Hearts of Iron 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azon kívül figyelj combat width értékre.
Az ellátást (f4) megnézheted, mennyi hadosztályt bír el a terület. Ezzen segít valamit a logistic company, de csodát nem tesz, ha dupla annyit zsúfolsz oda mondjuk.
Szóval ha páncélosakkal védekeztél, hegyekben, rossz ellátás mellett - azzal nem kevés negatív módosítót gyűjthettél össze.
A légi fölény a miénk, köszönhetően a 600 vadászgépemnek - amik szépen fogynak az 500 Stukától... - , de ellátási gondokat ír a program, pedig minden egységem rendelkezik "ellátószázaddal", ami már -20-30%-kal csökkenti az igényeiket.
Egyszer csak azt veszem észre, hogy a német-olasz-orosz önkéntes ármádia áttört rajtuk - fordított felállásban sokáig nem ment a franciák felszabadítása, hiába is voltunk túlerőben az ellátási gondok miatt minden támadásunk elakadt...
A front túlfelén ennyivel jobb lenne az ellátás?
Vagy a gépre semmilyen szabály nem vonatkozik?
Azonkívül: ha a szövetségesek vmelyikével játszanék, akkor szinte mindig a német-szovjet örök-barátság tombol, egymás ellen igen ritkán lépnek föl, bezzeg, ha a német, vagy a szovjet oldalt választom, akkor egyből és szinte mindig nekem ugrik a másik!
Ez nálam még nem éri el a zárt béta szintjét sem, nemhogy a kiadásét-DLC-s lehúzásét! <#falbav>#falbav>
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Az egész state számít és valahogy úgy vettem észre, hogy ha aki elsőnek "harap belé", azé lesz - bár lehet, hogy az számít, hogy mekkora hányadban volt egyiké vagy másiké. (Nem néztem utána és a tapasztalataim nem egyértelműek).
A nagyobb disznóság az, hogy sokszor akkor sem hajlandóak átadni a controlt, ha ők semmit sem tettek érte. Claimjük van rajta, egyszer korábban már ők elfoglalták, vagy egyszerűen abban a háborúban még semmi területi nyereségük sincs - akkor sokszor ragaszkodnak hozzá akkor is, ha egyedül foglaltad el, és kéred a controllt.
Miért olasz felégterület lesz, amit németekkel befoglalok? Német területről indult a támadás, nem határos az olasszal a terület, ÉN (a németek) indítottam meg a háborút, nem pedig az olaszok. Akkor miért lett olasz terület, amit elfoglaltam???
Miféle kretén hülyeség ez?
iSS!
A lengyel dolog nálam sem jött be
Kína sosem volt egyszerű, a terep, infrastruktúra, sov hadosztályok mind őket segítik, de a tengely segítségével nálam győztek a japók
Yug-ra a megoldás lehet a németek esetében a national focusok sorában a Fate of Yug-t végigvinni még a háború kitörése előtt, nálam általában működik
MSI B450M bazooka, r5 3600x, rx 6800, 16GB DDR4 hyper X, 3TB HDD, 240GB SSD, FSP Hydro 600W, CM mastercase pro 3 These mountains will stand forever ...you can`t destroy them...
Szóval ha egy emberi játékos nem segít neki némettel vagy olasszal, akkor biztos, hogy veszíteni fog úgyannyira, hogy egész Mandzsúriából és Koreából is kiveri Kína.<#szomoru2>#szomoru2>
A Danzig or War kifejlesztése a németekkel eddig azt eredményezte, hogy háborúba kerültünk Lengyelországgal. Most már nem: kell hozzá a Justify war, anélkül nem indíthatjuk meg a háborút...
Ez nem a peccsel lett elcseszve, de nem is javították: Olaszország 100-ból 100-szor megtámadja Jugoszláviát még '39-ben, már ha én a németekkel játszom.
Miért???
iSS!
Egy frontszakaszt egy tábornok csapatain belül nem tudunk megbontani, eddig meg lehetett.
Most is lehet több irányba támadni a front egy részével, viszont a támadás ugyanonnan indul ki, nem lehet a front egy részét elkülöníteni, hogy az a kijelölt X darab hadosztály pontosan a frontnak arról a részéről támadjon.
