Life is Strange

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze. Bele tudtam élni magam és ez azért röhejes, mert én fiú vagyok. Már be is ajánlottam egy lány ismerősömnek. Azóta is várom hogy kijátssza az eddigi epizódokat és mondjon róla véleményt. 😊

Úgyhogy teljességgel megértelek. Mondjuk itt-ott picit türelmetlen voltam, pl. a gitározásnál, ott asszem maximum 1,5 percig hallgattam, aztán elnyomtam, mert észrevettem hogy ez folyamatosan ismétlődik.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

IMYke2.0.0.0
Akkor te érteni fogod, hogy nekem az első epizód - minden achi elsőre - miért lett 7 óra, és a második miért 6 óra .

Leültettem Max-et ahol lehet, elolvastam minden képen lévő szöveget stb. stb.

Spoiler-mentes képem, 1. epizód:

Spoiler-mentes képem, 2. epizód:

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Elolvastam az összes kommentet és nagyot kellett döbbennem azon, hogy sokan 1,5-3 óra alatt ledarálták az epizódokat. Nekem mind a kettő epizód 5-5 órámba telt, úgy hogy mindent megnéztem, mindenhol voltam, minden tárgyat megnéztem illetve interakcióba léptem vele és végül mindenkivel beszélgettem. A naplóban is elolvastam mindent feljegyzést amit csak lehetett és így jött ki az 5 óra. Én már csak ilyen vagyok. Ha nagyon megtetszik egy játék, akkor órákig el tudok lenni benne, úgy hogy lényegében alig csinálok bármit is. Itt is pl. többször újraindítottam a zenét a Hi-Fi -nél, mert nagyon megtetszett. Meg most talán beteg dolgot mondok, de néha megszoktam állni és néhány percig nézegetem Max-et, ne értsetek félre, nem vetkőztetem le a szememmel (nem is tudnám, alig van melle szegénykémnek <#idiota>), csupán annyira aranyosra lett megrajzolva/meganimálva hogy nem tudok időnként nem ránézni. De ugyanez a helyzet a különböző helyszínekre is, néha csak megálltam és percekig nézegettem a gyönyörű tájat vagy a nyüzsgő iskola udvart stb. Ha már előjött az iskola, engem mindig is érdekelt milyen érzés lehet egy amerikai középiskolában tanulni és hiába láttam már rengeteg filmben, ott nem nagyon jött át nekem, de itt majd hogy nem 100%-ig átjött és nagyon hangulatos volt. Durván fogalmazva: Egyszer-kétszer átfutott az is az agyamon, hogy de szar hogy itt, Magyarországon kellett iskolába járnom. Tudom, nagyon durva és hálátlan volt ezt gondolnom, de így volt, nem hazudok nektek.

Na mindegy, az Eredeti Játékok topikban már leírtam egy kisebb véleményt, úgyhogy ide többet már nem is írnék. Nagyon megtetszett ez a játék és nagyon örülök hogy megvettem (főleg hogy a Complete verzió csak 2600 forintomba fájt), én úgy vagyok vele hogy már az első két epizódért megérte, ha a maradék epizódban is tartani fogja a színvonalat, akkor meg pláne megérte. Pedig amúgy érdekes, az ilyen interaktív kalandjátékokhoz mindig közömbös voltam, de most megimádtam. Ami hasonló és játszottam is vele, az legutoljára a Back to the Future első két epizódja volt, de hogy őszinte legyek azok csak simán jók voltak, a Life is Strange pedig maga a gyönyör, legalább is számomra.

Úgyhogy igen, lehet várni májusig.....sajnos. 😞

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Alucard
Ma kezdtem bele a játékba és meg kell hagyni nagyon megfogott! 😊

MerlinW
Ha az elsőhöz volt - nem tudom -, akkor valszeg lesz a többihez is😊

[merlinw.org]

kirol
Magyarítás lesz a 2. epizódhoz?

IMYke2.0.0.0
Tracklist az eddigi 2 rész alapján:

Amanda Palmer feat. Brian Vigilione... In My Mind --- Youtube: klikk
Angus and Julia Stone...Santa Monica Dream --- Youtube: klikk
Breton...Got Well Soon --- Youtube: klikk
Bright Eyes...Lua --- Youtube: klikk
Jose Gonzalez...Crosses --- a "gitáros" zene - Youtube: klikk
Local Natives...Mt. Washington (*****) --- Youtube: klikk
Message to Bears...Mountains --- az outro - Youtube: klikk
Mogwai...Kids Will Be Skeletons --- a "leülős" zenék egyike - Youtube: klikk
Mud Flow...The sense of me --- Youtube: klikk
Sparklehorse...Piano Fire --- Youtube: klikk
Syd Matters...Obstacles --- Youtube: klikk
Syd Matters...To All of You --- Youtube: klikk
alt-J...Something Good - a 2. rész elején --- Youtube: klikk

