920
-
mtibee #560 Köszönöm a válaszokat, jobban belegondolva az időmanipulálás tényleg csak egy extra volt, mert legtöbbször csak 1-2 jó kimenetel volt, a sztori főszálát nem befolyásolta. Remélem, hogy Chloéval is olyan izgalmas lesz a történet, mint Max-szel volt.
Néztem amúgy, lehet-e tudni, hogy mikor jön a többi rész, de nem igazán találtam semmit, van valami infó, hogy mikor lesz teljes a játék? Ja, és lehet angol feliratot kapcsolni a programban? (A hallott szövegértésem elég rossz, sajnos...) -
Evoluti0N #559 A döntéseket képzeld el, mint az alapjátékot, vagy bármelyik másik kalandjátékot, idő visszatekerés nélkül. Szal döntesz és az marad. Nincs visszavonás.
Az új játékmeneti megoldás: Néha bizonyos karakterekkel lehet vitázni. Mondd valamit, aztán a megfelelő válasszal kell reagálni. Ha jól válaszolsz, akkor te kapsz pontot, ha rosszul akkor a másik fél. Helyzettől függ, h neked, illetve a másik félnek mennyi pont kell összesen, h megnyerje a vitát. Neked általában több. Van olyan, h a másik félnek elég egy is. Figyelni kell, h a másik fél hogyan viselkedik, miket mondd, h rájöjj, mi a megfelelő válasz. Az elején van egy tutorial vita, ami rávezet a dolog ízére. Egyfajta agyjáték az egész. Ha Chloe kerül ki győztesen, akkor az ő akarata érvényesül, ha nem, akkor az ellenfélé. Olykor az is opció, h elkerüld a vitát és rögtön "behódolj" a másik félnek. Jól működik.
Szerk: Ja és annak ellenére, h Chloe nem rendelkezik képességekkel, ebből a játékból se hiányoznak a sci-fi elemek. Többet nem akarok lelőni. Majd meglátod az első epizód végén, amikor játszod. :) Mondjuk ezt eddig is lehetett tudni, h valahogy visszatér és nem teljesen földhözragadt sztorit kapunk.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.09.02. 16:07:42 -
Darun #558 Mivel a kérdésed játéktechnikai és nem a történetre vonatkozik, nem hinném hogy a válasz spoileres lenne. Az idővisszatekerés amúgy sem lenne logikus, sem semmilyen "szuperképesség". De a LiS-t sem az idő manipuláció miatt szerettük ennyire, hanem a történetéért. -
mtibee #556 Szerzett valami extra képességet Chloe, mint amilyen Max időmanipulációja volt, vagy csak bizonyos tettek, és a párbeszédek tartalmaznak alternatívákat? Mi az az új játékmeneti megoldás, amit említettél? (Még nem játszottam a játékkal, megvárom, amíg mindhárom rész kijön. Szerintem a választ célszerű lenne spoilerbe rakni, lehet, hogy más nem örülne, ha ilyen részleteket olvasna!) -
Darun #555 Én pont ezért félek tőle. Mert Chloe-t már ismerem, sőt! Max-el mindent (szó szerint mindent) megtettem, hogy megmentsem. És én még -éppen ezért- viszonylag könnyű helyzetben vagyok. Mert én elmondhatom azt, hogy igen, ezért a lányért tettem. De ti feláldoztátok xD Most meg játszatok vele. Nekem lelkiismeret furdalásom lenne. És az érvelésem ellenére nagyon hajlok rá, hogy még is feltegyem és kipróbáljam. :/ -
Evoluti0N #554 Before the Storm első epizód pipa. 4 óra volt. Tetszett. Azonban itt is érződik, h még felvezetés, ahogy a fő játék első epizódján is érződött. Mondjuk, mivel itt csak három epizód lesz, így majd gyorsabban fel kell pörgetniük a történéseket. A Deck Nine jó munkát végzett, alaptalan volt szerencsére a félelmem. Az új játékmeneti megoldás (ez a vita dolog) is érdekes és meglepően jól működik. Chloe új szinkronhangja is remek munkát végez. A sztori kezd kialakulni és ami tetszett, h mivel egy játéknak köszönhetően megismerhettük Chloet, éreztem játszás közben azt a kötődést, amit nem éreznék, ha egy teljesen új karakterről, új játékról lenne szó és nem egy játék előzményének visszatérő szereplőjéről. Szeretettel várom a második epizódot. -
Darun #553 Azért a Steam-es leárazások ritkán ütik meg az egyéb netes bótok szintjét. Én konkrétan még nem láttam olyan játékot, amit jobban megérte megvenni közvetlenül Steam-en, mint bárhol máshol. Vicces, hogy eddig két játékot vettem GM-en, az egyik a LiS volt, a másik a BtS. Bár van egy olyan érzésem, hogy nem fogok rászokni. Egyébként meg hörcsög vagyok, bár előrendelni tényleg nem szokásom, a LiS alapján nem lehet kidobott pénz. -
#552 Két vásár is lesz még idén Steam-en, tehát 20-25%-al olcsóbban valószínűleg meg lehet majd venni. Mondjuk HRK-n most is 14€ a játék.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.09.01. 17:32:39 -
Darun #551 Akkor mi "jóban" leszünk. Egyébként fél év múlva nem tudom mennyivel lesz olcsóbb a játék, de előfordulhat, hogy megérné a BtS-nek külön fórumot csinálni. -
#550 Azokat bírom, akik megveszik a játékot és kijelentik, hogy majd fél év múlva játszanak vele:) Nem látom a logikát benne...
