Life is Strange

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lunki88
Lunki88
Kár hogy nem láthattuk Chloe-t és Max-et erre a zenére bulizni. 1.25-ös sebességre állítva még keményebb. <#hehe>
Nemrég vittem végig, 22 óra alatt, nem hittem volna hogy fogok találkozni olyan játékkal, ami ennyire hat az érzelmekre, kb el is baszta a napomat annyira lehangolt...
Amúgy érdekes hogy mennyire hitelesen készítették el a szereplőket, mármint mennyire bele tudja magát élni az ember, ha fogékony rá, el is gondolkoztam a két főszereplő barátságán, mármint tudom hogy ez egy fikció, mese, de érdekes hogy a valóságban szerintem nem nagyon van ilyen szintű barátság, vagy a fene tudja 😊 Lehet a lányoknál másképp van...

Amúgy meg kár a magyarításért, jobb mint a semmi, de sajnos elég sok hiba van benne...
Lunki88
Igen, nekem is hasonló érzésem volt a másik befejezéssel kapcsolatban.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Vajon Chloe-t akkor is üldözné a végzete, ha Arcadia Bay-t hagytuk megsemmisülni? Bár ha Max "őrangyalként" mellette maradna, akkor mindig visszatekerhetné az időt hogy megmentse. Ami miatt szerintem teljesen életszerűtlen ez az ending, hogy hosszú távon egyikük sem tudna megbékülni a történtekkel.
Az univerzum rendje tiltakozik az ellen, h Chloe életben maradt, mert ott és akkor meg kellett volna halnia, amikor lelőtte Nathan. Tökéletes bizonyíték erre az is, h a játék folyamán még többször megpróbálja megölni. Szóval azzal, h hagyod meghalni, rendbe teszed a dolgokat. Amúgy nekem az a bajom igazából, h a Chloe megmentős befejezés sokkal kidolgozatlanabbnak tűnt, mint a másik. Mintha csak úgy belerakták volna fejlesztők, h meglegyen a választási lehetőség a végén, de sugallnák a játékosnak, h a másik a "megfelelő, igazi" befejezés.
Lunki88
Tegnap este értem a végére a játéknak. Hát ahogy sokan írták már, tényleg egy érzelmi hullámvasút volt az egész. Bevallom férfi létemre, több alkalommal is a sírás kerülgetett, a végére meg teljesen kikészültem. 😊 Utoljára talán a Gone Home-nál éreztem hasonlóan, de közel sem ilyen szinten mint ennél a játéknál.
Egyébként csak számomra volt csalódás hogy a nagy keresgélés, nyomozás ellenére sem adott lehetőséget arra a játék, hogy még életében találkozhassunk Rachel-el? Már az alternatív idősíkban is halott volt, pedig ott megoldhatták volna hogy ha Chloe nem is ismerte, de mi azért összefutunk vele valahogy. Esetleg Max figyelmeztethette volna a gyerekkori Chloe-t, hogy lesz egy nagyon fontos ember az életében, akit ekkor és akkor meg kell védenie, különben örökre elveszíti.
A két lehetséges befejezés meg olyan mintha kést döfnének az ember szívébe és még jól meg is forgatnák benne... Először úgy döntöttem hogy leszarom Arcadia-t, akkor is Chloe-t mentem meg. Persze ezt mindenki tudja hogy csak a felháborodás elkerülése végett tették be, mert valljuk be őszintén, ki tudna úgy élni tovább hogy egy egész városnyi ember vére tapad a kezéhez? Max-et ismerve, biztos beleőrült volna előbb-utóbb. Persze ezután visszatöltöttem a checkpointtól, hogy lássam a másik endinget is, amitől talán még rosszabbul éreztem magam. 😞 Rendben van hogy a készítők nem akartak happy endinget, de így meg szinte az egész játékban hozott döntéseink mentek a kukába. Ki tudja hányszor mentettük meg Chloe-t a történet során, csak hogy a végén visszamenjünk oda ahol az egész elkezdődött és hagyjuk szerencsétlent meghalni, ennek így aztán sok értelme volt. Alapjában véve Max idő-visszatekerő képessége vált haszontalanná ezáltal. Na ennyi lett volna a rinya, ezt ki kellett írjam magamból. 😊

Nekem nagyon megérte az árát a játék, úgy meg főleg hogy akcióban vettem, de így utólag már úgy gondolom, a teljes árat is hajlandó lennék kifizetni érte.
<#wow1>
molnibalage83
Aztarohadt. Kate féle tetős jelenet összes változata.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

kirol
Remélem erre majd 2016 december 1-én tudok válaszolni. 😊

MerlinW
Kell benne verekedni, lövöldözni? Én nem láttam olyat. Ha mégis lesz, akkor szégyelljék magukat, mert a Syberia sosem arról szólt.

