1394
Hearts of Iron 4
-
vgy63 #700 Franciao. kapitulációja esetén a francia flotta jól jöhetne a németeknek. Azok a hadihajók nem voltak olyan rosszak...
Az angolok mindent megtettek, hogy ne juthassanak német kézre. -
yamato41 #699 Amíg normális, többszintes hadrendet nem állítják vissza, addig kuka az egész, "fejlesszenek" bármit. -
#698 Érkező 1.3.3 változások, 1. bejegyzés:
- Egy provincia infrastruktúra fejlettségi szintje ki fog hatni a benne építhető gyárak költségére is: alacsony fejlettség - magasabb költség (azaz több idő). Ez azzal fog járni, hogy a kezdetben is magas fejlettségű területeket lesz muszáj előrevenni, a többin meg előbb az infrát növelni elfogadhatóra. Viszont így logikusabb, hogy pl. a SZU nem fog távoli területekre gyorsan védett gyárakat felhúzni és a kezdeti ipartelepek is sokkal értékesebbek lesznek. (Többen viszont felvetették, hogy ez keményen oda fog verni pl. Japánnak, vagy Kínának.)
- Változik a termelési hatékonyság, most már görbét fog leírni, azaz eleinte gyorsabban emelkedik, aztán lelassul. Ez kihatással lesz a gyártásra és a tech-re, nem biztos, hogy meg fogja érni rögtön fejlettebbre váltani, ha az efficiency lassabban nő vissza (és már írták, hogy lesz efficiency retain nerf, azaz nem lehet majd 100%-ot elérni ebben).
- A justify war most már figyelembe veszi a célnemzet méretét is és ennek megfelelően befolyásolja a world tension-t. Viszont, ha háborúban áll egy nemzet, már alacsonyabb tension szinten is beléphetnek frakcióba. Nem hiszem, hogy ez olyan jó dolog, megint minden piszlicsáré kis porfészek be fog ugrani a frakciókba és miattuk azonnal hadat fog üzenni mindenki mindenkinek...
- Kapituláció is fog adni felszerelést - bár nem tudom, minek. Oké, hogy valósághűbb, de kevés az esélye, hogy a rosszabb, elmaradottabb felszerelések lekerülnek az egységekhez. Mindegy, amit lehet, legfeljebb kiszórjuk a gyengécske háborús nemzeteknek. :) -
Amergin #697 Horvátországot hogy lehet "előhozni"? Nekem németekkel nem volt olyan lehetőség, hogy "release nation". -
#696 1.3.2 Hotfix -
Paladin #695 Gondolom manpower hiányra gondolsz.
Egyrészt szigorúbb sorozási törvényeket lehet életbe léptetni (de vigyázz, egy határon túl már negatív hatásai vannak az iparra pl.), másrészt vannak a doktrinák közt is olyanok, amik növelik. -
Califa #694 sziasztok , M.O. val kezdtem 1936ban, elég jól átlátom(remélem) a dolgokat. viszont a munkaerőhiánnyal nem tudok mit kezdeni. Hogyan lehet orvosolni a problémát ? -
Swarczi #693 Ez már valahol paradoxos megszokás manapság hogy ahelyett hogy jó AI-t írnának inkább különféle kisebb nagyobb segítséggel próbálják boostolni a nonhuman playert. A kedvencem eddig az volt mikor kínával sikerült kicsinálnom japánt(remélem a jövöben jön egy kieg ami ad kínának egyedit nat tree-t) sikerült relative jó viszonyt összerittyentenem a szövikkel és felkészültem egy oroszok elleni háborúra, arra építve hogy egy védelmi vonal mentén a nagy manpowerem segítségével kivéreztetem őket.
