1394
Hearts of Iron 4
-
LookUsArts #740 Mindenkinek a sajat szaj ize persze. De en amugy ott is el lehet terni a tortenelemtol, csak nagyobb kihivas (ezert hardcore) + sokkal tobb es melyebb lehetoseget enged a jatekban (pl loszer gyar... Pedig ha belegondolsz, ha mar puskakat es tankokat kell gyartsal akkor loszert miert nem kell? :D) -
Paladin #739 Tudom, hogy népszerű, én nagyon utáltam a black ice-t. Mindenféle óriási harci módosítóval próbálta megakadályozni, hogy eltérj a történelemtől.
Nekem nem fun, ha csak a újrajátszhatom ami volt. -
LookUsArts #738 Amugy latom van am itt elegedetlenseg boven, DE azert a 4 vedelmeben hozza kell tenni. Hogy Azert anno a 3-sem inditot olyan konnyen csak a kis millio patch es 3 kiegeszito (nem DLC) meg vagy 40 kozmetic DLC tette azza amit annyira megszerettek a nepek. A 4 is majd kinovi a betegsegeit, csak most meg eggyutt kell elni vele.
Aki meg nagyon vagyik a 3-nak a hangulatara arra ugyis lesznek majd meg modok.
En szemely szeruen a BLACK ICE-modot varom, hogy kiteljesedjen (A 3.-ban is jobban szerettem a black ice-t mint a vannilla-t) es itt is nagyon allat lesz. -
LookUsArts #737 Nekem ezzel nem volt sok bajom. Nekem az U-boot mindig ugy mukodtek mint ahogy kellet. Ahogy emlekszem
(Amugy nincs olyan opcio a flottaknak, hogy ne tamadjanak hanem automatan keruljek a harcot? Ahhoz hogy atjuthass az Angol csatornan.)
Nekem ami nem mukodott az az volt hogy a Navy-Planes > Tengeri kikoto, Olaszokkal bezartam a foldkozi-tengeri katlanomat es bent ragadt 2-3 flottaja a szovetsegeseknek. Szepen lassan a kissebb olasz flottam szetveregettem oket, de amikor mar csak 1 maradt nekem meg szinte semmi vissza vonult a kikotojebe es hiaba probaltam kikoto tamadasokkal elsullyeszteni oket (200-300 repulo) NO DAMAGE... :( .
-
Paladin #736 Az az alap verzió :) -
SirShark #735 Megéri a Cadet Edition-t megvenni az alap verzió helyett? -
Amergin #734 Az u-boot harc egy tányér híg fos. Soha nem sikerült még az angol csatornán átjuttatni veszteség nélkül az u-bootokat a Franciaországi bázisaikra. Ha megkerülöm a brit szigeteket és úgy küldöm oda, akkor is az első összecsapásban kilövik őket általában úgy, hogy semmilyen konvojt nem tudnak még meg se támadni.
Másodjára az olasz etióp partoktól akartam japánba küldeni a kezdeti 12 db u-bootomat -tanulva abból, ami az Atlanti Óceánon történt- de persze őket meg az Indiai Óceánon vadászták le, még oda sem tudtak érni a célterületre...
Remekül emulálja ez a program a boldog időket.
Csak akkor lehet hasznukat venni, ha meg van a tengeri fölény.
De könyörgöm, pont hogy ennek az ellensúlyozására lettek az u-bootok!
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2017.03.05. 21:37:49 -
Kotomicuki #733 ...és amikor ezt az egész frontvonalban, végig elkezdi játszani...
Volt olyan, hogy az ibériai félszigetet visszafoglalandó hadakozásban egész Afrikát körbehajóztatta 6 hadosztállyal, csakhogy 1-2, baráti kikötővel odébb küldje azokat - természetesen ezek helyére is a túlvégről vonatoztatott egységeket...
Ha ilyennel pont elkapod a támadásban lévő ellenfelet, akkor lehet nézelődni, hogy a vonalaid mögött, az egy-egy ilyen lyukon át szétspriccelt egységeit hogyan vágod nyakon... (külön öröm, ha ilyenkor hegy + erőd is van az amúgy is úttalan terepen) ...ha meg még keskeny is a szakasz és egész hadseregek maradnak utánpótlás nélkül emiatt!