[merlinw.org]

kirol
Pedig a Syberia 3 is hasonló lesz.

molnibalage83
Tehát akkor igazam volt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Malakai
Igen, ez ugyanaz az interjú, és amit azóta már frissítettek is emiatt, mert sokan félreértelmezték, főleg félrefordítás okán. Eredetileg itt is csak annyit mond lényegében, hogy szeretne dolgozni az esetleges folytatáson is.

Itt az interjú eredeti nyelven.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

MerlinW
Tessék interjú, Egyébként 2 oldalnyi google találat van a S2-ről.

[merlinw.org]

wesker24
Persze hogy nem láttál mert most a a Vampyr- című játékkal vannak elfoglalva, amint kész lesz a játék akkor esetleg többet tudunk majd arról hogy lesz-e LIS 2 !
Utoljára szerkesztette: wesker24, 2016.08.28. 18:07:17
molnibalage83
Az is csak pusmogás volt. Még tavaly novemberi hír többszöri leacsapódását láttam. Örülnék, ha lenne LiS 2, de eddig és DONTNOD oldalán semmi ilyet nem láttam.

Félrefordítása? Elég ciki, ha egy félrefordításra alapul egy egész cikk.
Amúgy nem hiszem, hogy az lenne. Én is hallottam róla, hogy lesz Season 2, csak már helyszínnel meg szereplőkkel.
molnibalage83
Ez csak egy korábbi bejelentés félrefordítása szerintem...

MerlinW
Dontnod. Season 2 lesz jövőre. Februárban jelentették be.

[merlinw.org]

molnibalage83
Ki mondta, hogy lesz LiS 2...?

MerlinW
Én TPS akciót láttam a videóban. Kalandjátékokban nincs ilyen. Én a Monkey Island féle "Point and Click" kalandjátékokra utaltam. Mert a LiS és a TellTale játékok is azok, csak modernebb kialakításban. Nem ugyanaz. De mindegy is, A téma is vámpíros, valszeg kihagyom a játékot. Várjuk a LiS 2-őt.

[merlinw.org]

molnibalage83
Ez is az lesz....

MerlinW
Maradniuk kellett volna a kalandjátékoknál..

[merlinw.org]

molnibalage83
A DONTNOD új játékáról videó.

molnibalage83

Papa01
Köszönöm a segítséget, kipróbálom! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Wow, csak ebben a három sorban 6 hiba...
Élőszereplős, nem rajzolt.
Igen elsőre én is töketlenkedtem vele fura megoldás. Ajj gyerekek most ,hogy ingyenes volt az első rész nekem is ki kellett próbálni (Valamiért azt hittem ez csak új generációs konzolokra jelent meg.) aztán most itt vagyok végeztem az ötödik résszel. Szerelmes Maxbe és Chloéba. Gondolom egyértelmű ez alapján mit választottam a végén
egyedül Joyce volt akit talán kicsit sajnáltam, de ugye az se derül ki ,hogy tényleg mindenki meghalt-e a városba. Warren engem inkább irritált végig -de azért sokszor csalt mosolyt az arcra-
a harmadik rész végén bántam ,hogy nem lehetett azonnal úgy dönteni ,hogy nem piszkáljuk meg a múltat. Sőt az ötödikben is volt egy-két hely ahol ép ésszel gondolkodva jobban alakultak volna az események. Kate nekem meghalt akkor jöttem rá, hogy kicsit önző vagyok (már, hogy IRL) de na Cholét levarrnám 😉. Érdekes módon elég sok mindent előre "kitaláltam" 4 rész nem okozott meglepetést egyáltalán, de nem is bántam mert megvolt az " I knew it". Magyarításról annyit ,hogy öcsém úgy játszotta és az első részből amit láttam személy szerint nem ajánlom ha megvan hozzá az angol tudás. pár példa: kate-et megkérdezni akar-e teázni magyarul meg kávézni. Szexting helyett nudi képek, naplóból kimaradt utalások, néhány helyen a választási lehetőség se egyértelmű (ep 2-ben a rendőr mit csinál) inkább csak zavaró apróságok ezek, de mégis.

Összeségében egy életre szóló élmény biztos előkerül még párszor a következő hónapokban.
molnibalage83
Elsőre én sem értettem. Szóval vidd a nyilat a tárgy fölé. Nyomd le a gombot és akkor tudsz a radial menüből választani. A LiS fordító csapatnak saját oldala van, ami most már más néven fut, ők azok.

Papa01
Sziasztok!

Köszi a korábbi válaszokat! De már az elején kezdem elveszíteni a lelkesedésem a játékkal kapcsolatban.
A forgás a joy kihúzásával megszűnt.