Az egyik leghosszabb játék vette kezdetét mivel ahhoz képest hogy az oroszok szibérián keresztül látták el a csapataikat akiknek 1,5 év után fegyverük is alig volt már elvileg a termelésnek a béka segge alatt kellett volna lennie mert már az utolsó policy-t is alkalmazták a manpowerre(lenyomták a németeket de ott is volt sok veszteségük) még simán kibérták azt hogy a seregük kétharmadát a semmi közepén levő fronton tartsák és ellássák... több mint 3 évbe tellett mire sikerült elverekednem magamat legalább az uralig ahol meg kellett állnom mert addigra abszolute elfogytak a fegyvereim. Ez azért probléma mert a háborúban sok múlott azon hogy mennyire sikerült az utánpótlási vonalakat megzavarni ebben a játékban viszont látszólag csak a human player utánpótlási vonalai számítanak. -
Kotomicuki #692 Hát, ezzel a játékkal csak ua a baj, mint a Stellaris-szal: a közepétől hiányzik a vége!
Kipróbáltam:
- ha 4 hadseregem (4x24, mind 7 gyalogos + 2 tüzér) áll a Velence-Marseille vonalon, akkor már elláthatatlanok - uú, ahogy a front túlfelén is a hasonló erőkkel felvonuló egységek
- ha 2 hadseregem áll ezen a vonalon, akkor elláthatóak lennének, de ekkor mint sajton az egér jönnek át rajtuk az ellátatlan tengelyerők
A kettő között az a különbség, hogy ha a gyártósorok és a manpower bírja a veszteségek pótlását, akkor az első változattal kb. fél évig még, úgy-ahogy, ki lehet tartani, de utána bezúzzák őket is a végig ellátási gondokkal küszködők.
A Spanyolok csatlakoztak a szövetségesekhez és ezzel kaptak is a nyakukba 40-50, szintén ellátási gondokkal küzdő, német hadosztályt (pár olasszal és románnal karöltve). Figyeltem: a tengelyerőknek végig ellátási nehézségeik voltak, de lazán legázolták a hegyekben beásott, végig jól ellátott spanyolokat (mellékesen egy dél-nyugat franciáknál végrehajtott, angol partraszállást is felszámoltak).
Az olasz hadosztályok zöme nem váltott ki elismerést, se a németekből, se a szövetségesekből -> lehetnének kb. spanyol erősségűek...
Azaz, az USA erőknek (igaz, ők is helyben tanulták a háború mesterségét, de '42 vége, Monty óta nekik is az ellátásban, hadianyag-többletben legyőzni az ellenséget volt a vezérlőelvük) is hasonlatosan kellene átlépni az olasz Alpokon.
Ezt az ellátási többletet nem bírom elcsípni a játékban, legfeljebb, ha ellenem játszik a gép, de akkor is csak nála, egyedül...
Vhogy, hiányzik a végjáték teszt és ennek az eredményeinek a játékba integrálása: az elején, pár tucat hadosztállyal egész Európában, még nincs gond, de, amikor 1-1 frontvonalra zsúfolódik össze ennyi, akkor már nagyon nincs a helyzet magaslatán a játék!
A meglévő lehetőségekkel (infrastruktúra- és kikötő-fejlesztés), jelenleg nem lehet ezt az eléggé nagy hibát áthidalni - alapjáraton 2x24 gyalogos divíziót nem lehet, hódítóként a japán hegyekben ellátni...! -
Cefre #691 Helló
Hogy tudom felrakni a magyarosítást ? -
Kotomicuki #690 Igen, fenntartható volt...
Néha meg szünetelt szünetelt a bevetés, akár pár hónapig is, mert a veszteségek miatt dezertáláshoz, a repülést megakadályozó szabotázsok végrehajtásához közelivé vált a hangulat a repülőszemélyzet maradékánál - olyannyira, hogy még '45 áprilisában is szállt le gépük Svájcban, internáltatni magukat a háború pokla elől...
Ezért is volt a kezdetben "20 bevetés és jöhet a leszerelés" szabály - amit, ahogy javult a szövetségesek számára a helyzet, úgy emeltek egyre följebb és följebb - és emellett még a komoly pénzjutalomban is részesült a személyzet /bevetés - vodkát mégsem adhattak nekik, mert nem az aknamező "megtisztítása" egyszerűségű volt a feladatuk...