Aki nem vette meg, az meg látogasson vissza a topikba fél év múlva. Köszönjük. -
Darun #549 A filmekkel sztem többségében úgy vagyunk, hogy amikor megnézzük, jó (lenne) valakivel megosztani/megbeszélni a friss élményeket. De egy játék interaktiv, beleszólásunk van a történetbe, ami sokkal komolyabb kötődést eredményez. Ez által sokkal személyesebb is, ami meg azt jelenti, hogy többet tudunk beszélni róla illetve érzelmileg is jobban megmozgat minket. De sztem azért két epizód között 2 hónap kicsit sok a beszélgetésre/találgatásra, főleg hogy jó részünk nem is fog vele játszani, amig ki nem jön a teljes széria. -
Chipii #548 Pontosan, itt a játékon kívül extra még az epizódok közötti beszélgetés, találgatás is,nekem legalább annyit hozzátesz az élményhez, mint maga a játék. Persze a legjobb az lenne, ha hetente jönne ki egy epizód, de ilyen sajna nem lesz :)
Nyilván nem vagyunk egyformák, sorozatok esetében például én egyszerre szeretem letolni az évadot, de azokról nem is szoktam olyan sokat cseverészni, ott csak maga a film megnézése érdekel. -
#547 Ertem, akkor a teves pelda (ami amugy is santitott) nem tul elonyos jelen szituacioban. Mindenesetre annyit engedj meg, hogy a The 100-nak a masodik evadat nagyon ajanlom potlasra, szerintem egyik legjobb evad, ami mostansag keszult teveben. Szamomra elotte es utana is lejtmenet, sajnos, de eleg sokan szeretik (meg ha a nezettseg nem feltetlen tukrozi).
A lenyeg, hogy en alig varom, hogy belekezdhessek az BtS-be, de mivel inyenc is vagyok, megvarom azt az idopontot (hetveget), amikor lesz is ra idom, nem csak fel ora-egy ora. Aztan majd jon a 2-3 honapos varakozas, de megbirkozom vele, addig lehet beszelni rola, ha mas nem. -
#546 A LoTR esetén sanszosan még tartottak a 2. és 3. rész utómunkái, mikor az első rész már a moziban volt. A forgatásban nem vagyok biztos. -
Darun #545 Meg fogsz lepődni. Én nem hogy netflix-et, még tv-t sem nézek! Idén talán háromszor voltam moziban és ha jól emlékszem, két filmet néztem meg neten (az egyik a Mad Max: Fury Road volt, a játék miatt). Az utolsó két sorozat amihez volt közöm, A Búra alatt, a másikra meg már nem is emlékszem. a The 100 első részét néztem még meg és bár sokat vártam tőle, annyi elég is volt, meg nagy reményeket fűztem még ahhoz is, amelyiknek az volt a lényege hogy "eltűnt" az elektromosság a Földről, de az sem fogott meg. A GoT-ból meg csak anno a bemutatót láttam, pedig én szerepjátékosként is találkoztam a témával, de nekem ez túl mainstream.
