1394
Hearts of Iron 4
-
sakkay #619 Nem tudom megszokni a játék egyszerűség már ami a parancsnoklási fa hiányát és a hadosztályok mozgatását illeti. Igen nagyszerűen megcsináltak ezen kívül szinte mindent, de így olyan mintha ki lenne herélve. Nagyon remélem változtatnak ezen valamit. Nektek nem hiányzik? Semmi várakozási idő új parancsnál csata után, ez sem tetszik.
-
Amergin #618 Önkéntes csapatokat visszahívni lehet valahogy? -
#617 "They explicitly said that they're focusing on the commonwealth in this expansion. Canada's new focus tree has already been revealed, and they mentioned that they'll spice things up for India and Australia too. We can expect at least 1 other focus tree (my bet would be India), but probably more are to come." -
#616 Jön az első DLC: Together for Victory. Egyelőre csak ez a soványka teaser van hozzá, részletek majd később. -
#615 "/Dokumentumok/Paradox Interactive/Hearts of Iron 4/workshop/content/számok/mod száma/"
De amúgy od, ahova a mod fájl elérési útvonala mutat. -
koj #614 A számos mappát hol hozzam létre? A C/Dokumentumok/HOI4 -ben, vagy ahová telepítettem (nálam D/....) Ha a C-n hozom létre meg se jelenik a mod, ha oda másolom ahová telepítettem, akkor megjelenik de nem indul a játék. -
#613 Volt róla szó nem rég.
#598 #599 -
koj #612 Sziasztok! Töltöttem le egy modot ami 2 fájlból áll, az egyik egy 703013353-as mappa (benne egy zip), a másik fájl ugyanilyen számú mod mappa. Mind a kettőt bemásoltam a C:/.......HOI4/mod mappába, de nem jelenik meg a mod.. Hova kellene másolni? -
Amergin #611 Köszi. -
Paladin #610 Ctrl+alt+jobb klikk. Ez a korábbi support attack, utána kék nyíllal mutatja a támadását, és az ikonján kis kardszerűség látszik.
(Azt hiszem csak akkor kell mindkettő, ha tervhez vannak rendelve, egyébként csak ctrl kéne, de mivel általában nálam be vannak osztva, ezt a kombót szoktam meg). -
Amergin #609 Hogy lehet megadni egy egységnek, hogy ne támadjon, hanem csak támogassa a támadását egy másik egységnek?
Magyarán ne lépjen be a területre, ha a támadás eredményre vezet. -
Cnut #608 Multiban milyen scenario és országpár ami kiegyenlített két játékos számára? Már egy ideje gondolkozom ezen és nincs igazán jó ötletem... -
Paladin #607 Valamint nem árt megszívlelni a korábban linkelt guide-ban leírtakat. Aszerint, ésszel használva a vadászokat, teljesen elfogadhatóak az eredmények. -
#606 Ász pilótákat is tegyél vadász századokba, illetve az Angliai csata idejére a légi doktrínák vadász ágán is érdemes végig érni. -
phylemon #605 Igen németekkel. Az angliai csatában igen, de a nyugati hadjáratban azért eléggé soknak tartom a veszteséget. Na majd kipróbálom amit mondtál tuningolást. Az a baj hogy teljesen meg is feledkeztem erről, mikor észbe kaptam már ki tudja mióta 500-on állt az air experience... Olyan sokmindenre kell figyelni ebben a játékban hogy óhatatlanul kimarad valami. Most az a bajom hogy elfogyott a manpower a sok lovas rendfenttartó miatt... -
#604 Németekkel vagy ? Az angol AI a hajók és repülők tuningolására van ráállva, amíg nincsenek szépen feltungolva a repülőid tulajdonságai legalább 3-4-esre, addig nem is fogsz elérni szignifikáns sikereket egy az egyben. Egy Fighter 1-es 3-4-es tuninggal sokkal többet ér, mint egy Fighter 2-es 0 tuniggal. A valóságban minden lelőtt RAF gépre majdnem 2 német jutott, a vége felé már tényleg tarthatatlan volt a veszteség.