Sz'al, elértek eredményeket, csak az ezért fizetendő ár volt tarthatatlan - ezért sem bombáztak nappal az angolok! -
Paladin #689 Nyilván hírszerzési adatokra küldték a valóságban, ami rengeteg féle forrás lehetett. Például légifelvétel, amihez pont nem kell saját flotta a közelben. Felderítő repülők nincsenek a játékban, ezek az air detection értékekbe van belekalkulálva.
A kikötők légvédelmével egyébként teljesen egyetértek. Zónahatáron vannak, szerintem technikailag minkét zónához kéne tartozniuk inkább, hogy bárhonnan védelmet kaphassanak, mert ez így gáz.
A kíséret nélküli bombázórepülésekről meg - amellett, hogy még mindig valóban irreálisan erősek, különösen a védelem nélküli supportok - azért ne essetek túlzásba... az amcsi strat bombázók nyomták ezt a műfajt egy darabig, mire a mustang megjelent, és érezhető volt a kár. Tény, hogy nagyok voltak a veszteségeik, de fenntartható volt. -
Kotomicuki #688 1. A valóságban a hírszerzési (légifelvételek) adatokra hivatkozva küldték, meghatározott célpontra a kikötők ellen a bombázókat, nem találomra - utóbbi túl sok veszteséget és igencsak kétes eredményeket jelentett volna, már csak a szervezetlenség miatt is. "Portyázni" a vadászkíséretet küldték, amikor már számottevő ellenállásra nem számíthattak Németország fölött - ilyen "portyáknak" esett áldozatul pl. sok juhász, nyájastul, terelőkutyástul, mint "fontos, katonai célpont"...
Az még rendben van, hogy a kikötői létesítményeket rombolja, így pl. a flották ellátása és a hajók javítása sokat romlik.
Az viszont már különösen idegesítő, hogy se a kikötővel érintkező, szárazföldi légtér-, se a tengeri oldal fölé küldött vadászok, még túlerőben sem képesek megakadályozni az ilyen "portyázásokat" - olyan, mintha a kikötő egyik egyik "oldalhoz" sem tartozna és védtelen, szabad préda lenne! (A bombázók, ha már találatokat kaptak, akkor dobták a bombaterhüket - "néha" élesítve, esik, amire esik... - és megpróbáltak minél előbb eltűnni a számukra veszélyes környékről - a phalanx-ban/alakzatban is csak akkor próbáltak meg bent maradni, ha azt a repülési képességeik (már bombateher nélkül) még lehetővé tették. (pl. egy üzemanyagtank találat, ha az jelentősebb mennyiségveszteséggel járt, már azonnali fordulót vont maga után...) Tehát, a kíséret nélküli berepüléseknek nagyon nem szabadna a játékban is érezhető nagyságú kárt okozniuk.)
2. Már a II-ben is Dániát és az atlanti légvédelmi-falat megkerülve repültek be az MI gépei - ott még valóban keresztül kellett repülniük a kiindulási és a célpont közötti légteret és nem teleportáltak, mint a IV-ben (igen, ezzel is gépkímélőbb lett a játék - meg sokkal arcade-abb... ) - , így a hatótávolság még "rendben volt" (a kiindulási és a célpont között, légvonalban), de a megtett út már túlléphette a hatótávolságot, ha végigkattintgattad és összeadtad a tartományok "távolságait", ami alapján ment a számolás... (mármint: a játékosnak bizonyosan az alapján ment)
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2016.12.28. 19:19:52 -
Paladin #687 Naval bomberhez mi köze annak, hogy van-e hajód azokon a vizeken?
