Hearts of Iron 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A páncélosok nem védekezésre valók, arra gyalogság használandó. Bár a motorizált gyalogság segít ezen valamit, de akkor sem ideális.
Azon kívül figyelj combat width értékre.
Az ellátást (f4) megnézheted, mennyi hadosztályt bír el a terület. Ezzen segít valamit a logistic company, de csodát nem tesz, ha dupla annyit zsúfolsz oda mondjuk.

Szóval ha páncélosakkal védekeztél, hegyekben, rossz ellátás mellett - azzal nem kevés negatív módosítót gyűjthettél össze.
Nagyon gyenge az egész. Én már egyáltalán nem is gyártok vadászt. Teljesen felesleges. A valóságban a brit Bombázóparancsnokság azért nem vezetett nappali bombázásokat mert öngyilkosság lett volna vadászkíséret nélkül bombázókat küldeni Németország fölé. A stukák már a háború közepére olyan elavultnak számítottak hogy vadászkíséretre szorultak rendszeresen...
"Kissé" csalódott vok a játékkal kapcsolatban: az angolokkal 24 páncélos hadosztályom (5 közepes harckocsi + 5 motorizált gyalogság és a kiegészítő sallangok) védi a Velenc-Alpok vonal 5-6 tartományát, mindenhol pár USA egységgel megerősítve - ők szálltak partra Normandiától keletre, így övék az egész hódítás, lényegtelen, hogy 5*24 hadosztályom vesz részt benne.
A légi fölény a miénk, köszönhetően a 600 vadászgépemnek - amik szépen fogynak az 500 Stukától... - , de ellátási gondokat ír a program, pedig minden egységem rendelkezik "ellátószázaddal", ami már -20-30%-kal csökkenti az igényeiket.
Egyszer csak azt veszem észre, hogy a német-olasz-orosz önkéntes ármádia áttört rajtuk - fordított felállásban sokáig nem ment a franciák felszabadítása, hiába is voltunk túlerőben az ellátási gondok miatt minden támadásunk elakadt...
A front túlfelén ennyivel jobb lenne az ellátás?
Vagy a gépre semmilyen szabály nem vonatkozik?

Azonkívül: ha a szövetségesek vmelyikével játszanék, akkor szinte mindig a német-szovjet örök-barátság tombol, egymás ellen igen ritkán lépnek föl, bezzeg, ha a német, vagy a szovjet oldalt választom, akkor egyből és szinte mindig nekem ugrik a másik!

Ez nálam még nem éri el a zárt béta szintjét sem, nemhogy a kiadásét-DLC-s lehúzásét! <#falbav>

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Ezzel a state controllal nekem is van bajom.
Az egész state számít és valahogy úgy vettem észre, hogy ha aki elsőnek "harap belé", azé lesz - bár lehet, hogy az számít, hogy mekkora hányadban volt egyiké vagy másiké. (Nem néztem utána és a tapasztalataim nem egyértelműek).

A nagyobb disznóság az, hogy sokszor akkor sem hajlandóak átadni a controlt, ha ők semmit sem tettek érte. Claimjük van rajta, egyszer korábban már ők elfoglalták, vagy egyszerűen abban a háborúban még semmi területi nyereségük sincs - akkor sokszor ragaszkodnak hozzá akkor is, ha egyedül foglaltad el, és kéred a controllt.
Margit!!! Nooormális?????
Miért olasz felégterület lesz, amit németekkel befoglalok? Német területről indult a támadás, nem határos az olasszal a terület, ÉN (a németek) indítottam meg a háborút, nem pedig az olaszok. Akkor miért lett olasz terület, amit elfoglaltam???
Miféle kretén hülyeség ez?

iSS!

Néhány évet lejátszottam az új patchel, de:
A lengyel dolog nálam sem jött be
Kína sosem volt egyszerű, a terep, infrastruktúra, sov hadosztályok mind őket segítik, de a tengely segítségével nálam győztek a japók
Yug-ra a megoldás lehet a németek esetében a national focusok sorában a Fate of Yug-t végigvinni még a háború kitörése előtt, nálam általában működik

MSI B450M bazooka, r5 3600x, rx 6800, 16GB DDR4 hyper X, 3TB HDD, 240GB SSD, FSP Hydro 600W, CM mastercase pro 3 These mountains will stand forever ...you can`t destroy them...

