Life is Strange

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pont ezért nem használok magyarositást, ha lehet. Értékelem a belefeccölt munkát, csak azt nem értem, ha ezt olyasvalaki forditja, aki játszott is a játékkal, akkor... áhhh... mindegy.
Azt sejtettem előre hogy ez nem egy vidám "játék" lesz. És nem is igazán depressziót űzni szántam, direkt játszok olyan játékokkal, amiknek a története komoly érzelmi hatásokat vált ki. Ezért is lett elegem a Mad Max gringeléséből és pörgettem ki gyorsan a történetet.
Eddig talán két vagy három olyan eset volt, amikor választás elé állitott a játék és komolyan mérlegeltem azt, hogy mit tennél Max helyében. És igen, ott még lett volna lehetőség visszapörgetni az időt, de gondolom pont ezért vették el ezt a lehetőséget Katie-nél, hogy tényleg minden válaszadásnak legyen súlya és érezze a játékos, hogy itt most nincs második esély. Ez is érdekes, a Falloutban pl átlag ötpercenként nyomok egy qs-t Itt még a játékot is csak akkor hagyom abba, ha kipörgettem az adott helyszint és a következő előtt ment. Ugyebár sokszor az időpörgetés olyan lehetőséget ad be, ami előtte nem volt. Amikor elkezdtem játszani a Remember Me-vel, zavart hogy egy cső volt a pálya és nem értettem hogy lehetnek rajta secret location-ök. De azért még is kimaradt néha ez az. Itt is bejártam szinte mindent... szinte, még is folyton azzal szembesülök, hogy nem láttam se ezt, nem csináltam meg, nem történt meg amaz...
Egyébként ami Katie-t illeti, nyilván azért is kedvelem, mert olyan kis elesettnek tűnik, az ember szeretne segiteni rajta. De bennem van az is. vagyis mindig eszembe jut amikor a nevét hallom, amikor a Gone Home-ban elkezdi olvasni a csaj a levelet, hogy "Dear Katie..." Azt hiszem a játék hangulatának a felét a csaj hangja adta, az összes többi meg a másik felét. Pedig semmi extra nincs benne, egy átlagos női hang, sokszor azt se értem, mit mond. De a hangsúlya és a zene képes áthidalni a nyelvi akadályokat is.
Van hozzá magyarítás is, de ha nagyjából megérted angolul, akkor mindenképpen érdemes úgy tolni. Sajnos sok a félrefordítás (de azért respect a készítőknek. hogy megcsinálták), és csomó nyelvi szófordulat egyáltalán nem jön át magyarra ültetve.
Kérdés, hogy mennyire jó a LiS depresszió űzésre, bár az is igaz, hogy kutyaharapást szőrével 😊
Ezért is nem akartam egyből beírni, de most már kaptál egy kevés ízelítőt abból, mi várhat rád. Ahogy Fred írta, ez egy érzelmi hullámvasút.

Azt, hogy egy választás előtt nem tudhatod a döntésed kimenetelét, azt itt másként érdemes nézni, mint a többi választós játéknál. Max tisztában van azzal, hogy visszaforgathatja a döntése eredményét, ezért "dönthet úgy", hogy az adott példánál maradva rálő Frank-re, hiszen tudja, hogy egy esetleges halálos lövés után meg nem történtté teheti azt. Tehát itt nem te, a játékos tekeri vissza az játékot egy korábbi mentésre, hanem ez a szereplő saját döntése, saját ereje.
molnibalage83
Nem számolja.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Igen, ezt a Wolf among Us-ban is tapasztaltam már, és sejtettem hogy itt is igy lesz. A pillangó hatást meg asszem pont Chloe emlegette nem is olyan rég.
Lenne egy kérdésem is. A játék számolja hogy hányszor tekertem vissza az időt? Ha igen, van valami hatással a történetre? Mert ha igen, akkor szegény Max tuti meg fog halni, a remek angol nyelvtudásomnak hála ugyanis nem egyszer kellett visszatekernem vagy tucatszor is egy eseményt. És oké hogy Chloe szeretne bizonyitékot arra, hogy Maxnak "szuperképessége" van, de azért legkésőbb a második orrvérzés/rosszullét után rájöhetett volna, hogy a legjobb barátnője sem használhatja korlátlanul és büntetlenül a képességét.
PiszkosFred
Es akkor mi var meg rad, milyen erzelmi hullamvasut a 3-4-5 epizodban. 😊