Ugyanúgy működik, ahogy a playernek: kijelölöd a tengerszakaszt, és az oda tartozó kikötőket támadják, ha a kikötő bombázás is ki van választva. A pontos air mission metódus annyira sose érdekelt részleteiben, de valami olyasmi rémlik, hogy napi 1-2 missiont megy minden wing, adott esély van, hogy talál célpontot. Azért ahhoz nem kell komoly hírszerzési meló, hogy a portyázó bomberek végigjárjanak féltucat kikötőt. Ha meg már megvan, hogy egyszer találtak valamit valahol, akkor naná, hogy oda támadnak újra.
Taktikai bombázóknak viszonylag nagy a hatótávja - főleg, ha azt növeled. Amit mondasz azért gyanús, de előfordulnak fura számok. Csalásnak akkor hívnám, ha te ugyanonnan ugyanoda, ugyanolyan fejlett gépekkel nem tudnád megcsinálni ugyanazt. -
Amergin #686 Nem is kell visszatölteni és belépni a géppel, hogy megnézzük mit csinál. Elég a konzol parancs használata: tag [<Country tag>]. Például: tag GER -átvált németre, tag ENG -átvált britre, tag ITA -olaszra, tag SOV -szovjetre, stb...
Az országok rövidítéseit innen ki lehet nézni.
Ja a konzolt előhozni és eltüntetni ezekkel lehet (bármelyik jó): Shift+2, §, ~, `,^ vagy ALT+2+1, vagy Shift+3
Amikor viszont Észak-Írországból szállnak fel a (gép által irányított) brit taktikai bombázók és Belgiumba mennek bevetésre és 100% a missön efisönszi nekik, na az nálam kimeríti az aljas-pofátlan csalás kategóriáját.
Meg amikor már németekkel el van foglalva Lengyelország, Norvégia és Dánia (azaz az ellenség nem mehet be a Balti tengerre!) és ezért nincs allied hajó a balti vizeken (és coding-decodinggal sem vagyok elmaradva tőlük!), akkor a lengyelországi kikötőimet naval bomberekkel bombázza, ahol U-bootok állomásoznak... NEM TUDHATJA, hogy ott vannak hacsak nem csal. Hát persze, hogy csal! Lehetne még sorolni... szóval nem lehet kategórikusan kijelenteni, hogy az AI nem csal. -
Paladin #685 Téves feltételezés. Hiába van ugyanabban a régióban a front, az utánpótlási vonal másik irányból érkezik oda, vagyis nem ugyanaz a helyzet a két oldalon.
Utánpótlás fogyasztás: egy 20-as combat width méretre belőtt gyalogos egységem 0.9 supply-t fogyaszt. Egy hasonló méretű páncélos+motorizált hadosztály 1.9-et. Az azért különbség. De nézd meg a sajátjaidat. Base stats között a supply use.
Az 1.9 az még a -30%-kal is 1.3, ami másfélszer annyi.
3x annyi gyalogos támad hegyi terepen páncélosokat? Még ha ugyanannyi támadna, akkor is a gyalogosokra fogadnék.
Könnyű beleesni egyébként az utánpótlás csapdájába. Nekem legutóbb északról támadva a skandináv félszigeten akadtak el csúnyán a csapataim. Nem tudtak teret nyerni, mert túl sokan voltak, nem volt elég utánpótlás, az organization-jük a béka segge alatt volt emiatt - vagyis pillanatok alatt szétesett minden támadásom.
Ostobán erőltettem egy darabig, aztán észre tértem: kivontam a fele csapatot, a maradék mindjárt össze tudta szedni magát, és elkezdett hatékonyan működni.
USA-val pedig lehet fosni az egységeket simán, manpower sosem volt gond. Ha azt hiszed, csal, akkor töltsd be a játékállásod, és válts át usa-ra.
Hibája van a játéknak számtalan, de csalni nem csal.
A tengerészeti hatótávolságot sajnos nem flotta-alapon számolja az otthon-kikötőtől, hanem (ha jól tudom) a szövetséges kikötők alapján, mi elérhető. Egyszerűsítés, aminek nem örülök én sem. -
Kotomicuki #684 Ugyanazon régióban volt a front, tehát mindkét félre azonos értékek vonatkoznának, ha azok vonatkoznának...