Nem mondom, ha mazochista volnék, akkor jobb se kéne ennél! -
Paladin #732 Ugyan miért már miért ne lehetne csak az egyes részeket a gépre bízni?
Ebben pont sokkal jobb, mint a 3. Amit rá is bízol a gépre, afelett is nagyobb ellenőrzésed van, és egyszerűbb belenyúlni kézzel.
(Egy dolog van elkúrva: erőforráskímélés miatt mindig csak akkor ellenőrzi a frontvonalon hogy hova kéne egység, amikor egy egység felszabadul. Ez azzal jár, hogy ha elindított egy hadosztály a front másik végére, akkor annak a parancsait nem bírálja felül akkor sem, ha mellette támad lesz üres hely a fronton, ahol nagyobb szükség lenne rá, inkább máshonnan küld oda. Európában ez még hagyján, de az alacsony infrastruktúra mellett, főleg Ázsia nagy területein nagy szopás)
Malarki:
A tengeri rész ebből a szempontból alig változott, az irányítása kicsit más, és nagyobb zónák vannak. Most is megteheted, hogy kézzel küldöd adott helyre a flottád, a többi parancs meg elég hasonlóan működik.
A légi az valóban elvontabb lett, de jobban hasonlít valóságosra az irányítási mód. (A más kérdés, hogy a balance le van baszva még mindig).
Sakkay:
Ja, teljesen kretén.
Lehet hogy le kéne cserélniük azt a lófarkas hülyegyereket, mert úgy látszik nem boldogul a feladattal. -
sakkay #731 Köszi az infót.
Amúgy hihetetlen gagyi a hoi 4 ai-ja
legalábbis 1.2.
Simán buta..
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.03.05. 10:24:12 -
Malarki #730 Nem, sose, így lehet hogy ebben igazad van, bár kétlem hogy a HoI4 MI-jét alul lehetne múlni.
Egy stratégiai játékban szeretem én irányítani a csapatokat mert szerintem ez a játék lényege. Ezért utálom az új légi és tengeri harcrendszert, mert semmi ráhatásod nincs rá, kiküldöd a hajókat valahova ahol valamikor majd talán csinálnak valamit. -
Kotomicuki #729 Csak az a különbség, hogy a 4-ben nincs ilyen gomb:
- vagy minden egyes hadosztályodat, külön, kézzel irányítasz (ahogy azt a 3-ban is tetted)
- vagy olyan káoszt csinál a gép, hogy kritikus helyzetekben az egész arcvonalad összeomlik
Amúgy, az egyszerű dolgokat rá lehetett bízni a 3-ban a gépre.
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2017.03.05. 07:36:45 -
LookUsArts #728 Kattintottal mar valaha a 3-ban a hadsereg ikon-nal a kis "AI" jelre? En arra gondoltam. -
yamato41 #727 Igazad van. A katlanozás sokszor hiheteltlen nehéz volt, mert jól összehangolt, erős támadásokat indított. Összevonta a tartalékot, amit egyszerre vetett be, nem külön-külön. Simán visszavonult, ha melegedett a helyzet, lerövidítette az arcvonalat, utóvédet hagyott stb. A hadműveleti AI nem volt rossz a 3-ban. A 4-ről nem tudok nyilatkozni, mert részemről a normális hadszervezet hiányában ignorálom. -
Malarki #726 "AI/MI > Most komolyan? A 3-ban olyan segg titan volt az AI hogy mindent magadnak csinaltal mert az AI elbaszott midnent. A 4-ben levo mar atom fizikus ahhoz kepest"
Ez a mondat igaz, csak pont fordítva. -
LookUsArts #725 Egyenlore meg patch-elgetnek, aztan a kovetkezo nagyobb patch majd a legiharcokat fogja ujra dolgozni elmeletileg.
Ha valaki beszel angolul akkor itt beszelnek rola:
Szerkesztok jatszanam modokkal es beszelnek a jovorol
Amugy arrol is szot ejtenek (hogy sok regi fun peldaul ezt a BLACK ICE modot jobbnak tartja mint az eredetit (en is)) es erre ugy reagaltak, hogy inkabb szeretnek a jatek stilusat annak amilyen most, es majd aki akar hardcore-kanape tabornokozni az majd jatszik modokkal... az alapjatek meg marad ilyen kis arcade-s. Valszeg azert, mert lassuk be a HOI az mindig is egy reteg jatek volt. Es most ezt a reteget akarjak tagitani azzal, hogy az is neki kezdhessen aki nem Nemeteket olt mar annya hasaban is.