Az ok-okozat osszefuggeseket es esetleg "mit rontottam el" kerdeseket szerintem csak a teljes jatek, vagyis az epilogus utan tedd fel magadnak, addig szerintem ne. Nagyon sok dontesnek nem csak egy-ket kovetkezmenye van az adott epizodban, hanem pillango effektuskent 2-3 epizoddal kesobb is szembesulhetsz valamivel, amirol "te" tehetsz (kozvetve vagy kozvetlenul).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.08.06. 10:32:23

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Kevésbé interaktiv, viszont van benne harc (ami ilyen qte szerűen működik).

Meg van a második epizód is. Amikor Katie elment a suliból (az esőben) és valaki szólt óra közben hogy baj van, aztán megláttam az embereket a koli előtt, komolyan azt hittem hogy felakasztotta magát. Mondjuk nem hagyott időt megkönnyebbülni hogy nem, mert rögtön le is ugrott a tetőről. Az epizódok végén lévő "összegzésből" látom hogy mit rontottam el, mit hagytam ki (van jópár dolog) de nem érzem úgy hogy újra kéne játszanom másodszor is. Vagy ha még is, majd a második rész előtt. Régebben volt egy cikk a GS-ben, hogy az egyes játékok szereplői ugyanolyan érzéseket képesek kiváltani a játékosokból, mint egy valódi ember. Engem már most is letaglózott érzelmileg a játék... mondjuk annyira még sem volt jó ötlet elővenni a Mad Max után. Ennek ellenére eddig egyetlen apróság bökte csak a szemem, hogy a roncstelepen, amikor a diler srác (nevekkel hadilábon állok) kést rántott, hiába tekertem vissza az időt, akkor is csak az a két választás volt, hogy lövök e vagy sem. Egyébként hogy mennyire érdekes dolog ez is... először nem lőttem, mert... még se vagyok gyilkos! De aztán meglepődtem hogy Chloe simán lelövette volna velem. És persze zavart, hogy elvette a pisztolyt és ezzel bajba kevertem Chloe-t. Ezért amikor visszatekertem, úgy döntöttem lelövöm a srácot. Bár itt felmerült bennem, hogy Max utálja a fegyvereket, lehet hogy akkor fogott a kezében először ilyesmit. Honnan tudja hogy hová kell, egyáltalán hogyan kell célozni? (lőttem már pisztollyal, annyira nem is egyszerű) Kézenfekvőbb lett volna, hogy lábon lövi, akkor el tudtak volna menekülni. Erre kiderül hogy nem volt több golyó a fegyverben! OMFG! Azért örültem hogy Max-ből nem lett gyilkos, ráadásul a fegyver is náluk maradt.
Számomra a játék tanulsága az, hogy előre nem tudhatja biztosan senki, hogy egy döntésének milyen következménye lesz. Félrevezető az is, hogy néha a játék sugall ezt-azt. Gondolok itt arra, amikor feldobtam a játék elején Nathan-t az igazgatónál, vagy amikor nem irtam alá a peticiót a bekamerázás ellen. Arra gondoltam, talán Rachel sem tűnt volna el nyomtalanul, az meg sem fordult a fejemben, hogy Chloe ráveszi Max-et hogy törjenek be a suliba.
molnibalage83
Vazz, a Wolfot most kezdtem el. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Hogy minden topickban kb ugyan azokba a nevekbe futok bele 😄 Greenman-ről behúztam a teljes a játékot. Tegnap kipörgettem a Mad Max-et és gondoltam megpróbálok ezzel depressziót űzni (annak ellenére hogy a flottillatársam előző nap próbálta ki és nem tetszett neki). Túl vagyok az első epizódon és azt kell mondjam, a Wolf among Us után nem éreztem annyira idegennek a játékot (még relativ új vagyok az interaktiv mozizásban, bár ez kicsit nagyobb interaktivitást tesz lehetővé mint a TT) Hogy őszinte legyek, a játék már csak azért is megfogott, mert pont a legnagyobb személyes problémámról szól: nevezetesen hogy rettegek a döntéseim következményeitől. Mondjuk lehet hogy kellett volna várnom még pár évet, hogy a nemsoká kijövő második rész is kedvezőbb áron kerülhessen a barlangomba.
PiszkosFred
4 het