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Itt azért jól megoldották az acsikat. Sok kép esetében valamilyen plusz, mellékes feladványt kell megoldanod, rejtett helyen megtalálnod a lefényképezni való dolgot. Az ilyen acsi csak növeli a játékélményt, a felfedezés élményét és a sztoriba való beleélést, a karakterek megismerését. Nem magáról az acsiról van szó, hanem, amit az acsiért tenned kell. Ha nem lennének acsik, akkor is nagyon pozitív dolog ez a sok mellékfeladat, mellékszál. Az acsi már csak ráadás.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2015.03.25. 15:15:46
IMYke2.0.0.0
LoS esetében eszembe se jutott ránézni a listára.
Viszont, volt olyan játékom már, ahol kifejezetten jó döntés volt megnézni az öcsi-listát, mert megkíméltem magam egy hajtépéstől.

Sir Quno Jedi
Én az acsikat meg sem szoktam nézni, az olyan mesterséges, külső dolog, nem segíti a beleélést, inkább rombolja.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

IMYke2.0.0.0
A zombik tényleg köztünk járnak:

IMYke2.0.0.0
Nekem egy fénykép lemaradt a végén - a lombik - és így 2 acsi nincs meg.
De a végével kapcsolatban mentségemre szóljon, hogy rohadt mód izgultam, és nem néztem oda el, ahová kellett volna, szerintem.
A második végigjátszáskor ezt pótlom.

Az első résznél minden meglett elsőre.

Meglett. Az első epizódhoz hasonlóan itt is sikerült egyből megszerezni mind a 12 acsit, mindenféle külső segítség nélkül. 😊 Nagyon, de nagyon, de nagyon alaposan szétnézek mindenhol mindig, mindenkivel beszélek, MINDENKIVEL, és mindent megnézek és megpróbálom használni és figyelek és hallgatok. Minden apró pillanatot ki akarok élvezni.
IMYke2.0.0.0
Nekem meglett.

Sir Quno Jedi
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
No és a vezérlő szellemünket kinek sikerált lefényképezni?

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

IMYke2.0.0.0
No, akkor tényleg beleadtak mindent a fejlesztők 😊

Nálam geller segítségével kapott egyet egy monitor. Nem tudom már, hogy mire lőttem rá. Aztán a maradék üveg az autó segítségével. Mondjuk mindent végiglövöldöztem rajta, mire rájöttem, hogy a
gumit eltalálva lehet letarolni a maradék üvegeket. Szóval volt ott minden. A lökhárító eltalálásával az előbb említett baleset, sőt, a benzintartály eltalálásával még egy szép kis tüzet is sikerült csinálni. 😄
IMYke2.0.0.0
Így van.
Nekem a végét pl. az autóroncs oldotta meg 😊

Sir Quno Jedi
Ott nagyon sok opció van, éremes mindet végigpróbálgatni, mert jópofa.

IMYke2.0.0.0
A geller révén 2 üveg is el lett találva.

A monitor?
IMYke2.0.0.0
Nos, elolvastam a spoilert - ami velem nem történt meg -, így már értem. Viszont, nekem másként segített a geller.

Igen, ott a geller a lényeg. Ha a
lökhárítót választod, akkor pont Chloe hasára pattan vissza a golyó, megsebezve őt. Max és ő is elkezd pánikolni, Chloe szenved a golyó okozta (halálos?) sérüléstől és kéri, hogy gyorsan tekerjük vissza az időt. Rohadt jó jelenet volt.
IMYke2.0.0.0
A spoileres nem történt meg nálam. Viszont olyan igen, hogy a geller segített.

Az milyen fasza jelenet volt már, amikor a
kocsira lődöz és ha a lökhárítót választod, akkor visszapattan Chloera a golyó és pánikolva kéri, hogy gyorsan tekerjük vissza az időt.
Az ilyen apró, teljesen opcionális lehetőségek, figyelmességek a fejlesztők részéről, amit sokan talán meg se tapasztalnak a játékosok közül, de mégis erős érzelmi töltettel bíró jelenetek, vagy például a gitározás az epizód elején, ami teljesen opcionális szintén és a rádióból szóló zenére gitározik Max, tesznek egy jó játékot nagyszerű játékká.
IMYke2.0.0.0
Nem akartam ennyire spoilerezni 😊)

Sir Quno Jedi
Meg drogos. És drogdílerekkel bandázik. És szeret pisztollyal játszadozni és lődözni... ésatöbbi. Szal. vigyázni kell azé vele.

Utoljára szerkesztette: Sir Quno Jedi, 2015.03.25. 10:47:12

IMYke2.0.0.0
Chloe nem kicsit önző itt-ott - máskor meg érzékeny. Tipikus lázadó tini.
Max hozzá képest meg a szokásos naiv, modern tini, aki szart se tud a régi dolgokról , de ugyanakkor érzékeny.