Szóval most már külön hadvezér alá kell besorolni egységeket és új frontot kell nyitni, ha erre vágyunk.<#szomoru2>#szomoru2>
iSS!
Addig is megkérdezném, voltak akármilyen nagy változások a játékkal kapcsolatban? Nem játszottam a kiadás óta...
I met God. She's black
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Új rajt gondolom azért nem tudsz az új gépekből, mert amit legyártasz, azok rögtön mennek cserére a meglevő rajokhoz. Ha szeretnél egy új rajt az új gépekkel, akkor hozd létre régiekkel, és adj neki prioritást, az fogja először a cseregépeket kapni.
Lenne pár kérdésem.
1. A repülő flottáknál a vadászaim mögött sárga vagy piros csíkos a háttér, az mit jelent?
2. Ki van fejlesztve a Bf109-es vadász még sem tudok olyanból új rajt készíteni....csak a régi He51-esből. Miért van ez?
Utoljára szerkesztette: imp99, 2016.11.18. 00:33:37
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Az ugye nem úgy van, a rep.századoknál, hogy ha meghal egy Ace akkor oda már nem kerülhet új?
Mert sok Ace meghalt már, de csak a KIA felirat meg a koporsót látom a századoknál hosszú-hosszú ideje már.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Magyarországgal meg pláne.
Gyalogoshadosztály, arty, és idővel páncéltörő ágyú. Ebből minél jobbat, és minél többet.
Igen sok területet kell elfoglalnod ahhoz, hogy egyáltalán a tank szó felmerüljön benned. 😊
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2016.11.02. 17:11:49
A nehéz tankok szerintem felejthetők (Mo.-nak pláne), a light tank + motorized divíziók hasznosabbak.
Amennyi gyártási kapacitást csak lehet ráállítok a modernebb felszerelés gyártására, de mire mindenkit felszerelnek vele, addigra már kikutatok újabbat 😄 A nehéz tankok gyártása is elég nyögvenyelős.
A nevek viszont sokatmondók így látható, hogy mit mire szánok. Az 5 db-os vadász századok csak játék technikai jellegűek: ha nincs egy reptéren semmi és az ellenség ott légifölénybe kerül, akkor mire odatelepíted a vadászokat eltelik mondjuk egy hét. Ha viszont már eleve van ott bármennyi vadász, akkor azok létszámát már csak fel kell emelni és tetszőleges erősítés küldhető egy nap alatt (annyi idő ugyanis, amig "felpótlódnak" a tartalékból)<#wink>#wink>
A csendőrség (lovas hadosztályok) a lázadások megfékezéséhez kellenek, a helyőrségek meg a kikötőkbe, hogy ott ne tudjanak partraszállni az angolok olyan könnyedén.
A páncélos hadosztályokat a "tűzérség"-ek mellett ugyanazon a frontszakaszon tervezem bevetni, így egymást tudják majd erősíteni. Az 5 db hegyivadászt, ami Gibraltárban van felviszem a Norvég-Szovjet határhoz és másik 2 db hegyivadász hadosztályt viszek Gibraltárba Marseille-ből. A 10 db tengerészgyalogost és a 3 db ejtőernyőst Indonéziába akarom elküldeni a Holland gyarmatok elfoglalására (Dél-Olaszországból hajóval a Vörös tenger felé).
A 10 db páncélelhárító tartalékban van, hogy az ellenséges páncélosokat megállíthassa, ha szükséges...
Van 5 db elit könnyú páncélos hadosztály még, ami tetszés szerint bárhol bevethető (mondjuk az ékek áttörése után befejezik a bekerítést).
Van 5 db hadosztály, ami gyorsreagálású hadtestként védi majd Nyugat-Európát a partraszállóktól.
Amúgy meg készülnek a repülőgép hordozók az én büszkeségeim<#eplus2>#eplus2> Az amcsi flottát akarom leradírozni vele (a brit után...)
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.31. 20:14:21
iSS!
Meg hát jó lenne kicsit elmagyaráznád hogyan érted ezeket el, és mi céljuk? Főleg a birodalom területén elszórt rengeteg, páncélos és gyaloghadosztályok semmittevése lepett meg így a Barbarossa elött. Gondoltam beteszem 1-2 hadseregbe őket és irány a keleti front, de inkább megkérdezlek, hogy azokkal mi a terv a te mentésedben?