UI
AI/MI > Most komolyan? A 3-ban olyan segg titan volt az AI hogy mindent magadnak csinaltal mert az AI elbaszott midnent. A 4-ben levo mar atom fizikus ahhoz kepest
Terkep > Nem a legjobb, de meg mindig jobb mint a 3-ban, Ez mar tul muveszi lett es nem tul praktikus
Gyartas > Nekem jobban bejon az hogy puskakat gyartok minthogy xy IK-t rarakok a "reinforce"-ra...
Harc > ugyan az mint a 3-ban ha az 1v1-et nezed, csak annyi hogy az AI kattingat helyetted > nagyon bejon
Legi harc > Masabb de nem rosszabb, nem kell vele annyit szoszmotolni > nekem bejon
Tengeri harc > ugyan az csak sokkal latvanyosabb
Teljesitmeny - single > sose volt vele problemam,,, csak a late game-ben de azon mar dolgoznak
Teljesitmeny - multy > A 3. ban nem lehetet 3-emberrel multyzni mert folyamatosan DEsync meg minden rohadt elet megakadalyozta hogy egymas ellen jatszatok, a 4 sem sokkal jobban indult, de most mar azert alakul siman lehet 10-15 fos multykat csinalni, ha az emberek nem lepnenek ki.
Reszletesseg > Na ez az amit alairok, a 3-ban nem volt 2 egyforma nemzet... itt meg sablon1 sablon2 jeeee nemetorszag.. de majd "DLC"....
AR/ Maketing > Es EN csak ezt az egy dolgot kritizalom, Kezdik azt mint anno a CK2-nel, minden fasza ujitas > DLC > vegeredmeny, a vilag legjobb jateka > 60e ft.... es mar itt is kezdik... van az alapjatek..oke... OHHH hogy te szeretnel tobb oszagnak sajat focus-t meg egysegeket, meg fegyvereket...stb DLCCCC -
sakkay #724 Van bármi infó arra, hogy a népharagra tekintettel bonyolítják kicsit a hadseregek parancsnoki láncát? Vagy van bármi ígéret változásra? -
soulless42 #723 A kutatási része inkább a hoi2-höz hasonlít, csak ott életszerűbb volt, hogy a megfelelő szinttel és tulajdonságokkal felszerelt nemzeti gyárakat, vagy személyeket válassza ki az ember, szóval igen, még ezt is sikerült lebutítaniuk!
Ez az statekre osztott légi hadviselés pedig tényleg szar, remélem javítanak majd rajta, a másik amitől falra mászok, hogy még mindig csak 1 cpu magot használ 90% fölött, a többi szinte alszik, könyörgöm 2017-t írunk, nem 2003-t(mikor még pentium3-al nyúztam az 1-t)!
A hadsereg felépítés pedig az 1-2-ben is hasonló volt, csak több volt bennük a történelmi tábornokok, viszont nekem nagy pozitívuma a pontosnak mondható térkép (korábban ez sztem pocsék volt), a gyártási rendszer és a tengeri hadviselés is tetszik!
Az AI pedig remélem idővel fejlődni fog.... -
Kotomicuki #722 Ó, csak tudnám, milyen újdonságok azok, amik ezt a nagy lelkesedést kiváltják belőletek, mert egyedül a grafikai része van kellőképpen kidolgozva az összes többi a minősíthetetlen szintjén lebeg - ami újdonság...
Ami működik benne, azt mind az elődeiből hozta... (pl. a kutatás leginkább az 1-ére emlékeztet, a hadosztályok összeállítása a 3-ból jött, stb.)
A nemzeti ideák is inkább csak a mod-okban vannak kidolgozva, az alapjátékban eléggé sótlanok.
Egyszerűen csak szebb és sokkal egyszerűbb lett az egész - ezek meg nem éppen a stratégiai játékok elsődleges védjegyei, inkább egy arcade-éi - és még azt a keveset sem tudták tisztességesen összerakni!
Ha belegondolok, hogy ma csak azért lehet sikeres egy (egykor?) stratégiai játék, mert levitték egy Super Mario szintjére...