Ezt a lengyek dolgot én nem tapasztaltam. Danzig or war után már kezdődött is a háború. Három játékból háromszor nekem nem támadták meg a jugókat sem az olaszok.
Kína nem könnyű dió, patch előtt is sokszor beletört a japán AI bicskája, de humanként sem sealclubbing.
További érdekességek: Japán hülye, mint a segg. Nem állít ki elég haderőt Kína ellen, de még azokat is rosszul vezeti. A peccs óta van így!
Szóval ha egy emberi játékos nem segít neki némettel vagy olasszal, akkor biztos, hogy veszíteni fog úgyannyira, hogy egész Mandzsúriából és Koreából is kiveri Kína.<#szomoru2>

A Danzig or War kifejlesztése a németekkel eddig azt eredményezte, hogy háborúba kerültünk Lengyelországgal. Most már nem: kell hozzá a Justify war, anélkül nem indíthatjuk meg a háborút...

Ez nem a peccsel lett elcseszve, de nem is javították: Olaszország 100-ból 100-szor megtámadja Jugoszláviát még '39-ben, már ha én a németekkel játszom.
Miért???

iSS!

PetruZ
Hát, kértük az OOB-t, tessék... 😊 Mondjuk ezt az új patch-et még nem próbáltam, de elég fura, ha ilyen dolgok kerültek (maradtak?) benne.
Nem minden lett jobb a peccsel: Anschluss után az osztrák egységek egyszerűen eltünnek. Eddig megkapta őket a német.
Egy frontszakaszt egy tábornok csapatain belül nem tudunk megbontani, eddig meg lehetett.
Most is lehet több irányba támadni a front egy részével, viszont a támadás ugyanonnan indul ki, nem lehet a front egy részét elkülöníteni, hogy az a kijelölt X darab hadosztály pontosan a frontnak arról a részéről támadjon.
Szóval most már külön hadvezér alá kell besorolni egységeket és új frontot kell nyitni, ha erre vágyunk.<#szomoru2>

iSS!

Az miért van hogy a zsákmányolt (pl. csehszlovák) repülőgépeket nem tudom lend lease-ben elajándékozni? A reservesnél látszik miből mennyi van, de amikor túl akarok adni rajtuk akkor csak a saját legyártott gépeim vannak a listában. Pedig alakulat sincs felszerelve velük. Azt hittem valami bug de az új patch se változtatott a dolgon, csak most már meg van jelölve a típusuk is, nem csak annyi hogy fighter I, interwar fighter, stb.
Én úgy csinálom, hogy csak nappal repülnek-a me-110 csak bomberre vadászik-így kb a me109 eggyütt 1.5-2 szorzóval harcolnak. Ez így is gyengébb jóval mint a valóságban, de működőképes.

PetruZ
Van már BICE is. Az eddigi nagy patch-ek inkább az AI-t próbálták kalapálni, most már azért jobban működik világszinten és csatákban is.
Nem igazán, szerintem. De most jön egy hivatalos patch 1.3, lesznek benne új dolgok. A vadászok a vesszőparipám, bár nem ért velem egyet mindenki. Szerintem az még mindig szar. Gyakorlatilag nincs szükség vadászvédelemre mert a taktikai bombázók és a stukák meg sem érzik az ellenséges vadászokat. Nem is kell vadászokat gyártani. A valóságban bármilyen bombázót ha vadászvédelem nélkül küldtek volna bevetésre, röpke pár nap alatt elolvadt volna a bombázó fegyvernem. Persze visszafele is igaz, az én ground support gépeim is kiütik az ellenfél vadászait. Néhány nap alatt a teljesen elfogynak a vadászok ha komoly légiháború alakul ki. A lengyelekkel még nincs gond, de amint nyugaton elindul a franciák elleni hadművelet, pár nap alatt elfogynak. De csak ők! A CAS és tactical bomberek vesztesége elenyésző. Még azután is hogy a vadászok elfogytak vagy földre kényszerültek és gyakorlatilag magukban repülnek. Szóval ezt nagyon balanszolni kéne. Próbáltam már kisebb-nagyobb vadászszázadokkal is, de az eredmény ugyanaz... Ráadásul az én vadászaim sokkal fejlettebbek mint az ellenségé.
szabii98
Hamarosan kijön a híres neves Kaiserreich mód, HOI4 alá is, de egyelőre csak bétában(kb 1 hét múlva)
Addig is megkérdezném, voltak akármilyen nagy változások a játékkal kapcsolatban? Nem játszottam a kiadás óta...

I met God. She's black

Nvidiánál 470-est írnak minimum konfignak, szóval 950m alá nem nagyon mennék.

Köszönöm! 😊

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

A sárga azt jelenti, hogy nem tudnak maximális hatékonysággal működni a célzónában. (Általában hatótávolságból eredő probléma).

