920
-
#239 Folytasd tovább ez még semmi, ezután jön majd csak még a java , hogy az állad ezer darabra esik szét. -
#238 Megvolt a 2. fejezet is. Tutira végig fogom tolni kétszer. Az ziher. A történetvezetése eddig elég kemény.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.12.15. 00:59:11 -
#237 Kellett volna egy Kickstarter indítást. 4 fasza epizód után dőlt volna a lé... -
#236 Szép és kerek befejezések vannak, viszont az egyik lezárásról (tényleg rövidebb az a videó) beismerték, hogy nem tudták belerakni, amit elterveztek, mert kifutottak a pénzből és az időből. -
#235 Még soha nem tudtam magam rávenni, hogy végignézzem azt a filmet, pedig vagy 5 éve a HDD-n pihen. -
#234 Persze ízlések és pofonok. Nekem pl az egyik nagy kedvenc filmem a Mulholland Dr. David Lynch-től. Valamint a legjobb mozis befektetésem volt anno:) 3 óra film, 13 óra agyalás a sztorin, majd újranézés, majd megint. Mert a film zseniális, összetett, átgondolt, mégis semmit azaz SEMMIT nem magyaráz meg mindamellett, hogy olyan szintű fordulatok mennek végbe, mint pl komplett színész-karaktercsere, stb:) Igazi rejtvény a mozi. Maga a film meg olyan jól össze van rakva (színészi játék, fényképezés, szituációk), hogy úgy is a képernyő elé ragaszt, hogy - első megtekintéskor - egy mukkot sem értesz belőle:)
Oké nem egy kikapcsolódós Rambo kategória, de olykor nem is arra van szüksége az embernek:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.12.14. 18:56:33 -
#233 Nem mindenki van így ezzel. Pl. Alan Wake vége olyan szinten nyitott volt, hogy az nekem már túlzás volt. Jó volt egyszer végigtolni, de kb. eldönthetetlen, hogy akkor mi is a történet vége...
Mondjuk az Alapítvány sorozat végigolvasása után az utolsó 1,5 oldalt, ha 50-szer nem olvastam el, akkor egyszer sem, de azóta sem tudom, hogy pontosan mire gondolt a szerző... -
#232 Nekem is tetszett a vége. Nem szeretem, mikor mindent meg akar magyarázni egy történet. Az a jó, ha ráhagynak dolgokat a nézőre. -
#231 Ahogy mondtam a Life Is Strange Episode 1-4 igazi mestermű de az Episode 5 -on látszik hogy elfogyott az budget pénz és kifutottak az időből.
Magával a Life is Strange Episode 5-el nincs gond , csak az a helyzet hogy kifutottak az időből és ugye anyagi válságba kerültek mert elfogyott a budget pénz és sok kérdés megválaszolatlan befejezetlen maradt, és a LiS Episode 5 végét is újra írták.
A Life is Strange Episode 5 is jól sikerült leszámítva a befejezést ami egyeseknek bejön mások csalódtak benne.
Mert ugye eredetileg más lett volna az Episode 5 befejezés, mint amilyen végül lett, egyesek szerint túl kiszámítható lett, valahogy szinte sejtették hogy az irók ehhez a megoldáshoz nyúlnak majd.
Utoljára szerkesztette: wesker24, 2015.12.14. 12:37:43 -
#230 Tehát rövidebb és kicsit elrontott befejezés(ek) lettek? Annak ellenére, hogy a tinédzser korom nem tegnap volt, valahogy mégis bejön az, ahogy és ami történt eddig és ahogy tálalják. -
#229 A Life is Strange Episode 1 még csak a kezdet annál még sokkal jobb lesz.