...és majd ezen felbuzdulva milyen irányba is viszik tovább...?! -
Malarki #721 Az a baj ezzel a játékkal hogy tényleg vannak benne baromi jó újítások(pl. national focus fák, a gyártás rendszer tök jó) viszont a negatív dolgok annyira lehúzzák hogy ezeket szinte észre se lehet venni. Az idióta térképen még túllépek, a gagyi és végletekig lebutított légi és tengeri harcot is lenyelem, de amit a s*gghülye MI művel azon nem tudom túltenni magam. Minden szinten életképtelen, legyen diplomácia, taktika, fejlesztés, harc, bármi, egyszerűen minősíthetetlen. És emiatt nincs is kihívás, mert a németekkel kényelmesen haladva is 41-42-re nincs ellenfeled. Az oroszokat 6 hónap alatt le lehet győzni simán, wtf? A HoI3-ban volt egy játékom ahol 5 évig harcoltam velük. persze ott is lehetett nyerni gyorsan, de álltában több évig elhúzódott a háború és érdekes volt. Itt mi van? Semmi. Bekeríted, átgyalogolsz rajtuk mert az Mi képtelen bármiféle ellenállást kifejteni. Szörnyű. És utána ki marad ellenfélnek? Az USA a kb 40 hadosztályával? Vagy Anglia a feleannyival? 0 kihívás. Még jó hogy van 1-2 értelmesebb mod amivel valamilyen szinten érdekes a játék.
És a legszomorúbb hogy ezen lassan 1 év távlatában sem tudnak változtatni. -
phylemon #720 kövezzetek meg, de játszva a sorozat minden darabjával, én még mindig ebben látom a legtöbb potenciált (kár a légierő baromságaiért). A 3. nekem nagyon sótlan volt. -
LookUsArts #719 Izlesek es pofonok szerintem. (Meg mielott azt hinnetek, en is jatszottam az osszes HOI-val) de nekem tetszenek a valtozasok benne. Egy resze... de abszolut nem kell utalni mert masabb lett. Oszinten szolva az elodok 1-2-3 egymas klonjai voltak itt/ott toldozgatva. Vegre a 4-ben elhoztak egy csomo ujdonsagot amit dijazok. -
Kotomicuki #718 Igen, már a HoI 3 is egy elkapkodott, kellőképpen ki nem dolgozott alkotás volt - mindettől függetlenül látszott benne a HoI 2 kibővítési, "elmélyítési" szándéka, csak ezt nem sikerült végigvinniük (pláne nem a kiadáskori állapotára a játéknak) - , de mindezt sikerült a HoI 4-el még megfejelniük -> igazán " büszkék" lehetnek az alkotóik!
A HoI 2 utolsó "része" kivételével - ahol a stratégia bombázással végleg és menthetetlenül le lehetett vkit törölni a föld színéről, mert egyszerűen már mindent a gyártókapacitásra terheltek rá és az döntött, hogy ki kezdi azt el előbb és nagyobb mértékben: ez meg "kissé" egysíkú volt már - valóban még mindig az a koronázatlan királya a sorozatnak - kidolgozottság és játszhatóság terén mindenképp.
Amergin #716:
Radarokkal sem javul a helyzet? -
#717 Azért akkoriban baromi nehéz volt a tájékozódás, nem csak az időjárás miatt, és nem egyszer fordult elő, hogy saját hajót lőttek és viszont. Ez szerintem rendben van a szimuláció szintjén. -
Amergin #716 Hát az tényleg fáj nekem is, hogy nem lehet egy tengeri csatába légierővel beavatkozni direkt. Tudom, hogy hol a csata odaküldöm a légierőt oszt jóság van...
Nem-nem! Csak egy bazi nagy területet adhatok meg célnak, oda megy a légierő és statisztikai alapon majd egy része (lehet, hogy elhanyagolhatóan kicsi része) fog résztvenni egy tengeri csatában.
MI VAN????
Ez kreténség kérem szépen.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2017.02.27. 20:49:25 -
Nirz #715 A HOI 3 is bukás volt és abszolút nem reális, rengeteg videó volt a youtubon hogy Albánia WC(világ meghódítás) csalás nélkül.