PiszkosFred

Egy kis Chloe cosplay, a pólósok szerintem zseniálisak, tökéletes lenne egy élőszereplős filmhez így, ahogy van 😊
PiszkosFred

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Jah, a bónusz fejezetnél írja is, hogy ez lesz az utolsó alkalom, h Max irányítható. Szóval a 2. évad valszeg teljesen új szereplőkkel lesz.
A Horizon Zero Dawnban a főszereplőt Ashly játssza és készülőben van a játék első kiegészítője. Azt azonban sehol se nyilatkozták, h nem ezúttal nem ő lesz a hangja. Éppen kíváncsi vagyok. Ha a kiegben is ő fogja adni, akkor úgy tűnik, h a Guerilla illetve a Sony fizet már annyit, amennyiért nem sztrájkol. Vicces volna.
PiszkosFred
A legutolso E3-as nyilatkozatok alapjan erosen valoszinusitheto, hogy nem fog visszaterni se Max, se Chloe a folytatasban (mar amelyet az eredeti garda fejleszt, nem a mostani E3-on bejelentett elozmenyben) es teljesen uj, eredeti sztori jon. Ezert is van egy bonusz chapter az elozmeny deluxe verziojaban, egy vegso bucsu, egy utolso rovidke "kaland" Maxszel.

Aztan majd meglatjuk...

wollnerd
Én tegnap éjjel fejeztem be, miután múlt hétvégén hallottam először erről a játékról és... (Kiváncsi vagyok a véleményetekre, akik már tisztában vannak a befejezéssel!) Kicsit hosszú a szövegem de érdekes gondolataim vannak.
...én (is) nagyon szomorúnak találtam a befejezést... Sokkolt engem és még ma is elég sokat pörgök ezen... (annak ellenére hogy ez csak egy játék, mégis igen beleéltem ebbe a játékba. Ilyen jó kalandjátékot már évek óta nem játszottam) :'(
Egy nagy áldozat meghozása az egész város lakosságainak a megmentéséért...
Ez nagy kár... Bírtam Chloe-t, mindkettejüket és majd' mindenki mást is.
És igen, én azt is észrevettem hogy Chloe megmentésével a játék elején, az egész univerzum tiltakozott ellene, hiszen játék során többször is látjuk hogy Chloe halálba lesz próbálva kergetve.
Ez kapcsán egy idézet jutott az eszembe a Smallville filmsorozatból ahol az erődben Jor-El figyelmezteti Kal-El-t/Clark-ot:
"De halljad a figyelmeztetésem... ...a végzetet lehetetlen megállítani. Még ha képes is vagy megváltoztatni az események egy láncolatát... ...az univerzum meg fogja találni az egyensúlyt." YT link
Na szóval, úgy gondolom itt is érvényesült az univerzum egyensúlyának a keresése...