A Life is Strange Episode 1-4 úgy tökéletes ahogy van de az Episode 5 félre sikerült, sajnos a DontNod anyagi válságba került az Episode 4 után elfogyott a budget pénz és egyetlen kiútjuk volt az pedig a Life is Strange volt szerencsére a LiS megmentette őket a csődtől de ennek az Episode 5 látta kárát nem úgy sikerült ahogy szerették volna eredetileg, gyakorlatilag újra írták az Episode 5 végét ezért is csúszott a LiS Episode 5 1 hónapot. -
#228 Tegnap az 1. fejezet lenyomtam. Eddig nagyon bejön. Ebből két végigjátszás is kinéz. A Remember Me után nem volt kérdéses, hogy ezt is megnézzem. Eddig nem csalódtam. -
#227 Durva 5. epizód spoiler
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ugyebár, amikor visszautazgat a székből a fényképei segítségével, visszamegy oda is, amikor az "every day hero" fényképét elkészíti. Ez időrendben bőven az "első óra" előtt történik, és egyrészt látszik, másrészt Max is megjegyzi, hogy baromira összekuszálta az idősíkokat (gyakorlatilag esik szét körülötte a valóság), mielőtt egyáltalán megkapta volna az erejét. Ez a fő időparadox a játékban.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2015.12.14. 07:18:14 -
#226 Miért? -
#225 ~2 hónpja vittem végig a játékot, de most durva fórumos rásegítéssel leesett Max miért álmodik az első epizód elején. GOAT -
Valdien #224 The Game Awards 2015-n a LiS elhozta a Games for Impact díjat. Aki nem tudja, hogy mit is takarhat ez az elnevezés annak egy kis "definíció". (Games For Impact is a award that showcases the every changing dynamics in gaming. Taking a new and at times hard realistic approach rarely seen in gaming.)
Többi kategóriában, ahol indult a Her Story elorozta előle az elismeréseket. (Ez van. :( )
GOTY kategóriában még csak nem is jelölték Max sztoriját. -
Valdien #223 Egy kis Vampyr infó.
-
#222 Lesz ez még olcsóbb is! -
#221 Steamen akció van, -33% a teljes évad. (13€, ami röhejesen kevés ennyi élményért) -
#220 Triple dip incoming? :D -
#219 Még ha meg is van steamen egy Life is Strange fannak ezt halálos vétek lenne kihagyni ! :D
Én tuti veszem és megy a vitrinbe a többi játék közé :D -
#218 Már elő is jegyezhető a CD Galaxisnál! -
#217 Mert csak 8990 Ft lesz! -
Evoluti0N #216 Áh! Egy ideje nem vettem dobozos játékot. Nem is terveztem soha többé, de most ez... Ráadásul megvan a játék Steamen. Minek venném megint megint? Segítség! -
#215 Pontosan nálam tuti vétel lesz ! -
#214 Azaz majd csak januárban!
-
#213 Mostantól fizikai formában is kapható a Life is Strange !
Life is Strange Limited Edition -
#212 Már júniusban átlépték a milliós eladást, szóval valószínű, hogy lesz folytatás. -
Evoluti0N #211 Amúgy tuti, hogy lesz következő évad? Még nem jelentették be 100%-ra. Amúgy azt mondták, hogyha lesz is, akkor is új szereplőkkel. -
Valdien #210 Következő Life is Strange sokára jön, sajnos (?) Vampyrt fejleszt a Dontnod. 2017-2018-ig emészthetjük az első öt epizód eseményeit. (Steam winter sale alatt biztos lesz nagyobb akció a szériára, reméljük még több ember ismeri meg ezt a fantasztikus alkotást.)
Golden Joystick Awardot hazavitte amúgy Chloe (és Tiny Tina :D ) szinkronhangja Ashly Burch, többi díjat a Witcher 3 elorozta a LiS elől.