Részemről a HOI 2 volt a favorit -
#714 Alapvetően nem rossz ez, szerintem, ami most van, a HoI3 OOB visszahozása már tényleg a ló túlsó oldala lenne. Egy plusz szintet kellene beépíteni csak, ami az Army Group lenne, a mostani Army fölé. Hosszú lesz és kicsit off, szóval spoilerbe:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Arra gondolok, hogy a division planner megfelelőjére lenne egy "army planner" is, amiben max. 24 division-t lehetne összevonni és akár egyben gyártósorra is küldeni, kicsit hasonlóan, mint a HoI3 Theater volt, ahol a hiányzó egységeket gombnyomásra berakta a production fülre. Ezután army szinten szabályozható lenne, hogy kell-e upgrade, vagy sem, azon belül division-onként lehetne egy-egy fejlesztést végrehajtani, vagy hagyni automata prioritáson. Ezeket az army-kat vezetnék a mostani tábornokok. A hadseregcsoportokat (army group) kapnák a field marshal-ok.
Army szinten a tervezés csak a HoI3 planner-hez hasonló nyilak húzásából állna (és nem a mostani frontvonal húzásból, amit állandóan ismételgetni kell, mert rossz irányba húzza, vagy megbontja és elfelejt egységeket hozzárendelni, vagy ronda kurflikat rak bele egy sziget, vagy átkelő miatt, stb.). Egy army több nyilat is kaphat, az elosztás automatikus, vagy jelölhető divízió típusonként. Tengeri, vagy légi invázió esetén értelemszerűen előre kerülnének a specializált egységek (marine, paratrooper), mint támadók. A szemben lévő egységek típusaira osztaná le a divíziókat is (pl. páncélosok ellen páncélvadász egységek, gyalogság ellen könnyű páncélosok és gyalogság, erődök ellen engineer gyalogság, stb.). Így lenne értelme a kódoló/dekódoló fejlesztéseknek és a légi egységek felderítő tevékenységének, mert ismeretlen fronttal szemben kb. random leosztást kapnál.
Army group szinten a tervezés csak célterületeket, városokat jelentene, amihez a beosztott army-k automatikusan nyilakat kapnának a fentiek szerint.
Pluszban visszahoznám még a garrison egységtípust is, ami alapesetben csökkentett harcértékű gyalogságot/lovasságot jelent, gyakran MP kiegészítéssel, de kb. bármilyen egységet bele lehetne rakni. Ezek ugyanúgy divíziókat jelentenének, de annyiban egyediek lennének, hogy nem kerülnének bele army-kba, hanem valami egységes "occupation forces" név alatt futnának (hozzájuk rendelhető politikai figurákkal, szervezetekkel, stb., amiket a nemzeti fülön lehetne felvenni). Ezek a garrison-ök alapesetben a nagyvárosokban gyártódnak és automatikusan utaznak ki az elfoglalt területekre, a partizán tevékenységek mértékétől függően. Az egységek közvetlen irányítása nem fontos, de régiókra beállítható lehetne a garrison prioritás (off, 1-3). Vagy, ha ez egy default army group lenne, akkor ugyanúgy állítható lenne a defense státusz ("csíkos" területek). A HoI4-ben mindig utálom a bíbelődést ezzel és hogy minden theater-en külön army-t kell fenntartani erre.
A légierőt meg úgy alakítanám át, hogy totál megfordítanám a definíciós irányt. A légi térképen a régiókra bökve lenne választható, hogy ide x darab vadászt, taktikai/stratégia bombázót, CAS-t, naval bombert, stb. kérek, ilyen és ilyen feladatokra (kb. mint a mostani kattinthatós ikonok). A gép a tartalékból szétszórná a legközelebbi légibázisokra ezeket és önálló egyégeket képezne belőlük (mondjuk default 100-as, vagy állítható darabszámmal, a lényeg az, hogy ne nekem kelljen állandóan kézzel összerakni minden egyes squadron-t). Ha nincs elég gép, kérésre bedobná őket a gyártósorra (de mivel a főbb géptípusokat mindig gyártani kell, ez nem annyira fontos). A harctéri régiók magasabb prioritást kapnának upgrade-re is, a belső, békés területek automatikusan leszabályozódnának (de maradna a kézi beállítás is). Ha nincs elég légibázis, akkor távolabbiakat keresne, ami persze jelentősen csökkenti a hatékonyságot (vagy lemegy nullára, ha nem elég a range). A bázisok növelése, építése továbbra is a játékos feladata lenne, de lehetne annyi automatizmus, hogy egy felbukkanó kérdésre gombnyomásra berakja a construction listába a javaslatokat (a rendezés már szintén a játékos dolga).