Ennyivel nem igényelhet többet egy beásott, nem támadó páncélos egység sem - amiken ott a -30% "fogyasztás" - , hogy 3x annyi gyalogos áttörhessen rajtuk, amikor még a légi fölény is nálam van - fordított esetben nagyon nem működött a dolog, még ha szintén nálam volt a légi fölény... (Hiába nézem az F4-et, az ezen nem változtat! :) )
Egyszerűen nem lehet annyi gyárat építeni az USA-val sem, hogy mindent ellephessenek az egységei és azt sem hiszem, hogy a katlancsatákban/értelmetlen partraszállásokban elvesztett 100 ezreit ne érezné meg... (Vhogy nem úgy emlékszem, hogy ne tudtam volna könnyen lenullázni a manpower-t, ha USA-val játszottam és jóval kevesebb egységszám mellett - még úgy is, hogy ilyen esztelen hadműveletekre nem áldoztam, amit a gép művel vele...)
Sz'al, azt mondod, ha azokat a szövetséges kikötőket légitámadás éri, akkor csak a helyiek szívták meg - őket mozdulni sem engedi onnan - , mert a világ másik feléről még így is lazán partra vergődnek?! Érdekes felállás, ez is...
Mindegy, az első két II HoI még jó volt - a folytatásai már kevésbé - , a III. alatt már rezgett a léc, de ez már egyenesen botrányos!
ui: ...és mindig használom a -8% arttition ürgét is, már ahol van egyáltalán. -
Paladin #683 A motorizált, és páncélos cuccok értelemszerűen sokkal több ellátmányt igényelnek. Azon kívül a hadosztályok száma egy dolog, hogy mi van bennük, az másik.
Ezen kívül simán lehet, hogy a front másik oldalán jobbak az utánpótlási vonalak.
A kikötő egy dolog, de az infrastruktúra is kell, hogy eljusson a cucc a csapatokhoz. Az a pár tartomány távolság lazán lehet hogy már egy másik zóna.
Javaslom, hogy nézegesd meg kicsit, hogy számolódik az utánpótlás, és használd az f4 mapmode-ot.
Az attrition durva tud lenni. Nem szabad elfelejteni, hogy a négyben nincs utánpótlás gyártás, hanem az is ebbe van belekalkulálva, szóval nem szabad a felszerelésgyártást névértéken venni.
USA emberanyaga nagy - mit vártál? Amikor a kezdeti korlátozásokat leépíti a world tension emelkedésével, ő is életbe léptethet komolyabb sorozási törvényeket.
Na meg a gép gyakran gyárt kis hadosztályokat, de persze ezt a térképen nem látod.
Partra szállni nyugat európában: szövetséges kikötők alapján számolja a hatótávolságot. Ellátási gondja miért lenne? Ha gyárt elég cuccot, és van elég konvoj, ami elvigye a kikötőkbe, akkor tök mindegy, a világon hányfelé harcol.
Vonatkozik a gépre is az utánpótlás, jobb ha elhiszed. Inkább a billentyűzet előtt keresd a hibát szerintem ;) -
Kotomicuki #682 De, ha nekem ellátási gondjaim vannak, pedig még faragok is le az igényekből, akkor a front túloldalán hogy nincs 3x akkora erőnek ellátási gondja? (Mint írtam: fordított helyzetben az én támadásim rendre elakadtak, ennél sokkal jobb terepen is és az egységeim ellátmánnyal való, újbóli feltöltése nagyon sokáig tartott!!!)
Afrikában leálltak a dandárjaim, 1-2 tartományra a megszállandó és az utánpótlást jelentő kikötőktől, mert elfogyott az ellátmányuk és csak a másik irányból bevetett egységek sikeres rohama mentette meg őket a teljes pusztulástól - ilyesmi miért nincs a másik oldalon: a hegyvidéki támadásaikban elhasznált ellátmányukat miért tudják pótolni, ha 3x annyian állnak, uo terepen és nekem már ellátási gondjaim vannak?!