Én csak egy dolgot NEM ÉRTEK!
A sztori szerint ha Max nem menti meg Chloe-t a mosdóban azzal a tornádót is "eltünteti". Na De a viharól szóló látomása MÁR AZ ELŐTT VOLT MIELŐTT MÉG LEFÉNYKÉPEZTE A KÉK PILLANGÓT és Nathan lelövése előtt, sőt a képessége még az osztályteremben (vagy előtte) is létrejött?! Na ezt nem értem!
Újabban fel merül az is hogy így a képessége attól nem megmentésével is megmarad neki? és a második évad hogyan folytatódhatna?? Hiszen Chloe nem szerepelhet a köv. évadban, a több értelem szerint...<#fejvakaras>
Nekem gyanús a legvégén a koporsóra letelepedett kék pillangó és Max halovány mosolya... Szerintetek lehet ebből (később összefüggés...? <#fejvakaras>

Köszönöm előre is a véleményeteket!!
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.06.15. 17:04:06

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

molnibalage83
Soha nem hittem volna, hogy ilyet mondok. Remélem DLC-ben később elérhető lesz az ő szinkronjával...

PiszkosFred
Hja, sajnos a szinkron sztrajk kicsit beleszart a dolgokba, de irokent nem volt akadalya. 😊

Azért Ashly Burch mégiscsak dolgozott a játékon íróként, még ha nem is szinkronizálta Chloét. Ez jó. 😊
PiszkosFred

molnibalage83
A LiS középszintű angollal lazán érthető.

PiszkosFred
Egyebkent hja. Bar minden tiszteletem es elismeresem az energia es ido tekinteteben, amelyet a keszito(k) raforditott, de olyan alapveto felreforditasok es/vagy angol kifejezes teljes felreertelmezese volt benne, hogy... keves volt benne, szerencsere, de az nagyon sulyos felreertes volt. Egy lektor nem artott volna, aki jatek kozben ellenorizte volna az egeszet.

De, mindezek mellett magyarul is ertelkeheto es megertheto a sztori, biztos, hogy sokaknak volt nagy segitseg a magyaritas, ezert reszemrol le a kalappal es csak javaslom, hogy legkozelebb picit alaposabban 😊 Lentebb semmikepp se adja, mert ez igy nem rossz alapnak, de fejlodni azt lehet.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.13. 21:10:40

wesker24
Ki tudja amilyen félre sikerült fordítás lett a Life Is Strange mind az öt epizódjából, egyenesen katasztrófa hogy milyen félre forditások voltak benne.
dalmar
Szerintetek valaki le fogja fordítani?

\"Ha a cápa a kezedből eszik a lábadból is fog\"

Azt én is olvastam, h annak ellenére, h Chloe nem rendelkezik szuper képességekkel, a misztikumból ezúttal se lesz hiány.
PiszkosFred
nekem ez volt a teoriam, amig nem olvastam a kozelemenyt 😊

"Meg a vegen kiderul, hogy minden Chloe korul forog, es azert kapott Max kepesseget "hirtelen" a LiS-ben, hogy megmentse Chloet az elso adando alkalommal - a mosdoban. Csak aztan elkezdte hasznalni es... tudjuk mi lett a vege.

Igy aztan lehet, hogy most Rachel kap erot, akinek szinten a feladata lesz, hogy megmentse Chloet. A vegeredmenyt/a sorsat tudjuk, az utat nem, azt most fogjuk megismerni. Igy aztan lehet, hogy ez egy elozmeny lesz, de lesz itt is idomanipulacio/extra kepesseg 😊

Ezek a szellemallatok zsivany dogok, csak ugy kavarjak a dolgokat..."

Mondjuk az fura is volna, h Chloénak is lenne képessége.
PiszkosFred
Jaja, azota kiderult a fejlesztok kozelemenyebol, hogy nem lesz. Se kepesseg, se QTE, csak kerdesekre adott valaszok es azok kovetkezmenyei (+1 bonus chapter Max vegso bucsujaval).