Volt amikor 3000 vadászomba került kitakarítani 1400 angol repülőt a Csatorna légteréből, de nem sajnáltam, mert volt. Amikor viszont nem csináltam meg a holland csavart a kampányomban, akkor én is inkább vártam feljavított gépre, úgy már én voltam sikeres 2:1 arányban. -
phylemon #603 azért egy kéthónapos hadjáratban csak nem kellene elveszíteni több mint ezer vadászgépet. A CAS gépek még mindig nem nagyon fogynak. Pedig ezek voltak kitéve legjobban az ellenség vadászainak. Lassúak voltak nehezen manővereztek a vadászokhoz képest. Az ellenség vesztesége is hasonló. Ezt inkább úgy kellene megoldani hogy bírkózzanak egymással, és ne tudjanak tőlük bevetést végezni a CAS gépek. Ahogy a valóságban is volt.
Ráadásul fullon gyártom az utánpótlást és nem elég a veszteségek pótlására. -
#602 Lelövik egymást. Hol itt a baj ? :) -
phylemon #601 Nos, kipróbáltam az új patchel. Még mindig el van cseszve a légierő. 1700 vadásszal vágok neki a nyugati hadjáratnak és pár hét alatt leradírozzák. Az ellenségé ugyanúgy elfogy. Szóval ugyanolyan baromság mint volt. -
dolorex #600 Így már működik, húú köszi szépen!! -
#599 Hmm.
Letöltöd a mod-ot, megnyitod a zip-et, azon belül a .mod fájlt Notepad-dal. Ott van egy ilyen:
archive="workshop/content/számok/...
Na a "számos" mappát hozd létre, és oda tedd be a mod mappáját.
A .mod fájl útvonala jó. -
dolorex #598 Nem steam-es a játékom.
Manuálisan próbáltam berakni a fájlokat:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Unpack mod folder in
C:\Users\*Username*\Documents\Paradox Interactive\Hearts of Iron IV\workshop\content\394360\
Unpack .mod file in
C:\Users\*Username*\Documents\Paradox Interactive\Hearts of Iron IV\mod
Launcherben sem jelenik meg. Moddoltam már a játékom, de amiket erről az oldalról szedtem le nem sikerült működésre bírnom. -
#597 Steam-en feliratkozol, Launcher-ben kipipálod és fut. -
dolorex #596 Nem tudom volt e köztetek már olyan aki kipróbált már hasonló icon modokat. Ha igen, akkor leírhatná hogyan sikerült működésre bírnia! -
#595 Azért még vannak furcsaságok... (fent a képre katt) -
Amergin #594 Kezdtem egy újat és érezhetően jobb lett az AI. Most is lehetséges bekeríteni az egységeit, de sokkal nehezebb. Látszik, hogy próbálja kihozni a gyűrűből az egységeit, mielőtt az bezárulna. Inkább feladja a területeket, de az egységeket próbálja megmenteni. Nagyon jó! Csak így tovább. -
#593 Kijött a Sunflower (1.2) patch, itt van a changelog. -
Renegade #592 srácok, hol tart most a játék bugok/AI/eventek terén?
érdemes lassan beruházni, vagy még kell várni pár patchet?
ami nekem még nagyon megdöbbentő volt, anno streamen, hogy magyarokkal kényelmesen le lehetett rohanni a játék elején az osztrákokat, meg Csehszlovákiát és amellett, hogy sikerült, a kutyát nem érdekelte a nagyhatalmak közül. -
MuldR #591 A földközi tenger kulcsa gibraltár+szuez megszerzése. Ha ez a kettő megvan, akkor CAS-al és torpedó rombolókkal szépen le lehet faragni a bent ragadt flottát.