Ez után a kis bevezető után térjünk is vissza ide. Egy epizód legrosszabb is esetben is 2 nap alatt letolható. Most gyorsan lenyomod, aztán 2 hónapot vársz a folytatásra. Ennek kb ugyan úgy nem látom értelmét, mint annak, hogy a Herry Kókler vagy az Éhezők viadalának utolsó részét ketté bontani. A Talltale games féle történet mesélős "játékok" már az első megjelenése után nagy érdekeltek több okból is, de eddig csak a Wolf among Us-al játszottam, azzal is úgy hogy már egészben meg volt. Én annak sem látom sok értelmét, hogy epizódonként próbálják értékelni az újságokban. Sajnos szemléletes példát erre nem tudok mondani, megfordulna a fejemben a Gyűrűk Ura, ami egy összefüggő történet 3 filmben/könyvben. Azt sem lehet részenként értékelni, csak egyben az egészet (legjobb tudomásom szerint a felvétel is egyben történt, csak a moziban adták le x időközönként, nyilván üzleti megfontolásból) És hogy mennyire nem tesz jót a megszakitás egy játéknak, a Future Soldier-t több mint fél év után kezdtem folytatni, azt se tudtam melyik gombbal mit csinálok. És egy LiS féle játéknál ilyen probléma fel sem merülhet. Az hogy a sztori is szétesett közben, még zavaróbb volt. -
#544 Nem rosszabb vagy jobb, csupan emberi preferencia kerdese az egesz.
Arra gondoltam, hogy ott vannak a nem antologia vagy miniseries jellegu sorozatok (lasd pl Marveles legujabb sorozatok (JJ, DD, LC, IF, Def), egyben megnezed az egesz evadot ket nap alatt, aztan egy evig varsz, hogy folytatodjon. Aztan egy ev mulva mar nem fogsz emlekezni pontosan, hogy mi is tortent, hiszen egy ev latt temerdek mas impulzus es elmeny er, igy az utolso 1-2 reszt talan ujranezed gyorsitva, hogy kepben is legyel a folytatasra. -
Chipii #543 Azért itt annyiban más a helyzet LiS-hez képest, hogy itt már eleve benne voltunk lelkiekben a történetben, tehát nem egy teljesen új történetbe vetettük magunkat, hanem (legalábbis én) már tűkön ülve vártuk a "folytatást". -
#542 Akkor sem értem a kommentet... Mikor kint van a neflix szerint egész évad, akkor letolod egyben. Aztán mész a következő játékra. Mitől rosszabb ez, mint apránként letolni az egészet...? -
#541 +1 -
#540 Miutan egy kedves kozeli ismerosom lazan lehulyezett a kommentem lattan, ezert kiegeszitenem annyival, hogy a netflixes sorozatok darai kozotti kb. egy evre gondoltam, nem a daralas kozbeni - a ket epizod kozotti - kvazi 5 sec idore :) -
#539 Hat, reszvetem, ezek szerint nem sok netflix sorozatot nezel :D, illetve az orszagos adok eseteben is egy kesz remalom lehet a teli es a nyari sorozat szunet.
Chipii cimbora elvet vallom en is, letoltottem es alig varom a hetveget, hogy vegre nekiulhessek. :) -
Darun #538 Pl úgy, hogy a többiek se játszanak vele? Egyébként nem látom sok értelmét annak, hogy 2 havonta elővegyem a játékot és lejátsszak egy epizódot. A hosszú megszakitások miatt nem lesz konzisztens a történet. Annak meg megint nem sok értelmét látom, hogy minden epizódnál újra kezdjem. -
Chipii #537 Én képtelen lettem volna hónapokat kivárni, hazaértem melóból, steamról töltés, game, megvolt az egész esti program :D
Meg hogy kerülje el az ember a spoilereket addig? NO WAY. -
#536 Szintén... -
FartingSquirrel #535 Jó, igen, én az alapjátékra gondoltam. :) -
Darun #534 Én se szeretnék részenként bohóckodni vele. Fél évet kibirok valahogy. Bár azért jó lett volna, ha nem csinálnak rendszert ebből a "2-3 havonta kiadunk egy részt" baromságból (gondolok itt főleg a Telltale-re) -
#533 3,5 :) -
#532 Én inkább majd egyben tolom le, mint az nagy eredetit. -
Darun #531 Pedig már tűkön ülve vártam a holnapi napot. De akkor még se :/ -
FartingSquirrel #530 Igen.
Illetve inkabb csak fel ev, mivel 3 reszes.
Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2017.08.30. 20:18:03 -
#529 Ez is epizodikus lesz és 1 év mire kijön a full? -
#528 -
#527 Semmi baj nincs az OW-s bemutatókkal. Kevesebb lett, de csak ennyi a difi. -
Darun #526 Ez nem igazán volt meggyőző. És alapvetően nem a bemutató szövege miatt. Régen szerettem az OW-s bemutatókat, de egy ideje nem nagyon tetszik ami az OW háza táján zajlik.