Az USA egységek zömükben gyalogosok voltak, és fél évig ki is tartottunk, ilyen körülmények között is... (a páncélosaim a PAK-jaim, mert azokat már nem tudom legyártani: minden erőforrásomat fölemészti a veszteségpótlás - aminek jelentős része abból a ... lemorzsolódásból ered: ott, ahol a WWI alatt jó pár hadsereget el lehetett látni, ott a WWII-re már egyet sem lehet kiszolgálni)
Még egy: az USA szó szerint f...a az egységeit -> Németország, minden tenger és óceán, valamint a RAJ (amit elfoglaltak a németek...) is tele van velük (Nekik sincs ellátási gondjuk?)!
Honnan a péből van ennek ennyi manpower-je?
Ha csítelek sem tudok annyi egységek legyártani velük, amennyit most láttam!
Valamint: ő partra tudott szállni szerte NY-EU-ban - hogy honnan, az jó kérdés: bázisa a közelben sincs, ahol láttam volna a csapatösszevonásait - , míg nekem nem volt hajlandó kifutni a Plymouth-Brest útvonalra sem, mert 2-300 bombázó (kíséret nélkül) néha berepült dél-angliába az ipart szétverni és ezt az odarendelt 200 vadász (akkor éppen nem volt több kéznél) sem tudta ellensúlyozni (a csatorna fölött szintén 200, észak-FR.o.-ban 400 vadász repült és a fél flotta a Csatornára volt kivezényelve - köztük CV-k is)...
Sz'al, hiába nézem az F4-et, ha az a gépre nem vonatkozik (amit el tudna látni, azzal az erővel védekezni sem lehetne ott, nemhogy támadni) és maga a "játék" abból áll, hogy CSAK a humánt szopatja minden egyes opció, ami van benne! -
Paladin #681 A páncélosok nem védekezésre valók, arra gyalogság használandó. Bár a motorizált gyalogság segít ezen valamit, de akkor sem ideális.
Azon kívül figyelj combat width értékre.
Az ellátást (f4) megnézheted, mennyi hadosztályt bír el a terület. Ezzen segít valamit a logistic company, de csodát nem tesz, ha dupla annyit zsúfolsz oda mondjuk.
Szóval ha páncélosakkal védekeztél, hegyekben, rossz ellátás mellett - azzal nem kevés negatív módosítót gyűjthettél össze. -
phylemon #680 Nagyon gyenge az egész. Én már egyáltalán nem is gyártok vadászt. Teljesen felesleges. A valóságban a brit Bombázóparancsnokság azért nem vezetett nappali bombázásokat mert öngyilkosság lett volna vadászkíséret nélkül bombázókat küldeni Németország fölé. A stukák már a háború közepére olyan elavultnak számítottak hogy vadászkíséretre szorultak rendszeresen... -
Kotomicuki #679 "Kissé" csalódott vok a játékkal kapcsolatban: az angolokkal 24 páncélos hadosztályom (5 közepes harckocsi + 5 motorizált gyalogság és a kiegészítő sallangok) védi a Velenc-Alpok vonal 5-6 tartományát, mindenhol pár USA egységgel megerősítve - ők szálltak partra Normandiától keletre, így övék az egész hódítás, lényegtelen, hogy 5*24 hadosztályom vesz részt benne.
A légi fölény a miénk, köszönhetően a 600 vadászgépemnek - amik szépen fogynak az 500 Stukától... - , de ellátási gondokat ír a program, pedig minden egységem rendelkezik "ellátószázaddal", ami már -20-30%-kal csökkenti az igényeiket.
Egyszer csak azt veszem észre, hogy a német-olasz-orosz önkéntes ármádia áttört rajtuk - fordított felállásban sokáig nem ment a franciák felszabadítása, hiába is voltunk túlerőben az ellátási gondok miatt minden támadásunk elakadt...