Új rajt gondolom azért nem tudsz az új gépekből, mert amit legyártasz, azok rögtön mennek cserére a meglevő rajokhoz. Ha szeretnél egy új rajt az új gépekkel, akkor hozd létre régiekkel, és adj neki prioritást, az fogja először a cseregépeket kapni.
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.
1. A repülő flottáknál a vadászaim mögött sárga vagy piros csíkos a háttér, az mit jelent?
2. Ki van fejlesztve a Bf109-es vadász még sem tudok olyanból új rajt készíteni....csak a régi He51-esből. Miért van ez?

Utoljára szerkesztette: imp99, 2016.11.18. 00:33:37

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

hooah
ASUS ROG 750JM
Tökéletesen fut.

4 magos pentium proc + integralt videokartya+8gb: kepregeny szeru a jatek minimum grafikan es szet porgeti a ventillatorokat.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

sziasztok! karácsonyra fogok venni egy új laptopot és az egyik fő szempont, hogy tudjon rajta futni a Hearts of Iron IV. Aki laptopon játszik vele az tudna írni típust és, hogy mennyire viszi el rendesen a gép? esetleg tudnátok ajánlani laptopot? előre is köszi!😊
Jobb klikk és eltűnik

hooah
Most épp Amergin mentését tolom.

Az ugye nem úgy van, a rep.századoknál, hogy ha meghal egy Ace akkor oda már nem kerülhet új?
Mert sok Ace meghalt már, de csak a KIA felirat meg a koporsót látom a századoknál hosszú-hosszú ideje már.

Írtam de elveszett. Bakker.. Milyen fokozaton játszol?

PetruZ
A belépések függnek a world tension szintjétől is, minél nagyobb, a befolyásolás annál hatékonyabb, de persze számít az alapvető politikai berendezkedés is. Az arabok hagyományosan diktatórikusabb modelleket követnek (az időszakban néhány kivétellel), így szimpatikusabb lehet nekik az Axis (főleg, ha fenyegetve érzik magukat a ruszkiktól, vagy még gyarmati állapotban vannak). Ha ellentétesek a viszonyok, az országban kezdetben a szélsőséges pártok támogatása hosszabb távon nagyobb haszonnal járhat, mint a szimpla politikai influence (pl. a németekkel a belga, holland, dán pártokat támogatva spontán puccsot lehet kirobbantani és bevonni őket a tengelyhatalmak közé, anélkül, hogy háború lenne a szövetségesekkel, csak néha vigyázni kell, hogy "önkéntesek" menjenek be, meg lend lease-t kell nyomni a lázadóknak; más esetben előrehozott választások történhetnek és a nekünk tetsző párt hatalomra kerülésével máris nyert ügyünk van).
hooah
Azért 120 hadosztályt irányítani végig a szovjet hadjárat alatt az nem kis idő, és mégis semmit nem fejlődött.

Ha axis vagytok, az USA-t viszonylag az elejen el kell kezdeni propagalni, es akkor a 44-es valasztasoknal polgarhaboru lesz. Meg ha el is bukja az axis oldal, akkor is sajat flottajukat es hadsereguket nullazzak le. 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Nagyon jó ez a játék, már lassan kezdtem (tük) elbukni a háborút, erre Afganisztán, Irán, és Szaúd-Arábia belépett tengely oldalon, kimentve az olaszokat Afrikában. Előtte propagáltam őket, szóval ha mindenkinél így csinálnám nem is lenne ellenfél? Vagy mitől függ még hogy ki melyik oldalon lép be?
Na végre valami kihívás. Ha a lenti beállításon játszol, az oroszoknál egy idő után-pedig nem penge a gép-egész komoly kihívás lesz a játék. Nagyon kezdem élvezni.

Az, hogy sokat csatázzanak az alap. De fontos, hogy minél több egységet irányítson..minél több annál jobban fejlődik.

hooah
Azt valaki magyarázza már el, hogy a miért van, hogy a tábornokaim nem fejlődnek, nem kapnak plusz képességeket, miközben az ellen tábornokai tele vannak plecsnikkel.

Nem. A nehéz tankok drágák, lassúak és feleslegesek.