De szerintem az irányítás nem oké. Van ez a kép, és max. ennyire tudom rávinni az egeret a képre. A bal egérgombra kattintva nem történik semmi

Van ötletetek? Köszi! 😊
A fordítási hibákat lehet valahol jelezni? 😊
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2016.07.28. 20:02:07

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Fulcrum11
Az index is lehozta

elvileg élőszereplős lesz. Kivancsi vagyok, hogyan oldják meg az időutazós részét.

Hát, gondolom, h vmilyen CGI/rajzolt sorozat lesz LiS alapján. Ennyit lehet tudni. Semmi többet.
molnibalage83
Ez mit jelent? Nem tudom értelmezni a hírt.

molnibalage83
Írj a supportnak.

én most vettem meg a limited edition-t de nem tudom aktiválni steamen csak az episode 1 el tudok játszani tud valaki segíteni ?
Sziasztok! Van itt valaki aki Xbox One-on végigvitte a játékot? Lenne egy kérdésem
molnibalage83
Nekem asszem be volt dugva, de nem volt gond.

Maxtreme
nálam 2 kontroller volt anno "bedugva" (1 vezetékes x360, és 1 vezeték nélküli xbox one e. controller ) nem volt velük gond.
Nekem inkább az egér+billes irányítással volt bajom. Gyakorlatilag hiába kattintgattam az egérrel, kb semmi nem történt. (utánaolvastam, sajna nem egyedi volt a probléma)
Szal inkább gamepad-el toltam végig.. 😊

Papa01
Sziasztok!

Nálatok nincs olyan probléma, hogy amennyiben joy(ok) vannak bedugva gépbe, akkor a játék irányíthatatlan (folyamatosan forog a kamera)?

Köszi a válaszokat! 😊

Ez egy nagy átb@szás.Szegény,tudatlan gamer letölti,a játék beszippantja,s utána megveszi a teljes pakkot.<#idiota>
Utoljára szerkesztette: Coolfire, 2016.07.22. 06:27:47

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

9GAG-en találtam, piszok jó szerintem.
Utoljára szerkesztette: Valdien, 2016.06.04. 17:17:25
molnibalage83

MerlinW
Én direkt hagytam leugrani. Irritált a kiscsaj😊

[merlinw.org]

Sordoran
Azért 36%-nak nem sikerült, ami ha úgy nézzük, nagy arány. Bár lehet volt közte sok olyan akit nem is érdekelt sikerül-e, illetve a youtube-ereknél mentség lehet az, hogy nem figyeltek, koncentráltak eléggé a játékra, ha olyan aki közben a nézőknek is beszél, és nem tiszta gameplay.
Másodikra már jobban figyelek majd, bár most se voltam túl felületes, de tény, hogy pár dolog kicsit kevesebb figyelmet kapott tőlem, mint kellett volna.

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Carlos
Nekem is sikerült.
Sőt Franket is.
Viszont a második végigjátszás már teljesen más lesz. Átmegyek az önző köcsögbe, mást hibáztatok, nem mentem meg se franket se kate-et, szivatom victoria-t, ilyesmik.

Az utolsó epizód álom része elég para volt nekem, kicsit fusztrált, meg olyan kényelmetlen volt... fura...

Þór vígi þessi rúnar

molnibalage83
Számomra megdöbbentő, hogy a sok youtuber (és ezek szerint mások is) nem tudták Kate-et megmenteni. Nem túl nehéz feladat, ha olvasol, beszélsz és meg is hallgatod, hogy mit mondanak a szereplők.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.04.17. 22:54:58

Sordoran
Tegnap fejeztem be én is, és tényleg eléggé mély nyomott hagyott bennem. Mondjuk nem siettem el a dolgot, még december 29-én toltam le első részt, de az utolsó 3 részt elmúlt 1 hétben. És már tervezem, hogy újra végig tolom, egyrészt összes opcionális képet elkészíteni, valamint pár helyen máshogy dönteni (vagy más kimenetellel tovább menni).
Például nem sikerült megmentenem Kate-et, és abban a tudatban voltam, hogy nem is tudnám, mivel nem lehetett vissza pörgetni, és a beszéd nem hozott sikert. Végén szembesültem azzal, hogy ez nem volt megírva, kicsit sokkolt.<#falbav>
Valamint például Frank-től úgy szereztem meg kódokat, hogy saját késével szúrta lábon Cloe, és ez volt több próba alatt a legkevésbé rossz (volt hogy Chloe lelőtte, vagy lábon lőtte, végén eldobattam vele fegyvert inkább, de még akkor is ölre mentek).
És még sok más terv, például átírom legközelebb Warren dogáját, nem írom alá petíciót, bele csempészem magam a meghívottak közé a buliba, megcsókolom Chloe-t, Jeffersont hibáztatom Kate állapotáért, na meg a végén máshogy döntök.<#eplus2>

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9