A front túlfelén ennyivel jobb lenne az ellátás?
Vagy a gépre semmilyen szabály nem vonatkozik?
Azonkívül: ha a szövetségesek vmelyikével játszanék, akkor szinte mindig a német-szovjet örök-barátság tombol, egymás ellen igen ritkán lépnek föl, bezzeg, ha a német, vagy a szovjet oldalt választom, akkor egyből és szinte mindig nekem ugrik a másik!
Ez nálam még nem éri el a zárt béta szintjét sem, nemhogy a kiadásét-DLC-s lehúzásét! -
Paladin #678 Ezzel a state controllal nekem is van bajom.
Az egész state számít és valahogy úgy vettem észre, hogy ha aki elsőnek "harap belé", azé lesz - bár lehet, hogy az számít, hogy mekkora hányadban volt egyiké vagy másiké. (Nem néztem utána és a tapasztalataim nem egyértelműek).
A nagyobb disznóság az, hogy sokszor akkor sem hajlandóak átadni a controlt, ha ők semmit sem tettek érte. Claimjük van rajta, egyszer korábban már ők elfoglalták, vagy egyszerűen abban a háborúban még semmi területi nyereségük sincs - akkor sokszor ragaszkodnak hozzá akkor is, ha egyedül foglaltad el, és kéred a controllt. -
Amergin #677 Margit!!! Nooormális?????
Miért olasz felégterület lesz, amit németekkel befoglalok? Német területről indult a támadás, nem határos az olasszal a terület, ÉN (a németek) indítottam meg a háborút, nem pedig az olaszok. Akkor miért lett olasz terület, amit elfoglaltam???
Miféle kretén hülyeség ez?
-
soulless42 #676 Néhány évet lejátszottam az új patchel, de:
A lengyel dolog nálam sem jött be
Kína sosem volt egyszerű, a terep, infrastruktúra, sov hadosztályok mind őket segítik, de a tengely segítségével nálam győztek a japók
Yug-ra a megoldás lehet a németek esetében a national focusok sorában a Fate of Yug-t végigvinni még a háború kitörése előtt, nálam általában működik -
phylemon #675 Ezt a lengyek dolgot én nem tapasztaltam. Danzig or war után már kezdődött is a háború. Három játékból háromszor nekem nem támadták meg a jugókat sem az olaszok. -
Paladin #674 Kína nem könnyű dió, patch előtt is sokszor beletört a japán AI bicskája, de humanként sem sealclubbing. -
Amergin #673 További érdekességek: Japán hülye, mint a segg. Nem állít ki elég haderőt Kína ellen, de még azokat is rosszul vezeti. A peccs óta van így!
Szóval ha egy emberi játékos nem segít neki némettel vagy olasszal, akkor biztos, hogy veszíteni fog úgyannyira, hogy egész Mandzsúriából és Koreából is kiveri Kína.
A Danzig or War kifejlesztése a németekkel eddig azt eredményezte, hogy háborúba kerültünk Lengyelországgal. Most már nem: kell hozzá a Justify war, anélkül nem indíthatjuk meg a háborút...
Ez nem a peccsel lett elcseszve, de nem is javították: Olaszország 100-ból 100-szor megtámadja Jugoszláviát még '39-ben, már ha én a németekkel játszom.
Miért??? -
#672 Hát, kértük az OOB-t, tessék... :) Mondjuk ezt az új patch-et még nem próbáltam, de elég fura, ha ilyen dolgok kerültek (maradtak?) benne. -
Amergin #671 Nem minden lett jobb a peccsel: Anschluss után az osztrák egységek egyszerűen eltünnek. Eddig megkapta őket a német.
Egy frontszakaszt egy tábornok csapatain belül nem tudunk megbontani, eddig meg lehetett.