Magyarországgal meg pláne.
Gyalogoshadosztály, arty, és idővel páncéltörő ágyú. Ebből minél jobbat, és minél többet.
Igen sok területet kell elfoglalnod ahhoz, hogy egyáltalán a tank szó felmerüljön benned. 😊
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2016.11.02. 17:11:49
Igen, de azok jó erősek, mármint a nehéz tankok, csak kevés az olaj... A háború közben meg nem nagyon lehet beszerezni semmiből mert mindenkinek kevés van, gondolom ezért is lassabb a gyártás. Köszi amúgy a segítséget
PetruZ
Minden production sornak van egy low/med/high prioritást állítgató lámpácskája, ugyanígy a deploy-nál is. Azt hiszem, a seregek fejlécben is van valami ilyesmi, neked szerintem ez utóbbi kell.
A nehéz tankok szerintem felejthetők (Mo.-nak pláne), a light tank + motorized divíziók hasznosabbak.
Sziasztok! Hogy lehet megoldani hogy az egységek gyorsabban kapják meg a modern felszerelést? (MO-val vagyok)
Amennyi gyártási kapacitást csak lehet ráállítok a modernebb felszerelés gyártására, de mire mindenkit felszerelnek vele, addigra már kikutatok újabbat 😄 A nehéz tankok gyártása is elég nyögvenyelős.
PetruZ
Lehet, fene se emlékszik ennyi DLC között. 😊 De a korábbi név rémlett.
Ööö... korábban sem futott Commonwealth néven. Amikor először bejelentették a nevét, akkor is Together for Victory volt. Még te linkelted a bejelentő videot róla ide 19-én 😄
PetruZ
A korábban Commonwealth néven futó új content DLC új nevet kapott és Together for Victory néven fog megjelenni.
Írj ha nem jó, de elvileg ok. Vh fokozat, az összes csuszka az ellennek maxon van, Németországé nullán.

Na talán ez jó41 jun.

hooah
Nem jó, semmi sincs ott 😄

légyszi szólj ha nem jó indán még nem töltöttem fel semmit.

Sajnos csak júliusban támadhatsz elfelejtettem időben kidolgozni a oroszok elleni dipó dolgot.barbarossa

Ez még nincs készen a Barbarossára, csak nagy vonalakban: a páncélos ékek (25 db tankhadosztály: észak 5 db, közép 10 db, dél 10 db) még nincs is hadseregbe pakolva, a légierőt még nem pakoltam úgy, ahogy kell, stb,stb...
A nevek viszont sokatmondók így látható, hogy mit mire szánok. Az 5 db-os vadász századok csak játék technikai jellegűek: ha nincs egy reptéren semmi és az ellenség ott légifölénybe kerül, akkor mire odatelepíted a vadászokat eltelik mondjuk egy hét. Ha viszont már eleve van ott bármennyi vadász, akkor azok létszámát már csak fel kell emelni és tetszőleges erősítés küldhető egy nap alatt (annyi idő ugyanis, amig "felpótlódnak" a tartalékból)<#wink>
A csendőrség (lovas hadosztályok) a lázadások megfékezéséhez kellenek, a helyőrségek meg a kikötőkbe, hogy ott ne tudjanak partraszállni az angolok olyan könnyedén.
A páncélos hadosztályokat a "tűzérség"-ek mellett ugyanazon a frontszakaszon tervezem bevetni, így egymást tudják majd erősíteni. Az 5 db hegyivadászt, ami Gibraltárban van felviszem a Norvég-Szovjet határhoz és másik 2 db hegyivadász hadosztályt viszek Gibraltárba Marseille-ből. A 10 db tengerészgyalogost és a 3 db ejtőernyőst Indonéziába akarom elküldeni a Holland gyarmatok elfoglalására (Dél-Olaszországból hajóval a Vörös tenger felé).
A 10 db páncélelhárító tartalékban van, hogy az ellenséges páncélosokat megállíthassa, ha szükséges...
Van 5 db elit könnyú páncélos hadosztály még, ami tetszés szerint bárhol bevethető (mondjuk az ékek áttörése után befejezik a bekerítést).
Van 5 db hadosztály, ami gyorsreagálású hadtestként védi majd Nyugat-Európát a partraszállóktól.
Amúgy meg készülnek a repülőgép hordozók az én büszkeségeim<#eplus2> Az amcsi flottát akarom leradírozni vele (a brit után...)
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.31. 20:14:21

iSS!

hooah
Ez nagyon jó kis mentés. Ez úgy össze van rakva, hogy csak ámultam bámultam. Nem is nagyon akarok belenyúlni. Igaz Szerintem az 5 egységes vadászszázadok túl kicsik, itt ot meg vannak 100-200 egységesek is(azokat szétszedtem). A bombázó századok meg túl nagyok a 200+ gépnek.
Meg hát jó lenne kicsit elmagyaráznád hogyan érted ezeket el, és mi céljuk? Főleg a birodalom területén elszórt rengeteg, páncélos és gyaloghadosztályok semmittevése lepett meg így a Barbarossa elött. Gondoltam beteszem 1-2 hadseregbe őket és irány a keleti front, de inkább megkérdezlek, hogy azokkal mi a terv a te mentésedben?

hooah
Elküldheted azt is, megnézném magamnak.

hooah
Köszönöm.

Nekem van egy az orosz hadjárat előtt..