Mivel a LiS nekem nagyon bejött, adódik hogy engem a kevés harc baromira nem tud zavarni, sőt! Bár alapvetően akciójáték (azon belül is FPS) párti vagyok, ez kb olyan lehet, mint a sok mai mainstream sorozat közé beiktatni egy művészfilmet. Ami annyira nem is nehezen emészthető. Már jó ideje várok valami egyszerű "sétaszimulátrorra", ami más, mint a többi játék amit tolok. Nem is igazán játék. Mondjuk a LiS-ben azért van interakciós lehetőség, jóval több mint a WaU-ban, ami miatt sem interaktiv történetnek, sem játéknak nem tudnám aposztrofálni. Valahol a kettő között van. Mondjuk a kevés interakció zavaró lehet, mert nagyban segiti a beleélést. Bizonyos határon belül még az időhúzást is el tudom nézni. És a videóból is látszik hogy tényleg szép is lett. Viszont az, hogy a történet egy monológból derüljön ki? Talán majd jövőre ezt is beszerzem. A BtS-n meg még gondolkodok. -
#525 -
Darun #524 Láttam hogy a napokban erről témáztatok az Eredeti játékaink topicban és talán ez volt az egyetlen olyan téma, amit tegnapig követtem is. Sajnos az utóbbi időben egyre kevésbé vagyok fogékony a fantasy-re, igy ez se fogott meg igazán. Persze utána se néztem annak, hogy mi ez, nevezzük előitéletnek.
Bár tény hogy ez a megmagyarázunk mindent is csak a közelmúltban lett divat, régebben volt pár olyan élményem, amihez igényeltem volna némi magyarázatot, de... azt hiszem ez nem olyan. Hogy manapság miért nem vagyok képes másodszor is nekifutni egy játéknak, talán ebből is adódik, biztos hogy vannak olyan apró részletek, amik csak sokadik alkalommal jönnek elő, de összességében nem tudna annyi újdonságot adni, hogy megérje ismét 18 órát beleölni. Illetve nem tudom ez mennyire kifogás, de... hoztam számos döntést a játékban. Egy második alkalommal lehetne finomitani ezen, ennek ellenére túl sok dologban még sem lenne változás. Ráadásul úgy elkezdeni még egyszer a történetet, hogy tudom mi lesz a vége... a játék egyik erőssége pont az volt, hogy sosem tudhattad mi történik a következő pillanatban. A nyomozós részt mondjuk lehet sejteni, mármint hogy az események hogy követik egymást, de igazából ezek mind csak azért vannak, hogy elhitessék a játékossal, hogy Nathen felelős mindenért. -
Chipii #523 Írtam az előző kommentemet úgy, hogy közben Dayeanne Hutton és Hannah Telle kommentálásával nézem az 5. epizódot :D -
Chipii #522 Ezt próbáld meg, ez még az amúgy nem gamer ismerőseimnek is bejön: -
Darun #521 Tudod, a játékokkal is úgy vagyok, mint a zenével. Nem érdekel hogy ki csinálta, ha egyszer tetszik. Persze nyilván azért én is úgy vagyok, ha hallottam valakitől egy jó zenét vagy láttam valakitől jó játékot, akkor utána nagyobb valószinűséggel választom majd megint őket...
Egyébként meg a TWD és a Wolf is a Fölfdön játszódik, valamilyen alternativ valóságban. Szóval... Pedig mondhattam volna a Tales from Borderlands-t is. De azért ne ezen vesszünk már össze.
Ellenben reméltem hogy leirod, hogy milyen kérdések maradtak megválaszolatlanok a játék után. Csak hogy én is többet agyalhassak az alternativákon.
Egyébként miután elmeséltem nagy vonalakban a történetet az ismerősnek, egyetértettünk abban, hogy a valóságoknak végtelen sok variációja kell hogy legyen, ergó kellene lennie egy olyannak is, ahol Chloe se hal meg és a város se pusztul el. Kill me pls! Befejeztem. De tényleg! xD -
#520 Akkor mar inkabb Michone es TWD/400 Days a megfelelo parhuzam, hiszen a vilag/univerzum altalaban kozos, a Wolfnak kb. annyi koze van a TWD-hez, mint nekem a kemeny epiteshez (nem tudok kemenyt epiteni, meg mielott...).
Rengeteg cikk, video jelent meg a Before the Stormmal kapcsolatban, olvass utana szerintem, hogy ki merre es miert. :)