a flottillatársam előző nap próbálta ki és nem tetszett neki). Túl vagyok az első epizódon és azt kell mondjam, a Wolf among Us után nem éreztem annyira idegennek a játékot (még relativ új vagyok az interaktiv mozizásban, bár ez kicsit nagyobb interaktivitást tesz lehetővé mint a TT) Hogy őszinte legyek, a játék már csak azért is megfogott, mert pont a legnagyobb személyes problémámról szól: nevezetesen hogy rettegek a döntéseim következményeitől. Mondjuk lehet hogy kellett volna várnom még pár évet, hogy a nemsoká kijövő második rész is kedvezőbb áron kerülhessen a barlangomba. -
#460 4 het
-
#459 -
Chipii #458 Egy kis Chloe cosplay, a pólósok szerintem zseniálisak, tökéletes lenne egy élőszereplős filmhez így, ahogy van :) -
#457 -
Evoluti0N #456 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jah, a bónusz fejezetnél írja is, hogy ez lesz az utolsó alkalom, h Max irányítható. Szóval a 2. évad valszeg teljesen új szereplőkkel lesz. -
Evoluti0N #455 A Horizon Zero Dawnban a főszereplőt Ashly játssza és készülőben van a játék első kiegészítője. Azt azonban sehol se nyilatkozták, h nem ezúttal nem ő lesz a hangja. Éppen kíváncsi vagyok. Ha a kiegben is ő fogja adni, akkor úgy tűnik, h a Guerilla illetve a Sony fizet már annyit, amennyiért nem sztrájkol. Vicces volna. -
#454 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A legutolso E3-as nyilatkozatok alapjan erosen valoszinusitheto, hogy nem fog visszaterni se Max, se Chloe a folytatasban (mar amelyet az eredeti garda fejleszt, nem a mostani E3-on bejelentett elozmenyben) es teljesen uj, eredeti sztori jon. Ezert is van egy bonusz chapter az elozmeny deluxe verziojaban, egy vegso bucsu, egy utolso rovidke "kaland" Maxszel.
Aztan majd meglatjuk... -
#453 Én tegnap éjjel fejeztem be, miután múlt hétvégén hallottam először erről a játékról és... (Kiváncsi vagyok a véleményetekre, akik már tisztában vannak a befejezéssel!) Kicsit hosszú a szövegem de érdekes gondolataim vannak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!...én (is) nagyon szomorúnak találtam a befejezést... Sokkolt engem és még ma is elég sokat pörgök ezen... (annak ellenére hogy ez csak egy játék, mégis igen beleéltem ebbe a játékba. Ilyen jó kalandjátékot már évek óta nem játszottam) :'(
Egy nagy áldozat meghozása az egész város lakosságainak a megmentéséért...
Ez nagy kár... Bírtam Chloe-t, mindkettejüket és majd' mindenki mást is.
És igen, én azt is észrevettem hogy Chloe megmentésével a játék elején, az egész univerzum tiltakozott ellene, hiszen játék során többször is látjuk hogy Chloe halálba lesz próbálva kergetve.
Ez kapcsán egy idézet jutott az eszembe a Smallville filmsorozatból ahol az erődben Jor-El figyelmezteti Kal-El-t/Clark-ot:
"De halljad a figyelmeztetésem... ...a végzetet lehetetlen megállítani. Még ha képes is vagy megváltoztatni az események egy láncolatát... ...az univerzum meg fogja találni az egyensúlyt." YT link
Na szóval, úgy gondolom itt is érvényesült az univerzum egyensúlyának a keresése...
Én csak egy dolgot NEM ÉRTEK!
A sztori szerint ha Max nem menti meg Chloe-t a mosdóban azzal a tornádót is "eltünteti". Na De a viharól szóló látomása MÁR AZ ELŐTT VOLT MIELŐTT MÉG LEFÉNYKÉPEZTE A KÉK PILLANGÓT és Nathan lelövése előtt, sőt a képessége még az osztályteremben (vagy előtte) is létrejött?! Na ezt nem értem!
Újabban fel merül az is hogy így a képessége attól nem megmentésével is megmarad neki? és a második évad hogyan folytatódhatna?? Hiszen Chloe nem szerepelhet a köv. évadban, a több értelem szerint...
Nekem gyanús a legvégén a koporsóra letelepedett kék pillangó és Max halovány mosolya... Szerintetek lehet ebből (később összefüggés...?
Köszönöm előre is a véleményeteket!!
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.06.15. 17:04:06 -
#452 Soha nem hittem volna, hogy ilyet mondok. Remélem DLC-ben később elérhető lesz az ő szinkronjával... -
#451 Hja, sajnos a szinkron sztrajk kicsit beleszart a dolgokba, de irokent nem volt akadalya. :) -
FartingSquirrel #450 Azért Ashly Burch mégiscsak dolgozott a játékon íróként, még ha nem is szinkronizálta Chloét. Ez jó. :) -
#449 -
#448 A LiS középszintű angollal lazán érthető. -
#447 Egyebkent hja. Bar minden tiszteletem es elismeresem az energia es ido tekinteteben, amelyet a keszito(k) raforditott, de olyan alapveto felreforditasok es/vagy angol kifejezes teljes felreertelmezese volt benne, hogy... keves volt benne, szerencsere, de az nagyon sulyos felreertes volt. Egy lektor nem artott volna, aki jatek kozben ellenorizte volna az egeszet.
De, mindezek mellett magyarul is ertelkeheto es megertheto a sztori, biztos, hogy sokaknak volt nagy segitseg a magyaritas, ezert reszemrol le a kalappal es csak javaslom, hogy legkozelebb picit alaposabban :) Lentebb semmikepp se adja, mert ez igy nem rossz alapnak, de fejlodni azt lehet.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.13. 21:10:40 -
#446 Ki tudja amilyen félre sikerült fordítás lett a Life Is Strange mind az öt epizódjából, egyenesen katasztrófa hogy milyen félre forditások voltak benne. -
#445 Szerintetek valaki le fogja fordítani? -
Evoluti0N #444 Azt én is olvastam, h annak ellenére, h Chloe nem rendelkezik szuper képességekkel, a misztikumból ezúttal se lesz hiány. -
#443 nekem ez volt a teoriam, amig nem olvastam a kozelemenyt :)
"Meg a vegen kiderul, hogy minden Chloe korul forog, es azert kapott Max kepesseget "hirtelen" a LiS-ben, hogy megmentse Chloet az elso adando alkalommal - a mosdoban. Csak aztan elkezdte hasznalni es... tudjuk mi lett a vege.
Igy aztan lehet, hogy most Rachel kap erot, akinek szinten a feladata lesz, hogy megmentse Chloet. A vegeredmenyt/a sorsat tudjuk, az utat nem, azt most fogjuk megismerni. Igy aztan lehet, hogy ez egy elozmeny lesz, de lesz itt is idomanipulacio/extra kepesseg :)
Ezek a szellemallatok zsivany dogok, csak ugy kavarjak a dolgokat..." -
Evoluti0N #442 Mondjuk az fura is volna, h Chloénak is lenne képessége. -
#441 Jaja, azota kiderult a fejlesztok kozelemenyebol, hogy nem lesz. Se kepesseg, se QTE, csak kerdesekre adott valaszok es azok kovetkezmenyei (+1 bonus chapter Max vegso bucsujaval). -
Evoluti0N #440 Az első részben se volt QTE. Szerintem itt se lesz. :)