Most is lehet több irányba támadni a front egy részével, viszont a támadás ugyanonnan indul ki, nem lehet a front egy részét elkülöníteni, hogy az a kijelölt X darab hadosztály pontosan a frontnak arról a részéről támadjon.
Szóval most már külön hadvezér alá kell besorolni egységeket és új frontot kell nyitni, ha erre vágyunk. -
phylemon #670 Az miért van hogy a zsákmányolt (pl. csehszlovák) repülőgépeket nem tudom lend lease-ben elajándékozni? A reservesnél látszik miből mennyi van, de amikor túl akarok adni rajtuk akkor csak a saját legyártott gépeim vannak a listában. Pedig alakulat sincs felszerelve velük. Azt hittem valami bug de az új patch se változtatott a dolgon, csak most már meg van jelölve a típusuk is, nem csak annyi hogy fighter I, interwar fighter, stb. -
sakkay #669 Én úgy csinálom, hogy csak nappal repülnek-a me-110 csak bomberre vadászik-így kb a me109 eggyütt 1.5-2 szorzóval harcolnak. Ez így is gyengébb jóval mint a valóságban, de működőképes. -
#668 Van már BICE is. Az eddigi nagy patch-ek inkább az AI-t próbálták kalapálni, most már azért jobban működik világszinten és csatákban is. -
phylemon #667 Nem igazán, szerintem. De most jön egy hivatalos patch 1.3, lesznek benne új dolgok. A vadászok a vesszőparipám, bár nem ért velem egyet mindenki. Szerintem az még mindig szar. Gyakorlatilag nincs szükség vadászvédelemre mert a taktikai bombázók és a stukák meg sem érzik az ellenséges vadászokat. Nem is kell vadászokat gyártani. A valóságban bármilyen bombázót ha vadászvédelem nélkül küldtek volna bevetésre, röpke pár nap alatt elolvadt volna a bombázó fegyvernem. Persze visszafele is igaz, az én ground support gépeim is kiütik az ellenfél vadászait. Néhány nap alatt a teljesen elfogynak a vadászok ha komoly légiháború alakul ki. A lengyelekkel még nincs gond, de amint nyugaton elindul a franciák elleni hadművelet, pár nap alatt elfogynak. De csak ők! A CAS és tactical bomberek vesztesége elenyésző. Még azután is hogy a vadászok elfogytak vagy földre kényszerültek és gyakorlatilag magukban repülnek. Szóval ezt nagyon balanszolni kéne. Próbáltam már kisebb-nagyobb vadászszázadokkal is, de az eredmény ugyanaz... Ráadásul az én vadászaim sokkal fejlettebbek mint az ellenségé. -
#666 Hamarosan kijön a híres neves Kaiserreich mód, HOI4 alá is, de egyelőre csak bétában(kb 1 hét múlva)
Addig is megkérdezném, voltak akármilyen nagy változások a játékkal kapcsolatban? Nem játszottam a kiadás óta... -
stoppos #665 Nvidiánál 470-est írnak minimum konfignak, szóval 950m alá nem nagyon mennék. -
imp99 #664 Köszönöm! :) -
Paladin #663 A sárga azt jelenti, hogy nem tudnak maximális hatékonysággal működni a célzónában. (Általában hatótávolságból eredő probléma).
Új rajt gondolom azért nem tudsz az új gépekből, mert amit legyártasz, azok rögtön mennek cserére a meglevő rajokhoz. Ha szeretnél egy új rajt az új gépekkel, akkor hozd létre régiekkel, és adj neki prioritást, az fogja először a cseregépeket kapni. -
imp99 #662 Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.
1. A repülő flottáknál a vadászaim mögött sárga vagy piros csíkos a háttér, az mit jelent?
2. Ki van fejlesztve a Bf109-es vadász még sem tudok olyanból új rajt készíteni....csak a régi He51-esből. Miért van ez?
Utoljára szerkesztette: imp99, 2016.11.18. 00:33:37 -
#661 ASUS ROG 750JM
Tökéletesen fut.