Ha egy régióban lehúzok gépeket, mert már nem kellenek, a felesleg bemegy a tartalékba, onnan meg ki a többi, hiánnyal küszködő területekre. A régióknál pontos típust szerintem felesleges lenne állítgatni, elég a 7-8 féle főcsoport, azon belül a legújabb/régebbi gépeket magától osztaná el, prioritástól függően. -
Kotomicuki #713 Jó, de a megvalósítási hibákat, vagy a nem rátermett programozói/menedzseri gárdát ne ródd már fel a jó ötlet kárára.
Az igaz, hogy a megvalósítása a játékban egy katasztrófa volt és nagy kár, hogy legalább egy külön ablakot nem szenteltek neki, ahol átláthatóbban, egyszerűbben meg lehetett volna oldani mindent, mert legalább ennyire hasznos és fontos lett volna...
Ami most van helyette a 4-ben, na az az igazán katasztrófa - ha nem is a végletekig leegyszerűsített parancsnoklással, hanem a frontvonalak és működési sávok beállításával van a nagy és megkerülhetetlen probléma.
Egy kevéssé kidolgozott rendszer helyére hoztak egy még rosszabbat! -
Malarki #712 Ez azért nem egészen így van. Egy frakció addig harcol amíg a benne lévő összes nagyhatalom nem kapitulál. ilyenkor jön a békekonferencia. Viszont ha legalább 50% warscore az egyik fél javára akkor a másik oldal frakcióvezetője kérhet békét, erre van az Offer peace opció. Legalább is elvileg... -
LookUsArts #711 Nem akarom elrontani senki jo kedvet, de Frakcioban levo ellensegnek nem tudsz beke egyezmenyt kuldeni. Csak frakcion kivul levo ellensegnek. Ha valaki belepett egy frakcioba akkor azokkal addig kell harcolnod amig minden egyes tagja a frakcionak vesztet. -
LookUsArts #710 Teny es nem teny. Van parancsnoki rendszer csak nagyon leegyszerusitve es "lathatatlan" (Parancsnokok es Dandarparancsnokok+Hadszinterek) A valosagban sem azert van parancsnoki lanc mert akkor a tankok konnyebben leromboljak az erodoket. Adminisztrativ es logistikai szerepe van. A jatekban ez ugy nez ki, hogy van egy hadszintered (Theather HQ) > Egy parancsnokod ( Army HQ) > es az embereid (platoon HQ). Csak max nincs ki irva hogy melyik noname parancsnok iranyit mit meg hol... nekem nem hianyzik... es nem feltetlen hivnam kevesbe realisnak mint a regit. (Ha van egy csomo fortress buster parancsnokod akkor at tudod torni a maginot vonalat konnyen...) Azt beismerem, hogy jol nezet ki attol meg regen ahogy elhelyezkedtek a kis HQ-k mindenhol szepen. De az eleg zavaro volt, hogy minden egyes alkalommal amikor kezdtel egy jatekot akkor 20 perced csak azzal ment el hogy ossze rakd a lancolatot, es ha veletlen ra mertel kattintani az AI gombra akkor kezdhetted elolrol, es az AI mindig csak szenvedett a HQ lanc-al akar barati akar ellenseges oldalon -
Malarki #709 Remek... Mióta is van kint a játék, 1 éve? Végül is miért is működne egy ilyen opció... De persze 0 tartalommal rendelkező dlc az már van...
Egy vicc ez az egész játék, alig van olyan része ami normálisan működne, modok nélkül meg kb játszhatatlan... Akkor járnának a legjobban ha törölnék az egészet és nekiállnának egy NORMÁLIS HoI5-nek. -
Kotomicuki #708 Nagy kár, hogy a valóságban semmiféle érdeklődést nem mutattak - a terveik átnézésén kívül - a francia hajópark iránt az európai tengelyerők. Már csak azért sem, mert azok - majdnem - végig francia kezekben maradtak...