Utoljára szerkesztette: Valdien, 2015.11.03. 14:54:59 -
JumaJuice #209 Passz, lehet hogy Jefferson tűje irányt tévesztett :P -
Evoluti0N #208 Bocsi, de nem lehet, hogy te vagy valamilyen szer hatása alatt? :D Ennyi zagyvaságot összehordani. :D -
JumaJuice #207 A sztori nagy része meg egyes elemei nekem ahhoz hasonló érzetet ad, mint amit egy sokkos állapotban szenvedő kamasz él át, meglehet Max még az első epizódok eseményeit is beképzelte miközben a szer hatása alatt volt ami Jefferson préselt bele az utolsó cseppig - nem állítom hogy mindent, de volt egy film, aminek most nem jut eszembe a címe, ahol a csaj végig fantázia és valóság között lubickolt, a film végén derült ki hogy a valóságban ő egy diliházban élő páciens, akit nem lehetett kordában tartani ezért beszúrtak valamit a homloklebenyébe, így lett belőle egy "élőholt" mindig csak vegetáló lény. Max-nél a legvalóságosabb tényező volt szerintem a föld alatti Sötét-szoba.
A Mass Effect 3-nál -ha már szóba hoztátok- ott a végén a sugártalálat utáni eseményeket szerintem Anderson élte meg vágyálomként (tipikus pl hogy a gonosz felfedi magát tehetetlenségében és elbukik amit a mindig faszméregetésben győztes Shepard kényszerít ki stb)
Ha nem szó szerint de képletesen beleillenek ezek a teljes képbe én szerintem - bár inkább utóbbi.
Remélem nem fogalmaztam túl zagyvaságosan, igazság szerint nehéz szavakba önteni azt a sok dolgot amit a két játékról gondolok - főleg azért mert inkább érzek, mint hiszek velük kapcsolatban.
Ui: a Vampyr-ral manapság mi a helyzet? -
#206 Vicces kép, epizód 5 spoilerrel.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#205 Fogalmam sincs mennyire elcsépelt, de az utolsó bal, vagy jobbon percekig vaciláltam, mert elég karaktert bontottak ki és szerettettek meg velem hozzá. Végül inkább racionalizáltam, de nagyon aprították a hagymát azok a szemét ninják.
Az időutazás eredete meg azért irreleváns, mert csak egy eszköz ahhoz, hogy megéljük Max "furcsa életét", ahogy tiniből felnőtt lesz. Nem misztikus, sci-fi lett ez szvsz, hanem egy rendkívül eredetien és igényesen prezentált coming of age sztori. Egy nagy középső ujj a tvájlájt által kitaposott mocsárban dagonyázó young adult szemeteknek.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2015.10.25. 18:41:19 -
Morinad #204 Abban a filmben az időutazás csak egy eszköz volt az író kezében, hogy olyan helyzetet teremtsen, ahol megmutathatja azt, amiért egyébként a történet íródott. Ez az az eset, amit alább kiemeltem. A Life is Strange-ből pont ezt hiányolom. -
Valdien #203 Nekem eszembe jutott ez a film: About Time párszor miközben játszottam, és ebben sem érdekelt, hogy tudományosan megmagyarázzák miért képesek a család férfitagjai a kvázi "időutazásra". Max esetében is másodlagos. Szerintem... (Vagyis nyugodtan gondolhatom fantasynek a sci-fi megközelítéssel ellentétben)
Utoljára szerkesztette: Valdien, 2015.10.25. 11:39:29 -
Morinad #202 A magyarázat: mivel ez egy sci-fi, ezért kifejezetten szükséges a tudományos megalapozottság. (mert egyébként meg fantasy lenne) Mivel a saját próbálkozásaik is tudományos alapúak (csak éppen rosszak), gyanítom ők is sci-fi-nek tartják a történetet.
El lehetne tekinteni a magyarázattól, ha a történetnek lenne bármilyen magasabb célja, amit bemutat, vagy bármilyen egyéb összefüggés, amire rávilágít. Ilyen nincs. -
Morinad #201 Attól, hogy erről szólt két rész, még elcsépelt. Attól elcsépelt, hogy ugyanez a befejezés benne van egy tucat másik sci-fi-ben. Nem eredeti. Nincs benne új ötlet. Másolat. Nem ad hozzá az eddig kitaláltakhoz.
Nos, remélem így érthető, mi az az elcsépelt, amire gondolok. -
#200 Azon az idősíkon SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hazamennek és szólnak Davidnek, aki a rendőrökkel elkapja Jeffersont.