Infrastruktúrát a csapatok után folyamatosan kell javitani-építeni ahogy haladnak. Nem kell 10-esre, csak hogy elbírja őket. Kissebb gyalogos+lovas egységek+logistic company jól elvan afrikában.
A csatlósok serege általában béna. Csak megszállásra és front tartásra jók. Aktív támadásnál csak szívják le az utánpótlást és a manpowert. -
dolorex #590 Nem gyártok annyit amennyi napi szinten szükséges, de van raktáron 6e+.
Az infrastruktúra valóban forrása lehet a problémának. Néhol több, mint amennyit elbír...Afrikában nincs saját területem, így a fejlesztés kivan lőve. Akkor igyekszem kevesebb, de hatékonyabb egységeket odarendelni, plusz rakok rájuk logistic supportot. Rengeteg expedíciós divisiont küldtek a többi fasiszta államok, amiket szívesen át is vettem. Gondolom ez ellátottságukat nekem kell fedeznem? Ha igen akkor hiba volt, mert elég gyatra egységek és csak elvonják a supplyt az adott körzetekben.
Egyébként ebben az esetben számít, h a Földközi egyáltalán nincs fennhatóságom alatt? Egyszerűen nem bírok odajutni a hajóimmal.. -
Paladin #589 Feltételezve, hogy elég felszerelést gyártasz, akkor túl sok hadosztályod van az adott supply körzethez (F4). Vagy építs jobb infrastruktúrát, vagy vonj vissza pár egységet.
(Az infrastruktúra a harcokban sérül is egyébként, szóval a javítását sem árt ilyen esetben a prioritási lista elejére tenni.) -
dolorex #588 Köszönöm a válaszokat!
Közben a németekkel is kezdtem egy kampányt. Balkánon, Afrikában és a keleti-fronton komoly állóháború alakult ki. Főleg előző kettőnél vagyok meglőve, teljesen nulla az ellátottságuk. Ez ügyben mit javasoltok? (az egységekhez nem lett képezve logistic company)
Balkánon amerikaik szálltak partra, kb 2 éve ua. azon a szakaszon harcolunk. Dupla annyi századdal nem bírok el velük. Nekik fullon a supply, nekem meg majdnem semmi, pedig nem vagyok bekerítve és az anyaország és a seregeim között csupa axis államok vannak. -
sakkay #587 Már indítom.. -
#586 Kint van az 1.2 bétája, már lehet tesztelni. -
Renegade #585 fórumról:
Now for something totally different! As you know our games collect stats and metrics and who doesn't love stats?
12% of players use Nato counters (this jumped a whole percentage when Black ICE and August Storm mods released)
12% play multiplayer
20% play ironman
The most popular major nations are Germany at ~40% of games, Soviet (15%) and USA (12%). France is least popular at 6%.
35% are played as a minor nation
Mods are super popular! Around half of daily active games use mods of some kind. We are really excited by this, because we spent a lot of time making sure HOI was easy to mod and easy to get mods for in the workshop. -
Paladin #584 A tengerészeti techek közt (legalul) van, ami drasztikusan csökkenti. (Ráadásul az össz hadosztály limitet is növeli a partraszállásoknál).
Azon kívül minél kisebb csapatot használsz, annál rövidebb az idő. -
soulless42 #583 Sajnos ez ilyen lassú, így ajánlott mindig előre tervezni a partraszállásokat, bár amerikának van egy nemzeti fókusza ami csökkenti pár nappal, ha jól rémlik! Azok a szigetek között lehet gyalogosan átmenni, amik piros szaggatott vonallal vannak összekötve (tengeri fölény sztem kell hozzá).
Csak a fontos szigeteken kell partraszállni (békaugrás)!
Utoljára szerkesztette: soulless42, 2016.09.10. 23:17:23 -
dolorex #582 Uuu srácok, köszi szépen az infókat!
Még egy kérdés!:) A partraszállás minden esetben lassan zajlik? Megérkeztem egy kisebb csendes-óceáni szigetre 84 tervezési nap + 20-30 napos utazás után, majd közvetlen mellette lévő szigetre áttudtam kelni, de továbbiakra már újabb tervezés után menne. Mondjuk én voltam a hülye, mert teljesen jelentéktelen helyre küldtem őket.. -
#581 Nem szoktam egyenként bíbelődni a partvédelemmel. Egy army-ba rakom azokat, akiket erre szánok és területvédelmet adok nekik, végig a partok mentén. Így maguktól elrendeződnek viszonylag intelligensen: a gyalogosok lemennek a kikötőkbe, a páncélosok meg felhúzódnak a belső városokba, ahonnan elérnek egyszerre több helyet is. Egyszerű plusz egységeket is berakni melléjük, mert mivel seregben vannak, közvetlenül tudok gyártani beléjük mindent, amit akarok, ha elkészül egy-egy egység, rögtön elrendeződnek maguktól.
Amikor a magyarokkal voltam, a jugó partokat végig bevédtem így, de az albán határt is védeni kell. A hülye olaszok szinte biztosan betámadják őket '40-41 körül, mire rögtön beugranak az Allies-be és a britek azonnal benyomulnak ott is. Hiába nem voltam Axis tag, a jugók miatt a britekkel (és a szövetségesekkel) már hadban álltam, egy plusz sereggel kellett kivakarnom őket az albán hegyek közül. -
MuldR #580 Ahogy írták, 5 lovas+MP, viszont nem kell megvárni, amíg 100% ra kiképződnek, mert úgysem fog harcolni. Amint megjelenik a nyil, deploy. A másik, hogy a division equipmentben ki kell szedni, hogy az új fegyvereket használhassa. A legócskább raktáron lévő szar fegyverekkel kell felszerelni őket.
Ha nagyon nincs manpower, akkor lehet úgy, hogy nem 5 lovasdandár egybe, hanem egyessével képezni. Így mindenhová annyit kell vezényelni, hogy pont nyugi legyen, Van ahová 1-2 elég, de van ahol 10+ kell a békéhez. Macera, de nagyob birodalom esetén több 10 000 manpower spórolható.
Lehet számolgatni:
1 lovas dandár 1000 manpower, 120 gyalogsági fegyver és 2 elnyomást ad.
1 MP support unit 500 manpower, 40 gyalogsági és 10 support felszerelés és 20% bónuszt ad az elnyomásra.
Tehát ha egyessével csinálod a lovaka, akkor nem kell mellé MP, ha 5-ös hadseregekbe, akkor megéri mert az 5 ló az 10 elnyomást ad és az MP 20% -a miatt 12 lesz. Olcsóbb mint a 6-ik ló.
4 nél 8 ból lesz 9,6 vagyis kevesebb mint 5 ló MP nélkül, de kevesebb ember/felszerelés kell hozzá. 3 nál már nem éri meg MP-t rakni mellé.
Partraszállás ellen csak a portokat kell védeni. Nem baj, ha máshol száll partra, de ha nem tudja a portot elfoglalni, akkor utánpótlás nélkül napok alatt fel lehet morzsolni.
Port védelemre nagy hadosztály kell, nyugodtan mehet 40-es combat with, mert az erősítés megérkezéséig egyedül fog harcolni.
Én 14 gyalogos és 4x1 tuzerseget szoktam belerakni. Így baromi sok HPja, organizationja lesz és magas soft attackja. Ezt megtoldom még egy engineer brigáddal, vagy ha tele vagyok tüzérséggel akkor még egy support artyval. Ezeket viszont fullra kell képezni. Tüzérségből mehet a régebbi verzió, nem kell a legújabb, ha nincs elég.
Valahol mögöttük jó ha van a közelben egy pár hadosztályból álló kissebb csapat, hogy ha valahol mégis megkisérlik a partra szállást , akkor be tudjon ugrani segíteni. Ez lehet akár pihentetett, feltöltésre váró egység is, vagy valami gagyi banda, ahogy már lentebb írták.