Amúgy, nagyon gyér teljesítményt nyújtottak az újabb építésű - már, amit teljesen befejeztek - fr. hajók - lásd Jean Bart vs. 406 mm lövedék és bombák - , így nem is csodálom, hogy csak a hülye angolok kapkodtak értük/miattuk... (miután a kezükre kerültek sem vették túl nagy hasznukat, sőt, inkább csak teher volt a vállukon - ahogy a 43'-ban átállt olasz flottát sem tudták már mire felhasználni)
Be kéne látni, hogy az európai hadszíntéren nagyjából 0 volt a hadiflották jelentősége a kis térség és az ezt szinte maradéktalanul uralni tudó légierők miatt:
- a németek totál idióták voltak a nagy felszíni hajók felhasználásában: KIZÁRÓLAG kereskedelmi hajók elleni "harcra" építették meg és vetették be őket (és amúgy is a szárazföldi haderőre gyúrtak) ; Wilhelm Marschall-t csak azért leváltották, mert az értelmetlen parancs (lövetni az ellenség által kiürített és felgyújtott kikötőt) ellenére, ÖNÁLLÓ DÖNTÉST HOZVA, inkább a menekülő angolok után vetette magát és 2 rombolót és egy CV-t pusztítva el a 2 csatacirkálójával...
- az olaszoknak meg a normális, harcra kész, emberi erőforrások teljes hiánya (legfőképpen a vezetésben) és némiképp a technológiai lemaradásuk (pl. radar (hiánya) vs. éjszaka - lásd pl. Matapan '41) volt a gondja; legsikeresebb tengeri erejük a Decima MAS volt a kommandóakcióikkal
Ellenük így a még a zömében a WW 1 környékén épített angolok is elegen voltak...
Ezek mellett inkább csak a konvoj-háború és a partraszállások igényeltek némi flottajelenlétet. -
yamato41 #707 Nézd, lehet, hogy igazad van, de ez így olyan messze van az élethűségnek még a látszatától is, hogy a Makó-Jeruzsálem járat a közelébe sem érhet. Egyébként volt jelentősége, a parancsnokok pluszt adtak, supplyban segített és még csomó más dologban is jobb volt. Pl. Maginot-t át lehetett törni viszonylag könnyen fortress buster parancsnokokkal... -
Kotomicuki #706 Az az, hogy túl sok gond van még a játékkal kapcsolatban.
A megrendelői egy látványosabb, arcade-abb HoI3-at akartak, mer' az túl bonyolult volt a népnek, erre itt még azt a kevés politikai részt sem tudják tisztességesen megcsinálni, ami megmaradt belőle a harcokon és a tervezés + gyártáson kívül... -
LookUsArts #705 Amugy jovohet keddre/szerdara szeretnek szervezni egy nagyobb (10+) jatekos multyplayert aki szeretne csatlakozni a reszeleteket itt beszeljuk meg a steam-en
Steam csoport a multyhoz
Utoljára szerkesztette: LookUsArts, 2017.02.25. 18:21:13 -
LookUsArts #704 Lehet,hogy csak jugoszlaviaval tudod oket szabadon engedni (mert vegul is a nemetekkel te a jugokat foglalod el es nem a horvatokat.) De am lehet, hogy hulyeseget mondok, neha keverem mar hogy mi van a simaban es mi van a TFW-ben -
LookUsArts #703 Sziasztok Andris vagyok es gondoltam 190 ora jatek utan, elkezdek nezelodni multihoz emberek utan.
Erre meg reagalva, ez az egesz "hiearhiai struktura dolog a 3-ban is csak egy latszatos hulyeseg volt szerintem, persze adott egy kis izt a jateknak, hogy lattad a lancolatot, de nagyon sokat nem osztot szorzott, csak feleslegesen kellet kuldozgetned meg a parancsnokokat is. -
Malarki #702 Ezt az Offer peace opciót használta már bárki bármikor is? Most játszatom a franciákkal, átmentem kommunistába. A németeket meg az olaszokat ledaráltuk a Szövetséggel együtt, de nem tudok békét kötni mert japán 3 hónappal a háború vége előtt belépett...(mert miért is ne lépne be egy egyértelműen vesztes háborúba a fél világ ellen úgy hogy van kb 30 hadosztálya és a kínaiak már a kontinensről is kiverték...) Na jó, akkor cheat, átmentem a japókhoz, békét akartam ajánlani, de azt írja hogy nincs 50% warscore a győzteseknek ezért nem lehet. De a háborús ablakban meg már 66%-ot mutat a javamra. Na most ez akkor mi? -
#701 1.3.3, 2. bejegyzés: sok-sok UI, AI és performancia javítás, újdonság jön, most nem kivonatolok.