Azt én is. 😊 Ott Chloe reakciója nagyon nem volt szimpatikus. Úgy voltam vele, hogy ha ezért durcizik, akkor bekaphassa.
IMYke2.0.0.0
Én is azt mondtam neki. S az a jó döntés. Szerintem.

IMYke2.0.0.0
Nekem az elsőre sikerült. Kaotikus jó vagyok . A telefont is szó nélkül felvettem.

Én először azt hittem, hogy nem lehet, mert próbáltam a legjobb dumákat választani és jófej voltam vele mindig.
Mondjuk azt mondtam neki, hogy ne menjen a rendőrségre.
Azt gondoltam, hogy ez csak ilyen látszatlehetőség és csak egy végkimenetele van, mert túlságosan megkomplikálná a későbbi fejezetek írását, ha kétféleképpen alakulhatna a dolog. Aztán megláttam a statisztikákat és néztem, hogy WTF. Szóval újrapróbáltam a rész, immár sikeresen, majd felállítottam a szobámban a Dontnod oltárt.
IMYke2.0.0.0
A negyediknél elemnél én is figyelmetlen voltam... 😊

Sir Quno Jedi
Pedig az az igazi sikerélmény, ha annyi infót szedsz össze és annyi megfelelő döntést hozol, hogy elsőre is meg tudod utána csinálni. No persze jól is kell dumálni, jókat és jókor. Én büszke vagyok, mer az ilyenek általában elsőre mennek. 😄 Pedig én is hoztam egy "rossz" döntést ezzel kapcsolatban (ami más szempontból viszont jó).

Sir Quno Jedi
Jah ott én is próbálkoztam, de inkább azért, mert félreértettem a szöveget pár helyen (mármint ahhoz képest ami/akik ott voltak). Volt aki fel sem tűnt, hogy ott ül stb.

Nekem 4 és fél óra volt. Ebben ugyanakkor benne van az, hogy elolvastam még egyszer a naplóbejegyzéseket, karakterleírásokat, meg az is, hogy először
nem sikerült megmentenem Kate-et és úgy voltam vele, hogy én bizony azt a részt újból megpróbálom és megmentem.

Az első részt 3 és fél óra alatt játszottam végig, szóval ha levonjuk a fent említett dolgokat, akkor egy picit hosszabb lett nekem a 2., vagy kb. ugyanannyi.
IMYke2.0.0.0
Mókuskákat, madárkákat is nézegettem - a lombikos képen kívül mindegyiket meg is találtam, el is készítettem amúgy.
Ma végigjátszom újra, és maxi lesz az öcsi is.

Spoiler:
Amikor Maxnek bizonyítania kell az étteremben, hogy "meg tudja jósolni" a következő 30 mp eseményeit... na, én papír nélkül csináltam, és kellett néhány próbálkozás, mire sikerrel jártam.

Sir Quno Jedi
Amúgy spoilerben megírhatnád, hogy a tudjuk hol az neked melyik rész, mert nem tom mire gondolsz? Nekem nem volt ilyesmi benne.

Sir Quno Jedi
Mókusot is?

IMYke2.0.0.0
Minden levél alá benéztem szinte - mindent elolvastam, és a <tudjuk hol> kicsit még molyoltam is az idővel, mert nem jöttem rá, hogy mit rontok el folyton...

Sir Quno Jedi
+1, bár órában rövidebb (nekem).

Az. Kegyetlen volt.
IMYke2.0.0.0
Briliáns lett a 2. epizód is. Most győzöm kivárni a 3. érkezését... 😞

Fiúk, kijött a 2. epizód. Azt hittem, hogy este valamikor fog, de aztán meglepő módon tapasztaltam, hogy a Steam azzal fogadott, hogy "Episode 2 is out". Ugyanakkor nem kezdte el magától tölteni valamiért. Ha nálatok is ez a helyzet, akkor jobb klikk a játékra, Tulajdonságok, DLC fül, majd kapcsoljátok ki a pipát, majd vissza be.
Jöhet,vártam már
TBTPumpa
Remélem hamar felkerül enkórra ez is. Ja, hogy már ott van a Steam accountomon. OK, nincs több kérdésem... <#idiota>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.03.16. 19:13:29

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Remélem hamar lefordítják és mehet is a folytatás. Az első nagyon tetszett. Hamar itt van 24. 😄

Március 24-én jön a 2. epizód.
Most toltam ki a játékot nekem is volt vagy 3 óra de nem bántam. Élvezetes volt na meg a döntések ma az idő vissza tekerés nagyon jó kis game lett. Várom a folytatást és köszönöm a magyarítást a fordítóknak.

TBTPumpa
Otherworld bemutató

Nekik is bejött az első rész, ahogy a Remember Me is.

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."