Az első részben se volt QTE. Szerintem itt se lesz. 😊
PiszkosFred
Ez meg nem a par napja bejelentett folytatas, sot, nem is az eredeti fejlesztok keszitik. Mivel nem lesz benne idomanipulacio (hiszen Max jelenleg nincs meg az egyetemen/Arcadia Bayben), igy valoszinuleg tenyleg "csak" egy kalandjatek lesz sok-sok hatterinfoval (Rachel es Chloe, az egyetemi diakok, tanarok, stb.) es nemi QTE cuccal. Aztan majd jon a folytatas is 😊

molnibalage83
Szép, szép, csak ebben, ha nem lesz időutazás kíváncsi vagyok, hogy mitől teszik érdekesebbé, hogy ne csak egy tinidrámaszerűség legyen. Mert a LiS azért több volt, mint az.

Pár egyéb infó: 3 évvel játszódik az első rész előtt. Chloe és Rachel kapcsolatának a kezdetét ismerjük meg. Max természetesen nem lesz benne az említett 3 epizódban, mivel már/még nem élt Arcadia Bayben ilyenkor. Azonban lesz egy bónusz epizód, ami a 3. után jelenik meg és ahol őt irányíthatjuk.
Life is Strange: Before the Storm

3. epizódos. Első epizód augusztus 31-én. Az első játék előtt játszódik. Chloét irányítjuk. Apró megjegyzés: Nem a Dontnod készíti, hanem a Deck Nine Games és ez nem a beígért 2. évad. Az jövőre jön és a Dontnod fejlesztésében.

molnibalage83
Zsír.

Mindegy mi. Csak jöjjön. <#taps>
wesker24
Life is Strange Prequel or Season 2 ?

De úgy
nem fog sírni az elején April temetésén.
<#rinya>
MerlinW
Nem árt, de önmagában is érthető, max a lore-t nem ismeri. A lényeget elég jól elmagyarázzák a karakterek.

[merlinw.org]

Azért ott nem árt a The Longest Journey-t és a Dreamfall The Longest Journey-t se végigvinni a Chapters előtt. Habár az előző hagyományos point and click. Mondjuk a legjobb rész is a három közül.
wesker24
Galaxis örzöi első Episode azt most jön Április 18-án,
Malakai
Guardians of the Galaxy első rész április közepén már lesz.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

MerlinW
Dreamfall Chapters, Illetve ha a Walking Dead nem is tetszett a többi TellTale játékra ránézhetsz. Wolf Among Us, Tales from the Borderlands zseniálisak. Illetve az új Batman játékuk is nagyon jó. Trónok harcával még nem játszottam. Galaxis őrzői TT játék meg most nyáron jön.

[merlinw.org]

molnibalage83
Semmi hasonló nincs szerintem. Azért szólt ekkorát a LiS. Én előtte a Remember Me-t letoltam. Tetszett.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.03.31. 10:53:07

kastil
Na most nagyon feldobtad kedvem. Tegnap este ültem neki, fel sem álltam végéig. ME trilogia óta nem élveztem így játékot. Esetleg tudnátok mondani valami hasonlóan jó játékot PC-re? Valahogy a Walking Dead nem jön át, bár nagyon elején járok, valahogy nem adja, szóval ne telltale cuccot légyszi.

molnibalage83
Most 75%-kal olcsóbb.

MerlinW
pl. Kate vagy Alyssa esetében nem babrálsz te semmivel.

[merlinw.org]

molnibalage83
A kérdés önmagában értelmetlen az idő babrálása miatt.

Húha! Nem értem, h most pontosan mire gondolsz, de a válasz az, h: rajtad múlik. Szóval nem, nem csak egyet. Vagyis nem okvetlenül csak egyet. Ennyi. Nem akarok semmit lelőni 😄
RoboKutya78
A kérdésem a köv lenne:A válasz megkapása után ha jelzem töröljétek a bejegyzésem
hány emberkét tudok a játék alatt megmenteni?Csak egyet?

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming